Bingo ?? - Strona 14 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Uroda > Pielęgnacja włosów i fryzury > Pielęgnacja włosów

Notka

Pielęgnacja włosów W tym miejscu rozmawiamy o pielęgnacji włosów. Jeśli twoje włosy są suche, pozbawione blasku lub zniszczone i szukasz sposobu na poprawę sytuacji. Dołącz do nas.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2012-04-17, 12:40   #391
visionAM
Zakorzenienie

Dot.: Bingo ??

To się skuszę, bo cena też jest zachęcająca
Jak się na moich nie sprawdzi to zawsze mogę mamie oddać
visionAM jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-04-19, 10:12   #392
mtc55
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez metice Pokaż wiadomość
Heloł, szukam i szukam, ale nie mogę znaleźć - czy maski Bingo mają w składzie silikony i parabeny??? Przeszłam niedawno na bezsilikonowo-parabenową pielegnację, a nigdzie nie mogę się doczytać, czy bingo mają to to w składzie... będę wdzięczna za pomoc
Hej Składy wielu produktów masz w KWC Bingo nie zawiera silikonów, ale parabeny niestety tak - np.: maska z kolagenem po Parfum ma Methyl Paraben i Ethyl Paraben... Niestety przy takich cenach produktów podejrzewam, że nie kalkuluje się brak konserwantów w postaci parabenów... A szkoda

Pochwalę się, że odważyłam się po raz pierwszy umyć włosy odżywką i była to maska Bingo z ekstraktem z drożdży. Bałam się obciążenia, bo jak nakładałam kurację Latte przy skórze to po spłukaniu były przyklapnięte, ale drożdżowa maska mnie zaskoczyła. Domyła włosy super, były puszyste, nałożyłam tylko na końce Joanne bez spłukiwania i były gładkie

Swoją drogą kurację Latte intensywnie męczę, gdyż to jest cały litr a data ważności zbliża się wielkimi krokami :P Wzbogacałam ją jojobą, gliceryną, miodem i spiruliną(po kolei oczywiście, nie wszystko naraz). Dobrze się miesza, po dodaniu spiruliny zgęstniała. Nawet spróbowałam ją jako bazę do maseczki z zielonej glinki i spiruliny na twarz. Dzięki temu nie wyschła na twarzy tak szybko jak po zmieszaniu z wodą Skórę miałam gładką i nie podrażniły mnie parabeny z maski, czego się bałam na początku

Jednak powinni produkować mniejsze opakowania - chęć przetestowania zwycięża, cena nie boli i tak oto kilka słoi/butli znajduje się w naszych łazienkach :PP

Mój blog włosowy

[ross_i]943706[/ross_i]
mtc55 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-04-19, 10:15   #393
visionAM
Zakorzenienie

przecież w parabenach nie ma nic złego, to jedne z najlepiej przebadanych składników kosmetycznych, nie rozumiem ogólno-wizażowej "mody" na kosmetyki bez parabenów Bo czasami mam wrażenie, że nie tyle chodzi o max.naturalną pielęgnację, co o to, że ktoś w jakimś tam wątku napisał, że parabeny są "be"...
Stary 2012-04-19, 10:29   #394
agnszp
Rozeznanie

visionAM, zgadzam się z Tobą w 100% nie wiem skąd to przekonanie że parabeny są złe....

a tak BTW, na fanpagu BingoSpa na Facebooku jest teraz promocja i dla fanów będzie 30% zniżki w poniedziałek
agnszp jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-04-19, 20:43   #395
mtc55
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez visionAM Pokaż wiadomość
przecież w parabenach nie ma nic złego, to jedne z najlepiej przebadanych składników kosmetycznych, nie rozumiem ogólno-wizażowej "mody" na kosmetyki bez parabenów Bo czasami mam wrażenie, że nie tyle chodzi o max.naturalną pielęgnację, co o to, że ktoś w jakimś tam wątku napisał, że parabeny są "be"...
Ogólnie rzecz biorąc odnośnie parabenów nie ma jednoznacznej opinii: są podejrzenia ich toksyczności, ale nie do końca wiadomo w jakich dawkach. Możliwe, że jakiś koncern produkujący "ekologiczne" kosmetyki bez parabenów postanowił zwiększyć sobie sprzedaż powodując u konsumentów lęk przed parabenami

Na pewno parabeny działają na skórę, ale przez włosy nie wnikną do krwiobiegu, więc prosta receptą jest nakładanie maski na długość, nie na skalp Ja oczywiście tak robię z powodu obciążania - tylko Bingo drożdżową, którą czasem myję włosy

Mój blog włosowy

[ross_i]943706[/ross_i]
Stary 2012-04-20, 10:26   #396
kascysko
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez visionAM Pokaż wiadomość

Parabeny są NAJLEPIEJ przebadanymi konserwantami używanymi w kosmetyce.
Nagonka na parabeny zaczęła się od tego, że ktoś nie do końca obeznany z chemią stwierdził, że skoro benzen jest rakotwórczy i toksyczny, to parabeny zawierające pierścień aromatyczny też są nie teges Pocztą pantoflową herezja się rozeszła, i mamy manię bezparabenową
Parabeny uczulają 0,4% ludzkości, a na przykład paracetamol(przecie bardzo popularny środek) około 10%
Zwiększona zawartość parabenów w guzach nowotworowych związana jest z nadmiernym metbolizmem takich guzów(ogólnie wszystkiego w takich guzach jest więcej)
A sól kuchenna też jest w pewnym stężeniu toksyczna. Tak jak SLSy, SLESy itd. Parabeny występują zwykle(jak nie zawsze) w ilościach śladowych.
Kłaniam się ja, chemik

Edytowane przez kascysko
Czas edycji: 2012-04-20 o 10:28
kascysko jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-04-21, 09:49   #397
almondfairy
seriously? no.

Cytat:
Napisane przez agnszp Pokaż wiadomość
a tak BTW, na fanpagu BingoSpa na Facebooku jest teraz promocja i dla fanów będzie 30% zniżki w poniedziałek
nie wiem czy myślimy o tej samej promocji, zapewne tak zniżki są w niedzielę (jutro). -30% i darmowa przesyłka powyżej 100zł. chyba się skuszę na czekoladowy szampon

która maska wg jest najlepsza? jest ich mnóstwo i w końcu nie wiem na którą się zdecydować

książki
ubrania
almondfairy jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-04-21, 10:14   #398
visionAM
Zakorzenienie

Mi bardzo pasuje maska z masłem shea i 5cioma algami
Kuracja 12 ekstraktów też ma dobre opinie.

Poza tym czaję się na błota karnalitowe, które jest do włosów, twarzy i na celluit Niby cena spora, ale skoro ma takie wszechstronne przeznaczenie to spróbuję.
Stary 2012-04-21, 10:15   #399
kascysko
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez almondfairy Pokaż wiadomość
nie wiem czy myślimy o tej samej promocji, zapewne tak zniżki są w niedzielę (jutro). -30% i darmowa przesyłka powyżej 100zł. chyba się skuszę na czekoladowy szampon

która maska wg jest najlepsza? jest ich mnóstwo i w końcu nie wiem na którą się zdecydować
Z keratyną i spiruliną
kascysko jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-04-21, 11:00   #400
agnszp
Rozeznanie

Cytat:

tak, o tej promocji mówiłam, ale na początku mówili że będzie w poniedziałek

ja polecam masło shea i 5 alg oraz kurację kolagenową do włosów (jest w prod. profesjonalnych)
Stary 2012-04-21, 13:01   #401
almondfairy
seriously? no.

Cytat:
Napisane przez mtc55 Pokaż wiadomość
Produkty Bingo znalazłam też w Lublinie w sklepiku na Narutowicza. Nazywał się "Wszystko od 4,50 zł" :P Od skrzyżowania z Lipową trzeba iść ok 150 m pod górę i jest po prawej stronie (edit: źle napisałam lokalizację :P, od Głębokiej trzeba by iść nieco dalej...)Były maski po 14 zł (z drożdżami, Shea i 5 alg oraz z błotem jakimśtam). Szampon, żel pod prysznic i kąpiel czekolada oraz czekolada-pomarańcza (ok 10 zł , a kąpiel w takim szklanym ok 20zł chyba). Dużo rzeczy-kuracji do stóp, do ciała - jakieś okłady, kąpiele, sól. Do włosów było najmniej :P Sprawdzę jeszcze Tesco i Leclerca na Turystycznej. Jak znajdę to dam znać
szukałam wczoraj na narutowicza tego sklepu i nie mogłam znaleźć od skrzyżowania z głęboką trzeba iść w lewo czy w prawo w stronę politechniki? szukałam w stronę lipowej i nie ma, chyba że zwinęli interes

Cytat:
Uwaga Lublin Byłam dziś w Jasminum na Czechowie i była dzis dostawa- cały regał w Bingo! Maski 500 ml po 10 zł (było ich kilka - chyba z 6 rodzajów), do tego kuracja 40 składników 500 ml za ok 16 zł, kuracja Latte Forte i kolagenowa 1 litr za 24 zł, szampony 300 ml za 10 zł (kolagenowy, kolagenowy z kwasami owocowymi). Były też mleczka do ciała z pompką 300 lub 500 ml za 18zł, płyny do kąpieli, żel pod prysznic czekoladowy, coś na cellulit i sole do okładów. Był czysty kolagen za 33 zł (buteleczka 100 ml chyba). Ogólnie duuużo rzeczy Ceny w miarę ok. Podejrzewam, że jeśli chciałoby się coś innego z Bingo to konkretnie można zamówić - przy kolejnej dostawie (czwartek, poniedziałek bodajże są dostawy) pewnie dostarczą
byłam, potwierdzam półki uginają się od wszelkiej maści bingo z tym że nie było czekolady a strasznie skusiłyście mnie tym bosko pachnącym szamponem zamówiłam u pani, powiedziała że jak będą to weźmie przy następnej dostawie. i tak myślę, że chyba nie opłaca się zamawiać samego szamponu w sklepie internetowym, nawet z tą zniżką...

dzięki Dziewczyny za maski cisnę do tesco, tam akurat te, które podałyście widziałam

książki
ubrania

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2012-04-22, 12:02   #402
agnszp
Rozeznanie

czy może mi ktoś powiedzieć czy maska do włosów masło shea i 5 alg posiada w składadzie silikony?
Stary 2012-04-22, 14:02   #403
eiri
Wtajemniczenie

GG do eiri

Cytat:
Napisane przez agnszp Pokaż wiadomość
czy może mi ktoś powiedzieć czy maska do włosów masło shea i 5 alg posiada w składadzie silikony?
Nie posiada.
Stary 2012-04-22, 16:36   #404
agnszp
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez eiri Pokaż wiadomość
Nie posiada.
dziękuję
Stary 2012-04-23, 20:12   #405
mtc55
Raczkowanie

Ostatnio robiłam porządki w szafce, znalazłam tam szampon, który kiedyś kupiłam w Tesco. Marka Tesco , szampon pokrzywowy, butla 1 l, kosztował grosze. Przyjrzałam się producentowi: Bingo :P Czyli Bingo też produkuje (lub produkowało) swoje szampony dla hipermarketów pod ich logo

Mój blog włosowy

[ross_i]943706[/ross_i]
Stary 2012-05-02, 13:23   #406
almondfairy
seriously? no.

Dziewczyny z Lublina - znalazłam Bingo w leclerku na zana, na dole w sklepie z artykułami fryzjerskimi. giiiigantyczny wybór był tam też długo przeze mnie poszukiwany szampon czekoladowy pani też jest bardzo miłą, więc na pewno jak coś będzie trzeba to zamówi

książki
ubrania
Stary 2012-05-03, 07:46   #407
agusia_mala1
Przyczajenie

almondfairy w jakiej cenie jest ten czekoladowy na zana?
agusia_mala1 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-05-03, 08:56   #408
kuleczkka
Rozeznanie

Dziewczyny, w którymś wątku ktoś pisał o jakimś sklepie z bingo koło dworca wileńskiego w Warszawie, znacie?????, bo już drugi dzień szukam bezskutecznie tego posta.
kuleczkka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-05-03, 14:28   #409
almondfairy
seriously? no.

Cytat:
Napisane przez agusia_mala1 Pokaż wiadomość
almondfairy w jakiej cenie jest ten czekoladowy na zana?
zapłaciłam 12,50 zł

książki
ubrania

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2012-05-03, 14:33   #410
mtc55
Raczkowanie

Cytat:
szukałam wczoraj na narutowicza tego sklepu i nie mogłam znaleźć od skrzyżowania z głęboką trzeba iść w lewo czy w prawo w stronę politechniki? szukałam w stronę lipowej i nie ma, chyba że zwinęli interes
Od skrzyżowania z Lipową idziesz Narutowicza w lewo, w stronę Krakowskiego. Idź prawą stroną (tą stroną co jest hotel). Zobaczysz po prawej właśnie napis wszystko po 4,50 bodajże. Jednak jest tam drogo - maska 14 zł, ale szampony chyba koło 10 zł były (czekolada i czekolada z pomarańczą). Niestety nie można powąchać bo mają metalowe nakrętki a czytałamże zapach jest chemiczny i daleko mu do czekolady... Poza tym mam szlaban na szampony :P Zwłaszcza, że spodobało mi się mycie odżywką drożdżową to szampon używam rzadko - mam bez SLS BD i nie daje mi takiej świeżości jak Bongo drożdżowa Jeszcze muszę wypróbować inne: z błotem karnelitowym, zieloną glinką i glinką Glassul. Spróbowałam do mycia Latte Forte bo już mam dosc zapachu a zostało mi ponad 1/4 litrowego słoja - nadaje się, ale raczej do suchych włosów (suchej skóry głowy), bo jakieś takie niby czyste, ale obciażone są...

Mój blog włosowy

[ross_i]943706[/ross_i]
Stary 2012-05-03, 14:58   #411
almondfairy
seriously? no.

Cytat:
Od skrzyżowania z Lipową idziesz Narutowicza w lewo, w stronę Krakowskiego. Idź prawą stroną (tą stroną co jest hotel). Zobaczysz po prawej właśnie napis wszystko po 4,50 bodajże. Jednak jest tam drogo - maska 14 zł, ale szampony chyba koło 10 zł były (czekolada i czekolada z pomarańczą). Niestety nie można powąchać bo mają metalowe nakrętki a czytałamże zapach jest chemiczny i daleko mu do czekolady... Poza tym mam szlaban na szampony :P Zwłaszcza, że spodobało mi się mycie odżywką drożdżową to szampon używam rzadko - mam bez SLS BD i nie daje mi takiej świeżości jak Bongo drożdżowa Jeszcze muszę wypróbować inne: z błotem karnelitowym, zieloną glinką i glinką Glassul. Spróbowałam do mycia Latte Forte bo już mam dosc zapachu a zostało mi ponad 1/4 litrowego słoja - nadaje się, ale raczej do suchych włosów (suchej skóry głowy), bo jakieś takie niby czyste, ale obciażone są...
o widzisz, to ja szukałam od skrzyżowania z głęboką i dlatego nie mogłam znaleźc będę wiedziała gdzie po następny się udać jakby w leklerku nie było

książki
ubrania
Stary 2012-05-04, 08:05   #412
mtc55
Raczkowanie

Cytat:
o widzisz, to ja szukałam od skrzyżowania z głęboką i dlatego nie mogłam znaleźc będę wiedziała gdzie po następny się udać jakby w leklerku nie było
Śmieszny ten sklep - taki wąski i długi. Jak byłam to sporo osób było i różne duperelki kupowało :P W Leclercu (samym leclercu) na Turystycznej niestety nie ma wcale

Mój blog włosowy

[ross_i]943706[/ross_i]
Stary 2012-05-10, 13:46   #413
patrycjazuzanna
Wtajemniczenie

Dzień dobry, czy któraś z Was zaopatruje się w maski bingo w Krakowie? Chciałabym zakupić stacjonarnie i niebardzo wiem gdzie.

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2012-05-10, 14:16   #414
visionAM
Zakorzenienie

ja robię zbiorowe zamówienie na ich produkty więc jakbyś chciała się podpiąć to zapraszam
Stary 2012-05-10, 17:51   #415
Cathas
Wtajemniczenie

GG do Cathas

Vision - ja się mogę podpiąć, czy to tylko dla lokalsów?

Moja wymiana - Parfumerie Generale, L'Artisan, ETRO i inne!
Cathas jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-05-10, 18:11   #416
visionAM
Zakorzenienie

Możesz się podpiąć, ale zależy co chcesz, bo nie wiem czy Ci się będzie na pewno opłacać W sensie to coś dojdzie do mnie, ja Ci to podeślę do Poz. nie wiem ile koszt przesyłki wyniesie, bo zależy od wagi danego produktu
Stary 2012-05-12, 14:01   #417
mtc55
Raczkowanie

Mam pytanko - w Tesco jakie maski widziałyście? Nie ważne w jakim mieście. Ja byłam w Lublinie i Krakowie: znalazłam tylko 2 rodzaje z kaszmirem oraz shea i 5 alg. Innych rodzajów tam nie ma? Co prawda jak byłam w Krakowskim Tesco to zostały tylko ceny - półka była pusta :P

Mój blog włosowy

[ross_i]943706[/ross_i]
Stary 2012-05-12, 14:23   #418
letito
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez patrycjazuzanna Pokaż wiadomość
Dzień dobry, czy któraś z Was zaopatruje się w maski bingo w Krakowie? Chciałabym zakupić stacjonarnie i niebardzo wiem gdzie.
tutaj znajdziesz odpowiedź na swoje pytanie:
https://wizaz.pl/forum/showpost.php?...&postcount=310
letito jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-05-12, 15:03   #419
visionAM
Zakorzenienie

Tesco ma w ofercie tylko te dwie maski
Stary 2012-05-13, 13:01   #420
Haggat
Zakorzenienie

Cytat:
Mam pytanko - w Tesco jakie maski widziałyście? Nie ważne w jakim mieście. Ja byłam w Lublinie i Krakowie: znalazłam tylko 2 rodzaje z kaszmirem oraz shea i 5 alg. Innych rodzajów tam nie ma? Co prawda jak byłam w Krakowskim Tesco to zostały tylko ceny - półka była pusta :P
Cytat:
Napisane przez letito Pokaż wiadomość
tutaj znajdziesz odpowiedź na swoje pytanie:
https://wizaz.pl/forum/showpost.php?...&postcount=310
Co do sklepu na Zamoyskiego to bardzo dziwnie się robi u nich ostatnio. Kupowałam już tam wiele razy ale ostatnio mi dwóch zamówień nie zrealizowali bo nie mają żadnego z towarów które zakupiłam. Robiłam zamówienie internetowe i masek bingo w sklepie nie mieli - kazali jechać do Wadowic na magazyn Byłam osobiście w tym sklepie i też nie widziałam żadnych masek bingo. Także na razie sobie daruje zakupy u nich. Powiedzieli mi że mam dzwonić przed każdym zakupem czy oni dany towar posiadają - mimo tego że wystawiają go w ilościach hurtowych na all. Co najśmieszniejsze oni mają chyba z 5 kont na all i na każdym z nich są inne ceny tych samych towarów. Masakra. Najtaniej bingo widziałam u nich za 8,99. Niestety na ich stronie int. mimo informacji że sprzedają kosmetyki bingo nie ma ich ofercie.
W tesco w SCC ostatnio dorwałam bingo masło shea i 4 algi za 7,49 więc cena super. Innego rodzaju masek nie było niestety.
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Pielęgnacja włosów

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości