Składy kosmetyków do włosów bez tajemnic - Strona 99 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Uroda > Pielęgnacja włosów i fryzury > Pielęgnacja włosów

Notka

Pielęgnacja włosów W tym miejscu rozmawiamy o pielęgnacji włosów. Jeśli twoje włosy są suche, pozbawione blasku lub zniszczone i szukasz sposobu na poprawę sytuacji. Dołącz do nas.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-04-19, 21:15   #2941
Deborah100
Zakorzenienie

Dot.: Składy kosmetyków do włosów bez tajemnic

Bardzo prosiłabym o analizę składu kosmetyków do prostowania włosów metodą keratynową.
Głównie chodzi mi czy zawiera substancję, które mogą w jakiś sposób zniszczyć włosy.

ENCANTO Brazilian Kreatin

1. Szampon
water, mea sulfosucinate, alpha olefin sulfonate, cocoamidopropyl betaine, hydrolized wheat protein, glucose, organic neutral henna extract, organic cherry bark extract, organic camomile extract, organic green tea extract, fragrance.

2.Straightening Treatment
water, hydrolized keratin, polyquaternium-7 guar hydroxpropyl trimonium, hydrolized wheat proteins, wheat oligosaccharides, cherry bark extract, camomile extract, neutral henna extra sage oil, tangerine oil, geranium oil, fragance, peg-12 dimethicone, amino acid, aldehyde, kernel extract

3. Post-Treatment Conditioner
water, guar hydroxpropyl trimonium, hydrolized wheat proteins, wheat oligosaccharides, cherry bark extract, camomile extract, neutral henna extra sage oil, tangerine oil, geranium oil, fragance,

Edytowane przez Deborah100
Czas edycji: 2010-04-20 o 15:03
Deborah100 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-21, 19:23   #2942
malutka243
BAN stały

Bardzo proszę o analizę: Bingo, Maska do włosów, Masło Shea i pięc alg.

Skład: Aqua, 1 Heksadecanol, 1 Octadecanol (miksture), Stearamidopropyl Dimethylamine, Ceteareth-20 (and) Cetearyl Alcohol, Shea Butter, Glycerin, Fucus Vesiculosus Extract, Enteromorpha Compressa Extract, Porphyra Umbilicalis Extract, Undaria Pinnatifida Extract, Lithothamniom Calcareum Extract, Parfum, Citric Acid, Methyl Paraben, Sodium Benzoate, Ethyl Paraben.

Edytowane przez malutka243
Czas edycji: 2010-04-21 o 19:43
malutka243 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-23, 19:07   #2943
marciqb
Przyczajenie

Cześć
Kupiłam dzisiaj szampon Beautynea z pszenicą, szukałam jakichś recenzji o nim na forum i w kwc, ale nic nie ma, więc wklejam skład :P i proszę o opinie

aqua, sodiem laureth sulfate, sodium c14-c16 olefin sulfonate, cocamodopropyl betaine, peg-4 repeseedamide, sodium chloride, peg-12 dimethicone, cocamide dea, polyquaternium-7, propylene glycol wheat (triticum vulgare) grem extract, propylene glycol panax ginseng extract, polysorbate-20, retinyl palmitate, tocopherol, linoleic acid, paba, panthenol, parfum, buthylphenyl methylpropional, hexyl cinnamal, limonene, linalool, tetrasodium edta, citric acid, styrene/acrylates copolymer, methylchloroisothiazolino ne (and) methylisothiazolinone

uffff duzo tych skladnikow :P co o nich sadzicie??
marciqb jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-28, 09:49   #2944
madziula199090909090
Raczkowanie

Hej dziewczyny! Chciałabym się dowiedzieć czy ta mgiełka nie szkodzi włosom:
Joanna, Jedwab, Odżywka w sprayu ułatwiająca rozczesywanie
Skład: Aqua, Glycerin, Cetrimonium Chloride, Isopropyl Alcohol, Silicone Quaternium-16, Undeceth-11, Butyloctanol, Undeceth-5, Hydrolyzed Silk, Laureth-10, Citric Acid, Parfum, Alpha-Isomethyl Ionone, Citronellol, Coumarin, Hexyl Cinnamal, Butylphentyl Methylpropional, Limonene, Linalool, DMDM Hydantdoin, Methylchloroisthiazolinon e, Methylisothiazoline, CI 17200.

Jeżeli to było poruszane na forum to przepraszam i napiszcie na której stronie to jest to przeczytam.
madziula199090909090 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-28, 11:39   #2945
mustafa23
Przyczajenie

Co to jest WAX każdy chyba wie - to jedna z najpopularniejszych masek do włosów. Producenci zalecają używać jej co 5-7 dni, ale znam osoby stosujące ją codziennie zamiast odżywki. Wszyscy zachwycają się jej wspaniałym działaniem, na niemal wszystkich kosmetyczno-włosowych forach pełno jest ochów i achów na jej temat. A mnie ciekawi przyczyna tego cudotwórczego działania, tym bardziej, że skład niektórych kosmetyków z całej już rodziny WAX-u szczerze mnie dziwi. Podaję więc składy najpopularniejszych (bynajmniej w Polsce) maseczek WAX i liczę, że ktoś rozwiąże za mnie tę zagadkę.

Richards & Appleby, Henna Treatment Wax – to chyba najstarsza i najczęściej kupowana maseczka, ale jej skład właśnie mnie zaskakuje (zawiera SLS!). O ile mi wiadomo, występuje w 3 wersjach: klasycznej do włosów ciemnych (w biało-brązowym opakowaniu), do włosów blond (w opakowaniu biało-pomarańczowo-zielonym) i Eco Wax (biało zielone opakowanie) – cokolwiek miałoby to znaczyć.

Wersja klasyczna - skład: Aqua, Cetearyl Alcohol, Sodium Lauryl Sulphate, Methyl Paraben, Lawsonia Inermis, Parfum, Propyl Paraben, Citric Acid, Benzyl Alcohol, Methylchloroisothiazolino ne, Methylisothiazolinone, CI 15510, CI 17200, CI42090, CI 73015

Wersja blond – skład: Aqua, Cetearyl Alcohol, Sodium Lauryl Sulphate, Methyl Paraben, Anthemis Nobilis, Lawsonia Inermis, Parfum, Propyl Paraben, Citric Acid, Benzyl Alcohol, Methylchloroisothiazolino ne, Methylisothiazolinone, CI 19140

L'biotica, Moc Natury, Wax – te polskie maseczki często są uznawane za podróbki wyżej wymienionych, ale ich właściwości wcale nie mniej wychwalane. Zauważyłam natomiast, że tym razem w składzie nie ma SLS-a. Zdaje się, że występują w 4 wersjach: do włosów osłabionych z tendencją do wypadania (opakowanie biało-brązowe), do włosów przetłuszczających się (opakowanie biało-zielone), do włosów suchych i zniszczonych (biało-pomarańczowe opakowanie) i do włosów blond (opakowanie biało-niebiesko-żółte).

Wersja do włosów osłabionych z tendencją do wypadania – skład: Aqua, Cetyl Alcohol, Cetearyl Alcohol (And) Ceteareth-20, Cetrimonium Chloride, Prunus Amygdalus Dulcis (Sweet Almond) Oil, Acetylated Lanolin, Aloe Barbadensis Leaf Juice, Lawsonia Inermis Extract, Mel (Honey) Extract, Methylparaben, Propylparaben, Parfum, Benzyl Alcohol (And) Methylchloroisothiazolino ne (And) Methylisothiazolinone, Citric Acid, Linalool, C.I. 42090.

Wersja do włosów przetłuszczających się – skład: Aqua, Cetyl Alcohol, Uritica Dioica Extract, Cetearyl Alcohol (And) Ceteareth-20, Cetrimonium Chloride, Dicaprylyl Ether (And) Lauryl Alcohol, Acetylated Lanolin, Polysorbate 80 (And) Sulfar, Lawsonia Inermis Extract, Mel (Honey) Extract, Salicylic Acid, Methylparaben, Propylparaben, Parfum, Benzyl Alcohol (And) Methylchloroisothiazolino ne (And) Methylisothiazolinone, Citric Acid, Triethanolamine, Linalool, Hexyl Cinnamel.

Zaskakujący jest dla mnie również fakt, że nie znalazłam nigdzie składów pozostałych maseczek. Producenci na swoich stronach zachwalają jedynie lecznicze, odbudowujące, nawilżające… właściwości naturalnych wyciągów, ekstraktów, biosiarki itd., a skład widnieje wyłącznie wypisany drobnymi literami na opakowaniach. Czyżby było coś do uktycia?

Będę wdzięczna za pomoc w rozszyfrowaniu działania maseczek,
mustafa23 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-28, 22:13   #2946
Ineso
Matka Smoka

Cytat:
Napisane przez mustafa23 Pokaż wiadomość
Zaskakujący jest dla mnie również fakt, że nie znalazłam nigdzie składów pozostałych maseczek. Producenci na swoich stronach zachwalają jedynie lecznicze, odbudowujące, nawilżające… właściwości naturalnych wyciągów, ekstraktów, biosiarki itd., a skład widnieje wyłącznie wypisany drobnymi literami na opakowaniach. Czyżby było coś do uktycia?
Dla mnie to zaskakujące bynajmniej nie jest. Większość kosmetyków, nie tylko do włosów opisywana jest na stronach/w gazetach/ ulotkach tylko ogółem, bo skład prawie nikomu nic nie mówi. I zawsze na opakowaniach skład jest najmniejszą czcionką To nie jest wątek z wymianą doświadczeń/opinii.
Że już nie wspomnę, że na Biochemii jest kilka wątków poświęconych Waxowi i był też tutaj analizowany.
Kłania się wyszukiwarka i pierwszy post
Ineso jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-02, 13:59   #2947
kropcia007
Wtajemniczenie

witam
dostałam odżywkę do włosów z usa z firmy Suave. W internecie nie znalazłam zbyt wielu opinii na jej temat, dlatego wklepuję skład i liczę na pomoc bo chciałabym wiedzieć czy mogę bezpiecznie nakładać na skalp

SUAVE NATURALS WATERFALL MIST CONDITIONER
aqua, cetyl alcohol, cetrimonium chloride, parfum, potassium chloride, distearyldimonium chloride, disodium EDTA, DMDMhydrantoin, tocopheryl aceate, methylchloroisothiazolino ne, methylisothiazolinone, spirulina maxima extract, menthaaquatica leaf extract, water lily flower
extract, blue1 (CI 42090) red 33 ((CI17200)

Kwietniowa Mamusia - Maja

kropcia007 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2010-05-03, 11:44   #2948
bluefeather
Raczkowanie

Specyfik znaleziony na półce, bez nazw polskich. Szukałam tego w necie i mam nadzieje, ze dobrze rozszyfrowalam

Echosline, L2 - fluid(?) nabłyszczający z olejem lnianym

Proszę o analizę składu

Cyclomethicone (Cyclopentasiloxane), Dimethiconol, Parfum (Fragrance),
Linalool, Butylphenyl Methylpropional, Linum Usitatissimum, Oil (Linum Usitatissimum (Linseed) Oil), Citronellol, Geraniol,Coumarin, Citral.
bluefeather jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-03, 11:48   #2949
metice
Rozeznanie

Witajcie, zastanawiam się nad zakupem szamponu - musze wybrać pomiędzy JASON lawendowym, a Lauro Oliwkowo -Kokosowym z Octem Jabłkowym.
Zależy mi nie tylko na odżywieniu, ale też na dokładnym myciu - bez wysuszenia. Który z nich lepiej spełni swoje zadanie? Bardzo proszę o analizę składu:

JASON Lawenda
Aqua (Purified Water)
Aloe Barbadensis (Aloe Vera) Leaf Gel*
Lavandula Angustifolia (Lavender) Extract*
Cocamidopropyl Betaine
Equisetum Arvense (Horsetail) Leaf Extract*
Vegetable Glycerin
Natural Tocopherol (Vit. E)
Cocamidopropyl Hydroxysultaine
Calendula Officinalis (Marigold) Flower Extract*
Sodium Lauroamphoacetate
Anthemis Nobilis (Chamomile) Flower Extract*
Ascorbic Acid (Vit. C)
Planthenol-3 (DL-Panthenol, Ethyl Panthenol and Panthenyl Hydroxypropyl Steardimonium Chloride)
Polyquaternium-7
Retinyl Palmitate (Vit. A)
Linoleic & Linolenic Acid (Vit. F)
Camellia Sinensis (Green Tea) Leaf Extract*
Lavandula Angustifolia (Lavender) Oil
Triticum Vulgare Hydrolyzed (Wheat) Protein
Decyl Glucoside
Oenothera Biennis (Primrose) Oil
Oxybenzone
Cyclopentasiloxane (and) Dimethicone
Beta Carotene
Citric Acid
Benzyl Alcohol
Citrus Grandis (Grapefruit) Seed Extract
Potassium Sorbate
Sodium Benzoate
Fragrance Oil Blend.
*Certified Organic

LAURO - OLIWKOWO KOKOSOWY
(Water, Olea Europaea Oil, Cocos Nucifera Oil, Coconut Glucoside, Panax Ginseng (Cider Aple), Potassium Hydroxide, Vitamine E, Hydrolyzed Wheat Protein.)
metice jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-03, 12:31   #2950
bluefeather
Raczkowanie

Jeszcze proszę o analizę
Pantene pro-v, red expressions (ekspresja koloru czerwienie z kromashine) ,odżywka do spłukiwania
(mam nadzieję, że nie pojawiała się do tej pory. Szukałam w wyszukiwarce i na liście przeanalizowanych i nie było)

Skład:
Aqua, Stearyl Alcohol, Cyclopentasiloxane, Cetyl Alcohol,Behenamidopropyl Dimethylamine, Glutamic Acid, Dimethicone, Benzyl, Alcohol, Parfum, EDTA, Panthenol, Panthenyl Ethyl Ether, Limonene, Hydroxyisohexyl 3-Cyclohexene Carboxaldehyde, Butylphenyl, Methylopropional, Hexyl Cinnamal, Sodium Hydroxide, Linalool, Magnesium Nitrate, Propylene Glycol, CI 14700, Prunus Serotina, CI 19140, CI 61570, Methylchloroisothiazolino ne, Magnesium Chloride, CI 42090, Methylisothiazolinone, Phenoxyethanol, Methylparaben, Ethylparaben, Butylparaben, Propylparaben, Isobutylparaben.

cos duzo tego mam wrazenie, ze ta odzywka moze byc grozna dla moich wlosow

Nadaje sie do stosowania po myciu? I robi w ogole cos dla rudych wlosow?
bluefeather jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-05, 22:12   #2951
Nyia
Przyczajenie

Bardzo proszę o analizę szamponu i odżywki:

Dr Organic, Organic Manuka Honey Conditioner
Ingredients: Aloe barbadensis leaf juice, aqua, polygrycelyr-3, methylglucose distearate, glycerin, cetearyl alcohol, honey extract (manuka honey), butyrospermum parkii butter, glyceryl caprylate, hydrolyzed milk protein, panthenol, guar hydropropyltrimonium chloride, tocopherol, helianthus annuus seed oil, aroma, sodium benzoate, potassium sorbate, sodium phytate, citric acid.

Dr. Organic, 100% Organic Vitanin E Schampoo,
Indegrients: barbadensis leaf juice, aqua, decyl glucoside, cocamidopropyl betaine, glycerin, PEG-7 glyceryl cocoate, sodium lauryl, glucose carboxylate, lauryl glucoside, coco-glucoside, glyceryl oleate, tocopherol, helianthus annuus seed oil, glyceryl caprylate, aroma, sodium benzoate, potassium sorbate, sodium phytate, citric acid, limonene, linalool.

I moje pytanie: czy odzywke moge wmasowywać w skore glowy, czy uzywac jej tylko na wlosy?
Nyia jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2010-05-12, 13:48   #2952
anusskaa
Przyczajenie

Witam poproszę o analizę składu:

Maska nawilżająca Pantene Pro-V Restoratives Program Odnowy.

Skład:Aqua,Bis-Aminopropyl Dimethicone,Stearyl Alcohol,Behentrimonium Chloride,Cetyl Alcohol,Isopropyl Alcohol,Benzyl Alcohol,Parfum,Disodium EDTA,Panthenol,Panthenyl Ethyl Ether,Limonene,Linalool,H exyl Cinnamal,Butylphenyl Methylpropional,Sodium Hydroxide,Citronellol,Mag nesium Nitrate,Methylchloroisoth iazolinone,Magnesium Chloride,Methylisothiazol inone.
anusskaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-16, 20:27   #2953
Lasd
Raczkowanie

Bardzo proszę o analize składu Gliss kur Shea cashmere:

Aqua · Cetearyl Alcohol · Quaternium-87 · Dimethicone · Isopropyl Myristate · Stearamidopropyl Dimethylamine · Glyceryl Stearate · Distearoylethyl Hydroxyethylmonium Methosulfate · Propylene Glycol · Ceteareth-20 · Citric Acid · Phenoxyethanol · Polyquaternium-37 · Dimethiconol · Methylparaben · Propylene Glycol Dicaprylate/Dicaprate · Parfum · Panthenol · Laurdimonium Hydroxypropyl Hydrolyzed Wheat Protein · Butyrospermum Parkii Butter · PPG-1 Trideceth-6 · Hydrolyzed Keratin · Benzyl Salicylate · Hexyl Cinnamal · Cyclomethicone · Butylphenyl Methylpropional · Linalool · Limonene · CI 47005 · CI 17200

CZy ta odżywka rzeczywiscie zregeneruje zniszczone/suche włosy?
A jeśli juz był analizowany to prosze podajcie mi link. Bo przeszukanie tu 99 stron to nie lada wyczyn.

Edytowane przez Lasd
Czas edycji: 2010-05-16 o 20:40
Lasd jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-21, 10:37   #2954
Kocurasek
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Deborah100 Pokaż wiadomość
Bardzo prosiłabym o analizę składu kosmetyków do prostowania włosów metodą keratynową.
Głównie chodzi mi czy zawiera substancję, które mogą w jakiś sposób zniszczyć włosy.

ENCANTO Brazilian Kreatin

1. Szampon
water, mea sulfosucinate, alpha olefin sulfonate, cocoamidopropyl betaine, hydrolized wheat protein, glucose, organic neutral henna extract, organic cherry bark extract, organic camomile extract, organic green tea extract, fragrance.

2.Straightening Treatment
water, hydrolized keratin, polyquaternium-7 guar hydroxpropyl trimonium, hydrolized wheat proteins, wheat oligosaccharides, cherry bark extract, camomile extract, neutral henna extra sage oil, tangerine oil, geranium oil, fragance, peg-12 dimethicone, amino acid, aldehyde, kernel extract

3. Post-Treatment Conditioner
water, guar hydroxpropyl trimonium, hydrolized wheat proteins, wheat oligosaccharides, cherry bark extract, camomile extract, neutral henna extra sage oil, tangerine oil, geranium oil, fragance,
też proszę

I proszę o analizę maski

ARTEGO Extracto Care with KERA-VIT Complex Extracto

Skład: Aqua, glycerin, cetearyl alcochol, myristyl alcochol, cyclomethicone, cetrimonium chloride, ricinus communis, cocos nucifera, petrolatum, peg-15ncocopolyamine, hydrolized keratin*, collagen*, tocopheryl acetate*, methyl nicotinate, tetrasodium edta, dmdm hydantoin, methylisothiazolinone, parfum, coumarin, alpha-isomethyl ionone, hydroxyisohexyl 3-cyclohexene carboxaldehyde, linalool, butylphenylmethyl propional.
*Kera-Vit Complex Extracto

25.08.2012

Aparatka
08.04.2013 Damon Clear (góra)
18.11.2013 aparat metalowy mini (dół)

Edytowane przez Kocurasek
Czas edycji: 2010-05-25 o 14:46
Kocurasek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-21, 13:06   #2955
madziula199090909090
Raczkowanie

Proszę o analizę tego kosmetyku: Marion - Termoochrona - Serum chroniące włosy przed działaniem wysokiej temperatury :
Skład: Cyklopentasiloxane, Dimethicone, Cyclomethicone, Amodimethicone, Isohexadecane, Polysorbutane, Aqua, Sodium Laneth-40, Maleate\Styrene Sulfonate Copolymer, Parfum, Hexyl Cinnamal, Alpha-Isomethylionone, Coumarin

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2010-05-21, 15:38   #2956
Meell
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez madziula199090909090 Pokaż wiadomość
Proszę o analizę tego kosmetyku: Marion - Termoochrona - Serum chroniące włosy przed działaniem wysokiej temperatury :
Skład: Cyklopentasiloxane, Dimethicone, Cyclomethicone, Amodimethicone, Isohexadecane, Polysorbutane, Aqua, Sodium Laneth-40, Maleate\Styrene Sulfonate Copolymer, Parfum, Hexyl Cinnamal, Alpha-Isomethylionone, Coumarin
Na samym początku dużo silikonów, więc chronić przed działaniem temperatury powinna dobrze, tylko może obciążać. Lepiej myć potem włosy szamponem bezsilikonowym, chociaż też zależy, jak silikony działają na Twoje włosy.

Dopiero zaczynam zabawę z rozpoznawaniem składów, więc jeśli coś nie tak, poprawcie mnie.

---------- Dopisano o 16:38 ---------- Poprzedni post napisano o 16:27 ----------

Cytat:
Napisane przez Kocurasek Pokaż wiadomość
też proszę

I proszę o analizę maski

ARTEGO Extracto Care with KERA-VIT Complex Extracto

Skład: Aqua, glycerin, cetearyl, alcochol, myristyl alcochol, cyclomethicone, cetrimonium chloride, ricinus communis, cocos nucifera, petrolatum, peg-15ncocopolyamine, hydrolized keratin*, collagen*, tocopheryl acetate*, methyl nicotinate, tetrasodium edta, dmdm hydantoin, methylisothiazolinone, parfum, coumarin, alpha-isomethyl ionone, hydroxyisohexyl 3-cyclohexene carboxaldehyde, linalool, butylphenylmethyl propional.
*Kera-Vit Complex Extracto
Zaznaczone to konserwant, dosyć wysoko w składzie, może podrażniać. Też dosyć wysoko silikon, ale za to zaraz za tymi składnikami masz rycynkę i kokosa. Ogólnie całkiem fajna maska, ale jeśli masz wrażliwą skórę, to uważałabym na cetrimonium.
Meell jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-21, 15:41   #2957
xxxMikixxx
Zakorzenienie

Bardzo proszę o analizę szamponu Garnier Naturalna Pielęgnacja aloe vera

Skład: Aqua/ Water, Sodium Laureth Sulfate, Coco-Betaine, Sodium Chloride, Cocamide Mea, Sodium Benzoate, Sodium Methylparaben, Sodium Hydroxide, Ethylparaben, Salicylic Acid, Limonene, Linalool, Benzyl Alcohol, Propylene Glycol, Aloe Barbadensis Extract/ Aloe Barbadensis Leaf Extract, Butylphenyl Methylpropional, Citric Acid, Hexylene Glycol, Hexyl Cinnamal, Parfum/ Fragrance

xxxMikixxx jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-21, 15:49   #2958
Meell
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Lasd Pokaż wiadomość
Bardzo proszę o analize składu Gliss kur Shea cashmere:

Aqua · Cetearyl Alcohol · Quaternium-87 · Dimethicone · Isopropyl Myristate · Stearamidopropyl Dimethylamine · Glyceryl Stearate · Distearoylethyl Hydroxyethylmonium Methosulfate · Propylene Glycol · Ceteareth-20 · Citric Acid · Phenoxyethanol · Polyquaternium-37 · Dimethiconol · Methylparaben · Propylene Glycol Dicaprylate/Dicaprate · Parfum · Panthenol · Laurdimonium Hydroxypropyl Hydrolyzed Wheat Protein · Butyrospermum Parkii Butter · PPG-1 Trideceth-6 · Hydrolyzed Keratin · Benzyl Salicylate · Hexyl Cinnamal · Cyclomethicone · Butylphenyl Methylpropional · Linalool · Limonene · CI 47005 · CI 17200

CZy ta odżywka rzeczywiscie zregeneruje zniszczone/suche włosy?
A jeśli juz był analizowany to prosze podajcie mi link. Bo przeszukanie tu 99 stron to nie lada wyczyn.
Na górze masz opcję Przeszukaj wątek, ale z tego, co widzę, jeszcze nie było analizy.

Ja w tej odżywce nic fajnego nie widzę, sama chemia, wysoko konserwant. Raczej intensywna regeneracja to nie będzie.

---------- Dopisano o 16:49 ---------- Poprzedni post napisano o 16:43 ----------

Cytat:
Napisane przez xxxMikixxx Pokaż wiadomość
Bardzo proszę o analizę szamponu Garnier Naturalna Pielęgnacja aloe vera

Skład: Aqua/ Water, Sodium Laureth Sulfate, Coco-Betaine, Sodium Chloride, Cocamide Mea, Sodium Benzoate, Sodium Methylparaben, Sodium Hydroxide, Ethylparaben, Salicylic Acid, Limonene, Linalool, Benzyl Alcohol, Propylene Glycol, Aloe Barbadensis Extract/ Aloe Barbadensis Leaf Extract, Butylphenyl Methylpropional, Citric Acid,
Hexylene Glycol, Hexyl Cinnamal, Parfum/ Fragrance
Całkiem fajny, będzie się dobrze pienił (SLS na drugim) i oczyszczał (wysoko substancje myjące). Aloes trochę nisko w składzie, ale może po dłuższym stosowaniu zadziała. Nie doszukałam się silikonów. Jakoś specjalnie odżywczy nie będzie, ale na co dzień do mycia - OK.

Edytowane przez Meell
Czas edycji: 2010-05-21 o 15:51
Stary 2010-05-21, 16:08   #2959
kocurzyca
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Meell Pokaż wiadomość

Całkiem fajny, będzie się dobrze pienił (SLS na drugim) i oczyszczał (wysoko substancje myjące). Aloes trochę nisko w składzie, ale może po dłuższym stosowaniu zadziała. Nie doszukałam się silikonów. Jakoś specjalnie odżywczy nie będzie, ale na co dzień do mycia - OK.
Raczej SLES

Podczas gdy reszta gatunku pochodzi od małpy,
rude pochodzą od kotów.

Start 13.09.2011
61.5 -66.5 ... 70 -73-75 - 77- 79,5 - 80 - 82 15.04.2013

kocurzyca jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-21, 17:07   #2960
madziula199090909090
Raczkowanie

Dzięki. Jeszcze chciałabym prosić o analizę mgiełki tej samej serii:
aqqua, sodium laureth-40, maleate/styrene sulfonate copolymer, glycerin, cetrimonium chloride, trimethylsilylamodimethic one (and) c11-15 (and) pareth-5 (and) c11-15 pareth-9, propylene glycol, peg-12 dimethicone, peg-40 hydrogenated castor oil, cocamidopropyl betaine, panthenol, parfum, benzyl alcohol (and) methylchloroisothiazolino ne (and) methylisothiazolinone, citrid acid, triethanolamine, hexyl cinnamal, alpha-isomethyl ionone, coumarin.

Jeśli popełniłam jakieś błędy to przepraszam, bo skład przepisywałam z psikadła.
Stary 2010-05-21, 17:38   #2961
syrenka
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Meell Pokaż wiadomość

Zaznaczone to konserwant, dosyć wysoko w składzie, może podrażniać. Też dosyć wysoko silikon, ale za to zaraz za tymi składnikami masz rycynkę i kokosa. Ogólnie całkiem fajna maska, ale jeśli masz wrażliwą skórę, to uważałabym na cetrimonium.
Cetrimonium chloride występuje tu jako antystatyk, nie konserwant.
W wielu odżywkach zajmuje czołowe miejsce w składzie.
syrenka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-21, 17:55   #2962
'Estelle'
The Pink Power Mołderajtor

Cytat:
Napisane przez syrenka Pokaż wiadomość

Poza tym analizy robimy w kolejności zgłoszeń, a nie jak się trafi - więc zacznij tam, gdzie zakończono analizowanie, bo się robi bałagan na wątku. A posty rozdzielamy, żeby potem było przejrzyście w spisie kosmetyków.

'Estelle' jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-21, 19:37   #2963
madziula199090909090
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez madziula199090909090 Pokaż wiadomość
Dzięki. Jeszcze chciałabym prosić o analizę mgiełki tej samej serii:
aqqua, sodium laureth-40, maleate/styrene sulfonate copolymer, glycerin, cetrimonium chloride, trimethylsilylamodimethic one (and) c11-15 (and) pareth-5 (and) c11-15 pareth-9, propylene glycol, peg-12 dimethicone, peg-40 hydrogenated castor oil, cocamidopropyl betaine, panthenol, parfum, benzyl alcohol (and) methylchloroisothiazolino ne (and) methylisothiazolinone, citrid acid, triethanolamine, hexyl cinnamal, alpha-isomethyl ionone, coumarin.

Jeśli popełniłam jakieś błędy to przepraszam, bo skład przepisywałam z psikadła.
Ponawiam prośbę. Mam takie pytanie do was. Czy przed suszeniem mogłabym nakładać na wilgotne włosy serum, a po wysuszeniu włosów przed prostowaniem psikać mgiełkę na włosy? Bo planuję kupić dobrą prostownicę, a chcę chronić włosy przed temperaturą, a boję się, że serum nakładane przed suszeniem na wilgotne i do tego jeszcze przed prostowaniem na suche je obciąży.
Stary 2010-05-21, 19:56   #2964
'Estelle'
The Pink Power Mołderajtor

Madziula, nie spamuj i zapoznaj się z regulaminem tego wątku, bo widzę, że jeszcze tego nie zrobiłaś.

'Estelle' jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-21, 20:04   #2965
madziula199090909090
Raczkowanie

Przepraszam
Stary 2010-05-21, 20:44   #2966
xxhubabubaxx
Przyczajenie

Original Linco Beer Shampoo & Conditioner

Aqua, Sodium Lauryl Sulfate, Pentaerythrityl Distearate, Glyceryl Stearate, Ceteryl Alcohol, Lauryl Alcohol,Sodium Chloride, PEG-8 Distearate, Hydroxyethylcellulose, parfum, menthylparaben, magnesium chloride, magnesium nitrate, butylene glycol, humulus lupulus extract, methylchloroisothiazolino ne, methylisothiazolinone, lactic acid, sodium lactate, eugenol, CI 47005, CI 28440, CI 15985.

Dove, Colour Repair Therapy, Highlighted Hair, odżywka

aqua, cetearyl alcohol, cyclopentasiloxane, dimethiconol, stearamidoproply, dimethylamine, behentrimonium chloride, parfum, dipropylene, glycol, lactic acid, dmdm hydantion, potassium chloride, dosodium edta, tea dodecylbenzenesulfonate, methylchloroisothiazolino ne, ,methyliso-cinnamal, hydroxycitronellal, linalool, ci 15985, ci 19140

Advance techniques, dry rescue, in shower treatment serum.

aqua, peg-12 dimethicone, hydroxyethylcellulose, parfum, phenoxyethanol, ppg-5-ceteh-20, cetrmonium chloride, creatine, polyquaternium-10, sodium pca, methylparaben, oleth-20, tetrasodium edta, citric acid, peg-90m, laminaria digitata extract, pelvetia canaliculata extract, butylphenyl methylpropional, hexyl cinnamal, limonene, <1015048-004>

Trilogy Botanical Moisture Masque

WATER, CETEARYL ALCOHOL, CETEARETH 20, CYCLOMETHICONE, DIMETHICONE SWEET ALMOND OIL (CAN BE REPLACED WITH OTHER OILS), ROSA CANINA (ROSEHIP) SEED OIL, COCOS NUCIFERA (COCONUT) FRUIT OIL, PERSEA GRATISSIMA (AVOCADO) FRUIT OIL, OLEA EUROPEA (OLIVE) FRUIT OIL, BEHENTRIMONIUM METHOSULFATE (AND) CETYL ALCOHOL (AND) BUTYLENE GLYCOL, WATER (AND) WHEAT AMINO ACIDS , FRAGRANCE (COCO ORGANIC), GUAR HYDROXYPROPYLTRIMONIUM CHLORIDE, ETHYLHEXYLGLYCERIN, PHENOXYETHANOL, ALTHEA OFFINALIS (MARSHMALLOW) ROOT, BUTYROSPERMUM PARKII (SHEA BUTTER) FRUIT, VITAMIN E, PANTHENOL (PRO VIT B5), ALTHEA OFFINALIS (MARSHMALLOW) ROOT, CAMELLIA SINENSIS (GREE TEA) LEAF EXTRACT

Proszę o przetłumaczenie tego na ludzki język
I jeśli mogę prosić o doradzenie czegoś do zniszczonych, suchych, łamiących się włosów. Czegoś co dostanę w UK.
Dziękuje bardzo!

Edytowane przez xxhubabubaxx
Czas edycji: 2010-05-21 o 20:58
xxhubabubaxx jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-21, 21:20   #2967
Meell
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez kocurzyca Pokaż wiadomość
Raczej SLES
Cytat:
Napisane przez syrenka Pokaż wiadomość
Cytat:
Napisane przez 'Estelle' Pokaż wiadomość

Poza tym analizy robimy w kolejności zgłoszeń, a nie jak się trafi - więc zacznij tam, gdzie zakończono analizowanie, bo się robi bałagan na wątku. A posty rozdzielamy, żeby potem było przejrzyście w spisie kosmetyków.
Dzięki za poprawki i przepraszam za kolejność i nierozdzielanie postów - nie znam się jeszcze na tym za bardzo. I odpuszczam sobie na razie analizę, jak widać za mało jeszcze wiem.

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2010-05-22, 15:27   #2968
marciar7
Zakorzenienie

Bardzo proszę o analizę: Garnier Fructis Ekspresowa odżywka
skład:
Aqua/water,isododecane,cyclope ntasiloxane, CI 19140/yellow 5, CI 15985/yellow 6, niacinamide,saccharum officinarum extraxt,phenyl trimethicone,phenoxyethan ol,behentrimonium chloride, trideceth-5,trideceth-10,polyquartenium-16,polyaminopropyl biguanide,dimethiconol,di methicone,camelia sinensis extract/camellia sinensis leaf extract, benzyl alcohol,linalool,amodimet hicone,pyryus malus extract/apple fruit extract,pyridoxine HCI, persea gratissima oil/avocado oil, citric acid,butylphenyl methylpropional, citronellol,citrus medica limonum peel extract/lemon peel extract,laurenth-23,laurenth-4,prunus armeniaca kernel oil/apricot kernel oil,parfum/fragnance
Stary 2010-05-22, 19:57   #2969
blond_i
Raczkowanie

JOANNA STYLING EFFECT, BRYLANTYNA W WOSKU
Skład: Petrolatum, Paraffinum liquidum, Parfum, Alpha- Isomethyl Ionone, Benzyl Salicylate, Butylphenyl Methylpropional, Citronellol, Geraniol, Hexyl Cinnamal, Linalool, Limonene, Cera Alba, Ethylhexyl Methoxycinnamate, Prunus Amygdalus Dulcis Oil, Mica, CI; 77891, CI: 75470, CI: 16035, Hydrogenated Polyisobutene, Palmic Acid.

Nie zawracam głowy prośbą o rozszyfrowanie składu. Doszukałam się wosków, zapachów, barwników, konserwantów i odrobinę olei, poprawcie mnie jeśli się pomyliłam. Ciekawa jestem jak to wpływa na włosy. Mam średniej długości włosy, z wiecznie powykręcanymi końcówkami które się rozdwajają. Myślałam że może ten wosk pomoże mi je poskromić, tyle że nie chce ich męczyć i wysuszyć jeszcze bardziej. I tu moje pytanie: czy ten skład zrobi więcej złego niż dobrego?
Stary 2010-05-22, 20:54   #2970
paulaa89
Raczkowanie

Witam !
Z góry przepraszam,jeśli mój post powinien się znaleźć w wątku " zamykanie łusek włosa",ale doszłam do wniosku,że jednak chodzi o skład, a nie samo "zakwaszanie"...
Zastanawia mnie kwestia odczynu pH kosmetyków do włosów. Jeśli naturalny odczyn włosa wynosi ok 5,5 - 5,0 <- mam nadzieję,że się nie pomyliłam A w odżywce zakwaszającej Farouk CHI Color Lock Treatment wykorzystano 3,5 to czy dla włosów farbowanych pH powinno być niższe?

Edytowane przez paulaa89
Czas edycji: 2010-05-22 o 21:03
paulaa89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Pielęgnacja włosów

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości