Panny Młode - Kielce cz. I - Strona 70 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne

Notka

Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2008-02-17, 21:29   #2071
gazelcia
Raczkowanie

Dot.: Kielce

Cytat:
Napisane przez oniaczeq Pokaż wiadomość
To mało...bo zazwyczaj biorą ok 100 zl .. a jak Ciebie malowała to makijaż długo sie trzymał? nie było żadnej maski?
Cytat:
Napisane przez ewusiula Pokaż wiadomość
A możecie dziewczynki powiedzieć mi gdzie one pracują??
Bo jakoś albo nie moge sie skupić na tym co czytam albo nie nie pisałyście nic gdzie moge tych Pań szukać
Pozdrawiam
oniaczeq makijaż trzymał się calutką noc. Mi generalne bardzo szybko zaczyna błyszczeć się twarz, ale z makijażem od pani Marty nie musiałam się martwić o nic. Jedynie w połowie imprezy standardowe pudrowanie noska Efektu maski nie było, czego nie mogę powiedzieć o makijażu w Salonie Wiosna... Kolor podkładu idealnie dobrany do cery - po prostu super.

ewusiula pani Marta pracuje w salonie odnowy biologicznej na ul. Jagiellońskiej - zaraz obok stacji BP przy skrzyżowaniu. O dokładnie tu http://www.vita.kielce.org/
Stary 2008-02-17, 22:03   #2072
mimezis
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez tiffi1 Pokaż wiadomość
Tak tak, ale wiesz zawsze ulepszona wersja to nowość i miło pooglądać
Specjalnie dla tiffi1 wklejona ostateczna wersja moich zaproszen w butelkach - przod, rymowanka z tyłu plus treść zaproszenia zwijana w rulonik (zaslonilam dane personalne, z tyłu sa 2 mapki plus data, godz, miejsce)
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg kapsel.jpg (52,8 KB, 51 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg zapr_butelka.jpg (52,1 KB, 51 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg rymowanka.jpg (46,7 KB, 48 załadowań)

Nasza dzidzia
http://tickers.baby-gaga.com/p/dev299pr___.png
mimezis jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-02-17, 22:32   #2073
pereleczka29
Przyczajenie

no hej a moge zapytac co to za dj i jakie sa na niego namiary
ja mam slub 18 pazdziernika i wybieram chyba zespol K2 LUB AKORD
CO TY NA TO
pereleczka29 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-02-17, 23:16   #2074
monic84
Rozeznanie

Jak wyglada kurs w Jadwidze? do tego kosciola mam najblizej ;] kilka krokow ;]
i kiedy bedzie najblizszy mozliwy kurs?
monic84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-02-18, 07:53   #2075
oniaczeq
Zakorzenienie

GG do oniaczeq

Cytat:
Napisane przez monic84 Pokaż wiadomość

Jak wygląda kurs pisał już ktoś wcześniej..Ja tez miałam iść do Jadwigi bo również mam bardzo blisko ale jak przeczytałam co i jak to jednak decyduje sie na Karczówkę
wszystko zaczyna się walić

Biustonosze:

https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...1#post77106731
oniaczeq jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-02-18, 08:32   #2076
gosikk_s
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez monic84 Pokaż wiadomość
Ja już pisałam wcześniej o tym kursie, w najbliższą niedzielę na szczęście go kończę. I po wczorajszym spotkaniu mogę powiedzieć jedno: ODRADZAM, ODRADZAM, STANOWCZO ODRADZAM. Takich bzdur jakie mówiło małżeństwo PEDAGOGÓW katolickich, takiego utrwalania odwiecznych stereotypów dawno nie słyszałam. Wręcz myślałam że ludzie o takich poglądach powoli wymierają a tu niestety... Naprawdę dziewczyny, żałuję że nie poszłam na Karczówkę i nikomu nie polecam tego kursu.

ALEKS 09.05.2009 r. 2790g i 51 cm

ANIKA 05.04.2011r. 3120g i 56cm
gosikk_s jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-02-18, 08:57   #2077
agunia82
Zakorzenienie

Oniaczeq to chyba spotkamy się w takim razie na Karczówce bo ja też tam idę na kurs

agunia82 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2008-02-18, 09:03   #2078
gosikk_s
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez gazelcia Pokaż wiadomość
oniaczeq makijaż trzymał się calutką noc. Mi generalne bardzo szybko zaczyna błyszczeć się twarz, ale z makijażem od pani Marty nie musiałam się martwić o nic. Jedynie w połowie imprezy standardowe pudrowanie noska Efektu maski nie było, czego nie mogę powiedzieć o makijażu w Salonie Wiosna... Kolor podkładu idealnie dobrany do cery - po prostu super.

ewusiula pani Marta pracuje w salonie odnowy biologicznej na ul. Jagiellońskiej - zaraz obok stacji BP przy skrzyżowaniu. O dokładnie tu http://www.vita.kielce.org/
Gazelcia, rzeczywiście nie miałaś problemu z błyszczącą twarzą? Bo ja akurat na twarzy mam bardzo tłustą skórę i wiecznie się świecę. I chciałabym przede wszystkim żeby właśnie się nie błyszczeć. Już mniejsza o wszystko inne Ale jeżeli tak to chyba też się wybiorę do p. Marty na próbny, chociaż koleżanka doradzała swoją makijażystkę po której ponoć się też nie świeciła

ALEKS 09.05.2009 r. 2790g i 51 cm

ANIKA 05.04.2011r. 3120g i 56cm
gosikk_s jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-02-18, 09:27   #2079
oniaczeq
Zakorzenienie

GG do oniaczeq

Dzieki Gazelcia w takim razie skorzystam z jej usług skoro mówisz ze nic Ci sie nie świeciło (to moja zmora niestety), umowie sie na próbny i zobaczę co i jak

agunia82 w takim razie do zobaczenia

Biustonosze:

Stary 2008-02-18, 09:27   #2080
ewusiula
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez gazelcia Pokaż wiadomość

gazelcia ślicznie dziękuje za odpowiedź

mimezis fajoski ten torcik i chyba pomyślimy o podobnym

a teraz jeszce pytanie z innej beczki, myślałyście o jakiejś specjalnej bieliźnie ślubnej??
ewusiula jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-02-18, 10:41   #2081
agunia82
Zakorzenienie

U mnie o bieliźnie moja mama zaczęła myśleć jak tylko suknię wybrałyśmy Tego samego dnia w domu wręczyła mi śliczny gorset Także tyle przynajmniej mam już z głowy
Momentami mam wrażenie że moja mamuśka świruje bardziej niż ja z powodu mojego ślubu

agunia82 jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2008-02-18, 14:07   #2082
lady.anna
Raczkowanie

GG do lady.anna

mimezis dzięki za info o Pasternaku. Bardzo mi pomogłaś, bo okazuje się, że to jedyna (dobra) cukiernia robiąca torty z marcepanem. Super, przynajmniej wiem, że nie pojadę do nich na darmo. A torcik przepiękny, bardzo w moim stylu
Stary 2008-02-18, 19:36   #2083
Ghia
Zadomowienie

GG do Ghia

Odnośnie kursu ja na razie byłam ze swoim TŻ na trzech spotkaniach w katedrze i nie jest źle ksiądz nie przesadza ani w jedna ani w druga stronę.Mówi o taki najbardziej istotnych rzeczach i troche o formalnościach tez tłumaczy.Spotkania są dwa razy w tygodniu więc cały kurs nie trwa długo.Ten kurs się zaczął 10 lutego ale pewnie będzie niedługo jakiś następny.Do tego jest poradnia na Wesołej ale tam jeszcze nie byłam bo to środy o 17.10 no i nie mam szans żeby sie wyrobić więc to musimy jakoś później zaliczyć. Pozdrawiam.
Stary 2008-02-18, 20:24   #2084
tiffi1
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez mimezis Pokaż wiadomość
Specjalnie dla tiffi1 wklejona ostateczna wersja moich zaproszen w butelkach - przod, rymowanka z tyłu plus treść zaproszenia zwijana w rulonik (zaslonilam dane personalne, z tyłu sa 2 mapki plus data, godz, miejsce)
No i naprawdę ładnie. teraz tylko rozdawać!
tiffi1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-02-18, 22:23   #2085
monic84
Rozeznanie

dziekuej dziewczyny za odpowiedz
Czyli Jadwiga odpada, moze udam sie na karczowke;]
monic84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-02-19, 08:30   #2086
dagunia24
Raczkowanie

GG do dagunia24

Pereleczka29 mamy ślub w ten sam dzień z jakiej jesteś Parafi może z tej samej co ja

Dziewczynki z tym tortem to urwanie głowy ja też się nie moge zdeydować czy Braci Janusza czy Pasternaka wybrać.

A co do tej bielizny to też będę wdzięczna o jakieś namiary na sklepy.
Stary 2008-02-19, 09:09   #2087
gazelcia
Raczkowanie

Mi z reguły twarz bardzo szybko zaczyna się świecić, a tu naprawdę nie było problemów. Wiadomo, że nierealne jest, aby cera tłusta nie przebiła swego przez makijaż ale skutecznie maskuje to odrobina pudru sypkiego. No i całość wygląda naturalnie - co chyba najważniejsze
Stary 2008-02-19, 10:37   #2088
tiffi1
Rozeznanie

dagunia
ja tez sie zastanwaiam nad Braćmi Janusz albo nad Pasternakiem, ale dopiero muszę sie wybrać do Pasternaka i pogadać muszę.
Ja póki co nie mam żadnej makijazystki, ale musze sie nad tym zastanowić
Stary 2008-02-19, 10:46   #2089
Puchatek M.
Rozeznanie

My na 100% będziemy zamawiać u Pasternaka

śliczne welony, diademy, biżuterię i wszelkie ozdoby do włosów robi pani w takim małym saloniku koło Paryżanki. Nawet na zamówienie robi spinki Piękne i niedrogie.

Ja już suknię wybrałam w Paryżance za 3600zł+ 150zł halka Koleżanka stwierdziła, że za suknię by tyle nie dała, ale ja uważam, że to wcale nie tak drogo.
Puchatek M. jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-02-19, 11:01   #2090
-agniesia-
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Puchatek M. Pokaż wiadomość
śliczne welony, diademy, biżuterię i wszelkie ozdoby do włosów robi pani w takim małym saloniku koło Paryżanki. Nawet na zamówienie robi spinki Piękne i niedrogie.

Ja już suknię wybrałam w Paryżance za 3600zł+ 150zł halka Koleżanka stwierdziła, że za suknię by tyle nie dała, ale ja uważam, że to wcale nie tak drogo.
Ja w tym sklepiku kupowałam welon i pończochy, ozdoby też mi się bardzo podobały, warto się tam wybrać.

To ta suknia, którą nam wcześniej pokazywałaś?? Pochwalisz się??

Swoją drogą to dziwne jest sprzedawanie halki do sukni za dodatkową opłatą, przecież i tak wiadomo, że każda dziewczyna musi ją kupić, mogliby ją wliczyć w cenę sukni ( tylko w Paryżance spotkałam się z taką praktyką). Jak dla mnie cena sukni bardzo wysoka, ale to w końcu szczególny dzień, jak można pozwolić sobie na większy wydatek, to czemu nie
-agniesia- jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-02-19, 11:44   #2091
oniaczeq
Zakorzenienie

GG do oniaczeq

No Puchatek pochwal sie pochwal tez uważam ze z ta halką to przesada...dość ze za suknie tyle sie płaci ..bo jak dla mnie strasznie droga , a może dlatego ze ja chce wybrać coś do 2500 i póki co tego sie trzymam ale tak jak napisała agniesia jeśli można sobie pozwolić na taki wydatek to czemu nie

Biustonosze:

Stary 2008-02-19, 12:00   #2092
mimezis
Raczkowanie

Troche spraw w koncu ruszylam do przodu. Dzis bylam w kancelarii parafialnej i juz wiem co i gdzie musze zalatwiac jesli chodzi o licencje na slub w innej parafii - strasznie zamieszane to. W ten weekend bedziemy na naukach przedmalzenskich w Krakowie - powiem jak bylo. Umowilam też dekoratorkę - strasznie sie zastanawiala czy ubierac mi sale czy nie, bo juz nie wspolpracuje od 2 lat z tym hotelem, a mi ja polecali bardzo i u kuzynki dekorowala i ladnie bylo, no i o tygodniu sie zgodzila. Dekoracja sali 400zl plus zywe kwiaty. Zdziwilo mnie to, ze nie ubiera w balony tylko w materialy i powiedziala mi ze tak sie teraz robi i ze tak bardziej elegancko - to prawda?? W sumie nie zalezy mi na balonach tylko na kolorostyce ecru-czerwien-złoto, wiec sie nie upieram. Dla dzieciakow chce zamówić banki mydlane http://www.czerwonykapturek.com.pl/s...9aad54ed5ac404
i marza mi sie jeszcze świeczki na schodach - cos w tym stylu:
http://www.candletrend.pl/swieczki,o...ndletrend.html

Zastanawialam sie nad ksiega gosci, ale chyba sobie odpuszcze z 2 powodow: nie mam juz miejsca na dodatkowy stolik, poza tym ona zdaje egzamin w usa bo tam sie nie sklada zyczen pod kosciolem, w Polsce sa życzenia, dostaje sie kartki z zyczeniami i po slubie zrobie taki album sama - powklejam zdjecia gosci wraz z kartkami, ktore dostaniemy na slubie. Ale gdyby ktos chcial to tu sa ladne: http://decorisus.pl/ Podabaja mi sie te z Misiami ale koszt 180zl mnie powalil. Zwroccie uwage, ze niektore sa z bardzo cienkich kartek a te drozsze z grubszych - w te drugie mozna potem wklejac zdjecia czy katki z zyczeniami a w te pierwsze nie bardzo..

Dla fanatykow polecam weselny papier toaletowy ! 1 szt 17zl i chyba az tak nie zgupialam http://allegro.pl/item298196028_deko...lny.html#photo

Nasza dzidzia
Stary 2008-02-19, 12:07   #2093
-agniesia-
Wtajemniczenie

Cytat:
Troche spraw w koncu ruszylam do przodu. Dzis bylam w kancelarii parafialnej i juz wiem co i gdzie musze zalatwiac jesli chodzi o licencje na slub w innej parafii - strasznie zamieszane to. W ten weekend bedziemy na naukach przedmalzenskich w Krakowie - powiem jak bylo. Umowilam też dekoratorkę - strasznie sie zastanawiala czy ubierac mi sale czy nie, bo juz nie wspolpracuje od 2 lat z tym hotelem, a mi ja polecali bardzo i u kuzynki dekorowala i ladnie bylo, no i o tygodniu sie zgodzila. Dekoracja sali 400zl plus zywe kwiaty. Zdziwilo mnie to, ze nie ubiera w balony tylko w materialy i powiedziala mi ze tak sie teraz robi i ze tak bardziej elegancko - to prawda?? W sumie nie zalezy mi na balonach tylko na kolorostyce ecru-czerwien-złoto, wiec sie nie upieram.
To prawda, balony są niemodne. Właścicielka sali, w której miałam ślub powiedziała, że nigdy nie ubiera balonami tylko materiałem i kwiatami, a jak bardzo chcę to balony mogę mieć, ale jak sobie sama nadmucham Dekoracja wyszła bosko
-agniesia- jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2008-02-19, 12:21   #2094
tiffi1
Rozeznanie

Cytat:
Troche spraw w koncu ruszylam do przodu. Dzis bylam w kancelarii parafialnej i juz wiem co i gdzie musze zalatwiac jesli chodzi o licencje na slub w innej parafii - strasznie zamieszane to. W ten weekend bedziemy na naukach przedmalzenskich w Krakowie - powiem jak bylo. Umowilam też dekoratorkę - strasznie sie zastanawiala czy ubierac mi sale czy nie, bo juz nie wspolpracuje od 2 lat z tym hotelem, a mi ja polecali bardzo i u kuzynki dekorowala i ladnie bylo, no i o tygodniu sie zgodzila. Dekoracja sali 400zl plus zywe kwiaty. Zdziwilo mnie to, ze nie ubiera w balony tylko w materialy i powiedziala mi ze tak sie teraz robi i ze tak bardziej elegancko - to prawda?? W sumie nie zalezy mi na balonach tylko na kolorostyce ecru-czerwien-złoto, wiec sie nie upieram. Dla dzieciakow chce zamówić banki mydlane http://www.czerwonykapturek.com.pl/s...9aad54ed5ac404
i marza mi sie jeszcze świeczki na schodach - cos w tym stylu:
http://www.candletrend.pl/swieczki,o...ndletrend.html

Zastanawialam sie nad ksiega gosci, ale chyba sobie odpuszcze z 2 powodow: nie mam juz miejsca na dodatkowy stolik, poza tym ona zdaje egzamin w usa bo tam sie nie sklada zyczen pod kosciolem, w Polsce sa życzenia, dostaje sie kartki z zyczeniami i po slubie zrobie taki album sama - powklejam zdjecia gosci wraz z kartkami, ktore dostaniemy na slubie. Ale gdyby ktos chcial to tu sa ladne: http://decorisus.pl/ Podabaja mi sie te z Misiami ale koszt 180zl mnie powalil. Zwroccie uwage, ze niektore sa z bardzo cienkich kartek a te drozsze z grubszych - w te drugie mozna potem wklejac zdjecia czy katki z zyczeniami a w te pierwsze nie bardzo..

Dla fanatykow polecam weselny papier toaletowy ! 1 szt 17zl i chyba az tak nie zgupialam http://allegro.pl/item298196028_deko...lny.html#photo
Jesli chodzi o wystój sali to u mnie też nie ubiera się balonami (oczywiscie jak ktoś chce), ale u mnie będą tylko materiały pod sufitem i tyle.
Co do baniek to bardzo pomysł mi się podoba. My takze zastanawialiśmy się nad wypożyczeniem tego sprzętu,ale musisz zwrócić uwagę na to, ze to trzeba zwrócić w jakimś konkretnym terminie,a to juz dla mnie trochę problem. No ale pomysł bardzo mi się podoba.
Ja będę miała księgę gości - zobaczymy co z tego wyjdzie
Stary 2008-02-19, 17:50   #2095
moonikkaa
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez tiffi1 Pokaż wiadomość
Jesli chodzi o wystój sali to u mnie też nie ubiera się balonami (oczywiscie jak ktoś chce), ale u mnie będą tylko materiały pod sufitem i tyle.
Co do baniek to bardzo pomysł mi się podoba. My takze zastanawialiśmy się nad wypożyczeniem tego sprzętu,ale musisz zwrócić uwagę na to, ze to trzeba zwrócić w jakimś konkretnym terminie,a to juz dla mnie trochę problem. No ale pomysł bardzo mi się podoba.
Ja będę miała księgę gości - zobaczymy co z tego wyjdzie
U mnie z balonami podobnie, tzn nie ma ich
Tiffi z wypowiedzi mimezis wynika, że te bańki mydlane to kupuje dla dzieci, które będa uczestniczyły w weselu i to one będą je puszczały, pomysł bardzo mi sie podoba i chętnie z niego skorzystam
moonikkaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-02-19, 17:59   #2096
mimezis
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez moonikkaa Pokaż wiadomość
U mnie z balonami podobnie, tzn nie ma ich
Tiffi z wypowiedzi mimezis wynika, że te bańki mydlane to kupuje dla dzieci, które będa uczestniczyły w weselu i to one będą je puszczały, pomysł bardzo mi sie podoba i chętnie z niego skorzystam
Wlasnie tak Po prostu przychodza maluchy na wesele i sie nudza, a skoro nie bedzie balonikow to dostana banki mydlane i beda mialy frajde.

Nasza dzidzia
Stary 2008-02-19, 18:14   #2097
tiffi1
Rozeznanie

Cytat:
Wlasnie tak Po prostu przychodza maluchy na wesele i sie nudza, a skoro nie bedzie balonikow to dostana banki mydlane i beda mialy frajde.

Ach przepraszam, pospieszyłam się to bardzo dobry pomysł. Sama myślałam o czymś takim ( i o tym pisałam) http://www.czerwonykapturek.com.pl/s...9aad54ed5ac404

ale tak jak wczesniej pisałam trzeba to wypożyczać.
A pomysł z bańkami, dla dzieciaków - super i zastanwiamsie czy go nie wykorzystać.
Stary 2008-02-19, 18:54   #2098
mokapodi
Raczkowanie

Dziewczyny, proszę o pomoc dajcie jakieś namiary na autko do ślubu!!! Proszę
mokapodi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-02-20, 08:00   #2099
moonikkaa
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez mokapodi Pokaż wiadomość
Dziewczyny, proszę o pomoc dajcie jakieś namiary na autko do ślubu!!! Proszę

ja niestety Ci nie pomogę za bardzo, ponieważ za samochodem jeszcze się nie rozgladałam. Wiem, że w Starachowicach jest wypozyczalnia samochodów http://www.mloda-para.com/samochody.html i maja wiekszy wybór niż na tej stronie
Stary 2008-02-20, 08:46   #2100
Puchatek M.
Rozeznanie

Agora model 28-55. Niestety nie ma jej na żadnej stronce. Gorset jest taki jak na 1 fotce, a dół jak na 2 Moja dodatkowo ma kamyki i kryształki Swarovskiego. Jak będę miała foto to pokażę
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg agora 28-50.jpg (21,0 KB, 92 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg Agora 2851.jpg (16,9 KB, 90 załadowań)
Puchatek M. jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Forum ślubne

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości