![]() |
#361 |
Raczkowanie
|
![]()
Moja córeczka - 7lat po wypadku ma bliznę na twarzy - okolice skroni.
Strupki już prawie odpadły, smaruje Alantoniną, ale nie wiem kiedy i jaką maść mam kupić, żeby blizna w ogóle nie była widoczna. ![]() Proszę was o pomoc, bo od hirurga ciężko się czegokolwiek dowiedzieć.
![]() |
#362 | |
Kokon pro
|
Dot.: Jak usunąć i kiedy bliznę na twarzy??
Cytat:
hej jak tylko sie zagoi czyli nie bedzie sie nic saczyc i zadnych strupkow, kup no scar lub contractubex i smaruj wazna jest systematycznosc ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#363 |
Raczkowanie
|
Lekarz polecił mi contratubex, czy te maści nie działaja tak, że blizna sie "rozchodzi"?
![]() ![]() Kiedy blizna zrobi się biała nie zaczerwieniona tak?
![]() |
#364 |
Kokon pro
|
ja mialam zabiegi chirurgiczne i lekarz polecil stosowac zaraz po wygojeniu a nie jak blizna zbieleje bo wtedy ciezko ja usunac, ta masc dziala tak ze blizna sie zmniejsza a jesli jest stosowana od poczatku i systematycznie wcierana to praktycznie jej nie widac. trzeba poswiecic sporo czasu ale warto jak wiadomo nic nie znika od tak
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#365 |
BAN stały
|
najlepszym specjalistą od leczenia blizn u dzieci jest pani dr Hofman Halina ze szpitala dziecięcego przy ul. Działdowskiej w Warszawie. jej metody naprawdę działają
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#366 |
Raczkowanie
|
Wielkie dzięki, troche jestem spokojniejsza, w poniedziałek jadę do Szczecina z małą- ortopeda, bo noga też złamana, to niech on zadecyduje, czy już się zagoiło, bo nitki- szwy ma już usunięte(zostały 4 bo jest strópek a dzisiaj w ośrodku zrdowia na tym zadupiu hirurga nie było
![]() ![]() Cepan już kupiłam, ale na razie smauję alantanem. kasiek, jak byś chciała i mogła, to prosze powiedz coś jeszcze ![]()
![]() |
#367 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Z chęcią bym spotkała się z Panią doktor, ale troszkę za daleko. (już bliżej mam do Berlina) ![]() Może ma swoją stronę netową??
![]() |
![]() |
#368 |
Kokon pro
|
hmm co ci moge napisac jeszcze ;] ja w sumie mialam 6 szwow jeden na szyi i 5 na plecach tego na szyi w ogole nie widac bo szybciej zaczelam tam smarowac jak tylko sie zagoilo, a z plecami jakos wyszlo ze zwlekalam i jestem rok juz po zabiegach i jeszcze nie zbladly calkiem, ale sa duzo mniejsze, bo z racji tego ze plecy sa "ruchome" musialam miec zszyte porzadnie zeby sie nie rozeszly no i niestety blizny byly spore teraz sa dwa razy mniejsze mimo, iz nie smaruje codzien (skleroza) wiec jak bedziesz systematyczna to na pewno malej zejdzie szybciej i sladu nie bedzie, bo pewnie na twarzy tak jak i na mojej szyi zszyli ja inaczej
![]() a no i cepan ze tak powiem smierdzi cebula, dlatego mi chirurg polecil contractubex bo nie kazdy lubi cebulkowy smrodek ^^ |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#369 |
Przyczajenie
|
Hej,
ja mialam zabieg usuniecia 4 znamion barwnikowych na plecah. Smarowalam blizny contratubexem i byla znaczna poprawa. Kiedy contratubex sie skonczyl przerzucilam sie na jego tanszy "zamiennik" i niestety masc ta rozciagnela mi blizny, a w miejsce tej najwiekszej utworzyl sie keloid. Wyglada to bradzo nieestetycznie i jedyne co lekarz mi polecil, to masowanie tego miejsca.
![]() |
#370 |
BAN stały
|
To jest można powiedzieć stara blizna i o ile jestem dobrze zorientowana to takie blizny wymagają oprócz róznych smarowideł również masowania. dobry też jest laser i to niekoniecznie te najdroższe zabiegi. powodzenia
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#371 |
BAN stały
|
wiem ze bywa na forum oparzenia Gazety wyborczej
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#372 |
Raczkowanie
|
dzięki wieklie
![]() porównałam oba kremy- cepan ma dodatkowo rumianek, są troszkę inne składy chemiczne między cepanem a contratubex`em. pytanie kiedy zacząć smarować jednym z tych preparatów, bo jak wiadomo blizna musi się całkowicie zagoić, żeby się nie "rozeszła" pod wpływem kremu. Wszystkie szwy jej zdjeli i w sumie to już 21 dni po zdarzeniu - czyli po szyciu. ??? Zostaje na razie alantan + masowanie pozdrawiam
![]() |
#373 |
Raczkowanie
|
Dziewczyny a może któraś z Was poleci mi lekarza od blizn w okolicy gdzie mieszkam- w grę wchodzi - Szczecin, Koszalin, Wałcz, Gorzów Wlkp.
można powiedzieć, że mieszkam pośrodku ![]() Proszę, bo sama już nie wiem co robić.
![]() |
#374 |
Przyczajenie
|
Poparzenie!!!!!!!!!
Witam,
potrzebuję Waszej opinii na temat blizn po oparzeniach.Niedawno dość dotkliwie się poparzyłam, mam ranę wielkości prostokąta (8 na 7 cm), nad kolanem. Rana była pryskana w pierwszej fazie pantenolem,teraz smarują ją maścią z czystej postaci kitu pszczelega i goi się bardzo ładnie. Jednak obawiam się czy nie zostanie blizna. CO waszym zdaniem najlepsze jest na blizny,nie chcę ,żeby to szpeciło mi nogę.Pozdrawiam |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#375 |
Kokon pro
|
Dot.: Poparzenie!!!!!!!!!
na oparzenia i takie blizny sa plastry takie silikonowe w aptekach sprzedaja
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#376 |
Wtajemniczenie
|
Dot.: Poparzenie!!!!!!!!!
ja swego czasu miałam sporego pecha do oparzeń ale nie wiem co mama kupowała, nie pamietam, po największym oparzeniu została mi tylko malutka blizna 1x1 cm na udzie a oparzona byłam na klatce piersiowej brzuchu i udach własnie, co to był za ból....:/
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#377 |
Przyczajenie
|
Dot.: Blizny pooperacyjne raz jeszcze
Witam serdecznie. 2 tygodnie temu miałem wykonany przeszczep włosów metodą strip. Włosy do przeszczepu pobrano mi z tyłu głowy wycinając dość długi ich pas. Rana była zszyta. Po zdjęciu szwów wciąż mam bardzo wyrażną czerwoną bliznę. Proszę o radę jak sie jej pozbyć, ponieważ wygląda to śmiesznie i nieestetycznie.
Jakich środków użyć lub jaki zabieg może mi pomóc jej sie pozbyć? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#378 |
Przyczajenie
|
Dot.: Blizny po trądziku
skatewujo ja mam do Ciebie takie pytanko co uzywalas ze juz nie masz tradziku??? bo ja juz od 2 lat sie lecze i nic mi nie pomaga
![]() ja teraz na blizny uzywam kremu skinoren jest on drogi ok50 zl ale czytalam na innych forach ze jest wart swojej ceny ja go uzywam narazie niecaly miesiac a dokladniejsze efekty widac po 3 miesiacach uzywania |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#379 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Duzo o bliznach potradzikowych jest na Biochemi |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#380 |
Przyczajenie
|
wiem tez slyszalam o Ance Derm a Ty uzywalas moze wlasnie tego Ance derm???
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#381 |
Przyczajenie
|
![]()
Witam. Mam pewien problem i chciałbym prosić o pomoc. Sprawa wygląda tak:
Zostałem dzisiaj pobity. Mam dość duże limo i pękniętą skórę na nosie długości około pół centymetra (wygląda jak dość głębokie przecięcie). Za dwa tygodnie mam wyjazd do rodziny i nie chciałbym żeby widzieli mnie w takim stanie. Pytanie 1: Czy jest jakiś środek/maść na szybkie zejście "lima"? Pytanie 2: Czy będę miał na nosie blizne po pęknięciu skóry? (Pewna osoba poradziła mi żebym postarał się o skrzep krwi na pęknięciu, wtedy skóra się zregeneruje i nie bedzie blizny. Czy to prawda?) Bardzo prosze o pomoc i odpowiedz. Z góry dziękuję. Mroq |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#382 |
Rozeznanie
|
Dot.: Blizna :(
przede wszytskim to ty idź na policje zgłoś że cie pobili, z tego co wiem to są dostępne w aptece maści na szybsze gojenie sie ran
![]() |
#383 |
Przyczajenie
|
"Szybsze gojenie się ran"
Ja potrzebuje coś na szybkie zejście lima ![]() No i martwie się że będe miał bliznę na nosie. Jak temu zapobiec? |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#384 |
Rozeznanie
|
Idź do apteki, napewno coś Ci zaproponują a to czy będziesz miał blizne czy nie zależy od tego jak jest głęboka, a pisałam o szybszym gojeniu się ran, bo jeśli posmarujesz maścią nos, to możliwe że blizny nie będzie
![]() Nie amrtw się ja na nodze mam 15 centymetrową blizne pooperacyjną i żyje, kwesta przyzwyczajenia ![]()
![]() |
#385 |
Wtajemniczenie
|
Na 'limo' mój kuzyn sobie jakieś okłady robił łagodzące, ale nie wnikałam w szczegóły co to.. natomiast kala507 dobrze mówi, w dobrej aptece poradzą Ci na wszystko - nie od parady nazywają się 'farmaceutami'
![]() |
![]() |
#386 |
Raczkowanie
|
Dot.: blizny po ospie
ja mam blizne po ospie na brzuchu ale wypuklą!! Ma ona średnice około 7 mm i jest wypukła na około 1,5 mm . Nie jest jakaś twarda, wydaje sie jakby to byla tylko przerośnieta skora.Jest w kolorze skóry nie ma na niej przebarwień ale bardzo mi przeszkadza!! Jakie sa metody usuniecia jej i jakie sa tego koszty? Czy w tym przypadku tylko laser pomoze?? aha mam 15 lat i czy jest mozliwe aby z uplywem wieku znikla, jakos sie rozeszla? Moze podczas ciazy itp. ? Bardzo prosze o odpowiedź!!
![]() |
#387 |
Przyczajenie
|
![]()
mam cala twarz w bliznach sa one od podrapania
![]() ![]() pomocy ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#388 |
Raczkowanie
|
Dot.: Blizny po podrapaniu - pomocy błagam
Dziewczyny mam pytanie czy takie maści usuną całkiem blizny po zwykłych zadrapaniach? Ja mam jakąś dziwną skórę, zawsze zostają mi podłużne kreski, a wczoraj STRASZNIE podrapałam w lesie nogi, wygląda jakbym się cięła...;( (to przez te jeżyny ehh) Jak myślicie wygoją sie i nie bedzie ich widać, czy lepiej od razu stosować maści? prosze o szybka odpowiedź. z góry dzieki
![]()
![]() |
#389 |
BAN stały
|
Dot.: Blizny po podrapaniu - pomocy błagam
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#390 | |
Przyczajenie
|
Dot.: blizny po ospie
Cytat:
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 07:42.