Panny Młode - Kielce cz. I - Strona 55 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne

Notka

Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2008-01-24, 20:40   #1621
oniaczeq
Zakorzenienie

GG do oniaczeq
Dot.: Kielce

Gazelcia bardzo fajna , taka inna (w pozytywnym tego słowa znaczeniu)Ja idę w sobotę do komisu podobno jest tam moja wymarzona którą upatrzyłam sobie już jakiś czas temu mam nadzieje ze cena tez będzie przystępna
wszystko zaczyna się walić

Biustonosze:

https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...1#post77106731
oniaczeq jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-01-24, 22:27   #1622
tiffi1
Rozeznanie

Dziękuje dziewczyny za miłe słowa.
Tak już zamówiłam tą sukienkę, ale zdjęć w niej nie mam. Nie miałam aparatu przy sobie.
Jak kupię buty i pojadę ja przymierzyć to zrobię sobie zdjęcia.
A propo sukienek z różem. Przymierzałam jedną. Była kapiatlna. materiał w małe delikatne kropeczki i różowa szarfa.
Spróbuję wkleić zdjęcie, choć na nim szarfa jest jakaś bordowa.
Sukienka naparawdę bardzo mi się pdodobała, ale to nie był dla mnie fason.

Jeszcze jedną z różem znalazłam.

Coś wcześniej mi się nie zładowało- spróbuje jeszcze raz
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg sukienka w kropki.jpg (71,7 KB, 62 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg z różem.jpg (90,6 KB, 46 załadowań)

Edytowane przez m.a.r.t.a
Czas edycji: 2008-01-24 o 22:41 Powód: post pod postem
tiffi1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-01-25, 01:06   #1623
Patti6
Przyczajenie

Witam Wszystkich!

Ja jestem dopiero w poczatkowej fazie organizacji wesela (planowane na lipiec 2009) ale widze, ze na tym forum mozna sie sporo dowiedziec wiec czym predzej sie przylaczam. My przygotowaniami niestety bedziemy sie zajmowac 'na odleglosc' ale liczymy na pomoc rodzicow oczywiscie. Slyszelismy wiele dobrego o zajezdzie 'Ziolek' wiec niebawem chcemy to sami sprawdzic. My potrzebujemy lokalu, ktory dysponuje dodatkowo miejscami noceglowami bo moj przyszly maz jest z drugiego konca Polski wiec gosci bedziemy miec przyjezdnych. Chwilowo jednak najwiekszy problem mamy ze znalezieniem jakiegos zespolu bo to od nich wiele zalezy jak sie beda bawic goscie. Moze jakies sugestie???
Patti6 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-01-25, 08:22   #1624
julies
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez mika_am Pokaż wiadomość
[b]

Ile płaciłaś za kilogram ciasta?Czy ceny zależą od rodzaju ciasta, czy też jest to stała cena za kilogram?Jak smakowały, czy to były ciasta takie napuszone, których nie czuć ze się zjadło, czy też takie domowe? Zastanawiam się czy mi się opłaca kupować ciasta, czy lepiej jeśli zapłące kucharce która też piecze!
moja koleżanka płaciła za tort, 250-300zł jeśli zwraca się patere to oddają 50zł, właśnie na Białogonie!

ciezko mi powiedziec ile wyszlo za sam tort bo zamawialismy lacznie z ciastami. ciasta smakuja jak domowe, sa przepyszne. na wielu weselach i przyjechac na ktorych bylam ciasta byly zamawiane wlasnie od p. Burasa i zawsze u gosci powodowaly same zachwyty. za patere rzeczywiscie sie doplaca kaucje, a potem jest ona do zwrotu.
julies jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-01-25, 09:23   #1625
EVEEELIN
Raczkowanie

Dziewczynki to ja troche z innej beczki moze Was to zainteresuje- mianowicie w marcu tj 3,4,5.03 rozpoczyna sie kurs przedmałżeński w Kościele na Karczówce trwa trzy dni. Szczegóły na stronie : karczowkawtj@poczta.onet. pl
EVEEELIN jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-01-25, 09:30   #1626
-agniesia-
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez gazelcia Pokaż wiadomość
Oto i ona z różowym jestem związana od dzieciństwa, więc chyba nie mogła być inna
Suknia przepiękna! I bardzo oryginalna (co wbrew pozorom nie zdarza się często). Gratuluję wyboru!
-agniesia- jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-01-25, 10:18   #1627
Puchatek M.
Rozeznanie

Gazelcia jak narazie to stawiam na tą suknię
http://img413.imageshack.us/img413/5925/img2650tg8.jpg
Mierzyłam ją też w Paryżance Mi babeczka powiedziała, że za halkę trzeba osobno 150zł zapłacić.
Puchatek M. jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-01-25, 10:41   #1628
gazelcia
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Puchatek M. Pokaż wiadomość
Gazelcia jak narazie to stawiam na tą suknię
http://img413.imageshack.us/img413/5925/img2650tg8.jpg
Mierzyłam ją też w Paryżance Mi babeczka powiedziała, że za halkę trzeba osobno 150zł zapłacić.
Bardzo ładna - moja znajoma miała taką na swoim slubie - na człowieku wygląda 100 razy lepiej niż na manekinie A mi się po prostu udało z ta halką - chyba trafiłam na dzień dobroci dla klientów
Stary 2008-01-25, 11:08   #1629
Puchatek M.
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez gazelcia Pokaż wiadomość
na człowieku wygląda 100 razy lepiej niż na manekinie
Też tak uważam

Ale miałaś farta z halką, super
Stary 2008-01-25, 11:28   #1630
gosikk_s
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez moniss Pokaż wiadomość
Super, ze w ten sam dzien mamy weselicho, musimy sie jakos razem zebrac na czarowanie pogody. A co do terminow to w innych salonach nie pieklili sie tak bardzo choc zaznaczali, ze malo czasu. Natomiast babka z madonny powiedziala, ze jak nie chce w piatek przed weselem przyjezdzac po kiecke to musze sie juz zdecydowac. Gosikk pokaz jakies linki z Twoimi typami sukienek.
No czarowanie by się przydało, jestem straszny zmarzluch i nie wyobrażam sobie żeby w ten dzień nie było pieknego słonecznego lata A jeśli chodzi o terminy to wczoraj byłam w Kiarze i przymierzyłam ten jedyny model który mi się podoba a dziewczyna powiedziała że na sukienki czeka się 3 miesiące. Tak więc w przyszłym tygodniu jadę do Częstochowy i jesli tam nic mnie nie powali zdecyduję się na tą suknię. Jest naprawdę ładna ale oczywiście nawet nie spojrzałam jaki to model... Ale w każdym bądź razie jest ręcznie wyszywana takimi maleńkimi srebrnymi kamyczkami i to właściwie jedyna ozdoba. Fason literki A, czyli taki jak chciałam a cena 2400 w porównaniu z innymi nie jest wygórowana. Już zapomniałam że chciałam się zamknąć w 2000 z dodatkami... Ale tutaj faktycznie terminy są chyba łaskawsze skoro Ciebie już tak poganiają...

ALEKS 09.05.2009 r. 2790g i 51 cm

ANIKA 05.04.2011r. 3120g i 56cm
gosikk_s jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-01-25, 18:07   #1631
Asiulka220809
Przyczajenie

GG do Asiulka220809

Witam Wszytskich a raczej Wszystkie
Piszę pierwszy raz i bardzo liczę na waszą pomoc.To forum znam już chyba na pamięć i wiem że są tysiące opini o każdym zespole a ja nadal sie nie moge zdecydować na żaden Wesele będziemy mieć we Włoszczowie i to też jest problem, bo nie każdemu chce się dojeżdżać.Zastanawiasliśm y się nad K2 ale juz maja zajęte(22.08.09)
GRATIS ale śpiewają tylko po polsku, a jak nie to playback i mojemu TŻ sie już to nie podoba, TWENTY ONE ale w 2009 mogą juz nie istnieć a jeśli już to z inną wokalistką, a ta akurat ładnie śpiewa.I czy może ktoś wie czy spiewają na żywo?No więc zastanawialiśmy się jeszcze nad TWIST,AKORD, FOREVER, ale nigdy ich nie słyszeliśmy, chyba że na ich stronach, ale to co innego niż nawet obejrzeć jakąś cd z wesela.A może jeszcze jakis inny?IProsze pomóżcie ,bo ja juz nie śpię po nocach

Kalex a możesz mi też pokazać twoją sukieneczkę, po tych ach i och nad nią myśle że jest piękna)
Stary 2008-01-25, 23:38   #1632
tiffi1
Rozeznanie

Echd dziewczyny trochę jest z tym planowaniem zachodu.
Ja osobiście mam ochotę trzepnąc naszego kamerzystę, który to nie odpowiada od mesiaca, a czas leci
Stary 2008-01-26, 09:04   #1633
gazelcia
Raczkowanie

Dziewczynki znacie jakiegoś fotografa lub nawet parę fotografów, którzy robią naprawdę porządne i fajne zdjęcia ?? Nie chodzi mi o standard nad źródełkiem Biruty ale o kogos z pomysłem i zdolnościami do takiej pracy?? Wogóle to pochwalcie sie kogo sobie zamówiłyście
Stary 2008-01-26, 10:17   #1634
Audacieux
Wtajemniczenie

Hej
Planujemy ślub i szukamy sali na 120 osób, przeglądałam wątek i spotkałam się z opiniami na temat Stangreta, Castora, Leśnego Dworku etc. A co powiecie na temat hotelu Karczówka? Czy da się tam zrobić wesele na 120 osób?
Czy na spotkania w ecelu obejrzenia sali trzeba się wcześniej umówić?
I jeszcze jedno pytanie: mam przyjąć bierzmowanie w najbliższym czasie, czy jak bedę brała od mojego proboszcza karteczkę na pozwolenie wzięcia bierzmowania gdzie indziej mam mu "coś" dać?

Dziękuję za odpowiedzi i Szczęścia Przyszłym Pannom Młodym życzę

Audacieux jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-01-26, 11:09   #1635
tiffi1
Rozeznanie

Ja mam kolegę fotografa i on będzie robił nam zdjecie. poza tym planujemy sesję plenerową później i to będzie robi ktoś inny, ale jeszcze nie wiemy kto.
Narazie zmagam się z kamerzystą

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2008-01-26, 14:00   #1636
oniaczeq
Zakorzenienie

GG do oniaczeq

Cytat:
Napisane przez tiffi1 Pokaż wiadomość
Ja mam kolegę fotografa i on będzie robił nam zdjecie.
To tak jak u mnie...
Byłam dziś w poszukiwaniu sukni , znalazłam w Kiarze nawet jedna fajna ale kurde tak to jest jak wpadnie Ci jakaś w oko to trudno później znaleźć cos co sie spodoba dlatego troszkę sie waham, pojadę we wtorek do Paryżanki przymierzyć moja wymarzona ale znając życie cena mnie odstraszy ehh juz sama nie wiem co robic, wybrać coś innego czy wykosztować sie tak..

Biustonosze:

Stary 2008-01-26, 14:09   #1637
GabrielaP
Raczkowanie

Wyślij wiadomość przez MSN do GabrielaP

Cytat:
Napisane przez oniaczeq Pokaż wiadomość
To tak jak u mnie...
Byłam dziś w poszukiwaniu sukni , znalazłam w Kiarze nawet jedna fajna ale kurde tak to jest jak wpadnie Ci jakaś w oko to trudno później znaleźć cos co sie spodoba dlatego troszkę sie waham, pojadę we wtorek do Paryżanki przymierzyć moja wymarzona ale znając życie cena mnie odstraszy ehh juz sama nie wiem co robic, wybrać coś innego czy wykosztować sie tak..
ja właśnie sie tam wybieram i mam pytanie nie wiesz jakie tam są ceny sukienek?
GabrielaP jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-01-26, 15:32   #1638
ARAHJA1
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez GabrielaP Pokaż wiadomość
ja właśnie sie tam wybieram i mam pytanie nie wiesz jakie tam są ceny sukienek?
jesli chodzi o kiare to ceny tam są napewno niższe niz w paryzance,
w paryzance( te które ja przymierzalam) wachaly sie od 2000-2500
w kiarze od 1600-2000, wiec cena jets bardziej przystepna i do tego panie w cenie masz halke(chyba?!), welon i buty (z tym ze buty i welon najbardziej standardowe- jesli chcesz inne doplacasz różnice)
napewno warto odwiedzic oba salony,bo maja zupełnie inne sukienki
ARAHJA1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-01-26, 16:43   #1639
oniaczeq
Zakorzenienie

GG do oniaczeq

Cytat:
Napisane przez ARAHJA1 Pokaż wiadomość
jesli chodzi o kiare to ceny tam są napewno niższe niz w paryzance,
w paryzance( te które ja przymierzalam) wachaly sie od 2000-2500
w kiarze od 1600-2000, wiec cena jets bardziej przystepna i do tego panie w cenie masz halke(chyba?!), welon i buty (z tym ze buty i welon najbardziej standardowe- jesli chcesz inne doplacasz różnice)
napewno warto odwiedzic oba salony,bo maja zupełnie inne sukienki
Dokładnie tak..ja znalazłam za 1700 , sa oczywiście droższe ale to juz z tych bardziej widowiskowych (bardzo rozłożyste itd), z tego co mi mówiono buty i halka gratis (tyle ze z tego wszystkiego nie wiem jakie te buty), do tego Panie przemiłe
W Paryzance sa nawet i takie za 3000(tyle ze jak dla mnie sa ładniejsze niz w Kiarze, ale wiadomo gusta sa rożne) no ale znowu nie bede placic za suknie 3000 zł...

Biustonosze:

Stary 2008-01-26, 17:43   #1640
mimezis
Raczkowanie

Dostalam odpowiedz! Na www.tortweselny.pl zrobia mi podobny stroik jak na zdjęciu (para w samolocie) za 80zł. Juppiii! Ale sie ciesze!! Myslalam ze bedzie drozej, ale taka cene za orginalność i odniesienie do naszych osobistych doświadczeń mogę zapłacić. Realizuja tez inne pomysly, wiec jakby ktos chcial to prosze się czestowac adresem. Tylko calych tortow tam nie zamawiajcie bo rozwoza tylko na mazowszu a sami raczej nie dowieziecie z Wawy.
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg samolot.jpg (48,4 KB, 56 załadowań)

Nasza dzidzia
http://tickers.baby-gaga.com/p/dev299pr___.png
mimezis jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-01-26, 18:45   #1641
karothka
Raczkowanie

GG do karothka

Kurcze, dziewczyny mam problem z zespołem.Wiele osób zachwala to ten, to inny zespół, nie wiem na kogo się zdecydować, a czas mnie nagli.Co lepsze kapele dawno już zamówione.Dodatkowym problemem jest, że jestem za granicą, nikt nie przyśle mi dema.Boję się zadecydować po przesłuchaniu jedynie dema na stronie internetowej...

HELP!

22.08.2009-to był Ten dzień
karothka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-01-26, 19:35   #1642
ARAHJA1
Przyczajenie

oniaczeq
z tego co mi wiadomo, buty które ofruja w cenie sa takie najbardziej typowe - białe z czubem....ale jak chcesz inne to mozesz tez u nich kupic, buty ktore oferuja w cenie sa za 100 zł jesli chcesz inne dopłacasz różnice
podobnie jest z welonem

a sukienke juz wybralas?
ARAHJA1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-01-26, 23:23   #1643
gazelcia
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Audacieux Pokaż wiadomość
Hej
Planujemy ślub i szukamy sali na 120 osób, przeglądałam wątek i spotkałam się z opiniami na temat Stangreta, Castora, Leśnego Dworku etc. A co powiecie na temat hotelu Karczówka? Czy da się tam zrobić wesele na 120 osób?
Czy na spotkania w ecelu obejrzenia sali trzeba się wcześniej umówić?
I jeszcze jedno pytanie: mam przyjąć bierzmowanie w najbliższym czasie, czy jak bedę brała od mojego proboszcza karteczkę na pozwolenie wzięcia bierzmowania gdzie indziej mam mu "coś" dać?

Dziękuję za odpowiedzi i Szczęścia Przyszłym Pannom Młodym życzę
A zastanawiałaś się nad Sosnowym Dworkiem w Sukowie ?? Ja tam mam wesele na 120 osób właśnie. Osobiście Karczówka mi się nie podoba, chyba że coś odnowili - bo byłam tak rok temu, ale według mnie sala jest zdecydowanie za mała jak na 120 osób.
W Stangrecie i na Karczówce w zasadzie nie trzeba się umawiać, w Castorze raczej tak - ale w zasadzie jak jeździłam to wcześniej wszędzie dzwoniłam i się umawiałam.
Za pozwolenie na wzięcie ślubu wiem, że się płaci... a za pozwolenie na bierzmowanie pewnie też "co łaska - nie mniej niż"
Stary 2008-01-27, 08:37   #1644
palila
Raczkowanie

Może ktoś słychał coś na temt zespołu Fair Play z Mniowa? Będę wdzięczna za info.

mimezis
Pomysł z samolotem i para na torcie - dla mnie rewelacja. Ciesze sie ze znalazłaś miejsce gdzie zrobią. Super.

Audacieux
Słyszałam o hotelu La Mar choć nie jestem pewna czy tyle osób tam się pomieści. Ale z pewnością Stangret i Castor przodują we wszelkich rankingach i również uważam to za dobry wybór.
Rozumiem że szukasz tylko w kielcach?
palila jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-01-27, 09:02   #1645
Puchatek M.
Rozeznanie

W Paryżance suknie, które mierzyłam kosztowały 3900zł + 150zł halka, a w Kiarze najdroższa 2050zł.
Stary 2008-01-27, 09:31   #1646
oniaczeq
Zakorzenienie

GG do oniaczeq

Cytat:
Napisane przez ARAHJA1 Pokaż wiadomość
oniaczeq
z tego co mi wiadomo, buty które ofruja w cenie sa takie najbardziej typowe - białe z czubem....ale jak chcesz inne to mozesz tez u nich kupic, buty ktore oferuja w cenie sa za 100 zł jesli chcesz inne dopłacasz różnice
podobnie jest z welonem

a sukienke juz wybralas?
A to ja wole zdecydowanie coś bez czuba wiec pewnie te mi sie nie spodobają...wiesz co mierzyłam 2..jedna nawet mi sie spodobała i nie była taka droga ale wiesz jak to jest, ubzdurałam sobie już jedna (właśnie z Paryżanki model White One 242) i teraz szukam wszędzie takiej mniej więcej tyle ze nigdzie znaleźć podobnej nie mogę a tak jak pisze Puchate tyle kasy za suknie..nic tylko We wtorek jadę do Paryżanki z ciekawości ja przymierzyć i sa dwie opcje albo nie bede w niej korzystnie wyglądać i problem z głowy albo sie w niej "zakocham" i będzie problem hehe

Biustonosze:

Stary 2008-01-27, 12:52   #1647
mika_am
Raczkowanie

Dziewczyny słyszala któraś z Was zespół "Apogeum" z Kielc, albo "Na luzie", albo z Bielin 'Mat"?? tyle zespołów że nie wiadono co wybrać!
mika_am jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2008-01-27, 13:13   #1648
karothka
Raczkowanie

GG do karothka
Kielce

Audacieux

A byłaś może w Bohemie w Zagnańsku?Ja będę mieć tam wesele.Przepiękna sala i myślę, że 120 osób bez problemu się zmieści ( też planuję na 120-130 osób).Jeśli masz przyjezdnych, to na tej samej ulicy jest internat szkoły leśnej.Co prawda jeszcze go nie oglądałam, ale nawet jeśli nam się nie spodoba to ulokujemy gości w gospodarstwach agroturystychnych-również w pobliżu.Wejdź na stronkę, a będziesz pod wrażeniem: www.bohema.kielce.pl.

Nadal poszukuję zespołu, ale w Polsce będę dopiero w marcu na Wielkanoc.Obawiam się, że do tego czasu zostaną same podrzędne kapele.

Mimezis-propozycje na stronce o tortach weselnych wprawiły mnie w osłupienie!!To dzieła sztuki!Szkoda że w Kielcach nie mamy kogoś takiego.

22.08.2009-to był Ten dzień

Edytowane przez Taverney
Czas edycji: 2008-01-27 o 13:20 Powód: post pod postem
karothka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-01-27, 21:07   #1649
ula27
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez alife Pokaż wiadomość
ja już po wszystkim!!! było znakomicie, wszystko nam sie udało. wszyscy spisali sie znakomicie. Przesyłam pare zdjęć.
mam pytanko. Gdzie robiłaś wiązankę iile kosztowała?
ula27 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-01-27, 22:19   #1650
Justyynaa
Przyczajenie

Jesli chodzi o stangret to równierz polecam www.stangretkielce.republ ika.pl tu troszke pisze o weselach.

Ja ostatnio byłam na weselu w castorze i było fajnie, byłam tam poraz drugi i teraz zdecydowanie lepiej. Minusem jest tylko lokalizacja przy samej tresie.
Justyynaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Forum ślubne

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości