![]() |
#1141 |
Wtajemniczenie
|
Dot.: Piekne z natury:)
uwierz mi, probowalam
![]()
#1142 |
Raczkowanie
|
Dot.: Patenty na bycie NAJ :)
Super wątek
![]() ![]() -dużo się wspominało o Glince zielonej Argiletz czytałam o niej na KWC i sama juz niewiem lepsza ta w proszku czy tubce ? ![]() -może ktoś mi poleci jakiś krem brązujacy do twarzy ktory niezapycha -co stosować na przebarwiania na wargą ? ![]() -ta woda z cytryna rano ma być ciepła czy odstana bo sie pogubiłam ![]() -ma ktoś jakieś sposoby na podwójny podbródek ? czy jak schudne (mam jeszcze kilka kg za dużo) to on zniknie ? jest okropny To narazie tyle z góry dziekuje ![]()
#1143 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
- clarins radiance plus - rewelacja jak dla mnie ( krem brazujacy ) - woda z cytryna ma byc ciepla , ale jesli jeszcze jest miod , to troche wody trzeba zmieszac dzien wczesniej z miodem , a rano dolac cieplej wody i soku z cytryny - mi tam podwojny podbrodek zawsze znika jak schudne , co wiecej , zaczyna mi byc nawet widac calkiem sexy kosci policzkowe ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1144 | |
Zadomowienie
|
Dot.: Piekne z natury:)
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1145 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#1146 |
Zakorzenienie
|
http://www.wizaz.pl/forum/showthread.php?t=28474
^^to jest watek o testowaniu kosmetyków na zwierzetach Ja tez kiedys uzywalam tych kosmetyków,po prostu nie zwracałam uwagi co tam jest napisane i w ogole nie wiedzialam ze tak to wyglada ![]() Sweetpoison ja uzywalam krem brazujacy soraya niezły był nawet ![]()
#1147 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
A co do samoopalaczy to polecam Rossmanowy w brązowej tubce.Dobry jak wiele innych,droższych ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1148 |
Zakorzenienie
|
przypomniało mi się, że od czasu do czasu malutkie wąsiki nad górną wargą polewam wodą utlenioną i one się wybielają
![]() dziewczyny, a jakie znacie sztuczki, żeby optycznie zwiększyć oczy? bo ja czytałam coś o sposobie malowania kredką, ale nie za bardzo rozumiem^ ??
![]() |
#1149 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1150 |
Raczkowanie
|
W aptece. W Rossmanie ani w zadnej innej drogerii jeszcze nie widzialam.
#1151 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
trzeba obrysowac oko bialą kredką do powiek ![]() no i jak jasny cien sie nalozy w wewnetrznym kaciku to tez ponoc troche powiększa i rozswietla oko ![]() ta kredke mam ale jakos mi nie wychodzi ![]()
![]() |
#1152 |
Zadomowienie
|
Też próbowałam białej kredki na powiększenie,ale neistety nie zauwazyłam oczekiwanego efektu.Za to podobają mi się moje małe oczka pomalowane w sposób jak na rysunku - obrysowane od mniej więcej 2/3 długości ku zewnętrznym krawędziom tak,by kreski się nie łączyły.No i własnie nakładanie jaśniejszego cienia na wewnętrzne kąciki i nawet ponad nie,oraz tuż pod brwiami
|
![]() ![]() |
![]() |
#1153 |
Zakorzenienie
|
dzięki dziewczyny, może kiedyś wypróbuję
![]() mam jeszcze jedno pytanie- co to jest ta glinka? co ona robi..?
![]() |
#1154 | |
... choć nie Westwood
|
![]() Cytat:
Glinka zielona - pochodzi ze skał krzemionkowo-aluminiowych. Jest wyjątkowo bogata w makro i mikroelementy (m.in. związki krzemu, magnezu, fosforu, potasu, sodu) Ma świetne właściwości absorpcyjne, antybakteryjne, ściąga pory skóry, przyspiesza procesy gojenia się stanów zapalnych. Dodatkowo działa odżywczo - dostarczając skórze całe bogactwo pierwiastków wpływa na przebieg podstawowych procesów życiowych komórek skóry, poprawia mikrokrążenie. Ta glinka ma najsilniejsze działanie ze wszystkich rodzajów glinek. Polecana jest szczególnie do pielęgnacji cery łojotokowej, tłustej. Leczniczo, np. w postaci okładów, na złamania, zwichnięcia, obrzęki Świetnie działa w zabiegach na cellulit i ujędrniających. Glinka biała - zawiera krzem, żelazo, potas, magnez, tytan, sód, wapń, duże ilości glinu. Działa łagodnie, koi skórę i uspokaja - dobrze więc służy cerom suchym, wrażliwym, ze skłonnościami do powstawania zmarszczek. Łagodnie ściąga pory, wspomaga gojenie się ran i stanów zapalnych. Jak każda glinka odświeża, odżywia i wygładza skórę oraz poprawia mikrokrążenie skórne. Może być stosowana przy rozszerzonych naczynkach. Glinka czerwona - bogata m.in. w krzem, aluminium, żelazo, potas, magnez, wapń i mangan. Szczególnie dobrze działa na skórę wrażliwą - tłustą i mieszaną, z rozszerzonymi narzynkami krwionośnymi. Wspomaga leczenie trądziku różowatego i wzmacnia naczynia krwionośne. Odświeża i wygładza, działa odżywczo, absorbuje ze skóry zanieczyszczenia i toksyny, łagodnie ściąga pory. Glinka żółta - przypomina składem czerwoną glinkę ale zawiera więcej żelaza co wzmacnia jej właściwości regeneracyjne (pierwiastek ten niezbędny jest do prawidłowej budowy komórek skóry, włosów, paznokci). Korzystna dla cery mieszanej. Zarówno glinka czerwona jak i żółta polecane są do pielęgnacji skóry dojrzałej. Glinka różowa -stanowi połączenie dwóch rodzajów glinek - czerwonej i białej. Polecana jest do pielęgnacji delikatnej i skłonnej do alergii skóry ze względu na szczególnie delikatne, kojące działanie. Źródło: http://www.zielonapomarancza.pl/glinki.htm
![]() ![]() |
![]() |
#1155 |
Zakorzenienie
|
oo, dzięki wielkie. ;*
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#1156 |
Raczkowanie
|
białą kredką nie obrysowujemy całego oka tylko wewnętrzną stronę
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1157 |
Wtajemniczenie
|
mozna tez obrysowac cale oko zlota kredka (ale musi miec takie jakby "drobinki") - przynajmniej na mnie dziala
![]()
#1158 |
Zadomowienie
|
No to i ja coś napisze
![]() -polecam etiaxil na problem z poceniam, peeling kawowy, olejek rycynowy -gruba warstwa kremu na dłonie do tego rękawiczki i lulu, to samo ze stopami -płukanie włosów w zimnej wodzie (błyszczą i mniej się przetłuszczają) -ja stosuję srebrną kredkę, lepiej się sprawdza niż biała, bo kolor białej trochę się odcina od białka oka Jak sobie coś przypomnę to dopiszę. Któraś z Was napisała, że wkłada krem lub tonik na 20 min do lodówki, potem na buźkę. To błąd!!! Składniki kremów i toników ulegają "zniszczeniu", przede wszystkim wiązania między cząsteczkami. Dzieje się tak, kiedy taki krem jest przechowywany różnych temperaturach na zmianę. Chłodne kosmetyki lepiej koją skórę, ale jeżeli chcecie aplikować schłodzone to trzymajcie je w lodówce cały czas! Ja tak robię z kremem pod oczy. To nie jest mój wymysł, niejedna kosmetyczka mi to potwierdziła. |
![]() ![]() |
![]() |
#1159 |
BAN stały
|
Mam pytanei odnośnie olejku rycynowego - jakie są efekty i po jakim czasie?
|
![]() ![]() |
![]() |
#1160 | |
Zadomowienie
|
![]() Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1161 |
Rozeznanie
|
witam dziewczyny
![]() ![]() ![]() przepraszam ze nie dopisalam nic od siebie, ale przeczytalam wszystko i raczej nie mam nic do dodania (zreszta duzo tych patentow juz stosuje w swoim zyciu ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1162 |
Zadomowienie
|
moze cos do utrwalania, jakas pianka?
![]() |
#1163 |
Przyczajenie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#1164 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Czy działa? Niestety mam jeszcze zbyt krótkie żeby to przetestować na sobie ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1165 | |
BAN stały
|
Cytat:
![]() ![]() Do moich patentów jeszcze doruciłam: - naftę - rycynę - i wazelinę w tubce do łokci, stóp, jako krem do rąk, a nawet balsam do ciała ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1166 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ten sposob dziala ale pod warunkiem ze nie masz cienkich,miekkich i delikatnych wlosow ![]() Delikatne stezenie wody utlenionej jest dobre na tego typu wasik,nie podrazni skory a wloski zostana rozjasnione-jednak to jedynie metoda tymczasowa i dobra dla delikatnego meszku.
![]() |
#1167 |
Wtajemniczenie
|
hej
![]() nie chcę sie powtarzać dlatego dorzucę jeden moze nieoczywisty patent, mysle ze dla wielu kobiet trudnoscią jej utrzymanie systematycznosci, dla mnie na pewno , jak dam rade smarowac sie balsamem co dzien przez tydzien to jest to meega sukces ![]() ![]() a przydaloby sie przeciez... i kiedys wpadlam na pomysl ktory na razie u mnie sie swietnie sprawdza PO KAPIELI BIORE DUZO BALSAMU CZY JAKIEGOS INNEGO MAZIDLA I PO PROSTU RACH , CIACH KŁADĘ GO NA SKORE BEZ ROZSMAROWYWANIA , i potem owijam się recznikiem i moge czy to dokonczyc toalete czy cos innego, po kilku minutach balsam sam sie wchlania a te resztki juz szybciutko rozsmaruje mi to zaoszczędza naprawde czas i nie mam takiego oporu przed robieniem tego jak przed dokladniutkim smarowaniem kazdego kawaleczka skory ![]() polecam dla leniwych ![]() i ogolnie slowo klucz SYSTEMATYCZNOSC ![]() |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#1168 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Ja dzisiaj zakupiłam sobie właśnie olej rycynowy (bo mam strasznie słabe, rozdwajające się paznokcie) i zamierzam wypróbować. Tylko zastanawiam się nad sposobem. Czy wystarczy po prostu wsmarować ją w paznokcie, czy lepiej podgrzać w kąpieli wodnej, i wymoczyć w niej paznokcie? A, i słyszałam o jeszcze jednym patencie: o płukaniu włosów w wodzie z dodatkiem soku z cytryny, w celu nadania włosom połysku... Tylko też nie bardzo wiem z czym to się je, bo jedne źródła podają, że wystarczy do wody wycisnąć cytrynę, a inne znowu, że trzeba przez jakiś czas pogotować skórkę z cytryny/pomarańczy... ale przecież logicznie rzecz biorąc przy gotowaniu chyba wszystkie cenne substancje giną... A Wy co myslicie na ten temat? ;>
![]() ![]() |
![]() |
#1169 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mój fryzjer polecał dla ożywienia koloru i dodania blasku płukankę z sokiem z wyciśniętej cytryny i/lub jajkiem (tylko nie pamiętam czy żółtko czy białko ![]() ![]()
![]() |
#1170 |
Zadomowienie
|
Pidejrzewam,że ziółtko,które jest często dodawane domieszanek na włosy;-)
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:54.