Samoopalacze i kosmetyki br±zuj±ce - Strona 54 - Wizaz.pl

Wróæ   Wizaz.pl > Uroda > Biochemia kosmetyczna

Notka

Biochemia kosmetyczna Interesujesz siê biochemi± kosmetyczn±? Chcesz poznaæ dzia³anie poszczególnych sk³adników zawartych w kosmetykach oraz ich wp³yw na zdrowie. Do³±cz do nas.

Odpowiedz

Narzêdzia
Stary 2007-04-22, 22:10   #1591
Sathi
Zakorzenienie

Wiadomo¶ci: 5 656
Dot.: Opalamy siê!!!!

Agatko, te drobiny s± du¿e, widac je w ka¿dym ¶wietle,
Jest to naprawdê nieciekawy efekt.
Jestem po kilku u¿yciach Nivei.
Generalnie bardzo mi sie ona podoba, ma cudny zapach i jako jedyny balsam opalaj±cy, nie ¶mierdzi!
Wcale, ani tu¿ po posmarowaniu ani po kilku godzinach.
Jednak kolor jest zbyt delikatny jak dla mnie, ja lubie cos mocniejszego.
dlatego zawsze wybiorê klasyczny Dove Summer Glow

MI£EGO DNIA
Sathi jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c
Stary 2007-04-22, 22:58   #1592
Angi74
Wtajemniczenie

Wiadomo¶ci: 2 404

Czy ten clasyczny Dove Summer Glow (bez drobinek) jest jeszcze w sprzedazy,bo nigdzie nie mogê go znale¼æ ?
Angi74 jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c
Stary 2007-04-23, 07:10   #1593
emememsik
po prostu Em :)

Wiadomo¶ci: 29 527

Angi74, w katalogu Dove, który niedawno dosta³am s± obie wersje, wiêc ten normalny balsam bez drobinek równie¿ powinien byæ dostêpny. Choæ ostatnio w Rossmanie widzê tylko te z drobinkami.
Stary 2007-04-23, 08:27   #1594
L_V
Zakorzenienie

Wiadomo¶ci: 12 249

Do dziewczyn, które stosowa³y Dove nab³yszczaj±cy na dzien - czy te drobinki brudz± ubrania?? Dziêkuje za odp.
L_V jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c
Stary 2007-04-23, 09:13   #1595
Kimberley
Raczkowanie

Wiadomo¶ci: 126
Thumbs down Dot.: Opalamy siê!!!!

Dziewczyny co robicie, ¿e nie macie smug po samooplaczach? Ja ju¿ normalnie mam do¶æ! Stosujê samoop. od chyba 5 lat, a raczej wci±¿ próbujê i za KA¯DYM razem mam mniejsze b±d¼ wiêksze smugi ( g³ównie ³ydki i stopy s± moj± zmor±! jeszcze NIGDY tych czê¶ci cia³a nie mia³am ³adnie oplalonych!)
Przeczyta³am ju¿ mnóstwo w±tków o samooplaczach, zastosowa³am juz chyba wszystkie rady porady i nic! Smugi s± po kazdym balsamie i samoopalaczu!
1. peeling + samoop. = smugi
2. bez peeling + samoop. =smugi
3. peeling + balsam + samoop. = smugi
4.peeling + dzieñ przerwy+ samoop.= smugi
5. samoopalcz nak³adany BARDZO powoli i jak tylko dok³adnie potrafiê = smugi
6. samoopalcz nak³adany szybko jak balsam = smugi
7. samopalacz w formie ¿elu koloryzuj±cego, kremu, pianki= smugi
Ech takich punktów mog³abym tu wymieniaæ i wymieniaæ...
Wczoraj po uprzednim peelingu, wklepaniu lekkiego balsamu posmarowa³am siê ¿elem koloryzuj±cym z L'oreala bardzo powoli i dok³adnie, nie ubiera³am siê chyba z godzinê (!) i co.....znowu SMUGI.....
...echhh juz nie wiem co robiê ¼le Kombinujê i kombinujê i wci±¿ jest ¼le!!!!!!!
przepraszam, ¿e tak sie tu wy¿ali³am troszkê, mam nadziejê, ¿e mój post to nie off topic ale, ¿eby nie by³o to tylko napiszê, ¿e ¿el koloryzuj±cy z L'oreala nadaje skórze fajny kolorek
Echhhh dziewuszki szczerze zazdroszczê Wam wprawy w nak³adaniu samooplacza! Ja widocznie jestem jaka¶ "lewa", bo próbujê ju¿ od tylu lat regularnie i NIC buuuuuuuuuuuu....Mo¿e kto¶ ma jeszcze dla mnie jak±¶ radê...proszê...¶licznie proszê....
Kimberley jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c
Stary 2007-04-23, 09:18   #1596
L_V
Zakorzenienie

Kimberely, u mnie to jest zawsze zabawa na 2 dni. Pierwszego dnia peelig + depilacja + nawil¿anie [to wieczorem]. Rano dnia drugiego nawil¿anie, a wieczorem znowu peeling, nawil¿anie i wtedy samoopalacz czy balsam br±zuj±cy.
Stary 2007-04-23, 09:36   #1597
Kimberley
Raczkowanie

Dziêkujê L_V za tak szybka odpowied¼ Szczerze mówi±, tj pisz±c , DOK£ADNIE takiej kombinacji, jak± poda³a¶ jeszcze nie wykombinowa³am, dlatego po przeczytaniu Twojej odpowiedzi za¶wieci³o ponownie w moim smugowym samoopalczowym tunelu ma³e ¶wiate³ko, mo¿e tym razem mi wyjdzie heh
L_V a jakiego samooplacza obecnie u¿ywasz?

Najlepsze Promocje i Wyprzeda¿e

REKLAMA
Stary 2007-04-23, 15:59   #1598
rudzitsu
Raczkowanie

Wiadomo¶ci: 306

Podzielê siê swoim do¶wiadczeniem w kwestiach balsamów br±zuj±cych. W tamtym roku zaczê³am od Garniera-efekt taki, ¿e z bladej ró¿owo¶ci zmieni³am siê w blad± be¿owo¶æ. Potem Sopot Ziaji-stanowczo odradzam!! Na koñcu Dove dla ciemnej karmacji, skusi³o DHA na drugim miejscu w sk³adzie. I to jak na razie mój najlepszy wybór. Efekt delikatny, ale widoczny. Na mnie generalnie samoopalacze nie dzia³aj±, chyba mam za cienk± skórê, ciê¿ko mnie przybr±zowiæ. To tyle, mo¿e kto¶ skorzysta.
rudzitsu jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c
Stary 2007-04-23, 21:23   #1599
Sathi
Zakorzenienie

Wiadomo¶ci: 5 656

Cytat:
Napisane przez L_V Poka¿ wiadomo¶æ
Kimberely, u mnie to jest zawsze zabawa na 2 dni. Pierwszego dnia peelig + depilacja + nawil¿anie [to wieczorem]. Rano dnia drugiego nawil¿anie, a wieczorem znowu peeling, nawil¿anie i wtedy samoopalacz czy balsam br±zuj±cy.
Robiê to samo
ale pomijam zabieg peelingu na drugi dzieñ bo dla mnie to ju¿ zbêdne.

MI£EGO DNIA
Sathi jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c
Stary 2007-04-23, 22:09   #1600
ivana
Raczkowanie

Wiadomo¶ci: 227

Kimberley,
a mo¿e spróbuj ³agodnie br±zuj±cych preparatów. Ich efekt bêdzie delikatny, ale dziêki temu przez stopniowanie "opalenizny" zmniejszysz ryzyko smug. Ja nie testowa³am zbyt wielu praparatów samoopalaj±cych, z mojej strony mogê poleciæ samoopalacz Avene, który stosuje na twarz. Nie mam ¿adnych smug a to na twarzy mam najwiêcej nierówno¶ci i przesuszeñ, które mog³yby reagowaæ odmiennie od zdrowszej partii skóry... Anyway... Je¶li ju¿ uzyskasz delikatn± opaleniznê (miejmy nadzieje bez smug) to mo¿e wtedy spróbuj co¶ mocniejszego zarzuciæ
Nie wiem, jak± masz karnacjê, ale mo¿e to kwestia zbyt "agresywnego" praparatu na badzo jasn± skórê.... Mam nadzieje, ¿e nie zamota³am zbytnio
ivana jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c
Stary 2007-04-25, 13:51   #1601
AnDzZia
Raczkowanie

Wiadomo¶ci: 66

Dziewczyny a co myslicie o nak³adaniu Dove na twarz? Mam zamiar go kupic ale chci³abym miec tak¿e twarz opalon± i w³asnie nie wiem czy by sie on do tego nada³. Czy która¶ z wiza¿anek nak³ada³a go równie¿ na twarz?
AnDzZia jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c
Stary 2007-04-25, 14:41   #1602
Angi74
Wtajemniczenie

Wiadomo¶ci: 2 404

Dove tez by³ dla mnie najlepszym wyborem,ale teraz nie ma go nigdzie w sklepach !!! Jest tylko ten nowy z drobinkami
Angi74 jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c
Stary 2007-04-26, 11:14   #1603
Chii1986
Zakorzenienie

Wiadomo¶ci: 7 326

Hej dziewczyny, a znacie jaki¶ sposób ¿eby szybko pozbyæ siê samoopalacza z cia³a? powiedzmy, ¿e przez jaki¶ czas znów chcê byæ bia³a;-) oczywi¶cie peeling ale co jeszcze zrobiæ ¿eby sztuczna opalenizna szybko zesz³a? no i ile czasu potrzeba by wróciæ znów do swojej blado¶ci;-)?
Stary 2007-04-26, 11:21   #1604
naked21
Wtajemniczenie

Wiadomo¶ci: 2 029
GG do naked21

Cytat:
Napisane przez Chii1986 Poka¿ wiadomo¶æ
Hej dziewczyny, a znacie jaki¶ sposób ¿eby szybko pozbyæ siê samoopalacza z cia³a? powiedzmy, ¿e przez jaki¶ czas znów chcê byæ bia³a;-) oczywi¶cie peeling ale co jeszcze zrobiæ ¿eby sztuczna opalenizna szybko zesz³a? no i ile czasu potrzeba by wróciæ znów do swojej blado¶ci;-)?

polecam jak najd³u¿sze moczenie siê w wannie z bardzo ciep³± wod± na sam koniec zrobiæ peeling (polecam z kawy) powinno wszystko zej¶æ od razu
Stary 2007-04-26, 11:27   #1605
Chii1986
Zakorzenienie

Wiadomo¶ci: 7 326

Dziêki za odpowied¼ ju¿ lecê do wanny
Stary 2007-04-26, 11:36   #1606
L_V
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez L_V Poka¿ wiadomo¶æ
Do dziewczyn, które stosowa³y Dove nab³yszczaj±cy na dzien - czy te drobinki brudz± ubrania?? Dziêkuje za odp.
Ponawiam pytanie

Cytat:
Napisane przez Kimberley Poka¿ wiadomo¶æ
Dziêkujê L_V za tak szybka odpowied¼ Szczerze mówi±, tj pisz±c , DOK£ADNIE takiej kombinacji, jak± poda³a¶ jeszcze nie wykombinowa³am, dlatego po przeczytaniu Twojej odpowiedzi za¶wieci³o ponownie w moim smugowym samoopalczowym tunelu ma³e ¶wiate³ko, mo¿e tym razem mi wyjdzie heh
L_V a jakiego samooplacza obecnie u¿ywasz?
na twarz - mleczko Clarins, na cia³o balsamy Holiday Skin J&J.
Stary 2007-04-28, 10:15   #1607
sabbatha
Zakorzenienie

Wiadomo¶ci: 12 078

kurcze szukam szukam w watku i nie umiem znalezc.

Posmarowalam sie po raz pierwszy J&J HS, juz widze roznice, tylko pokusilo mnie i troche za duzo polozylam na lydki bo dwa razy i zaczelo mi schodzic "waleczkami" (tzn sam nadmiar balsamu) i zastanawiam sie czy moge troche po wchlonieciu wziac prysznic (taki zwykly bez tarcia i tak dalej - po prostu by sie tego pozbyc) - co o tym sadzicie?

sabbatha jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c
Stary 2007-04-28, 10:31   #1608
_Karolka_
Rozeznanie

Wiadomo¶ci: 943

Kimberley
a nie mozesz uzywac po prostu balsamow brazujacych jesli masz problemy z nakladaniem samoopalacza ? wtedy nie bedziesz miala smug.
a probowalas po nalozeniu samoopalacza przetrzec delikatnie cialo lekko wilgotnym recznikiem ?
_Karolka_ jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c
Stary 2007-04-28, 10:36   #1609
Kimberley
Raczkowanie

Ja wreszcie zdar³am stare nieszczê¶ce smugi i zastosowa³am siê do rady L_V i ..wreszcie moje ³ydki PIERWSZY RAZ w ¿yciu s± ³adnie opalone! ))) Wiadomo, SUPER idealne jeszcze nie s±, ale nie mam smug!! Echhh, a¿ nie mogê uwierzyæ, ¿e to by³ mój problem od kilkunastu lat dziêkujê L_V i pomy¶leæ, ¿e przez moment przysz³y mi mysli o solarium, a teraz baju baju idê do raju...samoopalaczowego

Okazje i pomys³y na prezent

REKLAMA
Stary 2007-04-28, 10:38   #1610
sabbatha
Zakorzenienie

nikt mi nie podpowie ile odczekac przed prysznicem?;]

Stary 2007-04-28, 10:39   #1611
Kimberley
Raczkowanie

_Karolka_ ten problem, mam nadziejê, ju¿ mnie nie dotyczy OBY! :/ dziêkujê za wszystkie rady! A z balsamami br±zuj±cymi by³o tak samo niestety Próbowa³am chyba wszystkich dostêpnych, Dove, Holiday Skin, Ziaji, L'oreal, Avone itd...Pozdrowionka
Stary 2007-04-28, 11:02   #1612
sabbatha
Zakorzenienie

ha siedze godzine ponad posmarowana i balsam J&J w ogol nie smierdzi. W ogole niczym nie pachnie - mam ten do jasnej karnacji bo nie chcialam byc brazowa tylko lekko opalona i wyglada niezle
A kupilam go bo mial 4 nalepki z rekomendacjami i informujace o nagrodach Urody, Twojego Stylu, nagrody Oskar 2006 i za 1 miejsce w plebiscycie kosmetyk 2006 Poradnika Domowego - to przewazylo i dlatego wzielam zwykly a nie ujedrniajacy bo tamten nie mial nalepek ;D

Stary 2007-04-28, 11:08   #1613
sabbatha
Zakorzenienie

dziwna sprawa 5 minut po napisaniu posta zaczal posmierdywac;D Ble - ale straszne narazie to nie jest. To ktos mi podpowie ile odczekac z prysznicem?

Stary 2007-04-28, 15:25   #1614
_Karolka_
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez sabbatha Poka¿ wiadomo¶æ
dziwna sprawa 5 minut po napisaniu posta zaczal posmierdywac;D Ble - ale straszne narazie to nie jest. To ktos mi podpowie ile odczekac z prysznicem?
hehe balsam wyczu³ ze narzekarz na brak pod¶mierdywania

z tym prysznicem to nie bardzo wiem o co Ci chodzi. nie lepiej poprostu tak go rozsmarowac zeby sie nie walkowal ? no i ogolnie to sproboj sprawdzic to empirycznie, moze nic Ci sie nie stanie
Stary 2007-04-28, 16:25   #1615
sabbatha
Zakorzenienie

ech wzielam juz dwa razy prysznic i dalej smierdze tym johnsonem! No to chyba lekka przesada :/ IU to nawet dwoma roznymi zelami sie mylam zeby zmyc ten zapach i dalej go czuje - na pewno nie czuje ubran czy czegokolwiek innego bo ubrania zmienilam :/ Az sie niedobrze od tego zapachu samoopalaczowego mi robi:/

a chodzilo mi o to ze jak juz mi sie cos zwalkuje to ile odczekac od nalozenia zeby sie wchlonelo czy cos - bo lepka warstwa trzymala sie dosc dlugo.

Stary 2007-04-28, 16:59   #1616
_Karolka_
Rozeznanie

mnie dziwia te nalepki na johnsonie bo wlasnie zanim je dostal to raz go przetestowalam od odrzucilo mnie wlasnie od tego smrodu i smug. zdecydowanie wole garniera, za ta lekka nielepiaca konsystencje i brak smrodu.
Stary 2007-04-28, 17:17   #1617
sabbatha
Zakorzenienie

ech dobrze ze jest ldugi weekend to nie bede na uczelni smierdziec))

Stary 2007-04-28, 18:33   #1618
evitka21
Zakorzenienie

Wiadomo¶ci: 4 588

mi sie tak po ka¿dym br±zowaczu robi³o i dlatego zrezygnowa³am z samoopalania cia³a (tylko buzie br±zuje), ku zadowoleniu mê¿a (bo nie ¶mierdzê ja, moje ciuchy, pi¿ama, po¶ciel....za du¿o po¶wiêceñ by³o...i czêsto mimo starañ i tak plamy wy³azi³y...)

evitka21 jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c
Stary 2007-04-28, 18:49   #1619
sabbatha
Zakorzenienie

zrobily mi sie troche skarpeki na stopach bo siedze raz na jednej raz na drugiej stopie ;] ale fajnei ze juz widze efekt - powiem ze pasuje mi juz taki efekt jaki mam po jednym posmarowaniu.

Stary 2007-04-28, 20:24   #1620
ssalsaa
Raczkowanie

Wiadomo¶ci: 58

Hej,czy mogê siê do Was pod³±czyæ??
Mam pytnie odno¶nie opalania buzi samoopalaczem.Zaczê³am u¿ywaæ kwasów,ale nie chce przy tym rezygnowaæ ze "zdrowego" kolorku skóry na buzi.Kwasu u¿ywam na noc,a kiedy najlepiej nanosiæ samoopalacz?? Odczekaæ jaki¶ czas i wysmarowaæ siê wieczorem,czy lepiej rano? I czy jak posmarujê siê rano,to filtr nie zepsuje efektu???

POLOWANIE NA ¯Ó£TE SZPILKI
sweet
ssalsaa jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c
Odpowiedz

Nowe w±tki na forum Biochemia kosmetyczna

Ten w±tek obecnie przegl±daj±: 1 (0 u¿ytkowników i 1 go¶ci)

Zasady wysy³ania wiadomo¶ci
Nie mo¿esz zak³adaæ nowych w±tków
Nie mo¿esz pisaæ odpowiedzi
Nie mo¿esz dodawaæ zdjêæ i plików
Nie mo¿esz edytowaæ swoich postów

BB code is W³±czono
Emotikonki: W³±czono
Kod [IMG]: W³±czono
Kod HTML: Wy³±czono

Gor±ce linki

Data ostatniego posta: 2014-01-01 00:00:00

Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:12.

© 2000 - 2025 Wizaz.pl. Wszelkie prawa zastrze¿one.

Jakiekolwiek aktywno¶ci, w szczególno¶ci: pobieranie, zwielokrotnianie, przechowywanie, lub inne wykorzystywanie tre¶ci, danych lub informacji dostêpnych w ramach niniejszego serwisu oraz wszystkich jego podstron, w szczególno¶ci w celu ich eksploracji, zmierzaj±cej do tworzenia, rozwoju, modyfikacji i szkolenia systemów uczenia maszynowego, algorytmów lub sztucznej inteligencji Obowi±zek uzyskania wyra¼nej i jednoznacznej zgody wymagany jest bez wzglêdu sposób pobierania, zwielokrotniania, przechowywania lub innego wykorzystywania tre¶ci, danych lub informacji dostêpnych w ramach niniejszego serwisu oraz wszystkich jego podstron, jak równie¿ bez wzglêdu na charakter tych tre¶ci, danych i informacji.

Powy¿sze nie dotyczy wy³±cznie przypadków wykorzystywania tre¶ci, danych i informacji w celu umo¿liwienia i u³atwienia ich wyszukiwania przez wyszukiwarki internetowe oraz umo¿liwienia pozycjonowania stron internetowych zawieraj±cych serwisy internetowe w ramach indeksowania wyników wyszukiwania wyszukiwarek internetowych

Wiêcej informacji znajdziesz tutaj.