![]() |
#2521 | |
Wtajemniczenie
|
Dot.: Patenty na bycie NAJ :)
Nie mam go. Pisałam,że powoli wprowadzam w życie
![]() ![]() ---------- Dopisano o 18:41 ---------- Poprzedni post napisano o 18:38 ---------- Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2522 |
Zakorzenienie
|
Generalnie termin depilacja oznacza wyrwanie włosa. Ale to nie ważne, bo mój post oznaczał, że pytająca miała raczej na myśli wyrywanie włosków, a nie golenie maszynką. Tak mi się przynajmniej wydaje, bo bynajmniej nie spotkałam się by maszynka pozostawiała czerwone plamki, no chyba, że wrastają włoski, ale to nie wchodzi w grę w tym wypadku. Nie ma co gdybać, Catherine musi uściślić
![]()
Pamiętam, że tego czerwcowego dnia obudził mnie mój własny krzyk. Serce łomotało mi tak, jakby dusza chciała wyrwać się z piersi i uciec schodami w dół. Tata przybiegł natychmiast i wystraszony, przytulił mnie do siebie, usiłując uspokoić. - Nie mogę przypomnieć sobie jej twarzy. |
![]() ![]() |
![]() |
#2523 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
#2524 |
Wtajemniczenie
|
Narc świetna lista
![]() ![]() ...A dziś wreszcie kupiłam ten Oxedermil z 30%mocznika i wieczorem sobie nim posmaruje pięty, łokcie i co będzie trzeba. ![]() No i btw, kupiłam go w super-pharmie, w Katowicach, a tam wszystko drogie, a zawszem mi się wydawało, że tam jest tanio. Mój Anthelios, który kupowałam gdzie indziej za 60-65 zł kosztował 77 zł ![]() ![]() Kapsułek ananas+spirulina oczywiście nie było, tak samo jak Carmexu. Humektanu też nie ![]() ![]() ![]() ![]()
#2525 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2526 |
Wtajemniczenie
|
Narc nie przeszkadza, tak jest nawet wygodniej
![]() Hyseac kosztował 50zł, widziałam już nie raz jego reklamę w gazecie i na wizażu ktoś o nim wspominał, że dobry więc spróbuje. Jak użyję, dam znać ![]() Co do tych aptek, ja też się już prawie przyzwyczaiłam... ![]() A jak teraz zacznę chodzić do LO i będe codziennie w "wielkim mieście" panie w pobliskich aptekach na pewno mnie będę znać ![]()
#2527 |
Wtajemniczenie
|
Mnie już chyba znają też :
Liceum,ach liceum.. Zazdroszczę trochę ,że taka młoda jesteś :P Tęsknię za LO.. ![]() ![]() Ja niestety w liceum nie szukałam spososób na bycie NAJ i teraz żałuje ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2528 |
Wtajemniczenie
|
A ja bym chciała być starsza...
![]() A jak byłabym starsza, mogłabym sobie zamawiać rzeczy na BU, mazidłach, internetowych aptekach... ![]() ...no i zarabiałym (mam nadzieję ![]() ![]() Ja w tym roku, zaczęłam przygodę z wizażem i dbaniem o siebie ![]() ![]() Żeby tak nie offtopować za bardzo ![]() Mój nowy patent: skrobia na skalp jako suchy szampon ![]() Pierwszy raz od dawna mogłam wyjść do ludzi z nieumytymi włosami, a one w ogóle nie były tłuste! Pędzlem do pudru opruszyłam dosyć mocno skóre głowy, zostawiłam na noc, a rano miałam piękne-broń-Boże-nie-tłuste-włosy! ![]()
Cierpisz na Hashimoto, niedoczynność tarczycy zaburzenia odżywiania? Brak Ci energii, nie tolerujesz glutenu, laktozy? Potrzebujesz motywatora do zmiany sposobu odżywiania? ![]() Zapraszam na: Edytowane przez illegale Czas edycji: 2009-08-19 o 21:20 |
![]() ![]() |
![]() |
#2529 |
Zakorzenienie
|
illegale też nie mogę zamawiać rzeczy z BU , mazideł i tych innych i poczekam sobie na to zapewne jak skończę 20 lat czyli muszę sobie poczekać 6 lat , kase też wyłudzam od mamy a to na jakiś tonik czy krem teraz niech zacznie jeszcze brat pracować to od niego będę wymuszała xD
#2530 |
Zakorzenienie
|
stosowała któraś z was Afronis? pomógł? : >
![]() |
#2531 |
Zakorzenienie
|
Generalnie maszynką się goli włoski, czyli ścina
![]() ![]() Catherine używasz depilatora? ![]() ![]() ![]() ![]() Help! Macie jakieś sposoby na zakwasy? Ostro wędrowałam po górach i teraz tak mnie łydki bolą, że ledwo chodzę ![]() ![]() Edytowane przez Maggie93 Czas edycji: 2009-08-19 o 22:19 |
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#2532 |
Wtajemniczenie
|
Nie mówcie hop, dziewczyny, ja mam 21 i ciągle wyłudzam. Obiecuję sobie,że w tym roku znajdę pracę,ale to wcale nie takie proste kiedy się studiuje dziennie polonistykę i całe dnie trzeba czytać
![]() Ja tam zawsze i wszędzie myje włosy, bo błyskawicznie mi schną ![]() A ja właśnie niedawno sporządziłam taką miksturkę ( sama wymyśliłam :P ale pewnie już ktoś też kiedyś na to wpadł ) : mianowicie wymieszałam jakieś 7 ml świeżo wyciśniętego soku z cytyny z odrobiną ( może 3ml ?) petroleum i 10 kropli olejku herbacianego. Zrobiłam to w dziesięciomililitrowej buteleczce po olejku. Mam zamiar smarować tym plamy po pryszczach ![]() Illegale ja na swoje rozstępy już nic nie poradzę bo są białe już od dawien dawna ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2533 |
Zakorzenienie
|
Narc a nie masz jakiegoś stypendium czy coś takiego ?
ja myję co trzy dni lub co tydzień w roku szkolnym a w wakacje potrafię przez dwa tygodnie nie myć wiec może nawet dobry patent jest z tą skrobią na noc bo mi włosy strasznie długo schną jak suszę je suszarką to 30 min mi się schodzi ale i tak nie są do końca suche
#2534 |
Wtajemniczenie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#2535 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
u mnie też będzie stypendium ( mam taką nadzieję xD) + fundusze mamy + wyciągnę coś od brata xD
![]() |
#2536 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
"Mocznik, mocznik, mocznik.... na wszystko dobry jest.... " ![]() ![]() ![]() (ale poważnie... nigdy nie miałam rozstepów ale jako, że przeczytałam chyba wszystko, co jest w sieci po polsku i po angielsku o moczniku, to nie raz obiło mi się o uszy (a raczej o oczy) jak dziewczyny pisały, że mocznik - wśód wielu rozlicznych zalet - również odorobinę wygładza i wyrównuje skórę w miejscu rozstępów (wiadomo... cuców nie ma, ale efekty są podobno zauważalne) Dobry TŻ to podstawa ![]() (chociaż i z tym można przegiąć... ja miałam takie okresy w życiu, że przy boku zapatrzonego we mnie TŻ-ta całkiem sie zaniedbywałam, bo wiedziałam, że będzie się slinił na mój widok nawet rano, kiedy mam fryzurę z gatunku tych "strzelił piorun w rabarbar" i odbitą poduszkę na policzku ![]() Stare dobre czasy... cóż.. teraz muszę dowartościowywać się pochlebnymi (choć pewnie nie zawsze szczerymi) komentarzami na naszej klasie ![]() ![]() ![]() Boże... coraz większe OT-y robię... ![]() ![]()
Wszystkie kręciołki - te falujące i te sprężynujące, zapraszamy do dyskusji w wątku o naturalnych falach i lokach i do zamieszczania zdjęć w dzienniku regeneracji naturalnych fal i loków Typ moich włosów: 3b/F/i Edytowane przez SweetPea Czas edycji: 2009-08-19 o 22:55 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2537 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() Tak, czytałam juz o cudownym działaniu mocznika na rozstępy- podono czerwone całkiem kasuje, na białe też trochę pomaga. Mam taki plan-dodawać trochę mocznika do kremu na rozstępy Fissan. I aplikowac na biust. Byłabym wniebowzięta, gdyby choć trochę pomógł ... Co do zaniedbywania się przy Tż, kiedy jestem pewna,że i tak niczego nie zmieni to,że nie umaluję rzęs czy nie wetrę balsamu- też to przerabiałam ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2538 |
Zakorzenienie
|
ja stosowalam- strasznie wysuszal i w ogole jestem na nie
![]() na tradzik moge polecic pewna masc robiona w aptece m.in. z mascia ichtiolowa.. jesli ktos jest zainteresowany podam sklad na prv a moj najswiezszy patent naj- bizuteria ![]() zawsze nosilam tylko kolczyki (mam ich mnostwo ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2539 |
Wtajemniczenie
|
Witajcie
![]() Mam do Was pytanie, nie macie jakiegoś cudownego ![]() (Może da się zrobić jakąś "trwałą" tylko u nasady? Chociaż wolałabym jakiś mniej radykalny sposób). |
![]() ![]() |
![]() |
#2540 | |
BAN stały
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2541 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() no na razie to zauważyłam, że fajnie wysusza pryszcze świeżowyciśnięte. piecze jak cholera, ale na drugi dzień nie ma już śladu. tzn. jest- blizna. ale nie ma już pryszcza ; )
![]() ![]() |
![]() |
#2542 | |
BAN stały
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2543 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() nie sadzisz, ze latwiej sie pozbyc pryszcza niz blizny? wiem, ze nie jest fajnie chodzic z pryszczami, ale pozniej duzo trudniejsza jest walka o ladna cere.. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2544 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2545 |
Wtajemniczenie
|
Ja rozstępy też mam już białe, ale własnie będe je smarować tym mocznikiem, a oprócz tego masuje się codziennie Syrenką (żółtą stroną
![]() ![]() No, ale jak będę miała te 18 lat, będe mogła sobie zamawiać co chce przynajmniej, a nie wszystko na mame ![]() kasia, to Ty całkiem młoda, gratuluje dbania o siebie już w tym wieku! ![]() Ja włosy zawsze muszę myć codziennie, jeśli wychodzę do ludzi, rzadko się zdarza, że co dwa dni, chyba, że siedzę w domu, albo jestem chora, to najwyżej 4 dni nie myje. A teraz z tą skrobią, to ahh ![]() ![]()
#2546 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Mam pytanie do gąbki syreny i do mleka - co to gąbka syrena : ) ? i jak używac mleka?\ I kolejne pytanie ( wybaczcie,jak głupie, chociaż podobno takich nie ma ; ) - gdzie znajdę mocznik? Czy chodzi o balsam z dodatkiem mocznika ? ( Tak,żeby na te piekielne roztępy podziałało ) .
![]() Edytowane przez Chaaiir Czas edycji: 2009-08-20 o 09:42 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2547 |
Wtajemniczenie
|
Chaair ta gąbka Syrena to antycellulitowa gąbka z Rossmana. Jest hardcorowo- ostra, ale mozna się przyzwyczaic po paru razach i potem masaz nia to czysta przyjemnosc
![]() Mleko naklada sie na twarz na noc, albo w dzien i czeka do zaschniecia. (Przeciera sie twarz zwilzonym wacikiem). Mleko dzieki zawartemu kwasowi mlekowemu oczyszcza i rozjasnia cere. Ja stosowalam go kiedys, ale nieregularnie, balam sie, ze mi wysuszy skore. Mocznik mozna kupic przez internet na mazidlach chyba, jest, za 1.88, w aptekach jest na recepte, ale mozna poprosic o wypisanie lekarza. W aptekach dostepne sa preparaty z mocznikiem, np. Oxedermil, wpisz w KWC "mocznik" to Ci wyskocza jeszcze inne. ![]() Ja dzis wyprobowalam ten Oxedermil z 30% mocznika do skory z nadmiernym luszczeniem (nie mam takiej) ale stosuje go na piety i przesuszona skore na plecach i lydkach i rzeczywiscie, po 2 uzyciu (wczoraj wieczorem i dzis rano) skora jest ewidentnie nawilzona! ![]() Hyseac, Uriage dzis tez wyprobowalam, konsystencja podobna do Antheliosa AC LRP, zapach mi sie podoba no i z wchlanianiem tez calkiem ok ![]() ![]()
![]() |
#2548 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Syrenka to gąbka do masażu, dobra na wszystko , ja trę całe ciało. Maseczka aspirynowa oczyszcza, wygładza, rozjaśnia- 3-4 aspiryny mieszasz z kropleką wody,żeby rozmiękły i na 20 min na twarz ;D A tonik to 22 aspiryby na 120 ml wody i uzywa sie jak tonik normalny. a efekty 8 min ABS w pokaż brzuch- cwiczylam tylko miesiac,ale absolutnie nie codziennie. Kiedys nawet tydzien przerwy byl,wiec w sumie 3 tyg i widac chyba roznice ![]() Nafta- nacieram skórę głowy i nakładam na włosy na godzinę i zmywam. Hipp- ogolnie bardzo dobra oliwka, zamiast balsamu Serum-Eveline, nie mam duzego celulitu,uzywam profilaktycznie. Edytowane przez Narc Czas edycji: 2009-08-20 o 11:20 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2549 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#2550 | |
BAN stały
|
Cytat:
Dziekuje Ci slicznie Narc ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:20.