Panny Młode - Kielce cz. I - Strona 53 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne

Notka

Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2008-01-23, 13:57   #1561
joasiatko
Raczkowanie

Dot.: Kielce

Dla mnie śLICZNA - w moim stylu! Jednak poprzymierzaj kilka sukni zanim się zdecydujesz na tą jedną ) Chodź wiem z własnego doświadczenia, że jak ja się uparłam na moją suknię to mimo że przymierzałam inne - to i tak miałam w głowie tylko jedną -tą wymarzoną )
joasiatko jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-01-23, 13:58   #1562
oniaczeq
Zakorzenienie

GG do oniaczeq

Cytat:
Napisane przez Puchatek M. Pokaż wiadomość
Jestem na etapie szukania sukni i ta wpadła mi w oko. Co o niej myślicie ??

Nie wiem jak wygląda na żywo...ale jak dla mnie zbyt rozłożysta i ten materiał(góra jest ok)no ale to Tobie ma sie podobać
wszystko zaczyna się walić

Biustonosze:

https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...1#post77106731
oniaczeq jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-01-23, 14:03   #1563
joasiatko
Raczkowanie

A ja dziś zrobiłam sobie listę, czego jeszcze nie pozałatwiałam i czego jeszcze nie mam - i z przykrością stwierdzam, że przede mną jeszcze dłuuuuga droga do końca Aż się przeraziłam czy oby zdążę ze wszystkim...

Na 3 miesiące przed:
• odebranie z Urzędu Stanu Cywilnego dokumentów zezwalających na ślub (w przypadku ślubu konkordatowego)
• spisanie w biurze parafialnym protokołu przedślubnego
• pójście do swojego proboszcza aby dać na zapowiedzi
• rezerwacja środków transportu dla Waszych gości
• rezerwacja pojazdu, którym Para Młoda pojedzie do ślubu
• wysyłanie zaproszeń lub powiadomienie osobiście zapraszanych gości
• zamówienie tortu weselnego
• zamówienie placków
• zamówienie wiązanki ślubnej dla panny młodej i dla świadkowej
• rezerwacja fryzjera dla pary młodej i świadkowej
• rezerwacja wizażystki
• kupno butów dla Pana Młodego, garnituru, 2 koszul
• wykonanie podziękowań
• wizyty w solarium
Stary 2008-01-23, 14:06   #1564
joasiatko
Raczkowanie

Z pomocą stron internetowych związanych ze ślubem, spisałam sobie również czynności które trzeba wykonać na 2 tygodnie przed ślubem:

1 – 2 tygodnie przed:

• spisanie w biurze parafialnym aktu ślubu
• ostateczne spotkanie z księdzem w celu ustalenia przebiegu uroczystości
• ostateczne ustalenia z właścicielem restauracji - dotyczące dekoracji, ustawienia stołów i ich nakrycia, jeśli chcecie usadzić gości w określony sposób przekażcie sugestie organizatorowi przyjęcia
• ostateczne spotkanie z orkiestrą
• ostateczne spotkanie z fotografem i kamerzystą
• ostateczne przymiarki ślubnych ubrań i ewentualne poprawki, zróbcie "próbę generalną" z fryzurą i makijażem, aby zobaczyć jak wszystko będzie wyglądać w całości
• zamieszczenie wstążek na butelkach
• kupno: owoców, cukierków i napoi

Dwa dni przed ślubem: (17 kwiecień)
• wizyta w solarium
• zrobienie tipsów

Przeddzień ślubu: (18 kwiecień)
• druga spowiedź przedślubna
• przygotowanie obrączek i potrzebnych dokumentów
• panna młoda powinna przygotować swoją kosmetyczkę: kosmetyki, perfumy, tabletki od bólu głowy, igła i nitka, pończochy dodatkowe
• pompowanie balonów do dekoracji bloku

Dzień ślubu:
• wizyta u fryzjera
• wizyta u wizażystki
• odbiór wiązanki ślubnej przez Pana Młodego
• dekoracja auta
• dekoracja bloku

Po ślubie:
• rozliczcie się z wykonawcami usług
• załatwcie w pracy i urzędach formalności związane ze zmianą nazwiska
• po ok. 2 tygodniach możecie odebrać odpisy aktu małżeństwa z USC
Stary 2008-01-23, 14:10   #1565
tiffi1
Rozeznanie

Gazelcia
ja juz wkleiłam sukienke na stronie wcześniej. Co prawda zdjęcie nie ejst za wielkie, ale chyba coś widać.
Sukienka ma kolor ecru. teraz myślę nad kwiatami i chcę mieć coś z filetem, nie duzego
tiffi1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-01-23, 14:10   #1566
Puchatek M.
Rozeznanie

Mierzyłam ją i mnóstwo innych. Jeszcze 4 salony mam do obejrzenia, ale na dziś ta jest naj naj. Jest bardzo rpzłożysta, bo takie właśnie lubię )
Puchatek M. jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-01-23, 14:13   #1567
joasiatko
Raczkowanie

ja tez lubie rozłozyste - wkońcu chyba w ten jeden dzien mozna tak poszaleć , a na inne okazje można wybrać coś obcisłego... NIo ale o gustach się ani nie dyskutuje, ani nie podwarza czyiś upodobań.

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2008-01-23, 14:15   #1568
Puchatek M.
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez joasiatko Pokaż wiadomość
ja tez lubie rozłozyste - wkońcu chyba w ten jeden dzien mozna tak poszaleć , a na inne okazje można wybrać coś obcisłego... NIo ale o gustach się ani nie dyskutuje, ani nie podwarza czyiś upodobań.
Masz rację
Stary 2008-01-23, 14:16   #1569
joasiatko
Raczkowanie

A ja zmienię temat - i chciałabym się Was spytać o tanią kwiaciarnię oraz cukiernię. Niestety bukiet który mi się podoba kosztuje 250zł a dla mojej świadkowej ok 200zł... uważam że to trochę drogo... MOże gdześ dalej od centrum są tańsze kwiaciarnie?

W kwestii tortu i placka też mam pewne obawy (nie wiem czy cena 31zł za kilo jest przestępna.... chyba nie...) - zależy mi na tym aby nie było drogo, ale smacznie...
Stary 2008-01-23, 14:19   #1570
Puchatek M.
Rozeznanie

Podobno sliczne bukiety robia na bazarach i tanie, tak okolo 100zł.
Stary 2008-01-23, 14:22   #1571
joasiatko
Raczkowanie

ooo... 1wszy raz słyszę - pójdę z wydrukowanym zdjęciem 2 bukiecików które chce mieć i spytam czy takie mi zrobią...

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2008-01-23, 14:23   #1572
oniaczeq
Zakorzenienie

GG do oniaczeq

Cytat:

Pewnie ze można, ja po prostu nie lubię rozłożystych (może dlatego ze ogólnie nie lubię sukienek wiec w takiej sie kompletnie nie widzę)no ale nie dla mnie ona ma być wiec jeśli Puchatkowi sie podoba to niech kupuje śmiało, bo wiem jak to jest jak już sie upatrzy ta naj naj , wyraziłam tylko swoje zdanie o co Puchatek prosiła

tiffi1 bardzo ładna suknia!!szkoda tylko ze zdjęcie takie małe i nie można sie bardziej przyjzec, jak będziesz miała większe to wklej

Biustonosze:

Stary 2008-01-23, 14:39   #1573
joasiatko
Raczkowanie

Mam jeszcze pytanko - w którym miejscu na ul. Wesołej mieści się salon fryzjerski Awangarda? idąc sienkiewicza od dworca - to po lewej czy prawej stronie? Cciałam się tam wybrać spytać o cenę fryzurki ślubnej - bo zastanawiam się pomiędzy tym salonem a Matrixem... i zdecyduję się na tańszą opcję.
Stary 2008-01-23, 15:25   #1574
julies
Raczkowanie

Cytat:

W kwestii tortu i placka też mam pewne obawy (nie wiem czy cena 31zł za kilo jest przestępna.... chyba nie...) - zależy mi na tym aby nie było drogo, ale smacznie...
wedlug mnie drogo. my za 12 blach ciasta i 3 pietrowy tort zaplacilismy 650zl. A zamawialismy u p. Burasa w bialogonie.
julies jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-01-23, 16:10   #1575
tiffi1
Rozeznanie

jeśli chodzi o tort to powiem tak. jak brać pod uwagę ceny cukierni to nie jest drogo, tym bardziej jeśli mówimy o cukierniach które specjalizują się w tortach i właśnie robią torty w stylu angielskim (takie gładkie itp.).
Oczywiście można zamówić w innych miejscach. ja znam taką panią, która robi torty piecze ciasta itp. jest kucharką na ślubach i mojej koleżance upiekła za 70zł. Pytanie na czym Ci zależy.

Co do sukienki spróbuję jeszcze raz ja wkleić
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg Moja sukienka przód.jpg (3,7 KB, 66 załadowań)
tiffi1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-01-23, 16:21   #1576
asiulka84
Raczkowanie

tiffi ma racje od ciebie zalezy czy chcesz miec tort za taka cene... zawsze mozna zrobic tak ze tort kupujesz troche drozej bo uwazasz ze jest pyszny i wart tej ceny a oszczedzasz na ciastach. wybor nalezy do ciebie.

tiffi suknia sliczna!taka elegancka! bardzo mi sie podoba
asiulka84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-01-23, 16:23   #1577
aurinko to ja
Raczkowanie

GG do aurinko to ja
Puchatku - osobiscie odradzam Ci przezroczysty gorset. Wyglada dosc efektownie ale moim zdaniem ma jeden mankament. Moja bratowa miala taki gorset i moim zdaniem wygladala jak naga... Piersi prawie na wierzchu i psulo to ogolny efekt. Ale to Twoja wymarzona suknia i to TY masz sie dobrze czuc. Chcialam tylko zwrocic Twoja uwage na ten szczegol podczas podejmowania koncowej decyzji.

Ja do Polski przyjade w marcu. Jak sobie pomysle ile mnie czeka zalatwianiaaaa. A na dodatek bede miala swojego Fina na karku i jak tu polatac za suknia i w ogole

Chcialabym isc do Paryzanki na poczatek, ale pisalam do nich maila i okazalo sie, ze suknie, ktore mi sie podobaly sa z kolekcji 2007 i juz jej nie maja w salonie. A przypuszczam, ze kolekcja 2008 to koszt rzedu 700, 800 euro. Czyli masakra! Szkoda mi tyle kasy na suknie. A jezdzic po Czestochowach i Buskach nie bede mogla bo jak wspomnialam bede miala mojego TZ na karku... Nie wiem co robic...
Patrzylam w necie po salonach i maja w wiekszosci strojne suknie a ja chcialam prosta i skromna... No i nie gorsetowa i z obcietymi ramionami..

czytam wasze wpisy i wiem, ze moze mi sie odmienic jak zaczne mierzyc, ale ja juz jestem w takim wieku, ze trudno mi dogodzic
moze polecicie mi jakis salon oprocz Cymbeline na Plantach i Paryzanki. Wiem, ze jest na rondzie przy Paderewskiego salon, ale jak tamtedy przechodzilam gdy mieszkalam w Ck to bylo malo tych sukien. Moze rzucily sie wam gdzies w oczy podczas waszych przymiarek jakies skromne i proste suknie? cos w tym stylu, mozna zobaczyc na zalaczonych przeze mnie zdjeciach.

a teraz troche z innej beczki. mam nadzieje, ze nie wyskakuje z tym jak Filip z konopii. Oto link do piosenki finskiej, ktora mi sie strasznie podoba. Moze jeszcze nie leci w Polsce na vivie. Posluchajcie dziewczyny, mnie sie naprawde podoba, to muzyka do filmu..

http://es.youtube.com/watch?v=Jq45cR5cgAA
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 164_1.jpg (11,5 KB, 36 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 180_1.jpg (11,4 KB, 28 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg neptuno_1.jpg (13,7 KB, 33 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg dover_1.jpg (18,5 KB, 28 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 333.jpg (14,0 KB, 40 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg nieve_1.jpg (14,6 KB, 28 załadowań)

Edytowane przez m.a.r.t.a
Czas edycji: 2008-01-23 o 17:24 Powód: post pod postem
aurinko to ja jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-01-23, 16:41   #1578
joasiatko
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez aurinko to ja Pokaż wiadomość
Puchatku - osobiscie odradzam Ci przezroczysty gorset. Wyglada dosc efektownie ale moim zdaniem ma jeden mankament. Moja bratowa miala taki gorset i moim zdaniem wygladala jak naga... Piersi prawie na wierzchu i psulo to ogolny efekt. Ale to Twoja wymarzona suknia i to TY masz sie dobrze czuc. Chcialam tylko zwrocic Twoja uwage na ten szczegol podczas podejmowania koncowej decyzji.
Z tego co ja widzę na tym zdjęciu sukni, to gorset jest przeźroczysty tylko w połowie - na brzuchu, a piersi przykrywa materiał NIEPRZEźROCZYSTY. Nio chyba, że ja ślepa jestem...
Stary 2008-01-23, 17:00   #1579
aurinko to ja
Raczkowanie

GG do aurinko to ja
joasiatko - slepa nie jestes, nie musisz ironizowac. Moja bratowa miala podobny gorset i niestety piersi byly widoczne od dolu a to nie wygladalo zbyt dobrze. Ale tak jak zaznaczylam - TO JEST WYBOR PUCHATKA - i czy ona kupi te suknie czy nie to jej sprawa! Ja tylko zauwazylam ten mankament, mnie sie to nie podobalo. A gdy wybierasz suknie to uwazam, ze dobrze posluchac zdania innych bo czasem samemu jest sie tak zaslepionym, ze sie nic nie widzi!

i zeby nie bylo - BARDZO LUBIE MOJA BRATOWA!!!!

Edytowane przez m.a.r.t.a
Czas edycji: 2008-01-23 o 17:24 Powód: post pod postem

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2008-01-23, 17:29   #1580
mimezis
Raczkowanie

Nikt mi niestety nie poradził ze stroikiem na tort, wiec tych zwariowanych, co to lubią bawić się w takie szczegóły, mają fioła na punkcie swojego wesela i chciałyby mieć jakąś niebanalną dekorację tortu, informuję, że dzwoniłam na www.tortweselny.pl i spytałam czy by mi nie zrobili stroika na zamówienie (pary młodej w samolocie, coś jak na zdjęciu co załączyłam na 50str wątku) i maja wycenić taką ofertę i dać mi znać. Wstępnie mówili ze taka para młodych jak mają na zdjęciu na ich stronie o wysokości 12 centymetrów wynosi ok. 65zl - jeśli dobrze zrozumiałam cena za parę a nie 1 figurkę. Z samolotem będzie z pewnością drożej, ale jest on związany z naszym pierwszym spotkaniem i bardzo mi na nim zależy, a zapytać nic nie szkodzi. Dam Wam znać jak otrzymam odpowiedź. Buźka!

Nasza dzidzia
http://tickers.baby-gaga.com/p/dev299pr___.png
mimezis jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-01-23, 17:37   #1581
dagunia24
Raczkowanie

GG do dagunia24

Puchatku ja też ze względu na ten gorset bym odradzała koleżanka miała podobną i nie za fajnie to wyglądało, reszta sukienki ok może znajdziesz podobną a bez przezroczystego materiału, ale jeśli Ci sie podoba ta i Ci w niej ładnie to wybór należy do Ciebie oczywiście.
Mimezis z tej stroki co dałaś najbardziej podobają mi się torty dla dorosłych np. na wieczór panieński lub kawalerski
Stary 2008-01-23, 17:41   #1582
oniaczeq
Zakorzenienie

GG do oniaczeq

Aurinko miałam ten sam problem, w Paryżance nie ma juz sukni która mnie sie podobała (fakt jest podobna z kolekcji 2008 ale droga strasznie) poszukaj po komisach , ogłoszeniach ja znalazłam w paru miejscach moja wymarzona z kolekcji 2007 o polowe taniej (no chyba ze chcesz nowa )

Biustonosze:

Stary 2008-01-23, 17:59   #1583
aurinko to ja
Raczkowanie

GG do aurinko to ja

eeee, nie musi byc nowa! przeciez w komisach sa suknie po profesjonalnym czyzczeniu. Tylko problrm polega na tym, ze nie bardzo mam czas na latanie. Jak mojemu TZ wspomnialam, ze moze sama do Polski przyjade to prawie na zawal zszedl! Bo przeciez on musi sobie kielbaski pojesc Tu, w Finlandii, kielbasa to nasze polskie parowki grube, wiec jak moj jest w Polsce to tylka kielbasa zyje - od krakowskiej, przez kielecka po wiejska na wszelkie sposoby

naprawde nie wiem gdzie sie udac, a kupowac tu nie ma sensu bo dowioze w oplakanym stanie

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2008-01-23, 18:27   #1584
balaloum
Raczkowanie

cześć dziewczyny, jestem tutaj nowa.

za rok tez wychodzę za mąż i dlatego mam nadzieję, ze mi troszkę pomożecie?? zastanawiam się gdzie urządzić całe przyjęcie, czy w hotelu czy może w jakimś domu weselnym. czy wiecie jak się kształtują ceny? czy uważacie że robienie poprawin to obowiązek?
balaloum jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-01-23, 18:42   #1585
marysia_258
Zadomowienie

mimezis, joasitko dziękuję Wam za linki z ozdobnymi czcionkami i ornamentami Przydały się bardzo! Już wiem które wybiorę do zrobienia winietek i myślę że wyjdą fajnie

Wiecie co dowiedizłam sie dzisisj że kosmetyczka która ma mnie malować na mój ślub jest w ciąży i nie wiadomo czy jeszcze będzie pracować w salonie
marysia_258 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-01-23, 19:54   #1586
joasiatko
Raczkowanie

Uważam, że każdy gorset jest tak dopasowany i scisniety-że nie moze z niego nic wypłynąć, szczególnie "z tyłu". Jeśli chodzi o boki - nioto zależy już faktycznie od materiału - jak daleko ma część nieprzeźroczystą - ale na załączonym zdjęciu tego nie widać. To zalezy też od rozmiaru biustu - abstrachując od wszystkiego - zdjęcie nie oddaje rzeczywistości. Bo ja uważam, że jedna sukienka przybiera tak naprawdę 3 różne postacie: na zdjęciu jest inna, na wieszaku w salonie inna, a jak się ją założy to wygląda jeszcze inaczej... Najważniejsza jest ta końcowa postać - dlatego nie można nic negować i uważam że wogóle na tym forum nie powinno się pytać o opinię co do suknii - ponieważ każda z nas jest inna - ma inne upodobania oraz figurę. Ja np, czułabym się źle w sukni dopasowanej, gładkiej - bo dla mnie wygląda jak halka nocna... ale to moja opinia i już.

Cytat:
Napisane przez marysia_258 Pokaż wiadomość
mimezis, joasitko dziękuję Wam za linki z ozdobnymi czcionkami i ornamentami Przydały się bardzo! Już wiem które wybiorę do zrobienia winietek i myślę że wyjdą fajnie
Cieszę się ze mogłam pomóc!

Edytowane przez Taverney
Czas edycji: 2008-01-23 o 20:05 Powód: post pod postem
Stary 2008-01-23, 21:11   #1587
dagunia24
Raczkowanie

GG do dagunia24

joasiatko zgadzam się z Tobą ,że suknia ma 3 różne oblicza. Najważniejsze jest to, aby się każda z nas jak najlepiej czuła w swojej, wygodnie i pięknie. Sumując Puchatku wybieraj taką w jakiej Ci najładniej i najwygodniej.

balaloum witamy na forum, proponuję pooglądać strony w internecie z salami w Kielcach, przejechać się do kilku i wybrać najładniejszą waszym zdaniem, z tego co słyszałam już są zamawiane sale na 2010, jak to mówią kto pierwszy ten lepszy, więc w tej kwestii radze już szukać. Co do tego czy w hotelu czy nie to sama musisz zadecydować oglądając sale, a koszty też zależą od sali, trzeba zwrócić też uwagę czy goście będą przyjezdni i czy nie trzeba będzie noclegów załatwiać. Poszukaj na poprzednich stronach forum, bo temat wiele razy był powtarzany i na pewno coś znajdziesz dla siebie. Co do poprawin moim zdaniem nie trzeba robić, ja robię tylko ze względu na to, iż mam rodzinę za granicy i muszę im dać zjeść, a taniej mnie wyniosą poprawiny(30zł) niż obiad w restauracji, więc zaprosiłam prócz przyjezdnych gości najbliższą rodzinę w sumie wyszło nam koło 40 osób.
Stary 2008-01-24, 06:40   #1588
GabrielaP
Raczkowanie

Wyślij wiadomość przez MSN do GabrielaP

Czy któraś z Was wie gdzie można kupić dyplom dla świadków?
GabrielaP jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-01-24, 07:45   #1589
alife
Przyczajenie

ja miałam bardzo podobną sukienkę, prezentowła się ślicznie. Moja tylko była u góry wiązana na szyi bo tak czułam się bezpieczniej Dół był z tiulu więc aż tak się nie świecił. Ja swoją kupowałam w Paryżance. Jak chcesz moge przesłac zdjęcia bo według mnie to ten gorset przezroczysty tylko dodaje uroku.
alife jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-01-24, 08:04   #1590
oniaczeq
Zakorzenienie

GG do oniaczeq

tiffi1 to jest coś co lubie, niby skromna a jednocześnie widowiskowa...będę miała podobna tyle ze z koronki (zresztą wkleiłam wcześniej jej zdjęcie)

Biustonosze:

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Forum ślubne

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości