![]() |
#4951 |
Raczkowanie
|
Dot.: Kielce
|
![]() ![]() |
![]() |
#4952 |
Wtajemniczenie
|
To zależy od liczby gości. Tam mają jakieś przedziały cenowe. Mi doradzano, żeby powiedzieć, że było do 100 osób, ale ile zapłaciłam to już dokładnie nie pamiętam, bo to było w zeszłym roku.
#4953 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Dzieki Mimezis ![]() My zamówiliśmy tą mniejszą sale (która się dopiero buduje) więc mam nadzieje że klimatyzacja już będzie. Martwimy się tylko tym że opóźniają termin rozpoczęcia rozbudowy, ale obiecują że w styczniu sala będzie już gotowa. No zobaczymy. Dobrze że chciaż goście byli zadowoleni. Dziękujemy za rady, weźmiemy je po uwagę. A od kogo moge wziąć numer do tego księdza Roberta? a jeszcze powiedz mi jak to wygląda przed kosciolem Bo para mloda wychodzi sypia na nia rozne rzeczy ryz pieniazki itd. a tu przeciez czeka druga para Nie pzeszkadza sie sobie? |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4954 |
Raczkowanie
|
Mam pytanie do Wizażanek, które kupowały suknię w Paryżance - ile przed ślubem miałyście pierwszą przymiarkę??
Ja już powoli zaczynam świrować - ślub 2 sierpnia, a sukni jeszcze nie ma. Panie mówią, że nie ma się czym martwić... a mi się jedna wydaje, że jest... i co mam zrobić ![]()
#4955 |
Zakorzenienie
|
Nie chcę Cie martwić gazelcia, ale czytałam kiedyś że dziewczyny czasem miały przejscia z paryżanką- właśnie z powodu tego, że suknia nie przychodziła na czas. Nie masz na co czekać, idź tam zapytać co z suknią, jak będą się wymigiwać od odpowiedzi, a nawet podadzą za ile będzie, to i tak zażądaj żeby przy Tobie zadzwoniły do dostawcy i się dokładnie dopytały. O ile dobrze pamiętam to jedną dziewczynę też tak zwodzili że nie ma się czym martwić a potem na kilka dni rzed ślubem biegała za inną suknią bo ponoć dostawca nawalił. Sobie lepiej zaoszczędź tych stresów.
Chociaż z drugiej strony kalex miała suknię z Paryżanki i chyba obyło się bez problemów
#4956 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
A z tego co kojarzę, to Kalex miała pierwszą przymiarkę dobry miesiąc przed ślubem. ![]()
![]() |
#4957 |
Zakorzenienie
|
Swoją drogą to ja nie rozumiem jak tak można olewać i zwodzić klientów. Przecież wiadomo że suknia ślubna to jedna z ważniejszych rzeczy, bo w końcu w czymś trzeba do tego ołtarza iść. I jest to stresujące jak się okazuje że cokolwiek jest nie tak. A już to, że suknia ma być na 2 tyg przed ślubem to przegięcie, tylko nerwów się człowiek przez to naje. Poza tym jest sezon ślubny a tu jeszcze poprawki muszą zrobić.
Ja się zdecydowałam na całe szczęście na suknię z manekina i przymiarkę pierwszą i zdjęcie miary mam właśnie na 2 tyg przed ślubem. Ale ja już wiem że ta suknia fizycznie tam jest i tylko trzeba ją troszkę zwęzić i skrócić. Swoją drogą właśnie między innymi ze względu na takie (pojedyncze bo pojedyncze, ale zawsze) opinie ominęłam paryżankę szerokim łukiem.
#4958 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Przygotuj sie że małej sali może nie być i może być taka ewentualność że przeniosą Cie do innej sali - oczywiście mam nadzieje że będzie po Twojej myśli, ale lepiej być przygotowanym na najgorsze... Kobieta mi też obiecała na bank, że będzie klima, że na 100 a nawet 200% i dupa. Ja niestety nie mam nr do ksiedza Roberta ale jedna z wizażanek chyba go miała. Mój ślub trwał zaledwie 35minut, wiec spoko wyrobiliśmy się przed drugim ślubem, zresztą ksiądz na spotkaniu przed ślubem mówi, żeby się odsunąć na życzenia z boku kościoła - tam placu jest duuużo.
![]() |
#4959 |
Zakorzenienie
|
Gazelcia dobrze dziewczyny mówią idź tam jeszcze raz i nie daj sie zbyć tym ze masz sie nie denerwować bo ze wszystkim zdarza...rozumiem przymiarke 2 tygodnie przed slubem , sama ze swoja suknia tak mam ale Twojej jeszcze w ogole nie ma...zaplacilas pewnie nie male pieniadze wiec masz prawa byc zdenerowana i wymagac...
Dziewczyny nareszcie mam samochod do slubu , taki nie typowy ale co tam nam sie podoba i to jest najwazniesze ![]()
#4960 |
Zakorzenienie
|
oniaczeq samochód genialny, no z pewnością zrobicie sensację podjeżdżając pod kościół takim autkiem
![]() Co do dekoracji, to gdzieś mi się kiedyś przewinęła taka ala z gałęzi jarzębiny, jak znajdę jakiś fotki to wkleję. Myślę, że mogłaby pasować. EDIT: Jarzębiny nie znalazłam, ale natknęłam się na coś takiego (ostatnią dekorację można kupić na allegro w różnych kolorach):
Edytowane przez agunia82 Czas edycji: 2008-07-05 o 11:03 |
![]() ![]() |
![]() |
#4961 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#4962 |
Przyczajenie
|
z sharmu i hurghady do kairu jest taka sama droga.jezdze do egiptu co rok nurkowac jesli macie jakies pytania o ten kierunek chetnie wam pomoge.bylam w obydwu tych kurortach.akurat teraz jestem swiezo po powrocie z sharm wiec jak sa pytania to piszcie smiało pozdrawiam
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4963 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() No wlasnie tez o tym myslalam, ze jak wezme po bokach plus jeszcze na maske to tego bedzie za duzo...musze znowu poszperac po necie albo pojsc do kwiaciarni bo jak narazie nieczego konkretnego nie znalazlam... chociaz myslalam o czym takim
![]() |
#4964 |
Zakorzenienie
|
No znalazłam tą jarzębinkę w końcu
![]()
#4965 |
Zakorzenienie
|
tez ciekawa..właśnie myślę o czymś czerwonym wiec albo wezmę tylko coś na boczne drzwi albo to co wkleiłam wyżej9chociaz nie powiem ta jarzębina tez mi sie podoba) ![]() Gazelcia Ty masz w świętej Jadwidze prawda? widziałaś jakie będziemy mieli przybranie kościoła? katastrofa...tylko jakieś 2 wazony kwiatów , siedzenia w ogolę nie przybrane,,,i ten szary brudny dywan po ktorym bedziemy stąpac ![]()
#4966 |
Rozeznanie
|
Wczoraj byliśmy w Sobkowie ustalić menu, będzie pyszne jedzonko
![]() ![]() Na zaproszeniach mamy, żeby potwierdzać do 6 lipca, a jeszcze ani jedna osoba nie zadzwoniła ![]() Jutro 2 lekcja tańca ![]()
#4967 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Za tort u braci Janusz płaci się tylko zaliczkę, żadnej kaucji. Resztę rozliczałam we wtorek, oddawałam też wtedy paterę. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4968 |
Raczkowanie
|
Gazelcia Ty masz w świętej Jadwidze prawda? widziałaś jakie będziemy mieli przybranie kościoła? katastrofa...tylko jakieś 2 wazony kwiatów , siedzenia w ogolę nie przybrane,,,i ten szary brudny dywan po ktorym bedziemy stąpac
![]() Ja też w przyszłym roku będę miała ślub w Jadwidze bo należę do tej parafii, ale pamiętam, ze jak moja siostra 2 lata temu brała tam ślub kościół byl skromnie przybrany- rzeczywiście 2 wazony stały i to wszytsko.Proboszcz nie pozwala na przystrojenie kościoła, nie wiem w czym mu to przeszkadza? Można sie zapytać, czy zezwoli na skromne przystrojenie np ławek- ale na pewno musza byc to żywe kwiaty, bo ztego co wiem to też nie toleruje sztucznych ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4969 |
Raczkowanie
|
Oniaczeq, w Nemezji spokojnie doradzą Ci przybranie samochodu, to małżeństwo ma niesamowicie dużo inwencji twórczej. Powiesz im, jaki macie samochód i pokażą Wam katalogi z przybraniami do takich samochodów. Głowa do góry, wybraliście bardzo fajną kwiaciarnię
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4970 | ||
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() A kiedy Ty ślubujesz ?? ![]() Ostatnio w kościele wymienili cały skład księży - tak słyszałam - ciekawe ![]() Cytat:
Co do potwierdzeń, to ja do większości osób sama dzwoniłam, bo część uznała, że to oczywiste, że przyjdą, a druga zapomniała ![]()
![]() |
#4971 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() To mnie podłamałaś ![]() ![]() Na szczęście moje koleżanki od razu przy rozdawaniu zaproszeń mówiły czy będą, więc obdzwonić musimy tylko jego rodzinę.
![]() |
#4972 |
Przyczajenie
|
Polecam nowo otwarta sale weselna w Hoteliku w Bilczy niedaleko Kielc. Bawilam sie tam ostatnio na weselu i bylo super. Fajna klimatyzowana sala , smaczne jedzenie.
|
![]() ![]() |
![]() |
#4973 |
Rozeznanie
|
Kochane w co świadkowie będą zbierali pięniądze w zabawie na wózek? Kupujecie jakieś koszyczki?
#4974 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#4975 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() No dobrze, ale podwyżka cen musi być od czegoś uzalezniona. Przeciez nie może być zapisu - ceny mogą ulec zmianie i kropka... Bo to jest lekko niezgodne z prawem - gdyż w takiej sytuacji właściciel może sobie dowolnie je zmieniać...
![]() |
#4976 |
Raczkowanie
|
Ja w umowie mam zapis, że cena moze ulec zmianie z uwagi na wzrost cen zywnosci czy gazu, jednak nie pozniej niz 5 miesiecy przed weselem. Wydaje mi sie, ze jest to bardzo rozsadny zapis i nie stawia nas w podbramkowej sytuacji na miesiac przed weselem. Dlatego od kwietnia spie spokojnie
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4977 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Ja mam w umowie zmianę ceny uzaleznioną od podwyżku VATu na zywność - także dzisiaj siedziałam i szukałam czy się podniósł czy nie. No i na szczęście cena pozostanie bez zmian... ![]()
![]() |
#4978 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja ślubuje 18 października także jeszcze mam trochę czasu, ale byłam ostatnio dowiedzieć sie co i jak...no i jedna z wizazanek miala slub w Jadwidze wiec od niej dowiedzialam sie sporo... Co do dywaniu watpie ze zechca go zwinac...ale zawsze mozna sprobowac bo jest fatalny, lawki nie sa w ogole przystrojone no z tego co widzialam na zdjeciach nie za fajnie:/ Siostra ma na imie Beata jesli dobrze kojarze, a zlapac mozna ja po mszy na zachrystii Co do ksiedza slyszalam ze ksiadz Adam jest fenomenalny ale niestety nie wiem nawet jak wyglada ![]()
![]() |
#4979 |
Raczkowanie
|
dziewczyny, szczególnie te które maja DJ czy dajecie mu listę utworów jakie chcecie na weselu, czy na przykład mówicie mu ogólnie jaki rodzaj muzyki chcecie a jakiej nie, bo nie wiem czy robić listę piosenek, nasz DJ powiedział że czasami listy się nie sprawdzają, bo przeważnie każda impreza jest inna i w trakcie wszytko wychodzi, jak sie ludzie bawią i w ogóle jaka atmosfera jest i wtedy można na bieżąco kontrolować co i jak
Mam jeszcze prośbę o radę w sprawie winietek, otóż zaprosiłam kilka gości z osobami towarzyszącymi ale nie wiem czy z nimi przybędą czy nie i tak naprawdę to nie znam ich z imienia i nazwiska, winietki muszę już zamówić i teraz nie mam pojęcia jak na nich napisać. Załóżmy ze Jan Kowalski przyjdzie z os. towarzyszącą której nie znam no i nie wiem czy mogę zrobić dla nich dwie winietki Jan Kowalski, nie wiem jak to rozwiązać, bo normalnie zamówiłabym Jan Kowalski z Os. towarzysząca, ale jak Jan Kowalski nie przyjdzie z osobą towarzyszącą to co wtedy ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4980 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Zanim wysłałam zaproszenia pytałam czy mam wypisać zaproszenie z kimś konkretnym (to znaczy pytałam jak osoba towarzysząca ma na imię). Niektórzy mówili np Jan Kowalski "przyjdę z Zofia Jabłonek" i tak wpisywałam. niektórzy prosili bym wpisała z osobą towarzyszącą, bo nie wiedzieli jeszcze kim przyjdą. Potem przed winietkami dzwoniłam i pytałam, czy wiedzą z kim przyjdą bo chcę zrobić winietki i wszyscy powiedzieli. Siostra nie była pewna więc napisałam dwa razy winietkę z jej imieniem i nazwiskiem, potem okazało się, że nie przyjdzie z os. towarzyszącą, wiec tej nie rozkładałam |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:47.