![]() |
#571 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Serum Basi z wit.C, pytanko
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#572 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
wchodzisz w "Kwasy organiczne A-K" i potem musisz znaleźć w tabeli "l-askorbinowy C6H8O6". pozdrawiam ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#573 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]()
Czarodziejka zawsze działa. Źle czy dobrze, okaże się później. Ale trzeba działać, śmiało chwytać życie za grzywę. Żałuje się wyłącznie bezczynności, niezdecydowania, wahania. Czynów i decyzji, choć niekiedy przynoszą smutek i żal, nie żałuje się. TELEPORT czyli niedzielne zapiski <- Bloguję ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#574 |
Zakorzenienie
|
dziekuje za odpowiedz
no ja mam cere suchą wiec witamina E nie zaszkodzi, ale ja raczej w robienie serum nie bede sie bawic ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#575 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() najpierw używałam Juwit, ale nie służył mojej skórze - robiły mi się małe krostki ![]() teraz używam serum na bazie wit.C w proszku + dodaję 1 kapsułkę wit.E. i niestety też robią mi się zaskórniki i małe wypryski ![]() zastanawiam się, czy to może być spowodowane dodatkiem wit.E do serum?? jak sądzicie?? i czy można zrezygnować z wit.E i nie dodawać jej w ogóle do serum?? ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#576 |
Przyczajenie
|
Wielkie dzięki, właśnie o to mi chodziło
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#577 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#578 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() przy następnej porcji serum zrobię tak, jak mówisz - dodam tylko 2 krople i zobaczę. mam nadzieję, że pomoże ![]() pozdrawiam ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#579 |
Przyczajenie
|
mnie niestety te serum nie sluzy nawet rozcienczone albo musze sie przyzwyczaic albo mam zbyt wrazliwa twarz aszkoda bo takie wspaniale efekty tu zachwalacie
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#580 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() EDIT: znalazłam na Biochemii odpowiedni fragment, pozwolę go sobie wkleić: "Witamina E - naturalna preferowana dlatego ze jeśli chodzi o zewnetrzne zastosowanie naturalna jest lepiej i efektywniej przyswajana, przy zastosowaniu wewnetrznym obie formy naturalna i syntetyczna dzialaja dobrze. Witamina E jest bardzo pomocna, jako rozpuszczalna w tluszczach ulatwia penetracje witaminy C, przez wartswe rogowa naskorka najlepiej przenikaja subst rozpuszczalne w tluszczach, wynika to z budowy blony komorkowej, która przepuszcza lepiej tluszczowe zwiazki, poza tym witamina E to także antyoksydant wspomaga walke z wolnymi rodnikami, razem z witaminą C dzialaja najlepiej. Octan tokoferolu to estrowa forma witaminy E, ktorej dzialanie na skore jest mniej skuteczne, aby ta forma mogla zadzialac na skore, musi zostac przeksztalcona w skorze do tokoferolu, jedne badania podaja, ze w penym stopniu jest to mozliwe, inne, ze nie, dlatego ja polecam do serum stosowac d-alfa tokoferol. Tokoferol w duzych stezeniach moze powodowac wypryski u osob z tlusta cera, dlatego te osoby nie powinny przekraczac 1% tokoferolu w serum, osoby o suchej skorze moga dochodzic i do 5% wit. E." żródło: http://www.biochemiaurody.com/DzialLab/serum-wit.c.htm
Czarodziejka zawsze działa. Źle czy dobrze, okaże się później. Ale trzeba działać, śmiało chwytać życie za grzywę. Żałuje się wyłącznie bezczynności, niezdecydowania, wahania. Czynów i decyzji, choć niekiedy przynoszą smutek i żal, nie żałuje się. TELEPORT czyli niedzielne zapiski <- Bloguję ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#581 |
Raczkowanie
|
dziękuję YenneferD, że zadałaś sobie trud i znalazłaś informacje
![]() tylko nadal mam wątpliwości. rozumiem, że dla osób o cerze tłustej/mieszanej bierzemy max 1% wit.E. Ale czy 1 kapsułka wit.E na 10ml serum da nam dokładnie 1% wit.E ![]() czy wiecie jak dokładnie wyliczyć ten 1% ![]() przepraszam jeśli to głupie pytanie i przepraszam, że czepiam się szczegółów. pozdrawiam ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#582 |
Zakorzenienie
|
Niewiarku, sprawdź na Biochemii, w poprzednim poście podałam linka do tego przepisu. Jest tam dokładnie napisane co i jak dawkować
![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#583 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ehhh, chyba czas najwyższy okulary sobie sprawić ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#584 |
Zadomowienie
|
Serum pod oczy a okulary na oczy
![]()
![]() |
#585 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() no i okulary z filtrem na nos posmarowany kremem z filtrem ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#586 |
Rozeznanie
|
A ja dzisiaj ukręciłam kolejną buteleczkę wodnego serum (na bazie wit.C w proszku). Uzywam od lutego, systematycznie. Wszyscy mi mówią, że ładnie wyglądam
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#587 |
Zadomowienie
|
Koletynka, uzaleznilas sie!
![]() ![]()
![]() |
#588 |
Przyczajenie
|
Serum, które wykonuje się w domu ma tylko 10 ml i długo go nie można stosować, bo traci na wartości. Czy buteleczka Juvitu z apteki, która ma aż 40 ml, też tak szybko traci na wartości odrzywczej?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#589 |
Zadomowienie
|
JuvitC mozesz przechowywac w temp 15-25 stopni do konca daty waznosci, moj ma jeszcze 1,5 roku
![]()
![]() |
#590 |
Przyczajenie
|
Czesc Kobietki, ja tez uzywam juvit c, ale niestety moge nakładac go gora 3 razy w tygodniu bo inaczej jestem zasypana krostami,. Chce zamówic z internrtu witaminke i tam pisza że trzeba podać stopień czystosci przy zamowieniu, o co chodzi? jaki stopień czystosci mam napisać? zzzzze poprostu czysty czy co? nie kumam
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#591 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#592 |
Raczkowanie
|
Ja chyba przestanę dodawać wit.E do wodnego serum, bo dziwnie mi się zachowuje...
![]() Wiem, że się nie rozpuszcza i pływa jako tłuste "oczko" na powierzchni, a po zmieszaniu rozbija się na cząsteczki. Ale po pobycie w lodówce osiada mi na ściankach buteleczki i na opuszki palców wypływa mi samo wodniste serum... ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#593 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() mi też nie służy w większych ilościach - robią się zaskórniki i krostki ![]() ale jeszcze nie zrezygnowałam z niej całkowicie. jeszcze dałam jej ostatnią szansę ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#594 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() moje serum też tak dziwnie się zachowuje ![]() i sama zastanawiałam się czy ja coś źle robię, czy może to normalne zjawisko jest ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#595 |
Raczkowanie
|
O!
Cieszę się, że nie tylko mi się tak dzieje - to znaczy, nie cieszę się, że tak się dzieje, tylko cieszę, że nie tylko mi, bo to oznacza, że być może robimy wszystko dobrze, tylko tak się widocznie zachowuje tłusta wit. E po schłodzeniu... ![]() BTW. Do sporządzania serum używam wody destylowanej, wit. C z Centro-Chemu (doskonała jakość, zmielona na pył - błyskawicznie się rozpuszcza w wodzie) i spirytusu z któregoś z Polmosów... ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#596 |
Przyczajenie
|
A gdzie zaopatrujecie sie w wode destylowana? Pani w aptece zaproponowala mi wode do zastrzyków twierdzac ze to to samo
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#597 |
Zakorzenienie
|
To jest to samo: woda do zastrzyków (do iniekcji) to woda destylowana w ampułkach po 5 lub 10 ml. Kupuj spokojnie
![]() Tusia, wszystkie oleje i tłuszcze tak mają, że się ścinają trochę, tj. gęstnieją w lodówce, a wit. E w kapsułkach jest właśnie tłustym rotworem. Jeśli wstawisz do lodówki butelkę z olejem słonecznikowym to tez zmętnieje i będą farfocle po jakimś czasie, tak że to zupełnie normalny objaw ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#598 |
Przyczajenie
|
Czesc Kobitki, mam pytanko, jak zamawiecie wit. c w proszku to jaką macie czystosc?
Zamówilam wit C i prosiłam o 100% czystosci, Pan mi odpisał ze moze mi sprowadzic 99,9% czysta z Angli za ok 45 zl, natomiast w swojej ofercie takiej czystosci nie maja. Wiec ciekawi mnie jaką wy posiadacie i czy nic nie szkodzi serum ze nie jest ona 100% czysta. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#599 |
Zakorzenienie
|
Dziewczyny teraz można bez problemu zamówić kwas askorbonowy oraz wszystkie akcesoria przydatne do przygotowania serum typu: łyżeczki miarowe, cylindry, zlewki, butelki, bagietki, pipetki
![]() http://www.mazidla.com/ 20 g kwasu askorbinowego kosztuje 4.60PLN Kupiłam właśnie niedawno wszystko co niezbędne i kręce serum ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#600 |
Przyczajenie
|
Hej dziewczyny, pewnie gdzieś w wątku jest odpowiedz na moje pytanie ale już prawie dostałam oczopląsu a też chcę być piękna ;-)
Moje pytanie to: Gdzie właściwie mozna kupić juvit c? Z góry ogromnie dziękuję. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 01:28.