|  2004-11-07, 19:46 | #31 | 
| Zakorzenienie Zarejestrowany: 2004-01 
				 | 

Re: Rozmiar biustu

Wlasnie tez ogladalam ten progranm. Niestety z moim chlopakiem   . Mowie niestety bo on teraz zawsze sprawdza czy mam odpowiednio zalozony stanik (przod wyzej niz tyl). Co do tego rozmiaru pod biustem... hmm... No ja mam rowno 75. Czy powinnam nosic 70? Jakos nie moge sie do tego przekonac bo 75 pasuje idealnie. I jeszcze jedno... czy mi sie wydaje czy kazde 5 cm to miseczka wzwyz? To znaczy np. pod biustem 70 w biuscie 75 to miseczka A, w biuscie 80 to B, 85 to C itd. Bo kiedys gdzies tak czytalam a teraz to ja juz niczego nie jestem pewna   
				__________________ | 
|     |   | 
|  2004-11-07, 20:08 | #32 | 
| Przyczajenie Zarejestrowany: 2004-10 
				 | 

MonisiaPP napisał(a): > Witam, > ja nosze 75B/C i wcale nie jestem zadowolona...  Wydaje mi sie ze biust biustowi nie rowny! Niektore z was pisza ze 75 B/C to juz niewygodny rozmiar! mi jest mega wygodnie! Nigdy nie czulam dyskomfortu i chcialabym miec wieksze piersi! Swoja droga Ditta moze bys opisala swoje wrazenia po powiekszeniu? Bolalo Cie? Ciezko bylo sie przyzwyczaic!?! Pozdrawiam Pierwsze trzy dni bolalo jak diabli  Jak wrocilam do domu (po dobie pobytu w klinice) nie moglam doslownie nic!!! Ani sie podniesc z lozka, ani zakaszlec. Nie moglam tezniczego podniesc(moze za wyjatkien znaczka pocztowego  , a o prowadzeniu auta nie mialam co mazyc przez 4 dni!! Wzielam wolne z pracy na tydzien(od dnia operacji)-na polecenie chirurga. Chociaz na poczatku(4-5 dni) boli potwornie to jednak w miare szybko dochodzi sie do siebie  Opuchlizna zeszla po okolo 8 dniach i ukazal sie biust o jakim zawsze marzylam  Acha, na odchodne dostalam z kliniki 2 szt. stanikow Triumph KORONKOWYCH!!! ktorych mialam uzywac dzien i noc przez 6 tygodni. Jeszcze bylam kilka razy na kontroli,dostalam zdjecia z "przed i po" i to wszystko. I teraz mam piekne cycuszki na wieeeeele lat(odpukac)-implanty maja gwarancje dozywotnia  pozdrawiam, ditta. | 
|     |   | 
|  2004-11-07, 22:21 | #33 | 
| Zakorzenienie Zarejestrowany: 2003-01 Lokalizacja: z daleka 
				 | 

minus 5 cm pod biustem daje większą miseczke. ja nadal zastanawiam sie nad powiększeniem biustu ale boje sie bólu no i ew. komplikacji a wszytsko to kosztuje :-/ pozatym nie mogłabym sobie pozwolic na tygodniowe nic nie robienie tylko lezenie i płacz z bólu nie tylko na prowadzenie domu ale chyba by mnie szlag trafił że nie moge nic sama zrobić  podziwiam i zazdroszczę  pzdr paula | 
|     |   | 
|  2004-11-07, 22:46 | #34 | 
| Wtajemniczenie Zarejestrowany: 2004-07 
				 | 

Dziękuję, Monika     Szkoda, że nie pamiętasz  Uch... czasami tak chciałabym mieć B... z tendencją do A  Ale taki to był mój pierwszy stanik- w V czy VI klasie hiehie...  Do diaska, z biustonoszem podobnie jak z podkładem- rzecz podstawowa i jak się dobierze idealny, to jakby się złapało P. Boga za nogi     | 
|     |   | 
|  2004-11-08, 02:30 | #35 | 
| Wtajemniczenie | 

Ja moge powiedziec,ze  nie narzekam na swoj biust ale jak widac na zdjeciu ( jak udalo sie zalaczyc   ) nie jestem chudziaszkiem  ... ale chcialbym troszke zrzucic i boje sie sie ,ze niestety moje cycusie tez sie zmniejsza ... mowi sie trudno   
				__________________ "Ludzie, którzy nienawidzą kotów, w swoim następnym życiu wrócą jako myszy." Faith Resnick | 
|     |   | 
|  2005-02-06, 19:00 | #36 | 
| Raczkowanie | 

Ostatnio wszedł nowy model triumpha i jest D. Kupiłam go nie dawno, ale na moje afrotańce to on jest za słaby. monyaa napisał(a): > A jeśli chodzi o staniki sportowe, to ich rozmiary kończą się zwykle na miseczce C, chyba że spotkałaś większe, daj znać. | 
|     |   | 
|  2005-02-06, 20:01 | #37 | 
| Zadomowienie Zarejestrowany: 2005-01 Lokalizacja: Kraków-NH 
				 | 

ja jestem zadowolona...ale nie cieszy mnie fakt ze wszystkie tańsze staniczki ładne kolorowe robione są na małe biusciki,ja za bardzo nie mam w czym wybierac.mam lat 19 jeszcze...noszę 80 C/d   
				__________________ ulubione powiedzenie mojej 5 letniej córki-KTO MA CYCKI TEN MA WŁADZE   | 
|     |   | 
|  2005-02-06, 22:36 | #38 | 
| Wtajemniczenie | 

nimfetka napisał(a): > ja jestem zadowolona... Ja też jestem zadowolona ze swojego rozmiaru, ale muszę przyznać, że w liceum go nienawidziłam, był moją zmorą i starałam się go ukrywać pod swetrami i bluzami, oczywiście wyglądało to jeszcze gorzej  Oczywiście kupowanie staników jest trudne, kupuję tylko w Triumph'ie. Ładne, kolorowe, tanie staniczki z osiedlowych bazarków niestety odpadają  Mam 70/75C 
				__________________  rozpakowana - 14.03.2009  http://www.otofotki.pl/obrazki/wqdz690429546a.GIF Piszę poprawnie po polsku... a przynajmniej się staram  . | 
|     |   | 
|  2005-02-06, 22:51 | #39 | 
| Rozeznanie Zarejestrowany: 2003-08 Lokalizacja: Warszawa 
				 | 

A ja mam E niestety    | 
|     |   | 
|  2005-02-06, 23:16 | #40 | 
| Raczkowanie | 

No tak ale ja np. mam69 cm pod biustem a miseczkę D\\DD i nie znajde takiego rozmiaru- muszę kupować 70 które jest za szerokie a DD prawie nie dostępne( czasem jest niby D ale i tak za małe)Także na piękne kolekcje mogę sobie tylko popatrzyć i pomażyć bo i tak nie ma mojego rozmiaru. > oglądłam ostanio program z p. Hania znawczynia biustów i warszawska gorseciarka i oznajmiła ,ze nasz rozmiar pod biustem to obwód minus > 5 cm. | 
|     |   | 
|  2005-02-06, 23:53 | #41 | 
| Zadomowienie | 

Huanita Ulencja napisał(a): > No tak ale ja np. mam69 cm pod biustem a miseczkę D\\DD i nie znajde takiego rozmiaru- muszę kupować 70 które jest za szerokie a DD prawie nie dostępne( czasem jest niby D ale i tak za małe)Także na piękne kolekcje mogę sobie tylko popatrzyć i pomażyć bo i tak nie ma mojego rozmiaru. > > > oglądłam ostanio program z p. Hania znawczynia biustów i warszawska gorseciarka i oznajmiła ,ze nasz rozmiar pod biustem to obwód minus > > 5 cm. Mam ten sam problem - wg owej pani Hani powinnam nosić 65D/DD, a takiego rozmiaru chyba w ogóle nie ma... 70 jest na mnie ciut za duże, ale muszę nosić 70C bądź D. A ciężko przerabiać każdy, przeważnie i tak drogi biustonosz... | 
|     |   | 
Okazje i pomysĹy na prezent
|  2005-02-07, 00:05 | #42 | 
| Wtajemniczenie | 

Złośnica81 napisał(a): > Huanita Ulencja napisał(a): > > No tak ale ja np. mam69 cm pod biustem a miseczkę D\\DD i nie znajde takiego rozmiaru- muszę kupować 70 które jest za szerokie a DD prawie nie dostępne( czasem jest niby D ale i tak za małe)Także na piękne kolekcje mogę sobie tylko popatrzyć i pomażyć bo i tak nie ma mojego rozmiaru. > > > > > > oglądłam ostanio program z p. Hania znawczynia biustów i warszawska gorseciarka i oznajmiła ,ze nasz rozmiar pod biustem to obwód minus > > > 5 cm. > Mam ten sam problem - wg owej pani Hani powinnam nosić 65D/DD, a takiego rozmiaru chyba w ogóle nie ma... 70 jest na mnie ciut za duże, ale muszę nosić 70C bądź D. A ciężko przerabiać każdy, przeważnie i tak drogi biustonosz... Wiecie co, ja też mam ten problem. Wg tego co poszecie powinnam nosić pod biustem 70 (bo mam jakieś 75), ale po pierwsze nie wszystkie modele mają rozmiar 70, a po drugie jak już jest 70, to często miseczka jest dla mnie za mała, a D nie ma  I tak najczęściej jestem skazana na 75C, choć faktycznie lepiej się czuję w 70. Dodam jeszcze, że jak już kupuję 75, to najlepiej się czuję jak staniczek jest w miarę nowy - potem się rozciąga  Mam wrażenie, że z 75 robi się 80 - i to w stanikach Triumph'a   
				__________________  rozpakowana - 14.03.2009  http://www.otofotki.pl/obrazki/wqdz690429546a.GIF Piszę poprawnie po polsku... a przynajmniej się staram  . | 
|     |   | 
|  2005-02-07, 01:45 | #43 | 
| Zadomowienie | 

Karola mam w ogóle wrażenie że Triumph się popsuł, mam staniczki z różnych firm, ale te z Triumpha po 2-3 miesiącach nawet przestają ładnie wyglądać. Jedynym "nierozciągającym się" biustonoszem na jaki trafiłam jest stanik polskiej firmy (chyba to był Konrad, ale głowy nie dam, a metkę wycięłam) - prawdziwe 70, nawet na mnie w miarę ok, no i mam z niego miseczkę "D". Kosztował chyba z 80 zł no i nie każdy lubi taki fason - usztywniany, mocno wycięty, z pionowymi, nie skośnymi cięciami,bez żadnych wkładek i gąbek, taka "balkonikowa" konstrukcja. Jest trochę gorsetowaty, na bokach ma paski silikonu i usztywniane ramiączka. Od pół roku się nie rozciągnął i nie stracił urody  Rzadko takie widuję, a mam wrażenie, że to jedyne trwałe, trzymające fasony (zabudowanych niestety nie mogę nosić) | 
|     |   | 
|  2005-02-07, 09:59 | #44 | 
| Zakorzenienie Zarejestrowany: 2004-05 Lokalizacja: skądkolwiek 
				 | 

Mam mały biust, ale nigdy nie miałam z tego powodów kompleksów, może tez dlatego, ze po prostu w pełni akceptuję siebie taką jaka jestem.  Biustonosze kupuje w rozmiarze 75B. W czasie karmienia miałam dużo wieksze / 80 C/, ale wcale nie byłam szczęśliwsza. Po dwuletnim okresie karmienia stan mojego biustu nie pogorszył się, nadal mam jędrne, krągłe piersi, z których jestem bardzo zadowolona. I chyba o to chodzi....   | 
|     |   | 
|  2005-02-07, 10:25 | #45 | 
| Raczkowanie Zarejestrowany: 2004-02 
				 | 

Jestem właścicielka pokaźnego biustu (75D) ale jestem z niego baaaardzo zadowolona. Od samego poczatku nosiłam wyłącznie biustonosze na fiszbinach, w dużej części robione na zamówienie przez modystkę (tak to się chyba nazywa?). Ponieważ biust jest posry kupuje prawie wyłącznie bieliznę Samanty i Avocado - i jestem zadowolona. Pochwale się, że moje "cyce" wystąpiły na bilboardach w kampanii p/ rakowi piersi, ale było to już ze 3 lata temu... Teraz chyba już bym sie nie zdecydowała na "taki krok"    | 
|     |   | 
|  2005-02-07, 14:19 | #46 | 
| Raczkowanie Zarejestrowany: 2004-11 Lokalizacja: Bielsko-Biała 
				 | 

nie mam zbyt emocjonalnego stosunku do swojego biustu czyli ani nie mam komplesów ani się z nim nie obnoszę   Dla mnie najważniejsze, że jest zdrowy i jędrny. No i jestem w sumie zadowolona, że pasuje do mojej sylwetki - nie jest ani za duży ani za mały więc nie mam zaburzonych proporcji. A mój rozmiar to 75 B/C | 
|     |   | 
|  2005-02-08, 22:04 | #47 | 
| Raczkowanie | 

ja mam 75C (większe C  ) i mój biuscik to chyba jedyna rzecz która mi sie naprawdę podoba  no moze poza twarzą czasem zalezy od dnia  bo roszte musze odchudzić   
				__________________ madziasz oraz myszka i duży i ishi: http://img215.exs.cx/img215/1015/nasze25cw.gif madziaszkowa szafa: https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...=1#post1420637 | 
|     |   | 
|  2005-02-08, 22:47 | #48 | 
| Podróżniczka Zarejestrowany: 2003-07 Lokalizacja: P'boro 
				 | 

Ja mam większe 75C i strasznie trudno mi jest dobrać odpowiedni stanik   Te z 75C potrafią być za małe w miseczce, a 75D "lata" mi pod biustem  Nie wiem jak mam kupować, żeby sobie nie narobić problemów- za małe miseczki czy za luźne pod biustem  ? I tak źle i tak niedobrze. Póki co kupóję 75D i jakoś się dopinam żeby mi się stanik nie obkręcał  Ogólnie z biustu jestem zadowolona  czemu by nie   | 
|     |   | 
|  | 
|  Nowe wątki na forum Forum plotkowe | 
|  | 

| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
| 
 | 
 | 
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 12:08.

Julka
 Julka