![]() |
#451 |
Raczkowanie
|
Dot.: Blizny-wątek zbiorczy
wit..
Edytowane przez warm Czas edycji: 2009-12-16 o 12:05 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#452 |
Raczkowanie
|
u
Edytowane przez warm Czas edycji: 2009-12-16 o 12:05 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#453 | |
Przyczajenie
|
Dot.: blizna
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#454 |
Raczkowanie
|
Dot.: blizna
Hej ja też mam problem z blizną jest ona pod brwią lekarz zamiast ją skleić zszył ją i teraz mam 2 wgłębienia po szwach w dodatku rozeszła się i jest czerwona.Czy można by było ją wyciąć i skleić żeby zamiast tych 2 wgłębień pozostała kreska?boje się tego zabiegu ponieważ to twarz..pozdrawiam i czekam na odpowiedz
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#455 |
Wtajemniczenie
|
Witam, mam 4 blizny pooperacyjne - grube i widoczne, na plecach, na 90% ich wygląd jest "zasługą" chirurga...Stosuję na nie obecnie krem z masy perłowej, ale ostatnio znalazłam w googlach preparaty na bazie silikonu - żel oraz plastry. Czy ktoś miał z nimi doświadczenia? Są warte swojej ceny?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#456 |
Zakorzenienie
|
Czy na bliznę po złamaniu nosa nadaje się maść cepan?
![]() |
![]() |
#457 |
Wtajemniczenie
|
pewnie
![]() Ponawiam pytanie.. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#458 |
Zakorzenienie
|
![]() |
![]() |
#459 |
Wtajemniczenie
|
tak
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#460 |
Zakorzenienie
|
Aha ok, spoko
![]()
![]() |
![]() |
#461 |
Wtajemniczenie
|
stosuję, trochę pomaga ale bez zachwytów. Szukam czegoś lepszego.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#462 |
Wtajemniczenie
|
tak, też tak mam. No scar ma specyficzną konsystencję.
Pamiętaj o kilkuminutowym masażu ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#463 |
Rozeznanie
|
a ja mam inny problem. Dziewczyny jak moge sie pozbyc blizny po kolczyku w nosie.. mam mala dziurke w platku nosowym
![]()
![]() |
#464 |
Wtajemniczenie
|
Tak jak my próbujemy się pozbyc każdej innej blizny...
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#465 |
Rozeznanie
|
Ja mam blizny z dzieciństwa na twarzy. Czyli mają już 20lat;/Po pogryzieniu przez psa.. Kremy chyba nie pomogą prawda? Trzeba by było chyba stosować laser?
![]() |
![]() |
#466 |
Przyczajenie
|
Witam dziewczyny
![]() Mój pierwszy post, proszę o wyrozumiałość i porady ![]() Dwa lata temu na ognisku iskra spadła mi niefortunnie na spodnie i powstały dwie małe rany, które nieładnie się zagoiły. Na blizny (około 1cm, raczej wklęsłe, ciemniejsze) stosowałam Cepan, ale i tak rezultat nie jest najlepszy. Zbliża się wiosna, lato, chciałabym założyć krótkie spodenki ![]() Moja dermatolog powiedziała mi, że ona w takim stadium blizny nie może mi pomóc. Stąd pytanie? Jakie zabiegi laserowe polecacie? Jak kształtują się ceny?jakie miejsca/ fachowców polecacie?Chodzi mi o Kraków, bo tu aktualnie mieszkam Pozdrawiam wizażanki ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#467 |
Przyczajenie
|
Obecnie najskuteczniejsza metoda niwelacji blizny jest laser frakcyjny. Pisalam o nim rowniez w innym watku- laser ten tworzac mikrokolumny poparzen pobudza skore do regeneracji, "nowa" skora jest jedrniejsza, a blizny staja sie miekkie, w kolorze skory, ubytkowe wynosza sie do gory, te wypukle staja sie coraz bardziej plaskie. Trzeba sie przygotowac na kilka, co najmnie 3, zabiegi i to dosc kosztowne,ale efekt wart jest cierpliwosci i ceny. Niestety w trakcie terapi nie wolno sie opalac, dlatego najlepiej zaczac jesienia,aby przez okres zimy zdzayc przeprowadzic cala serie zabiegow. Ja osobiscie moge ci zaproponowac gabinet Aksamitnej Medycyny na pl Szczepanskim w Krakowie, widzialam efekty ich dzialan laserem frakcyjnym i musze ci powiedziec,ze efekty sa bardzo ladne. Powodzenia wam zycze
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#468 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#469 |
Przyczajenie
|
a ten laser frakcyjny nazywany jest laser IPL? czy to nie to samo? mam na policzkach ślady po trądziku, głownie czerwone plamki, a na jednym male wglębienia po wyciskaniu;/. Dermatolożka poleciła mi na to laser IPL. miała któraś z Was zabiegi laserem IPL na potradzikowe zmiany?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#470 |
Przyczajenie
|
Koszt zabiegu laserem frakcyjnym na blizny na cala twarz to okolo 1500-2000 za zabieg i zapewne mozna go wykonac we Wroclawiu, wrzuc sobie w google,albo poszukaj tutaj w watkach typu "polecamy". Cena moze jest wysoka,ale warto gdyz obecnie, jak juz pisalam,jest to najskuteczniejsza metoda przebudowy skory, dajaca naprawde ladne i pozadane efekty.
IPL nie jest laserm,to intensywne zrodlo swiatla. Do niedawna byl uzywany do niwelacji blizn,ale teraz zostal zastapiony wlasnie metoda frakcyjna, ktora jest mniej inwazyjna. Poniewaz laser frakcyjny tworzy kolumny mikropoparzen, nie cala powierzchnia skory poddana jest jego dzialaniu i rekonwalescencja przebiega znacznie lagodniej. W dobrym gabinecie otrzymacie informacje na temat postepowania pozabiegowego dotyczace m.in jak dbac o skore po takim zabiegu. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#471 |
Raczkowanie
|
Również chciałabym pozbyć się blizn po trądziku. Ostatnio właśnie zainteresowałam się zabiegami, które likwidują albo chociaż zmniejszają takie ślady. Skłaniam się ku laserowi i chciałam się spytać was gdzie w Warszawie najlepiej wybrać się na taki zabieg?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#472 |
Raczkowanie
|
hej!!!
mam pytanie: czy z ktoras z was ma taki problem ze szczepionkami,a raczej z naroslami po szczepionkach...z 10lat temu mialam robiona szczepionke <chyba na gruzlice> i wyrosly mi 2 narosle z czasem powiekszaly sie one,a od kilku dni mnie strasznie swędza,kłuja i boli mnie ramie...strasznie sie denerwuje,ze moze byc to cos powaznego... |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#473 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
udaj się najlepiej do dermatologa, jak maści nie pomogą to może najprościej to wyciąć i o tym zapomnieć ?
![]() |
![]() |
#474 |
Przyczajenie
|
Witam.
Ja również mam problem dotyczący blizn,otóż gdy miałam 2 latka oparzyłam się tłuszczem (ze względu na wiek więcej nie pamiętam ![]() Do dziś nic z tym nie robię,blizna znajduje się centralnie na łokciu jest to widoczna 10cm narośl,którą muszę w lecie zakrywać przed słońcem,więc jest dość uciążliwa. Chciałabym się dowiedzieć czy i na to pomógł by zabieg laserowy? Obawiam się że ze względu na miejsce może być on mniej skuteczny? Ogółem nie bardzo orientuje się w temacie, i nie wiem czy wiek przypadkiem tez nie ma znaczenia?Bo z tego co mi wiadome najlepiej wykonywać zabiegi gdy człowiek przestaje rosnąć tyle ze jedni uważają że skończone 18 to taki wiek a drudzy ze 21 tylko ile w tym prawdy i kto ma racje? Wybaczcie jeśli wcześniej ktoś miał podobny problem i została mu udzielona odpowiedź ale to dopiero moje początki na tym forum ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#475 |
Przyczajenie
|
Witam, ja również mam nieciekawy problem z bliznami. Otóż mam kota który jak się bawi to strasznie drapie, mam strasznie podrapane ręce i po większości zadrapań zostały blizny-mam taką skórę że czasem nawet po lekkim zadrapaniu zostaje blizna-->wyglądają jakbym się cięła po rękach, strasznie nie ładnie to wygląda. Proszę was polećcie mi jakieś maści albo inne specyfiki które stosowałyście na blizny i były skuteczne ,no i oczywiście w rozsądnej cenie.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#476 |
BAN stały
|
Witam !
Ja zgadzam się z wypowiedzią jednej forumowiczki, najlepszy na blizny jest laser frakcyjny. jak pisałam w innym wątku towarzyszyłam mojej koleżance w gabinecie, która miała wykonywany taki zabieg. Widziałam ją przed i widziałam po i mogę powiedzieć z czystym sercem SĄ EFEKTY!!! fakt zabieg jest drogi, ale moja kolezanka miała wykonywaną całą terapię za ok. 2300 zł w ramach jakiejś kampanii . z tego co się orientuję to całkiem przystępna cena za trzy zabiegi. Nie ukrywam że trochę było watpliwości , czy zabieg jest bezpieczny i czy gra w ogóle warta świeczki bo mozna byłoby się zastanawiać czy to nie jakaś ściema z tą ceną i kampanią, ale na szczęście wszystko było ok i co najważniejsze są efekty. Sam gabinet bardzo przyjazny a Pani doktor bardzo miła i doświadczona osoba |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#477 |
BAN stały
|
Ja dalej uważa że laser frakcyjny daje naprawdę niesamowite efekty, ale pamiętajmy że trzeba trochę na nie poczekać. Luknijcie sobie na Stop Bliznom ja przymierzam się do poddania laserowi mojej małej blizny na twarzy z tego co się orientowałam przy niewielkich bliznach lekarz stosuje indywidualną wycenę, Jak będę po to napisze coś więcej.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#478 |
Przyczajenie
|
hej ja wlasnie jestem po laserze fraksel co2 NIE I JESZCZE RAZ NIE POLECAM uwazajcie nie dajcie sobie nic robic laserem
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#479 |
Zakorzenienie
|
dziewczyny ja miałam obtarta noge i ten strup taki gruby juz zszedl z conajmniej miesiac temu ale ta blizna jest taka czerwonawa
![]() ![]() ![]()
![]() |
#480 |
BAN stały
|
Rany, ale mnie tu nie było
![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 12:42.