![]() |
#211 | ||
Zakorzenienie
|
Dot.: Kielce
Cytat:
![]() my planujemy wesle na czerwiec 2008 r. i pomału zaczynamy przygotowania ![]() niestety, ale Leśny Dwór nas rozczarował - żeby się nie powtarzać zacytuję sama swój post z innego wątku ![]() Cytat:
|
||
![]() ![]() |
![]() |
#212 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Panny Młode - Sierpień 2009 Kielce I Okolice:)
Cytat:
![]() I szczerze powiem, że na tyle wesel i sal, na których byłam, to jedno z ładniejszych miejc!! Bardzo mi się tam podobało- jako gościowi weselnemu ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#213 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#214 |
Zadomowienie
|
Popieram Cie Kalex zupelnie- na wesele ponizej 100 osob LD sie nie nadaje niestety. Zycze powodzenia w przygotowaniach - podobno w hotelu Magnolia jest pieknie- wyjazd z Kielc w strone Morawicy.
#215 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
a z Leśnego Dworu to niestety zrezygnowaliśmy jak pisałam, bo my nie będziemy mieć wesela na więcej niż 100 osób - moja rodzina jest bardzo mała, w zaokrągleniu 30 osób wychodzi już z osobami towarzyszącymi ![]() ![]() póki co od tego weekendu zaczynamy sobie jeździć po salach ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#216 |
Raczkowanie
|
Ja bylam w Magnolii i mnie osobiscie sie nie podobalo. Fakt nie bylo tragicznie, ale jest sporo duzo ladniejszych sal. A widok z okna na ruchliwa ulice tez mnie jakos nie zachwycil.
|
![]() ![]() |
![]() |
#217 |
Zakorzenienie
|
my wybieramy się w weekend do bristolu i do la-mar obejrzeć salę
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#218 |
Raczkowanie
|
Oglądając sale byłam w hotelu La Mar i jak na mój gust - beznadzieja. Dwie sale - jedna do tańczenia, druga do jedzenia - wszystko by było ok, ale obydwie oddziela korytarz.
Ja polecam Ci Sosnowy Dworek w Sukowie - tam właśnie będę miała wesele ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#219 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
myślałam,że w La-Mar jest jedna sala do tańczenia i do jedzenia i że nic ich nie oddziela ![]() no cóż, ale i tak pójdziemy sobie obejrzeć ![]() dziękuje za polecenie dworku, ale my nie chcemy mieć poza kielcami, poruszamy się tylko w obrębie Kielc ![]() a ktos coś słyszał o sali w Bristolu? na zdjęciu w gazecie wygląda całkiem ładnie ![]() my właśnie szukamy takiej sali, żeby było i tańczenie i jedzenie w jednej, żeby nic nikogo nie oddzielało ![]() jeszcze interesuje nas "hotel" stangret koło leśnego dworu |
|
![]() ![]() |
![]() |
#220 |
Raczkowanie
|
witaj Kalex, ja tez chcialam miec wesele w bristolu.. to byla druga sala ogladana przez nas i faktycznie robi wrazenie, wystroj z przepychem. ale...zawsze sa jakies minusy. najpierw szefowa powiedziala ze jest termin 7.07 i zeby sie zglosic wplacic zaliczke,(3000zl!) za dwa dni okazalo sie ze juz nie ma tego terminu, jest tydzien pozniej, umowilismy sie nastepnego dnia na wplacenie zaliczki, wtedy okazalo sie ze tamtego nie ma bo pani sie pomylilo i znow jest tydizen pozniej... poza tym wtedy pani stwierdzila ze cena od dzis wzrasta, o ile pamietam o 8zl na osobie, gdyz zrobila wywiad i wszedzie jest drozej wiec ona tez podnosi... bezczelnosc....poza tym uslyszaloam od mojego znajomego,ze jego siostra podpisala tam umowe a miesiac przed slubem musiala szukac sali, bo okazalo sie ze jest dwie umowy na ten sam termin!!! wyobrazacie sobie? pani swoje, a mąż swoje.... a kto miesiac przed slubem ma nerwy na sadowanie sie z restauracja... tak ze tylko przestrzegam. my w koncu wybralismy hotel karczowka, a slub na karczowce wiec spacerkiem do sali
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#221 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#222 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#223 |
Zadomowienie
|
Pieknie tez jest w Hotelu "Lysogory" naprzeciwko dworca. Bardzo ladnie rozbudowali sale. Obejrz koniecznie. W Stangrecie ogladalam- przyjemnie, fajny teren naokolo, ale jakos nie przekonalo mnie do konca.
#224 |
Raczkowanie
|
Bardzo ładną salą dysponuje też Castor na Krakowskiej, ale jest ona przeznaczona na wesele z dużą ilością gości - około 150 z tego co mówił mi właściciel. Jej jedynym minusem jest otoczenie samego lokalu... Ale warto zobaczyć
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#225 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() nawet z samego zewnątrz pięknie się prezentuje a o Castorze też myślimy, tylko nie wiem czy tam będą nas chcieli skoro u nas będzie max.90 osób? i nie mogę doczytać na ich stronie czy dysponuja jakąs bazą noclegową czy nie, bo dla kilku gości musimy pokoiki zarezerowac,żeby przenocowali po weselu |
||
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#226 |
Raczkowanie
|
Witam
La-Mar odpuść sobie od razu. Niemiły szef, straszna obsługa. Na dodatek dziwnym trafem zginęły ciasta oraz napoje. Żeby mieć postawić coś na stół moja ciocia o godz. 22 jechała do Tesco po picie L. Jedzenie też nie za dobre. Jednym słowem odradzam. |
![]() ![]() |
![]() |
#227 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() póki co planujemy jechać do bristolu, łysogór, do patio w kongresowym, do qubusa, castoru, do tego la-mar przejde sie razem z siostrą tak zobaczyc jak to wygląda (bo ona bardzo chce gdzies isc zobaczyc sale ze mna ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#228 |
Zadomowienie
|
Dziewczynki a ja bym chetnie dostala namiar na jakas dobra kwiaciarnie...
W ogole wiecie moze gdzie pod Kielcami jest jakas gielda kwiatowa? Bo ja chcialam zmowic w kwiaciarni tylko bukiecik a reszte tzn. dekoracje na samochod i stoly zrobic sama. No i wlasnie chcialam w zwiazku ztym gdzies zakupic kwiaty w normalnej hurtowej cenie ![]()
#229 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() 1. ja znam takie kwiaciarnie: 1. kwiaciarnia na paderewskiego www.kwiaciarnia.kielce.com2. kwiaciarnia polflower na sienkiewicza (koło peweximu) 3. kwiaciarnia kwiatowa pasja na żeromskiego 8 4. kwiaciarnia agata na warszawskiej 147 www.agata.kielce.com edit: 1. jest giełda kwiatowa - na ul. zagdańskiej 2. jest hurtowania kwiatów "orchidea" (hehehhe nazwa w sam raz pasuje ![]() 3. jest hurtownia kwiatów "kwiaty-hurt" - ul. Dobrzyńska 4 , 0 41 342 85 66 4. Świat Kwiatów. Produkcja kwiatów doniczkowych i balkonowych - Domaszowska 57, 0 41 344 61 88 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#230 |
Zadomowienie
|
Kalex jestes wspaniala
![]()
#231 |
Zadomowienie
|
2 lata przed to wcale nie tak duzo czasu. W Kielcach np. w Lesnym Dworze termin trzeba rezerwowac wlasnie cos kolo 2 lat wczesniej. My tak zrobilismy i i tak nasza data byla zajeta, wiec ja zmienilismy. Takze 2 lata wczesniej warto sie zatroszczyc o sale na wesele i dobry zespol- i to wcale nie jest przesada. Szczegolnie jezeli chodzi o miesiace wakacyjne. Mi na rok przed bylo np. bardzo trudno znalezc dobry zespol.
Jezeli slub w Katedrze to polecam godzine i date tez jakos na 1,5 roku wczesniej zarezerwowac. Pozniej moga Ci zostac same sluby na 12sta.
#232 |
Zakorzenienie
|
nie ma za co
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#233 |
Zakorzenienie
|
ami81 - przeczytałam Twoją wypowiedź odnośnie DJ na weselu w jednym z watków
![]() czy możesz dokładniej coś napisać o Waszym DJ - jak się sprawdził, jak grał, ile kosztowała jego "usługa" ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#234 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Mojej mamy znajomej córka,po obejrzeniu filmu z wesela od razu do niego zadzwoniła i zamówiła termin. Na jakimś innym forum też napisałam o nim i jakaś para wzieła na niego namiary. później pisali do mnie że jest super i go już zamówili. Możesz się z nim skontaktować i porazmawiać, to przecież nic nie kosztuje. Z tego co wiem to był tydzień temu w kielcach. tel. Jacek Krąg 602625059 (012)6447341 adres. oś.Centrum b2/16 Kraków |
|
![]() ![]() |
![]() |
#235 |
Zakorzenienie
|
ami81 - dziękuję bardzo za informacje
![]() cieszę się, że się odezwałaś ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#236 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Jeśli chodzi o wybór kościoła to oboje z TŻ zgodnie stwierdziliśmy, że nie chcemy, aby to była jego parafia, sposób w jaki ksiądz - proboszcz prowadzi tak uroczystą mszę pozostawia wiele do życzenia, być może do czasu naszego ślubu to ulegnie zmianie... |
|
![]() ![]() |
![]() |
#237 |
Rozeznanie
|
Chciałam wtrącić swoje trzy grosze.
Ślicznie jest w Zamku Rycerskim w Sobkowie - to ok. 25 km od Kielc w stronę Krakowa. Niby sporko ale nawet Warszawiacy sobie tutaj urządzają wesela bo warto ![]() W tym przypadku rezerwacja na 2 lata wcześniej jest jak najbardziej wskazana bo trudno o terminy. Podoba mi sie też w sali Castor. To jest przy ulicy Krakowskiej w Kielcach. Z zewnątrz dosyć niepozorny budynek ale w środku ślicznie. Tam też z tego co się orientuję rezerwację trzeba robić o wiele wcześniej. No i oczywiście Magnolia, ale o tym już było.
![]() |
#238 | |
Zakorzenienie
|
![]() Cytat:
Sierpień 2009 ??? ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
#239 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Jak narazie to wiem o rezerwacjach w Magnolii, na 2009 rok przyjmują zapisy pod koniec 2007, ale w mailu napisali, że można już pytać w miesiące wakacyjne bo osób chętnych jest sporo...jeszcze raz dziękuję i pozdrawiam ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#240 |
Zadomowienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:41.