Panny Młode - Kielce cz. I - Strona 56 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne

Notka

Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2008-01-27, 22:35   #1651
dagunia24
Raczkowanie

GG do dagunia24
Dot.: Kielce

ula27 koleżanka alife już dawno nie wypowiadała się na forum więc nie wiem czy doczekasz sie odpowiedzi na pytanie.
Stary 2008-01-27, 22:50   #1652
tiffi1
Rozeznanie

Oniaczeq
Ja w końcu dogadałam się z kamerzystą, ale teraz nie wiemy czy ans zkoelga będzie robił zdjęcia, bo ten kamerzysta ma neizła ofertę razem ze zdjeciami, a w ogóle to całkiem fajne robi filmy i zdjęcia
Co do sukni to ja tez akłądałm, ze chcę mniej wydać. ja anwet chcialam kupić od kogoś, albo wypożyczyć, ale nikt nie miał choć podobnych w gustach modeli sukien co mi się podobają.No a człwoiek zaczyna się zastanawiać, czy kupić sukienke za 2300 i byc w mairę zadowoloną, ale zatsanwiać się czy to ta właściwa, czy kupić taką za 3000zł myśleć - cholera trochę wydałam, ale w tej sukni wyglądam najlepiej. na coś trzeba się zdecydować

Mimezis
Figurka jest super, a wiesz z czego ona jest.
Co do tortów to znam tą cukiernię i rzeczywiscie robią cuda, ale cena tortu to u nich np na 130-150 osób kosztuje około 1000zł

Karothka - co doz espołów to rzeczywiście trzeba sie spieszyć. ja zamawiałm zespoł ( na maj, wiec mało popularny miesiąc) dokłądnie rok wczesniej w maju. A sugerowałm się tym , ze byłam na weselu koleżanki, na którym grał ten zespoł i bardzo nam sie spodobał.

Buty - ja już pisałam, ze szukam ecru z okrągłym czubkiem. kiedyś widziałam ładne w ryłko
tiffi1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-01-27, 23:25   #1653
mimezis
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez tiffi1 Pokaż wiadomość
Mimezis
Figurka jest super, a wiesz z czego ona jest.
Co do tortów to znam tą cukiernię i rzeczywiscie robią cuda, ale cena tortu to u nich np na 130-150 osób kosztuje około 1000zł
Niestety, nie pytałam z czego robią, no ale z czegoś na pewno jadalnego Jeśli chodzi o cene to myśle, że odpowiada jakości. To jak z sukienka - mozesz miec za 2tys i za 6. Ja wyposrodkowalam, no i biore tort zwyczajny a stroik bedzie oryginalny - cena wzrosnie nieznacznie, a bedzie to jakies urozmaicenie.

Nasza dzidzia
http://tickers.baby-gaga.com/p/dev299pr___.png
mimezis jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-01-28, 09:01   #1654
oniaczeq
Zakorzenienie

GG do oniaczeq

Cytat:
Napisane przez tiffi1 Pokaż wiadomość
Oniaczeq
Ja w końcu dogadałam się z kamerzystą, ale teraz nie wiemy czy ans zkoelga będzie robił zdjęcia, bo ten kamerzysta ma neizła ofertę razem ze zdjeciami, a w ogóle to całkiem fajne robi filmy i zdjęcia
Co do sukni to ja tez akłądałm, ze chcę mniej wydać. ja anwet chcialam kupić od kogoś, albo wypożyczyć, ale nikt nie miał choć podobnych w gustach modeli sukien co mi się podobają.No a człwoiek zaczyna się zastanawiać, czy kupić sukienke za 2300 i byc w mairę zadowoloną, ale zatsanwiać się czy to ta właściwa, czy kupić taką za 3000zł myśleć - cholera trochę wydałam, ale w tej sukni wyglądam najlepiej. na coś trzeba się zdecydować
Dokładnie ..sama już nie wiem co zrobić
Teraz szukam na stronach

http://www.we-dwoje.pl/papilio-przep...enie,7775.html
http://www.slubnytarg.pl/ksspis.php?...s=270&e=15&n=1

Suknie używane (oczywiście w bdb stanie, po praniu)ale przynajmniej są modele które bardzo mnie interesują (np wymarzony white one 242) i tutaj dziewczyna chce ja sprzedać za 1700 wiec jeśli nie znajdę jej albo podobnej w odpowiedniej cenie to myślę ze skorzystam z tych stron
wszystko zaczyna się walić

Biustonosze:

https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...1#post77106731
oniaczeq jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-01-28, 10:46   #1655
gosikk_s
Zakorzenienie

Kurcze, to ja chyba znalazłam najdroższy model w Kiarze. Bo ta jedyna kiecka która mi się podoba kosztuje 2400

ALEKS 09.05.2009 r. 2790g i 51 cm

ANIKA 05.04.2011r. 3120g i 56cm
gosikk_s jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-01-28, 12:45   #1656
joasiatko
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez julies Pokaż wiadomość
wedlug mnie drogo. my za 12 blach ciasta i 3 pietrowy tort zaplacilismy 650zl. A zamawialismy u p. Burasa w bialogonie.
Czy mogłabym poprosić o dokładny adres do tej cukierni??

Cytat:
Napisane przez gosikk_s Pokaż wiadomość
Joasiatko, salon Awangarda idąc Sienkiewką od strony dworca jest po lewej stronie, na odcinku Wesołej pomiędzy Sienkiewicza a Leonarda
Dziękuję Ci gosikk_s bardzo za odpowiedź!!!

Edytowane przez m.a.r.t.a
Czas edycji: 2008-01-28 o 22:53 Powód: proszę edytować swoje posty!
joasiatko jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-01-28, 13:20   #1657
aurinko to ja
Raczkowanie

GG do aurinko to ja

dziewczyny, pochwale sie. Znalazlam suknie, ktora mi absolutnie odpowiada choc ma odcinane ramiaczka. Ale reszta boooskaaaa w mojej ocenie!!!
a poza tym mam pytanie. Wsrod naszych znajomych istnieje tradycja, ze taki kolega wozi nas do slubu No i ostatnio zmienil auto, sprzedal szare i kupil czarne. Czy czarym autem wypada jechac do slubu? No nie wyobrazam sobie, ze ktos inny mnie zawiezie...
aurinko to ja jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-01-28, 13:24   #1658
Puchatek M.
Rozeznanie

Pochwal się suknią, pokaż fotkę
Pewnie, że wypada czarnym autem
Puchatek M. jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-01-28, 13:28   #1659
oniaczeq
Zakorzenienie

GG do oniaczeq

Cytat:
Napisane przez aurinko to ja Pokaż wiadomość
dziewczyny, pochwale sie. Znalazlam suknie, ktora mi absolutnie odpowiada choc ma odcinane ramiaczka. Ale reszta boooskaaaa w mojej ocenie!!!
a poza tym mam pytanie. Wsrod naszych znajomych istnieje tradycja, ze taki kolega wozi nas do slubu No i ostatnio zmienil auto, sprzedal szare i kupil czarne. Czy czarym autem wypada jechac do slubu? No nie wyobrazam sobie, ze ktos inny mnie zawiezie...
Pewnie ze wypada, ja szukam póki co tylko czarnych ..do tego krwisto czerwone przystrojenie także śmiało możesz takim jechać

tez jestem ciekawa sukni

Biustonosze:

Stary 2008-01-28, 13:28   #1660
aurinko to ja
Raczkowanie

GG do aurinko to ja

oto moja suknie puchatku.
No to mi ulzylo bo to nasz slubny kierowca wsrod znajomych.
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 26.jpg (9,2 KB, 134 załadowań)
Stary 2008-01-28, 14:20   #1661
oniaczeq
Zakorzenienie

GG do oniaczeq

Cytat:
Bardzo ładna

Biustonosze:

Stary 2008-01-28, 14:41   #1662
Puchatek M.
Rozeznanie

Aurinko suknia bardzo ładna Gdzie ją znalazłaś ??
Puchatek M. jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-01-28, 14:52   #1663
gosikk_s
Zakorzenienie

Cytat:
Śliczna sukienka No właśnie, gdzie ją znalazłaś? A odnośnie samochodu to ja jestem w przeciwnej opcji, koniecznie chcę srebrny, broń boże biały i broń boże czarny... TŻ właśnie szuka, jak dobrze pójdzie w środę zamówimy

ALEKS 09.05.2009 r. 2790g i 51 cm

ANIKA 05.04.2011r. 3120g i 56cm
gosikk_s jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-01-28, 15:26   #1664
karothka
Raczkowanie

GG do karothka

Tiffi1 a kto będzie u Ciebie grał, bo nie mogę znaleźć informacji?

Aurinko to ja - suknia skromna acz originalna.

22.08.2009-to był Ten dzień
karothka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-01-28, 15:47   #1665
EVEEELIN
Raczkowanie

Ja też bede jechac do ślubu czarnym autem Czarny samochód według mnie jest bardzo elegancki i kazde przystrojenie bedzie pasowac....
EVEEELIN jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-01-28, 16:08   #1666
aurinko to ja
Raczkowanie

GG do aurinko to ja

no to mi ulzylo dziewczyny, kamien z serca... mnie tez osobiscie czarne auto sie bardzo podoba, ale zastanawialam sie czy wypada bo to w koncu slub

a suknie znalazla mi mamunia w Paryzance chyba. Ja jej jeszcze nie mierzylam, ale to jest moj fason i kroj, ja dobrze w takim wygladam wiec nawet juz nie szukam.
Moze i jest skromna, ale ja na widok bezy mam drgawki, po prostu nie widze siebie w rozlozystej, pomarszczonej i mocno udekorowanej sukni. Dla mnie im mniej tym lepiej.. Ale to gust 30-latki wiec nie sugerujcie sie mna dziewczyny bo wy to mlode jestescie to macie inne podejscie
Stary 2008-01-28, 16:23   #1667
balaloum
Raczkowanie

aurinko to ja sukienka jest śliczna, ja też coś podobnego będę szukała.... delikatna a jednocześnie elegancka tylko może zdecyduje się na ramiączkach, bo do gorsetów nie jestem przekonana...

co do samochodu to marzy mi się jechać samochodem terenowym tylko niewiem czy znajdę kogoś żeby mnie zawiózł w ten jedyny dzień

przeglądalam ostatnio forum i znalazłam zaproszenia,które sama zrobiła joasiątko wyglądają na bardzo ładne, tylko szkoda że nie widziałam jak są zrobione w srodku... Joasiątko z jakiego papieru je zrobiłas? przypuszczam, ze z podobnego jak sa wizytówki....
balaloum jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-01-28, 16:40   #1668
tiffi1
Rozeznanie

aurinko to ja
sukienka bardzo ładna. ja bardzo lubię proste i delikatne, więc mnie nie trzeba przekonywać. koniecznie przymierz i wklej zdjęcia
Co do auta to my też jedziemy czarnym znaczy on niby czekolada się nazywa, ale wygląda jak czarny

karothka
u nas będzie grał super band
Stary 2008-01-28, 16:43   #1669
aurinko to ja
Raczkowanie

GG do aurinko to ja

balaloum - ja tez nie jestem przekonana do gorsetow, ale podobno moga doszyc ramiaczka na zyczenie. I wiesz co? Ja wlasnie bede jechala do slubu terenowym czarnym, jakims bmw z czyms tam, nawet nie wiem jak sie nazywa dokladnie, mialam tylko watpliwosci co do koloru bo czarne i wiesz... Ale tutaj dziewczyny to wiedza jak pocieszyc i w ogole.

Ja wlasnie teraz robie zaproszenia. Dam fote jak skoncze. Nie sa szczegolnie piekne bo zadna ze mnie artystka, ale robie co moge. Jak skoncze to na pewno wam pokaze.
Stary 2008-01-28, 17:30   #1670
alife
Przyczajenie

Ula 27: Wiązanke robiła mi p. Beatka Tokarska z kwiaciarni Kwiatowa Pasja na Żeromskiego. Ale nie wiem ile kosztowała bo płacilam za cały wystrój razem.
alife jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-01-28, 17:50   #1671
oniaczeq
Zakorzenienie

GG do oniaczeq

Cytat:
Napisane przez balaloum Pokaż wiadomość
co do samochodu to marzy mi się jechać samochodem terenowym tylko niewiem czy znajdę kogoś żeby mnie zawiózł w ten jedyny dzień
Poszukaj na pewno coś znajdziesz jak nie w wypożyczalni to kup anonse tak swojego czasu widziałam..ja miałam marzenie jechać hummerem tyle ze nie znalazłam żadnego wiec zdecyduje sie na coś mniejszego

Biustonosze:

Stary 2008-01-28, 17:50   #1672
karothka
Raczkowanie

GG do karothka

Tiffi1 a czy mogłbym dostać na nich jakieś namiary?Skąd są, bo mnie przede wszystkim interesują zespoły z Kielc.Mają może jakąś stronkę?
Z góry dziękuję.

22.08.2009-to był Ten dzień
karothka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-01-28, 18:31   #1673
Ghia
Zadomowienie

GG do Ghia
Wink Dot.: Kielce

Witam.
Moge dołaczyć??Widze że Wy już w wiekszości przygotowania mocno zaawansowane.Ja dopiero zaczynam i mam pytanie zanim przebrnę przez wszystkie strony.Co wiecie na temat Bohemy w Zagnańsku??No i jeszcze jak myślicie zespół czy DJ??
P.S. Czarne auto super do ślubu
Ghia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-01-28, 18:52   #1674
dagunia24
Raczkowanie

GG do dagunia24
aurinko to ja ja też będę jechać czarnym samochodem i uważam że ładniej się prezentują dekoracje na ciemnym aucie niż na jasnym.
Co do sukni też mi się podoba, chcę mieć podobną troszke więcej dodatków ale raczej skromną.

Czas edycji: 2008-01-28 o 20:27 Powód: post pod postem
dagunia24 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-01-28, 19:37   #1675
joasiatko
Raczkowanie

Kielce

Cytat:
Napisane przez balaloum Pokaż wiadomość
przeglądalam ostatnio forum i znalazłam zaproszenia,które sama zrobiła joasiątko wyglądają na bardzo ładne, tylko szkoda że nie widziałam jak są zrobione w srodku... Joasiątko z jakiego papieru je zrobiłas? przypuszczam, ze z podobnego jak sa wizytówki....
Balaloum zaproszenia które robiłam są z papieru karbowanego, jednak dosyć giętkiego -aby swobodnie można było z nich formować rulonik. Pokaże Wam w środku jak wyglądają, ale to jak będę miała więcej czasu - na razie jestem w trakcie ich rozdawania jeszcze pozostało nam odwiedzić kilka osób i z głowy

Do księdza musimy iść za tydzień w sobotę, ponieważ w tym tygodniu mieli ostatnie wizyty po kolędzie i kancelaria była nieczynna - dobrze że dzień wcześniej zadzwowniłam, aby się upewnić

Co do koloru autka to ja osobiście nie pojechałabym czarnym do ślubu - dla mnie musi być biel i koniec. Mam dekoracje na autko, która będzie wyglądać delikatnie i ładnie na białym tle.

Nie chce i nie będę negować niczyich poglądów i gusta, jednak jeśli chcecie znać moją opinię: czarny autko + dekoracje z kwiatów = to DLA MNIE styl pogrzebowy...

Czas edycji: 2008-01-28 o 22:53 Powód: post pod postem
joasiatko jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-01-28, 19:53   #1676
balaloum
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez oniaczeq Pokaż wiadomość
Poszukaj na pewno coś znajdziesz jak nie w wypożyczalni to kup anonse tak swojego czasu widziałam..ja miałam marzenie jechać hummerem tyle ze nie znalazłam żadnego wiec zdecyduje sie na coś mniejszego

masz rację w najbliższym czasie kupie anonse, mam nadzieje ze tam mi sie poszczęści

joasiątko z niecierpliwością czekam, żeby zobaczyć te zaproszenie ja chyba "pojdę" na łatwiznę i kupię w jakimś sklepie lub hurtowni...bo obawiam się, że nie mam zdolności artystycznych pewnie wyjdzie mi troszeczkę drożej, no ale cóż..... a mozesz mi powiedzieć jak długo je robiłas??
balaloum jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-01-28, 22:05   #1677
ula27
Raczkowanie

Dziewczyny ja już jestem zaawansowana w przygotowaniach do ślubu.
Ale mam jeden problem. Nie wiem gdzie zamówić wiązanki i dekoracje na samochód. Myślałam też o dekoracji kościoła ale nie wiem z jakimi kosztami muszę się liczyć.
Czy któraś z Was wie coś więcej na ten temat, bo przeszukałam wątek i mało piszecie o tym.
Jednakże dziwi mnie wasza opinia o paryżance.Ja zamówiłam sobie tam sukienkę i jestem bardzo zadowolona.Panie są bardzo miłe i potrafią dobrać kreacje do figury.
ula27 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-01-28, 22:27   #1678
Ghia
Zadomowienie

GG do Ghia

Ale jak na autko da sie baloniki i wstążki to juz chyba nie będzie tak pogrzebowo, ale masz racje joasiatko przy czarnym aucie trzeba uważać
Jeśli chodzi o kwiaty to słyszałam że na bocianku jest świetna kwiaciarka, prawdziwa artystka.Zapytam dokładniej gdzie bo to przyszła teściowa mi mówiła więc chyba szczerze
No i co nie powiecie mi czy lepiej zespół czy dj?? :-(
Ghia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-01-28, 22:53   #1679
tiffi1
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez karothka Pokaż wiadomość
Tiffi1 a czy mogłbym dostać na nich jakieś namiary?Skąd są, bo mnie przede wszystkim interesują zespoły z Kielc.Mają może jakąś stronkę?
Z góry dziękuję.
Zespół jest z Kielc, ale to zalezy kiedy masz ślub. Strony nie mają, ale mnie zalezało przede wszystkim by były żywe instrumenty: gitara, bas, klawisze, perkusja, wokal damki i męski - 5 osób. Do tego grają naprawdę fajnie. namiary prześlę na prv.

Kolor samochodu
Wszystko zalezy od tego co kto lubi. Dla mnie ciemne auta to elegancja. No pewnie gdybym jechała karawanem, lub kombi to mogłoby się kojarzyć z pogrzebem, ale jak jedziesz ładnym samochodem do tego piękna subtelna dekoracja to naparawdę jest pięknie. Mnie osobiście średnio podobają się białe samochody bo kojarzą mi sie z limuzynami, a limuzyn nie lubię, ale tak jak pisałam wszystko kwestia gustu i upodobań.

Zespół czy Dj
To równiez kwestia gustu i upodobań ja znalazłam swietny zespół. Byłam na weselu gdzie był DJ i było kiepsko, ale byłam też na takich, ze zespół był tragiczny, byłam na sylwestrze gdzie DJ był i było całkiem fajnie, i byłam na weselach gdzie grał zespół i było bardzo fajnie.
Wszystko kwestia gustu i możliwości "grajacych"
Stary 2008-01-29, 00:37   #1680
Patti6
Przyczajenie

Ja rowniez mam problem ze znalezieniem zespolu. Najlepiej gdyby mozna bylo przesluchac pare kawalkow 'live' na necie ale malo zespolow sie w ten sposob niestety reklamuje i tym wiekszy nasz klopot.
Jesli macie jakies sugestie badz info slucham uwaznie!
Patti6 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Forum ślubne

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości