Bingo ?? - Strona 15 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Uroda > Pielęgnacja włosów i fryzury > Pielęgnacja włosów

Notka

Pielęgnacja włosów W tym miejscu rozmawiamy o pielęgnacji włosów. Jeśli twoje włosy są suche, pozbawione blasku lub zniszczone i szukasz sposobu na poprawę sytuacji. Dołącz do nas.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2012-05-13, 14:14   #421
visionAM
Zakorzenienie

Dot.: Bingo ??

Ale zaraz zaraz, zamówienie internetowe robiłąś bezpośrednio na stronie sklepu Bingo, czy od tego sklepu na Zamoyskiego?
visionAM jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-05-13, 18:40   #422
Haggat
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez visionAM Pokaż wiadomość
Ale zaraz zaraz, zamówienie internetowe robiłąś bezpośrednio na stronie sklepu Bingo, czy od tego sklepu na Zamoyskiego?
Nie, nie. Ja mówię o sklepie Aidem na ul. Zamoyskiego w Krakowie. Oni mają swoją stronę internetową na której można zamawiać kosmetyki, ale również 5 kont na allegro gdzie zakupione towary można odebrać na Zamoyskiego.
Śmieszy mnie trochę fakt ze maski Bingo można kupić w Tesco za 7,49 a na stronie Bingo są po 12,50, ciekawe z czego to wynika ?
Co do maski masło shea i 4 algi jest super, włoski miękkie, grube, puszyste i błyszczące tylko maska strasznie śmierdzi mydłem.... Ale przeżyje za takie efekty. To już druga ulubiona maska bingo po spirulinie i keratynie. Marzy mi się jeszcze spróbowanie jakieś z glinką albo błotem
Stary 2012-05-13, 19:40   #423
visionAM
Zakorzenienie

Tez lubię maskę z masłem shea, to moja ulubiona
A przebitki cenowej między Tesco, a sklepem internetowym Bingo także nie rozumiem... może do Tesco sprzedają je za grosze i Tesco narzuca taką cenę... nie wiem

Edytowane przez visionAM
Czas edycji: 2012-05-14 o 09:09
Stary 2012-05-13, 23:50   #424
agnszp
Rozeznanie

na pewno tesco narzuca cenę
agnszp jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-05-14, 09:09   #425
visionAM
Zakorzenienie

No tak, ale skoro Tesco narzuca 7,49zł to dlaczego Bingo daje 12zł
Stary 2012-05-14, 16:13   #426
agnszp
Rozeznanie

miałam do czynienia z Tesco w sensie biznesowym, więc wiem że tesco przyciska cenę do tego stopnia że producent wychodzi praktycznie na 0 czasami, ale chce być w sieci bo to dobra promocja jednak
dlatego oczywiście w swoim sklepie stara się utrzymać cenę na normalnym poziomie, to w końcu 500ml za 12zł, bardzo tanio
ciekawe również czy te w sklepie internetowym nie są jednak ciut lepsze jakościowo
osobiście nie miałam do czynienia z tesowymi maskami, tylko z tymi ze sklepu internetowego i te uwielbiam
Stary 2012-05-14, 22:07   #427
mtc55
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez agnszp Pokaż wiadomość
miałam do czynienia z Tesco w sensie biznesowym, więc wiem że tesco przyciska cenę do tego stopnia że producent wychodzi praktycznie na 0 czasami, ale chce być w sieci bo to dobra promocja jednak
dlatego oczywiście w swoim sklepie stara się utrzymać cenę na normalnym poziomie, to w końcu 500ml za 12zł, bardzo tanio
ciekawe również czy te w sklepie internetowym nie są jednak ciut lepsze jakościowo
osobiście nie miałam do czynienia z tesowymi maskami, tylko z tymi ze sklepu internetowego i te uwielbiam
Skoro Tesco tak ciśnie to nie dziwię się, że Bingo sprzedaje im tylko 2 rodzaje masek i 3 szampony :P

Moim zdaniem maski kupowane w Tesco są takiej samej jakości jak te ze strony: mają oznaczenia BingoSPA, żadnych dopisków w stylu "Wyprodukowano dla Tesco" itp. Bingo strzeliłoby sobie w kolano sprzedając pod swoją marką syf w Tesco, gdzie więcej osób kupuje niż w necie (jeśli ma dostęp i akurat potrzebuje ten rodzaj, który jest w Tesco). Ponadto w sklepie ze zdrową żywnością maski są po 10 zł, więc są tańsze niż na stronie - może administrowanie wysyłką internetową jest kosztowne?

Mój blog włosowy

[ross_i]943706[/ross_i]
mtc55 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-05-16, 08:34   #428
letito
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Haggat Pokaż wiadomość
Co do sklepu na Zamoyskiego to bardzo dziwnie się robi u nich ostatnio. Kupowałam już tam wiele razy ale ostatnio mi dwóch zamówień nie zrealizowali bo nie mają żadnego z towarów które zakupiłam. Robiłam zamówienie internetowe i masek bingo w sklepie nie mieli - kazali jechać do Wadowic na magazyn .
Na allegro Sprzedawca wyraźnie pisze i to od baaardzo dawna [wiem, bo kupuję od jakiegoś półtora roku lub więcej] :
"
(...) Produkty zakupione na Allegro mogą Państwo odebrać tylko po wcześniejszym ustaleniu z Sprzedawcą.
Przed zakupem bardzo prosimy pytać o dostępność produktów w sklepie.
Jeżeli produktu brak na stanie, a wybrano odbiór osobisty nie kontaktując się przed zakupem, należy odebrać go pod adresem magazynu
Zygodowice 37
34-103 Witanowice"

Źródło : http://allegro.pl/my_page.php?uid=15142130
Skora jak pisałaś w innych postach znasz wszystkie nicki i sklep tego Sprzedawcy, to niemożliwością jest to, abyś nie znała tego pod linkiem o nazwie właśnie AIDEM-Krakow
Stąd nie bardzo rozumiem to Twoje zadziwienie
To, że miałaś szczęście i akurat towar, który zakupiłaś był dostępny w sklepie, jeszcze nie oznacza, że możesz wyciągać zadziwiające wnioski

Cytat:
(...) Śmieszy mnie trochę fakt ze maski Bingo można kupić w Tesco za 7,49 a na stronie Bingo są po 12,50, ciekawe z czego to wynika ?
Cytat:
miałam do czynienia z Tesco w sensie biznesowym, więc wiem że tesco przyciska cenę do tego stopnia że producent wychodzi praktycznie na 0 czasami, ale chce być w sieci bo to dobra promocja (...)
Jeśli marka chce wejść na rynek, to właśnie sprzedaż w tego typu sieciówkach staje się jedną z opcji reklamy, bo tam jest dużo klientów. Nie wszyscy siedzą na forach internetowych i sobie czytają opinie o produktach. Idą do sklepu i coś se tam po prostu kupują. A jak jest fajne to kupią znowu lub poszukają wtedy w Internecie, by dowiedzieć się więcej czy być może bardziej kreatywni spróbować znaleźć inne rodzaje produktu i zakupić np. już na stronie sklepu internetowego producenta.
Producent musi od czegoś zacząć, jeśli idzie o reklamę.
Przynajmniej mnie się tak wydaje Stąd ta niska cena w popularnej sieciówce.
A dla mnie to wygoda, bo mogę sobie w każdej chwili - 24h/dobę, jak mi się tylko przyśni wyskoczyć do Tescora i sobie kupić.

Cytat:
Co do maski masło shea i 4 algi jest super, włoski miękkie, grube, puszyste i błyszczące (...)
Cytat:
Tez lubię maskę z masłem shea, to moja ulubiona (...)
Zgadzam się. Masło shea i algi są fajniutkie. A moją ulubioną jest ta z proteinami kaszmiru i jedwabiu czy jakoś tak. Tak na marginesie dostępna w Tesco

Cytat:
ciekawe również czy te w sklepie internetowym nie są jednak ciut lepsze jakościowo (...)
Nie ma żadnej różnicy. W każdym razie ja testowałam tescowe i ze sklepu z profesjonalnymi kosmetykami. Jeśli już chcemy mówić o różnicy, to jest ona jedynie cenowa
letito jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-05-16, 20:51   #429
Haggat
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez letito Pokaż wiadomość
Na allegro Sprzedawca wyraźnie pisze i to od baaardzo dawna [wiem, bo kupuję od jakiegoś półtora roku lub więcej] :
"
(...) Produkty zakupione na Allegro mogą Państwo odebrać tylko po wcześniejszym ustaleniu z Sprzedawcą.
Jeżeli produktu brak na stanie, a wybrano odbiór osobisty nie kontaktując się przed zakupem, należy odebrać go pod adresem magazynu
Zygodowice 37
34-103 Witanowice"

Źródło : http://allegro.pl/my_page.php?uid=15142130
Skora jak pisałaś w innych postach znasz wszystkie nicki i sklep tego Sprzedawcy, to niemożliwością jest to, abyś nie znała tego pod linkiem o nazwie właśnie AIDEM-Krakow
Znam ten nick jak i pozostałe. Ale tego już nie zacytowałaś ze strony "o mnie" :" Odbiór możliwy jest tylko i wyłącznie w Naszym sklepie przy ul. Zamoyskiego 43 (centrum Krakowa, przy ul. Kalwaryjskiej ; rondo A. Matecznego / Zakopianka)." Jeżeli ktoś wystawia towar na All to znaczy że go ma. Wiele razy już u nich kupowałam i dzwoniłam czy towar jest i było ok. Jeżeli go nie ma to przecież zawsze można go sprowadzić do sklepu z magazynu na Wadowicach - miałam taką sytuację - a ja sobie odbiorę w dogodnym terminie - nie ma problemu. Niestety okazuje się że zamiast sprowadzić towar z magazynu lepiej jest powiedzieć że go nie ma na stanie i spokój, bo ja kupie kilka rzeczy za grosze jako klient detaliczny natomiast hurtownik to już inna kategoria

Cytat:
Jeśli marka chce wejść na rynek, to właśnie sprzedaż w tego typu sieciówkach staje się jedną z opcji reklamy, bo tam jest dużo klientów. Nie wszyscy siedzą na forach internetowych i sobie czytają opinie o produktach. Idą do sklepu i coś se tam po prostu kupują. A jak jest fajne to kupią znowu lub poszukają wtedy w Internecie, by dowiedzieć się więcej czy być może bardziej kreatywni spróbować znaleźć inne rodzaje produktu i zakupić np. już na stronie sklepu internetowego producenta.
Producent musi od czegoś zacząć, jeśli idzie o reklamę.
Przynajmniej mnie się tak wydaje Stąd ta niska cena w popularnej sieciówce.
A dla mnie to wygoda, bo mogę sobie w każdej chwili - 24h/dobę, jak mi się tylko przyśni wyskoczyć do Tescora i sobie kupić.
Bardzo fajnie że ceny masek Bingo są w Tesco tak niskie , mnie jednak zastanawia dlaczego sam producent na swojej stronie internetowej aż tak wygórował ceny - w końcu towar prosto od producenta. Różnica 5 zł a przy zakupach przez int trzeba jeszcze koszt przesyłki doliczyć. Na dodatek jak sama zauważyłaś w Tesco są niestety tylko 2 rodzaje masek i to nie zawsze i nie w każdym tesco.

Edytowane przez Haggat
Czas edycji: 2012-05-16 o 20:52
Haggat jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-05-17, 11:11   #430
letito
Raczkowanie

Cytat:
"
Zygodowice 37
34-103 Witanowice"

Źródło : http://allegro.pl/my_page.php?uid=15142130 (...)
Cytat:
Znam ten nick jak i pozostałe. Ale tego już nie zacytowałaś ze strony "o mnie" :" Odbiór możliwy jest tylko i wyłącznie w Naszym sklepie przy ul. Zamoyskiego 43 (centrum Krakowa, przy ul. Kalwaryjskiej ; rondo A. Matecznego / Zakopianka)." (...)

Droga Haggat, dziękuję za Twojego posta Odniosłaś się do mojego cytatu ze strony Allegrowicza AIDEM-Krakow pt. "o mnie". Wkleiłaś kolejny cytat z tej strony na forum. I bardzo dobrze, nie wszyscy zapewne otwierają link do strony Allegrowicz pt. "o mnie" , który załączyłam jako "źródło " do przeczytania Wizażystkom. Wszystkie te cytaty odnoszą się tylko do odbioru osobistego. Odbiór nie-osobisty czyli za pośrednictwem poczty/kuriera, co w sumie jest zasadą na Allegro nie dotyczy tej dyskusji. To tak na marginesie tylko dodaje

Z zacytowanych informacji wynika tyle: chcąc odebrać produkty osobiście to przed ich zakupem należy zapytać o dostępność produktu w sklepie. Jeśli spełnimy ten warunek tzn. zapytamy i kupimy [bo pytając dowiedzieliśmy się, że na półce w sklepie jest], to ten odbiór osobisty jest możliwy w sklepie na Zamoyskiego, a nie np. pod Skarbonką na Rynku Głównym Wyjątek w postaci odbioru osobistego w magazynie dotyczy sytuacji, gdy kupujący na Allegro nie zapytał np. telefonicznie czy produkt jest dostępny na Zamoyskiego i zakupił go na Allegro. Wtedy pozostaje mu odbiór osobisty w magazynie pod Wadowicami. OCZYWIŚCIE w myśl ogólnej zasady zawsze można skorzystać z podstawowej na Allegro formy dostarczania produktu tj. wysyłki. Bo przecież produkt wystawiany na Allegro jest dostępny w magazynie i można go wysłać na adres kupującego. No ale ta dyskusja dotyczy przecież "odbioru osobistego"

Cytat:
Bardzo fajnie że ceny masek Bingo są w Tesco tak niskie , mnie jednak zastanawia dlaczego sam producent na swojej stronie internetowej aż tak wygórował ceny - w końcu towar prosto od producenta. (...)
W odpowiedzi zacytuję może agnszp i tak jak agnszp uważam, że chodzi o promocję, stąd cena dyskontowa nie dająca chyba zarobić producentowi.

Cytat:
(...) to w końcu 500ml za 12zł, bardzo tanio
(...)
letito jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-05-17, 11:28   #431
visionAM
Zakorzenienie

Cytat:
Wyjątek w postaci odbioru osobistego w magazynie dotyczy sytuacji, gdy kupujący na Allegro nie zapytał np. telefonicznie czy produkt jest dostępny na Zamoyskiego i zakupił go na Allegro.
i to jest wg mnie głupie, bo to sklep powinien wychodzić naprzeciwko potrzebom klienta i dowieść dany produkt z magazynu do punktu na ulicy Zamoyskiego
Stary 2012-05-17, 20:38   #432
Fencze
Rozeznanie

Hey, a tak przy okazji, czy któraś z Was kupowała Bingo w Tesco w Łodzi? Lub okolicy?
Fencze jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-05-25, 01:40   #433
Literka M
Raczkowanie

GG do Literka M

Cytat:
Napisane przez Fencze Pokaż wiadomość
Hey, a tak przy okazji, czy któraś z Was kupowała Bingo w Tesco w Łodzi? Lub okolicy?
Jest w Tesco na Pojezierskiej więcej rodzajów można kupić z odbiorem osobistym na taknaturalne.pl

Without music, life would be a mistake.
LAST.FM - Middledream

keep calm and respawn

Literka M jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-05-25, 08:53   #434
visionAM
Zakorzenienie

Powiem szczerze, że jestem rozczarowana Bingo i ich metodami
Sprzedają ten sam produkt w różnej pojemności opakowaniach, pod inną nazwą i w innej cenie. Chodzi mi konkretnie o błoto z Morza Martwego.
Stary 2012-05-25, 13:54   #435
Fencze
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Literka M Pokaż wiadomość
Jest w Tesco na Pojezierskiej więcej rodzajów można kupić z odbiorem osobistym na taknaturalne.pl
Dopiero teraz zauważyłam Twoją odpowiedź Bardzo dziękuję
Fencze jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-05-25, 16:08   #436
Scarrabeo
Zakorzenienie

Cytat:
Powiem szczerze, że jestem rozczarowana Bingo i ich metodami
Sprzedają ten sam produkt w różnej pojemności opakowaniach, pod inną nazwą i w innej cenie. Chodzi mi konkretnie o błoto z Morza Martwego.
jeżeli jest tak jak mówisz to niezły bi(n)gos.

ja niedawno kupiłam w Auchan błotko, ale jakieś takie anonimowe było, żadnego konkretnego loga nie miało. Teraz z ciekawości spojrzałam na etykietę, na samym dole małymi literkami informacja: dystrybutor - B. Cosmetics. To oni?

No ja pindole, jeżeli blog w podpisie to Twój osobisty blog to, cholera jasna, uwielbiam Cię ponad wszystko.

Edytowane przez Scarrabeo
Czas edycji: 2012-05-25 o 16:19
Scarrabeo jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-05-25, 16:15   #437
visionAM
Zakorzenienie

Cytat:

No ja pindole, jeżeli blog w podpisie to Twój osobisty blog to, cholera jasna, uwielbiam Cię ponad wszystko.
prowadzę go razem z 12stoma innymi wizażankami

Co do Bingo - ostatnio zrobiłam u nich wielkie zamówienie dla siebie i kilku koleżanek. No i trzy ich produkty, a konkretnie maseczka Redual+, Czarne błoto z Morza Martwego i Karnalitowe Błoto z Morza Martwego, to jest jedno i to samo
Mają ten sam skład, czyli 100% błota Na stronie sklepu nie ma składów, przy błotach są tabelki z zawartością pierwiastków i tam różnice są niewielkie, więc sprzedają to samo w różnych opakowaniach. Zapytałam o to na funpage'u na FB we wtorek, czekam na odpowiedź.
Stary 2012-05-25, 16:45   #438
Scarrabeo
Zakorzenienie

Cytat:
prowadzę go razem z 12stoma innymi wizażankami

Co do Bingo - ostatnio zrobiłam u nich wielkie zamówienie dla siebie i kilku koleżanek. No i trzy ich produkty, a konkretnie maseczka Redual+, Czarne błoto z Morza Martwego i Karnalitowe Błoto z Morza Martwego, to jest jedno i to samo
Mają ten sam skład, czyli 100% błota Na stronie sklepu nie ma składów, przy błotach są tabelki z zawartością pierwiastków i tam różnice są niewielkie, więc sprzedają to samo w różnych opakowaniach. Zapytałam o to na funpage'u na FB we wtorek, czekam na odpowiedź.
no to za bloga- dla Was. I hołd składam, kurde! Świetna robota!

No cóż.. Szkoda, bo Bingo przez wizażanki otoczone chwałą było, och ach i cacy, polska perełka, a okazuje się, że najwyraźniej ktoś w tej firmie odbył kurs z markjetingu i zaczynają rżnąć nas jak świnie w masarni..

daj znać, jak dostaniesz jakąś odpowiedź. Strasznie jestem ciekawa ich zeznań.
Scarrabeo jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-05-27, 11:48   #439
agnszp
Rozeznanie

nie widzę nigdzie na stronie BS czarnego błota, jest karnalitowe, czarne bloto z MM ?

---------- Dopisano o 12:48 ---------- Poprzedni post napisano o 12:45 ----------

a tam gdzie jest redual na stronie jest napisane 100% naturalnego błoto z MM, po prostu jedno jest do twarzy, jako maseczka, a drugie w większym opakowaniu do całego ciała

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2012-05-27, 12:00   #440
mtc55
Raczkowanie

Mam do Was dziewczyny pytanie: czy używałyście masek Bingo do mycia włosów? Ja spróbowałam drożdżową i mi pasuje, ale nie wiem jak z innymi? Zwłaszcza pytam o te z Tesco: Kolagen i Shea z algami, gdyż do mycia schodzi więcej a te 2 mogę dostać za 7,50 zł :P Podejrzewam że te z błotem lub glinką mogą być ok, ale już w Tesco ich nie kupię...

Mój blog włosowy

[ross_i]943706[/ross_i]
mtc55 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-05-27, 12:21   #441
visionAM
Zakorzenienie

Cytat:
nie widzę nigdzie na stronie BS czarnego błota, jest karnalitowe, czarne bloto z MM ?

---------- Dopisano o 12:48 ---------- Poprzedni post napisano o 12:45 ----------

a tam gdzie jest redual na stronie jest napisane 100% naturalnego błoto z MM, po prostu jedno jest do twarzy, jako maseczka, a drugie w większym opakowaniu do całego ciała
Chodzi mi o te trzy produkty:
http://www.bingosklep.com/maska-blot...spa-p-233.html
http://www.bingosklep.com/karnalitow...ospa-p-33.html
http://www.bingosklep.com/bloto-redu...ospa-p-35.html

Przedstawiciel Bingo odpowiedział, że nie jest to jedno i to samo - ze składu wynika co innego Poza tym Twoje tłumaczenie, że to maseczka, a to do ciała kupy się nie trzyma, bo skoro to ten sam produkt to niech ma jedną cenę!
Stary 2012-05-27, 12:40   #442
agnszp
Rozeznanie

maska błotna do twarzy, kaolin, cynk, to zupełnie co innego niż samo błoto wiem bo używam

nie wiem czy redual i błoto karnalitowe różnią się składem, może błoto jest różne, ale pojemność jest inna, jedno jest maską do twarzy, a drugie maską do ciała, pojemność jest inna, więc i ceną się różnią
Stary 2012-05-27, 12:42   #443
kascysko
Zakorzenienie

Cytat:
Chodzi mi o te trzy produkty:
http://www.bingosklep.com/maska-blot...spa-p-233.html
http://www.bingosklep.com/karnalitow...ospa-p-33.html
http://www.bingosklep.com/bloto-redu...ospa-p-35.html

Przedstawiciel Bingo odpowiedział, że nie jest to jedno i to samo - ze składu wynika co innego Poza tym Twoje tłumaczenie, że to maseczka, a to do ciała kupy się nie trzyma, bo skoro to ten sam produkt to niech ma jedną cenę!
Się wypowiem - mam maskę błotną do twarzy i Redual+ - faktycznie, składy mają jak w mordkę takie same, ale... konsystencjowo/działaniowo niepodobne. Redual to, hmmm, typowe brunatne błoto - ciężko w ogóle rozsmarować, czuć sól, po nałożeniu odczuwałam pieczenie, na pewno dla wrażliwców się nie nadaje.
Natomiast ta druga jest taka piankowo - kremowa w konsystencji, biało-szara, łatwo się nakłada, nie zastyga tak na twarzy i nie daje podrażniającego efektu.

Widocznie składniki te same, ale ich stężenia musowo się różnią.
kascysko jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-05-27, 13:40   #444
visionAM
Zakorzenienie

No to mogliby to uwzględnić na etykietach, bo póki co wychodzi na to, że sprzedają jeden produkt w róznych opakowaniach, a to już jest cios poniżej pasa
Stary 2012-06-01, 11:14   #445
visionAM
Zakorzenienie

Co do sprawy z Bingo, dostałam odpowiedź:
Cytat:
Technolog BingoSpa wyjaśnił następująco:
Produkty na bazie sprowadzanego Jordanii błota z Morza Martwego są pakowane w różne opakowania, ponieważ mają różne przeznaczenie i opakowania są dostosowane do tego przeznaczenia ( np. mniejsze do maseczek na twarz, większe do okładów na ciało ).
Bogactwo zastosowań błota z MM i minerałów w nim zawartych powoduje, że można mnożyć produkty na bazie tego błota i wskazywać na różne zastosowania.
INCI pozostaje takie samo w tych 3 produktach.
Jednym słowem robią klientów w balona, sprzedają ten sam produkt pod różnymi nazwami w innych cenach Ciekawe co jeszcze tak sprzedają, poza błotem

---------- Dopisano o 12:14 ---------- Poprzedni post napisano o 10:34 ----------

Pozwolę sobie zacytować dalszą część wymiany maili z firmą Bingo:
Cytat:
Nie zgadzam się, nikogo nie robimy w konia.
1. Proszę przeczytać o błocie z Morza Martwego i jego składzie oraz zastosowaniu.
Ma tak wszechstronne, że klient może wybierać na co chce stosować.
A może na bardzo wiele problemów.
I w produktach BingoSpa sa wyszczególniane różne sposoby użycia i w róznych pojemnościach.

2. KLIENT NIE JEST OSZUKIWANY bo informacje są prawdziwe , a może wybrać na jaki problem chce zastosować produkt i w jakiej pojemności oraz cenie chce kupić.
Nie sprzedajemy produktu " Błoto z Morza Martwego na wszystko" w jednej pojemności, bo naszym zdaniem to nie ma sensu.
Nikogo nie robimy w balona bo wszystkie informacje sa prawdziwe, a cena powstaje np. w ceny opakowania w które jest pakowana. I na końcu i tak klient musi ja zaakceptować.
Czy widzisz jakieś kłamstwo z naszej strony ?
Wszystkie produkty BingoSpa mają pełną i prawdziwą informację na etykietach. Kontrole z odpowiednich urzędów mamy kilka razy w roku, a zgodnie z ustawą o kosmetykach producent odpowiada za wszystkie błędy i nieprawidłowości.

3. Możemy na ten temat porozmawiać z Fanami on-line na Fanpage , temat błota z Morza Martwego jest ogólnie bardzo ciekawy.

Pozdr
JJ
Jednym słowem - srutututut majty z drutu
Mogę się zgodzić z tym, że cenę dodatkowego opakowania można gdzies tam doliczyć, no i przez to ten sam produkt popakowany w kilka opakowań może być droższy, no ale nie oszukujmy, że to w pudełku A to jest maseczka, a w pudełku B balsam do ciała, bo przecież skoro to jest to samo to jest to oszustwo. To że błoto z Morza Martwego ma tak wiele zastosowań, nie czyni go nagle 5 rodzajami błota...

Część dalsza:
Cytat:
proszę nie dyktuj producentowi w jakich cenach ma sprzedawać.
Przecież jest rynek i klient widzi produkt ma jego opis i decyduje czy to jest tanio.Porównuje też z konkurencją.
Kupuje albo nie - zobacz w naszym sklepie , czy piszemy, ze etykieta nie jest papierowa ( papierowa = ekologiczna ). Albo , że opakowanie jest genialne ... NIKOGO NIE OSZUKUJEMY , także pisząc ile tysięcy produktów klienci kupili, a recenzje czytamy wszyscy. Jakby byli niezadowoleni to co najmniej by nie kupowali. Widać tego oczekują .
Oszukiwanie to jest wtedy np. jak widzisz cenę 20 zł, a na fakturze jest 30 .

Nie mogę sie z Tobą zgodzić ani Ciebie przekonać argumentami, więc pewnie pozostaniemy przy swoich zdaniach.
Szanuję Twoja dociekliwość i dlatego , traktując Cię jako wymagającego partnera w dyskusji, przekazuję Ci nasz punkt widzenia.
Interpretacja faktów może być różna, ale co do jednego proszę , żebyś się zgodziła - MY NIE OSZUKUJEMY KLIENTÓW, BO NIE OBIECUJEMY IM CZEGOŚ INNEGO, A DAJEMY COŚ ZUPEŁNIE INNEGO. Poza tym opisy sa tak rozbudowane po to , zeby klient mógł lepiej zrozumieć produkt i świadomie wydać pieniądze i wrócić do BingoSpa.
I klienci, którzy kupują wracają i są zadowoleni - to tez fakty.
Szkoda, że w opisach brak składu INCI. Już wiemy dlaczego
Stary 2012-06-01, 11:35   #446
kascysko
Zakorzenienie

Cytat:
Co do sprawy z Bingo, dostałam odpowiedź:

Jednym słowem robią klientów w balona, sprzedają ten sam produkt pod różnymi nazwami w innych cenach Ciekawe co jeszcze tak sprzedają, poza błotem

---------- Dopisano o 12:14 ---------- Poprzedni post napisano o 10:34 ----------

Pozwolę sobie zacytować dalszą część wymiany maili z firmą Bingo:

Jednym słowem - srutututut majty z drutu
Mogę się zgodzić z tym, że cenę dodatkowego opakowania można gdzies tam doliczyć, no i przez to ten sam produkt popakowany w kilka opakowań może być droższy, no ale nie oszukujmy, że to w pudełku A to jest maseczka, a w pudełku B balsam do ciała, bo przecież skoro to jest to samo to jest to oszustwo. To że błoto z Morza Martwego ma tak wiele zastosowań, nie czyni go nagle 5 rodzajami błota...

Część dalsza:
Szkoda, że w opisach brak składu INCI. Już wiemy dlaczego
Już ja sobie z nimi porozmawiam na FB
Stary 2012-06-01, 12:55   #447
agnszp
Rozeznanie

wydaje mi się, że "oszustwo" to chyba lekka przesada
ja tam się z nimi zgadzam, różne opakowania, różna cena, przecież na błocie karnalitowym jest informacja, że to 100% błoto z morza martwego, na redualu to samo
a maseczka z kaolinem i cynkiem to zupełnie inny produkt moim zdaniem i w ogóle nie powinniśmy o nim dyskutować
osobiście niepotrzebuję kupować 650ml błoto, które będę stosowała jako maseczka do twarzy, bo nie zużyłabym tego przez 5 lat
Stary 2012-06-01, 13:06   #448
visionAM
Zakorzenienie

To czemu nie można tego nazwać po prostu błotem z MM i sprzedawać w różnych pojemnościach? Skoro jest ten sam skład to po co robią z tego niewiadomo jakie produkty, maseczki nazywane inaczej, bla bla bla... to jest jawne oszustwo.
To tak jakby sprzedawać powiedzmy krem Nivea jako krem Nivea za 10zł, wsadzić go w opakowanie o nazwie "Intensywnie nawilżający krem do cery wrażliwej" i sprzedawać za 35zł
Na serio wg Ciebie to jest fair?
Stary 2012-06-01, 13:11   #449
kascysko
Zakorzenienie

Cytat:
wydaje mi się, że "oszustwo" to chyba lekka przesada
ja tam się z nimi zgadzam, różne opakowania, różna cena, przecież na błocie karnalitowym jest informacja, że to 100% błoto z morza martwego, na redualu to samo
a maseczka z kaolinem i cynkiem to zupełnie inny produkt moim zdaniem i w ogóle nie powinniśmy o nim dyskutować
osobiście niepotrzebuję kupować 650ml błoto, które będę stosowała jako maseczka do twarzy, bo nie zużyłabym tego przez 5 lat
Osobiście gdybym o tym wcześniej wiedziała to nie kupiłabym i maseczki i błota karnalitowego, tylko to ostatnie
Stary 2012-06-01, 13:15   #450
ewcia1807
Zakorzenienie

Czysty marketing i tyle. Nie ma co się dziwić.

28-...-36-37-38-39-40-41-42-43-44-45-46 -47-48-49-50 ... 60

Zapraszam na mojego kosmetycznego bloga: www.kosmetyczny-raj.blogspot.com
ewcia1807 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Pielęgnacja włosów

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości