Panny Młode - Kielce cz. I - Strona 72 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne

Notka

Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2008-02-20, 11:16   #2131
joasiatko
Raczkowanie

Dot.: Kielce

cd...
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 54.JPG (118,4 KB, 13 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 102.JPG (66,2 KB, 20 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 113.JPG (121,8 KB, 18 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 137.JPG (88,6 KB, 20 załadowań)
joasiatko jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-02-20, 11:47   #2132
mimezis
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez joasiatko Pokaż wiadomość
Mówiłam, że Pasternak to świetna cukiernia Ja jeszcze nie wybrałam tortu który chciałabym aby mi zrobili... nadal poszukuję - cieszę się, że mogę mieć 3 różnie udekorowane kawałki i o różnych smakach.

Co do tych żywych kwiatów, to mimezis - źle tą Panią zrozumiałaś, bo te żywe kwiatki i płatki są jadalne Ta Pani mi tłumaczyła co oni z nimi robią, aby były zarówno żywą dekoracją tortu, jak i smacznym elementem jadalnym Ja chyba jeden kawałek tortu sobie wezmę właśnie z tych kwiatków.

Nie rozumiem jak zywe kwiaty moga byc jadalne. Mozesz wytlumaczyc bardziej szczegolowo? Ja zrozumialam tak, ze dekoruja zywymi kwiatami lub kwiatami jadalnymi, ktore wygladaja jak zywe, ale sa zrobione z produktow jadalnych.
Jesli chodzi o rozne smaki i dekoracje to ja bym na Twoim miejscu sobie to wczesniej rozrysowala, bo widzialam tam przykladowe zdjecia tortu, ktory skladal sie z 5 pater i kazda byla inaczej dekorowana i dla mnie to sie kupy nie trzymalo, po prostu bylo pstrokate. Czasem po prostu mozna przedobrzyc.
Jesli chodzi o smaki to nie moge sie zdecydowac czy 1 czy 2. Bo pamietam ze bylam na weselu gdzie byly 2 smaki i bylam troche zla, ze dostalam taki a nie ten drugi, nie wszyscy maja odwage sie wymieniac, a kolejek do oddzielnych smakow nie zrobisz, bo to zamieszanie, zeby ktos zjadl 2 kawalki to tez raczej nierealne. Pan i mama namawiaja mnie, bo jak sie nie trafi komus z gustem to wezmie se drugi, ale mysle ze to tylko w teorii tak wyglada.

Nasza dzidzia
http://tickers.baby-gaga.com/p/dev299pr___.png
mimezis jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-02-20, 11:48   #2133
moonikkaa
Raczkowanie

no naprawde super zdjęcia wychodzą w Oblęgorku i powiem Ci szczerze josiątko, ze jak na amatorkę, to swietnie robisz zdjęcia, może Ciebie będziemy brały jako fotografa
Stary 2008-02-20, 11:56   #2134
joasiatko
Raczkowanie

Kielce

Cytat:
Napisane przez mimezis Pokaż wiadomość
Nie rozumiem jak zywe kwiaty moga byc jadalne. Mozesz wytlumaczyc bardziej szczegolowo? Ja zrozumialam tak, ze dekoruja zywymi kwiatami lub kwiatami jadalnymi, ktore wygladaja jak zywe, ale sa zrobione z produktow jadalnych.
Jesli chodzi o rozne smaki i dekoracje to ja bym na Twoim miejscu sobie to wczesniej rozrysowala, bo widzialam tam przykladowe zdjecia tortu, ktory skladal sie z 5 pater i kazda byla inaczej dekorowana i dla mnie to sie kupy nie trzymalo, po prostu bylo pstrokate. Czasem po prostu mozna przedobrzyc.
Jesli chodzi o smaki to nie moge sie zdecydowac czy 1 czy 2. Bo pamietam ze bylam na weselu gdzie byly 2 smaki i bylam troche zla, ze dostalam taki a nie ten drugi, nie wszyscy maja odwage sie wymieniac, a kolejek do oddzielnych smakow nie zrobisz, bo to zamieszanie, zeby ktos zjadl 2 kawalki to tez raczej nierealne. Pan i mama namawiaja mnie, bo jak sie nie trafi komus z gustem to wezmie se drugi, ale mysle ze to tylko w teorii tak wyglada.
Nio ja mimezis tak zrozumiałam tą Panią, że to są żywe kwiatki, ale wymoczone w jakimś specjalnym lukrze (czy coś w tym rodzaju) i dlatego śmiało można je jeść... Za miesiąc się tam wybieram aby ustalić wszystkie szczegóły - więc dokładnie się podpytam - bo na tą chwilę jestem przekonana, że tak mi mówiła.

Zresztą - np. jest coś takiego jak róża jadalna, więc nie do końca tak jest, że nie można jeść kwiatków

Jesli chodzi o 3 różne dekoracje - to masz rację, że może to być za pstrokate - ale jeśli utrzymam wszystko w tych samych kolorach, a będą tylko inne wzorki - to może nie będzie tak źle Ale ja jeszcze ani nic nie wybrałam ani nie postanowiłam, więc może w efekcie końcowym będę miała całkiem co innego niż to co sobie wyobraziłam.

Co do smaków - to ja na 100% będę miała 3 smaki - każdy kawałek inny: na 1wszej paterze np wiśniowo-śmietankowy, na 2giej paterze czekoladowo-ajerkoniakowy(lub inny alkohol), a na 3ciej: pomarańcza z marakują.

Cytat:
Napisane przez moonikkaa Pokaż wiadomość
no naprawde super zdjęcia wychodzą w Oblęgorku i powiem Ci szczerze josiątko, ze jak na amatorkę, to swietnie robisz zdjęcia, może Ciebie będziemy brały jako fotografa
Dziękuję, ale daleko mnie i tacie do profesjonalizmu. Jednak to prawda, że można tam zrobić spoooro fajnych zdjęć.

Edytowane przez Taverney
Czas edycji: 2008-02-21 o 16:35 Powód: post pod postem - proszę używać opcji EDYTUJ!
Stary 2008-02-20, 12:10   #2135
oniaczeq
Zakorzenienie

GG do oniaczeq

No to ja jeszcze na temat wystroju klatki...macie może jeszcze jakieś pomysły...chciałabym żeby było nie za krzykliwie ale do glowy nic ciekawego mi nie przychodzi (oprócz tych balonów)
wszystko zaczyna się walić

Biustonosze:

https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...1#post77106731
oniaczeq jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-02-20, 12:21   #2136
joasiatko
Raczkowanie

Ja też się przyłączam do pytania oniaczeq'a co do wystroju klatki... Proszę o podpowiedzi...
Stary 2008-02-20, 13:38   #2137
gosikk_s
Zakorzenienie

Aurinko to ja, Twój samochód jest naprawdę super. Ja bym się nawet nie zastanawiała. Też bym taki chciała ale niestety obydwoje z TŻ jesteśmy niscy i przy takim aucie wyglądalibyśmy pewnie komicznie A propos samochodu, my dziś jesteśmy umówieni na spotkanie z panem wypożyczającym chryslera i jak dobrze pójdzie zaklepiemy go

ALEKS 09.05.2009 r. 2790g i 51 cm

ANIKA 05.04.2011r. 3120g i 56cm
gosikk_s jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-02-20, 17:38   #2138
balaloum
Raczkowanie

zmienię temat możecie mi podać namiary na tanie cukiernie w których robią pyszne torty?? piszecie o Pasternaku- na jakiej jest ulicy?? słyszałam też, ze robią dobre torty w Białogonie??
balaloum jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-02-20, 17:57   #2139
alife
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez Puchatek M. Pokaż wiadomość
Agniesia bardzo Ci dziękuję za info. Dzwoniłam tam, ale nie maja tej sukni. Mogą ją dla mnie zamówić, ale ceny nie znają Mam zadzwonić pod koniec lutego to może już cennik będzie.
W Monie na Św. Filipa ta suknia razem z halką kosztuje 3500zł.

moja agora tez w krakowie była tańsza o 600 zł. dlatego warto jednak będac w Paryżance zaznaczyc, ze cena w Krakowie jest dużo nizsza. Ja im tak powiedziałam i dali mi sukienkę 400 zł taniej. Do tego halka gratis.
alife jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-02-20, 18:38   #2140
oniaczeq
Zakorzenienie

GG do oniaczeq

Właśnie oglądałam na Viva Celebration dziewczynę która robiła metamorfozę do ślubu w Kielcach, oprócz polecanych przez Was salonów, Kwiaciarni itp była kwiaciarnia Trela (jak to określili najlepsza w Kielcach) czy wiecie coś o niej? (bo nie wiem czy było tu o niej mówione..nic nie znalazłam w każdym razie)

Biustonosze:

Stary 2008-02-20, 18:51   #2141
mokapodi
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez oniaczeq Pokaż wiadomość
Właśnie oglądałam na Viva Celebration dziewczynę która robiła metamorfozę do ślubu w Kielcach, oprócz polecanych przez Was salonów, Kwiaciarni itp była kwiaciarnia Trela (jak to określili najlepsza w Kielcach) czy wiecie coś o niej? (bo nie wiem czy było tu o niej mówione..nic nie znalazłam w każdym razie)
kwiaciarnia Treli to jest na ul. Sandomierskiej kwiaciarnia pod nazwą "Ewa"- znana w Kielcach. Kupowałam tam 2 razy wiązanki kwiatów na śluby koleżanek i rzeczywiście mogę potwierdzić, że wiązanki były bardzo oryginalne i z klasą. Ceny porównywalne jak w innych kwiaciarniach.
mokapodi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-02-20, 19:37   #2142
oniaczeq
Zakorzenienie

GG do oniaczeq

Cytat:
Napisane przez mokapodi Pokaż wiadomość
kwiaciarnia Treli to jest na ul. Sandomierskiej kwiaciarnia pod nazwą "Ewa"- znana w Kielcach. Kupowałam tam 2 razy wiązanki kwiatów na śluby koleżanek i rzeczywiście mogę potwierdzić, że wiązanki były bardzo oryginalne i z klasą. Ceny porównywalne jak w innych kwiaciarniach.
Wielkie dzięki...już sie powoli gubię w tych nazwach

Biustonosze:

Stary 2008-02-20, 19:39   #2143
Karothinka85
Przyczajenie

hej! tak sie sklada ze to wlasnie ja bylam 'ta dziewczyna' w Viva celebrations. jesli chodzi o ta kwiaciarnie to moge z czystym sumieniem polecic. bukiety robia bardzo ladne - jakie tylko zechcesz. wiem takze ze cena takiego bukietu to okolo 200zl. ale pewnie jest ona uzalezniona od wielkosci i doboru kwiatow. pozdrawiam
Karothinka85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-02-20, 20:26   #2144
joasiatko
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez balaloum Pokaż wiadomość
piszecie o Pasternaku- na jakiej jest ulicy??
Ten temat był już dłuuugo drążony przez Nas kilka stron wcześniej - przeszukaj wątek, a znajdziesz wszystko - nawet drogę jak dojechać.
Stary 2008-02-21, 07:53   #2145
oniaczeq
Zakorzenienie

GG do oniaczeq

Cytat:
Napisane przez Karothinka85 Pokaż wiadomość
hej! tak sie sklada ze to wlasnie ja bylam 'ta dziewczyna' w Viva celebrations. jesli chodzi o ta kwiaciarnie to moge z czystym sumieniem polecic. bukiety robia bardzo ladne - jakie tylko zechcesz. wiem takze ze cena takiego bukietu to okolo 200zl. ale pewnie jest ona uzalezniona od wielkosci i doboru kwiatow. pozdrawiam
No proszę bardzo ładnie wyglądałaś a możesz podać kto Cie malował i czesał? bo nie zdarzyłam na końcówkę i nie przeczytałamczy to ktos z Kielc czy z całej tej Vivy

P.s pierwsza suknia byla sliczna

i wracam do tematu wystroju klatki bo sie tu zagubił

Biustonosze:

Stary 2008-02-21, 09:19   #2146
Puchatek M.
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez alife Pokaż wiadomość
moja agora tez w krakowie była tańsza o 600 zł. dlatego warto jednak będac w Paryżance zaznaczyc, ze cena w Krakowie jest dużo nizsza. Ja im tak powiedziałam i dali mi sukienkę 400 zł taniej. Do tego halka gratis.
Tak normalnie sprzedawczyni powiedziałaś?
Puchatek M. jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-02-21, 09:48   #2147
dagunia24
Raczkowanie

GG do dagunia24

Co do wystroju klatki to oprócz balonów to ostanio widziałam jak klatki były strojone białymi kokardami z gałązką ziloną tą co się używa do kropienia przy błogosławieństwie(przycze pione do poręczy,tzn do tych szczebelków), bardzo fajnie to wyglądało i chyba tez podobnie będę stroić. Widzaiłam też jak na bramy lub na drzwi wyjściowe klatek były przyklejane kolorowe kokardki takie małe, i tez całkiem nieżle to wyszło.
Stary 2008-02-21, 10:36   #2148
ewa8885
Raczkowanie

dziewczyny-mam do wsa pytanie-wybieracie sie na te targi ślubne?
ewa8885 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-02-21, 11:00   #2149
mokapodi
Raczkowanie

a ja powiedziałam w cymbeline, że moja sukienka jest 400zł tansza w warszawie i nic to nie dało. dostałam halke gratis - wg. mnie z tymi halkami to sciema powinny byc w cenie sukienki... tak myślę
na pocieszenie w tym samym dniu zadzwoniłam do krakowa i tam juz moja sukienka była 200zł droższa niz w Kielcach, więc mi załamanie szybko puściło ale tak czy owak salony w kielcach się cenia chyba za bardzo... i warto podzwonic i popytac o konkretny model a nawet kupic w innym mieście jak ma sie czas
mokapodi jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2008-02-21, 11:07   #2150
Puchatek M.
Rozeznanie

Masz rację, halka powinna być wliczona w cenę sukni. W Warszawie moja suknia kosztuje 2900zł już z halką, to 850zł taniej niż w Kielcach. Chyba jednak przesadzają z tymi cenami
Puchatek M. jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-02-21, 11:14   #2151
oniaczeq
Zakorzenienie

GG do oniaczeq

Wiecie co dziewczyny a ja chyba w końcu uszyje ...taka jaka chce...bo jak widzę te ceny to nic tylko sie załamać...a niestety póki co do innego miasta nie mam jak sie wybrać:/

Biustonosze:

Stary 2008-02-21, 13:14   #2152
ewson13
Raczkowanie

Jesli chodzi o schody to wkleje klika zdjęc jakie ja znalazłam moze sie przyda jakiś pomysł
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 1.JPG (29,9 KB, 53 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 2.jpg (32,8 KB, 41 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 3.jpg (31,8 KB, 52 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 4.jpg (57,6 KB, 42 załadowań)
Stary 2008-02-21, 13:15   #2153
ewson13
Raczkowanie

i jeszcze kilka
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 5.jpg (38,6 KB, 42 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 6.jpg (59,4 KB, 35 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 7.jpg (26,3 KB, 46 załadowań)

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2008-02-21, 18:07   #2154
balaloum
Raczkowanie

Cytat:
Ten temat był już dłuuugo drążony przez Nas kilka stron wcześniej - przeszukaj wątek, a znajdziesz wszystko - nawet drogę jak dojechać.

dzięki joasiątko, faktycznie był ten temat omawiamy wcześniej
balaloum jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-02-21, 19:29   #2155
kamilack80
Raczkowanie

dziewczyny mam pytanko
czy ktoras z was slyszala cos o kamerzyscie januszu barwinku ??
jakies opinie ??

kamilack80 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-02-21, 19:40   #2156
joasiatko
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez ewson13 Pokaż wiadomość
Jesli chodzi o schody to wkleje klika zdjęc jakie ja znalazłam moze sie przyda jakiś pomysł
Ładne te zdjęcia, pięknie udekorowane klatki - jednak w moim przypadku taka forma dekoracji (dużo materiału, żywe kwiaty) nie zda egzaminu u mnie - bo to bardzo kosztowne na tyle pięter ile ja chcę udekorować...
Stary 2008-02-21, 19:51   #2157
oniaczeq
Zakorzenienie

GG do oniaczeq

Cytat:
Ładne te zdjęcia, pięknie udekorowane klatki - jednak w moim przypadku taka forma dekoracji (dużo materiału, żywe kwiaty) nie zda egzaminu u mnie - bo to bardzo kosztowne na tyle pięter ile ja chcę udekorować...

Dokładnie, fotki śliczne tyle ze mnie bardziej kojarzą sie z wystrojem domu niż klatki schodowej

Biustonosze:

Stary 2008-02-22, 10:35   #2158
karothka
Raczkowanie

GG do karothka

Cytat:
Napisane przez oniaczeq Pokaż wiadomość
Dokładnie, fotki śliczne tyle ze mnie bardziej kojarzą sie z wystrojem domu niż klatki schodowej

Rzecywiście bardzo pomysłowe.Muszę podsunąć je włascicielowi domu weselnego.

22.08.2009-to był Ten dzień
karothka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-02-22, 12:41   #2159
EVEEELIN
Raczkowanie

Kamilack80 jesli chodzi o kamerzyste z Barwinka to on bedzie u mnie na weslelu filmował. Byłam na jednym weselu, gdzie on nakrecał film i mysle ze profesjonalnie podszedł do sprawy. Film ładny- fajnie zmontowany, na weselu nie podbiegał z kamera pod sama twarz. My sie na Niego zdecydowalismy noi z tego co mi wiadomo chyba Kalex ma tego samego kamerzyste.
EVEEELIN jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-02-22, 14:16   #2160
kamilack80
Raczkowanie

EVEEELIN ten kamerzysta nie jest z Barwinka, tylko z ul. Strycharskiej a nazywa sie Janusz Barwinek , ale mimo wszystko dziekuje

kamilack80 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Forum ślubne

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości