Panny Młode - Kielce cz. I - Strona 58 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne

Notka

Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2008-01-29, 16:08   #1711
EVEEELIN
Raczkowanie

Dot.: Kielce

balaloum tego to ja juz nie wiem ale warto dotrzec do jakis przepisów regulujących ta opłate, wkoncu nie może to tak byc w cały swiat....
EVEEELIN jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-01-29, 16:23   #1712
oniaczeq
Zakorzenienie

GG do oniaczeq

mój będzie w ciemnym garniturze (zdecydowanie mu lepiej) Teraz szukam fraka ale jak patrze na ceny to
wszystko zaczyna się walić

Biustonosze:

https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...1#post77106731
oniaczeq jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-01-29, 17:25   #1713
balaloum
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez EVEEELIN Pokaż wiadomość
balaloum tego to ja juz nie wiem ale warto dotrzec do jakis przepisów regulujących ta opłate, wkoncu nie może to tak byc w cały swiat....

postaram się poszukać coś na ten temat jak coś znajdę to dam Wam znać.

znalezione na forum z listopada 2007r.
" (...)Organizatorem wesela jest para młoda i właściciel lokalu, w ktorym ono sie odbywa. Jesli nikt nie zadbal o oplacenie praw autorskich, odpowiada zarowno wlasciciel jak i mlodzi. Ani orkiestra ani prowadzacy wesela nie musza zawracas sobie tym glowy(...)
i dalej:
(...)Jesli ktos nie wykupil praw autorskich, za kare bedzie musial zaplacic trzykrotnie wiecej(...) [wiadomosc ode mnie - cena za wesele nie przekroczy 100-150 zlotych wiec maksymalna kara wyniesie najwyzej 300-450 zlotych!!!]"

ciekawe w jaki sposób sprawdzają czy ktoś uiścił tą opłate, czy nie?? przecież wesele to impreza zamknięta dziewczyny co o tym sądzicie??
balaloum jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-01-29, 17:36   #1714
balaloum
Raczkowanie

dziewczyny coś znalazłam. mam nadzieje, że link będzie działał

http://www.zaiks.org.pl/portalzaiks/zax_JakDzialaFirst.jsp?sy sparameters=packed=(true) ;&parameters=IndexPath=IN DEX$1657/INDEX$1658/INDEX$1665;ID=INDEX$1665; wstep=(n)
Stary 2008-01-29, 17:54   #1715
GabrielaP
Raczkowanie

Wyślij wiadomość przez MSN do GabrielaP

Cytat:
Napisane przez oniaczeq Pokaż wiadomość
mój będzie w ciemnym garniturze (zdecydowanie mu lepiej) Teraz szukam fraka ale jak patrze na ceny to
Mój Kuzyn wystąpił we fraku ale ze jest mały to wyglądał jak czeri czeplin wiec lepiej dobrze sprawdzić
GabrielaP jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-01-29, 18:26   #1716
joasiatko
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez karothka Pokaż wiadomość
Co do czarnego samochodu...mówię zdecydowane nie.Za bardzo się kojarzy.Fakt może i elegancki, ale ja myśle raczej o złotym metaliku, albo srebrnym.Białych też nie lubię.Wybredna jestem.
A garnitur zdecydowanie ciemny, jasny zlewa się z białą suknią panny młodej.
Widzę, że mamy podobne gusta. Ja również uważam, że ciemny garnitur jest lepszy. Mój przyszły mąż ma czarne włoski i do twarzy mu w ciemnym ubiorze. Już kupiliśmy dla niego garnitur - w paski lekko błyszczący, do tego kamizelka i butonierka z musznikiem biała w paski - elegancko wygląda - jak go w tym zobaczyłam - to myślałam że się na niego rzucę i...
joasiatko jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-01-29, 19:20   #1717
-agniesia-
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez balaloum Pokaż wiadomość
ale od czego to zależy że jedni biorą 200, 160 a inni 70zł??
Ja płaciłam Zaiks w siedzibie Zaiksu na Paderewskiego po weselu, a w umowie z sali weselnej było tylko wymienione, że to ja jestem odpowiedzialna za tą opłatę. Opłata jest uzależniona od liczby gości, mi radzono, żeby mówić, że było poniżej 100. Nie pamiętam już dokładnie ile to kosztowało, jakoś chyba kilkadziesiąt złotych.
-agniesia- jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2008-01-29, 19:31   #1718
oniaczeq
Zakorzenienie

GG do oniaczeq

Cytat:
Napisane przez GabrielaP Pokaż wiadomość
Mój Kuzyn wystąpił we fraku ale ze jest mały to wyglądał jak czeri czeplin wiec lepiej dobrze sprawdzić

Moj mąż jest dość wysoki , ale pewnie i tak skończy sie na garniturze bo te fraki strasznie drogie

Biustonosze:

Stary 2008-01-29, 19:32   #1719
balaloum
Raczkowanie

agniesiu ale ja w umowie o wynajem sali będę miała wpisaną kwotę 160zł, czyli na ponad 100 osób. tylko się zastanawiam nad tym, że jezeli sala jest na ponad 100 osób to czy jak podam mniej, np 99 czy mi to uznają jeżeli sala będzie na wieksza liczbe osób??
Stary 2008-01-29, 22:16   #1720
gazelcia
Raczkowanie

Hej Dziewczynki. Kiedy zamierzacie udać się na zdjęcia plenerowe - przed ślubem czy zostawić gości po ślubie i udać się na sesję??
Sama się nad tym zastanawiam już od paru dni i mam mętlik w głowie. Proponuję burzę mózgów i czekam na wszystkie ze i przeciw.

Niby sesja przed ślubem ma taki plus, że nie zostawia się gości i cały czas się bawi razem z nimi. Z kolei minusem jest to, że paraduje się w sukni przed ślubem i wszyscy ją widzą.... Nie wiem sama
Stary 2008-01-30, 07:12   #1721
marysia_258
Zadomowienie

Dziękuje Wam za wypowiedzi co do świadków Wszystko już wiem

Ja moją sesję zdjęciową będę miała przed ślubem Wydaje mi się że to jest dobre rozwiązanie ponieważ nie zostawia się gości podczas zabawy tylko jest się przez cały czas z nimi, wygląda się wtedy świeżo nic nigdzie sie nie świeci ( chodzi mi o makijaż) i nie myśli się o tym że jeszcze przed nami sesja tylko bawi się na całego A to że mnie ktoś zobaczy przed ślubem w sukni nie stanowi dla mnie problemu bo i tak prędzej czy później będzie musiało to nastąpić ( będzie to prędzej) Najważniejsze że mój TŻ zobaczy mnie pierwszy
marysia_258 jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2008-01-30, 07:49   #1722
ewson13
Raczkowanie

My też chcialiśmy jechać na sesje zdjęciwą przed slubem ale po wczorajszej wizycie w koscile i rezerwacji godziny na 15.30 to nie wiem czy się wyrobimy. Jestem załamana bo wydaje mi się ze to za wczenie i teraz zastanawiam się czy nie zmienic koscioła prosze pomóżcie a jakie wy macie godzimy??
Stary 2008-01-30, 07:53   #1723
oniaczeq
Zakorzenienie

GG do oniaczeq

My zdecydowanie przez ślubem..msze mamy o 16-30 a to październik wiec po niej już będzie ciemno...

Biustonosze:

Stary 2008-01-30, 07:56   #1724
ewson13
Raczkowanie

Cytat:
My zdecydowanie przez ślubem..msze mamy o 16-30 a to październik wiec po niej już będzie ciemno...
A w jakiej parafii jesli mozna wiedzieć moze mamy w tej samej?? Bo ja w Św. Krzyżu
Stary 2008-01-30, 08:04   #1725
gosikk_s
Zakorzenienie

Mój TŻ chyba będzie kupował jasny garnitur,myslimy o jasnopopielatym, ślub w czerwcu więc tak chyba będzie najlepiej. Ale fakt faktem że w ciemnym chyba wyglądałby korzystniej. Jest niewysoki i ma spory brzuszek, mam nadzieję że jasny kolor tego nie podkreśli. No ale okaże się podczas mierzenia, na razie jeszcze o tym nie myśli
Ewson13, my mamy ślub o 17:00 a sesję planujemy podczas przyjęcia. Jakoś przed ślubem chyba bym nie chciała, ani głowy do tego nie będę miała a jeszcze niech sukienkę ubrudzę...

ALEKS 09.05.2009 r. 2790g i 51 cm

ANIKA 05.04.2011r. 3120g i 56cm
gosikk_s jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-01-30, 08:13   #1726
-agniesia-
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez balaloum Pokaż wiadomość
agniesiu ale ja w umowie o wynajem sali będę miała wpisaną kwotę 160zł, czyli na ponad 100 osób. tylko się zastanawiam nad tym, że jezeli sala jest na ponad 100 osób to czy jak podam mniej, np 99 czy mi to uznają jeżeli sala będzie na wieksza liczbe osób??
To dziwne, ja w umowie sali nie miałam podanej kwoty, tylko notkę, że mam to zapłacić.

Plener
Ja sesję miałam po ślubie- aż 2 tygodnie po Tak wyszło, bo zaraz po ślubie jechaliśmy w podróż poślubną i już nie zdążyliśmy. Plusy są takie, że byliśmy zrelaksowani, a nie zestresowani ślubem, nie martwiłam się, że zniszczę czy ubrudzę suknię no i miałam okazję włożyć ją jeszcze raz Nie mięliśmy limitu czasu, nie denerwowaliśmy się czy wszystko zdążymy. W dzień ślubu na pewno bym nie zdążyła z sesją, bo mimo że ślub miałam o 17.00 a u fryzjera byłam już o 10.00 to i tak miałam pół godziny spóźnienia i musiałam się ubierać w pośpiechu. Za minus można uznać jedynie to, że musiałam się znowu czesać. Makijaż zrobiłam sama, bo po wyjeździe byłam ładnie opalona i wystarczyło tylko podkreślić oczy. Sesja wyszła rewelacyjnie i każdemu polecam takie rozwiązanie( może niekoniecznie aż dwa tygodnie po, ale np. w poniedziałek czy wtorek po weselu) Dodatkowo mięliśmy ten komfort, że w razie brzydkiej pogody mogliśmy sesję po prostu przesunąć na inny termin.
-agniesia- jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-01-30, 08:38   #1727
Ghia
Zadomowienie

GG do Ghia
Smile Dot.: Kielce

Hej
Ja mogę powiedzieć od strony gościa ze sesje lepiej zrobić przed ślubem albo kilka dni po tak żeby goście nie czekali.To jednak troche trwa i pamietam jak się wszyscy niecierpliwiliśmy czekając na parę młodą.
Ghia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-01-30, 09:16   #1728
Puchatek M.
Rozeznanie

Mój narzeczony będzie miał garnitur grafitowy.
Planer robimy nad morzem tydzień po ślubie.
Puchatek M. jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-01-30, 09:30   #1729
oniaczeq
Zakorzenienie

GG do oniaczeq

Cytat:
Napisane przez ewson13 Pokaż wiadomość
A w jakiej parafii jesli mozna wiedzieć moze mamy w tej samej?? Bo ja w Św. Krzyżu
Ja w parafii Sw. Jadwigi

Biustonosze:

Stary 2008-01-30, 10:07   #1730
EVEEELIN
Raczkowanie

Moj przyszły mąz juz kupił garnitur wkoncu postwilismy na jasny w delikatne paseczki. On jest dosyc szczupły i niski więc lepiej mu w jasnym.
Stary 2008-01-30, 10:09   #1731
gosikk_s
Zakorzenienie

Cytat:
Ja w parafii Sw. Jadwigi
Też tam chciałam ale w moim dniu juz godzin nie było

Stary 2008-01-30, 10:09   #1732
EVEEELIN
Raczkowanie

Jesli chodzi o sesje to tez nie wiem jak to wszystko zrobic.... Nie chce robic zdjęc przed slubem ale potem musielibysmy zaraz po Kościele robic zdjecia w plenerze zeby jeszcze bylo w miare widno..My slub mamy o 17.00.
Stary 2008-01-30, 11:42   #1733
malutka 166
Rozeznanie

Co do zaiksu to polecam płacić właśnie w siedzibie Zaiks-u, uważajcie na te ceny , by własciciel sali nie zarobił na tej kwocie podając wyższą niż powinna być..moja kuzynkę tak właściciel nie obrobił na bodaj 70 zł..Lepiej iśc do siedziby zapytać jaka cena i potem gadac z włascicielem, jeśli to jemu macie dać pieniądze na Zaiks..

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2008-01-30, 11:45   #1734
Puchatek M.
Rozeznanie

Mam pytanie do Dziewczyn, które kupowały suknie w Paryżance: czy po wpłaceniu zaliczki można robić zdjęcia?
Puchatek M. jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-01-30, 11:52   #1735
Scio
Zakorzenienie

GG do Scio

No i zdecydowaliśmy się. Po długich i burzliwych negocjacjach udało nam się znaleźć kompromis i ustalić konkretną datę 29 sierpień albo 5 wrzesień. W najbliższym czasie idziemy rezerwować sale.

Ja co prawda nie jestem z Kielc, a z okolic, ale i tak przypuszczam, ze więszość rzeczy będziemy tu załatwiać.

Pozdrawiam.

A no i sporym obowiązkiem świadkowej jest organizowanie wieczoru panieńskiego, a także pilnowanie, czy panna młoda dobrze wygląda. Świadek natomiast zabawia gości i zajmuje się wszelkimi technicznymi sprawami, np. przeynoszeniem krzeseł na oczepiny, otwieranie drzwi w samochodzie itd.

Pytałam mojego przyszłego męża, który nie tak dawno był świadkiem.

A propo Czy świadek musi być koniecznie stanu wolnego?

W Gagatkowym świecie Mamo, połamigłówkujemy? - Logico primo
Agatka jest już z nami
Scio jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-01-30, 12:10   #1736
oniaczeq
Zakorzenienie

GG do oniaczeq

Cytat:
Napisane przez gosikk_s Pokaż wiadomość
Też tam chciałam ale w moim dniu juz godzin nie było

A jesteś gdzieś z okolic?

Biustonosze:

Stary 2008-01-30, 12:18   #1737
julies
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Scio Pokaż wiadomość

A propo Czy świadek musi być koniecznie stanu wolnego?
nie musi
julies jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-01-30, 12:19   #1738
gosikk_s
Zakorzenienie

Cytat:
A jesteś gdzieś z okolic?
Teraz już mieszkam trochę dalej ale większość życia spędziłam na Świętokrzyskim a ty z tego osiedla?

Stary 2008-01-30, 12:38   #1739
alife
Przyczajenie

z tym Zaiksem to rzeczywiście dziwne rzeczy, w leśnym dworze jest np. 290 zł. Ale to wcale nie jest tak, ze można nie zapłacić. Zaiks bardzo ściga o takie rzeczy i naprawde to kontroluje. nie wiem dlaczego sa az takie rozbiezności w cenach.

podaję namiary na parę zespolów:
Forever: 602128986 (zespół bardzo dobry, sprawdzony)
Novi 608684516 lub 3071207 słyszalam same pozytywne opinie
Coma 0413457775 9byli kiedys naprawde dobtym zespolem, choć to było malżeńswo i się rozwiedli wiec nie wiem jak jest teraz)
axis (przebierają się, jest śmiesznie) - 605925015
kontra kontrasty 602862148 (grali u mnie na weselu, były super zabawy,pan z saksofonem i dobra muzyka. To co mi jedynie przeszkadzalo to, ze Pan, który się tym zajmuje taki jakiś ciężki do rozmów jest, ale graja naprawde dobrze) aha no i sa z Jędrzejowa
alife jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-01-30, 12:41   #1740
joasiatko
Raczkowanie

Ja planuję zdjęcia robić w trakcie ślubu, tzn. po przywitaniu wszystkich w restauracji chciałabym aby fotograf zrobił nam kilka fotek przy autku ślubnym oraz przed lokalem - ponieważ jest ładna ławka ogrodowa drewniana oraz mostek i kucyki.

A już po oczepinach i po podziękowaniach dla rodziców chciałabym aby zrobił nam zdjęcia na ul. Sienkiewicza - oglądałam kilka fotek nocą i bardzo mi się spodobały.

Poza tym dzień później jedziemy do Oblęgorka i tam chciałabym na spokojnie mieć piękną sesję zdjęciową w środku pałacyku i na zewnątrz.

Oczywiście wszystko zależy niestety od pogody... Ja mam ślub w połowie kwietnia więc jak to mówią "trochę zimy trochę lata..."
joasiatko jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Forum ślubne

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości