![]() |
#271 | |
Przyczajenie
|
Dot.: blizny , białe plamy
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() PS. czy blizny można opalać, bo sama nie wiem ![]() Z góry dziękuję i pozdrawiam. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#272 |
Raczkowanie
|
Jak usunąć przebarwienia po bliznach?
Ok. Spytam od razu bez opowiadania
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#273 |
Raczkowanie
|
Dot.: Jak usunąć przebarwienia po bliznach?
Obok twojego wątku jest jeszcze jeden, identyczny. Poczytaj coś na temat kwasów, np. Glyco-A, Lysanel. Wyszukiwarka nie gryzie, są dziesiątki takich tematów.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#274 |
Zadomowienie
|
![]()
Mam pytanko: Jak pielęgnować świeżą bliznę zaraz po zdjęciu szwów? Może ktoś stosował jakieś kremy czy maści???????
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#275 | |
Zadomowienie
|
Dot.: Świeża blizna
Cytat:
ma nieprzyjemny zapach ale jest skuteczna ale nie jestem pewna czy może być stosowana na tak świeże blizny poczytaj sobie gdzieś w necie na temat tej maści |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#276 |
Zadomowienie
|
Dzięki na pewno wypróbuje. Mam tylko nadzieję że cena ttego specyfiku nie przyprawi mnie o ból głowy
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#277 |
Zadomowienie
|
wiesz co nie pamietam dokładnie ale kosztował chyba mniej niż 20 zł
pozdrawiam |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#278 |
Zadomowienie
|
To taką kwotę mogę zainwestować w moją bliznę
![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#279 |
Raczkowanie
|
To chociaż powiedzcie, czy na takie coś mogę stosować Perłę Inków, żeby było widać efekty oczywiście, czy muszę stosować kwasy czy peelingi... plisss...
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#280 |
Raczkowanie
|
uuupik...
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#281 |
Przyczajenie
|
![]()
hey wszystkim
![]() wlasnie tak sobie przegladam rozne stronki w poszukiwaniu info. na temat usuwania blizn po tradziku.sama bylam na roaccutane (bardzo ciezka i nie poddajaca sie innym formom leczenia forma tradziku).po 9 mies.stosowania tradzik ustapil calkowicie,wynik rewelacja!ale teraz te blizny... mialam juz "easy peel" z niestety minimalnym resultatem..powiedziano mi ze musialabym wykonac moze jeszcze z 2,3 zabiegi dla lepszego resultatu, co nie jest mozliwe ze wzgledu na to iz mieszkam za granica i nie moge tak dlugo zostawac w kraju.zastanawiam sie nad laserem, moze ktos ma jakies dobre lub nie doswiadczena z ta forma leczenia blizn.we wrzesniu czeka mnie wlasnu slub ![]() bardzo prosze o porade lub jakies sprawdzone adresy klinik. pozdrawiam serdecznie i dziekuje agnieszka |
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#282 |
Rozeznanie
|
Dot.: blizny po tradziku
kilka linijek niżej jest taki sam temat.. przejrzyj
![]() |
#283 |
Przyczajenie
|
Dot.: blizny po tradziku
dzieki napewno tam poczytam
pozdrawiam |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#284 |
Przyczajenie
|
![]()
dziewczyny czy orientujecie sie na czym polegaloby i ile by kosztowalo usuniecie 10-cio centymetrowej blizny o szerokosci 0,5cm na kolanie(pozostalosci z dziecinstwa
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#285 |
Zakorzenienie
|
Dot.: usuniecie blizny
Nie orientuje się,ale powiem Ci że w przeciągu ostatniej pół godziny(może nawet nie) założyłaś sporo wątków
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#286 |
Zadomowienie
|
przepraszam ale musze powiedziec coś nie z tej beczki... Założułaś tyle wątków nie wiem po co...nie które z nich są bez sensu zanim założysz następny przesukaj forum i zastanów się czy napewno chcesz załozyć następny wątek...przepraszam ale musiałam to napisać
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#287 |
Killing me softly
|
No co, może dziewczyna chce pobić rekord
![]() Nie interesują was wątki o zmniejszaniu jednej piersi ani o tym, co stało się z głosem Justina Timberlake'a? ![]()
![]() |
#288 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
ha ha ha...chyba bede musiałam zacząć nimi się interesować ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#289 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Nie ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#290 |
Zadomowienie
|
tak naprawdę połowa z tych tematów które agatkaa8 założyła już były poruszane i to wiele razy
wyszukiwarka NAPRAWDĘ nie gryzie ![]() http://www.wizaz.pl/forum/search.php
![]() |
![]() |
#291 |
Zakorzenienie
|
Poproś moderatora tego forum przez PW o przeniesienie wątku na Medycynę Estetyczną, tam prędzej uzyskasz fachową odpowiedź /nie zakładaj nowego wątku/.
![]() |
#292 |
Przyczajenie
|
Dot.: blizny , białe plamy
witam!
borykam się z tym samym problemem co Ty..od ponad 3 miesięcy używam maści Cepan z tego co widze blizny troszke zbladly... może jak dłużej będe stosować to przyniesie zadowalające rezultat ![]() ![]() Co do opalania to od lutego szlam za ciosem i myślałam ze na moje "cudowne" blizny nie będzie lepszego rozwiązania jak opalić moje plecki... wiec przez 2 miesiące chodziłam na solarium bo o wyjściu na basen mogłam zapomnieć aby pokazać sie z takim cudem na plecach.. efekt mizerny krótko mówiąc moje plecy wyglądały jakby były całe w cętkach .. wyczytałam tylko ze opalanie blizn jest największą głupotą jaką można zrobić ponoć trudniej jest później usunąć blizny dlatego tez od paru miesięcy unikam kontaktu moich plecow ze słońcem. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#293 |
Raczkowanie
|
![]()
Miałam dwa razy operowane kolano. Minęły już chyba ze trzy lata. Pozostały mi po tym dwie okropne blizny, na które nie pomogły nawet plastry żelowe, o maściach typu Contractubex nawet nie wspominam. Poczatkowo wyglądały lepiej, ale teraz jakby się rozciągnęły. W niektórych miejscach osiągnęły już szerokość ponad 5 mm. Dodam, że są prawie białe i tylko miejscami bladoróżowe.
![]() ![]()
![]() |
#294 |
Raczkowanie
|
Dot.: Laser Na Blizny Po Trądziku ??
Ja osobiście wniknęłam bardziej w te informacje, wszystko jest zalezne od kliniki do której się udasz, niektóre nie oferują tego zabiegu, jednak oferują mikrodermabrazje, po ktorej ma się czerwoną twarz
uważam, że lepiej jest zapłacić za laser wgłębienia które wydają się być małymi mogą okazać się bardzo duże dla lasera, najlepiej jak są rozległe a nie takie malutkie, dermatolog mi tłumaczył że szybciej się goją czy jakoś tak, łatwiej jest to zregenerować, lekarz dobiera ci ilość zabiegów do Twojej cery, (moja nie wygląda az tak tragicnzie jak się patrzy, nawet niezle, ale daje mi ogromny dyskomfort, a zabiegów mam miec max 5 każdy po ok. 600zł - czyli gwarancja ładnej cery) (cenniki na stronach są tylko ogólne) ilość zabiegów jest określana na podstawie głębokości i rozległości 'pozostałości po trądziku', a cena od ilości zabiegów, mocy lasera i obszaru, lekarz zaoferował takze zdzieranie skóry z twarzy, kosztów nie znam, jednak później musisz chodzic 2 tyg. w bandarzach, i raz albo 2.. nie pamietam, taki zabieg ponoć ma dać idealny efekt. Po zabiegu wykonanym laserem po godzinie nie ma zaczerwienienia, nie przeszkadza to w życiu codziennym, nie pamietam częstotliwości wykonywania tych zabiegów jednak przypuszczam, że było to raz na tydzien lub na dwa tygodnie. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#295 |
Raczkowanie
|
Dot.: Co zrobić z bliznami po operacji kolana?
Laser
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#296 |
Przyczajenie
|
blizna zanikowa
Wiatm
Mam kilka niewielkich blizn zanikowych powsałych po maltretowaniu twarzy. Nie są wielkie (największa 0,6x02mm) dosyć płytkie. Jak się ich pozbyć drogie panie? Czy wogóle sie da? Stosowałem już krem no-scar- efektów brak, stosowałem nawet peeling z avonu 2-stopniowy- brak efektów (nic nie czułem, tylko raz mnie coś lekko szczypało, kiedy przetarłem twarz waciekiem świeżo po goleniu ![]() Zgupiałem- co mam zrobić, aby się ich pozbyć? Słyszałem o cudo-twórczych zabiegach, które usuwaja całkowicie takie blizny-czy to prawda? Prosze pomóżcie- ja się na tym totalnie nie znam ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#297 |
Przyczajenie
|
Dot.: blizna zanikowa
Aha- słyszałem że takie niewielkie blizny same znikną po pewnym czasie-
czy to prawda (mam 18 lat)? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#298 |
Zakorzenienie
|
yyyy....nie pomyliły ci się czasem strony??
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#299 |
Przyczajenie
|
Dlaczego
![]() W tym dziale jest więcej tematów poświęconych podobnym problemom. Czy moge liczyc na Waszą pomoc? pozdrawiam, ON!@! PS. jeśli rzeczywiśc popełniłem jakiś błąd to przepraszam... |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#300 |
Przyczajenie
|
ja także mam tego typu problem!!. Tylko że u mnie jest on trochę "oszerniejszy"
niektórzy obgryzaja paznokcie, inni końcówki włosów, są tzw. tiki nerwowe. Ja na moje nieszczęście maltretuję twarz i rozdrapuję wszelkiego rodzaju chrostki na ciele. efektem tego są małe ranki, a potem blizny na plecach ramionach i udach!!! pilnuję się ile jestm w stanie gdy jestm zdenerwowana odrazu zajmuję czymś ręce. naprawde mam dość tego mojego "nawyku" chce się go wyzbyć. wydaje mi sie że najlepszym sposobem równocześnie był by jakis sposób na równoczesne pozbywanie sie tych blizn. wiem że to wymaga czasu i cierpliwości, jednak gdy będe widziec efekty mojej ciężkiej pracy to z chęcią będę ją kontynuować. tylko w jaki sposób? co mogła bym stosować przy takich bliznach są to plamki na twarzy które ukrywają się juz pod skórą. Aha jeszcze jedno zawsze po solarium gdy jestm np trzeci raz twarz sie poprawia jest jeden problem nie lubie byc znacznie opalona bo nie jest mi z tym do twarzy, a słyszałam też ze po takiej kuracji cera się poprawia ale potem wszelkiego rodzaju wypryski wracają ze wzmożoną siłą! proszę pomóżcie mi w jaki sposób mogła bym walczyć z tego typu plamkami!!! ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 13:13.