|
|
#391 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Bajki telewizyjne z dzieciństwa :)
kochałam muminki
|
|
#392 |
|
Raczkowanie
|
OGLADALO SIE (najbardziej lubiane przeze mnie):
Chip & Dale Muminki Scooby Doo Kubus Puchatek Smerfy Kuba Guzik Ech... to byly czasy i bajki
- Kubusiu... -Tak Prosiaczku? -Nic, chciałem upewnić się, że jesteś... ...::: Uśmiech to bodaj najkrótsza droga do drugiego człowieka :::... ...::: Rób to na co masz ochotę, a ludzie niech mówią co chcą :::... Na jednym facecie świat nie kończy się, bo tego kwiata jest pół świata
|
|
|
|
|
#393 |
|
Rozeznanie
|
Chyba wszystkie bajki lubiłam, tylko z różnym natężeniem - np. Pszczółkę Maję przez pewien czas uwielbiałam, potem mi bardzo gwałtownie przeszło
A tej najkochańsze:- Smerfy - Troskliwe misie - wszelkie bajki Disneya - Czarodziejka z Księżyca - hit absolutny, i to jeszcze długo po tym jak przestałam być dzieckiem ![]() - Tajemnicze złote miasta - jakaś magia w tym była, nigdy później sie z tą bajką nie spotkałam... - Jetsonowie no i Gumisie, Muminki
Edytowane przez lara Czas edycji: 2008-04-18 o 14:01 Powód: dopisek |
|
|
|
|
#394 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Pamiętam te programy... strasznie lubiłam to oglądać, było dużo mądrych rzeczy które jednocześnie mnie interesowały, mimo że niewiele z nich rozumiałam Teraz chyba w TV takich nie puszczają
|
|
|
#395 |
|
Raczkowanie
|
Czarodziejka z Ksieżyca
|
|
|
|
|
#396 |
|
Zadomowienie
|
Ech...
![]() Bolek i Lolek, Reksio, Pyza na polnych dróżkach(czy coś koło tego ), Miś Uszatek, Zaczarowany ołówek, Pomysłowy Dobromir, Wróbelek Elemelek...A później Muminki, Smerfy, Gumisie, wszelkie bajki Disneya, Brygada RR..... Rozmarzyłam się....
Edytowane przez GoodNight Czas edycji: 2008-04-18 o 17:13 Powód: wróbelek..:) |
|
|
|
|
#397 |
|
Zakorzenienie
|
Ciągle chodzi mi po głowie taka chińska seria bajek, gdzie wstęp leciał jakoś tak "lecz oto mądrość cała pójdę zażyć snów, lecz ledwo oko praw zmrużył wielki wąż, wtargnęła w sny, zaklęta mysz...". piękna była to melodia....
|
|
#398 |
|
Raczkowanie
|
Moja święta 3 to:
*Krecik, który mnie do dziś rozwala na łopatki xD Ten to miał dopiero parcie na szkło i ten jego 'język' xD *Reksio - klasyka ;] *"Czarodziejka z księżyca" (anime jap.) Byłam wręcz zafascynowana tym pierwszym w moim życiu prawdziwym anime )
|
|
#399 |
|
Raczkowanie
|
Smerfy, Gumisie i Kubuś Puchatek.
![]() ![]() ![]() Aaaa i najważniejszy: Miś Uszatek..
|
|
|
#400 |
|
Wtajemniczenie
|
Lubiałam : Smerfy, bajki Disneya (oprocz psa Pluto, Goofy'ego), Chip&Dale, Bałwanek Buli, Czarodziejka z Księzyca (pozniej cieszylam sie z blizny na czole, bo bawiac sie w czarodziejki na podowrku, zawsze bylam Bunny
), Lubialam bajeczki Hannah Barbera (tj. Flinstonowie, Scooby Doo, Jestonow, Johny Bravo Dexter, itp NIENAWIDZiLAm -polskich bajek, w szczegolnosci Bolka i Lolka, kota filemona, reksia (az mnie ciary przechodzą), Misia koralgola, Misia Uszatka, itp, Muminkow, Kubusia Puchatka (ciotowaty troche byl), Gumisi (grrrrr). W ogole wieczorynki byly jakies slabe ![]() A pamietacie pana Tic Taca? Tak tak tak, to pan tic tac! a zegar to moj znak![]() Albo wakacje z Czarodziejem, albo coś tam z Panem Yapą zwiazane ![]() I nienawidzilam domowego przedszkola. |
|
|
|
|
#401 |
|
Raczkowanie
|
pamiętam Pana Tic Taca. ""Która godzina? pyta rodzina..'' Jakos tak się to zaczynało
|
|
|
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#402 |
|
Raczkowanie
|
moje hity to:
- czarodziejka z księżyca ![]() - brygada RR - gumisie - sisi czy księżniczka sisi- nie pamiętam jak to leciało )- kubuś puchatek
|
|
|
|
|
#403 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
i do tej ekipy dorzućcie ciotkę Klotkę "ciociu, ciociu nie bądź taka wracaj zarz do Tik Taka, wracaj zaraz szybko tam, bo bez ciebie smutno nam"
|
|
|
#404 |
|
Konto usunięte
|
Kucyki Pony - wielka miłość i pasja z dziedziństwa, miałam ich calą kolekcję, rysowałam namiętnie, przeżywałam każde ich przygody, które były jednocześnie inspiracją do moich zabaw, także z dziećmi mojej najstarszej siostry.... piękne czasy, nieraz mnie nostalgia dopada na samą myśl...
Lubiłam też "Kubusia Puchatka" (zwłaszcza odcinek o Prima Aprilisie i "jagularze" - sama też zrobiłam "jagulara"), "Wilka i zająca" (muzyka z tej kreskówki była świetna), "Muminki" (było tam trochę grozy i niepokoju), stare kreskówki Disneya (świetna muzyka - stary jazz, co za retro klimaty! |
|
|
|
|
#405 | |
|
Zakorzenienie
|
ja też, ja też
![]() Cytat:
No i jeszcze lubiłam scoobiego Innymi bajkami tez nie pogardziłam.Ah, jakbym czasem się chętnie wróciła to tamtych czasów
|
|
|
#406 |
|
Przyczajenie
|
WITAM, POSZUKUJE PILNIE NAGRANIA Z BAJKI "PSI żYWOT". jEśLI KTOś Z WAS MIAłBY DOSTęP DO TEGO TYPU PLIKóW PROSZę, ODEZWIJCIE SIę DO MNIE.
|
|
|
|
|
#407 |
|
Konto usunięte
|
Oj trochę tego było, ale najbadziej lubiłam Smurfy, Gumisie, Kubusia Puchatka, później Czarodziejkę z Księżyca i Sally Czarownicę. Oczywiście bajki Disney'a też, z tego co pamiętam leciały zawsze w sobotę około 13 (?).
|
|
|
|
|
#408 |
|
Zakorzenienie
|
Muszę sie przyznać, że obecnie podglądam trochę "Króla szamanów" w ramach dobranocki....
|
|
#409 |
|
Raczkowanie
|
Gumisie
Sąsiedzi ;] Moje ulubione bajki. Zawsze bałam się muminków ;[ |
|
|
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#410 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
|
|
|
#411 |
|
Przyczajenie
|
Oj tak w dzieciństwie nie balam sie ciemności, robaków, ale Buki z muminków- masakra... I ta muzyka. Ogólnie muminki to moja ukochana bajka z dzieciństwa i gdy całkiem niedawno na nią trafiłam z przyjemnością ją obejrzałam. Nie to co Przczółka Maja, która teraz wydaje mi sie strasznie głupia i niepouczająca
Ale bajki są piękne i warto do nich wracać, chociażby po to żeby nie zapomnieć dzieciństwa- sentymenty sentymenty
|
|
|
|
|
#412 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
POPIERAM ! Buka jest gorsza od sadysty z "Piły" a nawet od mojej psorki od polskiego ! (a ją ciężko wyprzedzić ;-)) Jest straszna !!!
|
|
|
#413 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Bardzo miło wspominam Gumisie, kucyki Pony (do dzisiaj mam nawet kasetę ) i wszelkie bajki Disney'a, które uwielbiam do dziś
|
|
|
#414 |
|
Rozeznanie
|
Dobranocki
Dziewczyny bardzo prosze Was o pomoc - rozmawialismy sobie dzisiaj z TŻ o starych dobrych, a zapomnianych juz bajkach i dobranockach (jak np Edi czy kamień snów
)I przypomniało mi sie, ze moze 10? lat temu leciała taka dobranocka (CHYBA w sobote) że ktos uniósł sie w kosmos, ktory był taka kraina snu, na końcu dochodził do jakiegos pałacu chodzi mi to głowie i nie chce dac spokoju A wogóle to nie widziałąm nigdzie watku o dobranockach (wyszukiwałam) Jakie lubiłyście? oczywiscie oprócz muminków, gumisi i smerfów
|
|
|
|
|
#415 |
|
Różowy Jednorożec
|
Dot.: Dobranocki
Kurde, teraz całą noc nie będę spała. MUSZĘ przypomnieć sobie tytuł.
![]() Ohhh, Kamień snów uwielbiałam. I jeszcze Mapeciątka, Muminki....
|
|
#416 |
|
Rozeznanie
|
a pamietasz moze wiecej szczgółów?
|
|
|
|
|
#417 |
|
Zadomowienie
|
No ja to trochę inne pokolenie- moje dzieciństwo to Reksio, Miś Usztek i Pankracy i KOralgol. A później jeszcze początki Smurfów, Flinstonowie, Gumisie
Ależ to były emocje!!! Kurczę gdzieś kiedyś znalazłam stronę ze wszystkimi bajkami z mojego dzieciństwa- nawet Przybysze z Matplanety tam byli- teraz niestety nie mogę znaleźć
Kiedy podchodzę do dziecka, wzbudza ono we mnie dwa rodzaje uczuć: czułość wobec tego, kim jest i szacunek dla tego, kim może się stać. Maryniu Niania Ogg zwykle kładła się spać wcześnie. W końcu miała już swoje lata. Czasami szła do łóżka nawet o szóstej rano. |
|
|
|
|
#418 |
|
Wtajemniczenie
|
"Bajki z okienka" czy jakoś tak,Wilk i Zając,Gumisie,Koralgol,Ma rcelino chleb i wino.chlupotki ( nie wiem czy tak się naprawdę nazywała ale ja tak na nie mówiłam ),reksio,smurfy,troskliwe misie - te misie mi jakoś się skojarzyły z pytaniem ollkaa,innej nie mogę sobie przypomnieć.
|
|
|
#419 |
|
Zadomowienie
|
Hmmm jakoś nie kojarzę takiej dobranocki...
![]() U mnie prym wiodły, nie kto inny jak Gumisie ![]() Tuż obok Smerfy, Muminki, Troskliwe misie. Żółwie ninja, Inspektor Gadżet, Czarodziejka z księżyca (ale to już nie dobranocki) Może jeszcze mi się coś przypomni ![]() edit: o właśnie Miś Koralgol i Uszatek
|
|
#420 |
|
Zakorzenienie
|
Nie wiem, co to za dobranocka
![]() Ja uwielbiałam Smurfy, które dalej oglądam z TŻ, gumisie, muminki, myszkę miki i kaczora donalda, nie które bajki dalej oglądam jak mam czas
![]() |
Nowe wątki na forum Forum plotkowe
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:02.

A tej najkochańsze:

Teraz chyba w TV takich nie puszczają

(Wito, 22.01.2020