![]() |
#1 | ||
Raczkowanie
|
GDZIE i za ile SPRZEDAWAĆ SWOJE PRACE...KIERMASZE..BAZARK I???![]() ![]() A MOŻE WSADZISZ DO SZAFY??? ![]() RAZEM ZRÓBMY LISTĘ CO, GDZIE I ZA ILE... niedługo Wielkanoc.....może jakieś pomysły .....co najlepiej się sprzedaje, co lubią klienci... nie twórz do szafy, niech twoje prace cieszą innych.... a co z pieniędzmi...ile można zarobić...czy da się z tego wyżyć...czy to tylko hobby???? Proszę o konkretne przykłady....tylko pozytywne....motywujące do działania...że warto pielęgnować swoje hobby. ![]() ![]() Kasia ![]() ---------- Dopisano o 16:44 ---------- Poprzedni post napisano o 15:23 ---------- na pewno Jarmark Rzeczy Ładnych Chorzów w 2011 roku 3 kwietnia koszt stoiska 80 lub 90 zł ---------- Dopisano o 16:52 ---------- Poprzedni post napisano o 16:44 ---------- Cytat:
tak samo w Warszawie Europejski Festiwal Sztuki i Rękodzieła ![]() ![]() ![]() Jarmark w Węgorzewie....kiedy? ---------- Dopisano o 16:56 ---------- Poprzedni post napisano o 16:52 ---------- TORUŃ coroczny Jarmark Wielkanocny Zakopane coroczna impreza Tatrzańskie Wici - nie tylko regionalne ja tam uczestniczę i zawsze mam stoisko, mogę kogoś do siebie przykleić CLUBOGALERIA SOHO - SOPOT - kilka razy w roku Nowy Gierałtów - Dolnośląskie - jarmark rękodzieła podobno w Każdą sobote NOWY TARG - niedaleko Zakopanego ...w każdy czwartek i sobotę Jarmark ( mydło i powidło) ---------- Dopisano o 17:02 ---------- Poprzedni post napisano o 16:56 ---------- Cytat:
ZRÓBMY WSPÓLNY KIERMASZ ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() tylko gdzie I w jakiej miejscowosci. Piszcie gdzie wam najbliżej JESZCZE W TYM ROKU PRZED WIELKANOCĄ no dziewczyny ....do dzieła.... a nie tak jak do tej pory pisałyście, że kiszka, ze nie ma gdzie sprzedać, że nie wiadomo gdzie... ![]() ---------- Dopisano o 17:04 ---------- Poprzedni post napisano o 17:02 ---------- KRAKÓW coroczna impreza na Rynku na Wielkanoc i Boże Narodzenie. Ale trzeba brać stoisko w kilka osób, bo bardzo drogo, ale za to trwają prawie miesiąc!!!!!! Jest też Jarmark SPALSKI....był tam ktoś? ![]() Są też lokalne, miejscowe bazarki......jak nie stać samemu to dać komuś do sprzedania....i połączyć swoje prace tematycznie z tym co ktoś sprzedaje......firanki, obrusy.....kwiaty......po ściele ( macie malowane poduchy czy ozdoby szydełkowe, drobiazgi, lusterka, maskotki, które zawsze gdzieś się wpasują) bazarki są czynne codziennie, ale polecam soboty i niedziele handlowe przed świętami, wtedy jest największy ruch,a placowe płaci się w Urzędzie miasta lub Gminy albo chodzi taki placowy i zbiera opłatę. Jest to ok 20 zł za cały dzień stania. ![]() ![]() Kasia ---------- Dopisano o 17:22 ---------- Poprzedni post napisano o 17:04 ---------- Kiermasz sztuki i rękodzieła - stary sącz ![]() Jarmark Tumski w Płocku 27-29.05 2011 przysłała AgulaP - dziękuje Edytowane przez babciakasia Czas edycji: 2011-01-12 o 17:13 |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Raczkowanie
|
Dot.: GDZIE i za ile SPRZEDAWAĆ SWOJE PRACE...KIERMASZE..BAZARK I???
no to ja na tą chwilę przypominam Jarmark Tumski w Płocku, 27-29,05,2011 impreza na całej starówce, info na oficjalnej stronie imprezy
Polecam ---------- Dopisano o 18:18 ---------- Poprzedni post napisano o 18:17 ---------- no właśnie ![]() ---------- Dopisano o 18:24 ---------- Poprzedni post napisano o 18:18 ---------- Jeszcze we wrześniu w Kutnie super kiermasz Święto Róży (ma oficjalną stronę internetową) i kiermasze cykliczne w Łodzi organizowane przez Łódzkie Zakłady Przemysłu Twórczego raz w miesiącu, kontakt na facebooku http://www.facebook.com/pages/LZPT/151106628236758
![]() |
#3 |
Raczkowanie
|
Stary Sącz ? byłaś tam Kasiu ?Duża impreza ?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Zakorzenienie
|
Włąśnie a propos Kutna, to ja osobiscie tutaj mieszkam i w tamtym roku pytałąm sie le kosztuje wynajecie jednego miejsca (jest to taki jakby domek) to cena 600 zł za 2 dni imprezy, myslalam tez o tym, zeby wlasnie zaproponowac cos takiego wizażankom ale to trzeba w kilka osób.
Na ostatnim jarmarku różanym, było sporo rękodzieła, ale szczerze mówiąc to wizażanki potrafią duuuzo lepsze ![]() Byłaby jakaś dziewczynka chetna w tym roku we wrześniu na przyjazd do Kutna i sprzedaż swoich prac?? Jeśli tak to ja chętnie popytam i sie dowiem wszystko dokładnie co i jak ![]() A tutaj możecie poczytać o tym naszym święcie ![]() http://www.swietorozy.pl/
Zapraszam Serdecznie ![]() Origami wędrowniczek: Monika_75>honka'>JaneB>hejasz>Pagata>ewel ika>dagus_gd>poppy>Alexan draM>joanwi>nir>agniesia1 25>Damurek>kaariokaa>JA ![]() Już praawie w domku ![]() Edytowane przez EwcIaKIcIA Czas edycji: 2011-01-13 o 11:06 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Raczkowanie
|
Ja jestem bardzo zainteresowana. W tamtym roku sprzedawałam na Swięcie Róży przez jeden dzień ale na dziko ze swoją sztalugą, to ryzykowne i mało efektowne i też myślałam żeby w tym roku z kimś się dogadać. Ja sprzedaję z jeszcze jedną dziewczyną więc już by były 3 osobyy do podziału kosztów
![]() |
#6 |
Zakorzenienie
|
NA ostatnim świecie róży cena jednego domku to 600 zł, ale gdyby sie nas znalazło więcej to nie byłoby tak źle a i miejsca jest duuużo
![]() Miło, ze juz jest ktoś chętny ![]() A swoja drogą to czym Ty się zajmujesz?? może Cię widziałąm i nawet nie wiem ![]() AgulaP A w płocku jak to sie odbywa, wiesz mozę coś na ten temat?? Też jakieś takie stoiska, bo do Płocka mi niedaleko to moze bym sie pokusiła ![]()
Zapraszam Serdecznie ![]() Origami wędrowniczek: Monika_75>honka'>JaneB>hejasz>Pagata>ewel ika>dagus_gd>poppy>Alexan draM>joanwi>nir>agniesia1 25>Damurek>kaariokaa>JA ![]() Już praawie w domku ![]() Edytowane przez EwcIaKIcIA Czas edycji: 2011-01-13 o 21:35 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Raczkowanie
|
W Płocku jest to na ulicach Tumskie, Grodzkiej i w parku na tumach, są domki, wynajmuje je Urząd Miasta za darmo tylko wcześnie trzeba się zapisać, mi ma załatwić domek znajoma z Urędu na ten rok ale możesz zadzwonić i spytać jak jest oficjalnie z rezerwacją, numery są na stronie "Jarmark Tumski" w zakładce kontakt.
A ja zajmuję się decoupagem, w Kutnie stałam z kolczykami, teraz robię też dużo innych rzeczy. Zaprzaszam na www.rubia.eu to moja strona, wiele nowych rzeczy mam zamiar na dniach tam wstawić.
![]() |
#8 | |
Raczkowanie
|
W Sączu nie byłam ...byłam za to na Twoim blogu.... i padłam....jak zobaczyłam króliki....muszę takiego mieć.....czy tam jest jakiś odnośnik jak go kupić...jak wybrać sukienkę..... pisz do mnie na meila....proszę ![]() ---------- Dopisano o 22:16 ---------- Poprzedni post napisano o 22:00 ---------- Ja reprezentuje Małopolskie....Zakopane.. .pozdrawiam przy okazji tych co kochają góry.....i mi trochę daleko .....ale nie ukrywam, że chodzi mi po głowie, aby z moim mężem zorganizować kiermasz.....taki z przytupem...jak za starych czasów dożynki....tylko w stylu folk Prace wystawców też stylizowane na regionalne...lub czysto od twórców ludowych...ma być sielsko...i miło... domowe wypieki, ciasto, chleb ze smalcem...naleweczki....b ez chińszczyzny. Czy to dobry pomysł..Dajcie propozycje miasta.....gdzie PIERWSZY KIERMASZ>>>>U BABCI KASI>>> ---------- Dopisano o 23:18 ---------- Poprzedni post napisano o 22:16 ---------- Cytat:
Strona bardzo ciekawa ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Zakorzenienie
|
Witajcie!Ja jestem z Krakowa.Chętnie bym sie też gdzieś podłączyła.Fajnie Kasiu,że rzuciłaś taki temat.Ja sama nigdy nie mam odwagi....
![]() |
#10 |
Zakorzenienie
|
Je też połączyłaby z kimś siły
![]()
![]() |
#11 |
Raczkowanie
|
to i ja się przyłącze do kogoś chętnie ale w obrębie kujawsko pomorskiego jak by co, mam swój namiot i stoły
![]() i jakbyście słyszały o jakiś jarmarkach i kiermaszach w kujawsko pomorskim pliss o wsparcie ![]()
nie jestem aniołem stróżem,ale zawsze jestem obok by Cię wysłuchać szukam-targowisko ![]() https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=434997 http://deccoria.pl/galeria,id,29950 i tu też jestem https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=304040 ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#12 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() pozdrawiam Kasia ja jestem z Zakopanego ![]() zaczęło sypać....nareszcie.... |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Zadomowienie
|
zaznaczam
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Wtajemniczenie
|
Dziewczyny ja również chętnie bym się przyłączyła, ale dopiero zaczynam, mam mnóstwo pomysłów i wątpliwości, a jeszcze więcej pytań
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
Raczkowanie
|
Kasiu wysłałam Ci wiadomość na wizażu bo nie posiadam Twojego adresu e-mail.
Co do zorganizowania kiermaszu to ja owszem pisze sie ( o ile nie będzie za daleko) tylko wydaje mi sie ,że to nie jest takie proste jak sie nam wydaje. Może któraś z Was orjentuje sie jak to wygląda z drugiej strony? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#16 | ||
Raczkowanie
|
Cytat:
Jak masz dużo pomysłów i super bo ja mam też taka szalona głowę. Ja nie bardzo wiem o jakie przepisy prawa Ci chodzi. Mogę Ci powiedzieć jak to wygląda fizycznie. Na początku musisz uzupełnić formularz zgłoszenia uczestnictwa i przyjąć warunki jakie stawia organizator. Zawsze jest określony czas, miejsce i tematyka kiermaszu. Nie zapomnij o opłacie za wystawione stoisko. Są to bardzo różne kwoty, ale zawsze z góry wiesz czy stać Cię na uczestnictwo. A czasem nic się nie płaci ![]() ---------- Dopisano o 03:42 ---------- Poprzedni post napisano o 03:34 ---------- Cytat:
Ja mogę tylko opowiedzieć jak zorganizować kiermasz w hotelu czy pensjonacie......bo taki mój region. Ale zasada dotyczy kafejek, kawiarni, szkół czy ośrodków kultury w danym mieście. Każdy zna kogoś i może prosić nawet mame czy sąsiadkę, która pracuje w restauracji czy w szkole o pomoc w dotarciu do właściciela czy dyrektora danej placówki...a potem wystarczy umówić sie na spotkanie i przedstawić swój pomysł...a jak już się go przedstawia należy użyć argumentów i przełożyć nasz interes na język korzyści jakie będzie miała ta osoba jeśli się zgodzi, aby w jej restauracji, hotelu czy bibliotece zorganizować kiermasz.....proste... Wszędzie sa tylko ludzie i należy do nich zagadać ![]() Inną kwestią jest reklama....ale może ktoś pracuje w reklamie...proszę o porady. Niech no się podzieli wiedzą i doświadzceniem.....Jak w krótkim czasie powiadomić jak najwięcej osób, ze odbędzie się kiermasz. Zakładając, że dysponujemy znikomym budżetem....Ja wiem ale powiem innym razem ![]() ---------- Dopisano o 03:45 ---------- Poprzedni post napisano o 03:42 ---------- co z tym ślubem???? Mamy tam zorganizować kiermasz???? ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#17 |
Rozeznanie
|
Jako że organizatorka ze mnie żadna, to nawet o takim przedsięwzięciu nie myślę, ale chętnie wzięłabym udział w czymś takim.
Jestem z pomorskiego, mogłabym się przyłączyć do kogoś jeśli byłaby chętna taka osoba ![]() Konza jakby co to chętnie, z tego co pamiętam to ty z bydgoszczy? Nigdy nie brałam udziału w jarmarkach, muszę poczytać na ten temat, no chyba że znajdzie się dobra dusza i wyklaruje jak Abel krowie jak to wygląda od strony praktycznej. Fajny wątek poza tym.. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#18 |
Zakorzenienie
|
ja w gdańsku brałam tylko udział w jarmarku artystycznym w klubie plama - bez rewelacji, czekam na trójmiejskie jarmarki
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#19 |
Zakorzenienie
|
Ludziska nie chcą kupować robótek ręcznych ,twierdzą że są za drogie .
Ale za darmochę to wszystko by chcieli ![]()
![]() |
![]() |
#20 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() babciakasiu - dopisałam na maila
![]() |
![]() |
#21 |
Zakorzenienie
|
Aniu masz rację, ale powiem Ci, ze na takich jarmarkach to ludziska są baaradziej rozrzutni. Mam przykłąd u siebie na ostatnim jarmarku różanym, kupowali taką tandetę szydełkową, że np Twoje aniołki to by się wszystkie moment rozeszły
A co do tych zakupów bez okazji jakiegoś jarmarku, to udzie nie potrafią sobie zdac sprawy, ze chociazby nasze materiały też sporo kosztują i jednej rzeczy nie zrobimy w 2 minuty i juz a zajmuje najczesciej nawet kilka dni, albo kilka długich godzin, tak to niestety jest ![]() Ale jarmarki jakoś pobudzają ich zmysły ![]()
Zapraszam Serdecznie ![]() Origami wędrowniczek: Monika_75>honka'>JaneB>hejasz>Pagata>ewel ika>dagus_gd>poppy>Alexan draM>joanwi>nir>agniesia1 25>Damurek>kaariokaa>JA ![]() Już praawie w domku ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#22 |
Raczkowanie
|
ja już miałam okazję brać udział w jarmarkach i szczerze nie narzekam, fakt faktem ja zawsze mam swój pawilon (namiot handlowy), stoły i całe wyposażenie stoiska ,
zazwyczaj miesiąc wcześniej się wysyła zgłoszenia , ja zawsze dzwonie i jeszcze upewniam się i zaklepuje sobie miejsce bo nieraz ilość jest ograniczona zazwyczaj jak już mam upatrzony jarmark ale internet jest pomocny jednak najbardziej są pomocni inni handlarze czyt. inne osoby wystawiające się bo świeżyny takie jak my nie znają wszystkich imprez dlatego zawsze pochodzę popytam i dzięki temu nie raz już mam zaklepane miejsce bo ktoś zna kogoś- kto coś organizuje, a poza tym dostajemy różne zaproszenia od organizatorów jako że mam działalność gosp, organizatorzy nie boją się wówczas skarbówki która w tym roku biła rekordy nalotów a co do organizacji podejrzewam że potrzeba pozwolenie od urzędu miasta lub danej gminy może jakaś opłata za oczyszczanie tereny po całej imprezie zaplecze medyczne ochrona zaplecze artystyczne bo zazwyczaj tak jest że im większe szoł tym więcej ludzi wystawcy czyli my ![]() zaplecze techniczne czyli zabezpieczenia terenu wyznaczenie miejsc, punktów pomocy itp. ogólnie mam w działalność wpisane organizowanie takich cudów i się coraz bardziej zastanawiam nad tym , ale na to trzeba mieć czas a ja jak na razie nie mam go za dużo
nie jestem aniołem stróżem,ale zawsze jestem obok by Cię wysłuchać szukam-targowisko ![]() https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=434997 http://deccoria.pl/galeria,id,29950 i tu też jestem https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=304040 ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#23 |
Przyczajenie
|
Jestem tu częstym gościem i podziwiam wasze prace,a teraz zainteresowała mnie wasza dyskusja,bo sama mam trochę nagromadzonych prac i zastanawiam się jakby to rozprowadzić,w związku z tym mam pytanie -jak wygląda sprawa działalności gospodarczej przy rękodziele-jakie są opłaty przede wszystkim,będę wdzięczna za odpowiedź doświadczonych koleżanek,pozdrawiam
![]()
![]() |
#24 |
Raczkowanie
|
Nie wiem czy mozesz się zrzeszyć w gminie jako twórca ludowy lub innej organizacji w Twoim regionie, chyba ze tam stare babki jako koło gospodyn to nie wiem czy takie klimaty Ci odpowiadają..albo tradycyjnie zakładasz działal. gosp i wpisujesz rękodzieło artystyczne, sprzedaż przez internet i na bazarkach, teren całej Polski bez miejsca stałego wykonywania a rejestrujesz pracownię w domu pod swoim adresem, chyba,że masz sklepik nie internetowy taki z czynszem i umową o najem to wtedy zgłaszasz miejsce wykonywania pracy tam... Co do działalności to są teraz ulgi dla nowych i Zus nie jest taki straszny, ale jak ktoś nie ma ulgi to 860 zl/mc więc trzeba dużo sprzedawać lub robić coś jeszcze. Co do org imprez to sama się dopytuję bo chcę takowy zorganizować.
---------- Dopisano o 20:28 ---------- Poprzedni post napisano o 20:21 ---------- Rękodzieło ma teraz Vat 8% chyba, że będziesz na uproszczeniu i tylko wystawiasz rachunek nie fakture, ale to musisz spytać biuro księgowe bo wszystko zależy co będziesz mieć we wpisie do ewidencji działal gosp. Ja mam całkiem inne zasady bo mam powiązaną działalność z hodowlą psów. ---------- Dopisano o 21:28 ---------- Poprzedni post napisano o 20:28 ---------- Moje artystki. Przypominam, że obecnie kończę katalog rękodzieła rzeczy ładnych i proszę o deklarację dotyczącą współpracy. Czekam na pw. Bo czas nas goni....więc ja poganiam Was. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#25 |
Raczkowanie
|
http://www.goldenline.pl/forum/652960/gdzie-sprzedawac wklejam link do podobnego tematu, tam jest wiele odpowiedzi na dręczące nas pytania
miłego czytania ![]()
![]() |
#26 |
Przyczajenie
|
Dziękuję za odpowiedź i informacje-trzeba się będzie podowiadywać,nie wiedziałam,że można się zrzeszyć przy gminie,bardzo ciekawa wiadomość-dzięki,pozdrawiam
![]() ---------- Dopisano o 08:50 ---------- Poprzedni post napisano o 08:38 ---------- Jeszcze jedno-na pewno będzie to głupie pytanie ![]() No i dzięki za link-świetne informacje o galeriach internetowych ![]()
![]() |
#27 |
Raczkowanie
|
Jestem tu nowa i nie bardzo wiem co sprzedajecie na tych targach. Ja zajmuję się rękodziełem od 2 lat- robię kwiaty z włoskiej krepy.
Moje prace można obejrzeć na stronie www.kwiatyzkrepiny.photob log.pl Pani Basiu proszę zajrzeć na moją stronę. Mam do Pani pytanie czy moje bukiety miały by szanse zaistnieć na takich targach.Ponieważ jest Pani znawcą tematu stąd moja prośba o ocenę. Czy na Warmii i Mazurach nie ma żadnych takich targów bo nikt o tym nie pisze |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#28 |
Raczkowanie
|
Ja widziałam na blogu te różyczki
![]() ![]() A jest taki wątek : kwiaty z papieru i tam robią podobne. Co do pytania to ja właśnie takie pojedyncze kwiatki kupiłam na kiermaszu i ładnie się sprzedawały. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#29 |
Raczkowanie
|
W mojej okolicy takie bukiety idą jak woda. Jest dużo zainteresowanych.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#30 |
Raczkowanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 11:05.