|
|
#1621 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Kielce
Gazelcia bardzo fajna , taka inna (w pozytywnym tego słowa znaczeniu)
Ja idę w sobotę do komisu podobno jest tam moja wymarzona którą upatrzyłam sobie już jakiś czas temu mam nadzieje ze cena tez będzie przystępna
|
#1622 |
|
Rozeznanie
|
Dziękuje dziewczyny za miłe słowa.
Tak już zamówiłam tą sukienkę, ale zdjęć w niej nie mam. Nie miałam aparatu przy sobie. Jak kupię buty i pojadę ja przymierzyć to zrobię sobie zdjęcia. A propo sukienek z różem. Przymierzałam jedną. Była kapiatlna. materiał w małe delikatne kropeczki i różowa szarfa. Spróbuję wkleić zdjęcie, choć na nim szarfa jest jakaś bordowa. Sukienka naparawdę bardzo mi się pdodobała, ale to nie był dla mnie fason. Jeszcze jedną z różem znalazłam. Coś wcześniej mi się nie zładowało- spróbuje jeszcze raz Edytowane przez m.a.r.t.a Czas edycji: 2008-01-24 o 22:41 Powód: post pod postem |
|
|
|
#1623 |
|
Przyczajenie
|
Witam Wszystkich!
Ja jestem dopiero w poczatkowej fazie organizacji wesela (planowane na lipiec 2009) ale widze, ze na tym forum mozna sie sporo dowiedziec wiec czym predzej sie przylaczam. My przygotowaniami niestety bedziemy sie zajmowac 'na odleglosc' ale liczymy na pomoc rodzicow oczywiscie . Slyszelismy wiele dobrego o zajezdzie 'Ziolek' wiec niebawem chcemy to sami sprawdzic. My potrzebujemy lokalu, ktory dysponuje dodatkowo miejscami noceglowami bo moj przyszly maz jest z drugiego konca Polski wiec gosci bedziemy miec przyjezdnych. Chwilowo jednak najwiekszy problem mamy ze znalezieniem jakiegos zespolu bo to od nich wiele zalezy jak sie beda bawic goscie. Moze jakies sugestie???
|
|
|
|
#1624 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
ciezko mi powiedziec ile wyszlo za sam tort bo zamawialismy lacznie z ciastami. ciasta smakuja jak domowe, sa przepyszne. na wielu weselach i przyjechac na ktorych bylam ciasta byly zamawiane wlasnie od p. Burasa i zawsze u gosci powodowaly same zachwyty. za patere rzeczywiscie sie doplaca kaucje, a potem jest ona do zwrotu. |
|
|
|
|
#1625 |
|
Raczkowanie
|
Dziewczynki to ja troche z innej beczki moze Was to zainteresuje- mianowicie w marcu tj 3,4,5.03 rozpoczyna sie kurs przedmałżeński w Kościele na Karczówce trwa trzy dni. Szczegóły na stronie : karczowkawtj@poczta.onet. pl
|
|
|
|
#1626 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
I bardzo oryginalna (co wbrew pozorom nie zdarza się często). Gratuluję wyboru!
|
|
#1627 |
|
Rozeznanie
|
Gazelcia jak narazie to stawiam na tą suknię
http://img413.imageshack.us/img413/5925/img2650tg8.jpg Mierzyłam ją też w Paryżance Mi babeczka powiedziała, że za halkę trzeba osobno 150zł zapłacić.
|
|
|
|
#1628 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
A mi się po prostu udało z ta halką - chyba trafiłam na dzień dobroci dla klientów
|
|
#1629 |
|
Rozeznanie
|
|
|
|
|
#1630 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A jeśli chodzi o terminy to wczoraj byłam w Kiarze i przymierzyłam ten jedyny model który mi się podoba a dziewczyna powiedziała że na sukienki czeka się 3 miesiące. Tak więc w przyszłym tygodniu jadę do Częstochowy i jesli tam nic mnie nie powali zdecyduję się na tą suknię. Jest naprawdę ładna ale oczywiście nawet nie spojrzałam jaki to model... Ale w każdym bądź razie jest ręcznie wyszywana takimi maleńkimi srebrnymi kamyczkami i to właściwie jedyna ozdoba. Fason literki A, czyli taki jak chciałam a cena 2400 w porównaniu z innymi nie jest wygórowana. Już zapomniałam że chciałam się zamknąć w 2000 z dodatkami... Ale tutaj faktycznie terminy są chyba łaskawsze skoro Ciebie już tak poganiają...
|
|
|
|
|
#1631 |
|
Przyczajenie
|
Witam Wszytskich a raczej Wszystkie
![]() Piszę pierwszy raz i bardzo liczę na waszą pomoc.To forum znam już chyba na pamięć i wiem że są tysiące opini o każdym zespole a ja nadal sie nie moge zdecydować na żaden Wesele będziemy mieć we Włoszczowie i to też jest problem, bo nie każdemu chce się dojeżdżać.Zastanawiasliśm y się nad K2 ale juz maja zajęte(22.08.09)GRATIS ale śpiewają tylko po polsku, a jak nie to playback i mojemu TŻ sie już to nie podoba, TWENTY ONE ale w 2009 mogą juz nie istnieć a jeśli już to z inną wokalistką, a ta akurat ładnie śpiewa.I czy może ktoś wie czy spiewają na żywo?No więc zastanawialiśmy się jeszcze nad TWIST,AKORD, FOREVER, ale nigdy ich nie słyszeliśmy, chyba że na ich stronach, ale to co innego niż nawet obejrzeć jakąś cd z wesela.A może jeszcze jakis inny?IProsze pomóżcie ,bo ja juz nie śpię po nocach ![]() Kalex a możesz mi też pokazać twoją sukieneczkę, po tych ach i och nad nią myśle że jest piękna )
|
|
#1632 |
|
Rozeznanie
|
Echd dziewczyny trochę jest z tym planowaniem zachodu.
Ja osobiście mam ochotę trzepnąc naszego kamerzystę, który to nie odpowiada od mesiaca, a czas leci |
|
|
|
#1633 |
|
Raczkowanie
|
Dziewczynki znacie jakiegoś fotografa lub nawet parę fotografów, którzy robią naprawdę porządne i fajne zdjęcia ?? Nie chodzi mi o standard nad źródełkiem Biruty
ale o kogos z pomysłem i zdolnościami do takiej pracy?? Wogóle to pochwalcie sie kogo sobie zamówiłyście
|
#1634 |
|
Wtajemniczenie
|
Hej
![]() Planujemy ślub i szukamy sali na 120 osób, przeglądałam wątek i spotkałam się z opiniami na temat Stangreta, Castora, Leśnego Dworku etc. A co powiecie na temat hotelu Karczówka? Czy da się tam zrobić wesele na 120 osób? Czy na spotkania w ecelu obejrzenia sali trzeba się wcześniej umówić? I jeszcze jedno pytanie: mam przyjąć bierzmowanie w najbliższym czasie, czy jak bedę brała od mojego proboszcza karteczkę na pozwolenie wzięcia bierzmowania gdzie indziej mam mu "coś" dać? Dziękuję za odpowiedzi i Szczęścia Przyszłym Pannom Młodym życzę
|
#1635 |
|
Rozeznanie
|
Ja mam kolegę fotografa i on będzie robił nam zdjecie. poza tym planujemy sesję plenerową później i to będzie robi ktoś inny, ale jeszcze nie wiemy kto.
Narazie zmagam się z kamerzystą |
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#1636 |
|
Zakorzenienie
|
To tak jak u mnie...
Byłam dziś w poszukiwaniu sukni , znalazłam w Kiarze nawet jedna fajna ale kurde tak to jest jak wpadnie Ci jakaś w oko to trudno później znaleźć cos co sie spodoba dlatego troszkę sie waham, pojadę we wtorek do Paryżanki przymierzyć moja wymarzona ale znając życie cena mnie odstraszy ehh juz sama nie wiem co robic, wybrać coś innego czy wykosztować sie tak..
|
#1637 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1638 | |
|
Przyczajenie
|
Cytat:
w paryzance( te które ja przymierzalam) wachaly sie od 2000-2500 w kiarze od 1600-2000, wiec cena jets bardziej przystepna i do tego panie w cenie masz halke(chyba?!), welon i buty (z tym ze buty i welon najbardziej standardowe- jesli chcesz inne doplacasz różnice) napewno warto odwiedzic oba salony,bo maja zupełnie inne sukienki
|
|
|
|
|
#1639 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
, do tego Panie przemiłeW Paryzance sa nawet i takie za 3000(tyle ze jak dla mnie sa ładniejsze niz w Kiarze, ale wiadomo gusta sa rożne) no ale znowu nie bede placic za suknie 3000 zł...
|
|
#1640 |
|
Raczkowanie
|
Dostalam odpowiedz! Na www.tortweselny.pl zrobia mi podobny stroik jak na zdjęciu (para w samolocie) za 80zł. Juppiii! Ale sie ciesze!! Myslalam ze bedzie drozej, ale taka cene za orginalność i odniesienie do naszych osobistych doświadczeń mogę zapłacić. Realizuja tez inne pomysly, wiec jakby ktos chcial to prosze się czestowac adresem. Tylko calych tortow tam nie zamawiajcie bo rozwoza tylko na mazowszu a sami raczej nie dowieziecie z Wawy.
|
#1641 |
|
Raczkowanie
|
Kurcze, dziewczyny mam problem z zespołem
.Wiele osób zachwala to ten, to inny zespół, nie wiem na kogo się zdecydować, a czas mnie nagli.Co lepsze kapele dawno już zamówione.Dodatkowym problemem jest, że jestem za granicą, nikt nie przyśle mi dema.Boję się zadecydować po przesłuchaniu jedynie dema na stronie internetowej...HELP!
|
#1642 |
|
Przyczajenie
|
oniaczeq
z tego co mi wiadomo, buty które ofruja w cenie sa takie najbardziej typowe - białe z czubem....ale jak chcesz inne to mozesz tez u nich kupic, buty ktore oferuja w cenie sa za 100 zł jesli chcesz inne dopłacasz różnice podobnie jest z welonem a sukienke juz wybralas? |
|
|
|
#1643 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
W Stangrecie i na Karczówce w zasadzie nie trzeba się umawiać, w Castorze raczej tak - ale w zasadzie jak jeździłam to wcześniej wszędzie dzwoniłam i się umawiałam. Za pozwolenie na wzięcie ślubu wiem, że się płaci... a za pozwolenie na bierzmowanie pewnie też "co łaska - nie mniej niż"
|
|
#1644 |
|
Raczkowanie
|
Może ktoś słychał coś na temt zespołu Fair Play z Mniowa? Będę wdzięczna za info.
mimezis Pomysł z samolotem i para na torcie - dla mnie rewelacja. Ciesze sie ze znalazłaś miejsce gdzie zrobią. Super. Audacieux Słyszałam o hotelu La Mar choć nie jestem pewna czy tyle osób tam się pomieści. Ale z pewnością Stangret i Castor przodują we wszelkich rankingach i również uważam to za dobry wybór. Rozumiem że szukasz tylko w kielcach? |
|
|
|
#1645 |
|
Rozeznanie
|
W Paryżance suknie, które mierzyłam kosztowały 3900zł + 150zł halka, a w Kiarze najdroższa 2050zł.
|
|
|
|
#1646 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#1647 |
|
Raczkowanie
|
Dziewczyny słyszala któraś z Was zespół "Apogeum" z Kielc, albo "Na luzie", albo z Bielin 'Mat"?? tyle zespołów że nie wiadono co wybrać!
|
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#1648 |
|
Raczkowanie
|
Kielce
Audacieux
A byłaś może w Bohemie w Zagnańsku?Ja będę mieć tam wesele.Przepiękna sala i myślę, że 120 osób bez problemu się zmieści ( też planuję na 120-130 osób).Jeśli masz przyjezdnych, to na tej samej ulicy jest internat szkoły leśnej.Co prawda jeszcze go nie oglądałam, ale nawet jeśli nam się nie spodoba to ulokujemy gości w gospodarstwach agroturystychnych-również w pobliżu.Wejdź na stronkę, a będziesz pod wrażeniem: www.bohema.kielce.pl. Nadal poszukuję zespołu, ale w Polsce będę dopiero w marcu na Wielkanoc.Obawiam się, że do tego czasu zostaną same podrzędne kapele .Mimezis-propozycje na stronce o tortach weselnych wprawiły mnie w osłupienie !!To dzieła sztuki!Szkoda że w Kielcach nie mamy kogoś takiego.
Odkąd Cię pokochałam, moja samotność zaczyna się dwa kroki od Ciebie... 22.08.2009-to był Ten dzień Edytowane przez Taverney Czas edycji: 2008-01-27 o 13:20 Powód: post pod postem |
|
|
|
#1649 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
#1650 |
|
Przyczajenie
|
Jesli chodzi o stangret to równierz polecam www.stangretkielce.republ ika.pl tu troszke pisze o weselach.
Ja ostatnio byłam na weselu w castorze i było fajnie, byłam tam poraz drugi i teraz zdecydowanie lepiej. Minusem jest tylko lokalizacja przy samej tresie. |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Forum ślubne
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:03.

Ja idę w sobotę do komisu podobno jest tam moja wymarzona którą upatrzyłam sobie już jakiś czas temu mam nadzieje ze cena tez będzie przystępna

. Slyszelismy wiele dobrego o zajezdzie 'Ziolek' wiec niebawem chcemy to sami sprawdzic. My potrzebujemy lokalu, ktory dysponuje dodatkowo miejscami noceglowami bo moj przyszly maz jest z drugiego konca Polski wiec gosci bedziemy miec przyjezdnych. Chwilowo jednak najwiekszy problem mamy ze znalezieniem jakiegos zespolu bo to od nich wiele zalezy jak sie beda bawic goscie. Moze jakies sugestie???

Zastanawiam się czy mi się opłaca kupować ciasta, czy lepiej jeśli zapłące kucharce która też piecze!
I bardzo oryginalna (co wbrew pozorom nie zdarza się często). Gratuluję wyboru!

. A co do terminow to w innych salonach nie pieklili sie tak bardzo choc zaznaczali, ze malo czasu. Natomiast babka z madonny powiedziala, ze jak nie chce w piatek przed weselem przyjezdzac po kiecke to musze sie juz zdecydowac. Gosikk pokaz jakies linki z Twoimi typami sukienek.
A jeśli chodzi o terminy to wczoraj byłam w Kiarze i przymierzyłam ten jedyny model który mi się podoba
a dziewczyna powiedziała że na sukienki czeka się 3 miesiące. Tak więc w przyszłym tygodniu jadę do Częstochowy i jesli tam nic mnie nie powali zdecyduję się na tą suknię. Jest naprawdę ładna ale oczywiście nawet nie spojrzałam jaki to model...
Wesele będziemy mieć we Włoszczowie i to też jest problem, bo nie każdemu chce się dojeżdżać.Zastanawiasliśm y się nad K2 ale juz maja zajęte(22.08.09)

!!To dzieła sztuki!Szkoda że w Kielcach nie mamy kogoś takiego.