![]() |
#271 |
Rozeznanie
|
Dot.: Przepisy SOUTH BEACH
Kluski serowe z rodzynkami
Składniki: 20dag bialego sera jajko 10dag maki pp garść sparzonych rodzynek skórka otarta z cytryny Ser nalezy zmielić. Mieszamy go z jajkiem, maką i skorką i szczyptą cukru (fruktozy). Z ciasta formujemy kulki (jak się kleja to rece obtocz w mące). Kulki wrzucamy na gotujacą się wode i gotujemy ok 8 minut od wypłynięcia. Polewamy jogurtem nat z owocami - pyszne ![]() Chleb domowy na zakwasie Składniki: 1kg mąki pszennej razowej 50dag mąki żytniej razowej 2 płaskie lyżeczki soli oliwa do formy Ziarna - słnecznika, sezamy, dyni, siemię itp. Przygotuj zakwas - 2 szklanki maki pszennej razowej wymieszaj w dużej misce z letnią wodą, by powstalo niezbyt geste ciasto. Wierzch posyp maka, a miskę przykryj ściereczką i odstaw na 3 dni. Codziennie kilka razy mieszaj zakwas. Dodaj do zakwasu resztę maki pszennej, mąkę żytnią i sól. Dodaj trochę letniej wody i wyrabiaj ciasto (powinno mieć konsystencję podobną do ciasta drożdżowego). Pozostaw w cieplym miejscu na kilka godzin. Diwe keksówki wysmaruj oliwa i oprósz mąką. Kiedy ciasto trochę urosniej, wymieszaj je i przełóż do form. Wierzch posyp ziarnami. Formy przykryj sciereczką i pozostaw na kilka godzin. Piecz ok 1h w 180 stopniach. Batoniki orkiszowe Skladniki: 20dag platków orkiszowych lub owsianych 10dag suszonych zurawin (rodzynek lub moreli) kwaśne jabłko 8dag masla 5dag brązowego cukru 2 lyżki miodu sól W garnku rozpuść masło z cukrem. Jablko zetrzyj na tarce o dużych oczkach (potrzeba 20dag). Żurawiny powinny być wilgotne (nalezy namoczyć) Mozna użyć rodzynek lub pokrojonych w kostkę suszonych moreli. Wymieszaj owoce z platkami i szczyptą soli. Dodaj do masla i dobrze wymieszaj. Chwilkę gotuj razem. Wlej miód i jeszcze kilka minut gotuj. Rozgrzej piekarnik do 180stopni. Na blachę wyłóż masę orkiszową, uformuj w prostokąt o grubości ok 2cm. ugnieć. Piecz ok 30 minut. Pokrój batoniki dopiero jak wystygnie ciasto. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#272 |
Raczkowanie
|
hej dziewczyny
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#273 |
Przyczajenie
|
[QUOTE=nika21;4683909]
Faszerowane jajeczka Składniki: 6 jajek 200 g pieczarek 1 cebula parę łyżek majonezu, sól, pieprz Przygotowanie: Jajka po ugotowaniu przekroić na pół i wyjąć żółtka. Cebulę pokroić w drobną kostkę, podsmażyć na oleju. Zdjąć z patelni. Pieczarki posiekać drobniutko, również podsmażyć do odparowania wody. Wymieszać pieczarki z cebulą, wrzucić żółtka i mieszać. Dodać majonez. Przyprawić. Mieszać do powstania jednolitej masy. Farsz nakładać do białek. Można posypać pietruszką, szczypiorkiem lub koperkiem. Schłodzić w lodówce. /QUOTE] Moja wersja: wszystko tak samo, ale proponuję tylko malutką łyżeczkę majonezu, a jako resztę sosu jogurt bałkański - świeższe i jeszcze zdrowsze ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#274 |
Rozeznanie
|
lizzien u mnie w realu jest na stoisku z rzeczmi dla diabetyków... Albo w sklepie ze zdrową żywnoscią... Możesz tez zamowić w necie...
amadii a spróbuj farsz z serka wiejskiego light + starta drobno rzodkiewka + szczypiorek no i żółtka ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#275 |
Zakorzenienie
|
możesz napisać na jakiej podstawie ten wniosek?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#276 |
Rozeznanie
|
tak,od producenta ,dziewczyny z forum mm pisaly do Lubelli http://webcache.googleusercontent.co...ient=firefox-a
![]() |
#277 |
Zadomowienie
|
sałatka szparagowa
- pęczek szparagów - pęczek szczypiorku - 3 jajka - łyżka majonezu - jogurt naturalny Jajka gotujemy na twardo i kroimy w kostkę. Szparagi obieramy, gotujemy i również kroimy w kostkę. Szczypiorek siekamy. Wszystkie składniki mieszamy. Majonez mieszamy z jogurtem i polewamy tym sałatkę. Doprawiamy solą i pieprzem. Smacznego ![]()
![]() |
![]() |
#278 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#279 |
BAN stały
|
Nie wiem czy juz bylo, mimo ze przejrzalam caly watek nie pamietam
![]() SALATKA Z KURCZAKIEM porcja dla co najmniej 3 osob ![]() 2piersi z kurczaka/indyka salata lodowa 2-3 srednie pomidory ok pol duzego swiezego ogorka 3 jajka na twardo pol papryki czerwonej swiezej potarty ser zolty o obnizonej zaw.tluszczu przyprawy(sol, pieprz, papryka czerwona ostra, przyprawa do kurczaka) oczyszczonego kurczaka kroimy na male kawalki, posypujemy przyprawa do kurczaka, wrzucamy na patelnie. podsmazamy na lyzce oleju rzepakowego badz patelni o powierzchni nieprzywierajacej. posypujemy czerwona papryka ostra (zaleznie jak ostre ma byc ![]() wszystkie warzywa kroimy i laczymy ze soba w misce, dodajemy jajko (moze byc na cwiartki, w talarki, jak kto woli) i ser potarty- mieszamy. Dodajemy kurczaka i ponownie mieszamy. mi po wymieszaniu zawsze wychodzi taka papka salatkowa i nie potrzebny jest juz zaden dressing, ale jak ktos chce moze dodac sobie np jogurtu naturalnego z jakimis ziolami ![]() polecam, salatka przepyszna ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#280 |
Wtajemniczenie
|
Ila na naszym watku jest info, ze lubella w tym roku ma typ 1600-1900, dziewczyny pisaly kilka tygodni temu do nich
![]() https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...a#post18834965 Edytowane przez paprak Czas edycji: 2010-05-18 o 19:05 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#281 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() mąki co prawda nie kupuję bo wolę tę z młyna ale makaron owszem ![]() tez do nich pisałam, ale jakoś nie doczekałam się odp |
|
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#282 |
Raczkowanie
|
offtopic
ja pisałam, dosyć szybko odpisali. Szczerze to ja się ta Lubellą nie przejmuję. Mimo iż nie jest to typ wyższy niż 1850 to i tak nie jest to to samo co mąką 550 czy 450, więc moim zdaniem, zakładając że używam jej dość rzadko, bo ostatnio chleba nie piekę, a i mącznych przysmaków robię mniej, to nie mam zbyt wielkich wyrzutów sumienia.
![]() |
#283 |
Rozeznanie
|
Surimi w sezamie
![]() Składniki dla 2 osób : paluszki krabowe surimi, 1 opakowanie ciasto naleśnikowe gęste, ok 1,5 szklanki sól, szczypta ziarno sezamu, filiżanka oliwa, pół szklanki Opis przygotowania czas przygotowania: do 20 min Przygotowujemy ciasto naleśnikowe dosyć gęste lekko posolone, paluszki obtaczamy w cieście naleśnikowym następnie w ziarnie sezamowym i kładziemy na gorący olej. Uwaga paluszki bardzo szybko się smażą więc trzeba uważać żeby się nie przypaliły. Wystarczy włożyć policzyć do dwóch przewrócić i wyciągnąć ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#284 |
Raczkowanie
|
Pizza - faza 2 ( znaleziona na forum Montignac )
Ciasto: 400 g. maki pszennej razowej typ 2000 20 g. drożdży świeżych lub łyżeczka suchych 1 szkl. cieplej wody sol, trochę fruktozy (dla drożdży, wydaje mi sie, ze nie jest konieczna ta fruktoza) Swieze drozdze rozrobic wczesniej z ciepla woda ( ok. 1/4 szklanki ) / ew. mlekiem i/lub fruktoza. Ja zaczna pracowac polaczyc z maka i reszta cieplej wody ( suchych drozdzy nie trzeba wczesniej rozrabiac ). Wyrobic ciasto i odstawic do rosniecia w cieple miejsce ( ja odstawiam na 30 - 60 min, az zwiekszy objetosc ). Gotowe ciasto rozwalkowac, ulozyc na papierze do pieczenia. Na wierzch co kto lubi i jest zgodne z SB ![]() Edytowane przez Lizzien Czas edycji: 2010-06-20 o 11:21 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#285 |
Zakorzenienie
|
Mój zmodyfikowany przepis na sernik (połączone dwa przepisy znalezione tutaj):
SERNIK Spód: użyłam pokruszonych ciastek kruchych z kokosem (nie było zwykłych :P) Biofan 160 g. ale wyszedł z nich milimetrowy spód tylko :P Więc polecam użyć większej ilości. Masa serowa: twaróg lekki 250 g serek Turek Figura - jeden mały 300 g jogurtu chudego 5 łyżek żelatyny rozpuszczonej w 100 ml ciepłego mleka aromat waniliowy fruktoza - 2 łyżki To wszystko zmiksować na gładką masę i wylać na spód tortownicy z pokruszonymi ciastkami. Galaretka: 500 g truskawek fruktoza (mi zabrakło i użyłam 2 łyżek cukru) 4-5 łyżeczek żelatyny szklanka wody 250 g truskawek zmiksować z fruktozą, wymieszać z żelatyną rozpuszczoną w szklance letniej wody. Pozostałe truskawki pokroić na kawałko-plastry i poukładać na masie serowej. zalać to wszystko zmiksowanymi owocami z żelatyną. Można udekorować płatkami migdałowymi. I do lodówki! Całej rodzince (nie SB) bardzo smakowało, a jak dla mnie było to niebo w gębie ![]() Załącznik 3224949 Załącznik 3224950 Załącznik 3224951
Edytowane przez Limonatka Czas edycji: 2010-07-01 o 12:24 |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#286 |
Zakorzenienie
|
I jeszcze jeden przepis.
Zupa pomidorowa z pieczoną papryką i czosnkiem (z racji marchewki II faza, ale moim zdaniem marchewkę można spokojnie pominąć i będzie równie pyszne!) Przepis pochodzi z bloga mojej siostry, natomiast ona przepis znalazła w jakiejś książce angielskiej czy irlandzkiej. Potrzebne będą:
Zupa wychodzi pyszna, kremowa i po raz kolejny rodzinka i gość z zagranicy byli baaaardzo zadowoleni ![]() Tak jak napisałam wyżej - ja użyłam 1 puszki pomidorów tylko, i wyszła mi bardzo gęsta zupa.
![]() |
#287 |
Rozeznanie
|
Kluseczki
Składniki: 2 szklanki mąki (ja użyłam orkiszowej jasnej, ale myslę że ta z lubelli tez będzie ok, nie wiem jak z razową) 2 jajka pół szklanki mleka 0% 2 jabłka Jabłka ściaramy na tarce o duzych oczkach. Bialka ubijamy na sztywno. Makę mieszamy z mlekiem i żółtkami, dodajemy pianę, mieszamy, dodajemy jabłka i mieszamy. Kładziemy łyzka na lekko osolony wrzatek i gotujemy ok 4 minut. Podajemy polane jogurtem + świerze owoce... ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#288 |
Przyczajenie
|
Pasztet wegetariański, pyszny!]
1 duża cebula 5 ząbków czosnku 1 puszka czerwonej fasoli 2 puszki cieciorki 1 czerwona papryka pokrojona w kostkę 6-8 różyczek brokuł (mrożone) 1 cukinia, pokrojona w plasterki 2 jajka 2 łyżeczki słodkiej papryki 1 łyżeczka ostrej papryki 1 łyżeczka suszonego tymianku 2 łyżeczki kminu indyjskiego 1 łyżka oliwy sól i pieprz Na patelni rozgrzać oliwę, wrzucić posiekaną cebulę i czosnek, podsmażać chwilę. Dodać paprykę, cukinię i brokuły. Dusić ok 15 minut aż warzywa zmiękną i wyparuje woda. Do miski wrzucić cieciorkę, fasolę, jarzyny z patelni i wszystkie przyprawy. Zmiksować nie bardzo dokładnie i dodać rozbełtane jajka. Przełożyć masę do delikatnie natłuszczonej foremki. Foremkę z pasztetem umieścić w większej formie z ciepłą wodą nalaną do połowy wysokości. Piec w 180 stopniach ok godziny i 10 minut. Do tego lekka sałatka - mix sałat, kilka plasterków awokado, kilka zgrillowanych boczniaków i sos z oliwy, octu balsamicznego i odrobiny musztardy Do pasztetu idealnie nadaje się majonez z książki "South Beach" 3/4 szklanki majonezu light 3/4 szklanki liści kolendry 1 łyżka świeżego soku z cytryny 1 łyżeczka sosu sojowego light 1 mały ząbek czosnku Wszystkie składniki wrzucić do miseczki i zblenderować na gładką masę. Odstawić na przynajmniej 30 minut do lodówki. I tak oto mamy pyszny pierwszofazowy obiadek ![]() Pasztet można trzymać w lodówce przez kilka dni. tutaj oryginalny przepis, wtedy jeszcze nie south beachowy z mojego bloga ![]() http://sarenkawkuchni.blogspot.com/2...-zyczenia.html |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#289 |
Przyczajenie
|
śniadaniowy omlet z warzywami
2 jajka 2 łyżki wody 2 łyżki oliwy 4 różyczki brokuł mrożonych 6 pokrojonych w paski boczniaków 4 cienkie plasterki awokado zioła prowansalskie sól i pieprz dodatkowo woda do ugotowania brokuł w garnuszku lub na patelni rozgrzewamy trochę wody i wrzucamy brokuły, dodajemy odrobinę soli i gotujemy na wolnym ogniu aż zmiękną. Piekarnik nagrzewamy do 220 stopni, na opcji grill, boczniaki wrzucmy do miseczki, dodajemy sól i pieprz, łyżkę oliwy i dokładnie mieszamy. Wysypujemy na kratkę przykrytą folią aluminiową i pieczemy ok 10 minut. Jajka w misce mieszamy z dwiema łyżkami wody, ziołami, solą i pieprzem, aż do uzyskania gładkiej masy. Patelnie smarujemy łyżką oliwy i rozgrzewamy. Wlewamy masę jajeczną. Po kilku minutach, kiedy dół się zetnie unosimy brzegi omleta żeby surowa masa spłynęła na dół i smażymy jeszcze chwilkę do calkowitego śćięcia. Na omlecie układamy boczniaki, brokuły i awokado, składamy omlet na pół. Jarzyny można oczywiście dowolnie wymieniać ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#290 |
Raczkowanie
|
Wiele z was szuka po sklepach galaretki bez cukru, niestety takie cuda nie w Polsce
![]() ![]() Składniki:
Smacznego! |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#291 |
Zakorzenienie
|
Słone pierożki
Składniki (na około 35 sztuk) Przepis z Galerii Potraw Gazeta.pl - 150 g mąki pszennej razowej - 100 g miękkiego masła (jak ktoś nie chce z masłem może zastąpić innym dozwolonym tłuszczem stałym) - 100 g półtłustego twarogu - 1 jajko - szczypta soli dodatkowo: - 1 roztrzepane jajko do posmarowania - kminek i gruba sól do posypania Do miski wsypać mąkę, wbić jajko, dodać miękkie masło, szczyptę soli i rozdrobniony (widelcem albo w blenderze) twaróg i wyrobić ciasto. Ciasto może być lepiące, ale nie należy się tym przejmować. Miskę z ciastem przykryć ściereczką i włożyć ją na godzinę do lodówki. Schłodzone ciasto rozwałkować na oprószonej mąką stolnicy, na płat o grubości około 3mm (jeśli będzie się kleić do wałka, również wierzch można oprószyć mąką). Z ciasta, za pomocą szklanki o średnicy 6,5 cm wykrawać kółeczka. Na środku każdego kłaść łyżeczką nadzienie (około 1/2 łyżeczki) i zlepiać w małe pierożki, przy pomocy widelca dociskając brzegi. Ułożyć na natłuszczonej blasze, posmarować rozkłóconym jajkiem, posypać kminkiem (całym lub mielonym) i grubą solą. Piec przez 10-15 minut w 180 st.C. U mnie było nadzienie z cukinii |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#292 |
Przyczajenie
|
Nutella z cieciorki
1 szklanka suchej cieciorki lub cieciorki z puszki kakao gorzkie 2 łyżeczki fruktoza do smaku Suchą cieciorkę namaczamy w wodzie na noc. Następnego dnia gotujemy. Jeszcze ciepłą cieciorkę miksujemy na miazgę. Dodajemy troszkę wody, gdy za suche wyjdzie. Następnie dodajemy kakao oraz fruktozę do smaku. Wychodzi pyszna nutella do chlebka i naleśników. Polecam!!! |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#293 |
Zakorzenienie
|
widze nowe fajne przepisy
Na galaretkę np ![]() Subskrybuje ...wyłączyła mi się ![]()
![]() |
#294 |
Rozeznanie
|
Zupa brokułowa z serkami
Składniki: - 2 brokuły po 500g - opakowanie serków topionych Fit (trójkąciki - mogą być różne smaki) - 2-3 piersi z kurczaka - 2-3 cebule Cebule i pokrojone w kostkę piersi podsmażamy na patelni (cebulka ma się zeszklić a piersi tylko zrobić białe - nie usmazone). Do garnka wlewamy 2l wody (czasami dodaje jedną kostkę buionu warzywnego), do tego zawartość patelni, różyczki z dwóch brokułów i opakowanie serków. Wszystko ma się gotować z 30 minut. Doprawić do smaku. Jest przepyszna ![]() W II Fazie idealnie pasuje pieczywo czosnkowe lub chrupiace grzaneczki ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#295 |
Zadomowienie
|
Bułeczki expresowe
![]() zmodyfikowany przepis Rachel Allen 450g mąki pp 1 płaska łyżeczka sody 1 łyżeczka soli (można dodać zioła, fruktozę, rodzynki, suszone owoce, słonecznik, etc). maślanka + całe jajko = razem ma ta mieszanina mieć 400 ml. Ja najpierw wrzucam jajko, potem dodaje maślanki tak aby zgadzała się pojemność, w zależności od wielkości jajka wychodzi około 350-370 ml maślanki. Sypkie wrzucamy do miski, mieszamy, nastepnie wlewamy maślankę z jajkiem, szybko i krótko mieszamy drewnianą łyżką (można zagnieść, ale mnie zazwyczaj się nie chce). Następnie albo formujemy okrągły bochenek i dzielimy nożem na 12 części , albo formujemy po kolei bułki o dowolnym kształcie , okrągłe, podłużne, kwadratowe ![]() Blachę wyłożyć papierem do pieczenia i ułożyć bułki w odstepach , tak na oko ok 2cm. Piekarnik rozgrzewamy do 200 stopni, wkładamy buły na 12 min. Po zakończeniu pieczenia można je jeszcze zostawić w środku w wyłączonym piekarniku. Done!! Jeśli chcemy mieć chlebek nie kroimy bochenka na kilka części tylko wkładamy calośc do piekarnika rozgrzanego do 220 stopni. pieczemy przez 10 minut, potem zmniejszamy temp do 200 st i pieczemy jeszcze ok 25 min. Dla mnie to najlepsze i najszybsze bułki no i zawsze wychodzą, są miękkie w środku i maja pyszną chrupiącą skórkę. Jedyne co im można zarzucic to to, że są bardziej kruche niż te na drożdzach .. ale w smaku na prawdę dobre i przede wszystkim mało czasochłonne. tego posta pisałam dłużej niż przygotowywałam ciasto na bułki ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#296 |
Przyczajenie
|
![]()
1 paczka kaszy gryczanej ugotowanej
1 kostka białego chudego sera 1 cebulka przyprawy: sól, pieprz, czosnek, natka pietruszki, papryka słodka i ostra, 1 jajko opcjonalnie siemię lniane odtłuszczone olej rzepakowy do smażenia Kaszę gryczaną połączyć z białym serem i przyprawami. Cebulkę pokroić i podsmażyć na oleju, dodać do masy. Połączone składniki zmiksować blenderem. Dodać jajko. Jeśli za mało zwarta masa dodać siemię lniane. Formułować kotleciki i smażyć na oleju. Pyszne na ciepło i zimno. Podaję z sosem grzybowym albo sosem czosnkowym na bazie jogurtu naturalnym. Pycha !!! ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#297 |
Rozeznanie
|
Czekoladowe muffinki z coca-colą (przepis ze strony Moje Wypieki zmodyfikowany na sb)
Składniki na 8 dużych lub 10 tradycyjnych muffinek (mi wyszło 12):
W jednym naczyniu wymieszać suche składniki: mąkę, proszek, kakao, cukier. W drugim mokre - roztrzepane jajka, colę, olej, cherry brandy. Połączyć zawartość obu naczyń, mieszając krótko, tylko do połączenia się składników. Foremkę do muffinek wyłożyć papilotkami, nałożyć do nich ciasta, do 3/4 wysokości papilotki. Piec w temperaturze 200ºC około 25 minut, do tzw. suchego patyczka. Wystudzić na kratce. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#299 |
Wtajemniczenie
|
Losos w majonezie z suszonymi pomidorami
Skladniki: Swiezy losos 2 lyzki majonezu 1 lyzeczka musztardy 3 pomidory suszone sok z cytryny sol morska pieprz 1 duzy ziemniak 8 zielonych duzych oliwek 5 zabkow czosnku swiezy lub suszony rozmaryn 2 lyzki gestego odtluszczonego majonezu 1 lyzka chudego twarogu 1 lyzka fety szczypiorek kilka lyzek oleju canola (moze byc zwykly rzepakowy badz z pestek winogron) Przygotowanie: Swiezego lososia kropimy obficie sokiem z cytryny, solimy i pieprzymy do smaku. Ziemniaka gotujemy do lekkiej twardosci w lekko osolonej wodzie. Suszone pomidory siekamy drobno. W miseczce laczymy posiekane pomidory, lyzeczke musztardy, 2 lyzki majonezu i odrobine soku z cytryny. Mieszamy. W naczyniu zaroodpornym wyscielonym folia aluminiowa skropiona olejem ukladamy lososia i smarujemy go mieszanka majonezu z pomidorami. Dokladnie smarujemy rowniez boki ryby. W drugim naczyniu zaroodpornym wylozonym folia aluminiowa skropiona olejem ukladamy ziemniaka pokrojonego w plasterki. Dodajemy oliwki, czosnek w calosci badz pokrojony czy posiekanyi posypujemy rozmarynem. Calosc skropic olejem. Piekarnik rozgrzewamy do temp. 220 stopni i wkladamy do niego lososia wraz z ziemniakami. Pieczemy 15-20min. Mozemy czesciowo przykryc rybe lub ziemniaki folia aby sie nie spiekly. W miseczce mieszamy chudy twarog, fete, posiekany szczypiorek i chudy jogurt. Wybieram zawsze gesty jogurt i najpierw ubijam go ubijaczka do jajek zeby mial gladka konsystencje. Na talerzu ukladamy rybe, obok ziemniaki z oliwkami i polewamy ziemniaki sosem twarogowym. Do tego wybornie smakuje lampka bialego wytrawnego wina ![]() Edytowane przez paprak Czas edycji: 2011-03-06 o 02:40 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#300 |
Przyczajenie
|
[Bułeczki expresowe
![]() zmodyfikowany przepis Rachel Allen Te bułeczki są przepyszne!!!!!!!!!!!!!!! ! POLECAM!!!!!!! ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:58.