![]() |
#421 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Bingo ??
Ale zaraz zaraz, zamówienie internetowe robiłąś bezpośrednio na stronie sklepu Bingo, czy od tego sklepu na Zamoyskiego?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#422 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Śmieszy mnie trochę fakt ze maski Bingo można kupić w Tesco za 7,49 a na stronie Bingo są po 12,50, ciekawe z czego to wynika ? Co do maski masło shea i 4 algi jest super, włoski miękkie, grube, puszyste i błyszczące tylko maska strasznie śmierdzi mydłem.... Ale przeżyje za takie efekty. To już druga ulubiona maska bingo po spirulinie i keratynie. Marzy mi się jeszcze spróbowanie jakieś z glinką albo błotem ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#423 |
Zakorzenienie
|
Tez lubię maskę z masłem shea, to moja ulubiona
![]() A przebitki cenowej między Tesco, a sklepem internetowym Bingo także nie rozumiem... może do Tesco sprzedają je za grosze i Tesco narzuca taką cenę... nie wiem ![]() Edytowane przez visionAM Czas edycji: 2012-05-14 o 09:09 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#424 |
Rozeznanie
|
na pewno tesco narzuca cenę
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#425 |
Zakorzenienie
|
No tak, ale skoro Tesco narzuca 7,49zł to dlaczego Bingo daje 12zł
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#426 |
Rozeznanie
|
miałam do czynienia z Tesco w sensie biznesowym, więc wiem że tesco przyciska cenę do tego stopnia że producent wychodzi praktycznie na 0 czasami, ale chce być w sieci bo to dobra promocja jednak
dlatego oczywiście w swoim sklepie stara się utrzymać cenę na normalnym poziomie, to w końcu 500ml za 12zł, bardzo tanio ciekawe również czy te w sklepie internetowym nie są jednak ciut lepsze jakościowo osobiście nie miałam do czynienia z tesowymi maskami, tylko z tymi ze sklepu internetowego i te uwielbiam ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#427 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Moim zdaniem maski kupowane w Tesco są takiej samej jakości jak te ze strony: mają oznaczenia BingoSPA, żadnych dopisków w stylu "Wyprodukowano dla Tesco" itp. Bingo strzeliłoby sobie w kolano sprzedając pod swoją marką syf w Tesco, gdzie więcej osób kupuje niż w necie (jeśli ma dostęp i akurat potrzebuje ten rodzaj, który jest w Tesco). Ponadto w sklepie ze zdrową żywnością maski są po 10 zł, więc są tańsze niż na stronie - może administrowanie wysyłką internetową jest kosztowne? ![]()
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#428 | |||||
Raczkowanie
|
Cytat:
"(...) Produkty zakupione na Allegro mogą Państwo odebrać tylko po wcześniejszym ustaleniu z Sprzedawcą. Przed zakupem bardzo prosimy pytać o dostępność produktów w sklepie. Jeżeli produktu brak na stanie, a wybrano odbiór osobisty nie kontaktując się przed zakupem, należy odebrać go pod adresem magazynu Zygodowice 37 34-103 Witanowice" Źródło ![]() Skora jak pisałaś w innych postach znasz wszystkie nicki i sklep tego Sprzedawcy, to niemożliwością jest to, abyś nie znała tego pod linkiem o nazwie właśnie AIDEM-Krakow ![]() Stąd nie bardzo rozumiem to Twoje zadziwienie ![]() To, że miałaś szczęście i akurat towar, który zakupiłaś był dostępny w sklepie, jeszcze nie oznacza, że możesz wyciągać zadziwiające wnioski ![]() Cytat:
Cytat:
Producent musi od czegoś zacząć, jeśli idzie o reklamę. Przynajmniej mnie się tak wydaje ![]() A dla mnie to wygoda, bo mogę sobie w każdej chwili - 24h/dobę, jak mi się tylko przyśni wyskoczyć do Tescora i sobie kupić ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() |
|||||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#429 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Edytowane przez Haggat Czas edycji: 2012-05-16 o 20:52 |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#430 | |||
Raczkowanie
|
Cytat:
Cytat:
Droga Haggat, dziękuję za Twojego posta ![]() ![]() ![]() Z zacytowanych informacji wynika tyle: chcąc odebrać produkty osobiście to przed ich zakupem należy zapytać o dostępność produktu w sklepie. Jeśli spełnimy ten warunek tzn. zapytamy i kupimy [bo pytając dowiedzieliśmy się, że na półce w sklepie jest], to ten odbiór osobisty jest możliwy w sklepie na Zamoyskiego, a nie np. pod Skarbonką na Rynku Głównym ![]() ![]() Cytat:
![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#431 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#432 |
Rozeznanie
|
Hey, a tak przy okazji, czy któraś z Was kupowała Bingo w Tesco w Łodzi? Lub okolicy?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#433 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#434 |
Zakorzenienie
|
Powiem szczerze, że jestem rozczarowana Bingo i ich metodami
![]() Sprzedają ten sam produkt w różnej pojemności opakowaniach, pod inną nazwą i w innej cenie. Chodzi mi konkretnie o błoto z Morza Martwego. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#435 |
Rozeznanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#436 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ja niedawno kupiłam w Auchan błotko, ale jakieś takie anonimowe było, żadnego konkretnego loga nie miało. Teraz z ciekawości spojrzałam na etykietę, na samym dole małymi literkami informacja: dystrybutor - B. Cosmetics. To oni? ![]() No ja pindole, jeżeli blog w podpisie to Twój osobisty blog to, cholera jasna, uwielbiam Cię ponad wszystko. ![]()
dziśdzienne muzyczne inspiracje: The storm comes and goes And I keep walking, I keep walking Rain drops shine with gold My heart was stolen, heart was stolen. Edytowane przez Scarrabeo Czas edycji: 2012-05-25 o 16:19 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#437 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Co do Bingo - ostatnio zrobiłam u nich wielkie zamówienie dla siebie i kilku koleżanek. No i trzy ich produkty, a konkretnie maseczka Redual+, Czarne błoto z Morza Martwego i Karnalitowe Błoto z Morza Martwego, to jest jedno i to samo ![]() Mają ten sam skład, czyli 100% błota ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#438 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() No cóż.. Szkoda, bo Bingo przez wizażanki otoczone chwałą było, och ach i cacy, polska perełka, a okazuje się, że najwyraźniej ktoś w tej firmie odbył kurs z markjetingu i zaczynają rżnąć nas jak świnie w masarni.. ![]() daj znać, jak dostaniesz jakąś odpowiedź. Strasznie jestem ciekawa ich zeznań. ![]()
![]() |
![]() |
#439 |
Rozeznanie
|
nie widzę nigdzie na stronie BS czarnego błota, jest karnalitowe, czarne bloto z MM ?
---------- Dopisano o 12:48 ---------- Poprzedni post napisano o 12:45 ---------- a tam gdzie jest redual na stronie jest napisane 100% naturalnego błoto z MM, po prostu jedno jest do twarzy, jako maseczka, a drugie w większym opakowaniu do całego ciała |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#440 |
Raczkowanie
|
Mam do Was dziewczyny pytanie: czy używałyście masek Bingo do mycia włosów? Ja spróbowałam drożdżową i mi pasuje, ale nie wiem jak z innymi? Zwłaszcza pytam o te z Tesco: Kolagen i Shea z algami, gdyż do mycia schodzi więcej a te 2 mogę dostać za 7,50 zł :P Podejrzewam że te z błotem lub glinką mogą być ok, ale już w Tesco ich nie kupię...
![]() |
#441 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
http://www.bingosklep.com/maska-blot...spa-p-233.html http://www.bingosklep.com/karnalitow...ospa-p-33.html http://www.bingosklep.com/bloto-redu...ospa-p-35.html Przedstawiciel Bingo odpowiedział, że nie jest to jedno i to samo - ze składu wynika co innego ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#442 |
Rozeznanie
|
maska błotna do twarzy, kaolin, cynk, to zupełnie co innego niż samo błoto
![]() nie wiem czy redual i błoto karnalitowe różnią się składem, może błoto jest różne, ale pojemność jest inna, jedno jest maską do twarzy, a drugie maską do ciała, pojemność jest inna, więc i ceną się różnią |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#443 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Natomiast ta druga jest taka piankowo - kremowa w konsystencji, biało-szara, łatwo się nakłada, nie zastyga tak na twarzy i nie daje podrażniającego efektu. Widocznie składniki te same, ale ich stężenia musowo się różnią.
![]() |
![]() |
#444 |
Zakorzenienie
|
No to mogliby to uwzględnić na etykietach, bo póki co wychodzi na to, że sprzedają jeden produkt w róznych opakowaniach, a to już jest cios poniżej pasa
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#445 | |||
Zakorzenienie
|
Co do sprawy z Bingo, dostałam odpowiedź:
Cytat:
![]() ![]() ---------- Dopisano o 12:14 ---------- Poprzedni post napisano o 10:34 ---------- Pozwolę sobie zacytować dalszą część wymiany maili z firmą Bingo: Cytat:
![]() Mogę się zgodzić z tym, że cenę dodatkowego opakowania można gdzies tam doliczyć, no i przez to ten sam produkt popakowany w kilka opakowań może być droższy, no ale nie oszukujmy, że to w pudełku A to jest maseczka, a w pudełku B balsam do ciała, bo przecież skoro to jest to samo to jest to oszustwo. To że błoto z Morza Martwego ma tak wiele zastosowań, nie czyni go nagle 5 rodzajami błota... Część dalsza: Cytat:
![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#446 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#447 |
Rozeznanie
|
wydaje mi się, że "oszustwo" to chyba lekka przesada
ja tam się z nimi zgadzam, różne opakowania, różna cena, przecież na błocie karnalitowym jest informacja, że to 100% błoto z morza martwego, na redualu to samo a maseczka z kaolinem i cynkiem to zupełnie inny produkt moim zdaniem i w ogóle nie powinniśmy o nim dyskutować osobiście niepotrzebuję kupować 650ml błoto, które będę stosowała jako maseczka do twarzy, bo nie zużyłabym tego przez 5 lat ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#448 |
Zakorzenienie
|
To czemu nie można tego nazwać po prostu błotem z MM i sprzedawać w różnych pojemnościach? Skoro jest ten sam skład to po co robią z tego niewiadomo jakie produkty, maseczki nazywane inaczej, bla bla bla... to jest jawne oszustwo.
To tak jakby sprzedawać powiedzmy krem Nivea jako krem Nivea za 10zł, wsadzić go w opakowanie o nazwie "Intensywnie nawilżający krem do cery wrażliwej" i sprzedawać za 35zł ![]() Na serio wg Ciebie to jest fair? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#449 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#450 |
Zakorzenienie
|
Czysty marketing i tyle. Nie ma co się dziwić.
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:45.