Panny Młode - Kielce cz. I - Strona 34 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne

Notka

Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2007-11-09, 13:44   #991
julies
Raczkowanie

Dot.: Kielce

nie wiem czy moge na forum wiec lepiej wysle na priv.

a czemu paryzanka winduje ceny? bo w kielcach nie ma konkurencji. w innych salonach nie ma markowych kiecek wiec moga sobie pozwolic na takie ceny.

moja kiecka nawet w madonnie w krakowie byla tansza ...
julies jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-11-09, 14:17   #992
Kalex
Zakorzenienie

GG do Kalex

dzięki za wiadomość

masz rację co do Paryżanki - oprócz tego salonu i Cymbeline nie ma u nas żadnego innego salonu, który miałby takie kolekcje
Kalex jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-11-09, 19:03   #993
gazelcia
Raczkowanie

Jeśli chodzi o obsługę w salonie sukni ślubnych w Katarzynie, to zdecydowanie odstrasza - mimo, że suknie mają nawet ładne. Ale dziwię się, że te panie tam jeszcze pracują, bo są wręcz chamskie i łaskę robią jak się chce coś przymierzyć. Sukni nie można dotknąć - istne muzeum...
gazelcia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-11-09, 20:44   #994
lady.anna
Raczkowanie

GG do lady.anna

EVEEELIN To mnie pocieszyłaś z tymi zdjęciami bo powiem szczerze, że nie bywam zbyt czesto w tych okolicsch i nie wiem jak się tam plener przedstawia, a chcieliśmy zalatwić fotosy tak żeby nigdzie nie jeździć ( wiem lenistwo ;] ) zobaczymy jeszcze co zaproponuje nam fotograf.
lady.anna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-11-09, 21:18   #995
mika_am
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez eweline Pokaż wiadomość
Witam ja mam zamowiony termin na sale w Woli Jachowej, bardzo polecam .Nam sie ona bardzo podoba. Tutaj tez wlasciciel jest troche nie normalny ale przeciez wszystko ustalasz na poczatku i masz to na umowie. polecam!!! Co do sali w skorzeszycach to rozne opinie slyszalam .
Kiedy zamawialiście sale i na jaki termin?Chce wiedzieć ile mniej wiecej sie czeka! No co to właścicieli to nie tylko w Woli jest nienormalny oni chyba wszyscy tak mają
Dziękuje za info
mika_am jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-11-09, 21:54   #996
Szerszeń
Przyczajenie

Ostrzegam wszystkich przed kamerzystą z video studio plus z ulicy mazurskiej w kielcach.Płyte dostaniecie po 2 miesiącach,a i tak połowa filmu bedzie bez ostrości.Najpiękniejsze chwile z wesela i slubu mam tylko w głowie bo filmu nie da sie oglądać.A z 50 zdjęć które ten pan wykonał nadaja się do oglądania 3.Nie psujcie sobie tych pięknych chwil,szkoda zdrowia i nerwów.Jeśli ktoś nie wierzy moge pokazac co ten partacz zrobił moj tel 692043282
Szerszeń jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-11-10, 00:16   #997
-agniesia-
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez gazelcia Pokaż wiadomość
Jeśli chodzi o obsługę w salonie sukni ślubnych w Katarzynie, to zdecydowanie odstrasza - mimo, że suknie mają nawet ładne. Ale dziwię się, że te panie tam jeszcze pracują, bo są wręcz chamskie i łaskę robią jak się chce coś przymierzyć. Sukni nie można dotknąć - istne muzeum...
Zgadzam się Obsługa w Katarzynie jest straszna, a w dodatku w Jędrzejowie jest salon tej firmy i mają suknie kilkaset złotych tańsze. Także najlepiej w Kielcach obejrzeć, a jak się któraś spodoba, to w Jędrzejowie kupić.
-agniesia- jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-11-10, 11:26   #998
p_a_t21
Przyczajenie

Kielce

co do Paryżanki to naprawde maja sporo całkiem ładnych suknia ale przy tym bardzo drogich ja upatrzyłam obie suknie z firmy PAPILIO która dostepna była tylko w Paryzance ale bez wczesniejszego mierzenia - a w ciemno sukni napewno nie kupię ostatecznie kupiłam swoją wymazona suknie w Warszawie w takiej samej cenie jak chciały tu w Kielcach

w Veronie na Okrzei sa tez suknie firmowe z Classa i Agnes

Cytat:
Napisane przez lady.anna Pokaż wiadomość
Jeśli chodzi o wesele to dużą imprezę sobie oszczędzamy i robimy tylko małe przyjęcie dla najbliższych w Karczówce.
Lady.anna my tez robilismy wesele w hotelu Karczówka w sali na górze i jestem naprawde bardzo bardzo zadowolona obsługa byla bardzo dobra jedzonko swietne i sporo
proponuję zamówic także u nich ciasta i tort bo oni zlecaja pieczenie cukierni Pasternak - rewelacja

Cytat:
Napisane przez EVEEELIN Pokaż wiadomość
dziewczyny macie pomysl na jakąs fajna piosenke na pierwszy taniec...?
u nas była piosenka Krzysztofa Kiliańskiego "STAY"
fajna bo nie zbyt długa

Edytowane przez Taverney
Czas edycji: 2007-11-10 o 20:02 Powód: 3 posty pod sobą, PROSZE UZYWAC EDYCJI!
p_a_t21 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-11-10, 14:03   #999
karothka
Raczkowanie

GG do karothka

Czesc Dziewczyny!
Uwielbiam te stronke.Wlasnie sie zalogowalam i postanowilam sie podzielic moimi doswiadczeniami.Co prawda ja i moj narzeczony dopiero sie zblizamy do zalatwienia wszystkich spraw zwiazanych z naszym slubem (chcemy zamowic sale na sierpien lub wrzesien 2009), ale moja przyjaciolka pobierala sie w tym roku, tak ze jestem na biezaco.Kupowala suknie w Paryzance-wszystkie panie slodkie jak beza gdy wiebierala sukinie, ''ochy'' i ''achy'', zgodzily sie nawet, aby placila za nia w 2 ratach (suknia kosztowala ponad 3 tys.), halke tez miala miec w cenie sukni.Jednak kiedy doszlo do pierwszej przymiarki pani okropnie sie oburzyla, gdy dziewczyna przyszla z polowa kwoty...Kiedy suknie juz odbierala, klocila sie zeby doplacila jeszcze do halki.Na szczescie ktos przez nieuwage wszyl halke w suknie i dostala ja ''gratis''.Ja jestem pewna, ze nie pojde do tego sklepu, nie chce sie denerwowac.Zastanawialam sie nad zakupem sukni w jakims krakowskim salonie, chyba jednak omine Kielce.Pozdrawiam.
karothka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-11-10, 15:24   #1000
lady.anna
Raczkowanie

GG do lady.anna
Kielce

p_a_t21
no wiesz własnie sie zastanawiam bo chciałam tort u Braci Janusz (jak byłam ostatnio na weselu to rozpłynęłam się nad nim, pycha!!!!) i w związku z tym chciałabym ciasto w tym samym miejscu zamówić.
A może mi ktoś powiedzieć czy jak pojade do Pasternaka to dadzą mi spróbować tortów tzw. degustacja?

A i ponawiam pytanie odnośnie namiarów na skrzypka?

Edytowane przez Taverney
Czas edycji: 2007-11-10 o 20:01 Powód: post pod postem
lady.anna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-11-10, 16:53   #1001
enya83
Przyczajenie

GG do enya83

moja przyjaciolka zamowila suknie w Cymbeline, wszystko pieknie, fajnie... chciala gorset sznurowany (jest w 5 m-cu), babki doradzaly jej suwak, ona jednak sie uparla mial byc sznurowany... przyszla na przymiarke a tam co... suwak! narobila dymu ze to jej slub i ma byc tak jak ona chce.. musialo byc ostro bo babki sie przerazily jej stanem i ulegly, ale chcialy sie na przymiarke umowic jeszcze w srode 14.11 a slub jest 17.11 ciekawe kiedy niby miala by ja odebrac? w sobote rano przed slubem??? odradzam wszystkim!
enya83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-11-10, 18:29   #1002
Kalex
Zakorzenienie

GG do Kalex

karothka - witamy na forum
Stary 2007-11-10, 19:06   #1003
Szerszeń
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez lady.anna Pokaż wiadomość
p_a_t21
no wiesz własnie sie zastanawiam bo chciałam tort u Braci Janusz (jak byłam ostatnio na weselu to rozpłynęłam się nad nim, pycha!!!!) i w związku z tym chciałabym ciasto w tym samym miejscu zamówić.
A może mi ktoś powiedzieć czy jak pojade do Pasternaka to dadzą mi spróbować tortów tzw. degustacja?
Ja miałem tort i placki od pasternaka.Tortu nie próbowałem wcześniej ale placki tak.Tort był SUPER,pychota Ja polecam!!!
Szerszeń jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-11-11, 09:59   #1004
palila
Raczkowanie

Hej
Mam pytanie do tych którzy są w trakcie załatwiania sali. Jak wygląda sytuacja z salami na 2009 roku(interesuje mnie koniec sierpnia)? Może ktoś ma jakieś świeże info. Po przeczytaniu forum widzę że na 2008 nie ma szans.

Szczerze pisząc jeszcze sie nawet nie zabrałam za załatwianie i jestem przerażona Dużym utrudnieniem jest to że nie mieszkam w Kielcach i bardzo rzadko bywam

Będę wdzięczna za najmniejsze info
Pozdrawiam
palila jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-11-11, 23:18   #1005
Justyynaa
Przyczajenie

Jeśli chodzi o rezerwacje terminów na 2009 w dobrym terminie takim jak np.: czerwiec sierpień to musisz już rezerwować terminy. Moje siostra cioteczna chce rok po mnie 6 czerwca 2009r, wesele i była np. w Stangrecie gdzie za rok mam ja z czego sie ciesze bo słyszałam dobre opinie i tam już było zajęte. I z tego co wiem to wiele innych lokali ma już trochę rezerwacji ale naszczescie jeszcze sa tez wolne
Mam nadzieje ze znajdzie wolny termin na ten wymarzony 6 czerwca hehe
Mnie osobiście nie podoba się Karczówka ale za to polecam Magnolie.
A jeśli chodzi o suknie to ja zamówiłam w paryżance i jak na razie jestem zadowolona i panie bardziej miłe niż w Cymbeline.
Justyynaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-11-12, 09:39   #1006
eweline
Przyczajenie

GG do eweline
Cytat:
Napisane przez mika_am Pokaż wiadomość
Kiedy zamawialiście sale i na jaki termin?Chce wiedzieć ile mniej wiecej sie czeka! No co to właścicieli to nie tylko w Woli jest nienormalny oni chyba wszyscy tak mają
Dziękuje za info

czesc nasz slub odbedzie sie 12 lipca a sale zamawialismy w czerwcu tego roku . lepiej zarezerwowac termin jak najszybciej bo jest ogromne zainteresowanie ta sala. przesylam ci numer do wlasciciela: 602521844. buzka!!! jesli chcesz cos jeszcze wiedziec to mozesz pisac na priv.

dziewczyny czy ktoras z was wie gdzie mozna kupic w przystepnej cenie alkohole i napoje w duzej ilosci

Edytowane przez m.a.r.t.a
Czas edycji: 2007-11-15 o 23:09 Powód: post pod postem
eweline jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-11-12, 11:20   #1007
p_a_t21
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez eweline Pokaż wiadomość
dziewczyny czy ktoras z was wie gdzie mozna kupic w przystepnej cenie alkohole i napoje w duzej ilosci
my kupiliśmy w hurtowni w Nowinach i w sumie napeawdę użo nie wydaliśmy na alkohol i mapoje myślałam ze bedzie sporo wiecej
p_a_t21 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-11-12, 16:57   #1008
EVEEELIN
Raczkowanie

PALILA WSZYSTKO TEZ ZALEZY DO TEGO NA ILE OSOB ROBICIE WESELE. jA TEZ MYSLALAM ZE NA 2008 ROK JUZ NIE DAM RADY NIC ZNALEZC A ZACZELAM POSZUKIWANIA JAKIS MIESIAC TEMU A JEDNAK UDALO NAM SIE WSZYSTKO ZAŁATWIC. MAMY MALE WESELE NA 60 0SOB WIEC MOZE DLATEGO LATWIEJ BYLO COS ZNALEZC. MY MAMY SALE ZAREZERWOWANA W HOTELU KARCZOWKA NA 14. 06.2008 I Z TEGO CO WIEM NA TA MALA SALE SA JESZCZE WOLNE TERMINY NA 2008 ROK. TERAZ POWSTAL TEN NOWY HOTEL KAMERALNY W KIELCACH JEST PRZESLICZNY WIEC MOZE TAM TEZ BEDA MIELI WOLNE TERMINY. WARTO ZADZWONIC I ZAPYTAC. NIE WIDZIALAM TEGO HOTELU W SRODKU ALE SLYSZALAM ZE JEST PIEKNIE Z ZEWNATRZ ZRESZTA TEZ ROBI WRAZENIE.
EVEEELIN jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-11-12, 17:02   #1009
palila
Raczkowanie

Dzieki za wszelkie sugestie
Stary 2007-11-12, 18:03   #1010
Kalex
Zakorzenienie

GG do Kalex

jeszcze jest nowa villa magnat na ul. wróblewskiego i podobno w hotelu w CitiParku na Paderewskiego też organizują wesela, moze komuś się tam spodoba
Stary 2007-11-12, 18:12   #1011
karos
Przyczajenie

Wiatm!!!

Co sądzicie o Sosnowym Dworku w Sukowie???

Prosze o info, szczególnie spraw dotyczacych jedzenia i obsługi.
Jeśli ktoś był a Ambarasie to też prosze o informacje.

Pozdrawiam!!
karos jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-11-12, 18:43   #1012
Karothinka85
Przyczajenie

hej ! chcialam sie zapytac czy slyszalyscie cos o slubach w sw.jadwidze na slonecznym wzgorzu?

tam wlasnie planujemy swoj slub i prawde mowiac jestesmy juz po zaklepaniu terminu, ale dochodza mnie dziwne sluchy jesli chodzi o sluby w tamtejszym kosciele.

Bardzo prosze o odpowiedz. Buziaki papa

Cytat:
Wiatm!!!

Pozdrawiam!!
moja kolezanka tam wlasnie miala wesele w lipcu tego roku. ogolnie moge powiedziec ze bylo fajnie chociaz jesli chodzi o samo jedzenie zdarzylo mi jesc lepsze na weselach.

ale jesli o ich wrazenia to oni byli bardzo zadowoleni.

ja sama procz atmosfery i jedzonka bardzo cenie sobie wyglad sali, dlatego swoje wesele mamy w dworku w maslowie.

Edytowane przez m.a.r.t.a
Czas edycji: 2007-11-15 o 23:12 Powód: post pod postem
Karothinka85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-11-12, 19:04   #1013
-agniesia-
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez karos Pokaż wiadomość
Wiatm!!!

Pozdrawiam!!
Proszę czytać wątek. Było już i o sosnowym dworku i o ambarasie
-agniesia- jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-11-12, 19:04   #1014
Kalex
Zakorzenienie

GG do Kalex

karos - chyba gazelcia miała albo będzie mieć wesele w Sosnowym Dworku, zwróć się do niej na PW o szczegóły
poza tym trochę chyba było pisane o Sosnowym Dworku, więc skorzystaj z opcji "przeszukaj wątek"
Stary 2007-11-12, 20:11   #1015
palila
Raczkowanie

Gdzieś czytałam o nowym hotelu, który tez organizuje wesela. Oto adresik stronki: http://hotelkameralny.com/naszhotel1.html
Może kogoś zainteresuje
Stary 2007-11-12, 20:17   #1016
CliniqueSimply
BAN stały

GG do CliniqueSimply

Witajcie.
Mam pytanie.
Dlaczego nie korzystacie z firm, które profesjonalnie zajmuja sie organizacją wesel?
Przecież oni wiedzą najlepiej którzy podwykonawcy są najlepsi, w jeden weekend moga Wam pokazać oferty wszytskich.
Konsultanci slubni są od tego aby Wam zaoszczędzic czasu, pieniedzy i trudu, problemów a na pewno wszytsko bedzie dopięte na ostatni guzik
CliniqueSimply jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-11-12, 20:25   #1017
palila
Raczkowanie

A jaki jest koszt takiej pomocy?! Bo mam wrażenie że nie wszystkich na to stać (niestety).
Stary 2007-11-12, 21:08   #1018
Kalex
Zakorzenienie

GG do Kalex

ja nie korzystam z takich firm, bo po co?
sama przyjemność pojeździć sobie pooglądać sale, wybierać kamerzystów, fotografów, zespoły/djów - dzięki temu znajdę to, o czym marzymy i to, co nam najbardziej pasuje. A nie będę wybierać coś co z pewnością w jakimś stopniu będą mi wciskali konsultanci.
Sorry, ale chyba każda z nas wie najlepiej co i jak ma wygladąć.

Poza tym co taki konsultant ma mi do zaoferowania? Zaproszenia to sobie sami wybierzemy, ja już nie mogę się doczekac jak będziemy je wybierać, wypisać zaproszenia też możemy sami, winietkami, usadzeniem gości też my się zajmiemy - w końcu lepiej znamy swoich znajomych i swoje rodziny niż taki konsultant. Poza tym po co tracić nerwy jak mi taka konsultantka nie będzie przychodzić na spotkania albo trafi się na taką, która wszystko olewa. EEE.... no i po co mam tracić kasę na coś na co czekam praktycznie całe życie...dlaczego mam płacić komuś za coś, co od dawna chcę wspólnie z narzeczonym wykonać?

Po drugie to Polska to nie Ameryka Tu sobie każdy może sam poradzić, bo organizacja wesela to nie jest jakaś wielka filozofia.

Po trzecie mamy takie fora jak wizaż i tutaj można znaleźć najlepsze konsultantki , czyli nas.

edit:
hahaha no mam wrażenie, że jednak tacy konsultanci pieniędzy nam nie oszczędza
Stary 2007-11-12, 23:11   #1019
magduska100
Raczkowanie

Dzięki Palila za informację o Hotelu Kameralnym. Dziewczyny jeśli będziecie coś słyszały o weselach w Hotelu Kameralnym to dajcie znać. Na zdjęciach widać że jest bardzo ładny. Podaje stronę www.hotelkameralny.com

Edytowane przez magduska100
Czas edycji: 2007-11-12 o 23:39
magduska100 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-11-13, 07:41   #1020
palila
Raczkowanie

Nie ma problemu. Proszę bardzo. Ja wybieram się w święta na odwiedzanie i oglądanie. Mam nadzieje że coś znajdę Na razie zbieram info.
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Forum ślubne

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości