Panny Młode - Kielce cz. I - Strona 163 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne

Notka

Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2008-07-02, 21:49   #4861
moonikkaa
Raczkowanie

Dot.: Kielce

Cytat:
Napisane przez aniag66 Pokaż wiadomość
Co do slubu w Chęcinach - od 1 osoby słyszałam że ślub + organista + kościelny (sprzątanie, jakies drobne dekoracje) trzeba dać około 1100 zł , natomiast od 2 osoby, że ok 800 zł , ja idę do księdza w tę sob - umowic się na spisanie protokołu także niedługo się dowiem
ja niestety tez słyszał że wszystko ponad 1000zł wychodzi ale czekam na relacje od Ciebie Aniu, mam nadzieje dobre

Cytat:
Napisane przez lilusto Pokaż wiadomość
Jeśli chodzi o ślub w kościele w Chęcinach, to słyszałam że 1.000 PLN to minimum które proboszcz sobie życzy!!! Jakbym miała brać ślub w Chęcinach to na pewno wolałabym u Franciszkanów, bo proboszcza w tamtym kościele ciężko nazwać księdzem! Bardzo dużo złego słyszałam już na jego temat!!!
własciwie to nawet nie wiem, czy jest możliwośc u Franciszkanów brania ślubu ale jak bede to zapytam, zresztą napewno proboszcz za ogłoszenia i wydanie dokumentów wezmie około 500zł. wiem on jest bardzo chytry na kasę, no ale z drugiej strony kościół wewnatrz i nazewnatrz wyglada naprawdę ładnie.
Stary 2008-07-03, 07:26   #4862
kasiaher
Wtajemniczenie

[quote=karusia070707;80721 17]

Slub w Katedrze- przepieknie, kazanie naprawde super, moi wszyscy goscie podziwiali wyglad, duzo mialam gosci przyjezdnych i kazdy byl pod wrazeniem. Polecam!!!!

Wesele- Lesny Dwor- rewelecja!!! Jedzienia zostalo na poprawiny i nawet dali jeszcze duzo do domu bo wszystkiego nie zjedli. Super obsluga i wszystko dopiete na ostani guzik!

bardzo mnie pocieszyłaś tą informacją o Leśnym Dworze ja mam wesele 06.06.2009r. i bałam się bo każdy tam narzekał na jedzenie że mało i tak dalej na innych forach. ale to fajnie że wszystko poszło gładko. Wszystkiego naj na nowej drodze życia.

Dziewczyny szukam fotografa i kamerzysty nie za drogo ale żeby świetnie wszystko wyszło.

oniaczeq sliczna sukienka, mi Panie w sklepie też doradzały suknie wąską bo jestem szczupła zobaczymy moje pierwsze przymiarki sukien za dwa tygodnie zobaczymy czy znajdę tą jedyną

Edytowane przez m.a.r.t.a
Czas edycji: 2008-07-03 o 08:41 Powód: post pod postem
kasiaher jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-07-03, 07:47   #4863
marysia_258
Zadomowienie

Puchatku ja też zamawiałam kwiaty w tej kwiaciarni i powiem Ci że byłam baaaaaaardzo zadowolona Moja wiązanka była dokładnie taka jak sobie wymyśliłam światowej to samo, nie wspomnę już o ubraniu samochodu, koszach dla rodziców, ubraniu kościoła i sali Miód malina.
Teraz jestem w pracy to nie mam jak, ale jak wrócę do domku to wkleję parę zdjęć. Zbieram się do tego odkąd wróciliśmy z podróży poślubnej i jakoś zebrać sie nie mogę

MAJA
21.08.2009
BARTOSZ
23.09.2013
marysia_258 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-07-03, 07:50   #4864
oniaczeq
Zakorzenienie

GG do oniaczeq

Cytat:
Napisane przez aniag66 Pokaż wiadomość
Kalex, wszystkiego Najlepszego
Super sukienka, ślicznie w niej wyglądałaś

I moje pytanie - jak się sprawdził kamerzysta z Ella Video, bo ja też mam go zamowionego na slub i wesele. Co do zdjęć pisałaś że super, a jak sam film? W ogóle pan Andrzej kręcił czy ktoś inny? Jak się z nim dogadywałaś? było wszystko ok?

Oniaczeq - co do swiadectwa - nam tez ksiądz kazał przynieść świdectwo z ostatnio ukonczonej szkoły (chyba zeby zobaczyc sobie ocene z religii)

Co do slubu w Chęcinach - od 1 osoby słyszałam że ślub + organista + kościelny (sprzątanie, jakies drobne dekoracje) trzeba dać około 1100 zł , natomiast od 2 osoby, że ok 800 zł , ja idę do księdza w tę sob - umowic się na spisanie protokołu także niedługo się dowiem
no ja sie właśnie dowiedziałam ze świadectwo jest po to aby zobaczyli czy na każdym etapie uczestniczyło sie na zajęciach religii
wszystko zaczyna się walić

Biustonosze:

https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...1#post77106731
oniaczeq jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-07-03, 07:53   #4865
kitek13
Przyczajenie

Widzę że kilka osób z Chęcin jest albo tu będzie miało ślub co do ślubu u Franciszkanów, to trzeba mieć zgodę Biskupa, a sam proboszcz też nie zgadza się, żeby tam odbywały się śluby. I też czekam na wiadomości o cenie ślubu w Chęcinach pozdrawiam
kitek13 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-07-03, 07:57   #4866
Puchatek M.
Rozeznanie

Kalex prześlicznie wyglądałaś Właśnie mi się zdawało, że masz ELLA i bardzo się cieszę, że jesteś zadowolona, bo my też ich mamy

Kwiaciarnia Ewa jest na Sandomierskiej.
Marysia dzięki Mam nadzieję, że i ja będę zadowlona. Serdeczne gratulacje i czekam na fotki Gdzie byliście w podróży?

My byliśmy wczoraj u Pasternaka, żeby wybrać smaki torta i okazało się, że nie zrobią takiego jak chciałam A cały rok, ile razy tam byłam to szef obiecywał, że zrobi
Stary 2008-07-03, 08:24   #4867
marysia_258
Zadomowienie

UUU Puchatku to jednak nie ta kwiaciarnia Ja zamawiałam w kwiaciarni na Podkarczówce, ale mam nadzieję że tam też będziesz bardzo zadowolona

W podróż poślubną wybraliśmy się do Egiptu i powiem Wam że było niesamowicie
To był najpiękniejszy miesiąc w moim życiu.... Ja chcę jeszcze raz.....

Kalex wyglądałaś ślicznie!! życzę samych pięknych chwil w Waszym w wspólnym życiu

MAJA
21.08.2009
BARTOSZ
23.09.2013

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2008-07-03, 08:27   #4868
Puchatek M.
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez marysia_258 Pokaż wiadomość
UUU Puchatku to jednak nie ta kwiaciarnia Ja zamawiałam w kwiaciarni na Podkarczówce, ale mam nadzieję że tam też będziesz bardzo zadowolona

W podróż poślubną wybraliśmy się do Egiptu i powiem Wam że było niesamowicie
To był najpiękniejszy miesiąc w moim życiu.... Ja chcę jeszcze raz.....
My też jedziemy do Egiptu
Stary 2008-07-03, 08:31   #4869
marysia_258
Zadomowienie

To Kochana nie pożałujecie)) A do jakiej miejscowości jedziecie????

MAJA
21.08.2009
BARTOSZ
23.09.2013
Stary 2008-07-03, 08:34   #4870
Puchatek M.
Rozeznanie

Do Hurghady na 2 tygodnie A Wy gdzie byliście? Z jakim biurem podróży?
Stary 2008-07-03, 08:39   #4871
agunia82
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Puchatek M. Pokaż wiadomość

My byliśmy wczoraj u Pasternaka, żeby wybrać smaki torta i okazało się, że nie zrobią takiego jak chciałam A cały rok, ile razy tam byłam to szef obiecywał, że zrobi

No to widzę że już kolejna osoba narzeka na pasternaka, że obiecują a potem nic z tego
A też miałam się na nich decydować, ale ostatecznie padło na braci Janusz, z prostej przyczyny- na ich temat jeszcze niczego złego nie słyszałam, same pozytywy

agunia82 jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2008-07-03, 08:56   #4872
moonikkaa
Raczkowanie

przyłączam się do pytania Kasi o kamerzystę, mozecie polecić jakiegoś dobrego i nie bardzo drogiego, moze byc na priva

Cytat:
Napisane przez kitek13 Pokaż wiadomość
Widzę że kilka osób z Chęcin jest albo tu będzie miało ślub co do ślubu u Franciszkanów, to trzeba mieć zgodę Biskupa, a sam proboszcz też nie zgadza się, żeby tam odbywały się śluby. I też czekam na wiadomości o cenie ślubu w Chęcinach pozdrawiam
no to kwestia ślubu u Franciszkanów rozsztrzygnięta. Ja zastanawiałm się nad ślubem w K-cach ale w sumie cenowo na to samo wyjdzie, a z drugiej strony mam ogromny sentyment do Kościoła w Chęcianch, więc nie bede kombinowała
Stary 2008-07-03, 08:59   #4873
marysia_258
Zadomowienie

Cytat:
Do Hurghady na 2 tygodnie A Wy gdzie byliście? Z jakim biurem podróży?
My byliśmy w Sharm el sheikh niestety tylko tydzień ale i tak było cudownie W przyszłym roku wybieramy się do Hurgady na dwa tygodnie z tygodniowym rejsem po Nilu Wczasy wykupowaliśmy w Triadzie.

MAJA
21.08.2009
BARTOSZ
23.09.2013

Edytowane przez marysia_258
Czas edycji: 2008-07-03 o 09:23
Stary 2008-07-03, 09:04   #4874
Puchatek M.
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez marysia_258 Pokaż wiadomość
My byliśmy w Sharm el sheikh niestety tylko tydzień ale i tak było cudownie W przyszłym roku wybieramy się do Hurgady z dwu tygodniowym rejsem po Nilu Wczasy wykupowaliśmy w Triadzie.
Rejs po Nilu- super
Pokażesz fotki z Sharm?
Stary 2008-07-03, 09:30   #4875
tiffi1
Rozeznanie

Witajcie dziewczyny,
Ja już mało aktywna tu jestem, ale generalnie zaglądam do Was.
Kalex, no fajnie całość wyglądała. Czekamy na więcej zdjęć.
Co do Egiptu to byłam dwa razy w Hurgadzie, więc jak byście miały jakieś pytania to dajcie znać. Co do biur podróży też są różne opinie, ja właśnie najmniejsze zaufanie mam do Triady (ale to z opinii moich znajomych i rodziny).
My wybieramy się do Tunezji w tym roku.

Co do kamerzysty i fotografa to ja ja powiem tak: wybrałam pewnego kamerzystę który też robi zdjęcia (znaczy on ma firmę i ma kilku ludzi). Widziałam kilka filmów bardzo mi się podobały, zero kiczu, zero beznadziejnych wstawek. Zdjęcia też robi bardzo fajnie. Gość nie ma wygórowanych stawek (nie ma żadnej strony internetowej, nigdzie się nie reklamuje).
Widziałam kilku kamerzystów i fotografów i moim zdaniem ten jest najlepszy (przynajmniej mnie się najbardziej podoba). Ma jednak pewną wadę o której uprzedzam lojalnie. Ciężko sie z nim skontaktować czasem można dzwonić tygodniami i nic (kontakt fatalny), ale to nie wpływa na jakość pracy (wszyscy byli na czas).
tiffi1 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2008-07-03, 09:44   #4876
Puchatek M.
Rozeznanie

Tiffi wycieczki wykupować u nas w biurze czy tam na miejscu? Można tam wypożyczyć samochód?
Stary 2008-07-03, 11:11   #4877
fenomenka84
Raczkowanie

Kalex wyglądałaś naprawdę pięknie jeszcze raz wszystkiego najlepszego

U mnie przygotowania do przodu, zamówiłam tablice na samochód, przyszły mi też buty ze strony bialebuty i powiem wam że naprawdę na żywo wyglądają jeszcze lepiej niż na zdjęciu, bardzo mi sie podobają, zobaczymy w których pójdę czy w nich czy najpierw w wyższych a potem najwyżej przebiorę na te niższe.
Poza tym mam zamiar dzisiaj wybrać się i zamówić już bukiety w kwiaciarni. Nadal jednak nie wiem na którą się zdecyduję, chciałabym żeby jednak kwiaciarnia była blisko mojego domu, w centrum, żeby było wygodniej odebrać kwiaty, zastanawiam sie nad Nemezją, bo w pokusie to chyba drożej sobie zażyczą, może wy mi poradzicie, czy któraś z was planuje zamówić tam bukiet.
Puchatek M. czy podawałaś już wczoraj przy zamówieniu jakie dokładnie chcesz bukiety czy tylko wstępnie a potwierdzenie np. na dwa tygodnie przed ślubem, bo ja mam jeszcze do ślubu ponad miesiąc i moja siostra nie ma jeszcze sukienki i na razie nie wiem jaki bukiet jej zamawiać i na samochód dekoracje też nie ma pojęcia co wymyślić.
fenomenka84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-07-03, 11:17   #4878
Puchatek M.
Rozeznanie

My już zamówiłyśmy konkretne bukiety i wpłaciłyśmy zaliczkę. Ale pani mówiła, że wystarczy zarezerwować termin, a póżniej wybrać kwiaty. Ja wybrałam tą kwiaciarnię, bo wiele osób mi polecało, a na dodatek jest na trasie. Jak narzeczony będzie jechał limuzyną po mnie to je odbiorą. Mają być gotowe na 15.
Stary 2008-07-03, 11:23   #4879
oniaczeq
Zakorzenienie

GG do oniaczeq

Cytat:
Napisane przez fenomenka84 Pokaż wiadomość
Kalex wyglądałaś naprawdę pięknie jeszcze raz wszystkiego najlepszego

U mnie przygotowania do przodu, zamówiłam tablice na samochód, przyszły mi też buty ze strony bialebuty i powiem wam że naprawdę na żywo wyglądają jeszcze lepiej niż na zdjęciu, bardzo mi sie podobają, zobaczymy w których pójdę czy w nich czy najpierw w wyższych a potem najwyżej przebiorę na te niższe.
Poza tym mam zamiar dzisiaj wybrać się i zamówić już bukiety w kwiaciarni. Nadal jednak nie wiem na którą się zdecyduję, chciałabym żeby jednak kwiaciarnia była blisko mojego domu, w centrum, żeby było wygodniej odebrać kwiaty, zastanawiam sie nad Nemezją, bo w pokusie to chyba drożej sobie zażyczą, może wy mi poradzicie, czy któraś z was planuje zamówić tam bukiet.
Puchatek M. czy podawałaś już wczoraj przy zamówieniu jakie dokładnie chcesz bukiety czy tylko wstępnie a potwierdzenie np. na dwa tygodnie przed ślubem, bo ja mam jeszcze do ślubu ponad miesiąc i moja siostra nie ma jeszcze sukienki i na razie nie wiem jaki bukiet jej zamawiać i na samochód dekoracje też nie ma pojęcia co wymyślić.
o bo ja wlasnie tam sie "zakochalam " w jednych butach wybieram sie jutro na miasto w poszukiwaniu czegos bo wlasnie troszke sie wachalam zamawiac przez internet , mowisz ze jakosciowo dobre i ze zdjecia nie sa obrobione a w rzeczywistosci tragedia? no i czy wymiary sie zgadzaja? ja mam tylko problem bo suknie mam Ivory ani to bialy ani ecru a tam wlasnie sa same takie no i nie wiem czy nie bedzie za duzego kontrastu...

Mnie dzisiaj przyszła poduszeczka na obrączki zamawiana przez allegro i naklejki na butelki

Biustonosze:

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2008-07-03, 11:27   #4880
moonikkaa
Raczkowanie

Tiffi prześlij mi namiary na tego kamerzystę o którym piszesz, spróbuję się do Niego dodzwonic i umówić na spotkanie. Napisz z jakiego biura jedziesz do Tunezji, bo ja z Tżtem tez w sierpniu planuje 7dniową wycieczkę własnie do Tunezji a jeszcze wycieczka niekupiona

Kalex zablokowana, ciekawe co się stało
Stary 2008-07-03, 11:31   #4881
madziadominik
Zadomowienie

GG do madziadominik

marysiu_258 obiecałaś po podróży poślubnej opisać dokładnie jak było na ślubie i weselu, jak fryzura i makijaż i jakieś zdjęcia wstawić a tu już 26 dni i cisza
wiemy tylko że wszystko było super. fakt to jest najważniejsze ale może coś więcej napiszesz żebyśmy mogły zazdrościć że my jeszcze musimy czekać (przynajmniej niektóre z nas)
Stary 2008-07-03, 11:44   #4882
fenomenka84
Raczkowanie

oniaczeq jestem bardzo zadowolona, ja akurat zamawiałam buty z firmy SANBUT i mogę polecić, na pewno z innych też są równie fajne bo na necie czytałam wiele pozytywnych opinii o butach z tej strony i dlatego się skusiłam

Puchatek M. Też zastanawiałam się nad tą kwiaciarnią bo pamiętam że kupowałyśmy tam z mamą kiedyś bukiety na ślub kuzyna i super panie je zrobiły,to ślubne też na pewno będą piękne, jednak chyba nie będę ganiała TŻeta aż tam może w Nemezji też się postarają i coś fajnego wyczarują
fenomenka84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-07-03, 11:58   #4883
aniaaa84
Zadomowienie

Kalex wyglądałaś cudnie, tak jak pisało już parę dziewczyn suknia podkreślała pięknie Twoją figurę upięcie włosów też mi się bardzo podoba dziewczyny już chyba wykorzystały wszystkie możliwe pochwały pod Twoim adresem...napiszę krótko ślicznie !!!

Dziewczyny jak tak oglądam Wasze zdjęcia ślubne to chiałałoby się wskoczyć w jakąś sukienisie i TŻ-ta pod pachę i pognać z marszu do kościoła

REKLAMA
Stary 2008-07-03, 12:02   #4884
agunia82
Zakorzenienie

A ja butki kupiłam od Ryłko i muszę Wam powiedzieć że są cudowne. Wygodne bardzo, z mięciutkiej skóry, 2 dni w nich po domu paradowałam, załączam fotki

A Kalex została zablokowana za usuwanie zdjęć z postów
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg Obraz 029.jpg (53,0 KB, 38 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg Obraz 033.jpg (38,3 KB, 36 załadowań)

agunia82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-07-03, 12:14   #4885
Kocurski
Raczkowanie

Kalex, wyglądałaś cudownie. Sukienka boska , jaka figurka-marzenie po prostu.
Makijaż i fryzurkę miałaś cudne.
Jeszcze raz wszystkiego, wszystkiego najlepszego!!!
Kocurski jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-07-03, 12:28   #4886
Puchatek M.
Rozeznanie

A to nasze: kieliszki, obrączki, ozdoby na butelki, spinki do mankietów i moje butki
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg img3183jq6.jpg (127,7 KB, 48 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg img3183yu7.jpg (36,8 KB, 43 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg img3700lg1.jpg (102,8 KB, 66 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg img3716tv9.jpg (125,3 KB, 32 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg d9aab5f604ebbaaa.jpg (11,2 KB, 37 załadowań)
Stary 2008-07-03, 12:34   #4887
oniaczeq
Zakorzenienie

GG do oniaczeq

bardzo ładne buty

Kalex prosi żebym Wam podziękowała za mile słowa i ze odezwie sie do nas po odblokowaniu jej

Biustonosze:

REKLAMA
Stary 2008-07-03, 12:36   #4888
Modliszka86
Raczkowanie

Cytat:
My też jedziemy do Egiptu

Hehe.. widze ze ten Egipt to popularny kierunek jesli chodzi o podroz poslubna
My tez planujemy Egipt Z tego co slyszalam to zanim zdecydujesz do jakiej miejscowosci chcesz jechac najpierw nalezy sie zastanowic co chcesz zwiedzic Hurghada to wycieczka do Kairu bo jest w miare blisko natomiast jeli chcecie zobaczyc Jerozolime to lepiej jechac do Sharm el Sheikh.
Modliszka86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-07-03, 12:39   #4889
Puchatek M.
Rozeznanie

Nas interesuje właśnie Kair
Stary 2008-07-03, 12:41   #4890
Modliszka86
Raczkowanie

wy bedziecie tam pierwsi wiec daj znac jak bylo i wklej kilka fotek jak mozesz po podrozy zebysmy mogli utwierdzic sie w dobrym wyborze miejsca na "miodowy miesiac"
Modliszka86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Forum ślubne

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości