Panny Młode - Kielce cz. I - Strona 84 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne

Notka

Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2008-03-10, 17:16   #2491
oniaczeq
Zakorzenienie

GG do oniaczeq
Dot.: Kielce

Ja również czekam na relacje , tez będzie grał u mnie Piotr Gladkowski
A co do reakcji babć, cioć to nie ma sie co przejmować zawsze znajdzie sie ktoś komu nie będzie sie podobać, ważne ze my jesteśmy zadowoleni wszystkich sie nie uszczęśliwi
wszystko zaczyna się walić

Biustonosze:

https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...1#post77106731
oniaczeq jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-03-10, 19:35   #2492
spencer83
Przyczajenie

Smile Dot.: Kielce

Cytat:
Napisane przez oniaczeq Pokaż wiadomość
Ja również czekam na relacje , tez będzie grał u mnie Piotr Gladkowski
A co do reakcji babć, cioć to nie ma sie co przejmować zawsze znajdzie sie ktoś komu nie będzie sie podobać, ważne ze my jesteśmy zadowoleni wszystkich sie nie uszczęśliwi
Masz w zupelności rację. Tylko tyle że u mnie starszyzna to są moi rodzice i rodzice mojego TŻ , a im się on bardzo podoba. Reszta rodziny jest w srednim wieku (30-40) i oni raczej narzekac nie będą (przynajmniej mam taką nadzieje). Ja już jestem zadowolona, gdzie jeszcze cala ceremonia przedze mna i to się dla mnie liczy.
Stary 2008-03-11, 00:36   #2493
karusia070707
Raczkowanie

Cytat:
Pewnie ze dam a Twoja juz gotowa? czy robisz jeszcze jakieś przeróbki? bo tez jestem ciekawa jak wygląda na żywo
Jeszcze nie gotowa. Dopiero do krawcowej ide 22 marca, trzeba bedzie ja skrocic i zrobic podpiecie trenu.

Pytanie z innej beczki, dziewczyny orientujecie sie moze ile kosztuje poduszeczka do niesinia obraczek??

Love doesn't make the world go round. Love is what makes the ride worthwhile.

http://www.slub-wesele.pl/suwaczki/20080621040213.png
karusia070707 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-03-11, 06:21   #2494
aurinko to ja
Raczkowanie

GG do aurinko to ja

dziewczyny,
jutro bierzemy cywilny i strasznie sie denerwuje. Trzymajcie za mnie kciuki bo przysiegac bede po finsku

caluski!!!
aurinko to ja jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-03-11, 06:44   #2495
kamilack80
Raczkowanie

[quote=aurinko to ja;6862591]dziewczyny,
jutro bierzemy cywilny i strasznie sie denerwuje. Trzymajcie za mnie kciuki bo przysiegac bede po finsku

Powodzenia

kamilack80 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-03-11, 07:00   #2496
ewusiula
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez aurinko to ja Pokaż wiadomość
dziewczyny,

caluski!!!

No to faktycznie wyzwanie
3mamy kciuki
ewusiula jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-03-11, 07:11   #2497
kamilack80
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez karusia070707 Pokaż wiadomość
Jeszcze nie gotowa. Dopiero do krawcowej ide 22 marca, trzeba bedzie ja skrocic i zrobic podpiecie trenu.

Pytanie z innej beczki, dziewczyny orientujecie sie moze ile kosztuje poduszeczka do niesinia obraczek??
ja swoja kupilam na allegro, koszt poduszeczki to 18zl ale do tej ceny trzeba doliczyc koszty przesylki.
jest cudna

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2008-03-11, 07:34   #2498
gosikk_s
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez katalinka17 Pokaż wiadomość
Gosikk ty jako pierwsza będziesz miała okazję bawić się przy naszym dj'u także liczę na relację
Spencer, o niego samego to nie ma co sie martwić,bo naprawdę przesympatyczny facet, tylko jak na niego goście zareagują, wiesz, babcie, ciotki starej daty ludzie...
Jasne, nie omieszkam podzielić się wrażeniami Tak się przywiązałam do tego forum że chyba nieprędko stąd odejdę. Mój TŻ załamuje ręce bo ja teraz tylko na forach ślubnych siedzę... U mnie na weselu będzie więcej starszych gości więc zdania co do DJ-a pewnie będą podzielone ale tym się nie martwię. Chcę po prostu żeby potrafił profesjonalnie poprowadzić imprezę a skoro mówicie że jest dobry w tym co robi to jestem spokojna
Aurinko to ja, trzymam kciuki Na pewno świetnie Ci pójdzie, nie mam pojęcia jak brzmi przysięga po fińsku ale dasz radę

ALEKS 09.05.2009 r. 2790g i 51 cm

ANIKA 05.04.2011r. 3120g i 56cm
gosikk_s jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-03-11, 10:38   #2499
aurinko to ja
Raczkowanie

GG do aurinko to ja

dziekuje!
sukienke mam fajna. A obraczki kupilismy z bialego zlota. Proste, z okraglymi brzegami bez ozdob. Tradycyjne i skromne. Nie za szerokie i nie za waskie. Teraz w domu patrze i widze, ze wygladaja jak srebrne, ale ja znow nie lubie zoltego zlota strasznie i laczone zloto tez mi sie nie podoba w obraczce. Wiec zdecydowalismy sie na biale. W sumie pierscionek zareczynowy tez mam z bialego wiec jest ok!
Ale sie stresuje bo tez nie wiem jakie sa slowa finskiej przysiegi, ale zgodzilam sie na finska, nie na angielska, bo moj TZ bedzie przysiegal w polskim kosciele wiec musi byc sprawiedliwie
aurinko to ja jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-03-11, 12:27   #2500
joasiatko
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez kamilack80 Pokaż wiadomość
ja swoja kupilam na allegro, koszt poduszeczki to 18zl ale do tej ceny trzeba doliczyc koszty przesylki.
jest cudna
Ja również kupiłam poduszkę na obrączki na allegro za 30zł + 7zł przesyłka. Jest wyjątkowa, ponieważ jest z wyhaftowanymi imionami nowożeńców oraz datą ślubu. Dodatkową ozdobą są dwa haftowane gołąbki oraz wstążeczka przytrzymująca obrączki - wstążeczka jest specjalnie ułożona, nie wymaga zawiązywania, nie ma możliwości aby zaplątała się w tym najważniejszym momencie ;-) Od spodu gumka do wsunięcia dłoni. Wymiary poduszki bez falbanki ok. 23x23 cm, haft może być w kolorze złotym, srebrnym lub bordowym, poduszka biała lub kremowa. Ja wybrałam haft złoty a poduszkę białą.
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg poduszkafalb.jpg (64,1 KB, 56 załadowań)
joasiatko jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-03-11, 13:26   #2501
Puchatek M.
Rozeznanie

Taką mam suknię Jakie dodatki do niej pasują? Chodzi mi o kwiaty i buciki. Welon i diadem dobrałam od razu w salonie przy zamawianiu sukni, a biżuterię już wiem jaką chcę.
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg Paryżanka,..jpg (20,6 KB, 104 załadowań)
Puchatek M. jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2008-03-11, 13:38   #2502
joasiatko
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Puchatek M. Pokaż wiadomość
Taką mam suknię Jakie dodatki do niej pasują? Chodzi mi o kwiaty i buciki. Welon i diadem dobrałam od razu w salonie przy zamawianiu sukni, a biżuterię już wiem jaką chcę.
Piękna!!!!!

Do takiej sukienusi pasują buciki z odkrytymi palcami - a' la sandałki (na pewno nie z czubem ani zaokrąglone), jeśli chodzi o kwiaty to moim zdaniem pasuje bukiet taki jak załączylam na zdjeciu.
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg wiazanka16.jpg (56,0 KB, 58 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg wiazanka42.jpg (54,4 KB, 56 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 6_01_2008_%2820%29.JPG (49,0 KB, 45 załadowań)
Stary 2008-03-11, 13:40   #2503
oniaczeq
Zakorzenienie

GG do oniaczeq

Cytat:

Ja na Twoim miejscu wybrałabym coś delikatnego ponieważ suknia sama w sobie jest już dość odważna (jak dla mnie oczywiście) a co za dużo to nie zdrowo, z butami nie pomogę bo sama mam problem ze swoimi
Ja wybrałabym coś takiego...sama sie nad nimi zastanawiam ale ja mowie gusta sa rożne, ja nie lubię krzykliwych wiązanek ślubnych.
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 2k0cf52b063f.jpg (64,8 KB, 59 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 2kc6bf043d15.jpg (33,8 KB, 49 załadowań)

Biustonosze:

Stary 2008-03-11, 13:41   #2504
mimezis
Raczkowanie

Cytat:
Jesli chodzi o kwiatki to dalabym jakas duza pokazna wiazanke bo sukienka jest duza, rozlozysta, kolor kwiatkow np odpowiadajacy kwiatom na sukience. Ja bym dala roze.

Wg mnie delikatna wiazanka zginie w tych falbankach, poza tym lepiej wybrac cos kolorowego, a jesli biale kwiaty, to duzo lisci, zeby sie kwiatki nie zlaly z sukienka. Na buciki z odkrytymi palcami tez bym uwazala, bo wiadomo, ze zdepcza Ci je wielokrotnie. A sukienka swoja droga bardzo ladna.

Oniaczeq ta druga wiazanka jest z materialu Tez mi sie podobala kiedys i wypowiadaly sie na jej temat rozne osoby.

Np moja sukienka jest delikatna, zwiewna, dlatego tez dopieram do niej odpowiednio delikatne kwiatki i wydaje mi sie ze dobrze kombinuje.
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg jlo.jpg (70,7 KB, 27 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg buk1.jpg (39,8 KB, 43 załadowań)

Nasza dzidzia
http://tickers.baby-gaga.com/p/dev299pr___.png

Edytowane przez m.a.r.t.a
Czas edycji: 2008-03-11 o 19:59 Powód: post pod postem
mimezis jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-03-11, 13:52   #2505
gosikk_s
Zakorzenienie

Cytat:
Puchatku a gorset Twojej sukni jest podszyty jakimś materiałem czy całkiem przezroczysty? Odważna jesteś, ja bym się krępowała wystąpić w takiej kreacji, jestem zbyt zachowawcza

Stary 2008-03-11, 13:54   #2506
Puchatek M.
Rozeznanie

Dziękuję za wszystkie rady Myślę, że sandałki tak nie bardzo, bo właśnie zdepczą mi paluszki Myślałam o takich butkach, ale czy nie za dużo tego złota
A co do kwiatów to nie mam pojęcia jakie

Gosikk gorset będzie przeźroczysty
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg zakardkwiatkiN.jpg (54,5 KB, 53 załadowań)
Puchatek M. jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-03-11, 14:02   #2507
oniaczeq
Zakorzenienie

GG do oniaczeq

Cytat:
Napisane przez mimezis Pokaż wiadomość
Oniaczeq ta druga wiazanka jest z materialu Tez mi sie podobala kiedys i wypowiadaly sie na jej temat rozne osoby.
No właśnie ja tez mam dość delikatna suknie wiec zastanawiałam sie nad ta wiązanka z materiału,chociaż ja chciałam dać żywe kwiaty, a swoja droga dopiero teraz jak napisałaś ze to materiał to zauważyłam hehe, tyle ze zamiast tych koralików dałabym takie tyle ze w odcieniu takim jakim będę miała pasek przy sukni, ale to jeszcze mam trochę czasu na zastanowienie
Puchatek to może idz do kwiaciarni w której zamawiasz bukiet oni na pewno maja jakiś katalog gdzie będziesz mogla przebierać i na pewno doradza..

Ze swojej strony wkleję kilka zdjęć makijażu i koków które mam zapisane na kompie(sama coś z tego sobie wybiorę tyle ze jak zwykle nie wiem co, póki co zbieram wiec może komuś tez sie przyda)
Na początku makijaże
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 200331913579452rightpic8yz.jpg (23,8 KB, 47 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg braz.jpg (20,7 KB, 46 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg S3C5160_mp.jpg (43,5 KB, 41 załadowań)

Biustonosze:

Stary 2008-03-11, 14:12   #2508
oniaczeq
Zakorzenienie

GG do oniaczeq

Koki
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 117388.jpg (25,6 KB, 27 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 501022524_primary.jpg (20,1 KB, 29 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg FRYZ3.jpg (46,4 KB, 25 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg upiecie00_1.jpg (8,2 KB, 18 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg upiecie00_53.jpg (17,2 KB, 24 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg Fryzura slubna4.jpg (21,6 KB, 28 załadowań)

Biustonosze:

Stary 2008-03-11, 15:08   #2509
karothka
Raczkowanie

GG do karothka

Cytat:
Dziękuję za wszystkie rady Myślę, że sandałki tak nie bardzo, bo właśnie zdepczą mi paluszki Myślałam o takich butkach, ale czy nie za dużo tego złota

Bardzo podobaja mi się te buciki, też będę szukać z zaokrąglonymi czubkami.Może masz szansę przymierzyć te buty razem z sukienką?Tak by było najprościej.

22.08.2009-to był Ten dzień
karothka jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2008-03-11, 16:19   #2510
mimezis
Raczkowanie

No dobra. Do slubu zostalo 3miesiace i 1 tydzień. Za wasza rada umowilam sie juz telefonicznie na czesanie do Awangardy do p. Sylwii - koszt ok. 80zl, czas ok. godziny. Probnej fryzury raczej robic nie bede - mam nadzieje ze bede zadowolona, bo przegladajac zdjecia z poczatkowych stron dziewczat tam czesanych mialy one fryzury bardzo poudziwniane, mnostwo drobnych poplatanych loczkow, a ja chce jak juz mowilam ujarzmiona burze

Bylam tez dzis na 1 usg - widzialam jak malenstwu bije serduszko. W swieta robimy maraton wreczania zaproszeń.

Ktos tu sie pytal o kwiaciarnie na Staszica, Namejza? czy jakoś tak - przegladajac dawne posty w sprawie fryzur znalazlam wypowiedz gdzie bardzo odradzano te kwiaciarnie - cena byla wyzsza niz uzgodniona i kwiaty nie te, co mialy byc (str 20-22?), wiec radze sie zastanowic.

Nasza dzidzia
Stary 2008-03-11, 17:58   #2511
oniaczeq
Zakorzenienie

GG do oniaczeq

mimezis mam nadzieje ze fryzurka po ślubie sie pochwalisz bo również ide do Pani Sylwii a tak na prawdę nic o niej nie wiem tylko tyle co z wątku wiec mam nadzieje ze zna sie na tym co robi..również nie chce misternie spiętych koków gdzie każdy włosek ma swoje miejsce wole bardzie zwichrzone upięcia

Biustonosze:

Stary 2008-03-11, 18:37   #2512
mimezis
Raczkowanie

Cytat:
mimezis mam nadzieje ze fryzurka po ślubie sie pochwalisz bo również ide do Pani Sylwii a tak na prawdę nic o niej nie wiem tylko tyle co z wątku wiec mam nadzieje ze zna sie na tym co robi..również nie chce misternie spiętych koków gdzie każdy włosek ma swoje miejsce wole bardzie zwichrzone upięcia
Pochwale sie pochwale. I mam nadzieje ze sie dluuugo utrzyma, bo slub o 14tej wiec o 9tej juz bede czesana. Tez ide w ciemno. Makijaż i paznokcie zrobi mi siostra - jest po kursie, studiuje kosmetologia, dorobila sie kuferka z markowymi trwalymi kosmetykami, wiec chyba jej zaufam - jest plus taki, ze moge miec u niej kilka probnych i to za darmo

Mam pytanie, co dokladnie trzeba zlozyc w urzedzie stanu cywilnego?? Nasze akty urodzenia i co?? Mam takie zapewnienia, ze zadne z nas nie jest w zwiazku, ale nie wiem czy to do cywilnego czy do koscielnego tez? Potrzebne sa jakies dowody osobiste?

Nasza dzidzia
Stary 2008-03-11, 18:44   #2513
kamilack80
Raczkowanie

Puchatek M.-----> suknia śliczna pewnei bedzies wygladac "piorunujaco" butki jedne z ładniejszych fasonow jakie widzialam i ktore to mnie sie spodobaly , osobisie bralam je pod uwage tylko ze ja potrzebuje bialych wiec takiego tez kolorku buty ogladam i szukam.
a jesli chodzi o twoje zapytanie dotyczace tego "czy aby nie za duzo zlota", hmm, to nie ma go az tyle bardziej przemysl spawe jak beda sie komponowac z suknia

oniaczeq-----> makijaze - dla mnie bomba natomiast fryzury, sama nie wiem, ja mam dylemat, mam ich za duzo i nie wiem bardzo co z nimi zrobic, co prawda obmyslilam kilka strategii, konkretnych az dwie ale musze jezcze to przemyslec

mimezis----> z tym usg to chyba musialo byc niesamowite uczucie
a z zaproszeniamy to myslalm zeby zaczac jeszcze przed swiatmai ale nie iwem jak czas nam na to pozwoli

Cytat:
Pochwale sie pochwale. I mam nadzieje ze sie dluuugo utrzyma, bo slub o 14tej wiec o 9tej juz bede czesana. Tez ide w ciemno. Makijaż i paznokcie zrobi mi siostra - jest po kursie, studiuje kosmetologia, dorobila sie kuferka z markowymi trwalymi kosmetykami, wiec chyba jej zaufam - jest plus taki, ze moge miec u niej kilka probnych i to za darmo

Mam pytanie, co dokladnie trzeba zlozyc w urzedzie stanu cywilnego?? Nasze akty urodzenia i co?? Mam takie zapewnienia, ze zadne z nas nie jest w zwiazku, ale nie wiem czy to do cywilnego czy do koscielnego tez? Potrzebne sa jakies dowody osobiste?
  • dowody osobiste,
  • odpisy skrócone aktu urodzenia (nie składają tych odpisów osoby zamierzające zawrzeć małżeństwo w USC miejsca swojego urodzenia),
  • razie niepełnoletności - prawomocne postanowienie sądu zezwalające na zawarcie małżeństwa,
  • wdowy i wdowcy - odpis aktu zgonu współmałżonka,
  • rozwiedzeni - odpis aktu małżeństwa z adnotacją o rozwodzie lub unieważnieniu małżeństwa (nie składają tych odpisów osoby, których poprzednie miejsce zawarcia małżeństwa było w tym samym USC),
  • obywatele obcego państwa przedkładają paszport oraz zaświadczenie stwierdzające możność zawarcia małżeństwa według prawa państwa, którego są obywatelami
trzeba tez uiścić oplate cos ok. 80 zl i tyle wiem czy jeszcze cos ?? hmm...

Edytowane przez m.a.r.t.a
Czas edycji: 2008-03-11 o 19:58 Powód: post pod postem
Stary 2008-03-11, 19:18   #2514
oniaczeq
Zakorzenienie

GG do oniaczeq

Cytat:
No to Ci fajnie...ja tez jestem po kursie i myślałam nad tym ze zrobię sobie sama makijaż (bo pazurki na pewno sama) ale jak wyliczyłam co mam kupić to stwierdziłam ze w ogóle mi sie nie opłaca, wiec poki co mam dwie wizażystki na oku, zrobię sobie próbne i zobaczę

Kmilack80 ja makijażami tez sie zachwyciłam, wiem ze chce mieć zaakcentowane oczy natomiast usta naturalne a co do fryzur tez póki co przeglądam , zbieram i nie mam jeszcze jakiejś konkretnej na myśli, mam nadzieje ze w krotce znajdę taka która zwali mnie z nóg a póki co zapuszczam i jeszcze raz zapuszczam włosy hehe

Biustonosze:

Stary 2008-03-11, 19:34   #2515
joasiatko
Raczkowanie

Cytat:
Mnie też będzie czesać na ślub p. Sylwia - już za 39dni...
Stary 2008-03-11, 20:37   #2516
mimezis
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez joasiatko Pokaż wiadomość
Mnie też będzie czesać na ślub p. Sylwia - już za 39dni...
No to będziesz pierwsza! - koniecznie załącz nam zdjęcie

Kamilack80 - dzieki za info o dokumentach

Nasza dzidzia
Stary 2008-03-12, 00:39   #2517
karusia070707
Raczkowanie

Oniaczeq dzisiaj chodzilam za butami i w jednym ze sklepow widzialam Twoja sukinke Wyglada naprawde super

Co do butow to nie znalzlam zadnych

Mam teraz pytanie w zwiazku z welonem. Czy ktoras z Was moze nie bedzie miala welonu? Ja szczeze mowiac nie widze siebie w welonie, chcialam zamast welonu wpiac sobie jakis kwiatek albo jakas spinke z ozdobami. Powiedzcie co myslicie na ten tamat i czy ktoras z Was tez tak robi Dzieki!!!

Love doesn't make the world go round. Love is what makes the ride worthwhile.

http://www.slub-wesele.pl/suwaczki/20080621040213.png
karusia070707 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-03-12, 07:51   #2518
mokapodi
Raczkowanie

z tego co się orientuję to welon na głowie Panny Młodej nie jest przypadkowy. W naszej wierze katolickiej jest symbolem czystości i niewinnosci. Podobnie obrączki , bukiet slubny to nie moda i wymysły tylko symbole ... więc zależy jakie masz podejście do sprawy ale ślub to nie tylko bardzo modny wygląd, więc się zastanów jeszcze... ja dopnę welon i kwiatka ;-)
mokapodi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-03-12, 07:57   #2519
gosikk_s
Zakorzenienie

Cytat:

Wow, to naprawdę odważna jesteś No i musisz mieć ekstra figurę, pogratulować A butki sliczne, bardzo mi się podobają ale osobiście zdecyduję się na skórkowe. Znajoma koleżanki miała buty z materiału i ponoć obtarły ją potwornie. I z tego co słyszałam lepsze jednak skórkowe bo dostosowują się do stopy a te materiałowe nie. No ale sama takich nie miałam więc trudno mi potwierdzić. Ale o te z materiału bałabym się i z innego względu. Nie ma gwarancji pogody a planujemy plener w trakcie wesela i wolałabym nie wrócić w brudnych butach. Te ze skórki można wytrzeć a materiałowe wchłoną brud i wilgoć i może być problem.

Stary 2008-03-12, 08:09   #2520
joasiatko
Raczkowanie

Ja osobiście nie wyobrażam siebie bez welonu... jestem zwolenniczką tej tradycji... i tu nie chodzi o jakąkolwiek czystość i niewinność, bo jak się jest z facetem przez kilka lat to trudno o takową podejrzewam, że nawet gdybym była (ale nie jestem) w ciąży to założyłabym welon...
Taka jest już tradycja, że spora większość dziewczyn od dawien dawna ubierało białe suknie, welon, miały kwiatuszki w ręku - to bardzo fajny zwyczaj.
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Forum ślubne

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości