Panny Młode - Kielce cz. I - Strona 93 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne

Notka

Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2008-03-27, 10:51   #2761
ewuniaa
Przyczajenie

Dot.: Kielce

Patix suknia świetna,ale trzeba mieć też świetną figurę.Zazdroszczę!Co do butków,w załączniku prezentuje wam moje.buciki.jpg
ewuniaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-03-27, 10:56   #2762
Puchatek M.
Rozeznanie

Śliczne butki
Stary 2008-03-27, 11:00   #2763
Asienka 28
Przyczajenie

Witajcie dziewczynki!!!
Dawno mnie tu nie było, oj bardzo dawno ale jakoś nie mialam na nic głowy. Mój ślub 26 lipca. Mieliśmy mieć wesele na Patio w Exbudzie ale niestety musimy je odwołać. Zmarł mój przyszły teść i postanowiliśmy, że wesela jako takiego nie będzie, to zrozumiałe. Zastanawiamy się nad przyjęciem dla najbliższej rodzinki i przyjaciół, na jakieś 50 osób. Mam nadzieję że zgodzą sie na takie coś właściciele wybranej przez nas sali. Jeśli nie to jestem w kropce bo przecież teraz nic nie znajdę. A tak w ogóle to napiszcie co myślicie o takim przyjęciu. Może któraś z Was była kiedyś na takim. Jak to wyszło? Mam nadzieję że nie będzie bardzo smutno, no bo bez muzyki. Chcieliśmy tak posiedzieć do północy i po torcie zakończyć imprezę. Napiszcie co o tym myślicie. Pozdrawiam gorąco....
Asienka 28 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-03-27, 11:14   #2764
Patix
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez Asienka 28 Pokaż wiadomość
Witajcie dziewczynki!!!
Dawno mnie tu nie było, oj bardzo dawno ale jakoś nie mialam na nic głowy. Mój ślub 26 lipca. Mieliśmy mieć wesele na Patio w Exbudzie ale niestety musimy je odwołać. Zmarł mój przyszły teść i postanowiliśmy, że wesela jako takiego nie będzie, to zrozumiałe. Zastanawiamy się nad przyjęciem dla najbliższej rodzinki i przyjaciół, na jakieś 50 osób. Mam nadzieję że zgodzą sie na takie coś właściciele wybranej przez nas sali. Jeśli nie to jestem w kropce bo przecież teraz nic nie znajdę. A tak w ogóle to napiszcie co myślicie o takim przyjęciu. Może któraś z Was była kiedyś na takim. Jak to wyszło? Mam nadzieję że nie będzie bardzo smutno, no bo bez muzyki. Chcieliśmy tak posiedzieć do północy i po torcie zakończyć imprezę. Napiszcie co o tym myślicie. Pozdrawiam gorąco....
Współczuję Wam serdecznie.Przykra sprawa.Wyobrażam sobie,że nie jesteście teraz w ciekawej sytuacji.Ja nie jestem zwolennikiem organizowania imprez w takich sytuacjach,bo jest to jeszcze bardziej przygnębiające.Nie znam waszej sytuacji ale może moglibyście przełożyć ślub na moment kiedy będziecie mogli zorganizować wesele takie jak planowaliście to w końcu raz w życiu.Przyjęcie to też nie jest zły pomysł,ale jeśli nie upłynęło wystarczająco dużo czasu od tej smutnej chwili to będzie to bardzo smutne przyjęcie choćby nie wiem co, to i tak w takiej chwili te myśli powrócą.Ja bym chyba przełożyła na przyszły rok.Ale zrobisz jak uważasz.
Patix jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-03-27, 11:35   #2765
katalinka17
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Patix Pokaż wiadomość
Współczuję Wam serdecznie.Przykra sprawa.Wyobrażam sobie,że nie jesteście teraz w ciekawej sytuacji.Ja nie jestem zwolennikiem organizowania imprez w takich sytuacjach,bo jest to jeszcze bardziej przygnębiające.Nie znam waszej sytuacji ale może moglibyście przełożyć ślub na moment kiedy będziecie mogli zorganizować wesele takie jak planowaliście to w końcu raz w życiu.Przyjęcie to też nie jest zły pomysł,ale jeśli nie upłynęło wystarczająco dużo czasu od tej smutnej chwili to będzie to bardzo smutne przyjęcie choćby nie wiem co, to i tak w takiej chwili te myśli powrócą.Ja bym chyba przełożyła na przyszły rok.Ale zrobisz jak uważasz.
Podpisuję się pod tym co napisała Patix.Mam takie samo zdanie.

SYN
katalinka17 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-03-27, 11:59   #2766
marysia_258
Zadomowienie

Dziewczyny czy któraś z Was chodzi na naukę tańca???? Jeśli tak to możecie powiedzieć mi ile biorą za godzinę i podać jakieś namiary??? Będę bardzo wdzięczna
marysia_258 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-03-27, 12:07   #2767
oniaczeq
Zakorzenienie

GG do oniaczeq

Cytat:
Współczuje kochana, ale zgadzam sie z wypowiedzią wyżej, u mojego brata była sytuacja ze mial brać ślub w lipcu 2008 , jednak jego przyszła zona miała wypadek i będzie miala operacje , przełożyli za rok bez problemu...ja bym przedstawiła jaka jest sytuacja i myślę ze nie powinni robić żadnych problemów bo zgadzam sie ze imprezy w takim momencie to nie najlepszy pomysl...
wszystko zaczyna się walić

Biustonosze:

https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...1#post77106731
oniaczeq jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2008-03-27, 12:54   #2768
moonikkaa
Raczkowanie

Dziewczyny jak ja Wam zazdroszczę, że Wasze sluby sa w tym roku...jak czytam o Waszych poszukiwaniach sukienek i bucików to czasem sobie myśle, że moze zaszaleje i w tym roku zrobimy

Co do DJa to dzis mam spotkanie z Piotrem Gładkowskim, w sumie to jeszcze nie wiem, czy chce zespol czy DJa, narazie dzwonie i spotykam się z tymi do których mam namiary i sa polecani... no a potem wybiorę ten zespół czy DJa który najbardziej odpowiada moim gustom.
Stary 2008-03-27, 13:22   #2769
ewson13
Raczkowanie

Witam
Poszukując butów na wesele siostry natknełam sie na ta stonę http://www.san-but.pl/index.php?cPath=3 moze komus sie przyda bo maja duzy wybór bucików ślubnych. Ja na razie przygotowuję sie do wesel gdzie będę gościem a takich w tym roku mam 6, wiec na pewno się wybawie Pozdrwiam wszystkich.
Stary 2008-03-27, 13:31   #2770
gosikk_s
Zakorzenienie

Patix, sukienka naprawdę piękna A co do butów, raczej też będę miała jedną parę. Jak na razie nawet tej jednej nie znalazłam więc nie bardzo wyobrażam sobie polować na drugą. Może jakoś przeżyję w szpilkach całą noc...

ALEKS 09.05.2009 r. 2790g i 51 cm

ANIKA 05.04.2011r. 3120g i 56cm
gosikk_s jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-03-27, 13:31   #2771
Patix
Przyczajenie

Ja mam butki kupione w Jędrzejowie,są bardzo wygodne i nie były drogie.butki.jpg
Stary 2008-03-27, 13:43   #2772
detker
Przyczajenie

GG do detker
marysia_258>>>może nie jestem dziewczyną, ale służę podpowiedzią
chodziliśmy z obecną żoną przez jakiś rok przed ślubem na kurs tańca do AKADEMII "RA-BIT", która mieści się na rynku (ich stronka www.ra-bit.pl).
Prowadzi ją 2 sympatycznych instruktorów, wybór należy do Ciebie.
My chodziliśmy do Andrzeja Króla i naprawdę byliśmy zadowoleni. Podobno efekt pierwszego tańca był osząłamiający (opinia gości i zespołu), choć uczyliśmy się nie tylko pod tym kątem
Pozdrawiam

dziewczyny, a w związku z tym, że znowu tu zajrzałem, to gdyby któraś z Was szukała sukienki niezniszczonej po Mej Szczęśliwej Małżonce, to piszcie na GG 1183716

Edytowane przez m.a.r.t.a
Czas edycji: 2008-03-27 o 19:46 Powód: post pod postem
detker jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-03-27, 14:34   #2773
Karothinka85
Przyczajenie

hej dziewczyny! poszukuje firmy ktora wypozycza pokrowce na krzesla lub sama je udekoruje. wesele mamy w okolicach kielc. jesli ktoras z was ma namiary to bardzo prosze. z gory dziekuje. pozdrawiam
Karothinka85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-03-27, 14:42   #2774
agata.p
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez amia83 Pokaż wiadomość
Cześć Dziewczyny! Dawno nie pisałam na forum bo pisze pracę magisterską. Ale pochwalę się co już załatwiłam:
sala Castor www.castor.kielce.pl
kamerzysta- dvpro.pl
fotograf - www.fotokracja.pl i www.styczen-fotografia.pl
zespół - "FRAZES" KIELCE
samochód - triumph spitfire www.motozabytek.pl
makijażystka, pazurki - p.Ewa Pela salon ul.Daleka

w trakcie załatwiania:
kurs p/małż.- Parafia św. Stanisława b.m. na Barwinku
suknia, garnitur itd.
zaproszenia, winietki, dekoracja kościoła, samochodu itp. sama robię

do załatwienia zostało:
cukiernia (Bracia Janusz)
kwiaciarnia (?)
fryzjerka -p. Ania Świeboda Salon ul.Wesoła
poradnia rodzinna
wódka i inne spożywcze
papiery z USC
moje "niespodzianki" i "wymysły"

Mam nadzieje, że nie zapomniałam o czymś ważnym, jak tak to będę wdzięczna za przypomnienie.Buziaczki
Droga amiu 83, na ile osób planujesz wesele w Castorze?? bo ja będę miała tam swoje przyjęcie nieco wcześniej - w maju i liczę na przybycie około 130 osób, i nie wiem czy nie pogubią się oni na tej wielkiej sali......
agata.p jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-03-27, 15:06   #2775
agunia82
Zakorzenienie

agata, ja byłam w castorze na weselu na 130 osób właśnie i powiem Ci że było w sam raz. Także spokojna głowa

agunia82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-03-27, 15:56   #2776
tiffi1
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Kalex Pokaż wiadomość
tiffi piękne buciki
bardzo mi sie podobaja - sama chętnie bym sobie takie sprawiła, tylko dla mnie mają za dużyyy obcas ja szukam bycików na małym obcasiku, może być taki obcas a la kaczuszka ale nic na razie nie znalazłam....
może pooglądam allegro i coś wybiorę?
Kalex,a le ja nie kupiłam na takim obcasie, tylko własnie czekałam na niższy i właśnie nabyłam na małym trochę szerszym obcasie.

Cytat:
Napisane przez katalinka17 Pokaż wiadomość
Tiffi bardzo ładne te butki, ni to w czub ni to okrąglutkie.Cacuszko są
A propo butów, jakie kupujecie/kupiłyście na zmianę??Baletki czy na obcasie??
Sama nie wiem jakie kupować, suknie mam kolorze złamanej bieli, ni to biel ni ecru...widziałam dziś urocze baletki z kokardką atłasową, ale białe-- zastanawiam się czy nie będą rażąco wyglądać
Kiedy byłam dzisiaj mierzyć suknie Pani z salonu powiedziała, ze najgorzej jak Panna Młoda ma buty ładne wysokie do kościoła a potem zakłada niskie i powłóczy suknią. jej zdaniem ( i moim też) lepiej wybrać jakiś średni obcas i mieć te buty cały czas

Cytat:
Napisane przez betiW Pokaż wiadomość
Tiffi - super butki, gdzie kupilaś w wawie, może sama skorzystam ? Mam jeszcze pytanko o namiary na honde czekoladowa - tak słodko brzmi

pozdrowionka

Dziewczyny wiecie gdzie dokładnie jest salon Matrix na Jagiellońskiej?
A może macie numer do polecanej p. Agnieszki, czy któraś z Was korzystała z jej usług, chodzi mi o fryzurkę??
Ja mam raczej krótkie włosy i szczerze powiem załamka!
MAM PROBLEM Z FRYZURĄ!!
Wszystkie fryzury na krókie włosy sa pospolite i takie same! I dlatego poszukuje wyjątkowej fryzjerki, która mi pomoże - nie sądziłam, że będę miała taki problem!
POMÓŻCIE!
Dziewczyny wklejam moje buty na niskim obcasie, naprawdę są niskie i wygodne. Kolor biały i ecru (ja mam ecru). Koszt 130zł, można kupić na allegro lub w warszawie pod pałacem.
naprawdę lepiej wybrać jedne niższe buty, niż potem sukienka zamiatać podłogę, nie ładnie to wygląda. jeśli chodzi o zakupy butów przez net, to niektóre firmy dopuszczają wymianę

A co do hondy to nie jest wypożyczona od kogoś tylko z rodziny.

Poprawiny
Będziemy je mieć, mamy dużo gości którzy zostają na poprawiny. zaczynamy 13.30 obiadem, od 14-ej będzie już zespół. Planowany czas do 20-ej. Obiad mamy dwudaniowy i jeszcze jedno lub dwa dania na ciepło.

Fotograf
U nas mamy tak, ze plener robimy kilka dni po ślubie. Mam nadzieję, że jeszcze w tym samym tygodniu bo mamy urlop. Uważam, ze to dobry pomysł, nie stresujemy się jest na luzaka ;-)
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg P3270571.JPG (32,7 KB, 49 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg P3270572.JPG (55,6 KB, 39 załadowań)

Czas edycji: 2008-03-27 o 19:43 Powód: post pod postem
tiffi1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-03-27, 16:21   #2777
katalinka17
Zadomowienie

Tifii aj śliczne te butki twoje, coś w moim stylu.
A co do butów, moja suknia już teraz jest w sam raz jeśli chodzi o długość, a być może jeszcze skrócę ją, w każdym razie powłóczenie suknią mi nie grozi, tym bardziej, że suknia bez trenu, tylko lekko przedłużana
Ale kto wie? Może znajdę jakieś niższe, wygodne butki?

SYN
katalinka17 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-03-27, 17:35   #2778
oniaczeq
Zakorzenienie

GG do oniaczeq

tiffi bardzo ładne buty, szukam czegoś podobnego , ale póki co muszę poczekać na suknie później dopasowywać buty..
wszystko zaczyna się walić

Biustonosze:

https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...1#post77106731
oniaczeq jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-03-27, 18:06   #2779
karothka
Raczkowanie

GG do karothka

Cytat:
Napisane przez marysia_258 Pokaż wiadomość
Dziewczyny czy któraś z Was chodzi na naukę tańca???? Jeśli tak to możecie powiedzieć mi ile biorą za godzinę i podać jakieś namiary??? Będę bardzo wdzięczna
Zamówiłam właśnie płytki z nauką tańca, zobaczymy już niedługo czy się sprawdzą .

Co do sesji zdjęciowej to zdecydowanie wolę po ślubie, bez stresu, że musisz wrócić jak najszybciej do gości.

22.08.2009-to był Ten dzień
karothka jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2008-03-27, 19:53   #2780
m.a.r.t.a
Zakorzenienie

Cytat:
To moja Suknia.Jak Wam się podoba?Załącznik 1394782
To także moja suknia, z lekkimi zmianami, już zamówiona
Stary 2008-03-27, 20:30   #2781
dagunia24
Raczkowanie

GG do dagunia24

Patix suknia piękna zazdroszczę, bo ja gruba jestem i w każdej będę brzydko wyglądać

Butki też ładne.

amia83 heloł nio wreszcie wiem gdzie też mam się udać będę czekać na efekty i zdjęcia
Stary 2008-03-27, 22:55   #2782
karothka
Raczkowanie

GG do karothka

Cytat:
To moja Suknia.Jak Wam się podoba?
Sukienka jest cudna!!! Jesteś wysoką osóbką?Zastanawiam się czy pasowałaby mi taka ''rybka''. Jestem wysoka i bardzo szczupła. Myślicie, że taki krój ''wydłużyłby'' mnie jeszcze bardziej?
Zawsze chciałam mieć taką prawdziwą ''bezę'', ale coraz częściej widzę urzekające ''rybki''.A ta jest po prostu śliczna...

Stary 2008-03-27, 23:18   #2783
zlota rybka
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Asienka 28
Witajcie dziewczynki!!!

Cytat:
Zgadzam się z Patix. Zdecydowanie przełożyłabym na przyszły rok. Ze względu na Was oboje,ale też ze względu na rodzinę, dla których taka uroczystość nie kojarzyłaby się przyjemnie. Oczywiście to Twoja sprawa,ale na prawdę to może być impreza w stylu żałobnym,a nie tak powinnien być oprawiony ten niezwykły, wyjątkowy dzień... Nie łzami smutku lecz radością. Pozdrawiam i życzę dobrych decyzji Asieńko

Edytowane przez zlota rybka
Czas edycji: 2008-03-27 o 23:21 Powód: nie pojawiły się oba istotne cytaty
zlota rybka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-03-28, 08:38   #2784
dagunia24
Raczkowanie

GG do dagunia24

Asienka 28 ja myślę że możesz wziąść ślub i na pewno teść nie chciałby żebyście z jego powodu odwoływali ślub. Mój kolega miał kiedyś taka sytuacje tata mu umarł 3 mce wcześniej i ksiądz właśnie tak powiedział parze młodej, że na pewno chciałby, żeby wszyscy się dobrze bawili i nie odwoływali ślubu zjego powodu. Wesele było na 120 osób i wszyscy się bawili nie było żałoby.
Stary 2008-03-28, 08:39   #2785
Patix
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez karothka Pokaż wiadomość
Sukienka jest cudna!!! Jesteś wysoką osóbką?Zastanawiam się czy pasowałaby mi taka ''rybka''. Jestem wysoka i bardzo szczupła. Myślicie, że taki krój ''wydłużyłby'' mnie jeszcze bardziej?
Zawsze chciałam mieć taką prawdziwą ''bezę'', ale coraz częściej widzę urzekające ''rybki''.A ta jest po prostu śliczna...
Witaj
Nie jestem bardzo wysoka ale dość szczupła.Mierzyłam bardzo dużo sukni,chyba nawet za dużo.Miałam też zamówioną już suknię z Agory ale jak mnie koleżanki zobaczyły w tej to stwierdziły że tylko ta i musiałam w Agorze zrezygnować,oczywiście po stracie zadatku.Ale czego się nie robi,żeby oczarować mężczyznę swojego życia w tym szczególnym dniu?!Osobiście uważam,że dla bardzo wysokiej osoby to nie jest odpowiednia suknia.Pozdrawiam

Cytat:
Napisane przez dagunia24 Pokaż wiadomość
Patix suknia piękna zazdroszczę, bo ja gruba jestem i w każdej będę brzydko wyglądać

Butki też ładne.

amia83 heloł nio wreszcie wiem gdzie też mam się udać będę czekać na efekty i zdjęcia
Dagunia na pewno nie będziesz brzydko wyglądać i na pewno znajdziesz odpowiedni krój dla siebie.W ubiegłym roku wychodziła za mąż moja koleżanka,jest dosyć pokażnych rozmiarów i też się bała,że będzie kłopot z suknią.Ale przymierzyła na prawdę dużo sukien,oczywiście tych które na nią weszły i wybrałyśmy taką,że nawet nie było bardzo widać jej figury.Musisz pochodzić po sklepach czy komisach i poprzymierzać różne fasony tylko najlepiej idż z kimś życzliwym kto szczerze powie ci jak wyglądasz.Powodzenia

Czas edycji: 2008-03-28 o 20:03 Powód: post po postem
Stary 2008-03-28, 10:18   #2786
ewuniaa
Przyczajenie

Zobaczcie moją suknię.Też nie jestem najszczuplejsza ale ten model bardzo mi pasował.magnolia.jpg
ewuniaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-03-28, 10:38   #2787
nitka_mp
Przyczajenie

Hej wszystkim, od dawna czytam to forum, az dzis postanowilam sie dolaczyc.

Po pierwsze bardzo sie ciesze ze istnieje to forum, bo bardzo pomoglo mi w wyborze sali na wesele. Teraz kolej na muzyke, jeszcze nie jestem do konca przekonana czy ma to byc orkiestra czy dj. Wiec mam do Was prosbe o przeslanie mi namiarow na dj-ow i orkiestry ktore polecacie, a wtedy bede umawiac sie na spotkenia i oceniac. Dzieki bardzo. A i jeszcze jedno, sale juz mamy i co teraz, slub w sierpniu 2009. Muzyka? Kamerzysta? Zdjecia?

Czas edycji: 2008-03-28 o 20:15 Powód: post pod postem
nitka_mp jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-03-28, 10:50   #2788
Puchatek M.
Rozeznanie

Ewunia bardzo ładna suknia
Stary 2008-03-28, 11:27   #2789
karothka
Raczkowanie

GG do karothka

Cytat:
Napisane przez nitka_mp Pokaż wiadomość
A i jeszcze jedno, sale juz mamy i co teraz, slub w sierpniu 2009. Muzyka? Kamerzysta? Zdjecia?
My też ślubujemy w sierpniu przyszłego roku i powiem Ci, że o wielu dobrych kapelach można już zapomnieć.Wydzwaniałam po zespołach jakieś 3 tygodnie temu i naprawdę został już nieduży wybór - każdy stara się pozajmować tych najlepszych jak najwcześniej.Kilka dni temu zamówiliśmy fotografa i kamerzystę.Chcieliśmy Media Vision, ale był już zajęty.Radzę Ci wybrać jak najszybciej, bo sierpień to niezwykle ''chodliwy'' miesiąc.Powodzenia w poszukiwaniach.

Jeśli szukasz namiarów na dobre zespoły - przejrzyj cały wątek, znajdziesz tutaj wszystko.

Edytowane przez karothka
Czas edycji: 2008-03-28 o 11:31 Powód: Post pod postem
Stary 2008-03-28, 11:38   #2790
tiffi1
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez nitka_mp Pokaż wiadomość
Po pierwsze bardzo sie ciesze ze istnieje to forum, bo bardzo pomoglo mi w wyborze sali na wesele. Teraz kolej na muzyke, jeszcze nie jestem do konca przekonana czy ma to byc orkiestra czy dj. Wiec mam do Was prosbe o przeslanie mi namiarow na dj-ow i orkiestry ktore polecacie, a wtedy bede umawiac sie na spotkenia i oceniac. Dzieki bardzo. A i jeszcze jedno, sale juz mamy i co teraz, slub w sierpniu 2009. Muzyka? Kamerzysta? Zdjecia?
Już bardzo dużo o tym pisaliśmy - prześledź najpierw wątki, bo ostatnio toczyły sie dyskusje na temat kamerzystów, fotografów i zespołów, oraz dj
tiffi1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Forum ślubne

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości