![]() |
#391 | |
Rozeznanie
|
Dot.: Blizny po podrapaniu - pomocy błagam
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#392 |
Raczkowanie
|
Dot.: Blizny po podrapaniu - pomocy błagam
Na szybsze gojenie się ran, np. po stłuczeniach, krwiakach bardzo dobra jest maść- HEPARYNA. Można też i polecam kupić homeopatyk (granulki) z heparyną, wtedy rany od wewnątrz też się szybciej goją.
Mój znajomy miał bliznę po operacji i lekarze kazali mu smarować maścią z dodatkiem heparyny na szybsze gojenie się ran ![]()
![]() |
#393 | |
BAN stały
|
Dot.: blizny po ospie
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#394 |
Przyczajenie
|
Blizna - na twarzy? Jak usunąć?
Witam,
Oto moj problem: mam na twarzy blizne po urazie o wielkosci 0.5x1.0 cm. Jest ona przerosnieta oraz w innym kolorze niz reszta skory. Oto moje pytanie - czym taka blizne usunac. Zastanawiam sie nad kupnem czegos takiego: http://cgi.ebay.pl/POWERBRASION-ZMAR...QQcmdZViewItem http://www.discountnaturalhealth.com/prod3287.htm Czy takie cos moze zmiejszyc (wyrownac skore i jej kolor)? Prosze o pomoc i z gory dziekuje. Pozdrawiam |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#395 |
Przyczajenie
|
![]()
hejka
16 lat temu sie oparzylam wrzaca woda mam blizny na ramieniu plech szyi strasznie zle sie z tym czuje na dodatek mam przerosty na nodze po tym jak mi pobierali skore do przeszczepog teraz mialam usowanie przykorczow i dowiedzialam sie o sposobie EKSPANDEROW cz ma ktos dokladniejsze informacje o tym zabiegu dla moich rodzicow bo troche nie boja ![]() ![]() moje gg 8822378 cyla16@poczta.fm Edytowane przez cylusia Czas edycji: 2007-10-18 o 19:58 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#396 |
Przyczajenie
|
![]()
znalazlam tylko tyle :Nowoczesną metodą leczenia blizn i przykurczów jest stosowanie ekspanderów, czyli rozciągaczy tkankowych, dzięki którym można uzyskać pewien nadmiar zdrowej skóry potrzebny do przemieszczenia w miejsce blizny. Jest to sposób czasochłonny i wymagający cierpliwości, lecz dzięki niemu osiąga się lepszy wynik leczenia w porównaniu z przeszczepem skóry.
Edytowane przez cylusia Czas edycji: 2007-10-18 o 20:03 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#397 |
Przyczajenie
|
Jak pozbyć się blizn po trądziku?
Czy jest jakiś peeling, którego efekty są tak satysfakcjonujące jak mikrodermabrazja? Czy są jakieś inne- domowe sposoby na pozbycie się blizn?? Pomocy!
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#398 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Jak pozbyć się blizn po trądziku?
polecam wyszukiwarke
![]()
![]() |
#399 |
BAN stały
|
domowych sposobów nie ma, najlepsza jest głęboka mikrodermabrazja robiona przez lekarza lub leczenie zachowawcze (wymagana dyscyplina i konsekwencja)
wszystkim z bliznami polecam kontakt z dr Haliną Hofman - specjalista na skalę europejską w leczeniu blizn kontakt na www.medycynaurody.pl pozdrawiam |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#400 |
Przyczajenie
|
Rok temu na jednym z policzkow pojawily sie u mnie zmiany tradzikowe, niewielkie, jednak postanowilam nie probowac radzic sobie z tym sama i poszlam na oczyszczanie. Po zabiegu trzy tygodnie bylo super, to co bylo nie tak zniknelo calkowicie i cera byla gladka na calej twarzy, tym bardzoej ze nigdy wczesniej takich problemow nie mialam, takze potraktowalam to jako jednorazowy problem. Niestety po 3 tygodniach w tym samym miejscu wyszly czerwone plamy, co jakis czas pojawialy sie ropne zmiany na nich. Przez rok dermatolog radzila leczenie oksykortem i innymi preparatami zewnetrzymi, wieloma takze nie bede calosci wymieniac. Jednak bardzo przeszkadzalo mi to ze zmiany nie znikaja, mialam wrazenie ze po prostu utworzyly sie tam blizny i udalam sie na badania do pani mikrobiolog. Po zrobionych badaniach okazalo sie ze w tym miejscu jest gronkowiec zlocisty, od 2 miesiecy biore juz autoszczepionke, potrwa to jeszcze z miesiac, pozniej jesli efekt bedzie niewystarczajacy napewno wezme zalecane przez mikrobiolog antybiotki. Ale niestety dermatolodzy nie wpadli wczesniej na przyczyne zmian, a pierwsze pytanie pani mikrobiolog bylo czy bylam na jakims zabiegu w gabinecie kosmetycznym, bo sama sie tym raczej nie zarazilam. Ale pozostaje jeszcze problem wlansie blizn, ktore napewno bede miala, bo stan zapalny, zmieniony kolor i odczuwalne grudki pod skora utrzymywaly sie oklolo roku. Jakiemu zabiegowi powinnam sie poddac po skonczonym leczeniu? Zaczerwienienia/blizny sa niewielkie, ok,3-4 cm.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#401 |
Przyczajenie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#402 |
Przyczajenie
|
Dot.: Blizny-wątek zbiorczy
Witam, w marcu przeszedłem operacje korekcji uszu i do tej pory mam widoczne blizny za uszami, używam maści Cepan i mam pytanie czy jest szansa że blizny znikna całkowicie i po jakim czasie?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#403 |
Przyczajenie
|
Mam na kolanie sporą bliznę - pamiątkę po upadku. Stało się to już jakieś 2,5 roku temu, a ona się nie zmniejszyła ani troszkę. Jestem młoda i chciałabym latem chodzić w krótkich spodenkach, ale się wstydzę. Blizna przypomina przy wyprostowaniu nogi kożuch taki, jak powstaje na mleku. Czy jest jakaś możliwość jej zmniejszenia?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#404 |
Przyczajenie
|
Ślady po upadku
Ponad dwa miesiące temu miałam mały wypadek na w-fie.
Otóż zasłabłam i dosyć mocno poraniłam sobie kolana. Gdy strupy odpadły pozostały mi wyraziste czerwone ślady, do dzisiejszego dnia trochę zbladły, ale głownie na obrzeżach. Boję się, że takie już zostanie. Czy to zlednie ? A może używać jakiś preparatów, jeżli tak to jakich ? Bardzo proszę o pomoc. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#405 |
Raczkowanie
|
Dot.: Ślady po upadku
Ja bym spróbowała smarować maścią Cepan, ona jest bardzo dobra, może nie znikną całkowicie ale na pewno zbledną i spłaszczą się. Używałam jej kiedyś na bliznę po szczepionce, bardzo krótko, pomogło, ale zrezygnowałam bo zapach tej maści jest okropny... ale na kolanie na pewno jakoś bym dała radę wytrzymać.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#406 |
Zadomowienie
|
Dot.: Ślady po upadku
sa jakis sposoby badz kremy na blizny na brzuchu po wyrostku?? dodam ze mialam tez zrosty na nerkach i blizna umiejscowiona jest dosc wysoko a ja nosze biodrowki wiec jest na widoku... juz sie do niej przyzwyczailam ale chciala bym zeby byla mniej widoczna albo najlepiej zeby jej wcale niebylo :P (ale to niemozliwe
![]()
![]() |
#407 |
Raczkowanie
|
Dot.: Re: BLIZNY po zabiegach laserowych
Wiem co czujesz kipp.. Kilka lat temu dałam się namówić przez zupełnie nieodpowiedzialną kosmetyczkę na oczyszczanie (regularne) skóry- niby nic wielkiego... do dzisiaj pozostała mi pamiątka po tych wizytach- blizny na twarzy. Twoja sytuacja jest o wiele bardziej skomplikowana, ale wiem jaką złość musisz czuć..
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#408 |
Zakorzenienie
|
Cześć, podłączę się do wątku
![]() Czy ktoś z was miał usuwane blizny potrądzikowe za pomocą laseru? CHodzi mi konkretnie o blizny wklęsłe, takie dziurki po zaskórnikach, może coś wiecie na ten temat? Interesuje mnie taki zabieg a nigdzie nie mogę doszukać się żadnych konkretnych informacji na ten temat ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#409 |
Wtajemniczenie
|
![]()
To i ja się "podepnę"
![]() ![]() ![]() Czy ktokolwiek byłby mi w stanie poradzić gdzie mogłabym naprawić ten defekt? Chodzi mi o dobrego chirurga z dolnego śląska (im bliżej jeleniej góry tym dla mnie lepiej ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#410 |
Wtajemniczenie
|
Dot.: Blizny-wątek zbiorczy - Przyrośnięta blizna!
Obawiam sie ze na forum odpowiedzi nie dostaniesz
![]() ja juz wiele razy pytalam wlasnie o blizne po wyrostku i nikt nic nie wie - dziwie sie bo nie wierze ze nie ma tu dziewczyn po tej operacji?? ![]() ![]() Pisalam kiedys do jednego dr, pokazalam swoje zdjecia, odpisal ze by blizna zbladla (ja mam w dosc intensywnym kolorze) wystarczy jeden zabieg korekcji laserowej, by byla prawie niewidoczna potrzeba ok 3. Tylko co to znaczy prawie? Koszt jednego zabiegu laserem waha sie w granicach 300-700 zl. Ja tam sie juz do neij przyzwyczajam powoli, na imprezach mowie ze bylam na wojnie w iraku i mam blizne, nikt nie wierzy ale przynajmniej mozna sie posmiac ![]()
![]() |
#411 |
Wtajemniczenie
|
kasia5558
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#412 |
Wtajemniczenie
|
Chyba rozumiem o co Ci chodzi.
Napiszę jaką odpowiedź otrzymałam od jednego lekarza, może komuś się przyda. "Na zdjęciu nie widać jaki jest układ blizny w stosunku do śródbrzusza,a to głównie warunkuje wskazania do leczenia operacyjnego. Blizny przerosłe, bo o takiej tu mówimy leczy się wieloma sposobami. Każdy z nich (lub kilka łącznie)jest indywidualnie dobierany dla pacjenta. Blizna przebudowuje się i dojrzewa od 1/2 do 1 i 1/2 roku. W tym czasie zwykle dobre efekty przynoszą specjalistyczne preparaty stosowane miejscowo ( nie pisze Pani jakie preparaty były stosowane). Odpowiedź czy możliwa jest korekcja blizny może być udzielona jedynie po konsultacji. Zdjęcia nie oddają całości problemu." Emeczka, to co pogrubilam chyba dotyczy Twojego przypadku, prawda?
![]() |
#413 |
Przyczajenie
|
witam,
mam pytanie:potrzebuję jakiegoś kremu/maści na blizny po trądziku ...mam różne przebarwienia skórne na twarzy .......cena nie gra roli , zalęzy mi żeby było to naprawdę skuteczne........dzieki jak coś to piszcie gosia.maria@gmail.com |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#414 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#415 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#416 |
Wtajemniczenie
|
Tylko wiesz - leczenie operacyjne to po prostu ponowne rozciecie blizny i zszycie jej.
Ja mam ta sama sytuacje, tylko ze na Gornym Slasku. Ten lekarz wydaje mi sie ok (takiej szczegolowej odp nie dostalam od nikogo jeszcze), ale jest z Warszawy, nie mam ochoty jechac tam tylko po to, zeby isc na konsultacje, a potem jeszcze raz-kilka razy na zabiegi.Bede musiala szukac dalej ![]()
![]() |
#417 |
Wtajemniczenie
|
wiem, prawdopodobnie u mnie to jedyne wyjście z sytuacji... W sumie nie ma innej metody żeby odczepić tą bliznę od tego do czego się przyczepiła
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#418 |
Przyczajenie
|
Mam nadzieje ze ktoś jeszcze tutaj zagląda..jesteście moją ostatnią nadzieją...około miesiąc temu jedna koleżanka strasznie się na mnie wkurzyła i rzuciła się na mnie..podrapała mnie strasznie na polikach ,swoimi paznokciami..drapała bardzo mocno ,aż do krwi..w efekcie powstała dość głęboka rana,potem jeden wielki strupek a teraz czerwony ślad na cały policzek...strasznie się to rzuca w oczy , ja się strasznie tego wstydzę,czuje jakby ludzie cały czas się patrzyli na tą ranę..proszę powiedzcie mi czy to zejdzie?jak tak to kiedy?i co mogę zrobić żeby przyspieszyć zejście tego śladu?proszę o odpowiedz to dla mnie bardzo,bardzo ważne !
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#419 |
Rozeznanie
|
a ja mialam wiele wrzodów ropnych na nogach. Chirurg usuwal mi każdą operacyjnie pozostawiajac brzydkie blizny. Nie moge ich opalac więc mam rozumiec ze cale lato i wiosne jestem skazana na noszenie dlugiich spodni? Czy jesli nie skonczylam jeszcze 18 lat to operacjaa usunięcia tych blizn bedzie platna?
![]() |
![]() |
#420 |
Raczkowanie
|
Co możecie polecić na blizny powypadkowe, świeże ale w pełni zagojone?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 08:49.