Panny Młode - Kielce cz. I - Strona 61 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne

Notka

Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2008-02-03, 18:20   #1801
joasiatko
Raczkowanie

Dot.: Kielce

Cytat:
Napisane przez ula27 Pokaż wiadomość
Natomiast samochód najbardziej elegancki to czarny! I wcale nie wygląda pogrzebowo! Czy któraś z Was widziała kiedyś karawan przystrojony na masce kwiatami?
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg _41085006_hearse416.jpg (34,0 KB, 43 załadowań)
Rodzaj pliku: jpeg 12986_1164985240_a4be_p.jpeg (43,5 KB, 30 załadowań)
joasiatko jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-02-03, 18:26   #1802
joasiatko
Raczkowanie

Natomiast przykładowe autka do ślubu wyglądają jak poniżej:
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: gif auto2.gif (76,6 KB, 23 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg cadillac_54_14.jpg (38,3 KB, 24 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg dwudziesta.jpg (41,6 KB, 19 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg limuzyna1.jpg (85,3 KB, 15 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg marta.jpg (54,4 KB, 26 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg photo1.jpg (31,1 KB, 19 załadowań)
Stary 2008-02-03, 18:34   #1803
joasiatko
Raczkowanie

i jeszcze kilka...
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg pontiac.jpg (112,7 KB, 21 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg thumbs.php.jpg (15,4 KB, 15 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg tyt1.jpg (74,9 KB, 13 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg z01.jpg (17,9 KB, 18 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg decor_3big.jpg (74,9 KB, 18 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg long2_big.jpg (48,9 KB, 14 załadowań)
Stary 2008-02-03, 18:39   #1804
oniaczeq
Zakorzenienie

GG do oniaczeq

Jakos zdjęcia czarnych mnie nie zniechęciły(tym bardziej białe które widzę u góry do mnie kompletnie nie przemawiają), jak dla mnie nadal czarny gorą Ale nie ma sie co spierać co ładniejsze każdy ma inny gust , jednym podobają sie czarne, innym białe a innym jeszcze inne wiec jak dla mnie przekonywanie ze to czy tamto jest lepsze nie ma sensu, to nasz dzień wiec ważne żeby nam sie podobało to co wybrałyśmy a co powiedzą innym to już nie nasz problem

A dziewczyny mam już mniej więcej wybrane auto jednak chciałam zapytać czy orientuje sie któraś czy można gdzieś wypożyczyć auto terenowe?
wszystko zaczyna się walić

Biustonosze:

https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...1#post77106731
oniaczeq jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-02-03, 18:42   #1805
joasiatko
Raczkowanie

Zobaczcie na te wszystkie autka - czyż nie są piękne?
Reasumując - inne, żywe kolory wyglądają również elegancko i wesoło, a czarny jest kolorem smutnym... czarnym autem -czyli poważnie i "elegancko" można jechać nie tylko na pogrzeb ale również na spotkanie biznesowe. Natomiast ślub powinien być dniem radości i szczęścia - czyli powinny dominować żywe kolory - a nie nostalgiczne i smutne - takie jest moje zdanie.

Niedługo to dziewczyny będą chciały brać ślub w czarnej sukni i będą wmawiać sobie że gustownie i elegancko wyglądają. Nio ale cóż - każdy lubi co innego...
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 1848b.jpg (97,7 KB, 13 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg dorozka_duzy.jpg (85,5 KB, 18 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg sam_18_big.jpg (65,9 KB, 10 załadowań)
Stary 2008-02-03, 19:44   #1806
tiffi1
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez joasiatko Pokaż wiadomość
Niedługo to dziewczyny będą chciały brać ślub w czarnej sukni i będą wmawiać sobie że gustownie i elegancko wyglądają. Nio ale cóż - każdy lubi co innego...
No nie zgadzam sie z Tobą, samochód a suknia to różnica. A tak jak napisała jedna z wizażanek to kwestia gustu.
To tak samo jak jedni panowie występują w vzarnych garniturach a drudzy w jasnych, jedne dziewczyny maja suknie ecru inne białe.
jedna dziewczyna chce miec białe kwiaty, inna niebieskie, czy czerwone.

To wszystko kwestia gustu i możliwości.
Te samochody, które pokazałaś podobają mi się i ja chętnie wypożyczyłabym jakis stary samochód ale w okolicach Kielc nic nie znalazłam, a z dalszych stron nie chce mi się ciągnąć samochoodu i płacić duze kwoty.
My poprostu pojedziemy swoim - ciemnym (kolor czekoladowy) samochodem i tyle
tiffi1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-02-03, 20:45   #1807
oniaczeq
Zakorzenienie

GG do oniaczeq

Cytat:
Zobaczcie na te wszystkie autka - czyż nie są piękne?
Reasumując - inne, żywe kolory wyglądają również elegancko i wesoło, a czarny jest kolorem smutnym... czarnym autem -czyli poważnie i "elegancko" można jechać nie tylko na pogrzeb ale również na spotkanie biznesowe. Natomiast ślub powinien być dniem radości i szczęścia - czyli powinny dominować żywe kolory - a nie nostalgiczne i smutne - takie jest moje zdanie.

Ale dlaczego na sile probujesz tutaj wmówić dziewczyna swoje zdanie

Nie podoba sie Tobie ok , gusta sa rożne Tobie podoba sie biały wiec wybierz taki, inni uważają ze białe nie sa za ciekawe ( w tym ja)wiec wybierają czarne
To równie dobrze moge napisac ze skoro ma być wesoło i kolorowo to można ubrać sie w różowe laczkowe kozaki założyć różową suknie bo przecież biały to taki nijaki kolor
Uważam ze ta dyskusja nie ma sensu , ślub to dzień pary młodej i nawet gdyby chcieli jechać karawanem to innym nic do tego

Biustonosze:

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2008-02-03, 20:55   #1808
joasiatko
Raczkowanie

Burzysz się ponieważ nie przyjmujesz do wiadomości, ze to co Ty uważasz za sensowne - innym może sie nie podobać. Ja nikomu nic nie wmawiam, dla mnie możesz iść nawet pieszo - mnie to rybka...

Forum to jest stworzone aby wymieniać się opiniami, gustami i doświadczeniami.

Mam prawo wyrazić swoje upodobania, tak jak reszta z Was - więc proszę mi tu nerwów nie pokazywać - bo to nie ma sensu.
Stary 2008-02-03, 20:57   #1809
dagunia24
Raczkowanie

GG do dagunia24

joasiatko muszę stanąć w obronie czarnych aut i Twoje ciepłe kolory też jeżdżą na pogrzeby. Sumując temat rzecz gustu kto i czym jedzie. Nie ma się co dziewczynki denerwować i obrażać.
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg karawan2.jpg (43,3 KB, 12 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg karawan 3.jpg (28,9 KB, 8 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg karawan5.jpg (14,1 KB, 10 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg karawan 6.jpg (6,2 KB, 9 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg karawany7.jpg (20,1 KB, 12 załadowań)
Stary 2008-02-03, 21:21   #1810
dagunia24
Raczkowanie

GG do dagunia24

A zmieniając temat czy myślałyście już nad fryzurkami do ślubu? Ja raczej chcę mieć włosy rozpuszczone lekko spięte u góry pokażę parę zdjęć jakie udało mi się znaleźć, i coś podobnego chciałam z nich stworzyć na swojej główce, może macie jakieś podobne, a może wręcz przeciwnie chcecie coś innego i zaczerpnę inspiracji od was
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 5.jpg (12,5 KB, 40 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg attachment99.jpg (44,5 KB, 45 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg hairlong12.jpg (44,8 KB, 60 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg sluby2_0slub181.jpg (46,8 KB, 51 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 41.jpg (108,4 KB, 60 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 14.jpg (39,3 KB, 31 załadowań)
Stary 2008-02-03, 22:10   #1811
tiffi1
Rozeznanie

Dyskusja czarne, zielone, czerwone, białe auto zamknięta, każda wybierze jakie chce.

Co do fruzyr, to też kazda dobiera do rodzajów włosów. Widziałam piękną fryzurę, do długich pół rozpuszczonych włosów.
ja mam włosy cienki i proste.
Pokażę wam styl fryzur jakie mi się podobają, są dobre do moich włosów i wydaje mi sie że pasują do mojej sukienki - oto kilka przykładów
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 6 z koralikami.jpg (22,1 KB, 16 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 8.jpg (32,4 KB, 19 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 9.jpg (28,6 KB, 20 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 10.jpg (32,4 KB, 18 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 14.jpg (9,4 KB, 26 załadowań)

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2008-02-03, 22:28   #1812
tiffi1
Rozeznanie

Dagunia24
Jak bym miała ładne długie włosy to pewnie rozważyłabym tą fryzurę ze zdjecia z kwiatami, a ta druga tez jest ciekawa. Moze któraś ci się spodoba
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg długie włosy.jpg (29,3 KB, 29 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg inny długie włosy.jpg (32,5 KB, 35 załadowań)
Stary 2008-02-03, 23:27   #1813
kermicik
Przyczajenie

Proszę kliknij w jedną z ikonek Szybkiej Odpowiedzi przy postach, aby uaktywnić to okienko.
kermicik jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-02-04, 07:51   #1814
oniaczeq
Zakorzenienie

GG do oniaczeq

Cytat:
Burzysz się ponieważ nie przyjmujesz do wiadomości, ze to co Ty uważasz za sensowne - innym może sie nie podobać. Ja nikomu nic nie wmawiam, dla mnie możesz iść nawet pieszo - mnie to rybka...

Forum to jest stworzone aby wymieniać się opiniami, gustami i doświadczeniami.

Mam prawo wyrazić swoje upodobania, tak jak reszta z Was - więc proszę mi tu nerwów nie pokazywać - bo to nie ma sensu.
Ale ja sie absolutnie nie burze a tym bardziej nie denerwuje, jeszcze bardzo daleko mi do tegodla mnie to jest po prostu śmieszne , rozumiem forum po to jest aby dyskutować ale od paru postów zauważyłam ze to właśnie Ty nie za bardzo chcesz przyjąć do wiadomości ze czarne nie równa sie pogrzebowe...cały czas wracasz do tego tematu,wklejasz fotki
Zreszta zgadzam sie z tiffi1 i jak dla mnie rozmowy na temat koloru samochodu , czy tez garnituru sa troszkę bezsensu , każdy ma inny gust i sama napisałaś ze podważać czyiś upodobań nie można także ja również zakańczam temat bo do niczego mądrego ta dyskusja nie prowadzi

A co do fryzur nie które naprawdę śliczne ja myślę nad spiętymi bo włosy mam dość długie i strasznie mi przeszkadzają kiedy nie sa spięte....no i obowiązkowo jakiś kwiatek bo suknie mam delikatna i jakoś póki co nie znalazlam odpowiedniego welonu

Biustonosze:

Stary 2008-02-04, 08:53   #1815
joasiatko
Raczkowanie

Ja już wcześniej kiedyś pisałam, że dziewczyny nie powinny się pytać o opinię na temat sukienek, fryzur, garnituru, aut itp. ponieważ każda z nas najlepiej wie co chce, a jak któraś z nas usłyszy negatywną opinię na temat tego co jej się podoba to jedna będzie jeszcze silniej przekonana do swoich racji, a druga będzie mieć słabą psychikę (jeśli to odpowiednie słowo) i ulegnie presji silniejszego - co doprowadzi do tego, że wybierze sukienkę bądź auto itp które totalnie jej się nie podoba, ale będzie równocześnie przekonana, że tak powinna zrobić bo ktoś tam tak mówi.

Czasem jednak dobrze jest zaczerpnąć jakiegoś pomysłu od kogoś.

I tak na przykład co do kwestii fryzur to ja kompletnie nie wiem jaką chcę mieć - ale z drugiej strony wiem, że nawet jeśli oglądnę tysiące zdjęć w necie, czy zaproponowanych przez Was to i tak w końcowej fazie gdy wyjdę od fryzjera - to moja fryzura będzie wyglądała inaczej niż na zdjęciu które mi się spodoba - bo to kwestia długości włosów, koloru i grubości.

Wiem tylko tyle, że chcę mieć na głowie diadem i welon upięty na dole z tyłu - nie wiem jak to połączyć aby ładnie wyglądało... Mam nadzieję, że fryzjerka mi coś doradzi fajnego...

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2008-02-04, 08:58   #1816
oniaczeq
Zakorzenienie

GG do oniaczeq

No i tu sie z Toba zgodzę

Gazelcia i jak byłaś w Jadwidze? bo ja co sie wybieram to zawsze musi mi coś wyskoczyć a jestem ciekawa co i jak

Biustonosze:

Stary 2008-02-04, 09:12   #1817
ewson13
Raczkowanie

Co do fryzurki ja tez sie zastanawiałam nad cześcią włosów rozpuszczoną ale tez boje sie ze będa przeszkadzac. Ale w tym roku mam przed swoim weselem 6 wesel więc mam mozliwość probowania fryzurek. Przesyłam kilka fotek fryzurek może komus któras się spodoba
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 2.JPG (46,6 KB, 48 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 16.jpg (23,9 KB, 27 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 42.jpg (31,3 KB, 42 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 174501_BKJ5N7TO2CQEMPNUZG3V3WO8U71MMM_photo2_056_H194521_L.jpg (23,6 KB, 48 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 87584575.jpg (78,7 KB, 35 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 93492759.jpg (9,3 KB, 23 załadowań)
Stary 2008-02-04, 09:17   #1818
aurinko to ja
Raczkowanie

GG do aurinko to ja
Kielce

oto moje zaproszenia dziewczyny. Jakosc zdjec fatalna bo cos mi sie poprzestawialo w aparacie i nawet daty nie zresetowalam wiec nie sugerujcie sie tym. Jak patrze na te zdjecia to w rzeczywistosci wygladaja o niebo lepiej, no ale obiecalam, ze pokaze wiec sie wywiazuje.
Serduszka sa wypukle, efekt 3d, zlote obraczki w polaczeniu maja sliczny diamencik. A u gory zawiazalam zlota linke.

no i pliki mi sie nie zaladowaly! cudownie. musze leciec na razie wiec nie mam czasu poprawiac. jak wroce to wkleje jeszcze raz! pozdrowki

Edytowane przez m.a.r.t.a
Czas edycji: 2008-02-04 o 22:55 Powód: post pod postem
aurinko to ja jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-02-04, 09:44   #1819
ewson13
Raczkowanie

i jeszcze kilka
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 2%2B.jpg (69,6 KB, 23 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg bridal12.jpg (50,9 KB, 24 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg christinawu.jpg (67,4 KB, 28 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg f5b72e96d75ba447f7c25f07050405e6.jpg (25,7 KB, 31 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg Fryzura%20%28342%29.jpg (17,0 KB, 17 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg Fryzura%20%281786%29.jpg (36,7 KB, 32 załadowań)
Stary 2008-02-04, 10:01   #1820
mimezis
Raczkowanie

Ja do slubu chcialabym pojechac New Beettlem albo autkiem terenowym - ale ze takich nie znajde, a poza tym uwazam ze to zbedny wydatek wiec pojade mondeo kolezanki (koloru nie pamietam ale nie ma to dla mnie najmniejszego znaczenia).

Chcialam oglosic plebiscyt na nasze zdjecie do zapr bo mam 2 smieszne wersje i nie moge sie zdecydowac ale pliki sa niestety zaduze a sama ich nie pomniejsze, jak cos wykombinuje to chetnie skorzystam z waszych rad.

Co do fryzurki to ja bede miec leko spiete z kwiatem odpowiadajacym kwiatu u szyi sukni z krotkim welonem wokol glowy tzw wolka na oczy.

Nasza dzidzia
http://tickers.baby-gaga.com/p/dev299pr___.png
mimezis jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-02-04, 10:32   #1821
gazelcia
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez oniaczeq Pokaż wiadomość
No i tu sie z Toba zgodzę

Gazelcia i jak byłaś w Jadwidze? bo ja co sie wybieram to zawsze musi mi coś wyskoczyć a jestem ciekawa co i jak
Jeszcze niestety nie byłam - praca, praca, praca - póki co nie mam wytchnienia, ale koło piątku postaram się tam trafić.
Jeszcze ta kancelaria w takich godzinach otwarta, że załamka - żeby się nie przepracowali czasem...
Stary 2008-02-04, 11:28   #1822
Scio
Zakorzenienie

GG do Scio

Cytat:
Zgadzam się z Tobą gazelcia. Ja też byłam w kwiaciarni Pokusie i zniechęciłam się przez ich podejście do klienta. Mimo, że mam ślub za trochę ponad 2 miesiące - to panie nie chciały mi pokazać katalogu z bukietami, bo mówiły że na targach ślubnych będę mogła sobie je zobaczyć. A ceny są szokujące - 200-250zł za bukiet który sobie upatrzyłam na ich stronie internetowej.
Postanowiłam, że na pewno tam nie zamówimy, bo w innych kwiaciarniach na pewno bukiecik będzie równie śliczny a może nawet i ładniejszy - a cena niższa.
Mój TŻ nie jest z Kielc, tylko ze Starachowic, więc postanowiłam w tym tygodniu tam pochodzić po kwiaciarniach i zorientować się w cenach - nio i eureka!!!
Taki sam bukiet co w Pokusie kosztuje od 220-250zł tam (w Starachowicach)kosztuje 150zł!!! Nie zastanawialiśmy się, daliśmy zaliczkę i zamówiliśmy tam 2 bukiety Pani zapisała wszystko - jak dokładnie ma wyglądać jeden i drugi bukiet - i jeszcze 1-2tyg przed ślubem mam się do niej zgłosić aby jeszcze raz ustalić wszystko - na wypadek jakby mi się kolorystyka czy koncepcja zmieniła. Ale ja wiem dokładnie jaki chcę bukiet dla siebie i świadkowa też już mi powiedział jaki chce.
Ooo... dałabyś namiar na tę kwiaciarnię w Starachowicach. Mieszkam nie daleko, to bym zajrzała. Ja z doświadczenia nauczyłam się, że w Kielcach jest drogo jeśli chodzi o takie dodatki. To samo w mniejszym mieście można kupic sporo taniej.

W Gagatkowym świecie Mamo, połamigłówkujemy? - Logico primo
Agatka jest już z nami
Scio jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-02-04, 12:00   #1823
asiulka84
Raczkowanie

oj drogo w tych naszych Kielcach drogo! przeszlam sie za butami w Kielcach i w Warszawie i powiem wam ze jestem w szoku bo w stolicy taniej nawet o 100zl!wiadomo nie kazda para ale mozna uchodzic naprawde super buty za extra cene. jak dla mnie to sporo i juz wiem ze butow w kielcach nie kupie
asiulka84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-02-04, 12:13   #1824
joasiatko
Raczkowanie

Ja buty kupiłam przez allegro - przyleciały do mnie samolotem z USA (a na bucie naklejka made in china ), zapłaciłam z przesyłką 150zł. Są piękne wysokie - takie wymarzone jak chciałam, nawet nie musiałam wymieniać ich bo z rozmiarem trafiłam (i tak nie da sie pomylić bo długość wkładki podają w cm).
Podejrzewam jednak że całą noc w nich nie wytańczę, dlatego chcę sobie kupić wygodniejsze buciki białe -ale równie wysokie aby suknia nie zamiatała podłogi - czyli na koturnie.
Jeśli noga mi się zmęczy w tych sexownych szpilach, to zmieniłabym na koturny - tylko niestety nie mogę nigdzie znaleźć w Kielcach (
Stary 2008-02-04, 12:41   #1825
aurinko to ja
Raczkowanie

GG do aurinko to ja

mam nadzieje, ze teraz pliki sie pojawia.

widze dziewczyny, ze u was przygotowania pelna para. ja bede w CK w marcu i mam tylko tydzien na zalatwienie wszystkiego lacznie z ksiezuniem. Orientujecie sie czy w sw. Krzyzu mozna dekorowac teraz? Moj brat mial w zeszlym roku, zaplacil ksiezuniowi za kwiaty jak nalezy a nie bylo nawet jednego swiezego kwiatka. Same stare a poza tym nawet swiatla nie zapalil i choc byl to lipiec ale godzina pozniejsza i troche ponuro bylo... coz...
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg invitationdsdsdsd.JPG (17,0 KB, 54 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg invitations%2fre34555454.JPG (17,3 KB, 44 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg invitationsalallalaaa.JPG (23,3 KB, 55 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg invitations%20012[1]nknknknkn.JPG (17,5 KB, 45 załadowań)
Stary 2008-02-04, 12:48   #1826
joasiatko
Raczkowanie

Szkoda że zdjęcia niewyraźne - niewiele widać, jednak pomysł super i mnie się bardzo podobają. A czy coś tam na dole z prawej strony pisze złotą nitka? Jak to zrobiłaś?
Stary 2008-02-04, 13:40   #1827
Marcelinka983
Przyczajenie

Arrow Dot.: Kielce

Witajcie Dziewczyny Swój ślub panuje w Czerwcu 2009roku.

Ponieważ nie mieszkam obecnie w Kielcach ,nie wiem jak to teraz tam jest. proszę was o poradę gdzie najlepiej brać ślub (w jakim kościele).
Nie musi być ładny ale zależy mi by byli normalni księża a nie tacy co patrzą ile kto dał kasy i czytają na mszy ,kto sprząta kościół ,kto chodzi na msza itp. Chcę by byli weseli i wyrozumiali ,najlepiej to młodzi jeszcze!!!
Co do kwiatów to myślę to Pokusie ,a sukienkę wypatrzyłam sobie w ten weekend na targach u mnie w Rzeszowie.
Sale mam zarezerwowaną w Stangrecie bardzo mi sie podoba wystrój i podejście do klienta. Cena nie należy do najtańszych ale myślę za warto(mam gości ze Stanów i muszę sie pokazać) ,moja ciocia jest menadżerem w Rzeszowie lokalu na wesela i mówi ze była pod wielkim wrażeniem tego lokalu . Do ślubu to nie wiem czym pojedziemy jeszcze ale chciała bym czymś białym na pewno bo to ma jednak swój urok. Dekoratorka nam odpada bo mamy w cenie sali.wiec nie wiem co jeszcze mi potrzebne?? Boję sie tego dnia

Czekam na wasze opinie
Marcelinka983 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-02-04, 13:51   #1828
joasiatko
Raczkowanie

Gratuluje wyboru sali - również mam w Stangrecie - płacę 130zł od osoby. Opowiem Ci jakie wrażenia po ślubie - a to już niedługo bo za 75dni.

Co do kościoła to ja zrezygnowałam ze swojej parafii i wybrałam Kościół Garnizonowy na ul.chęcińskiej - właśnie z tego względu, że jest tylko 2 młodych księży i 1 również młody proboszcz - i mają dobre podejście do młodych - przynajmniej ja mam takie wrażenie. Nie musimy nawet chodzić na jakieś tam kursy planowania rodziny czy jak to się tam zwie - wystarczy, że masz ukończone nauki przedmałżeńskie. Księża nie sprawiają w niczym problemu - są wyrozumiali i życiowi. Ale to jest tylko moja opinia po kilku wizytach w tamtejszej kancelarii. W środku kościół oni przyozdabiają, jest również czerwony dywan.

Nie wiem jak jest w innych kościołach.

A dziś wybieram się do kilku cukierni w poszukiwaniu wymarzonego tortu!!! ))
Stary 2008-02-04, 13:52   #1829
aurinko to ja
Raczkowanie

GG do aurinko to ja

joasiatko - na dole pisze *kutsu* czyli po finsku *zaproszenie*. To jest taka fajna naklejka, jedne sa srebrne a inne zlote, w srodku zaproszenia jest papier bialy polprzezroczysty czerpany i tam wydrukowalam tekst. A poza tym na jednych nakleilam 3d nalepke na zlotym albo sredbrnozoltym tle. Jedna nalepka to serce a w srodku zlote obraczki polaczone diamentem a druga to serce na srebrnym tle z biala kokardka. A u gory na zgieciu dodalam zlota linke i zawiazalam kokardke. To byly gotowe polprodukty, kwestia tylko polaczyc w calosc Ale dzieki, za przychylna opinie. Dla polskich gosci tez porobie i juz mam pomysl.
Stary 2008-02-04, 14:56   #1830
joasiatko
Raczkowanie

Kielce

Mam jeszcze jedną propozycję dla Was.

U mnie w rodzinie "utarło się", że jedna z moich sióstr ciotecznych, która chodzi do podstawówki - mówi wierszyk Parze Młodej przed błogosławieństwem. Jest już całkiem dużą dziewczynką - i pewnie będzie mówiła na moim ślubie po raz ostatni - i pałeczkę przejmie ktoś młodszy z rodziny. Jak to usłyszał chrześnik mojego narzeczonego - to też chce mówić dla nas wierszyk - ja oczywiście jestem cała happy - ponieważ ładnie będzie to wyglądało - jak oboje na zmianę nam go wyrecytują.

Niestety nie mam jeszcze tego wierszyka - dopiero jak pojadę do cioci to go przepiszę, aby chrześnik TŻ się go też nauczył.

Mogę dać Wam inny - który ja odrzuciłam, ponieważ mam wrażenie że w tym wierszu Pan Młody jest ukazany jako zły facet.

Do Was Państwo Młodzi przemawiam tym głosem,
Aby Imię Pańskie brzmiało pod niebiosom.

I do Was się zwracam o szanowni goście,
Razem z Państwem Młodym Pana Boga proście.

Pomyśl Panno Młoda, czas przyjdzie po chwili,
Może Cię szczęście spotka ,albo los omyli.

Twój wianek poblednie od wiatru i słońca,

A Ty pozostaniesz szczęśliwa w swym życiu do końca.

Miły oblubieńcze, Tyś się zdecydował

Pojąć ją za żonę, musisz ją szanować.

Tyś o niej tak marzył, zapytaj sam siebie,

Czyś na nią zasłużył…

Dziś ona wygląda , jak ta róża żywa,

A może u Ciebie będzie nieszczęśliwa?

Bierzesz ją od Matki, miłością ochoczą,

A może u Ciebie będzie płakać dniem i nocą?

Bierzesz ją od Matki, ten kwiatek niebieski,
Kochaj Ją i szanuj do grobowej deski!

Nadeszła ach nadeszła ta szczęśliwa chwila
Pobłogosławcie rodzice do ślubu swą córkę i syna!

Najświętsza Panienko, która jesteś w niebie

My dziś z Państwem Młodym prosimy Ciebie

Byś za nimi Boga uprosiła

By godzina ślubu szczęśliwa im była!

I do Was się zwracam mili muzykanci

Naszej parze Młodej do ślubu zagrajcie!

Właśnie wróciłam z cukierni Pasternak i jestem pod duuużym wrażeniem. Można wybrać paterę spośród 3 nietypowych i 1 tradycyjnej.

Ja już zarezerwowałam sobie 1 nietypową na 3 kawałki tortu. Koszt za 1kg waha się w granicy 32-35zł (w zależności od ilości dekoracji).
Pani bardzo miła i rozgadana - na wszystko odpowie i doradzi. Jest ponad 40 smaków do wyboru w tym ok.15 smaków z alkoholem. I co ważne - a niespotykane chyba w innych cukierniach - każdy krążek tortu może być w innym smaku!!! Powiedziała mi aby zgłosić się do niej na 2 tygodnie przed weselem ze zdjęciem tortu jaki mi się podoba - a oni mi go wykonają!!

Nioto teraz mam dylemat i pewnie wiele godzin spędzonych przed internetem w poszukiwaniu tego jedynego torciku ! Całe szczęście każdy kawałek tortu może być inaczej ozdobiony - więc jakbym miała wątpliwości który wybrać - to zawsze mogę mieć trzy w jednym Wiem napewno, że chce mieć parę dużych gołąbków - robią je oczywiście w tej cukierni i są jadalne (są w cenie tortu).

Edytowane przez m.a.r.t.a
Czas edycji: 2008-02-04 o 22:56 Powód: post pod postem
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Forum ślubne

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości