|
Notka |
|
Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#4771 |
Raczkowanie
|
Dot.: Kielce
agunia82 My z TŻetem kupiliśmy garnitur w Katarzynie, mają naprawdę duży wybór i ceny również przystępne, robią też wszelkie poprawki jeśli istnieje taka potrzeba.
|
![]() ![]() |
![]() |
#4772 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Ja mam pytanie odnośnie pończoch... Zawsze chodziłam w samonośnych, ale na ślub zastnawiam się nad tymi do paska... czy to jest wygodne?? Czy pasek nie będzie się przesuwał?? Miała któraś z Was jakieś doświadczenia... Ech w czwartek idę do Paryzanki, bo panie nadal się nie odezwały a do ślubu miesiąc zostal. Zaczynaja mnie dopadać czarne wizje, że moja suknia nie przyjdzie na czas... ![]()
![]() |
#4773 |
Zadomowienie
|
Gazelciu ja na swoim ślubie miałam pas do pończoch
![]() ![]() A co do Sunse Siut to też szczerze polecam. Mój TŻ miał stamtąd garnitur zapłaciliśmy za niego około 1000 zł ale był naprawdę ładny i jak szyty na niego. Byliśmy bardzo zadowoleni
#4774 |
Zakorzenienie
|
Dziewczynki dzięki śliczne za info. Też myślałam o Sunset Suits, ale w innym wątku dziewczyna, której mama pracuje w sieci tej sklepów, napisała, że tam szyją z bardzo kiepskich materiałów, i żeby mieć coś naprawdę porządnego trzeba kupić te garnitury z najwyższej półki u nich
![]()
#4775 |
Zadomowienie
|
u nas niestety jest staszny problem z garniturem bo mój pan jest strasznie niewymaiarowy. nie wysoki ale za to w barach szeroki
![]() my mierzyliśmy garnitur w sansecie za 800zł był super skrojony, materiał też był elegancki i nie widziałam tak jakiś nieprawidłowości. jak dla mnie cena dobra ![]()
#4776 |
Zakorzenienie
|
W takim razie przejdziemy się do tego sunset i na spokojnie tam pooglądamy. Jakoś ich garnitury mi się najbardziej podobały i bardzo mnie zmartwiła tamta opinia. Ale może rzeczywiście warto zaryzykować
![]() Dzięki raz jeszcze ![]()
#4777 |
Zadomowienie
|
Co do sunset suit to my kupiliśmy tam garnitur ślubny, cena 560 zł, za to odrazu widać różnicę w kroju i jakości materiału. Nareszcie znaleźliśmy coś lekkiego, dopasowanego do figury ( tż jest szeroki w barach a wąski w biodrach), i spodnie nie żadne zwężające się na dole czy wielkie u góry, tylko proste. Nareszcie mój facet wygląda jak ON SAM a nie stary facet z wiekimi barkami i chudymi nóżkami
![]() ![]() Nie wiem jak z asortymentem w Kielcach, ale widziałam w Pasażu Świętokrzyskim ładne koszule i krawaty w odcieniu ecru. |
![]() ![]() |
![]() |
#4778 |
Zakorzenienie
|
Czyli jednak raczej skusimy się na Sunset Suits
![]() ![]()
#4779 |
Przyczajenie
|
Cześć dziewczyny. Widzę że pojawił się temat garniturów. Jeżeli brałyście pod uwagę Vistulę to polecam wybrać się dziś bo jest promocja - 70% na wszytko. mam nadzieję że komuś pomogłam. Pozdrawiam.
![]()
#4780 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#4781 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
A wogóle gdzie w Kielcach są salony Vistuli? Skąd wiesz o tej promocji? Na ich stronie nie ma nic na jej temat ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4782 |
Przyczajenie
|
Właśnie o promocji nigdzie nie jest napisane
![]() ![]() A salon Vistuli w Galerii Echo.
#4783 |
Przyczajenie
|
My kupilismy garnitur na Seminaryjskiej w takim salonie na I pietrze z firmy New Man. Kolor -ciemny brąz. Do tego skrocili troche spodnie (oczywiscie bez zadnej doplaty dodatkowej).
![]() Trafilismy akurat na przeceny i garnitur za 1000 zł kupilismy za niecale 500 zł. Moja znajoma jest krawcową i powiedziała ze materiał jest ok. Może nie najwyzszej jakosci, ale bardzo dobry. A garniturów był bardzo duży wybór i szeroki przedział cenowy (od 200 zł do 2000 zł) ![]() Także polecam również tam zajrzeć ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4784 |
Raczkowanie
|
byłam dzis z TŻtem w Vistuli i rzeczywiscie przecena 70% na wszystko, bylismy po 20stej, wiec jakies koncówki zostały. Jeszcze nigdy nie widziałam Vistuli tak oblężonej.
#4785 |
Zakorzenienie
|
dziękuje wszystkim za życzenia!!!!
karothinka-boskie,po prostu boskie zdjęcia i dodatkowo super wyglądaliście! nasz ślub i wesele był jak z bajki-wszystko dokładnie tak jak sobie wymarzyliśmy! nie było nawet żadnych potknięcm, oprócz tego,że do przysięgi ładowałam się na samą górę ołtarza zamiast grzecznie stać na dole i czekać na księdza ![]() jeżeli chodzi o wesele to wszystkim dziewcxynom,które mają dj piotra kurowskiego śmiało mówię: REWELACJA!!!! wszyscy goście bawili się wspaniale,genialnie poprowadzona impreza, cały wczorajszy i dzisiejszy dzień odbieramy z rodzicami telefony z podziękowaniami za super imprezę. także dj spisał się na medal! na pewno nie będziecie zawiedzione! do kamerzysty idziemy jutro wybierać fotki,zovaczymy co tam wyszło ![]() ![]() ![]() aaaa fruzra i maijaż super! p.Marta-polecam i w sierpniu na ślub koleżanki też idę do p.Marty na make-up ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4786 |
Rozeznanie
|
Kalex,Wszystkiego Najlepszego na Nowej Drodze Zycia!!!
Bylam w kosciolku jak wchodziliscie(jezeli oczywiscie mieliscie slub o 16.00 ![]() Mieliscie piekna pogode ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4787 |
Raczkowanie
|
Wróciliśmy z podróży poślubnej - siostra z mężem zabrała nas nad morze do hotelu SPA - super wypoczynek po stresujących ostatnich tygodniach. No to czas na moją relacje.
Przygotowania: Do Kielc przyjechałam już w pt, niestety nie mogłam poustawiać wizytowników, świeczek, ani menu w hotelu, gdyż mieli gości aż do rana w sb. Podobny problem miała dekoratorka, której na dekorację sali zostało kilka godzin przed weselem - ale sprawdzila się rewelacyjnie! Fryzurę robiła mi pani Sylwia w Avagardzie - bez próby wyszło podobnie jak na zdjęciu które przyniosłam, fryzura świetnie się trzymała, zrobiła mi ją w godzinę - 3 osoby zakręcały mi wałki, żeby wyrobić się w czasie ![]() Slub: Slub w Katedrze był piękny. Co prawda przywitało na niewielu gości, bo trochę zgubiło się po drodze bo nie pozabierali mapek dołączonych do zaproszeń, a innych brat wywiózł omyłkowo do innego kościoła ![]() ![]() ![]() Wesele Nie zdążyłam podać hotelowi dekoracji na kieliszki, wiec niestety przywitali nas zwykłymi kieliszkami. Rodzice przywitali nas chlebem z solą i wodą. Posiłki w hotelu ok, ale nic mnie szczególnie nie zachwyciło. Na pierwszy taniec zagrali nam Zabiorę Cię kancelarii - dzieci akurat poznikały, więc znajomi zastąpili ich w puszczaniu baniek. Mimo że pogoda nie była zbyt upalna, w sali do wieczora było można odczuć brak klimatyzacji, zwłaszcza na antresoli, dlatego wiele osób przez pierwszą połowę wesela bawiło się na zewnątrz, gdzie TZ serwował piwko z beczki, które cieszyło się dużym zainteresowaniem. Kapele z Warszawy Travelling band grała i spiewała profesjonalnie, w przerwach puszczali płyty, ale jak dla mnie za mało zabawiali gości - nie było kaczuszek, rzadko kiedy grali typowo weselne disco polo, tylko raz zaśpiewali gorzko i sto lat, nie było żadnych toastów za rodziców, pociag sami zorganizowalismy, nie robili przyśpiewek, ale grali fajnie, wiec ludzie się bawili. Główny wodzirej niestety nie do końca zachowywał się kulturalnie, kiedy opóźniał się tort czy trzeba było czekać na świadkową do oczepin, denerwował się, przewracał oczami. Podziękowanie dla rodziców wyszło super, choć mieliśmy problem z podłączeniem projektora do laptopa. Projekcja zdjec i moj śpiew bardzo sie rodzicom podobal, na koniec wreczylismy im prezenty w postaci ramki z podziekowaniami i albumu na zdjecia ślubne. Potem taniec do ulubionej piosenki taty. Karaoke wyszlo srednio, gdyż kapela się nie przygotowala, nie miala tekstow do niektorych znanych piosenek i nie umieli zachecac ludzi do zabawy i sama musialam przejac paleczke. Niestety TZ nie wytrzymał stresu (nie znosi wesel, zdjeć, kamery, tanczenia i uwagi skupionej na nim), wiec była też kłótnia i ledwo namówilam go na zejscie na oczepiny. Nie zgodził się na test zgodności, wiec było tylko rzucanie muszką i welonem (tutaj fajnie nowa mloda para musiala zatanczyc w pletwach do nurkowania ![]() Podsumowanie: Katedra - ks Robert - polecam! Spiew pani Tabiszewska - bardzo polecam! Cukiernia - Bracia Janusz - polecam Dekoratorka pani Okła z butiku na przeciwko Reala (dekoracja sali, żywe kwiaty, dekoracja auta, wiązanki, butonierki i płatki=koszt 1200zł) - bardzo bardzo polecam!!! Fotograf z Warszawy - liczyłam na więcej, nie zrobił zdjęcia auta, ani fontanny, kiepski pocalunek, na tych zrobionych któres z nas ma często skwaszoną minę. Suknia salon Angel w Warszawie - trudno powiedzieć, choc z sukni jestem bardzo zadowola, obsluga mila, to 3 razy zmieniali mi krawcowa i musialam 3 razy tłumaczyc od nowa. Kapela Travelling band z Warszawy - raczej nie polecam, mimo że grali i śpiewali profesjonalnie, nie przygotowali się w ogóle do karaoke, wodzirej momentami nieprzyjemny. Hotel Ameliówka - nie polecam, pokoje oddali z opóźnieniem, posiłki na kuchni podanej w innej kolejności niż ustalone i wydrukowane w menu, prysznice w apartamentach szwankowaly (nie ściekała woda), mimo wczesniejszych ustalen malo czasu na dekoracje, musiałam kłócić się, aby płacić tylko za pokoje zgłoszone na tydzien przed a nie rezerwowane na poł roku, a wkurzyli mnie na maxa gdy w trakcie wesela okazalo sie ze zamiast grilla robia mi ognisko a czesc grilowanych potraw przygotowano juz na kuchni i chciano podawac na stoly a nie na powietrzu jak bylo w ustaleniach - kierowniczka umywala rece i zwalala wine na kuchnie.
Nasz ślub odbył się 21.06.2008! http://suwaczki.waszslub.pl/img-2008062100700730.png Nasza dzidzia ![]() http://tickers.baby-gaga.com/p/dev299pr___.png Edytowane przez mimezis Czas edycji: 2008-07-01 o 11:26 |
![]() ![]() |
![]() |
#4788 |
Raczkowanie
|
A tu kilka zdjęć. Niestety TZ juz nie wytrzymal i plener mimo zrobionej dwukrotnie fruzury i makijazu zostal odwolany, czego bardzo mi brakuje
![]()
#4789 |
Raczkowanie
|
i jeszcze kilka
![]() |
#4790 |
Raczkowanie
|
mimezis byłaś przeuroczą panna młoda!
![]() Mam nadzieje, ze mimo kilku wpadek na slubie, w Twojej pamieci zapisze sie obraz cudownego dnia! Tego Ci zycze ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4791 |
Zakorzenienie
|
No nareszcie mogę się udzielać
![]() Na początek Wszystkiego najlepszego dla wszystkich dziewczyn, wyglądałyście ślicznie (jeszcze tylko czekam na fotki Kalex) ![]() No a teraz trochę spraw organizacyjnych Zaproszenia mieliśmy zamawiać na Sienkiewicza, jednak te które nam sie spodobały kosztowały ok 5 zl...znaleźliśmy je na allegro za 3,70 z nadrukiem oto one http://allegro.pl/item390549312_zapr...er_cenie_.html Samochod mielismy miec od kogos z rodziny jednak ta osoba zawiodla wiec wyszukalam w anonsach peugeota 607 , za godzine 50 zl wiec mysle ze to nie tak duzo no i garnitur zdecydowalismy sie na Sunset Suit slyszalam wiele pozytywnych opinii a i ceny nie sa jekies wygorowane... I poki co to tyle ![]()
#4792 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
http://www.allegro.pl/search.php?str...awat+kaskadowy myśle że będzie taniej niz w sklepie
![]() |
#4793 |
Raczkowanie
|
Kalex i Gosikk_s wszystkiego naj naj lepszego na nowej drodze życia
![]() mimezis i karothinka zdjęcia piękne, wyglądałyście pięknie
#4794 |
Rozeznanie
|
Mimezis
W końcu się doczekałam na zdjecia. No no no sukienka taka jaką sobie wymarzyłas. Ni bardzo zrozumiąłam po co chciałaś odpruwać kieszeń w marynarce, przecież Twój mąż miał kwiatki w butonierce??? Jesli chciałaś włożyć kwiatki do kieszonki, to dobrze, ze tego nie zdąrzyłaś zrobic, bo tego się nie robi. Kwiatki (butonierka) są w butonierce, czyli na tej klapce. Fajna figurka na tort ;-) Kalex czekam na zdjęcia A co do krawatów na allegro, kupowałam dla mojego męża (co prawda nie na ślub, ale kupowałam i byłam zadowolona) |
![]() ![]() |
![]() |
#4795 |
Zakorzenienie
|
madzia słońce Ty moje dziękuje raz jeszcze
![]() ![]() ![]() Mimezis pięknie, pięknie i jeszcze raz pięknie. Cudowna sukienka ![]() ![]() ![]()
#4796 |
Raczkowanie
|
Mimezis-sliczna z Ciebie Panna Mloda i mamusia
![]() ![]() Suknia slicznie na tobie lezala,no i ta waolka,ach... ![]() Jeszcze raz WSZYSTKIEGO CO NAJLEPSZE!!! |
![]() ![]() |
![]() |
#4797 |
Zadomowienie
|
jak ostatnio chodziłam po sklepach to niestety jakiejś wiekszej wagi do krawatów nie przywiązyłama ale wydaje mi się ze kaskadowe krawaty widziałam w katarzynie. co prawda mogę się mylić
![]() |
#4798 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() Dzięki dziewczyny za miłe słowa. Sukienka w rzeczywistości dużo ładniej prezentuje się na żywo - te taśmy całe błyszczą, czego na zdjęciach zupełnie nie widać. No i bardzo była wygodna, bo nic nie uciskało mi na małą Oliwkę - będzie dziewczynka! ![]() Powodzenia w przygotowaniach! Co do kaskadowych krawatow to jest to nowość i w Warszawie znalazłam je jedynie w sklepie Bytom (w komplecie z chusteczkami w cenie chyba 69zł) i to nie we wszystkich oddziałach. Widziałam je też na allegro i nigdzie indziej. Dużo łatwiej jest znaleźć kaskadowe muszniki w kompletach z kamizelkami.
![]() |
#4799 |
Zakorzenienie
|
Też to zauważyłam. Nic na kupno garnituru i dodatków mamy jeszcze czas, jak się nic w sklepach nie pojawi za rozsądną cenę kupi się na allegro krawat i tyle. A jakoś jeśli chodzi o muszniki i kamizelki, to odkąd zobaczyłam krawaty kaskadowe, tym poprzednim mówię zdecydowane NIE
![]()
#4800 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Dekorację w Kościele zrobiła siostra, ale była dodatkowo płatna. Jak pary nie interesuja się dekoracją to siostra stawia 2 bukiety. Dekoracja którą widziałaś kosztowała nas 400 zł, z czego było tak,że ja napisałam siostrze na kartce co sobie życzymy,ona wyliczyła,że wyniesie to 300-350 zł, więc daliśmy 400 zł, reszta była dla siostry za pracę ![]() ![]() nam się dekoracja bardzo podobała, kwiaty niesamowicie dodają uroku i uważamy,że siostra pięknie wykonała swoja pracę; organista wziął 150 zł, natomiast my na ślubie mieliśmy jeszcze śpiewaczkę, ale nie wiem ile ona kosztowała,bo to była niespodzianka od rodziców ![]() a pogoda faktycznie była piękna, nie było gorąco i duszno i nie padało-tak jak chcieliśmy ![]() EDIT: reszte opiszę później,fotki też załączę ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 04:16.