![]() |
#1 |
Przyczajenie
|
Rozmiar biustu
Czesc dziewczyny!
Chcialabym sie zapytac jaki macie rozmiar biustu? Czy jestescie z niego zadowolone czy tez chcialybyscie cos zmienic? Mi po dwojce dzieci zrobilo sie cos co by mozna opisac jak "uszy jamnika" Dlatego zdecydowalam sie na ich powiekszenie.Mam teraz ladny 80 C Jak do tej pory moja najlepsza inwestycja ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Zakorzenienie
|
Re: Rozmiar biustu
Hm ja może nie jestem po porodzie :P mam dopiero 18 lat,ale bardzo mi odpowiada mój biust,wręcz uważam go za swój atut. Mam krągłe,zgrabne piersi "w rozmiarze" B70.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
nabija na KOPIĘ kopistów.
okrutnica jakaś... |
ja mam 70 B/C.Takie większe B ,ale kupuję zwykle C
![]() Przed ślubem brałam DIANE 35 (ale tylko przez 4 miesiące)i urosły o jeden rozmiar-tak akurat na sam ślub ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Rozeznanie
|
Ja też nie po porodzie, mam 70e i nie jestem zachwycona, bo nigdzie nie mogę znaleźć ładnych i tanich staników, nawet triumph nie ma nic ciekawego, może być felina (mam jeden już kilka lat, z wyprzedaży, piękny po prostu), albo valisere, ale ceny są nieprzystępne dla mnie.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Rozeznanie
|
Mnie sie kiedys wydawalo ze mam takie o cycusie myslalam nawet ze sa za male
![]() Edytowane przez mo0oniczka Czas edycji: 2005-08-13 o 13:42 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Zadomowienie
|
Ja niestety dość szybko i sporo utyłam i biust mi opadł, w dodatku mam asymetrię. Obecnie noszę rozmiar 85E. Niestety nie poddam się operacji zmniejszenia, bo wtedy nie mogłabym w przyszłości karmić dzieci piersią, ale szczerze zazdroszczę paniom z rozmiarem C czy nawet D.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Raczkowanie
|
monyu, polska Gaja produkuje ten rozmiar w cenie do 60zł
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Konto usunięte
|
justysiek witaj kolezanko po fachu, mowie o tej asymetrii, juz kiedys spotkalysmy sie w podobnym watku. Ja nosze stanik 75C , ale teraz (24 tydzien ciazy) staniki sa troche przymale, a ze wzgledu na moja asymetrie mam problem z kupnem stanika do karmienia, bo wszystkie maja miekkie miseczki, a ja potrzebuje chodzby odrobinke usztywnienia. W katalogu widziala idealny pol usztywniany ale w sklepie takiego nie bylo, a nie chce kupowac z katalogu bo nie wiem czy 75C czy juz D jak oni robia te staniki.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Zakorzenienie
|
ja mam 75C... i czasami uważam że jest za duży (np. jak ćwicze na fitnessie i mi skacze :/ a to aż sprawia ból)
no ale cóż i tak z nikim się nie zamienie bo go kocham ![]()
![]() |
![]() |
#10 |
Wtajemniczenie
|
Ja mam spory i w liceum miałam nawet kompleksy, ale potem wyleczył mnie z nich mój Ukochany, który twierdzi, że są piąkne, kształtne i jędrne i podniecające
![]() A mój rozmiar to 75C lub 70D ![]()
![]() |
#11 |
Zakorzenienie
|
Re: Rozmiar biustu/ do Karoli
Karola, ja mam taki sam rozmiar jak Ty. Kupuję też 75 D. Jak karmiłam dziecko, to miałam nawet DD. Jeśli mogę wiedzieć, jaki masz obwód biustu? Ja mam 87 cm.
Zastanawia mnie jedna sprawa. Kiedyś miałam w biuście 10 cm więcej i też nosiłam takie rozmiary. Od czego to zależy? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
Zakorzenienie
|
Dolly85 napisał(a):
> ja mam 75C... i czasami uważam że jest za duży (np. jak ćwicze na fitnessie i mi skacze :/ a to aż sprawia ból) > Tez mam 75C i tez czasem mnie to boli (doslownie) Strasznie mnie to denerwuje... Musze delikatnie podtrzymywac biust zeby bieganie czy skakanie nie bolalo. Oczywiscie staram sie to robic dyskretnie, ale jakis czas temu jak bieglam do metra to pracownik ochrony (straznik metra?) pozwolil sobie skomentować: uwazaj bo sie urwą :/. Ech... ![]() Wspolczuje kobietom z wiekszym biustem, ktore prowadza aktywny tryb zycia i czasem musza pobiegac lub poskakac. > no ale cóż i tak z nikim się nie zamienie bo go kocham ![]() Wizualnie tez lubie swoj biust. Ale kwestia wygody... same wiecie jak to jest.
![]() |
#13 |
Zakorzenienie
|
Re: Karola
Rozmiar stanika, to obwod pod biustem i głębokość miseczki , wydaje i się że jak miałaś biust o 10 cm większy , to nie mogłaś nosić tej samej głębokości miseczki, chyba, że nosiłaś zbyt ciasne. Ja jako młoda dziewczyna miałam 70A/B, jako dojrzała kobieta mam 75B i jestem w miarę zadowolona ![]() > Karola, ja mam taki sam rozmiar jak Ty. Kupuję też 75 D. Jak karmiłam dziecko, to miałam nawet DD. Jeśli mogę wiedzieć, jaki masz obwód biustu? Ja mam 87 cm. > Zastanawia mnie jedna sprawa. Kiedyś miałam w biuście 10 cm więcej i też nosiłam takie rozmiary. Od czego to zależy? Kakusia napisał(a): > Karola, ja mam taki sam rozmiar jak Ty. Kupuję też 75 D. Jak karmiłam dziecko, to miałam nawet DD. Jeśli mogę wiedzieć, jaki masz obwód biustu? Ja mam 87 cm. > Zastanawia mnie jedna sprawa. Kiedyś miałam w biuście 10 cm więcej i też nosiłam takie rozmiary. Od czego to zależy? Kakusia napisał(a): > Karola, ja mam taki sam rozmiar jak Ty. Kupuję też 75 D. Jak karmiłam dziecko, to miałam nawet DD. Jeśli mogę wiedzieć, jaki masz obwód biustu? Ja mam 87 cm. > Zastanawia mnie jedna sprawa. Kiedyś miałam w biuście 10 cm więcej i też nosiłam takie rozmiary. Od czego to zależy?
![]() |
#14 |
Konto usunięte
|
teraz to nie problem jak ma sie spory biust i jest sie aktywna fizycznie. Trzeba tylko na takie cwiczenie zalozyc dobry stanik sportowy, a nic sie nie trzesie, nic nie podskakuje , wiec nic nie boli
Ines1985 napisał(a): > Dolly85 napisał(a): > > ja mam 75C... i czasami uważam że jest za duży (np. jak ćwicze na fitnessie i mi skacze :/ a to aż sprawia ból) > > > Tez mam 75C i tez czasem mnie to boli (doslownie) > Strasznie mnie to denerwuje... Musze delikatnie podtrzymywac biust zeby bieganie czy skakanie nie bolalo. Oczywiscie staram sie to robic dyskretnie, ale jakis czas temu jak bieglam do metra to pracownik ochrony (straznik metra?) pozwolil sobie skomentować: uwazaj bo sie urwą :/. > Ech... ![]() > Wspolczuje kobietom z wiekszym biustem, ktore prowadza aktywny tryb zycia i czasem musza pobiegac lub poskakac. > > > no ale cóż i tak z nikim się nie zamienie bo go kocham ![]() > > Wizualnie tez lubie swoj biust. Ale kwestia wygody... same wiecie jak to jest. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
Wtajemniczenie
|
ROZ-ter-KA napisał(a):
> Re: Karola > Rozmiar stanika, to obwod pod biustem i głębokość miseczki , wydaje i się że jak miałaś biust o 10 cm większy , to nie mogłaś nosić tej samej głębokości miseczki, chyba, że nosiłaś zbyt ciasne. Ja jako młoda dziewczyna miałam 70A/B, jako dojrzała kobieta mam 75B i jestem w miarę zadowolona ![]() Jeśli nosiła staniczki szersze w obwodzie, to owszem, mogła nosić ten sam rozmiar miseczki. Biustonosze (przynajmniej te firmowe) mają takie rozmiary, że miseczka przy 70C jest mniejsza, niż w 75C czy 80C.
![]() |
#16 |
Zakorzenienie
|
moni napisał(a):
> teraz to nie problem jak ma sie spory biust i jest sie aktywna fizycznie. Trzeba tylko na takie cwiczenie zalozyc dobry stanik sportowy, a nic sie nie trzesie, nic nie podskakuje , wiec nic nie boli hmmm... a jednak skacze... kupuje bluzeczki, które już w sobie mają stanik i są to dobre jakościowo bluzki i tak jak pisałam przy niektórych ćwiczeniach i tak boli! a na codzień zakłądam normalne staniki a czasami trzeba podbiec do autobusu ![]()
![]() |
![]() |
#17 |
Przyczajenie
|
Czesc! Ja równiez nie jestem zadowolona ze swoich piersi! Chętnie zmniejszyłabym je i podniosła do góry! Jestem na diecie o kilku dni i liczę, ze przy okazji stracę kilka centymetrów w biuście
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#18 |
Przyczajenie
|
Czesc! Ja równiez nie jestem zadowolona ze swoich piersi! Chętnie zmniejszyłabym je i podniosła do góry! Jestem na diecie o kilku dni i liczę, ze przy okazji stracę kilka centymetrów w biuście
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#19 |
Rozeznanie
|
Stanik gai mam, jest za duży pod biustem, od razu podłazi mi do góry z tyłu, a z przodu biust opada
![]() Czasem jednak uda mi się znaleźć coś fajnego i dobrego i polskiego i taniego... ale zwykle wtedy, gdy nie planuję takiego zakupu i nie mam kasy... |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#20 |
Rozeznanie
|
Najlepszym rozwiązaniem jest pływanie, co właśnie uprawiam 2 razy w tygodniu
![]() Nawet jazda na rowerze sprawia ból, może być jeszcze steper. A jeśli chodzi o staniki sportowe, to ich rozmiary kończą się zwykle na miseczce C, chyba że spotkałaś większe, daj znać. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#21 |
Raczkowanie
|
Witam,
ja nosze 75B/C i wcale nie jestem zadowolona... ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#22 |
Zakorzenienie
|
Ja mam 70B. Okrąglutki. Ale chciałabym mieć te C conajmniej
![]()
![]() |
#23 |
Zakorzenienie
|
Najleppszym,najzdrowszym i najskuteczniejszym sposobem na poprawę zwiotczenia skóry po ciąży i odchudzaniu sa zimne prysznice. Należy je stosować codziennie , muszą być zimne chociaż nie lodowate, można je przeplatać zamiennie ciepłymi, ale nie gorącymi . Bardzo skuteczne, już po kilku tygodniach, pierwsze efekty.Ujędrniają całe ciało.Dodatkowo radzę zastosować po prysznicu jakiś ujędrniający balsam stosowny do wieku. Przed 30stką odradzam balsamy dla dojrzałej skóry.
Swego czasu taką kurację stosowałam po ciąży , po 5-6 miesicach nawet biust wrócił do pierwotnej formy (karmiłam 3 miesiące). wanilia napisał(a): > Czesc! Ja równiez nie jestem zadowolona ze swoich piersi! Chętnie zmniejszyłabym je i podniosła do góry! Jestem na diecie o kilku dni i liczę, ze przy okazji stracę kilka centymetrów w biuście ![]()
![]() |
#24 |
Przyczajenie
|
od kilku dni wykonuję również ćwiczenia kształtujące mięsień piersiowy, więc mogę Ci je gorąco polecić
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#25 |
Raczkowanie
|
ah ten biust, ja mam 70B i jestem jego dumna posiadaczka,hmmm chyba, bo mozliwe ze moj mezczyzna
![]() ![]() ile gustow tyle upodoban damskich i meskich do rozmiarow cycuszkow, ale chyba najwiecej kobiet ma jednak kompleksy z powodu braku jedrnosc, nie takiego ksztaltu i umiejscowienie cycuszkow na klatce piersiowej. ale wlasciwie i tu chyba jest duza dowolnosc, wystarczy popatrzec na pazdziernikowego playboya na ktorego okladce jest aktorka z rodziny zastepczej, ona idealnym ksztaltem sie pochwalic sie moze, ma smieszne cycuszki ale tez urokliwe ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#26 |
Konto usunięte
|
osobiscie nie uzywam takich stanikow, ale w Niemczech sa bardzo popularne i nawet ogladalam program temu poswiecony, do jakiej aktywnosci fizycznej jaki stanik powiniem byc. Wiekszosc stanikow jest jakby to powiedziec, skonstruowana do T-shertow takich wcietach na plecach, nie wiem czy mnie rozumiecie o co chodzi. Tak to wyglada jakyb ramiaczka stylu sie krzyzowaly. Ale nie sa to staniki takie jak mozna kupic juz wbudowane w bluzke. Sa to staniki ktore dobrze przylegaja do ciala i sa mocno zabudowane, wiec raczej nie na codzien, jesli ubieramy sie elegancko. Satniki te maja specjalne wzmocnienia w postaci jakby takich wrobionych pasow, ktore krzyzuja sie nie tylko na plecach ale takze z przodu na piersiach. Taki stanik przypomina jakyb dopasowana bluzke, w ktorej nie ma prawie dekoltu(tak mocno jest zabudowany biust), a pod biustem jest kolejny pas ktory dopasowuje sie do obwodu. Takie staniki zapinane sa na wiele haftek z przedu. Widzaialam, jak one zachowuja sie na ciele. Nic nie skacze i to obojectnie co uprawialy modelki w tym programie. Modele stanikow sa rozne, wszystko zalezy od tego do czego je potrzebujemy. jesli biegamy taki stanik jest bardziej zabudowany. To cos w rodzaju gorsetu, ale elastycznego, nie ma w nim uszytwnien typu fizbiny(tak sie pisze fizbiny czy przez rz?). Ja niestety czesto w moim malym miescie w PL widzialam tylko COS co zwane bylo stanikiem sportowym, ale go niczym nie przypominalo, nie mialao zadnej funkcji takiego stanika.
monyaa napisał(a): > Najlepszym rozwiązaniem jest pływanie, co właśnie uprawiam 2 razy w tygodniu ![]() > Nawet jazda na rowerze sprawia ból, może być jeszcze steper. > A jeśli chodzi o staniki sportowe, to ich rozmiary kończą się zwykle na miseczce C, chyba że spotkałaś większe, daj znać. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#27 |
Wtajemniczenie
|
Moni, też widziałam test staników do uprawiania sportów (chyba "Fit for Fun" na Voxie), ale jakoś żaden nie zaprezentował się bez zarzutu, choć panie testujące nie miały zbyt okazałych biustów
![]() ![]() ![]() PS: Fiszbiny ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#28 |
Konto usunięte
|
hihi kurcze FISZBINY, a ja zawsze bylam pewna ze to sie pisze z z kropka(sorki nie mam polskich liter) albo rz hihihi, no ale nigdy tego slowa nie pisalam wiec sorki za blad. Chodz nie jest tak zle ktos zrozumial o co chodzi.
Ja ogladalam program na ZDF-ie chyba, bo ogladalam pare ale tylko w jednym programie byly naprawde godne uwagi. Byl to program na temat fitnesu i ogolnie zdrowia, czyli jaka dieta jaki sport dla kogo itp. I tam panie byly naprawde biusciaste, az moj chlop usiadl przed TV i dziwil sie ze natura tak moze obdarzyc i to szczupla osobe(wszystkie panie mialy naturalny biust, nie po operacji, tak zapewnialy , a ile w tym prawdy to nie wiem). No wlasnie, ze nie nosze takich stanikow, to tez az tak mnie bardzo ten temat nigdy nie interesowal, wiec nie mam pojcia co do nazw firm. Przyznam sie szczerze, ze ja zadko patrze na firme, wazne dla mnie jest to zeby zakup stanika mi konta nie zrujnowal. Te modele ktore naprawde optymalnie byly skorojone i trzymaly biust(bo jednak nie wszystkie przeszly pomysle te testy, oj co te panie nie wyprawialy hihihi) sa niestety drogie. I tez niezbyt eleganckie, no ale nikt nie uprawia sportu bez podkoszulka, a w tym przypadku liczy sie skutecznosc i wygoda a nie uroda. Jak pisalam nigdy nie posiadalam sportowego stanika, chodz kiedys kusilo. Tylko ja nie jestem typ sportowy, raczej sofa i TV to ja hihihhii, a ta moja aktywnosc jaka mam nie potrzebuje stanika sportowego. Nawet w szkole na w-f wystarczal mi normalny stanik, chodz biust podskakiwal, ale nie sprawialo to bolu, wiec po paru nieudanych poszukiwaniach w tymtych czasach stanika na w-f, dalam sobie spokuj. Mam nadzieje ze wizazanki znajda porzadny taki stanik i w duzym rozmiarze, bo tu u mnie to nawet i E mozna spotkac. No, ale mieszkam w duzym miescie i jak wiekszosc polek wie, niemki czesciej niz my cierpia na nadwage, wiec wchodzac do normalnego sklepu pelno jest wielgasnych rozmiarow, nawet w bieliznie, za to takie jak ja cierpia bo czesto ladny fason, a juz te normalne rozmiary wykupione. Lazy_Morning napisał(a): > Moni, też widziałam test staników do uprawiania sportów (chyba "Fit for Fun" na Voxie), ale jakoś żaden nie zaprezentował się bez zarzutu, choć panie testujące nie miały zbyt okazałych biustów ![]() ![]() ![]() > > PS: Fiszbiny ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#29 |
Konto usunięte
|
hihi kurcze FISZBINY, a ja zawsze bylam pewna ze to sie pisze z z kropka(sorki nie mam polskich liter) albo rz hihihi, no ale nigdy tego slowa nie pisalam wiec sorki za blad. Chodz nie jest tak zle ktos zrozumial o co chodzi.
Ja ogladalam program na ZDF-ie chyba, bo ogladalam pare ale tylko w jednym programie byly naprawde godne uwagi. Byl to program na temat fitnesu i ogolnie zdrowia, czyli jaka dieta jaki sport dla kogo itp. I tam panie byly naprawde biusciaste, az moj chlop usiadl przed TV i dziwil sie ze natura tak moze obdarzyc i to szczupla osobe(wszystkie panie mialy naturalny biust, nie po operacji, tak zapewnialy , a ile w tym prawdy to nie wiem). No wlasnie, ze nie nosze takich stanikow, to tez az tak mnie bardzo ten temat nigdy nie interesowal, wiec nie mam pojcia co do nazw firm. Przyznam sie szczerze, ze ja zadko patrze na firme, wazne dla mnie jest to zeby zakup stanika mi konta nie zrujnowal. Te modele ktore naprawde optymalnie byly skorojone i trzymaly biust(bo jednak nie wszystkie przeszly pomysle te testy, oj co te panie nie wyprawialy hihihi) sa niestety drogie. I tez niezbyt eleganckie, no ale nikt nie uprawia sportu bez podkoszulka, a w tym przypadku liczy sie skutecznosc i wygoda a nie uroda. Jak pisalam nigdy nie posiadalam sportowego stanika, chodz kiedys kusilo. Tylko ja nie jestem typ sportowy, raczej sofa i TV to ja hihihhii, a ta moja aktywnosc jaka mam nie potrzebuje stanika sportowego. Nawet w szkole na w-f wystarczal mi normalny stanik, chodz biust podskakiwal, ale nie sprawialo to bolu, wiec po paru nieudanych poszukiwaniach w tymtych czasach stanika na w-f, dalam sobie spokuj. Mam nadzieje ze wizazanki znajda porzadny taki stanik i w duzym rozmiarze, bo tu u mnie to nawet i E mozna spotkac. No, ale mieszkam w duzym miescie i jak wiekszosc polek wie, niemki czesciej niz my cierpia na nadwage, wiec wchodzac do normalnego sklepu pelno jest wielgasnych rozmiarow, nawet w bieliznie, za to takie jak ja cierpia bo czesto ladny fason, a juz te normalne rozmiary wykupione. Lazy_Morning napisał(a): > Moni, też widziałam test staników do uprawiania sportów (chyba "Fit for Fun" na Voxie), ale jakoś żaden nie zaprezentował się bez zarzutu, choć panie testujące nie miały zbyt okazałych biustów ![]() ![]() ![]() > > PS: Fiszbiny ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#30 |
Zakorzenienie
|
witam
oglądłam ostanio program z p. Hania znawczynia biustów i warszawska gorseciarka i oznajmiła ,ze nasz rozmiar pod biustem to obwód minus 5 cm. kupujac stanik zapnamy na pierwszą haftkę od krawedzi kolejne są do zapinani po kilku praniach gdyż każdy stanik rozciąga sie w praniu . przód stanika ciągniemy w górę a tył w dól żeby tył nie lezał nam na łopatkach ,regulujemy ramiączka . nie wrzucamy piersi doi miseczek ale układamy wyciągając spod pachy a nie z dołu . poleciłą także masaże ale nie pokazywała jak wykonac taki masaż . pzdr paula z 70 B ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:33.