Panny Młode - Kielce cz. I - Strona 146 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne

Notka

Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2008-06-10, 16:02   #4351
izus123
Raczkowanie

Dot.: Kielce

Cytat:
Napisane przez ona83 Pokaż wiadomość
Cześć dziewczyny. Ja też czytam Was już od dłuższego czasu i oczywiście opieram się na waszych poradach Wszystkim już zamężnym forumowiczkom życzę szczęścia na nowej drodze życia!
Mój ślub będzie w Niedzielę Wielkanocną 2009. Póki co mamy zarezerwowaną salę, a w kościele w którym chcemy brać ślub zapisy są od 15 sierpnia.

Pozdrawiam
Ona83Witaj na forum Fajnie slyszec,ze do czegos sie przydaja te nasze wypociny slubne

2009,wydaje sie tak daleko,co? Ale przynajmniej masz czas wszystkiego o zamazpojciu sie dowiedziec.

A ja wlasnie tak patrze na swoja umowe z zespolem i mam tam adres miejsca,w ktorym maja grac...ale miejsce sie zmienilo.w sumie to bez znaczenia chyba,nawet teraz im lepiej,bo w Kielcach,ale po cos ta informacje tam zamiescili,hmmm,powinnam ich powiadomic? Co myslicie?

Ewson13-dalas kiedys fotki wystroju schodow,moze wiesz,gdzie moge znalezc wiecej dekoracji domu na slub?
izus123 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-06-10, 16:13   #4352
izus123
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez pharba Pokaż wiadomość
Ja mam slub 3 sierpnia, sala- Dworek w Maslowie, zespol z Lublina, fotograf - moj dobry znajomy, kamerzysta - z ul. Dlugiej, fryzura - jak polowa z nas u p. Ani Swiebody, i gdyby nie to ze wychodze za maz za obcokrajowca i na dodatek mieszkam za granica, to prawie wszystko byloby gotowe, a tak to jeszcze dokumenty zalatwiamy
No to masz co planowac ,bo o pewne sprawy trzeba szczegolnie zadbac na slubie z obcokrajowcem.Masz juz jakies pomysly? Fajne sa
-karty menu w dwoch jezykach (zeby kazdy wiedzial co to schaboszczak
-Mix przebojow na pierwszy taniec,czyli najbardziej znane utwory polskie i z kraju Twojego narzeczonego (np.krakowiak i (jesli mlody jest np.z brazylii)-salsa
Stary 2008-06-10, 16:33   #4353
aurinko to ja
Raczkowanie

GG do aurinko to ja

moj maz jest Finem i moja finska rodzina chce typowe polskie wesele, z wiejskim stolem, polskim jedzeniem i muzyka. Planujemy poprawiny w finskim stylu. Menu na stole bedzie aby kazdy wiedzial co bedzie podane.
aurinko to ja jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-06-10, 16:43   #4354
tiffi1
Rozeznanie

pierwsze zdjęcie
tiffi1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-06-10, 16:43   #4355
agunia82
Zakorzenienie

A ja w końcu się zebrałam i umówiłam do kosmetyczki na makijaż ślubny W salonie odnowy biologicznej Vita. Akurat koleżanka zaprosiła mnie na ślub w lipcu, to wtedy zrobię próbny i zobaczę jak się makijaż sprawi
A jutro idę fryzjera zaklepać

Tiffi, ale cudnie wyglądałaś. Suknia cudeńko, i bardzo ładna fryzurka widzę Gratulacje kochana i wszystkiego naj

agunia82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-06-10, 16:44   #4356
pharba
Przyczajenie

Moj przyszly maz jest Libanczykiem, w Polsce robimy tradycyjne polskie wesele jedynie z przystawkami na wiejskim stole ktore beda tradycyjnie z Libanu i arak oczywiscie, a tydzien pozniej organizujemy 'poprawiny' (jak drugie wesele) w Libanie. Do Polski przyjedzie jego najblizsa rodzina i przyjaciele.
pharba jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-06-10, 16:49   #4357
ona83
Przyczajenie

Dokładnie-ślub na Karczówce a wesele w Sobkowie
ona83 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2008-06-10, 17:06   #4358
tiffi1
Rozeznanie

agunia82
dziękuję za miłe słowa
Stary 2008-06-10, 17:07   #4359
oniaczeq
Zakorzenienie

GG do oniaczeq

Tiffi ale miałaś fajna suknie, ogólnie wygląd cud, miód

Witam nowe weselne forumowiczki
wszystko zaczyna się walić

Biustonosze:

https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...1#post77106731
oniaczeq jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-06-10, 17:17   #4360
izus123
Raczkowanie

Tiffi-sliczna fryzurka A suknia-jak na Ciebie szyta,slicznie!

Ach,dziewczyny od cudzoziemcow-wy juz wszystko macie ustalone,co? To super,najwazniejsze wiedziec czego sie chce,a ja tu z propozycjami wyjezdzam
Stary 2008-06-10, 17:22   #4361
tiffi1
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez izus123 Pokaż wiadomość
Tiffi-sliczna fryzurka A suknia-jak na Ciebie szyta,slicznie!

Ach,dziewczyny od cudzoziemcow-wy juz wszystko macie ustalone,co? To super,najwazniejsze wiedziec czego sie chce,a ja tu z propozycjami wyjezdzam
To jeszcze jedno zdjecie

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2008-06-10, 17:29   #4362
mokapodi
Raczkowanie

no to proszę pierwsze zdjęcia
P.S. Dziewczyny, przygotowania do wesela to stres ale potem to już sama przyjemność !!!!! pozdrawiam!
mokapodi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-06-10, 17:33   #4363
agunia82
Zakorzenienie

No i proszę, kolejna śliczna panna młoda Ehhh, dziewczyny jak ja Wam zazdroszczę i jak nie mogę się doczekać swojego ślubu

agunia82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-06-10, 17:35   #4364
agulla.@
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez pharba Pokaż wiadomość
Ja mam slub 3 sierpnia
czyli w niedziele? Widze ze jest nas coraz wiecej Moj ślub w niedziele 21 września. Pozdrawiam wszystkie "niedzielne" Panny Młode I nie tylko "niedzielne"
agulla.@ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-06-10, 17:41   #4365
fenomenka84
Raczkowanie

mokapodi w której kwiaciarni zamawiałaś wachlarz??
fenomenka84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-06-10, 17:41   #4366
agulla.@
Raczkowanie

A co z lady.anna? Ślubowała w niedziele 1 czerwca i ani słowa od tego czasu...
agulla.@ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-06-10, 17:59   #4367
fenomenka84
Raczkowanie

aurinko to ja a w dniu twojego ślubu,są jeszcze inne pary?? czy składałaś sie z nimi na dekoratorkę, czy sama podjęłaś inicjatywę?? bo ja też się zastanawiam, czy by nie zamówić dekoracji kościoła w kwiaciarni tam gdzie będę zamawiała bukiet,przystrojenie samochodu i kwiaty na sale, bo jak piszesz że twój brat miał takie doświadczenia to nie wiem czy chce ryzykować
fenomenka84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-06-10, 18:03   #4368
Kocurski
Raczkowanie

Tiffi1, Mokapodi, cudnie wyglądałyście!
Kocurski jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-06-10, 18:19   #4369
mimezis
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez mokapodi Pokaż wiadomość
no to proszę pierwsze zdjęcia
P.S. Dziewczyny, przygotowania do wesela to stres ale potem to już sama przyjemność !!!!! pozdrawiam!

tiffi sukienka na prawde przesliczna i kwatki we wlosach jak mokapodi. Teraz zaaczynam zalowac ze wzielam sobie bukiet z bialych rozn a nie czegos zywego kolorowego Mokapodi twoj wachlarz rewelacyjny i zdjecia super - zaraz przypomnij kto robil obie te rzeczy. Jeszcze raz wszystkiego najlepszego dziewczyny!!

Nasza dzidzia
http://tickers.baby-gaga.com/p/dev299pr___.png
mimezis jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2008-06-10, 18:27   #4370
izus123
Raczkowanie

Makapodi,co za radosc w oczach,ach! Wygladalas rewelacyjnie
Dziewczyny,czekamy na wiecej zdjec
Stary 2008-06-10, 19:03   #4371
aurinko to ja
Raczkowanie

GG do aurinko to ja

Cytat:
Napisane przez fenomenka84 Pokaż wiadomość
aurinko to ja a w dniu twojego ślubu,są jeszcze inne pary?? czy składałaś sie z nimi na dekoratorkę, czy sama podjęłaś inicjatywę?? bo ja też się zastanawiam, czy by nie zamówić dekoracji kościoła w kwiaciarni tam gdzie będę zamawiała bukiet,przystrojenie samochodu i kwiaty na sale, bo jak piszesz że twój brat miał takie doświadczenia to nie wiem czy chce ryzykować
ja jestem na stale w FIN. Moja mama wynalazla dekoratorke gdzies i mam ja tylko umowiona. Jeszcze niczego nie ustalam. Wiem z plotek, ze w naszym kosciele ksiadz nie pozwala przystrajac kosciola. Bylam w szoku gdy nie robil mi problemow podczas rozmowy w marcu. Ale to bylo daaalekooooo do slubu wiec wszystko sie moze zdarzyc...
nie wiem ile par ma slub w moim dniu. Nic nie wiem, nie mam nad niczym kontroli.
aurinko to ja jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-06-10, 19:18   #4372
madziadominik
Zadomowienie

GG do madziadominik

dziewczynki wyglądałyście ślicznie.
gratuluje i życzę szczęścia

tiffi super wyglądałaś w tej sukience. a jak figurę podkreśliła. tylko pozazdrościć

mokapodi wchlarz to arcydzieło i jeszcze ten kontrastujący kolor. exstra
madziadominik jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-06-10, 19:58   #4373
Kalex
Zakorzenienie

GG do Kalex

tiffi - super fryzurka! i rewelacyjna sukienka! wyglądałaś bosko!
to samo tyczy się mokapodi! rewelacyjny wygląd i niesamowita radość w oczach
Kalex jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2008-06-10, 21:52   #4374
mimezis
Raczkowanie

dziewczyny poniewaz nie dostasam zadnej odpowiedzi na temat proporcji napojow to poszperalam w necie i znalazlam taki przelicznik:

50% soki
40% napoje gazowane
10% woda

W wakacje liczyc 2-3 litry na osobe (nie liczac herbaty, kawy itp). Jesli z poprawinami to 3L.

Ja robie wesele na ok. 130 osob. Wesele bez poprawin ale ze śniadaniem. Kupilam juz 130 butelek 0,5L wodki wyborowej. Bedzie dodatkowo grill wiec chce wynajać beczke piwa 50L i nie wiem czy jedna czy wziac na wszelki wypadek dwie i jak co to oddac do hurtowni. Winko tez jakies bedzie ale tylko symbolicznie, postawi sie je na wiejskim stole.

Co do napojow chciałam kupic coca cole sprite fante soki owocowe 100% 3 rodzaje i wode gaz i ngaz, ale mama mi cos jeczy o oranzadzie, a ja sie zastanawiam czy zamiast sokow 100% ktore sa ciezkie nie wziac sokow tymbarka. A jak wy kupujecie?

Nasza dzidzia
http://tickers.baby-gaga.com/p/dev299pr___.png
mimezis jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-06-10, 21:54   #4375
dagunia24
Raczkowanie

GG do dagunia24

tiffi i mokapodi Dziewczynki ja również podzielam zdanie koleżanek, obie pięknie wyglądałyście!

Pochawlę się co udało mi się w tym tygodniu załatwic - fryzjer Awangarda, makijaż i tipsy u P. Marty na ul. Jagiellońskiej.

Byłam dziś poraz pierwszy mierzyc suknie moje odczucia hmm zacznę od tych dobrych - mam już swój nr. 1 . Oboje z TŻ ogladaliśmy długo w internecie suknie najbardziej spodobało nam się kilka modeli z MS MODA i dziś pojechałam najpierw na ul. Słowackiego przymierzyłam kilka i wybrałam, Paula_26 mierzyłam też tą co Ty zamówiłaś ona też mi się podobała ale jadnak wybrałam tą w której było mi najładniej chodź ta była na drugim miejscu. Potem pojechałam jeszcze do KATARZYNY obejrzec inne modele i STANOWCZO ODRADZAM ze względu na obsługę właścicielka była tak nie miła, że szok widziałam jak dziweczyny co tam pracują się jej boją, ta Starsza Pani mi powiedziała, że w żadną suknię się nie zmieszcze jak jej powiedziałam że dopiero 5 minut temu mierzyłam te same suknie tylko w innych kolorach i weszłam w nie to tylko westknęła ramionami, byłam tam koło godz 17.25 i pewnie już się jej nie chciało zdejmowac, moja noga tam więcej nie stanie i zdecydowanie jak któraś z was upatrzyła sobie model z MS MODY to radzę odrazu na Słowackiego biec zresztą suknie tam też bardziej mi się podobały.

A teraz kilka słów dla dzieczynek o większych kształatach ja się zmieściłam to i Wy spokojnie wejdziecie nie we wszystkie oczywiście ale spokojnie ja nawet w niektórych 38 się dopiełam a wiedziałam, że jak będę mierzyc to pewnie się nie dopną, ale naprawde obsługa była tak miła i wspaniała, że nie było mi z tego powodu przykro, a wręcz przeciwnie miałam ochotę w tej sukni już wyjśc.
Jestem szcześliwa i już wiem co Wy czułyście jak chwaliłyście się swoimi sukniami. agulla.@ dziekuję za tą stronkę z sukniami to na niej znalazłam moją suknie a wcześniej na innych stronach jej nie widziałam.
Stary 2008-06-10, 23:58   #4376
izus123
Raczkowanie

Dagunia,co to za stronka,na ktorej znalazlas swoja suknie?
Stary 2008-06-11, 05:33   #4377
madziadominik
Zadomowienie

GG do madziadominik

decydowanie panie w katarzynie - szczególni ta starsza nie jest zbyt fajna. widać nie zalęzy jej a klientach

co do wódki mam dylemat. u nas na weselu będzie 60 osób i teraz liczyć 0,5 na głowę i tyle kupować czy może jednak dokupić te 20 butelek więcej. wiem że to wszystko zależy od ludzi ale ... może lepiej kupić więcej i żeby zostało niż żeby zabrakło. jak to widzicie ?
Stary 2008-06-11, 07:42   #4378
marysia_258
Zadomowienie

witam Was Ja już po!!! Wszystko się udao było rewelacyjnie, tylko pogoda trochę kiepska.... ae bardzo tego nie odczułam Zabawa do białego rana teraz zostały tylko cudowne wspomnenia... Jutro wyruszamy w podróż poślubną po powrocie napiszę coś więcej i wkleję parę zdjęć Pozdrawam

MAJA
21.08.2009
BARTOSZ
23.09.2013
marysia_258 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-06-11, 07:44   #4379
oniaczeq
Zakorzenienie

GG do oniaczeq

Cytat:
Napisane przez madziadominik Pokaż wiadomość
decydowanie panie w katarzynie - szczególni ta starsza nie jest zbyt fajna. widać nie zalęzy jej a klientach

co do wódki mam dylemat. u nas na weselu będzie 60 osób i teraz liczyć 0,5 na głowę i tyle kupować czy może jednak dokupić te 20 butelek więcej. wiem że to wszystko zależy od ludzi ale ... może lepiej kupić więcej i żeby zostało niż żeby zabrakło. jak to widzicie ?
ja na początku chciałam kupić tak jak Ty , ale jednak zdecydowałam ze kupimy więcej...tak jak piszesz lepiej żeby zostało niz zeby zabrakło, tym bardziej ze ludzie mogą rożnie pic...jest dużo jedzenia wiec i wódki może więcej zejść i lepiej miec cos w zapasie...zreszta w paru hurtowniach jest tak ze alkohol ktory zostanie mozna zwrocic ( chociaz to rzecz ktora sie nie psuje wiec nawet jesli zostanie to pozniej moze sluzyc)
wszystko zaczyna się walić

Biustonosze:

https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...1#post77106731
oniaczeq jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-06-11, 07:53   #4380
madziadominik
Zadomowienie

GG do madziadominik

w sumie racja nawet jak zostanie to prędzej czy później sie ją wspożyje .
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Forum ślubne

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości