|
|
#421 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Dobranocki
Kolejne słabe olśnienie... nie jestem pewna tytułu ale w bajce było Karrramba...Bartolini Bartłomiej i Smok?
Tylko jaki tytuł...
|
|
#422 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() http://youtube.com/watch?v=tNoORL2-3I0
|
|
|
#423 |
|
Wtajemniczenie
|
Był już taki wątek
http://www.wizaz.pl/forum/showthread...bajki+dobranoc Chyba nie kojarzę dobranocki o której mówisz... A kiedy mniej więcej była wyświetlana? Bo nie wiem, czy to moje czasy ![]() edit: doczytałam, 10 lat temu już nie oglądałam
|
|
#424 |
|
Zakorzenienie
|
pytałam mojej siostry która moze to pamietac lecz niestety nie wie
|
|
|
|
|
#425 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Dzięki za linka, przy okazji odkryłam kolejną bajkę z dzieciństwa bałwanka Bouli (mojego ukochanego kota z dzieciństwa nazwałam nawet Bulinką )No i jeszcze Wilk i Zając
|
|
|
#426 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Bajki telewizyjne z dzieciństwa :)
Reksio i wróbelek Elemelek
i nieco z innej beczki: przeróżne anime w stylu Generał Daimos, Kapitan Jastrząb czy Tygrysia Maska ;]
|
|
|
|
|
#427 |
|
Konto usunięte
|
Nie mogłam się powstrzymać
:http://pl.youtube.com/watch?v=HbD46vHieEs |
|
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#428 |
|
Raczkowanie
|
dziewczyny a pamiętacie może bajki z samym narratorem, to leciało w zwariowanych melodiach jesli się nie mylę
. mm np. było pokazana fabryka i narrator opowiadał co sie tam dzieje i jak np z jednego wycinanego drzewa robi sie wykałaczkę- troche absurd bo z jednego drzewa wychodzi milion wykałaczek^^. pameitam ten odcinek... albo np jest dom i narrator gada: Oto dom szczęśliwej rodziny: Wszystko w środku jest przystosowane do każdego z domowników: pokazują łazienke, a tam szafki z kosmetykami dla dziecka- w srodku misie, piłka, szafka mamy: mnóstwo perfumow, szafka taty,: golarka, jkais szampon, szafka teściowej:pozabijana dechami, wystajaca trucizna :P. kurcze nie umiem wam tego tak przedstawic ale tak sobie o tym wspomniałam i strasznie te bajki mi sie podobały, własnie, bez zadnego znanego bohatera, tylko że sam narrator opowiadał, a wszystko sie pokazywało samo;d
|
|
#429 |
|
Rozeznanie
|
A moja ulubiona bajeczka sa gumiiisieee
![]() Jak ja je uwielbualam ostatnio tez lecialy co niedziele i na nie lookalam a tak to jeszcze kubus puchatek i muminki
Warto wierzyć w miłość bo gdzieś jest ktoś kto też w nią wierzy! 18.04.2015 - 14:00 sakramentalne tak ![]() |
|
|
|
|
#430 |
|
Wtajemniczenie
|
Troskliwe misie, bałwanek Buli, Smerfy, Gumisie, Brygada RR
) Ajj
|
|
#431 |
|
Zakorzenienie
|
Smerfy, Gumisie, Muminki, Kubuś Puchatek... Ech, jak sobie pomyślę o tych komputerowych [przerażających wręcz] bajkach, które teraz oglądają dzieci na dobranoc to zastanawiam się, co się dzieje z tym światem
.
|
|
|
|
|
#432 |
|
Zakorzenienie
|
O właśnie Brygada RR!
I hm..nie pamiętam dokładnie nazwy "Historia zaginionego miasta"?Taka fajna piosenka na początku leciała, Czarodziejka z księżyca,oczywiście Reksio, Gumisie, Kubuś Puchatek. Szkoda, że teraz nie ma takich bajek.
|
|
#433 |
|
Rozeznanie
|
moze tajemnicze złote miasta?
http://www.youtube.com/watch?v=LbVNZ-cghz0 |
|
|
|
|
#434 |
|
Przyczajenie
|
Na samym początku chciałabym przywitać wszystkich zgromadzonych na forum i poprosić was o pomoc w razie możliwości...??
chciałabym wiedzieć czy ktoś z was nie posiada bajki judy abbott (właściwy tytuł Tajemniczy opiekun) nigdzie nie mogę znależc tej bajki a jest naprawde super |
|
|
|
|
#435 |
|
Raczkowanie
|
ja uwielbiam Muminki. Uważam, że jest to najbardziej psychodeliczna bajka jaka tylko powstała
![]() ![]() Hatifnaty a najbardziej tęsknie za Plastusiowym Pamiętnikiem i Akademią Pana Kleksa
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#436 |
|
Wtajemniczenie
|
mam pytanie, kojarzy ktos moze dobranocke, wszytskieodcinki kreciły sie wokol tego ze jakies zwierzatko wpadło do studni a reszta probowała je wydostac?
|
|
|
|
|
#437 |
|
Raczkowanie
|
ja takiej bajki nie kojaze, za to uwielbiam muminki!!!!!!!!
tato nagrywal mi kazdy odcinek![]() bobek i mala mi to moi idole nie zapomne tez pani filifionki:P moj ulubione odcinki to te z dzungla![]() co im urosla wokol domu![]() ![]()
|
|
|
|
|
#438 |
|
... choć nie Westwood
|
Pomóżcie mi...
tyle pamiętam.... a strasznie chciałabym sobie przypomnieć co to za bajka.
|
|
|
#439 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#440 | |
|
... choć nie Westwood
|
Cytat:
![]() EDIT: Znalazłam! Tytuł to "Wyspa niedźwiedzi"! Intro: http://www.youtube.com/watch?v=3shxxBF-cDc http://www.youtube.com/watch?v=ouUfq6OQ4U4 A skoro już jesteśmy przy temacie bajek to pamiętam też bajkę Madeline, bardzo mnie podnosiła na duchu.
nie wiedziałem, że na świecie jest tylu idiotów Stanisław Lem Edytowane przez Vivienne Czas edycji: 2009-06-29 o 21:30 |
|
|
|
|
|
#441 |
|
Raczkowanie
|
Ja uwielbiałam "Brygadę RR". i te japońskie na POlonii 1 też był świetne. Gigi ^^,. W ogóle dawniej to były bajki, teraz puszcaja albo zbyt krwawe, albo zbyt przesłodzone. A te bajki na których sie wychowywalismy były takie wypośrodkowane. I to mi sie po latach w tym bardzo podoba
|
|
|
|
|
#442 |
|
Rozeznanie
|
Standardowo: Smerfy, Gumisie, Muminki
![]() Lubiłam też Disneyowskie bajki oraz Listonosza Pata (leci do teraz ale tej dzisiejszej wersji juz nie lubię bo pokazano jego życie rodzinne, a ja byłam zachwycona tym zawodowym )
|
|
#443 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
juz kiedys ja z kims na wizazu wspominałam. Piosenke chyba na pamiec do teraz znam NA wyspie tej królika z duszkiem można spotkac łułu ![]() ![]() ---------- Dopisano o 21:45 ---------- Poprzedni post napisano o 21:42 ---------- dla vivienne: http://www.youtube.com/watch?v=KUlj9rHUfW0 ---------- Dopisano o 21:49 ---------- Poprzedni post napisano o 21:45 ---------- a kto pamieta? http://www.youtube.com/watch?v=w5-KKFJ-wCI http://www.youtube.com/watch?v=Gseda...eature=related i inne bajki z RTL7 Edytowane przez ollkaa Czas edycji: 2009-06-29 o 21:52 |
|
|
|
|
|
#444 |
|
... choć nie Westwood
|
Nawet nie przypuszczałam, że będę pamiętać słowa tej piosenki
![]() Kiedyś te bajki były inne, czegoś uczyły albo rozwijały wyobraźnię. A teraz to wszystko jakieś takie czerstwe...
|
|
|
#445 |
|
Rozeznanie
|
Takie rzeczy siedza w głowie głeboko
http://www.youtube.com/watch?v=GuXetqX5g5k Ale to juz z czasów kiedy ogladałam bo siotra młodsza ogladała
|
|
|
|
|
#446 |
|
Rozeznanie
|
krecika uwielbiam do tej pory i oczywiście czarodziejka z księżyca dzięki niej zaczęła się moja fascynacja mangą
|
|
#447 |
|
Zadomowienie
|
moje ulubione bajki to zdecydowanie Muminki, Czarodziejka z Księżyca (miałam manię na jej punkcie, heh). oglądałam wiele bajek, ale te zdecyowanie lubiłam najbardziej
|
|
|
#448 |
|
Raczkowanie
|
Heh, bardzo fajny wątek
Miło powspominać sobie Bajek, za którymi ja przepadałam było wieeele Oczywiście większość była tu powspominana w tym muminki, Gumisie, Smerfy, Troskliwe Misie. Oglądałam też jakaś japońską bajkę o piłkarzu Tschubasa czy jak mu tam było (zawsze strzelał gola w ostatnich sekundach spotkania i zawsze się spinałam do końca i Inspektora Gadżeta też oglądałam aczkolwiek teraz już bym nie była nim zachwycona Natomiast teraz z racji młodych członków mojej rodziny często oglądam mini mini i widzę, że wracają stare bajki typu Zaczarowany olówek, Krecik Lubię też sobie oglądnąć Strażaka Sama czy Listonosza Pata i Bawmy się Sezamku (Uwielbiam Grovera![]() I jeszcze lubię też oglądać Disney Channel i Mańka złotą rączkę czy Klub przyjaciół Myszki Miki Pozdrawiam wszystkich miłośników bajek
|
|
|
|
|
#449 |
|
Raczkowanie
|
a mi po głowie juz od kilku lat krąży taka bajka, może ktoś pamięta...sama pamiętam ją przez mgłę...uwielbiałam ją gdy byłam mała...opowiadała o podróży, młodego chłopaka, około 20 lat, tylko właśnie nie pamiętam dokąd (ku słońcu ?) to było chyba związane z jego zmarłym ojcem (?), pamiętam, że był bardzo skąpo odziany, tak jakos prymitywnie wyglądał
to był cały cykl tych odcinków, pamiętam, że była dość wzruszająca, nie zawierała takiej typowej fantastyki, była taka... realistyczna,leciała na początku lat 90, raz w tygodniu, we wtorki albo środy o 14:20... |
|
|
|
|
#450 |
|
Konto usunięte
|
jako dziecko uwielbiałam bajki o zwierzętach. Miałam książeczkę "zakochany kundel" którą traktowałam jak jak coś świętego, chociaż była juz bardzo popisana i miała powyrywane kartki (i tak się domyślałam co będzie na tych stronach :d )
Co do tych w TV, oglądałam wszystkie jak leci. Nie miałam żadnej ulubionej (chociaż najchętniej zasiadałam do wieczorynki w niedzielę, gdy leciał Kaczor Donald), nie wybrzydzałam o ile nie leciał pingwin Pik-Pok, tej bajki się bałam Teraz wracam często do baśni w filmie
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Forum plotkowe
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 14:59.