|
|
#391 | |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Patenty na bycie NAJ :)
Cytat:
aqua/water, c12-15 alkyl benzoate, glicerin, ethylhexyl salicyate, titanium dioxyde, butyl methoxydibenzoylmethane, bis-ethylhexyloxyphenol methoxyphenol triazine, propylene glycol, octocrylene, cyclopentasiloxane, stearic acid, potassium cetyl phosphate, dimethicone, myristyl mirystate, nylon-12, petrolatum, ethylhexyl triazone, polymethyl methacrylate, aluminium hydroxide, ammonium polycryloyldimethyl taurate, butylparaben, disodium edta, drometrizole trisiloxane, ethylparaben, glyceryl stearate, glycine soja/soybean oil, hydroxypropyl methylcellulose, isobutylparaben, methylparaben, peg-100 stearate, phenoxyethanol, propylparaben, stearyl alcohol, terephthalyidene dicamphor sulfonic acid, tocopherol, triethanolamine a to starej: aqua/water, octocrylene, propylene glycol, glicerin, cyclopentasiloxane, titanium dioxide, butyl methoxydibenzoylmethane, drometrizole trisiloxane, terephthalyidene dicamphor sulfonic acid, triethanolamine, isopropyl palmiate, stearic acid, vp/eicoseine copolymer, dimethicone, acrylates/c10-30 alkyl acrylate crosspolymer, aluminium hydroxide, carbomer, disodium edta, glyceryl stearate, glycine soja/soybean oil, hydroxypropyl methylcellulose, methylparaben, peg-100 stearate, phenoxyethanol, propylparaben, stearyl alcohol, tocopherol Podkreślone są składniki powtarzajace sie. Skłądy skopiowałam z tego wątku https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...t=anthelios+xl |
|
|
|
|
#392 |
|
Rozeznanie
|
Ja mam pytanko odnośnie zwykłej nivei, smarujecie tym twarz, a jaśli tak to czy Was zapycha? Jakoś ostatnio nie mam nic innego w domu i nie wiem czy iść kupić, czy może być ta nivea? Ostatnio już miałam nakładać, ale się rozmyśliłam w ostatniej chwili, wolałam się najpierw Was poradzić
|
|
#393 |
|
Wtajemniczenie
|
Ja wrócę do tematu. Nie wiem czemu Wam jeszcze o tym nie napisałam. Kilka tygodni temu na fitnessie wpadłam na temat o callaneticsie i jak do tej pory nie lubilam wf-u i wszystkiego co sie wiaze z jakimis cwiczeniami, tak teraz uwielbiam callanetics. Sylwetka swietnie sie rzeźbi, postawa jest bardziej wyprostowana, po 2 tygodniach, 2 cm mniej w udach w moim przypadku
pupa mi sie uniosla ;pa poza tym czuje sie po tym duzo lepiej, nawet jesli cwicze tylko 15 min. dziennie. No i nie trzeba sie napocic, zeby po kilku godzinach (ok.7 dniach) miec efekty. Kto jeszcze nie probowal, niech sie skusi. Naprawde polecam!
|
|
|
|
#394 |
|
Zakorzenienie
|
dzieki shad! nie mowi mi wprawdzie nic roznica w skladzie bo sie na tym nie znam, bardziej liczyłam na wasze opinię odnośnie wchłaniania, zapychania i blyszczenie.buzikai
|
|
|
|
#395 |
|
Wtajemniczenie
|
Ja też nierozeznana w składach
Ale uzywałam starej wersji i mnie raczej nie zapychało, choc nie ejstem pewna,a le miałam pare podejsc i przy ostatnim filtr okazał się bardzo dobry. Wchłaniał sie całkiem ok, jakies 10 i pozostawał delikatny połysk i lekkie pobielenie. Filtr jest dość ciężki,a le ja lubie tę konsystencję, czuje ze mam cos an twarzy![]() Pogodo, teraz nei odważyłabym sie uzyc nievejki, ale na pewno parę razy nie zaszkodzi
|
|
|
|
#396 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Choć ostatnio tak brzydką cerę mam, że już chyba nic mi zaszkodzić nie może ![]() (sesja=nerwy=bulwy buuuu) |
|
|
|
|
#397 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Pogoda - daruj sobie tą niveę - to klasyczny mega - zapychacz. Szkoda wypielęgnowanej cery. |
|
|
|
|
#398 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
.
|
|
|
#399 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Jeśli tego nie zrobię mam później jakieś takie suche, naciagniętę, podrażnione...bleeeh
|
|
#400 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#401 |
|
Gość
|
Ja mam swój codzienny zestaw ćwiczeń, miks pillatesu, callaneticsu, jakis energetyzujących z aikido
i co mi tam się podobało z różnych, przez x lat wypróbowanych aerobików - teraz od długiego czasu nie chodzę na fitness, tylko ćwiczę sama w domu. Do tego 15 min na skakance, wieczorem serial na orbitreku - jak mi się przypomni - i jest super. Ale ćwiczenia obowiązkowo codziennie - nie wyobrażam sobie bez tego swojego ciała.
|
|
|
|
#402 |
|
Gość
|
Pogodoo ja to bym się bała walnąć Nivea na twarz
chyba przez miesiąć bym się leczyła z zapchania
|
|
|
|
#403 |
|
Rozeznanie
|
ahh, jestem z siebie dumna, ze przeczytalam caaaalutki wątek
![]() bardzo mi się podobają wasze sposoby i chyba zastosuje płukanie zimną wodą ![]() ja niestety zadnych takich szczególnych patentów nie mam, ale za to chętnie poczytam wasze ![]() buziaki |
|
|
|
#404 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#405 |
|
Gość
|
Ja mam te mięsnie najbadziej wyrobione, aż za bardzo - wyglądam jak zapaśniczka
no ale co zrobić, całe życie nad nimi niechcący pracowałam.A to narty, a to płetwonurkowanie itd. Czuję się z nimi jak chłop
|
|
|
|
#406 |
|
Wtajemniczenie
|
to moze daruj sobie tego orbitreka i zamiast niego wprowadz streching
|
|
|
|
#407 |
|
Raczkowanie
|
skąd wziąć taki filmik do ćwiczenia callanetics? Macie jakieś linki? Jeśli tak to bardzo prosze. Moze i ja sie skusze
Nie mam zbytnio zapalu do cwiczen, ale warto sprobowac
|
|
|
|
#408 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Callanetics am http://www.megaupload.com/?d=BWK39YN4 http://www.megaupload.com/?d=7TQRJBLP http://www.megaupload.com/?d=ZENOJ2DQ http://www.megaupload.com/?d=CHTY5W8B http://www.megaupload.com/?d=91KZ679R Callanetics pm http://www.megaupload.com/?d=BSSRX935 http://www.megaupload.com/?d=WFQ5W3L7 http://www.megaupload.com/?d=RUH4ULRX http://www.megaupload.com/?d=GN1VXYD8 |
|
|
|
|
#409 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#410 |
|
Zakorzenienie
|
ullinek nie ma sprawy, poprzeglądaj sobie Fitness, tam jest taki wątek z linkami do rozgrzewek i innych fajnych ćwiczeń. Życzę wytrwałości i powodzenia
|
|
|
|
#411 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Odnalazłam wątek na Fitnesie z namalowanymi tymi ćwiczeniami ![]() Dziś przerobiłam te ćwiczenia po raz pierwszy i nie mogłam wytrzymać po 100 sekund Ale wiadomo - z początku trzeba małymi kroczkami Czułam wszystkie mięśnie jak wykonywałam ćwiczenia a mięśnie pośladków to myślałam, że mi pękną ![]() Ale ból oznacza, ze to naprawdę działa na mięśnie Zobaczymy po tygodniu, dwóch jak będę wyglądać
|
|
#412 |
|
Wtajemniczenie
|
Sciagnij sobie te filmiki am i pm. Wstawilam jej jakis czas temu, chyba powinny jeszcze działac. To to, co Wojtusia tu wkleiła.
Naprawde fajnie sie cwiczy i sa dobre na poczatek, bo powtorzen jest 75, a nie 100 ![]() No i zapraszam do naszego watku pt callanetics
|
|
|
|
#413 |
|
Rozeznanie
|
Callanetics jest naprawdę bardzo fajny. Przy minimum wysiłku, maximum efektu. Mnie osobiście brakuje tylko w tym zestawie czegoś na ramiona, a tak poza tym bomba
"Zbija" i ujedrnia ciało bardzo szybko. Nie potrzeba dużo miejsca i można właściwie tak zupełnie rekreacyjnie powyciągac się przed telewizorem ogladając cokolwiek. Cwiczenia bardzo łatwe, wykonanie całego zestawu zajmuje też maxymalnie godzinę. Polecam dla tych co nie lubią sie pocić.
|
#414 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() To jest to cwiczonko, w ktorym wyciagasz rece proste w bok, potem troche skrecasz i max do tylu-probujesz je zlaczyc |
|
|
|
|
#415 |
|
Rozeznanie
|
Wiem, to drugie w rozgrzewce
Ale co to za ćwiczenie na ramiona Raczej jest po to, żeby przykurczu nie dostać, no i wyprostować plecy
|
#416 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Podobają mi się te ćwiczenia, ale jutro pewnie będę mieć mega zakwasy, bo daaaawno się nie ruszałam a co dopiero mówić o ćwiczeniach
|
|
#417 |
|
Rozeznanie
|
Sprzedam Wam jeszcze jeden mój patent - sprawdzony i działa
Było już w tym wątku o Hasceralu. Dla niewtajemniczonych - jest to maść z kwasem salicylowym i mocznikiem. Generalnie delikatnie złuszczająca, niektórzy ją stosują na stopy, a ja zastosowałam na ramiona i plecy, czyli tam gdzie miałam takie drobne krostki. Rewelacja. Wykosiła wszystko i teraz jest absolutnie gładziutko. A wszystko odbyło się bezbolesnie i bez przesuszeń, przy stosowaniu co drugą noc, na czystą i suchą skórę.
|
#418 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#419 |
|
Rozeznanie
|
Eratko, mało
5% salicylowego, 10% mocznika i na wazelinie jest wiec nie ma takiej możliwości, że złuszczy. Bardzo delkatnie mnie potraktował.
|
#420 |
|
Gość
|
Hasceral znam, znam, maść na łuszczycę
![]() A na piętki stosowałyście? tam dopiero widać działanie Mnie tam nic się nie łuszczy nigdy, po prostu skóra robi się gładziutka i jakaś nawilżona, czy co. |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Biochemia kosmetyczna
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 08:06.

Ale uzywałam starej wersji i mnie raczej nie zapychało, choc nie ejstem pewna,a le miałam pare podejsc i przy ostatnim filtr okazał się bardzo dobry. Wchłaniał sie całkiem ok, jakies 10 i pozostawał delikatny połysk i lekkie pobielenie. Filtr jest dość ciężki,a le ja lubie tę konsystencję, czuje ze mam cos an twarzy

no ale co zrobić, całe życie nad nimi niechcący pracowałam.
Ale wiadomo - z początku trzeba małymi kroczkami