Panny Młode - Kielce cz. I - Strona 17 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne

Notka

Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2007-05-18, 10:16   #481
Petitka4
Rozeznanie

GG do Petitka4
Dot.: Kielce

Kalex ja juz zaliczyłam poradnie. U mnie w parafii Ducha Świetego na Stoku. Zapewne wiesz gdzie. Jest tam pani Maria. Wspaniała kobieta madrze mowi i wcale dlugo nie trzeba siedziec. Z trzech spotkan mielismy tylko 2, jedno zapoznawcze a drugie juz takie konkretne. Mozna isc do jakiejkolwiek pradni jakiej tylko chcesz. To nie ma zasady ze tylko tam gdzie Ci ksiadz powie.

Od 14.12.2008 Nasza Kochana Amelka jest z nami

Petitka4 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-05-18, 12:14   #482
-agniesia-
Wtajemniczenie

A ja zamiast wizyt w poradni byłam na tzw. warsztatach komunikacji małżeńskiej. Zdecydowanie polecam, bardzo nam się podobało. My akurat byliśmy w Radoczy koło Wadowic, ale wiem, że takie warsztaty prowadzone są też w Krakowie. W Radoczy byłam też na weekendowym kursie przedmałżeńskim i muszę przyznać, że jestem pod wrażeniem, bardzo profesjonalnie prowadzony kurs. Bez straszenia diabłem i tym podobnych historii o jakich słyszałam od znajomych z innych kursów
-agniesia- jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-05-19, 15:07   #483
Andżulas
Przyczajenie

Witajcie dziewczynki!!
Pojawiam sie z kolejnym pytankiem Jestem na etapie szukania orkiestry, obejrzeliśmy już kilka, niektórzy to naprawdę przesadzają z ceną co do swoich możliwości, ale nie chcę nikogo krytykować. Moje pytanko jest takie:czy słyszałyście może o zespole Wars? oglądałam wesele na którym grali i mi sie spodobało, ale chciałabym znać także opinię innych z góry dziękuje za pomoc

Aha i jeszcze jedna sprawa: chciałabym poprosić o namiary na zespoły: AKORD i Forever, jesli oczywiście macie

Zyczę wszystkim miłego dzionka
Andżulas jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-05-20, 08:44   #484
magdusia8
Raczkowanie

Dziewczyny byłam wczoraj na weselu w bohemie w Zagnańsku. Sala ładna. Wesele na 135 osób jak wszyscy wyszli na parkiet to było ciut ciasnawo, myślę, że tak 110-120 osób to max na tą salę. Obsługa miła i uśmiechająca się. Jedzenie w miarę smaczne. Przyznam, że jadłam same ciepłe dania, bo na więcej nie starczyło już miejsca. Właściciel obecny był na sali do 1 godziny więc pilnował czy wszytko jest ok.Poza tym złożył młodym życzenia i dał im prezent w postaci pieczonej wielkiej szynki, która wjechała na salę ze sztucznymi ogniami. W sumie ładny gest.
Utrudnienie tej sali polega na tym, że trzeba się uchodzić po schodach, bo sala jest na pierwszym piętrze a toalety na parterze.
Miło i czysto.
magdusia8 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-05-20, 20:42   #485
kycia1
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Petitka4 Pokaż wiadomość
Kalex ja juz zaliczyłam poradnie. U mnie w parafii Ducha Świetego na Stoku. Zapewne wiesz gdzie. Jest tam pani Maria. Wspaniała kobieta madrze mowi i wcale dlugo nie trzeba siedziec. Z trzech spotkan mielismy tylko 2, jedno zapoznawcze a drugie juz takie konkretne. Mozna isc do jakiejkolwiek pradni jakiej tylko chcesz. To nie ma zasady ze tylko tam gdzie Ci ksiadz powie.
oooo witam kolezanke z osiedla. Dziewczyny bylam dzisiaj w Sobkowie...jestem zauroczona! ten paw te konie i ten sredniowieczny klimat bardzo mi sie udzielil , moje Kochanie nawet powiedzialo, ze tu chce miec wesele (jeszze bez zareczyn ale mam cichą nadzieje-stad pojawienie sie moje na watku od jakiegos czasu). Powiedzial ze bedzie sie tu czul jak Krol a jak jak Krolowa
Stary 2007-05-20, 22:05   #486
Gosiaczek1211
Rozeznanie

GG do Gosiaczek1211

Byla moze ktoras z Was ostatnio u Ziolka w Lacznej na weselu?? Ciekawa jestem jakie wrazenia?? Dzisiaj wybralismy ciasta i tort na wesele w cukierni Dorotka przy ulicy Wspolnej. Polecam goraco te cukiernie. Przepyszne ciasta. Szkoda tylko że sie po nich przybiera na wadze ale z drugiej strony troche przyjemnosci tez wskazane. Pozdrawiam goraco!!!
Stary 2007-05-21, 12:15   #487
Kalex
Zakorzenienie

GG do Kalex

Cytat:
Napisane przez Petitka4 Pokaż wiadomość
Petitka - dzięki za informację! To pewnie tutaj się wybierzemy, poza tym jesteś prawie moją sąsiadką, bo ja mieszkam na Uroczysku, a konkretniej to na Związkowcu, więc mamy blisko na stok
a wolimy iść do tej poradni wcześniej niż później biegać za takimi sprawami
Kalex jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2007-05-21, 13:24   #488
tiffi1
Rozeznanie

Witajcie,
Cieszę się bardzo bo zarezerwowałam dwa zespoły wstepnie, ostateczną odpowiedz mam dac w połowie czerwca. Zalezało nam na 5 osobowym składzie a co za tym idzie na gitarach klawiszach perkusji i dwojakim wokalu.
W czerwcu chcemy tez wybrać kamerzystę. Pomału coraz więcej mamy już załatwione.
tiffi1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-05-22, 11:31   #489
Puchatek M.
Rozeznanie

Kycia1 my robimy wesele w Sobkowie w przyszłym roku. Zarezerwowaliśmy go już w listopadzie zeszłego roku. Jak tylko tam pojechaliśmy to wiedzieliśmy, że nasze wesele musi być tam. Mają jeszcze wolne terminy na 2008?
Puchatek M. jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-05-22, 12:42   #490
kycia1
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Puchatek M. Pokaż wiadomość
Kycia1 my robimy wesele w Sobkowie w przyszłym roku. Zarezerwowaliśmy go już w listopadzie zeszłego roku. Jak tylko tam pojechaliśmy to wiedzieliśmy, że nasze wesele musi być tam. Mają jeszcze wolne terminy na 2008?
Puchatek M. wiem, ze maja wolny pazdziernik 2007, o 2008 nic nie wiem bo sale bedziemy rezerwowac za rok, a pojechalismy tam na rozeznanie , czy fajnie itd . A o wolnym terminie slyszalam od znajomych-z szefem restauracji nie rozmawialam, bo jak pisalam jeszcze nie rezerwujemy-dopiero za rok
Stary 2007-05-25, 15:04   #491
tiffi1
Rozeznanie

Oj ale tu cichutko się zrobiło.
Pozdrawiam gorąco bo jest gorąco
Stary 2007-05-25, 18:31   #492
magduska100
Raczkowanie

Dziś oglądałam zdjęcia znajomej z jej ślubu. Wesele miała w Kamracie. Sala bardzo mi się podoba , ale podobno jedzenie nie jest zbyt smaczne, ale jest to opinia tylko jednej osoby.
Natomiast mi się nie podoba to, że talerze są z arcorocu, według mnie na weselu powinny być najlepiej białe talerze, ale to tylko moje zdanie.

Ostatnio byłam w Zamkowej w niedziele wieczorem. I gra tam zespół "TWENTY ONE". Bardzo fajnie grają a i dziewczyna śpiewa rewelacyjnie. Ciekawe czy grają na weselach?

Edytowane przez magduska100
Czas edycji: 2008-05-13 o 12:51
magduska100 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-05-27, 10:53   #493
Gosiaczek1211
Rozeznanie

GG do Gosiaczek1211

Wczoraj byliśmy na weslu w Skokach wiem, że pewnie nie za wiele mówi Wam ta nazwa ale ja tez na poczatku nie wiedziałam gdzie to. teraz już wiem, że jest to miejscowośc niedaleko Oblegorka. Sala jest przepiękna. Na duże wesele (takie od 130 gdzieś do 200 osób) idealna. Placi sie za sale i kucharki (przynajmniej moj znajomy tak placil). Byc moze da sie tez za osobe. Trzeba by zapytac. Jedzenie przygotowaly przepyszne. Zaluje ze nie mam wiekszego zoladka bo mialam ochote na tyle pysznosci ale nie mialam juz gdzie miescic gral zespol AKORD. To juz drugie wesele w tym roku na ktorym bylam i grali. Trzecie bedzie nasze Graja rewelacyjne. Goscie byli zachwyceni. Udane wesele to przede wszystkim dobry zespol i bawiacy sie ludzie. Jedzenie z tego co zauwazylam to drugi element udanego wesela. Ale to tylko moje spostrzezenie. Dzisiaj beda poprawiny. Mam zamiar skosztowac tego czego nie bylam w stanie wczoraj Polecam to miejsce bo naprawde jest warte polecenia. Jedyne co moze niektorym przeszkadzac to odleglosc. Z Kielc jedzie sie jakies pol godzinki. Ale tak naprawde jakie to ma znaczenie jesli pozniej jest taka super zabawa?? Nasze wesele bedzie w Ziolku. tam tez jezdzie sie jakies 20 minut ale nie przeszkadza nam to. Mamy nadzieje ze nasze wesele bedzie równie udane jak to. Pozdrawiam serdecznie
Stary 2007-05-27, 20:12   #494
tiara
Zadomowienie

GG do tiara

Dziewczynki dostalam namiary na podobno swietnych fotografow w Kielcach.Jakby, ktoras z Was szukala to moge podac namiary. Ja juz mialam wczesniej innego fotografa zamowionego.

1 etap 6 -5 - 4 - 3- 2 - 1

Winners do what losers don't want to do
tiara jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-05-28, 08:48   #495
Kalex
Zakorzenienie

GG do Kalex

ja już mam zamówionego fotografa
Kalex jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-05-31, 14:52   #496
tiffi1
Rozeznanie

Dokładnie za rok, będzie mój dzień
Stary 2007-05-31, 19:26   #497
ARagata
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez Gosiaczek1211 Pokaż wiadomość
... Ale to sie jeszcze okaze. Mam do Was jeszcze raz ogromna prosbe. Jesli slyszalyscie gdzie opinie o weselach u Ziolka w Lacznej - napiszcie koniecznie. Musze wiedziec na co zwrocic uwage zeby nie bylo niedociagniec. Jesli bylyscie tam na weselu to napiszcie swoje opinie. Z gory serdeczne dzieki i czekam na wasze newsy. Pozdrawiam serdecznie
Witam serdecznie nie ukrywam ze to zapytanie mnie zmobilizowalo do napisania bo juz prawie rok temu mialam wlasny slub (w katedrze) i wesele wlasnie w ziolku w lacznej w dolnej sali...i powiem tak BYLO SUPER.Sala doskonala, gosci mialam w wiekszosci przyjezdnych zatem mieszkali tez w tym hotelu i pokoje maja bardzo przyjemne, apartament dla Mlodej Pary olbrzymi i robiacy wrazenie Poprawiny w formie grila tez na terenie ziolka ale w sali "pod strzecha" w czasie upalow jakie wowczas byly tam przyjemny chlodek utrzymywal sie.
Po weselu polecam zdjecia o swicie na deptaku my takowe robilismy (na sienkiewicza)ok 5-6 rano smiechu bylo co nie miara a efekt koncowy jest wspaniala pamiatka Zatem Gosiaczek mysle ze z ziolka bedziesz zadowolona moi goscie do dzis wspominaja nasze wesele jako najlepsze na jakim byli (poza sala przyczynil sie do tego takze zespol ale to juz inna historia)
ARagata jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-05-31, 20:13   #498
Gosiaczek1211
Rozeznanie

GG do Gosiaczek1211

Cytat:
Napisane przez ARagata Pokaż wiadomość
Witam serdecznie nie ukrywam ze to zapytanie mnie zmobilizowalo do napisania bo juz prawie rok temu mialam wlasny slub (w katedrze) i wesele wlasnie w ziolku w lacznej w dolnej sali...i powiem tak BYLO SUPER.Sala doskonala, gosci mialam w wiekszosci przyjezdnych zatem mieszkali tez w tym hotelu i pokoje maja bardzo przyjemne, apartament dla Mlodej Pary olbrzymi i robiacy wrazenie Poprawiny w formie grila tez na terenie ziolka ale w sali "pod strzecha" w czasie upalow jakie wowczas byly tam przyjemny chlodek utrzymywal sie.
Po weselu polecam zdjecia o swicie na deptaku my takowe robilismy (na sienkiewicza)ok 5-6 rano smiechu bylo co nie miara a efekt koncowy jest wspaniala pamiatka Zatem Gosiaczek mysle ze z ziolka bedziesz zadowolona moi goscie do dzis wspominaja nasze wesele jako najlepsze na jakim byli (poza sala przyczynil sie do tego takze zespol ale to juz inna historia)
ARagata, bardzo Ci dziekuje za odpowiedz. Bardzo sie ciesze ze wszystko bylo super. Ja mam nadzieje ze u nas tez tak bedzie a z ciekawości, jaki mieliscie zespol??
A tak z innej beczki. dzisiaj bylam mierzyc sukienke. Prawie 2 godziny tam spedzilam. Ale bylo bardzo milo. Ostatnia miara 12 czerwca a potem to juz tylko czekac do 23 kiedy bede mogla wlozyc swoja piekną suknie i pokazac sie w niej wszystkim. Juz sie nie moge doczekac.
Stary 2007-05-31, 20:56   #499
ARagata
Przyczajenie

Ja akurat z polecenia kolezanki zdecydowalam sie na CzabanBand z Lublina, 3 chlopakow i dziewczyna. Stworzyli super atmosfere i doskonale pociagneli wszystkich do zabawy do samego konca niemalze komplet gosci nie schodzil z parkietu
A Wy macie wesele w ktorej sali,gornej czy dolnej?
Moja suknia rownie skrupulatnie i precyzyjnie wybierana teraz biedna wisi w szafie nieco naderwana nieco przykurzona ale nie moge sie cos z nia rozstac
Stary 2007-06-01, 12:39   #500
tiffi1
Rozeznanie

Cytat:
Ja akurat z polecenia kolezanki zdecydowalam sie na CzabanBand z Lublina, 3 chlopakow i dziewczyna. Stworzyli super atmosfere i doskonale pociagneli wszystkich do zabawy do samego konca niemalze komplet gosci nie schodzil z parkietu
Moja suknia rownie skrupulatnie i precyzyjnie wybierana teraz biedna wisi w szafie nieco naderwana nieco przykurzona ale nie moge sie cos z nia rozstac
ARagato
Mam do Ciebie pytanko odnośnie czabandu, ja mam wstępnie ich zamówionych i jeszcze inny zespol z kielc i mam dylemat.
W jakim skladzie byl u ciebie czaband. My chcielismy 5 osób i to dwa dni, wiec koszt jest wyższy. Za dwa tygodnie musimy sie decydowac.
Napsiz cos wiecej
Stary 2007-06-01, 15:01   #501
ARagata
Przyczajenie

tiffi pod zespolem CzabanBand (nie wiem czy o tym samym mowimy bo troche inna nazwe podajesz no ale mysle ze tak) podpisuje sie obiema rekami i nogami byli swietni serio,mielismy perkusiste, klawiszowca, gitarzyste-jednoczesnie soliste i solistke.Zatem 4 osoby, nie wiem czy to jest w jakis sposob miarodajne i istotne bo niekiedy talent nie idzie w parze z wyksztalceniem ale akurat te osoby maja muzyczne czy tez wokalne. Spiewali doslownie wszystko od Boys po Pink Floyd
Ich dobry nastroj udzielal sie wszystkim widac ze to co robia robia z pasja i przyjemnoscia. Dodatkowo mieli ze soba gadzety w postaci oswietlenia i dymow puszczanych co jakis czas kiedy zabawa rozkrecila sie na maxaNie wiem co jest wsrod zespolow standardem a co nie bo moze oni nic takiego nadzwyczajnego nie oferowali no ale mowie o swoich odczuciach.Z mezem postanowilismy ze jak bedziemy huczna rocznice ktoras obchodzic to tylko przy muzyce CzabanBandu
My mielismy na poprawinach DJ ktory przygrywal rozleniwionym gosciom. U nas powiem ci nie sprawdzil by sie zespol bo siedzielismy na powietrzu wlasciwie i malo kto chcial tanczyc z goraca a tez z leniwej grilowej "atmosfery"Ale jesli u ciebie goscie z lepsza kondycja to CzabanBandu przez 2 dni tylko pozostaje mi zazdroscic
Stary 2007-06-01, 15:47   #502
tiffi1
Rozeznanie

Do ARgaty
Mówimy o tym samym, co do nazwy to różnie na nich mówią.
Pytałam cię czy pamietasz kto konkretnie grał, bo jak wiesz oni są agencją i mają wielu muzyków, ciekawa jestem kto u ciebie spiewal (ktora z dziewczyn).
Ciekawi mnie tez czy jest jakis wodzirej jak sie sprawdzil.
Wiem, ze graja wszystko dlatego nam sie spodobali, ale koszt za 5 osób dwa dni wyniesie nas 5 tyś i stąd nasza wątpliwość. Poza tym znalazłam zespół na podobnym poziomie właśnie w kielcach i za dwa powiedzieli nam 3500zl. jest różnioca.
Trudno sie zdecydowac bo obydwa bardzo nam sie podobaja
Stary 2007-06-02, 22:01   #503
Gosiaczek1211
Rozeznanie

GG do Gosiaczek1211

Cytat:
Wesele mamy na dolnej sali
Stary 2007-06-04, 06:21   #504
ARagata
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez tiffi1 Pokaż wiadomość
Do ARgaty
Pytałam cię czy pamietasz kto konkretnie grał, bo jak wiesz oni są agencją i mają wielu muzyków, ciekawa jestem kto u ciebie spiewal (ktora z dziewczyn).
Ciekawi mnie tez czy jest jakis wodzirej jak sie sprawdzil.
Wiem, ze graja wszystko dlatego nam sie spodobali, ale koszt za 5 osób dwa dni wyniesie nas 5 tyś i stąd nasza wątpliwość. Poza tym znalazłam zespół na podobnym poziomie właśnie w kielcach i za dwa powiedzieli nam 3500zl. jest różnioca.
Trudno sie zdecydowac bo obydwa bardzo nam sie podobaja
U nas byli: Ania (wokal), Marek(gitara), Wojtek(perkusja), Krzysztof(klawisze).Rolę wodzireja pełnił Krzysztof i sprawdzil się w 100%.Koleżanka, która nam poleciła "czabanowców" bawiła się świetnie przy innym składzie ale tu już szczegółów dot. składu nie znam.
A co do kwestii finansowych to faktycznie jest nad czym pomyśleć zwłaszcza jesli tak jak mówisz poziom podobny.My takowego nie znaliśmy więc dylematu nie było
Stary 2007-06-04, 12:27   #505
kiniaczka22
Przyczajenie

Dworek Staropolski

co do dworku staropolskiego to jest tam moze i ładnie ale reszta nieciekawa.
kiniaczka22 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-06-05, 11:03   #506
tiffi1
Rozeznanie

Do ARgaty
Bedziemy myśleć intensywnie.
Zobaczymy
Stary 2007-06-06, 12:17   #507
gazelcia
Raczkowanie

Hej Dziewczyny. Mam pytanie tak trochę z innej beczki Słyszałyście może o wierszykach dopisywanych na zaproszeniach mówiących o tym, żeby goście zamiast prezentów dawali pieniążki?? Lub o innych podarunkach podczas życzeń niż kwiaty??
Co o tym sądzicie, bo osobiście mam mieszane uczucia i trochę wersji wierszyków już zebrałam
gazelcia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-06-06, 12:29   #508
Petitka4
Rozeznanie

GG do Petitka4

Cytat:
Napisane przez gazelcia Pokaż wiadomość
Hej Dziewczyny. Mam pytanie tak trochę z innej beczki Słyszałyście może o wierszykach dopisywanych na zaproszeniach mówiących o tym, żeby goście zamiast prezentów dawali pieniążki?? Lub o innych podarunkach podczas życzeń niż kwiaty??
Co o tym sądzicie, bo osobiście mam mieszane uczucia i trochę wersji wierszyków już zebrałam
Pewnie że słyszałam. Kiedy moja siostra brała ślub zaznaczyła przy zapraszaniu gości że woli właśnie maskotki zamast kwaitów. A mozesz podac mi jakieś przykłady właśnie takie wierszyka. Zamiast kwaitów maskotki? Byłabym wdzięczna

Od 14.12.2008 Nasza Kochana Amelka jest z nami

Petitka4 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-06-07, 08:45   #509
magdusia8
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez gazelcia Pokaż wiadomość
ja nie zaznaczałam na zaproszeniach, ale przyznaje, że prawie wszyscy goście przy wręczaniu zaproszeń pytali co chcielibyśmy dostać. Szczerze odpowiadaliśmy, że pieniądze. I tak się też stało. Raptem 7 osób na 131 dało nam prezent, z czego 2 taki tylko symboliczny a do niego i tak dołączona była koperta.
A jeśli chodzi o kwiaty dostaliśmy tak pół na pół - trochę kwiatów trochę czekoladek.

a ślub miałam w sobotę 2 czerwca 2007. Była burza, padało i grzmiało.
magdusia8 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-06-07, 09:42   #510
gazelcia
Raczkowanie

Oto "kilka" przykładów na wierszyki
1."Po cóż nam róża? Lilia? Stokrotka?
Wolimy kupon Dużego Lotka!"

2."Pragnąc przełamać tradycje stare
By nie mieć np. żelazek parę
I zaoszczędzić przemiłym Gościom,
Łamania głowy nad pomysłów mnogością
Podpowiadamy
Mile widzianym i bardzo wygodnym
Będzie bilecik ze znakiem wodnym."

3."Szanowni Goście jak sami wiecie
Nic tak nie cieszy na całym świecie
Jak dźwięk dukatów w skórzanej kiesie
Wiec niech nam nikt prezentów nie niesie"

4."Goście nasi ukochani
My już w domu wszystko mamy
chcecie nam coś podarować
dajcie śwince się radować."

5."A że często tak się zdarza
prezent lubi się powtarzać.
By uniknąć tej udręki
to pieniądze daj do ręki."

6.Gościom nisko się kłaniamy,
Na wesele zapraszamy,
Będą tańce, pląsy, bale i jedzenia stosy całe.
Wiec się Nasi Mili stawcie,
O prezenty się nie martwcie,
By nie stawiać ich na stercie,
Niechaj zmieszczą się w kopercie.

7.zbiórka na schody do naszego mieszkania bo chcemy nareszcie
dostać sie o sypialni w celu pracy nad potomkiem

8.Ryżu prosze nie żałować,
ani grosza, sypać na nas -
- uzbieramy z tego posag!!

9.Prezent to jest zawsze kłopot,
Czy ma zegar być , czy robot?
By nie pisać długich książek
młodzi proszą o pieniążek.

10.Abyście wiele sie nie głowili
i oblicz miłych swych nie skrzywili
gdy zobaczycie żelazek pare
lepsze pieniążki - dajcie nam wiarę

11.Na wesele przybywajcie
o prezenty sie nie martwcie,
by nie składać je na stercie
niechaj zmieszczą sie w kopercie

12.DROGI GOŚCIU WESELNIKU!!!
Jeśli w serca swego darze
prezent chcesz dać młodej parze
my podpowiedź małą mamy
do niej właśnie zachęcamy.
Pani Młoda i Pan Młody
dla gości i własnej wygody
proszą prezentów nie kupować
lecz pieniążkiem obdarować,
by na szczęście męża, żony
każdy był zadowolony.

13.Ku naszej radosci
prosimy Szanownych Gosci,
zaoszczedzcie nam dzwigania
i paczek transportowania,
do koperty wloz banknocik.
i rozwiazesz ten klopocik
lekko bedzie w samolocie
no i bedzie po klopocie

14.Prezenty są ślubu miłym dodatkiem,
ale nie zawsze trafnym wydatkiem.
Sponsorów szukamy naszego mieszkania,
więc problem prezentów jest do rozwiązania.
Mile widzianym i bardzo gustownym
będzie bilecik ze znakiem wodnym

15.Aby ulżyć Wam udrękę
co za paczkę dać w prezencie
Młoda Para podpowiada,
i za razem pięknie prosi, zamiast kwiatów i prezentów,
by w kopertę włożyć grosik,
tyle, ile każdy może,
za co z góry
Szczęść Wam Boże!!

16.Nie pragniemy stosować wykrętów,
Ale lepiej nam będzie bez prezentów.
Przed nami przyszłość świetlana,
Waszą gotówką usłana.

17.Szanowni Goście jak sami wiecie,
Nic tak nie cieszy na całym świecie,
Jak dźwięk dukatów w skórzanej kiesie,
Wiec niech nam nikt prezentów nie niesie.

18.Szanowny gościu !
Oto zagadka do podarowania :
lekkie jak piórka,łatwe do schowania,
szeleszczące i kolorowe .... to pieniążki papierowe.

19.Aby kłopotu Wam nie sprawiać
radzimy ciężkie fanty w domu zostawiać
a na wesele tylko z wynalazkiem Fenicjan trafić .

20.Najlepszym podarunkiem dla kobiety to diamenciki ,
a dla nowożeńców -banknociki.

21.Wszystkie podarunki radość nam sprawiają ,
jesli zbiór papierów wartościowych wzbogacają.

22.Zaczynamy nowe życie
jak na Młoda Parę przystało
marzyliśmy o tym skrycie
życzcie by si nam udało

Budujemy domek marzeń
by spełnić rodzinne żądze
więc od Miłych Gości w darze
prosimy o pieniądze

By zas pamiątki po Was zostały
zamiast kwiatów dajcie książeczki
będą się pięknie prezentowały
na półkach domowej biblioteczki

ZAMIAST KWIATÓW (podczas życzeń)
1.Goście Drodzy, Goście Mili.
Radość byście Nam sprawili
w szczęście nasze inwestując
kupon totka nam darując,
oszczędzacie kwiatów moc,
co by zwiędły w jedną noc.

2.Szanowny Gościu.
Zamiast na kwiaty wydawać pieniążki,
przynieś prosimy, drobne pamiątki lub książki.

3.Zamiast kwiatów do wazonów,
które uschną w naszym domu,
propozycje mamy taką:
byście serca uchylili,
konwenanse odrzucili,
dali spokój z kwieciem w dłoni
i przynieśli: misie, pieski, koraliki,
malowanki, kredki, farby,
może wielbłąd być dwugarbny,
nakręcany samolocik
albo cały stos łakoci.
Może słodkich krówek worek,
może mały być traktorek.
Cukiereczki, czekoladki
dla dzieciaczków z Dziecka Chatki.

4.Choc narzeczeni kwiaty kochają,
i zawsze im żal gdy więdną,
to dla swych gości wskazówkę mają,
że misie, słodkości i książki
też mile widziane będą
gazelcia jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Forum ślubne

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości