Panny Młode - Kielce cz. I - Strona 8 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne

Notka

Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2007-02-21, 15:01   #211
Kalex
Zakorzenienie

GG do Kalex
Dot.: Kielce

Cytat:
Napisane przez julies Pokaż wiadomość
Kalex jesli szukasz czegos rownie pieknego jak Lesny Dwor to ja proponuje Dworek w Maslowie.
Ja bede tam miala wesele 11 sierpnia.
Jesli bedziesz zainteresowana podam Ci namiary na priv.
dziękuje za info
my planujemy wesle na czerwiec 2008 r. i pomału zaczynamy przygotowania
niestety, ale Leśny Dwór nas rozczarował - żeby się nie powtarzać zacytuję sama swój post z innego wątku

Cytat:
dzwoniliśmy do leśnego dworu i nas rozczarowali ---> mają tam 3 sale: balową do 170 osob, losiosiowa do 50, zielona do 50 osob i w przypadku takiego wesela jak nasze (czyli wiecej niz 50 osob mniej niz 120) czesc gosi siedzi w zielonej sali, czesc w lososiowej a tanczy sie wtedy w ...holu recepecyjnym no sorry, ale dla mnie to bez sensu, tym bardziej, ze jednoczesnie w sali balowej odbywa sie drugie wesele i goscie, ktorzy chca wyjsc np. zapalic na dwor to mieszaja sie z gosmi z drugiego wesela...a zeby miec wesele w sali balowej trzeba miec min. 110-120 osob takze lesny dwor odpadl zdecydowanie, bo nie bede gosci rozdzielac na sale i tanczyc w holu, ani nie bede spraszac wszystkich sąsiadow tylko po to, żeby do sali balowej wejsc i mimo tego, ze miejsce super, klimat itp. to dla nas zdecydowanie odpadlo
Kalex jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-02-21, 17:38   #212
Seona
Zakorzenienie

Dot.: Panny Młode - Sierpień 2009 Kielce I Okolice:)

Cytat:
Napisane przez aniaaa84 Pokaż wiadomość
leży w Sitkówce Nowinach zaraz przy trasie Kielce - Kraków , rzeczywiście mnie ten hotelik też urzekł!!!!!! jednym słowem mówisz, że warto?
Tak tak Znalazłam wizytówkę hotelu- to właśnie w Sitkówce Nowinach.
I szczerze powiem, że na tyle wesel i sal, na których byłam, to jedno
z ładniejszych miejc!! Bardzo mi się tam podobało- jako gościowi weselnemu

Ślub
Pati
Lili
Seona jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-02-21, 17:59   #213
aniaaa84
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Seona Pokaż wiadomość
Tak tak Znalazłam wizytówkę hotelu- to właśnie w Sitkówce Nowinach.
I szczerze powiem, że na tyle wesel i sal, na których byłam, to jedno
z ładniejszych miejc!! Bardzo mi się tam podobało- jako gościowi weselnemu
Rzeczywiście miejsce piękne pisałam do niech maila z zapytaniem co do rezerwacji i odpisali, że rezerwacje na 2009 przyjmujują pod koniec tego roku , ale asekuracyjnie można już pytać po wakacajch w tym roku
aniaaa84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-02-21, 21:31   #214
tiara
Zadomowienie

GG do tiara

Popieram Cie Kalex zupelnie- na wesele ponizej 100 osob LD sie nie nadaje niestety. Zycze powodzenia w przygotowaniach - podobno w hotelu Magnolia jest pieknie- wyjazd z Kielc w strone Morawicy.

1 etap 6 -5 - 4 - 3- 2 - 1

Winners do what losers don't want to do
tiara jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-02-22, 09:36   #215
Kalex
Zakorzenienie

GG do Kalex

Cytat:
Napisane przez tiara Pokaż wiadomość
Popieram Cie Kalex zupelnie- na wesele ponizej 100 osob LD sie nie nadaje niestety. Zycze powodzenia w przygotowaniach - podobno w hotelu Magnolia jest pieknie- wyjazd z Kielc w strone Morawicy.
wiem gdzie jest własnie Magnolia, bo czasami przejeżdzaliśmy koło tego hotelu i bardzo nam się (z zewnątrz przynajmniej)podobał:ehem :
a z Leśnego Dworu to niestety zrezygnowaliśmy jak pisałam, bo my nie będziemy mieć wesela na więcej niż 100 osób - moja rodzina jest bardzo mała, w zaokrągleniu 30 osób wychodzi już z osobami towarzyszącymi TŻ trochę większa, ale też w granicach 40 -50 osób i 16 naszych znajomych - 100 nie przekroczymy z pewnością, a nie będziemy spraszać wszystkich sąsiadek itp. tylko po to,żeby dostac się do sali balowej w Leśnym Dworze
póki co od tego weekendu zaczynamy sobie jeździć po salach
Stary 2007-02-22, 13:01   #216
julies
Raczkowanie

Ja bylam w Magnolii i mnie osobiscie sie nie podobalo. Fakt nie bylo tragicznie, ale jest sporo duzo ladniejszych sal. A widok z okna na ruchliwa ulice tez mnie jakos nie zachwycil.
julies jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-02-23, 09:43   #217
Kalex
Zakorzenienie

GG do Kalex

my wybieramy się w weekend do bristolu i do la-mar obejrzeć salę

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2007-02-23, 09:52   #218
gazelcia
Raczkowanie

Oglądając sale byłam w hotelu La Mar i jak na mój gust - beznadzieja. Dwie sale - jedna do tańczenia, druga do jedzenia - wszystko by było ok, ale obydwie oddziela korytarz.
Ja polecam Ci Sosnowy Dworek w Sukowie - tam właśnie będę miała wesele
gazelcia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-02-23, 09:59   #219
Kalex
Zakorzenienie

GG do Kalex

Cytat:
Napisane przez gazelcia Pokaż wiadomość
Oglądając sale byłam w hotelu La Mar i jak na mój gust - beznadzieja. Dwie sale - jedna do tańczenia, druga do jedzenia - wszystko by było ok, ale obydwie oddziela korytarz.
Ja polecam Ci Sosnowy Dworek w Sukowie - tam właśnie będę miała wesele
uuuułeeee
myślałam,że w La-Mar jest jedna sala do tańczenia i do jedzenia i że nic ich nie oddziela
no cóż, ale i tak pójdziemy sobie obejrzeć
dziękuje za polecenie dworku, ale my nie chcemy mieć poza kielcami, poruszamy się tylko w obrębie Kielc
a ktos coś słyszał o sali w Bristolu?
na zdjęciu w gazecie wygląda całkiem ładnie
my właśnie szukamy takiej sali, żeby było i tańczenie i jedzenie w jednej, żeby nic nikogo nie oddzielało
jeszcze interesuje nas "hotel" stangret koło leśnego dworu
Stary 2007-02-23, 16:30   #220
mela26
Raczkowanie

witaj Kalex, ja tez chcialam miec wesele w bristolu.. to byla druga sala ogladana przez nas i faktycznie robi wrazenie, wystroj z przepychem. ale...zawsze sa jakies minusy. najpierw szefowa powiedziala ze jest termin 7.07 i zeby sie zglosic wplacic zaliczke,(3000zl!) za dwa dni okazalo sie ze juz nie ma tego terminu, jest tydzien pozniej, umowilismy sie nastepnego dnia na wplacenie zaliczki, wtedy okazalo sie ze tamtego nie ma bo pani sie pomylilo i znow jest tydizen pozniej... poza tym wtedy pani stwierdzila ze cena od dzis wzrasta, o ile pamietam o 8zl na osobie, gdyz zrobila wywiad i wszedzie jest drozej wiec ona tez podnosi... bezczelnosc....poza tym uslyszaloam od mojego znajomego,ze jego siostra podpisala tam umowe a miesiac przed slubem musiala szukac sali, bo okazalo sie ze jest dwie umowy na ten sam termin!!! wyobrazacie sobie? pani swoje, a mąż swoje.... a kto miesiac przed slubem ma nerwy na sadowanie sie z restauracja... tak ze tylko przestrzegam. my w koncu wybralismy hotel karczowka, a slub na karczowce wiec spacerkiem do sali mam nadzieje ze sie sprawdzi
mela26 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-02-23, 16:56   #221
-agniesia-
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Kalex Pokaż wiadomość
my właśnie szukamy takiej sali, żeby było i tańczenie i jedzenie w jednej, żeby nic nikogo nie oddzielało
jeszcze interesuje nas "hotel" stangret koło leśnego dworu
W stangrecie też są oddzielne sale do jedzenia i do tańczenia, oddzielone ścianą z dużymi oknami. Wiem, bo tam będę mieć wesele
-agniesia- jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2007-02-23, 17:58   #222
Kalex
Zakorzenienie

GG do Kalex

Cytat:
Napisane przez -agniesia- Pokaż wiadomość
W stangrecie też są oddzielne sale do jedzenia i do tańczenia, oddzielone ścianą z dużymi oknami. Wiem, bo tam będę mieć wesele
dzięki za informację,
cóż bedziemy jezdzic to poogladamy i w koncu nas cos sie zdecydujemy
Stary 2007-02-24, 07:06   #223
tiara
Zadomowienie

GG do tiara

Pieknie tez jest w Hotelu "Lysogory" naprzeciwko dworca. Bardzo ladnie rozbudowali sale. Obejrz koniecznie. W Stangrecie ogladalam- przyjemnie, fajny teren naokolo, ale jakos nie przekonalo mnie do konca.

Stary 2007-02-24, 08:32   #224
gazelcia
Raczkowanie

Bardzo ładną salą dysponuje też Castor na Krakowskiej, ale jest ona przeznaczona na wesele z dużą ilością gości - około 150 z tego co mówił mi właściciel. Jej jedynym minusem jest otoczenie samego lokalu... Ale warto zobaczyć
gazelcia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-02-28, 18:05   #225
Kalex
Zakorzenienie

GG do Kalex

Cytat:
Pieknie tez jest w Hotelu "Lysogory" naprzeciwko dworca. Bardzo ladnie rozbudowali sale. Obejrz koniecznie. W Stangrecie ogladalam- przyjemnie, fajny teren naokolo, ale jakos nie przekonalo mnie do konca.
Cytat:
Napisane przez gazelcia Pokaż wiadomość
Bardzo ładną salą dysponuje też Castor na Krakowskiej, ale jest ona przeznaczona na wesele z dużą ilością gości - około 150 z tego co mówił mi właściciel. Jej jedynym minusem jest otoczenie samego lokalu... Ale warto zobaczyć
jutro wybieramy się obejrzeć salę w Bristolu i właśnie do Łysogór -teraz hotel Łysogóry wg mnie nabral klasy i naprawdę wygląda efektownie
nawet z samego zewnątrz pięknie się prezentuje

a o Castorze też myślimy, tylko nie wiem czy tam będą nas chcieli skoro u nas będzie max.90 osób? i nie mogę doczytać na ich stronie czy dysponuja jakąs bazą noclegową czy nie, bo dla kilku gości musimy pokoiki zarezerowac,żeby przenocowali po weselu

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2007-02-28, 18:29   #226
agatenka
Raczkowanie

Cytat:
my wybieramy się w weekend do bristolu i do la-mar obejrzeć salę
Witam
La-Mar odpuść sobie od razu. Niemiły szef, straszna obsługa. Na dodatek dziwnym trafem zginęły ciasta oraz napoje. Żeby mieć postawić coś na stół moja ciocia o godz. 22 jechała do Tesco po picie L. Jedzenie też nie za dobre. Jednym słowem odradzam.
agatenka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-02-28, 18:34   #227
Kalex
Zakorzenienie

GG do Kalex

Cytat:
Napisane przez agatenka Pokaż wiadomość
Witam
La-Mar odpuść sobie od razu. Niemiły szef, straszna obsługa. Na dodatek dziwnym trafem zginęły ciasta oraz napoje. Żeby mieć postawić coś na stół moja ciocia o godz. 22 jechała do Tesco po picie L. Jedzenie też nie za dobre. Jednym słowem odradzam.
dziękuje za opinię
póki co planujemy jechać do bristolu, łysogór, do patio w kongresowym, do qubusa, castoru, do tego la-mar przejde sie razem z siostrą tak zobaczyc jak to wygląda (bo ona bardzo chce gdzies isc zobaczyc sale ze mna, a ze mamy 10 min.piechota do la-mar toco mi szkodzi ją tam zabrać)
Stary 2007-03-01, 06:35   #228
tiara
Zadomowienie

GG do tiara

Dziewczynki a ja bym chetnie dostala namiar na jakas dobra kwiaciarnie...

W ogole wiecie moze gdzie pod Kielcami jest jakas gielda kwiatowa? Bo ja chcialam zmowic w kwiaciarni tylko bukiecik a reszte tzn. dekoracje na samochod i stoly zrobic sama. No i wlasnie chcialam w zwiazku ztym gdzies zakupic kwiaty w normalnej hurtowej cenie A cena ma znaczenie , bo wymyslilam sobie orchidee i kropka...

Stary 2007-03-01, 08:43   #229
Kalex
Zakorzenienie

GG do Kalex

Cytat:
Dziewczynki a ja bym chetnie dostala namiar na jakas dobra kwiaciarnie...

W ogole wiecie moze gdzie pod Kielcami jest jakas gielda kwiatowa? Bo ja chcialam zmowic w kwiaciarni tylko bukiecik a reszte tzn. dekoracje na samochod i stoly zrobic sama. No i wlasnie chcialam w zwiazku ztym gdzies zakupic kwiaty w normalnej hurtowej cenie A cena ma znaczenie , bo wymyslilam sobie orchidee i kropka...
giełda kwiatowa hm.... nie wiem, ale są bazarki
1. ja znam takie kwiaciarnie:
1. kwiaciarnia na paderewskiego www.kwiaciarnia.kielce.com2. kwiaciarnia polflower na sienkiewicza (koło peweximu)
3. kwiaciarnia kwiatowa pasja na żeromskiego 8
4. kwiaciarnia agata na warszawskiej 147 www.agata.kielce.com

edit:
1. jest giełda kwiatowa - na ul. zagdańskiej
2. jest hurtowania kwiatów "orchidea" (hehehhe nazwa w sam raz pasuje ) na ul. Czarnieckiego 47b, 0 41 368 71 06
3. jest hurtownia kwiatów "kwiaty-hurt" - ul. Dobrzyńska 4 ,
0 41 342 85 66
4. Świat Kwiatów. Produkcja kwiatów doniczkowych i balkonowych - Domaszowska 57, 0 41 344 61 88

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2007-03-01, 15:36   #230
tiara
Zadomowienie

GG do tiara

Kalex jestes wspaniala Dziekuje bardzo!!!!

Stary 2007-03-02, 07:34   #231
tiara
Zadomowienie

GG do tiara

2 lata przed to wcale nie tak duzo czasu. W Kielcach np. w Lesnym Dworze termin trzeba rezerwowac wlasnie cos kolo 2 lat wczesniej. My tak zrobilismy i i tak nasza data byla zajeta, wiec ja zmienilismy. Takze 2 lata wczesniej warto sie zatroszczyc o sale na wesele i dobry zespol- i to wcale nie jest przesada. Szczegolnie jezeli chodzi o miesiace wakacyjne. Mi na rok przed bylo np. bardzo trudno znalezc dobry zespol.

Jezeli slub w Katedrze to polecam godzine i date tez jakos na 1,5 roku wczesniej zarezerwowac. Pozniej moga Ci zostac same sluby na 12sta.

Stary 2007-03-05, 19:11   #232
Kalex
Zakorzenienie

GG do Kalex

nie ma za co
Stary 2007-03-05, 19:33   #233
Kalex
Zakorzenienie

GG do Kalex

ami81 - przeczytałam Twoją wypowiedź odnośnie DJ na weselu w jednym z watków
czy możesz dokładniej coś napisać o Waszym DJ - jak się sprawdził, jak grał, ile kosztowała jego "usługa" itp.
Stary 2007-03-06, 09:11   #234
ami81
Raczkowanie

Cytat:
ami81 - przeczytałam Twoją wypowiedź odnośnie DJ na weselu w jednym z watków
czy możesz dokładniej coś napisać o Waszym DJ - jak się sprawdził, jak grał, ile kosztowała jego "usługa" itp.
DJ sprawdził się super!!! Wszyscy goście byli nim zachwyceni nawet Ci którzy sceptycznie podchodzili do tego że to on będzie a nie orkiestra. Jeśli chodzi o dojazd do kielc to nie ma żadnego problemu. DJ kosztował mnie 2000zł. Cały czas coś się działo na parkiecie, wymyślał fajne zabawy i puszczał fajną muzykę. Mogę go chwalić i chwalić....
Mojej mamy znajomej córka,po obejrzeniu filmu z wesela od razu do niego zadzwoniła i zamówiła termin.
Na jakimś innym forum też napisałam o nim i jakaś para wzieła na niego namiary. później pisali do mnie że jest super i go już zamówili.
Możesz się z nim skontaktować i porazmawiać, to przecież nic nie kosztuje. Z tego co wiem to był tydzień temu w kielcach.
tel. Jacek Krąg 602625059
(012)6447341
adres. oś.Centrum b2/16 Kraków
ami81 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-03-06, 15:46   #235
Kalex
Zakorzenienie

GG do Kalex

ami81 - dziękuję bardzo za informacje
cieszę się, że się odezwałaś
Stary 2007-03-07, 19:25   #236
aniaaa84
Zadomowienie

Cytat:
2 lata przed to wcale nie tak duzo czasu. W Kielcach np. w Lesnym Dworze termin trzeba rezerwowac wlasnie cos kolo 2 lat wczesniej. My tak zrobilismy i i tak nasza data byla zajeta, wiec ja zmienilismy. Takze 2 lata wczesniej warto sie zatroszczyc o sale na wesele i dobry zespol- i to wcale nie jest przesada. Szczegolnie jezeli chodzi o miesiace wakacyjne. Mi na rok przed bylo np. bardzo trudno znalezc dobry zespol.

Jezeli slub w Katedrze to polecam godzine i date tez jakos na 1,5 roku wczesniej zarezerwowac. Pozniej moga Ci zostac same sluby na 12sta.
Dziękuję bardzo Tiara za informacje w ten weekend będę w Kielcach i mam nadzięję, że uda nam się odwiedzić parę miejsc, w których można zorganizować przyjęcie weselne, ostatnio w internecie znalazłam fajne miejsce właśnie w Kielcach na ul. Krakowskiej jest to w sumie centrum konfenrencyjne - CASTOR, ale organizują tam również bankiety i wesela, to co zobaczylam w internecie bardzo mi się spodobało
Jeśli chodzi o wybór kościoła to oboje z TŻ zgodnie stwierdziliśmy, że nie chcemy, aby to była jego parafia, sposób w jaki ksiądz - proboszcz prowadzi tak uroczystą mszę pozostawia wiele do życzenia, być może do czasu naszego ślubu to ulegnie zmianie...
Stary 2007-03-08, 11:36   #237
sexy body
Rozeznanie

Chciałam wtrącić swoje trzy grosze.
Ślicznie jest w Zamku Rycerskim w Sobkowie - to ok. 25 km od Kielc w stronę Krakowa. Niby sporko ale nawet Warszawiacy sobie tutaj urządzają wesela bo warto jest prześlicznie: ruiny zamku, komnata nowożeńców, walki rycerskie itd.
W tym przypadku rezerwacja na 2 lata wcześniej jest jak najbardziej wskazana bo trudno o terminy.
Podoba mi sie też w sali Castor. To jest przy ulicy Krakowskiej w Kielcach. Z zewnątrz dosyć niepozorny budynek ale w środku ślicznie. Tam też z tego co się orientuję rezerwację trzeba robić o wiele wcześniej.
No i oczywiście Magnolia, ale o tym już było.

sexy body jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2007-03-08, 11:39   #238
iza251
Zakorzenienie

Thumbs down Dot.: Panny Młode - Sierpień 2009 Kielce I Okolice:)

Cytat:
Napisane przez aniaaa84 Pokaż wiadomość
Wiatm Wszystkich zainteresowanych !!postanowilam zalozyc ten watek bo wlasnie na ten okres przypadnie moje wesele , nie jestem z Kielc i chcialam prosic o sugestie co do lokalu, fotografa, orkiestry bede wdzieczna za kazda podpowiedz i z gorz za nie dziekuje
pozdrawiam serdecznie i czekam na informacje

Sierpień 2009 ???:e ek::e eek:lekka przesada
Stary 2007-03-08, 12:56   #239
aniaaa84
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez sexy body Pokaż wiadomość
Chciałam wtrącić swoje trzy grosze.
Ślicznie jest w Zamku Rycerskim w Sobkowie - to ok. 25 km od Kielc w stronę Krakowa. Niby sporko ale nawet Warszawiacy sobie tutaj urządzają wesela bo warto jest prześlicznie: ruiny zamku, komnata nowożeńców, walki rycerskie itd.
W tym przypadku rezerwacja na 2 lata wcześniej jest jak najbardziej wskazana bo trudno o terminy.
Podoba mi sie też w sali Castor. To jest przy ulicy Krakowskiej w Kielcach. Z zewnątrz dosyć niepozorny budynek ale w środku ślicznie. Tam też z tego co się orientuję rezerwację trzeba robić o wiele wcześniej.
No i oczywiście Magnolia, ale o tym już było.
Dziękuję za sugestie , wiele pozytywnych opinii słyszałam na temat tego zamku w Sobkowie i myślę, że warto byłoby się tam wybrać
Jak narazie to wiem o rezerwacjach w Magnolii, na 2009 rok przyjmują zapisy pod koniec 2007, ale w mailu napisali, że można już pytać w miesiące wakacyjne bo osób chętnych jest sporo...jeszcze raz dziękuję i pozdrawiam
Stary 2007-03-08, 12:58   #240
aniaaa84
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez iza251 Pokaż wiadomość
Sierpień 2009 ???:e ek::e eek:lekka przesada
widać, że nie potrafisz czytać tekstu ze zrozumieniem...
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Forum ślubne

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości