|
|||||||
| Notka |
|
| Paznokcie Forum, w którym rozmawiamy o pielęgnacji paznokci. Podyskutujmy o malowaniu, kształcie, stylizacji i dominujących trendach w zdobieniu paznokci. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1 |
|
Przyczajenie
|
które tipsy french ?
Witam wszystkie dziewczyny
Jestem tu Nowa i proszę o pomoc.Przedewszystkim chciałam Wam podziękować za to że jesteście, bo dzięki Wam dużo sie nauczyłam i dowiedziałam.Od niedawna robię tipsy ale mam duzy problem z frenchem, nie jest to moja mocna strona.Kupiłam żel french z activ ale nie pasuje Mi.Jest za rzadki, ciężko zrobić idealną linię uśmiechu i na dodatek po wyciągnięciu z lampy jest mokry.A lampa nowa.Zdecydowałam się na tipsy french i tu pytanie do Was moje drogie.Czy któraś z Was miała z Quality Nails z przezroczystą kieszonką.Słyszałam że te z EZ Flow z głęboką linią uśmiechu są fajne ale na stronie producenta nie widzę na zdjęciu jaką maja kieszonkę.Ale się rozpisałam !!!! Gorąco Pozdrawiam i proszę o pomoc. |
|
|
|
|
#2 |
|
Rozeznanie
|
Dot.: które tipsy french ?
Każdy żel po wyjęciu z lamy jest mokry, bo podczas utwardzania tworzy się na nim warstwa dyspersyjna...
Tipsy french są bez kieszonki - jeszcze nie widziałam tipsów do frencha z przeźroczystą kieszonką
|
|
|
|
|
#3 |
|
Zadomowienie
|
szade a czy aby ten biały żel po utwardzeniu nie jest lepki ale utwardzony? bo to akurat normalne, to warstwa dyspersyjna. Tipsy french odradzam, nie wyglądaja naturalnie. Kup lepiej fajniejszy żel biały
|
|
|
|
|
#4 |
|
Przyczajenie
|
Te tipsy z przezroczystą kieszonką są w ofercie firmy Quality Nails, warto zobaczyć Asiczku.Teraz mam tipsy z Activa i bardzo ładnie wyszły tylko mają 2 mm kieszonkę i boje się że szybko odpadną ledwo przyklejone są na lini brzegu.
Jeśli chodzi o mój żel french to to że ma warstwę despresyjną to normal tylko jak go przemywam to się trochę rozmazuję.Nie wiem co źle robię.Nawet dawałam już bonder i to samo. Jaki żel french polecacie dla poczatkującej.Ja potrzebuję chyba jakiś gęsty abym mogła zrobić ładną linię uśmiechu. P.s Dziękuje za odpowiedzi |
|
|
|
|
#5 |
|
Zakorzenienie
|
Te tipsy z przezroczystą kieszonką wydają mi się ciekawym pomysłem
przynajmniej nie skrócą optycznie płytki Ale 47zł za 70 sztuk to drogo. Z SF są tipsy french bez kieszonki za 36 zł z groszami za 500sztuk.
|
|
#6 |
|
Zadomowienie
|
jak sie rozmazuje to znaczy że sie nie utwardził. Przemieszaj go przed użyciem, potrzymaj dłużej w lampce, lub wymień żarówki
albo nałóż żel na dwa razy.Dobre żele dla początkujących i do tego gęste to ibd, christrio (bardzo gesty nie jest, ale linia usmiechu wychodzi rewelacyjna) |
|
|
|
|
#7 |
|
Przyczajenie
|
Witam
Już dość trochę wykonuje tipsy i jednak nie wybieram tych "gotowych french'ów". Osobiście wolę natiralne bądź też przeźroczyste Zauważyłam że białe końcówki z biegiem czasu czarnieją pod żelem. Pozdrawiam
|
|
|
|
|
#8 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jak to?
|
|
|
#9 |
|
Zakorzenienie
|
Może żel sie odwarstwia od tipsa i włazi tam brud?
|
|
#10 |
|
Przyczajenie
|
Droga Oblabobla zgadzam się z Tobą że mogą być ciekawe bo takie potrzebuję tipsy french, z ładną linią uśmiechu ale takie które nie będą skracać optycznie naturalną płytkę paznokcia bo to nie naturalnie wygląda.Jeśli chodzi o te z EZ Flow bez kieszonki to najlepiej stosować na dłuższą płytkę paznokciową ale większość moich klientek mają krótkie płytki no i takie tipsy rozchodzą się trochę na boki, przynajmniej mi.
Albertynko z Tobą również się zgadzam z Tym brudem.Ale zrobiłam teraz eksperyment na sobie, mam tipsy french gotowe z Activa jak wcześnie pisałam ale przed nałożeniem żelu dałam bonder niby ma to pomóc.Zobaczymy. |
|
|
|
|
#11 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#12 |
|
Przyczajenie
|
Mamo Victori masz na myśli te tipsy elastan french głęboki uśmiech.Powiedz Mi czy kleiłaś je może na mała płytkę paznokciową i czy dobrze się je obrabia.
Pozdrawiam gorąco |
|
|
|
|
#13 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#14 |
|
Przyczajenie
|
Dzięki śliczne za odpowiedź mamo Victorii.Kupię je sobie na pewno.Gorzej tylko jak któraś przyjdzie do mnie z małą płytką paznokciową i będzie chciała frencha a ja nie umiem żelem go dobrze wykonać.Może to rzeczywiście wina mojego żelu.
Pa pa i pozdrowionka
|
|
|
|
|
#15 |
|
Przyczajenie
|
Witajcie, mam problem z tipsami french. prosze o waszą rade. zakupilam sobie tipsy french dobrej jakosci, bo w salonie gdzie robilam kurs. zel rowniez z tego salonu. ale nie wiem dlaczego zel odpada, kruszy sie
robie wszystko wg zalecen, tj matowie plytke paznokciowa, tipsa, efekt koncowy jets zadowalajacy, tlyko po paru ndiach odpada jaka moze byc tego przyczyna? bardzo porsz eo odpowiedz. pozdrawiam
|
|
|
|
|
#16 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#17 | |
|
Przyczajenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#18 |
|
BAN stały
|
Ja kupiłam rewelacyjne tipsy do frencha u Dobrej Rady. Mają naprawdę głęboki uśmiech, są bez kieszonki i są wytrzymałe, świetnie się je przykleja, polecam gorąco. Jest ich kilka rodzajów, moje to chyba American French...
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Paznokcie
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 03:30.

przynajmniej nie skrócą optycznie płytki
Już dość trochę wykonuje