Panny Młode - Kielce cz. I - Strona 40 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne

Notka

Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2007-12-17, 09:52   #1171
EVEEELIN
Raczkowanie

Dot.: Kielce

A ja Wam powiem dziewczyny ze zakupilam juz suknie slubna...Poszłam sobie pooglądac suknie pewnego dnia i wcale nie miałam zamiaru kupowac, ale jak przymierzylam pierwsza sukienke, ktora potem kupiłam odrazu wiedziałam ze to ta..Kupiłam ja w Katarzynie w Kielcach. Cena całkiem przystepna panie bardzo miłe...ogólnie bardzo jestem zadowolona, dodatkowo oferuja do sukni 7 dniowe wczasy w Karpaczu(wyzywienie we wlasnym zakresie). Wszystkie te sukienki zupełnie inaczej wyglądaja na stojakach, a zupelnie inaczej jak sie je przymierzy...Powodzenia dziewczyny w zakupach sukni slubnej.....
EVEEELIN jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-12-17, 09:56   #1172
Kalex
Zakorzenienie

GG do Kalex

evelin - masz rację suknia zupełnie inaczej wygląda na stojaku, wieszaku, na zdjęciach w necie a zupełnie inaczej jak samej się ją założy

np. w moim przypadku 3 suknie, które miałam upatrzone z netu okazały się kompletnie nie pasujące do mnie i brzydsze w rzeczywistości

dlatego teraz po prostu mierzę co mi się podoba i patrzę jak wyglądam

póki co mam już swoją faworytkę
Kalex jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-12-17, 10:04   #1173
EVEEELIN
Raczkowanie

Kalex mamy tego samego kamerzyste bo pamietam ze juz na ten temat sie zgadałysmy... W Peryżance maja nowa kolekcje ..pracuje niedaleko paryzanki wiec caly czas mam oko na to co sie u nich dzieje... Sama osobiscie odradzam Peryżanke bo obsługa koszmarna..
Stary 2007-12-17, 10:13   #1174
Kalex
Zakorzenienie

GG do Kalex

aaaa no własnie

własnie wiem, że Paryżanka ma nową kolekcję i wiem też, że obsługa do bani ale jak napisałam chcę tam pójść i przymierzyć ile się da pracujące tam pani generalnie mam teraz gdzieś i nie obchodzi mnie czy są miłe czy nie;
dopiero jeśli jakaś suknia własnie z kolekcji z Paryżanki mi sie spodoba to będę jej wtedy szukać albo w bianco w częstochowie albo w madonnie w krakowie albo jeszcze gdzieś indziej na pewno nie kupię jej w paryżance bo za dużo negatywnych opinii się nasłuchałam o obsłudze i w ogóle o sposobach dostawy sukni, panie sobie chyba generalnie olewają zamówienia i nie pilnują terminów

ale pójść poprzymierzacć zawsze mogę

ja póki co mam bardzo dobre zdanie o Cymbeline - byłam już tam i własnie tam znalazłam (na razie) suknie, która mi się bardzo podoba i pasuje do mnie, do mojej figury itp. Obsługa też bardzo dobra, pani mnie ubierała i rozbierała z tych sukień i nawet zniosła uderzenie z łokcia, które jej zaserwowałam
Stary 2007-12-17, 10:43   #1175
EVEEELIN
Raczkowanie

Ja teraz mam na głowie dekoratorke i zaproszenia. Chciałabym po nowym roku wysłac juz zaposzenia na wesele do rodziny, która jest zagranica noi znaleźć jakąs dobra i fajna dekoratorke...
Stary 2007-12-17, 14:12   #1176
tiffi1
Rozeznanie

Ja własnie wczoraj oglądałam zaproszenia i sama nie wiem co wybra c jeszcze.
Poza tym różne są cey, niektóre zaproszenia mają ceny od razu za kopertę i nadruk a niektóre nie i trzeba dopłacać za nadruk, dodruk , laser, koperty itp.
Zwracajcie na to uwagę
tiffi1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-12-17, 15:31   #1177
EVEEELIN
Raczkowanie

Dzieki za cenne wskazówki - nie pomyslałam o tym..

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2007-12-17, 18:00   #1178
Karothinka85
Przyczajenie

Dziekuję EVEEELIN za namiar na kamerzyste!

Jak sie okazalo to ten kamerzysta byl u mojej znajomej.

Więc dlugo sie nie zastanawialam - zadzwonilam i rezerwacja gotowa!!!

No to teraz juz z gorki - mam nadzieje- hehehe

Pozdrawiam
Karothinka85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-12-17, 18:20   #1179
dagunia24
Raczkowanie

GG do dagunia24

tiffi1 gdzie oglądałaś zaproszenia na allegro, czy gdzieś indziej? jak coś to proszę o namiary.Pozdrawiam
dagunia24 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-12-17, 20:35   #1180
Karothinka85
Przyczajenie

Bardzo ladne zaproszenie ( i nie tylko) mozna znalezc na stronie www.cartalia.com.pl.

Naprawde polecam odwiedzic te strone. Mozna duzo wykorzystac . np wizytowki na stol w tym samym stylu co zaproszenia i malo jak narazie popularna ksiega gosci - chociaz moim zdaniem pomysl rewelacyjny. pozdrawiam
Karothinka85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-12-18, 00:24   #1181
anetkja
Przyczajenie

Dziewczyny co myslicie o pierwszym tancu z niespodzianka?
Same zobaczcie...
http://www.youtube.com/watch?v=AjofU...eature=related
http://www.youtube.com/watch?v=3nie9...eature=related
http://www.youtube.com/watch?v=6qd_j...eature=related
http://www.youtube.com/watch?v=aeoi16lScf4
anetkja jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2007-12-18, 08:28   #1182
EVEEELIN
Raczkowanie

Nie ma za co Karothinka wkoncu po to jest to forum żebysmy sobie pomagały..Ciesze sie ze mial wolny termin, to juz jest na trzy na tym forum, ktore bedziemy miały tego samego kamerzyste...

Macie juz wybraną piosenke na pierwszy taniec?

Edytowane przez m.a.r.t.a
Czas edycji: 2007-12-18 o 12:33 Powód: post pod postem
Stary 2007-12-18, 12:02   #1183
Kalex
Zakorzenienie

GG do Kalex

my w sumie jeszcze nie myśleliśmy nad piosenką na 1 taniec, ale z naszych wcześniejszych rozmów wynika, że zatańczymy przy "naszej" piosence - Kukiz i Borysewicz "Jeśli tylko chcesz"
http://www.youtube.com/watch?v=Nm4V3WYqAl8
Stary 2007-12-18, 21:50   #1184
dagunia24
Raczkowanie

GG do dagunia24

Dziewczynki a tak z innej beczki mam pytanie czy płaci się coś za te dodatkowe nauki w poradni małżeńskiej, czy coś takiego gdzie się umawia na indywidualnie 3 spotkania z kimś kot mówi o tych naturalnych metodach (nie wiem czy dobrze wytłumaczyłam o co mi chodzi). Bo kurs przedmałżeński już ukończyłam, miałam 10 spotkań i zapłaciłam 50zł.
A na zapowiedzi ile płaciłyście?

Czy ktoś może ma ślub w parafii Ducha Świętego?
Pozdrawiam
Stary 2007-12-18, 21:53   #1185
Kalex
Zakorzenienie

GG do Kalex

chyba się nic nie płaci;
my właśnie na te nauki wybieramy się jakoś po nowym roku

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2007-12-18, 21:58   #1186
dagunia24
Raczkowanie

GG do dagunia24

Karothinka85 dzięki za namiary, co do tej księgi gości też będę zamawiać tylko na allegro.

Widziałam też bardzo fajny prezent dla rodziców na allegro daje link
http://www.allegro.pl/item283230371_...sc_.html#photo
chyba taki zakupię
Stary 2007-12-19, 11:39   #1187
mimezis
Raczkowanie

Jesli chodzi o prezent dla rodzicow to uwazam za bezsens kupowanie kosza z czekoladkami i kawa, bo i tak nic z tego nie zostanie, zadnej pamiatki - osobiscie zamierzam wczesniej wydrukowac jakies zdjecie slubne i oprawic w piekna ramke, moze sama nawet wykonam piosenke na podziekowanie

O modelu sukni Albir moge zapomniec, bo nie dosc ze wycofuja to kolekcje, to ostatni model kosztuje 6tys 600złotych!!! Nie wiem kogo stac na taki luksus.

O piosence myslalam i mozliwe ze potraktuje ja jako zart i dam Love and Mariage z serialu Swiat wg Bunddy czy jak sie to pisze

Nasza dzidzia
http://tickers.baby-gaga.com/p/dev299pr___.png
mimezis jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-12-19, 13:20   #1188
EVEEELIN
Raczkowanie

Jak sie załatwia cala ta procedure odnosnie poradni małżeńskiej??Gdzie trzeba pojsc zeby sie na te zajecia zapisac?noi oczywiscie jak wiecie ile wczesniej sie to załatwia to napiszcie...
Stary 2007-12-19, 15:13   #1189
dagunia24
Raczkowanie

GG do dagunia24

mimezis ten link co ja przesłałam to jest pudełko z ozdobnym kwiatkiem, w środku ramka z takim samym kwiatem jak na opakowaniu, do tego podziękowania takie jak chcesz są różne do wyboru, można samemu też podać jakie się chce w ruloniku do tego świeczka. A jak zamówisz dwie sztuki to dostajesz tablice rejestracyjne gratis A wszytko ładnie gustownie zrobione
Stary 2007-12-19, 22:34   #1190
moni5445
Raczkowanie

Dziewczny bede okropnie wdzeczna za podanie namiarow na Piotra Kurowskiego Polecacie go przez polowe tego watku ale ja nie moge znalesc zadnego kontatu na niego tak wiec jesli ktoras z was moze i bedzie chciala mi podac to serdecznie dziekuje
moni5445 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-12-20, 08:52   #1191
EVEEELIN
Raczkowanie

Moni napisałam ci na priv namiary na P.Kurowskiego i na Piotra Gładkowskiego Jeden i drugi jest super
Stary 2007-12-20, 13:04   #1192
malutka 166
Rozeznanie

Witajcie! Eveeelin widze że przygotowania idą pełną parą to super! czytałam ostatnio ten wątek i jak pomyślałam sobie ze kiedyś będę musiała sama zorganizwoać wesele to mnie ciarki przeszły.. ile jest tego załatwiania, a i pewnie stresu też.. ja jestem ogólnie nerwus i stresuś, pewnie bym latała jak szalona od jednej osoby do drugiej, załatwiała, upinała, kupowała, dekorowała, gotowała i w dniu ślubu gdy wszytsko już by było gotowe, podeszłąbym do ołtarza i padła zmęczona jak długa przed księdzem! czasami jak mnie wyobraźnia poniesie to tak mam
Stary 2007-12-20, 13:16   #1193
gosikk_s
Zakorzenienie

Przeczytałam cały wątek ale niestety nie znalazlam żadnych info na temat mojej sali weselnej. Nasze wesele odbędzie się w CITI PARK na Paderewskiego. Czy może któraś z wizażanek była na weselu w tym lokalu i mogłaby się podzielić swoimi spostrzeżeniami na temat wyglądu sali, obsługi i ogólnej atmosfery? Byłabym bardzo wdzięczna
gosikk_s jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-12-20, 14:30   #1194
dagunia24
Raczkowanie

GG do dagunia24

gosikk_s to jest nowo otwarty hotel nie wiem czy w zeszłym roku już były tam wesela, ja osobiście tam nie byłam więc nic nie mogę powiedzieć. I na forum pewnie dlatego nic nie znalazłaś o nim.
Stary 2007-12-20, 20:15   #1195
Ajsi
Raczkowanie

Dziewczynki, a jakiego w Kielcach fryzjera byście poleciły? Żeby słuchał co się do niego mówi, a nie ucinał pół włosów .
Stary 2007-12-20, 20:18   #1196
EVEEELIN
Raczkowanie

Malutka masz racje jeszcze jakies dwa miesiace temu nic nie miałam załatwione, a dzis juz wszytko pozamawiane zsynchronizowane i nawet suknia zakupiona Nie spodziewałam sie ze tak szybko mi z tym wszystkim pojdzie....troche mi w tym pomoglas dzieki temu ze dalas mi namiary na tego DJ w zasadzie pozostalo czekac do tego wielkiego dnia...po Nowym Roku to ten czas zacznie juz tak szybko biec ze nie obejrze sie jak bedzie czerwiec..juz nie moge sie doczekac, a z drugiej stronu troche sie boje...ale to chyba naturalne
Stary 2007-12-20, 20:56   #1197
dagunia24
Raczkowanie

GG do dagunia24

EVEEELIN co do tej poradni małżeńskiej to nam ksiądz powiedział, że w kancelarii można się zapytać o namiary i umówić indywidualnie na 3 spotkania, z tego co wiem to u mnie prowadzi taka Pani i trzeba robić wykres z naturalnych metod. Nie zamierzam tego robić chyba ściągnę z netu, nawet jest forum z wykresami A co do tego kiedy oddać to zaświadczenie to jakieś 3 mce przed ślubem, tak mi się wydaje,wtedy oddaje się większość zaświadczeń, a skoro tak to trzeba się umówić np 4 mce przed ślubem, bo wykres z metod naturalnych musisz przez miesiąc robić. Niestety nie wiem nadal czy się za to też płaci. Pozdrawiam

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2007-12-20, 21:54   #1198
malutka 166
Rozeznanie

Cieszę się Eveeelin To spięłaś się widzę nieźle i tak szybko to załatwiłaś..podziwiam..Ty się denerwujesz a ja to pewnie będę przerażona! muszę dobrego kamerzystę sobie wziąść, albo ze dwóch , niech mi wsyztskio dokładnie obfotografują i nagrają, bo ja to pewnie z tych nerwów nie będę potem za duzo pamiętac, choć planuję kompletnie nic nie pić, żadnego alkoholu..jak zawsze zresztą..
Korzystając z okazji to życzę Ci Wesołych Świąt, w ciepłej atmosferze rodzinnej, trochę spokoju i refleksji w tym zamieszaniu przedświątecznym, i by te święta nie były tylko dookoła Was ale i w Was (razem z narzeczonym) no i udanego Sylwestra! pozdrawiam ciepło Ciebie, i Twojego narzeczonego, no i wszytskie wizażanki które udzielają sie w tym wątku
Stary 2007-12-21, 11:13   #1199
oniaczeq
Zakorzenienie

GG do oniaczeq

Cytat:
Napisane przez EVEEELIN Pokaż wiadomość
Jak sie załatwia cala ta procedure odnosnie poradni małżeńskiej??Gdzie trzeba pojsc zeby sie na te zajecia zapisac?noi oczywiscie jak wiecie ile wczesniej sie to załatwia to napiszcie...

No właśnie tez dołączam sie do pytania...mam zgłosić sie 3 miesiące przez ślubem czy wtedy będzie można wszystko załatwić czy jakoś wcześniej( w tych sprawach jestem kompletnie zielona)
wszystko zaczyna się walić

Biustonosze:

https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...1#post77106731
oniaczeq jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-12-21, 12:44   #1200
katalinka17
Zadomowienie

Hej dziewczyny
Melduje się lipcowa panna młoda 2008.
U mnie przygotowania jeszcze w lesie, ale po nowym roku już będziemy wszystko załatwiać.
W każdym razie narazie sale i Dj'a mamy (onieczq dziękuję ci za informacje)
Za mną pierwsze wizyty w salonach ślubnych. Jakiś czas temu byłam w Paryżance, pani od razu mnie zaczęła obskakiwać, strasznie męcząca, a ja chciałam tylko przejrzeć suknie.
Słodka babeczka była bardzo.
W Cymbeline bardzo miła pani mnie obsługiwała, sama zaproponowała żebym coś przymierzyła, 4 suknie przymierzałam, do każdej wpinała mi inny welon, naprawde byłam pozytywnie zaskoczona.
No ale 4,5 tysiąca za suknie nie dam niestety choć piękna była.
Teraz muszę znaleźć odpowiedniego kamerzystę i fotografa.To naprawde ważne żeby to były kompetentne osoby.

SYN
katalinka17 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Forum ślubne

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości