Panny Młode - Kielce cz. I - Strona 95 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne

Notka

Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2008-03-31, 10:00   #2821
Patix
Przyczajenie

Dot.: Kielce

Cytat:
Napisane przez amia83 Pokaż wiadomość
Śluby 15 sierpnia jak najbardziej, moja koleżanka ma w tym roku właśnie 15 sierpnia bo nie było terminów, a to przecież święto więc wolne.

Z innej beczki: Dziewczyny mam takie pytanie sukienki jakich firm są w Paryżance? Chodzi mi bardziej o polskie firmy, wiem napewno, że urszula mateja i jakie jeszcze? przymerzalam suknie w paryżance, przeszlam pozniej pare sklepów cymbeline, verona i po tygodniu wróciłam do paryżanki bo zdecydowałam się na sukienkę w ich sklepie. Pani oznajmila mi ze tej skienki juz nie ma i juz jej nie dostane. Zapytałam sie czy byla ze starej kolekcji , bo stara moga wysprzedawac, powiedzial ze nie ze starej z nowej kolekcji ale ze nie moze powiedziec mi dlaczego ale juz jej nie moge zamówic. Nie wiem o co w tym wszystkim chodzi. Zapytałam sie czy dostane taka moze w innym miescie, ze bardzo mi zalezy, one na to ze nie. Teraz tak myślę, że jesli ta sukienka nie byla "firmowa" to moze jakis zaklad w kielcach szyje sukienki i wstawia do "paryżanki"? Miałyście podobna sytuację??? Pomóżcie!!!
Na pewno w Paryżance mają też suknie Agory,bo sama tam taką oglądałam.A suknia,którą przymierzałaś nie była umieszczona w katalogu,które są w sklepie albo na stronie internetowej.Stąd mogłabyś się dowiedzieć jaka to firma.Może to była suknia którejś ze sprzedawczyń z Paryżanki?!
Patix jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-03-31, 10:24   #2822
gosikk_s
Zakorzenienie

Joasiatko, obcas w Twoich bucikach jest ekstra, tez bym najchętniej wyskoczyła w takich wysokich ale obawiam się że nie dałabym rady całą noc... A drugich raczej nie kupię, wątpię żebym znalazła. Tylko te przody z paseczków, jak dla mnie są zbyt odkryte, nie boisz się o palce? Albo Cię goście zdepczą albo nie daj boże może byc mokro i nietrudno się gdzieś ubrudzić. Ja jednak szukam butków z zabudowanym przodem, mogą być co najwyżej bez pięt

ALEKS 09.05.2009 r. 2790g i 51 cm

ANIKA 05.04.2011r. 3120g i 56cm
gosikk_s jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-03-31, 10:38   #2823
joasiatko
Raczkowanie

gosikk_s - jestem dobrej myśli będę miała wymarzoną rozłożystą suknię + sexowne buty, więc będę myślała tylko aby dobrze się bawić, a nie martwić czy coś mi się w nogę stanie... z resztą - mam na zmianę butki na koturnie, które prawie w całości zakrywają palce
joasiatko jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-03-31, 10:38   #2824
tiffi1
Rozeznanie

Dziewczyny, ja ciągle w rozjazdach a tu jeszcze zostało mi kilka zaproszen do rozdania no i trzeba pochodzić po sklepach. trochę zaczynam sie stresować, ze to juz nieługo
tiffi1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-03-31, 11:09   #2825
joasiatko
Raczkowanie

Jak zostanie Ci 19dni do ślubu - to zobaczysz dopiero jaki to stres... Wtedy zaczną się problemy typu - czy dokupić kolejną parę pończoch, czy masz odpowiedni kolor błyszczyka/szminki, modlisz się żeby żadna krostka na twarzy Ci nie wyskoczyła... itd...
Stary 2008-03-31, 12:02   #2826
marysia_258
Zadomowienie

a

Edytowane przez marysia_258
Czas edycji: 2008-04-03 o 11:47
marysia_258 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-03-31, 12:30   #2827
joasiatko
Raczkowanie

dla mnie poważne nie są - marysiu_258... więc nie musisz być sarkastyczna - sama się przekonasz jak twój ślub będzie lada dzień

Zmierzam do tego, że jak już masz wszystkie ważne sprawy dopięte na ostatni guzik, to wtedy zaczynasz myśleć o drobnostkach, o których wcześniej w ogóle nie zdawałaś sobie sprawy. Intensywniej starasz się aby twoje ciało było ładne, wybierasz odpowiednią bieliznę (bo to nieodłączny element stroju ślubnego i równie ważny), nawet pończochy - niby taki banał - ale też trzeba dobrać je tak, aby całość ładnie się eksponowała (wiadomo, że można teraz dostać i gładkie, i ze wzorkami i kabaretki), potem idziesz do sklepu aby kupić kosmetyki i na prawdę nie wiesz już sama co wybrać - bo tyle jest tego do wyboru.
Stary 2008-03-31, 12:54   #2828
marysia_258
Zadomowienie

Może i masz rację przekonam sie za 2 miesiące Nie chciałam być uszczypliwa
Stary 2008-03-31, 13:22   #2829
joasiatko
Raczkowanie

Stary 2008-03-31, 14:48   #2830
dagunia24
Raczkowanie

GG do dagunia24

joasiatko każda z nas bedzie miała taki stres powodzenia życzę i aby wszystko było po Twojej myśli, jak będziesz już po to liczymy z kolezankami z forum, że pochwalisz sie zdjęciami
Stary 2008-03-31, 19:18   #2831
GabrielaP
Raczkowanie

Wyślij wiadomość przez MSN do GabrielaP

Witam Was Dziewczyny już dawno tu nie byłam. Ja mam ślub 11 października ale już za sukienką chodzę ale mam problem bo nie mam pojęcie gdzie sie czesać może znacie kakąś dobrą fryzjerkę!
GabrielaP jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-03-31, 19:39   #2832
malutka 166
Rozeznanie

Joasiątko dziękuję za odpowiedź..oczywiście chodziło mi o akt chrztu..mam odpis aktu urodzenia, ale stary już taki trochę z wyglądu..
Stary 2008-03-31, 23:56   #2833
agunia82
Zakorzenienie

To jak masz stary odpis aktu urodzenia, to raczej musisz postarać się o nowy. Odpis aktu urodzenia musi mieć adnotację że został wydany do dokumentów do małżeństwa i uiszczoną opłatę skarbową, niestety...

agunia82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-04-01, 09:58   #2834
Puchatek M.
Rozeznanie

W Paryżance z polskich firm są na pewno: Agora, Mateja i Sposabella. Sukni z kieleckich pracowni nie mają.
Nie zapisały Ci numeru Twej sukni jak ją mierzyłaś ? Mi zapisały wszystkie i potem nie było problemu, którą chcę.
Stary 2008-04-01, 10:15   #2835
gosikk_s
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez joasiatko Pokaż wiadomość
dla mnie poważne nie są - marysiu_258... więc nie musisz być sarkastyczna - sama się przekonasz jak twój ślub będzie lada dzień

Zmierzam do tego, że jak już masz wszystkie ważne sprawy dopięte na ostatni guzik, to wtedy zaczynasz myśleć o drobnostkach, o których wcześniej w ogóle nie zdawałaś sobie sprawy. Intensywniej starasz się aby twoje ciało było ładne, wybierasz odpowiednią bieliznę (bo to nieodłączny element stroju ślubnego i równie ważny), nawet pończochy - niby taki banał - ale też trzeba dobrać je tak, aby całość ładnie się eksponowała (wiadomo, że można teraz dostać i gładkie, i ze wzorkami i kabaretki), potem idziesz do sklepu aby kupić kosmetyki i na prawdę nie wiesz już sama co wybrać - bo tyle jest tego do wyboru.
Joasiatko, szczerze mówiąc to ja sama odliczam dni do Twojego ślubu. Bo będziesz pierwszą wizażanką z naszego tu grona na ślubnym kobiercu w tym roku. Większość z nas ma jeszcze trochę czasu więc jestem podekscytowana myślą że Ty to "już prawie..."

Stary 2008-04-01, 17:32   #2836
mimezis
Raczkowanie

No prawie uporałam się z zaproszeniami - zjeździłam przy tym pół Polski!

Teraz zbieramy papierki do spisania protokołu. Najtrudniej o te 3 spotkania w poradni - ponieważ jesteśmy z innych miast to pasuje nam tylko sobota, terminy już dawno pozajmowane, krzyczą, że się obudziłam na 3 miesiące przed ślubem, a proboszcz nie odpuszcza. Udało mi sie zapisać na te warsztaty komunikacji małżeńskiej w Niepołomicach koło Krakowa na 19ego kwietnia (zaliczają 2 spotkania) to dam Wam znać jak było - płacimy za tę przyjemność 50zł od pary, twa od 9 do 15tej. Trzecia poradę udało mi sie znaleźć w Warszawie w kolejny weekend, porada bezpłatna, choć kobieta się dziwiła, że można na te warsztaty i że to ona nie wie, co z nami zrobi w 1 spotkanie, jak ona nie może nas wypuścić bez nauczenia analizowania wykresów. Trochę się tylko martwię o to spisanie protokołu, czy na niecałe 2 miesiące przed ślubem nie będzie za późno? I czy w ogóle na spisanie można się umawiać na soboty czy tylko w godzinach otwarcia kancelarii?, bo nie uśmiecha się narzeczonemu brać wolnego. Mój TŻ to w ogóle myślał że załatwię to bez niego haha. Jak myślicie?

Martwię się o magisterkę, nie mam do tego teraz głowy a muszę złożyć do czerwca..tragedia..

Nasza dzidzia
http://tickers.baby-gaga.com/p/dev299pr___.png
mimezis jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-04-01, 18:57   #2837
tweety00
Przyczajenie

Cześć
Czy znacie może Dj Jano z W-wy ? , może ktoś miał możliwośc wysłuchania jego umiejętności ?
strona http://djjano.pl/
tweety00 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-04-01, 19:27   #2838
aniag66
Przyczajenie

Mimezis, ja mam podobny problem do Twojego, bo studiuje i pracuje w Warszawie i zostaja mi tylko soboty zeby wszystko pozalatwiac, tez sie wlasnie zastanawiam czy ksiadz nam pozwoli spisac ten protokol w sobote
I jesli wypisze upowaznienie to czy Mama moze mi zebrac dokumenty ktore trzeba przekazac ksiedzu?
chodzi mi o akt urodzenia, chrztu i bierzmowania, nie wie moze ktoras z Was czy ja musze osobiscie sie po te dokumenty zglosic, bo w sobote niestety urzedy sa zamkniete...
poza tym tez pisze prace mgr i tez niestety musze niedlugo zlozyc prace i sie obronic
aniag66 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-04-02, 08:02   #2839
marysia_258
Zadomowienie

Mimezis, aniag66 - nie jesteście same z problemami Ja mam ślub 7 czerwca i muszę szukać nowej parafii w której wezmę ślub
( najprawdopodobniej u mojego TŻ) Dzisiaj się rozstrzygnie czy będzie jeszcze jakakolwiek godzina wolna Mój proboszcz zaczął robić generalny remont kościoła!! Oczywiście wiedzieliśmy o tym, ale powiedział że do czerwca zdąży zrobić baaardzo dużo i już będzie ładnie. Teraz jednak okazało się że nie!!!!
Zaproszenia wydrukowane, połowie gości rozdane, a teraz zmieni się i parafa i godzina ślubu ( bo wszędzie godz. 16 jest już zarezerwowana a my o tej mieliśmy mieć ślub) i zaproszenia mogę sobie wyrzucić... No i oczywiście ksiądz nie bardzo chce mi wydać papiery! Mówi że przecież ten kościół tak źle nie wygląda. A wygląda jak pobojowisko;((!!!! Masakra po prostu odechciewa mi się wszystkiego...
Stary 2008-04-02, 08:04   #2840
gosikk_s
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez mimezis Pokaż wiadomość
No prawie uporałam się z zaproszeniami - zjeździłam przy tym pół Polski!

Teraz zbieramy papierki do spisania protokołu. Najtrudniej o te 3 spotkania w poradni - ponieważ jesteśmy z innych miast to pasuje nam tylko sobota, terminy już dawno pozajmowane, krzyczą, że się obudziłam na 3 miesiące przed ślubem, a proboszcz nie odpuszcza. Udało mi sie zapisać na te warsztaty komunikacji małżeńskiej w Niepołomicach koło Krakowa na 19ego kwietnia (zaliczają 2 spotkania) to dam Wam znać jak było - płacimy za tę przyjemność 50zł od pary, twa od 9 do 15tej. Trzecia poradę udało mi sie znaleźć w Warszawie w kolejny weekend, porada bezpłatna, choć kobieta się dziwiła, że można na te warsztaty i że to ona nie wie, co z nami zrobi w 1 spotkanie, jak ona nie może nas wypuścić bez nauczenia analizowania wykresów. Trochę się tylko martwię o to spisanie protokołu, czy na niecałe 2 miesiące przed ślubem nie będzie za późno? I czy w ogóle na spisanie można się umawiać na soboty czy tylko w godzinach otwarcia kancelarii?, bo nie uśmiecha się narzeczonemu brać wolnego. Mój TŻ to w ogóle myślał że załatwię to bez niego haha. Jak myślicie?

Martwię się o magisterkę, nie mam do tego teraz głowy a muszę złożyć do czerwca..tragedia..
Bez TŻ-ta protokołu raczej nie załatwisz ale my byliśmy spisywać na początku tego tygodnia a wcale nie mamy jeszcze zaliczonej poradni, zaświadczenia z USC tez jeszcze nie. I ksiądz się nie czepiał, papierki doniesiemy przy okazji, cały czas zbieramy się do tej poradni... Ale myślę że nawet jeśli pójdziecie później nie będzie problemu, w końcu protokół spisuje się nie wcześniej niż 3 miesiące przed, i granicy chyba tu nie ma. Ten Wasz ksiądz to chyba jakiś straszny formalista ale może da się z nim umówić na sobotę. Szczerze mówiąc pojęcia nie mam, kancelaria z reguły jest czynna od poniedziałku do piątku ale myślę że to zależy raczej od dobrej woli...

Stary 2008-04-02, 08:24   #2841
gosikk_s
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez marysia_258 Pokaż wiadomość
Mimezis, aniag66 - nie jesteście same z problemami Ja mam ślub 7 czerwca i muszę szukać nowej parafii w której wezmę ślub
( najprawdopodobniej u mojego TŻ) Dzisiaj się rozstrzygnie czy będzie jeszcze jakakolwiek godzina wolna Mój proboszcz zaczął robić generalny remont kościoła!! Oczywiście wiedzieliśmy o tym, ale powiedział że do czerwca zdąży zrobić baaardzo dużo i już będzie ładnie. Teraz jednak okazało się że nie!!!!
Zaproszenia wydrukowane, połowie gości rozdane, a teraz zmieni się i parafa i godzina ślubu ( bo wszędzie godz. 16 jest już zarezerwowana a my o tej mieliśmy mieć ślub) i zaproszenia mogę sobie wyrzucić... No i oczywiście ksiądz nie bardzo chce mi wydać papiery! Mówi że przecież ten kościół tak źle nie wygląda. A wygląda jak pobojowisko;((!!!! Masakra po prostu odechciewa mi się wszystkiego...
No to faktycznie pięknie Was załatwił Ale papiery wydać musi, w końcu nie macie obowiązku brać tam ślubu jesli Wam coś nie odpowiada. A zgadza się, w trakcie remontu nie da rady, jak by to wyglądało na filmie czy zdjęciach. Ostatecznie kościołów trochę tu jest, faktycznie najlepiej gdybyście załatwili godzinę u TŻ-ta, byłoby najwygodniej. A zaproszenia faktycznie trzeba będzie chyba wydrukować jeszcze raz, a tym co rozdaliście może po prostu dajcie znać o zmianach...

Stary 2008-04-02, 08:52   #2842
lady.anna
Raczkowanie

GG do lady.anna

A nam już tylko 2 miesiące zostały i powoli zaczynam się stresować. joasiontko życzę ci pięknej pogody i cudownego dnia. Ja mam tylko nadzieję, że u nas wszystko będzie w porządku. Co do pończoch itp. to racja, zawsze najmniejsze drobiazgi sprawiają największy dylemat
Jestem już po makijażu i fryzurce próbnej, a teraz musze znaleźć jakies ładne buciki i chyba wybiorę sie z tym do Jędrzejowa.
A czy nie wiecie może gdzie znajdę jakąś ładną bieliznę (konkretnie gorsecik) za w miare rozsądną cene?

Edytowane przez lady.anna
Czas edycji: 2008-04-02 o 09:27
lady.anna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-04-02, 10:12   #2843
amia83
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez malgorzatkka Pokaż wiadomość
Z sukni które pokazłaś niektóre są na stronie Paryżanki więc warto zoabczyć w Kielcach i porównać ceny. Napewno w paryżance mają tą na ostatnim zdjeciu z Atelier Diagonal.
Byłam właśnie wczoraj w Paryżance i Pani powiedziała ze tego modelu atelier diagonal nie mają. Zdziwiłam się też bo model Paola w Paryżance 2100 a w Krakowie 1690, albo w cymbeline w kielcach model Alicante 2300 a w krakowie w Cymbeline 1890. W Kielcach strasznie zawyżają ceny a i tak jestem średnio 2 razy w miesiacu w Krakowie wiec nie jest to problem ze musze specjalnie jezdzic. Chyba kupię w Krakowie.
amia83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-04-02, 10:24   #2844
amia83
Raczkowanie

Puchatku M zapisały nazwę sukienki tylko ze jak przyszłam za tydzień to powiedziay ze sie sprzedała i juz jej nie moge zamówić. no paranoja ale juz sie tym nie przejmuje bo znalazłam ja w internecie ( firma polska Antra) i jest 400 zl tansza w Krakowie niz była w Paryżance. Jeszcze nie jestem ostatecznie zdecydowana bo kolezanki stwierdzily ze jest dla mnie zbyt skromna, wiec zastanawiam sie miedzy 4 modelami jade jutro do krakowa z ekipa doradzająca to mam nadzieje ze sie zdecyduje.

Moj TŻ byl wczoraj w Paryżance. Przymierzył 1 spodnie i zmienial tylko marynarki, przymierzył 4 i po 10 minutach - "tą biorę". Też bym tak chciała , ja nie mogę sie tak szybko zdecydcowac.
A ty juz masz sukienkę? bo mnie strasza ze do połowy kwietnia musze zamówić.
amia83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-04-02, 10:47   #2845
Puchatek M.
Rozeznanie

Ja suknię zamówiłam w marcu i też mówiły, że to ostateczny termin.
Stary 2008-04-02, 10:48   #2846
gazelcia
Raczkowanie

Dziewczynki ile wcześniej zaczęłyście rozwozić zaproszenia??
Ja jeszcze nie mam swojej sukni, a już zaczynam sie denerwować czy będzie z nią wszystko OK... okropne

No i mam okropny problem z fryzjerem - bo kompletnie nie wiem gdzie mam iść - oczytałam się forum i mam tylko mętlik w głowie może macie jakieś fotki fryzur stworzonych przez nasze kieleckie fryzjerki - takie sprawdzone na własnej głowie??
Bo bez sensu chodzić po 10 i robić fryzury próbne...
Stary 2008-04-02, 10:50   #2847
Puchatek M.
Rozeznanie

My zaproszenia będziemy roznosić koniec maja i początek czerwca.

Z fryzurą też mam problem
Stary 2008-04-02, 10:52   #2848
gazelcia
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Puchatek M. Pokaż wiadomość
My zaproszenia będziemy roznosić koniec maja i początek czerwca.

Z fryzurą też mam problem
Puchatek M. o której godzinie masz ślub ?? Bo ja też mam 2 sierpnia
Stary 2008-04-02, 11:22   #2849
kamilack80
Raczkowanie

Dziewczyny jak czytam wasze wypowiedzi to z jednej strony sie ciesze, poniewaz widze ze nie tylko ja mam "kocioł" i stresa, a z drugiej strony juz nie moge sie doczekac

najbardziej to przeraza mnie ze zabraknie mi czasu i ze sie spoznie na wlasny slub, staram sie nei nakrecac, ale za duze tego wszystkiego w jednym czasie sie nawarstwilo.

co prawda wszelkie formalnosci z kosciolem mamy juz zalatwione, ale np. pierwsze przymiarke sukni mam 10 maja i wlasnie , myslalam ze to w miare rozsadny termin tylko ze jak mowie o tym znajomym to pytaja czy aby nie za pozno i juz mi sie wlacza skurcz zoladka
butow brak, bielizna wisi na wieszaczku gdzies w sklepie , zero dodatkow, brak pomyslu na makijaz, na poprawiny tez nic nie mam, z zaproszeniami jeszcze nie jezdzilismy, nawet ine wiem gdzie butkiety slubne zamowic...ehh
do tego remont mieszkania, kupno mebli itp,
a nawet juz nie chce wspominac o pracy, wszystko naraz...

tak czy inaczej dam/y rade a ta nerwowka to chyba wszystkich dopada

kamilack80 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-04-02, 11:41   #2850
aniaaa84
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez gazelcia Pokaż wiadomość
No i mam okropny problem z fryzjerem - bo kompletnie nie wiem gdzie mam iść - oczytałam się forum i mam tylko mętlik w głowie może macie jakieś fotki fryzur stworzonych przez nasze kieleckie fryzjerki - takie sprawdzone na własnej głowie??
Bo bez sensu chodzić po 10 i robić fryzury próbne...
Gazelciu załączam pare fotek z fryzurkami w wykonaniu (jak dobrze pamiętam) Pani Sylwi z salonu Awangarda przy ul. Wesołej, ja bylam w obu przypadkach bardzo zadowolona, uczesania trzymały się przez całą noc, a w przypadku irokeza (nie wiem czy dobrze napisałam) tył, a raczej rozpuszczone z tyłu włosy się nie pokręciły tylko były prosteco w moim przypadku graniczy z cudem bo włosy strasznie mi się krecą:/. Jeśli chodzi o irokeza to nie wiem czy to przykład fryzurki dla Panny Młodej rzecz gustu...
Ja na swoje wesele na uczesanie ślubne w 100% wybiorę się do Awangardy pozdrawiam
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg przerobka w paincie.JPG (71,9 KB, 38 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg PICT0004.JPG (68,6 KB, 37 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg PICT0003.JPG (85,5 KB, 32 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg PICT1760.JPG (112,3 KB, 54 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg PICT1759.JPG (94,2 KB, 47 załadowań)

Nowe wątki na forum Forum ślubne

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości