|
|
#871 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Kielce
Tiara - wiem, że już trochę minęło od Twojego ślubu, ale przez wakacje w ogóle nie miałam czasu zaglądać na forum
Także teraz gratuluję młodej żonce Ja mam ślub w czerwcu 2008 r., przeszłam się tydzień temu po kilku kieleckich salonach - tak dla rozeznania- żeby się dowiedzieć ile się czeka na suknię i kiedy będzie nowa kolekcja Wszędzie mi powiedzieli, że na 100% czeka się na nową suknię min. 3 miesiące, a przeciętnie ten okres wynosi 3,5 - 4 miesiące. Mój mały rajd po sklepach zakończył sie tym, że: 1. najlepiej potraktowano mnie w Cymbeline - mimo, że jeszcze do ślubu mam trochę czasu to pani odpowiedziała na wszystkie moje pytania, ba, pokazała mi nawet kilka katalogów z kolekcji 2008, powiedziała od czego zależy cena sukni, ile się czeka itp. wszystkie nowe kolekcje na 2008 r.firm, którymi "handlują" w Cymebeline mają mieć już na początku grudnia 2007.2. Paryżanka - ech...tutaj mam dylemat, bo strasznie, ale to strasznie podobają mi się suknie firm, które mają w tym salonie, ale kobiety tam pracujące już tak mi się nie podobają Widzę, że nadskakują przyszłej pannie młodej jak jest zdecydowana kupić suknię w ich salonie, albo już dziewczyna szuka sukni ślubnej i mierzy już np. 20 suknię z ich salonu dla reszty, tj. osób szukających informacji, chcących się dowiedzieć jakimi firmami w Paryżance dysponują itp. Pani odpowiada: takie informacje to jak będzie pani już suknię wybierać, teraz jest za wcześnie, proszę przyjść póżniej No to zjawię się tam na pewno już niedługo i mam nadzieję, że zostanę obsłużona. Mnie osobiście najbardziej podobają się suknie firm, które mają własnie w Cymbeline i Paryżance, tyle, że Paryżanka trochę pesymistycznie mnie do siebie nastawia ze względu na obsługę, ale może nie będę się szybko zrażać. W każdym razie i tak moje pierwsze kroki skieruję do Cymbeline. 3. w ogóle nie podobają mi się suknie z salonu Contessa na w centrum rondo i z salonu w DH Katarzyna.... w Katarzynie jakieś takie pierzaste je mają przynajmniej takie modele mieli ok. 2 tygodni temu, wszystkie suknie na manekinach wyglądały jakby były zrobione z piór strusia albo z innego, biednego oskubanego zwierzęcia4. nie byłam jeszcze w salonie Kiara na Warszawskiej, Celia w pawilonach naprzeciwko reala i jakimiś Rossaline na Sienkiewicza nad delikatesami turysta - któraś z Was ma jakieś wspomnienia związane z tymi salonami (z innymi także )? ![]() Ile w ogóle zabrało Wam wyszukanie tej jednej jedynej sukni, tzn. ile dni/tygodni/miesięcy chodziłyście po salonach i przymierzałyście różne modele? |
|
|
|
#872 |
|
Zadomowienie
|
tiara zdjęcia na prawdę rewelacyjne, oni ssą z Kielc?? Szczerze powiedziawszy jeśli tak to dziwię się czemu jeszcze o nich nie słyszałam - super fotki, żywe i pełne pomysłu, bardzo oryginalne
![]() Kalex z tego co pamiętam to Cymbeline i Paryzanka maja jednego własciciela, tak więc możesz pogadać z babkami w Cymbeline na temat sukien z Paryżanki, sądzę że powinny sie orientować, poza tym muszą mieć te same katalogi
|
|
|
|
#873 |
|
Zakorzenienie
|
tak, Parayżanka i Cymbeline to salony tego samego właściciela
Z tych katalogów co mi pokazywała ta Pani to spodobały mi się, tak na szybko, suknie z firmy (o ile dobrze pamiętam) sweetheart. No, ale co wybiorę to się okaże jak zacznę szukać już sukni konkretniej
|
|
|
|
#874 |
|
Rozeznanie
|
dziewczyny bardzo fajne te zdjęcia. A nie wiecie jakie koszty są tego fotografa??
A jakich kamerzystów mozecie polecić? |
|
|
|
#875 |
|
Raczkowanie
|
Nie wiem jaki dalej cennik ma ta forografia ale chyba sa rozchwytywani bo dzwonilam i czerwiec maja caly zajety. Zycze szczescia innym.
Ponawiam pytanie o fajny kosciol w Kielcach i ceny?? - ladny wystroj, fajnie brzmiacy organista. Bardzo prosze o jakies szybkie info.
|
#876 |
|
Raczkowanie
|
ja polecam Karczowke. fajny wystroj, zajefajny Ksiadz ktory najpierw mowi ze na nic sie nie zgadza a potem mozna mu bez mala na glowe wejsc no moze z malymi wyjatkami, sam dekoruje kosciol w kwiaty i wyglada to zajefajnie,cena 600-700zl.ja polecam ale tez mam swiadomosc ze co czlowiek to opinia.pozdrawiam
Ps a ja jestem na etapie poszukiwania kamerzysty i sukienki ktora jak tak dalej pojdzie to bede szyla no i co czas zaczac chyba szybsze przygotowania bo jak tak dalej pojdzie to bez wiekszosci rzeczy zostane na ten dzien |
|
|
|
#877 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Hmm kosmetyczki to raczej nie, ale chodzi o makijaz slubny, tak?to widzilam dziewczyne umalowana w Loreal'u- bardzo mi sie podobal make-up =) |
|
|
|
|
#878 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Kolejne 3 pkt będą skutkowały (nie)stety banem, wybór pozostawiam Wam
|
|
|
#879 |
|
Zadomowienie
|
Kalex dzieki
Sporo czasu juz minelo od slubu, ale w gorszych chwilach siegam po album i przypominam sobie te magiczne chwile. Dziewczyny bardzo wazne jest zeby miec piekne zdjecia z tego dnia, bo potem zostaja one i obraczka na paluszku Dla nas to gigantyczna frajda ogladac nasze sliczne zdjecia![]() Justynko tak oni sa z Kielc - firme zalozyli dopiero w tym roku i dlatego bylo o nich cicho. Sama mialam innego fotografa, bo gdy go zatrudnialam to oni jeszcze nie dzialali. Asiulka kamerzyste z pelna odpowiedzialnoscia moge polecic - Zdzisław Lukasik - zajmuje sie tym chyba ze 20 lat - jest swietny. U nas kamerowal- jest bardzo zabawowy i usmiechniety , wiec nie oniesmiela gosci i film nie jest nudny. Takze polecam. Kontakt wkleje na zyczenie
|
#880 |
|
Zadomowienie
|
Boskie są te zdjęcia
bardzo mi się podobają
|
|
#881 |
|
Rozeznanie
|
Jeśli chcecie robić plener nad morzem to polecam tego fotografa www.slub.e-fotografik.pl
My już podpisaliśmy z nim umowę i wpłaciliśmy zaliczkę. |
|
|
|
#882 |
|
Rozeznanie
|
Kalex jeśli mogę się wtrącić
widzę że masz w profilu oprócz kielc także kraków wiec może weźmiesz przy poszukiwaniu tej jedynej sukni pod uwage madonne na floriańskiej? ja jestem zachwycona sukniami z tego salonu![]() http://www.madonna.pl/pl/
|
#883 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Ja polecam w Krakowie przejść się przez Długą, jest tam mnóstwo salonów z sukniami różnych firm.
|
|
#884 |
|
Zadomowienie
|
Puchatek ja tez robilam plener nad morzem u Krystyny Andryszkiewicz - jakby ktos chcial zobaczyc fotki to moge podeslac linka.
|
#885 |
|
Raczkowanie
|
Kto wie ile kosztuje ślub w katedrze??? beda tam mieli jeszcze termin na czerwiec, jak myślicie???
|
#886 |
|
Przyczajenie
|
w Katedrze zapłacisz 600zł (to już jest całkowita opłata obejmująca ślub, kościelnego, organistę itp). info jest świeże, bo brałem tam ślub 6 pażdziernika
i wszystko wyszło superpozdrówka
|
#887 |
|
Raczkowanie
|
Wielkie dzieki Detker za info!! No i gratulacje z okazji ślubu.
|
#888 |
|
Zadomowienie
|
Potwierdzam info detkera
Tez tyle placilismy. Uwazam, ze to bardzo uczciwe, ze jest 'cennik'
|
#889 |
|
Zakorzenienie
|
O rany nareszcie sala zarezerwowana
mamy wesele w Dworku Staropolskim, wystrój nam odpowiada ( chociaż z tego co wiem nie wszystkim), sala nie duża ale u nas będzie tylko 80 osób, no i 130 od osoby w tym wszystko wliczone (tylko % we własnym zakresie) . Znajomy fotograf był tam ostatnio na weselu i wypowiedział sie bardzo pozytywnie ( a co sobotę gdzieś przebywa) wiec mam nadzieje ze wszystko będzie dobrze, wesele mamy na 18 października 2008. Teraz zostaje mi tylko załatwić jakiegoś fajnego Dj i reszta to już z górki
|
#890 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
myślę, że w tym tygodniu będę w Kr to tam wejdę Cytat:
w Katedrze pytać się o wolne godziny na dzień naszego ślubu, tj. 28 czerwca to tylko już godz. 19 została na ten dzień;nie chcę być pesymistą, ale inne czerwcowe też już miały godziny porezerwowane, może nie wszystkie godziny, ale na pewno duży wybór nie pozostał ![]() my w efekcie będziemy mieli ślub w mojej parafii, tj. św. Józefa oniaczeq - odpisałam Ci na priv
|
||
|
|
|
#891 |
|
Zakorzenienie
|
Kalex jeszcze raz dziękuje za wiadomość, teraz niestety muszę uciekać ale wieczorem do niego zadzwonię, oby nie miał zajętego terminu..
|
#892 |
|
Raczkowanie
|
Co do salonu madonna gorąco polecam. Każda suknia tam jest piekna. Chociaż ceny też maja piękne
Ja zaczynam od salonów w Kielcach żeby zobaczyć jakie są modele ale ten w krakowie na florańskiej napewno odwiedze - bo warto !!!!
|
|
|
|
#893 |
|
Wtajemniczenie
|
Ja proponuje przejechac sie do Jedzrzejowa.Pani (gdzies w rynku) ma salon, komis i generalnie bardzo tanio szyje.Moja siostra uszyla tam suknie, ktora widziala w kielcach kilkaset zl taniej, a potem wstawila ja do tej Pani komisu i jeszcze miala z tego niezle pieniazki (Pani sama naprawia, pierze).Polecam!
|
|
|
|
#894 |
|
Raczkowanie
|
hej dziewczyny! jaka piosenke dedykujecie na weselu swoim swiadkom? pozdrawiam
|
|
|
|
#895 | |
|
Raczkowanie
|
Kielce
Cytat:
jak dokładnie wygladały nauki? ile to trwało i wjakim odstepie czasu? W kosciele pod wez. św. Jadwigi na os. Śwętokrzyskim wiem że organizują co jakiś czas, spotkania są przez 5 tyg. co niedziela o godz. 15 o 16 jest msza i o 17 znów godzina spotkania! Ja mam pytanie dotyczace sam weselnych?Czy któraś wie cos na temat sal w Woli Jachowej, Skorzeszycach, Smykowie!Proszę o zdjecia i ceny wynajmu! z góry
Edytowane przez Taverney Czas edycji: 2007-10-24 o 22:48 Powód: 3 posty pod sobą |
|
|
|
|
#896 |
|
Raczkowanie
|
Może podzielimy się fajnymi pomysłami na zabawy oczepinowe? Musze chyba sama poddać pare pomysłów swej kapeli, bo zaproponowane przez nich zabawy są fajne, ale wszystkie są mi znane, a ja lubię coś zaskakującego.
Moje ulubione to słoń - wybiera się 2 zespoły: rodzina panny młodej kontra rodzina pana młodego. Każdy z nich zostaje obsadzony w rolę np taty, mamy, dziecka, psa itd. Drużyny siedzą naprzeciw siebie na krzesłach. Następnie wodzirej czyta tekst - kiedy jest w nim mowa o której postaci, ta osoba musi obiec wokoło swój zespół i wrócić na miejscu. Wygrywa ta drużyna, która pierwsza wykona zadanie. Ogólnie jest wesoło, ludzie nieźle się nabiegają, reszta ma z tego świetny ubaw. Drugą zabawą jest konkurs tańca - pary tańczą różne style, następnie wybierają swój ulubiony, który prezentują w finale. W finale dowiadują się, że taniec mają wykonać w pozycji poziomej, leżąc na kocu. Świetny ubaw. Osobiście mogę podzielić się także tym, co zaobserwowałam na weselu w U.S.A. Bardzo podobał mi się pomysł zorganizowania tańca dla wszystkich par małżeńskich obecnych na weselu. W trakcie piosenki wodzirej prosił o odchodzenie z parkietu par ze stażem małżeńskim krótszym niż kolejno 5,10,15,20,25,30 itd. W ten sposób na koniec na parkiecie zostawało najstarsze małżeństwo i im panna młoda wręczała swój bukiet ślubny. Bardzo podobały mi się też piosenki, w których cały parkiet tańczył to samo typu makarena, ale są też konkretne angielskie piosenki, w których wokalista mówi, jaki krok należy wykonać, a cala sala powtarza. Jakie są wasze pomysły? Nie chodzi mi oczywiście o tradycyjną chusteczkę, czy poznawanie po nosie tylko innowacyjne śmieszne zabawy.
|
#897 |
|
Przyczajenie
|
witam. ogromnie sie ciesze ze znalazlam to forum. wspaniala skarbnica wiedy na temat slubu i przygotowan
zatem ja planuje slub na przyszly rok (choc po ostatnich wojazach salowych sadze ze raczej moze na 2009 no ale to si ejeszcz zobaczy. mam kilka pytan odosnie takich rzeczy jak kwaty fotograf czy suknia. ile czasu przed terminem slubu trzeba takie rzeczy zalatwiac? jezeli chodzi o sale to mysle nad kamratem na slowiku sobkowem i dzis dolaczyl stangret.jestem zielona w tych sprawach a szczegolnie w czasie jaki trzeba sobie zorganizowac na organizacje tego wszystkego.ps. czy ktos sie orientuje w ktorej parafii w kielcach mozna odbyc kurs przed malzenski i wizyte w tej poradnii rodzinnej czy jakos takiej?? za wszystkie odpowiedzi serdecznie dziekuje
|
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#898 |
|
Rozeznanie
|
My mamy wesele w Sobkowie, na sierpien 2008 rezerwowalismy w listopadzie 2006. Fotografa i kamerzyste w kwietniu, DJ- a w lutym, kosciol we wrzesniu, nauki zrobilismy w marcu, a fofografa od pleneru nad morzem w tym miesiacu. Suknie polska zamawia sie 3- 4 miesiace przed, a zagraniczna pol roku.
|
|
|
|
#899 |
|
Raczkowanie
|
Kielce
sZUKAM NAMIARÓW NA DJ PIOTRA KUROWSKIEGO..PODOBNO FAJNIE PROWADZI PRZYJECIE WESELNE? MACIE JAKIES SWOJE OPINIE NA TEMAT TEGO DJ? PROSZE O POMC..
![]() Iwuska Bardzo Cie Prosze O Namiary Na Tego Dj Kurowskiego... Edytowane przez Taverney Czas edycji: 2007-10-25 o 17:37 Powód: post pod postem |
|
|
|
#900 |
|
Rozeznanie
|
My też mam tego DJ- a, jest prześwietny.
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Forum ślubne
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 07:09.

Także teraz gratuluję młodej żonce
to pani odpowiedziała na wszystkie moje pytania, ba, pokazała mi nawet kilka katalogów z kolekcji 2008, powiedziała od czego zależy cena sukni, ile się czeka itp. wszystkie nowe kolekcje na 2008 r.firm, którymi "handlują" w Cymebeline mają mieć już na początku grudnia 2007.

bardzo mi się podobają

widzę że masz w profilu oprócz kielc także kraków wiec może weźmiesz przy poszukiwaniu tej jedynej sukni pod uwage madonne na floriańskiej? ja jestem zachwycona sukniami z tego salonu