Blizny-wątek zbiorczy - Strona 16 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Zdrowie i Medycyna > Medycyna estetyczna

Notka

Medycyna estetyczna W tym miejscu znajdziesz pytania i odpowiedzi z zakresu medycyny estetycznej. Wejdź i zobacz jak możesz podnieść jakość swojego życia.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2009-12-04, 10:15   #451
warm
Raczkowanie

Dot.: Blizny-wątek zbiorczy

wit..

Edytowane przez warm
Czas edycji: 2009-12-16 o 12:05
warm jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-12-09, 11:28   #452
warm
Raczkowanie

u

Edytowane przez warm
Czas edycji: 2009-12-16 o 12:05
warm jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-12-11, 10:20   #453
ania113
Przyczajenie

Dot.: blizna

Cytat:
Napisane przez natali@ Pokaż wiadomość
Witam! Mam pytanie odnośnie blizny po oparzeniu. Mój synek (ma rok i 7miesięcy) poparzył się gorącą wodą, miał poparzoną lewą strone twarzy a także klatke piersiową w okolicy szyji. Na twarzy nie ma żadnego śladu po oparzeniu lecz na piersikach została mu blizna! Minęły cztery miesiące od tego wydarzenia od trzech miesięcy blizne na piersikach smaruje żelem CONTRACTUBEX po tak krutkim czasie moge powiedzieć że jest poprawa blizna blednieje, staje się miękka. Jedynym problemem jest to że synek strasznie się drapie w tym miejscu gdzie jest blizna , strasznie go to swędzi! Czy jest to działanie tego żelu?
Polecam żel w sprayu kelo-cote, bardzo skutecznie redukuje swędzenie, swędzenie jest wynikiem regeneracji ale może dojść do przerostów blizny.
ania113 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-12-16, 19:23   #454
xxjustixx
Raczkowanie

Dot.: blizna

Hej ja też mam problem z blizną jest ona pod brwią lekarz zamiast ją skleić zszył ją i teraz mam 2 wgłębienia po szwach w dodatku rozeszła się i jest czerwona.Czy można by było ją wyciąć i skleić żeby zamiast tych 2 wgłębień pozostała kreska?boje się tego zabiegu ponieważ to twarz..pozdrawiam i czekam na odpowiedz
xxjustixx jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-02-17, 14:44   #455
Charlotte95
Wtajemniczenie

Witam, mam 4 blizny pooperacyjne - grube i widoczne, na plecach, na 90% ich wygląd jest "zasługą" chirurga...Stosuję na nie obecnie krem z masy perłowej, ale ostatnio znalazłam w googlach preparaty na bazie silikonu - żel oraz plastry. Czy ktoś miał z nimi doświadczenia? Są warte swojej ceny?
Charlotte95 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-02-19, 16:56   #456
niczka87
Zakorzenienie

Czy na bliznę po złamaniu nosa nadaje się maść cepan?
Stary 2010-02-20, 06:53   #457
Charlotte95
Wtajemniczenie

pewnie
Ponawiam pytanie..

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2010-02-20, 07:43   #458
niczka87
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Charlotte95 Pokaż wiadomość
pewnie
To do mnie było? :P
Stary 2010-02-20, 10:54   #459
Charlotte95
Wtajemniczenie

tak Nie cytowałam, bo i tak mało osób tu się wypowiada
Stary 2010-02-20, 11:06   #460
niczka87
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Charlotte95 Pokaż wiadomość
tak Nie cytowałam, bo i tak mało osób tu się wypowiada
Aha ok, spoko dziex
Stary 2010-02-24, 17:44   #461
Charlotte95
Wtajemniczenie

stosuję, trochę pomaga ale bez zachwytów. Szukam czegoś lepszego.
Stary 2010-02-27, 06:18   #462
Charlotte95
Wtajemniczenie

tak, też tak mam. No scar ma specyficzną konsystencję.
Pamiętaj o kilkuminutowym masażu
Stary 2010-03-13, 18:30   #463
mosiaq
Rozeznanie

a ja mam inny problem. Dziewczyny jak moge sie pozbyc blizny po kolczyku w nosie.. mam mala dziurke w platku nosowym

mosiaq jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-03-14, 08:03   #464
Charlotte95
Wtajemniczenie

Tak jak my próbujemy się pozbyc każdej innej blizny...
Stary 2010-03-15, 16:15   #465
sol4ever
Rozeznanie

Ja mam blizny z dzieciństwa na twarzy. Czyli mają już 20lat;/Po pogryzieniu przez psa.. Kremy chyba nie pomogą prawda? Trzeba by było chyba stosować laser?
Stary 2010-03-22, 07:09   #466
milenka45
Przyczajenie

Witam dziewczyny
Mój pierwszy post, proszę o wyrozumiałość i porady
Dwa lata temu na ognisku iskra spadła mi niefortunnie na spodnie i powstały dwie małe rany, które nieładnie się zagoiły. Na blizny (około 1cm, raczej wklęsłe, ciemniejsze) stosowałam Cepan, ale i tak rezultat nie jest najlepszy.
Zbliża się wiosna, lato, chciałabym założyć krótkie spodenki
Moja dermatolog powiedziała mi, że ona w takim stadium blizny nie może mi pomóc.
Stąd pytanie? Jakie zabiegi laserowe polecacie? Jak kształtują się ceny?jakie miejsca/ fachowców polecacie?Chodzi mi o Kraków, bo tu aktualnie mieszkam

Pozdrawiam wizażanki
milenka45 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-03-23, 12:24   #467
szafapancerna
Przyczajenie

Obecnie najskuteczniejsza metoda niwelacji blizny jest laser frakcyjny. Pisalam o nim rowniez w innym watku- laser ten tworzac mikrokolumny poparzen pobudza skore do regeneracji, "nowa" skora jest jedrniejsza, a blizny staja sie miekkie, w kolorze skory, ubytkowe wynosza sie do gory, te wypukle staja sie coraz bardziej plaskie. Trzeba sie przygotowac na kilka, co najmnie 3, zabiegi i to dosc kosztowne,ale efekt wart jest cierpliwosci i ceny. Niestety w trakcie terapi nie wolno sie opalac, dlatego najlepiej zaczac jesienia,aby przez okres zimy zdzayc przeprowadzic cala serie zabiegow. Ja osobiscie moge ci zaproponowac gabinet Aksamitnej Medycyny na pl Szczepanskim w Krakowie, widzialam efekty ich dzialan laserem frakcyjnym i musze ci powiedziec,ze efekty sa bardzo ladne. Powodzenia wam zycze
szafapancerna jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-03-23, 16:04   #468
Charlotte95
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez szafapancerna Pokaż wiadomość
Obecnie najskuteczniejsza metoda niwelacji blizny jest laser frakcyjny. Pisalam o nim rowniez w innym watku- laser ten tworzac mikrokolumny poparzen pobudza skore do regeneracji, "nowa" skora jest jedrniejsza, a blizny staja sie miekkie, w kolorze skory, ubytkowe wynosza sie do gory, te wypukle staja sie coraz bardziej plaskie. Trzeba sie przygotowac na kilka, co najmnie 3, zabiegi i to dosc kosztowne,ale efekt wart jest cierpliwosci i ceny. Niestety w trakcie terapi nie wolno sie opalac, dlatego najlepiej zaczac jesienia,aby przez okres zimy zdzayc przeprowadzic cala serie zabiegow. Ja osobiscie moge ci zaproponowac gabinet Aksamitnej Medycyny na pl Szczepanskim w Krakowie, widzialam efekty ich dzialan laserem frakcyjnym i musze ci powiedziec,ze efekty sa bardzo ladne. Powodzenia wam zycze
Ile to kosztuje i czy jest mozliwosc przeprowadzenia takiego zabiegu we Wroclawiu?
Stary 2010-03-23, 21:20   #469
ewewewela
Przyczajenie

a ten laser frakcyjny nazywany jest laser IPL? czy to nie to samo? mam na policzkach ślady po trądziku, głownie czerwone plamki, a na jednym male wglębienia po wyciskaniu;/. Dermatolożka poleciła mi na to laser IPL. miała któraś z Was zabiegi laserem IPL na potradzikowe zmiany?
ewewewela jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-03-24, 12:24   #470
szafapancerna
Przyczajenie

Koszt zabiegu laserem frakcyjnym na blizny na cala twarz to okolo 1500-2000 za zabieg i zapewne mozna go wykonac we Wroclawiu, wrzuc sobie w google,albo poszukaj tutaj w watkach typu "polecamy". Cena moze jest wysoka,ale warto gdyz obecnie, jak juz pisalam,jest to najskuteczniejsza metoda przebudowy skory, dajaca naprawde ladne i pozadane efekty.
IPL nie jest laserm,to intensywne zrodlo swiatla. Do niedawna byl uzywany do niwelacji blizn,ale teraz zostal zastapiony wlasnie metoda frakcyjna, ktora jest mniej inwazyjna. Poniewaz laser frakcyjny tworzy kolumny mikropoparzen, nie cala powierzchnia skory poddana jest jego dzialaniu i rekonwalescencja przebiega znacznie lagodniej. W dobrym gabinecie otrzymacie informacje na temat postepowania pozabiegowego dotyczace m.in jak dbac o skore po takim zabiegu.
szafapancerna jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-04-12, 21:39   #471
majke
Raczkowanie

Również chciałabym pozbyć się blizn po trądziku. Ostatnio właśnie zainteresowałam się zabiegami, które likwidują albo chociaż zmniejszają takie ślady. Skłaniam się ku laserowi i chciałam się spytać was gdzie w Warszawie najlepiej wybrać się na taki zabieg?
majke jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-12-27, 22:06   #472
natali89
Raczkowanie

hej!!!
mam pytanie: czy z ktoras z was ma taki problem ze szczepionkami,a raczej z naroslami po szczepionkach...z 10lat temu mialam robiona szczepionke <chyba na gruzlice> i wyrosly mi 2 narosle z czasem powiekszaly sie one,a od kilku dni mnie strasznie swędza,kłuja i boli mnie ramie...strasznie sie denerwuje,ze moze byc to cos powaznego...
natali89 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-01-06, 18:54   #473
Poliklinika
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez natali89 Pokaż wiadomość
hej!!!
...a od kilku dni mnie strasznie swędza,kłuja i boli mnie ramie...strasznie sie denerwuje,ze moze byc to cos powaznego...
może jakoś temperatura otoczenia Ci je podrażniła ?
udaj się najlepiej do dermatologa, jak maści nie pomogą to może najprościej to wyciąć i o tym zapomnieć ?
Artykuły http://www.poliklinika.lublin.pl/lista-txt.php
Poliklinika jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-01-09, 21:38   #474
Amarella
Przyczajenie

Witam.
Ja również mam problem dotyczący blizn,otóż gdy miałam 2 latka oparzyłam się tłuszczem (ze względu na wiek więcej nie pamiętam ).
Do dziś nic z tym nie robię,blizna znajduje się centralnie na łokciu jest to widoczna 10cm narośl,którą muszę w lecie zakrywać przed słońcem,więc jest dość uciążliwa.
Chciałabym się dowiedzieć czy i na to pomógł by zabieg laserowy? Obawiam się że ze względu na miejsce może być on mniej skuteczny?
Ogółem nie bardzo orientuje się w temacie, i nie wiem czy wiek przypadkiem tez nie ma znaczenia?Bo z tego co mi wiadome najlepiej wykonywać zabiegi gdy człowiek przestaje rosnąć tyle ze jedni uważają że skończone 18 to taki wiek a drudzy ze 21 tylko ile w tym prawdy i kto ma racje?
Wybaczcie jeśli wcześniej ktoś miał podobny problem i została mu udzielona odpowiedź ale to dopiero moje początki na tym forum
Amarella jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-01-25, 13:07   #475
dziksiejsza
Przyczajenie

Witam, ja również mam nieciekawy problem z bliznami. Otóż mam kota który jak się bawi to strasznie drapie, mam strasznie podrapane ręce i po większości zadrapań zostały blizny-mam taką skórę że czasem nawet po lekkim zadrapaniu zostaje blizna-->wyglądają jakbym się cięła po rękach, strasznie nie ładnie to wygląda. Proszę was polećcie mi jakieś maści albo inne specyfiki które stosowałyście na blizny i były skuteczne ,no i oczywiście w rozsądnej cenie.
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg Zdjęcie082.jpg (43,0 KB, 16 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg Zdjęcie084.jpg (58,2 KB, 13 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg Zdjęcie085.jpg (28,2 KB, 14 załadowań)
dziksiejsza jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-03-15, 09:31   #476
Mamba_2008
BAN stały

Witam !
Ja zgadzam się z wypowiedzią jednej forumowiczki, najlepszy na blizny jest laser frakcyjny. jak pisałam w innym wątku towarzyszyłam mojej koleżance w gabinecie, która miała wykonywany taki zabieg. Widziałam ją przed i widziałam po i mogę powiedzieć z czystym sercem SĄ EFEKTY!!! fakt zabieg jest drogi, ale moja kolezanka miała wykonywaną całą terapię za ok. 2300 zł w ramach jakiejś kampanii . z tego co się orientuję to całkiem przystępna cena za trzy zabiegi. Nie ukrywam że trochę było watpliwości , czy zabieg jest bezpieczny i czy gra w ogóle warta świeczki bo mozna byłoby się zastanawiać czy to nie jakaś ściema z tą ceną i kampanią, ale na szczęście wszystko było ok i co najważniejsze są efekty. Sam gabinet bardzo przyjazny a Pani doktor bardzo miła i doświadczona osoba
Mamba_2008 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-04-05, 10:06   #477
Mamba_2008
BAN stały

Ja dalej uważa że laser frakcyjny daje naprawdę niesamowite efekty, ale pamiętajmy że trzeba trochę na nie poczekać. Luknijcie sobie na Stop Bliznom ja przymierzam się do poddania laserowi mojej małej blizny na twarzy z tego co się orientowałam przy niewielkich bliznach lekarz stosuje indywidualną wycenę, Jak będę po to napisze coś więcej.
Stary 2011-06-06, 16:51   #478
wmonia
Przyczajenie

hej ja wlasnie jestem po laserze fraksel co2 NIE I JESZCZE RAZ NIE POLECAM uwazajcie nie dajcie sobie nic robic laserem
wmonia jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-07-04, 09:22   #479
Śnieżka
Zakorzenienie

dziewczyny ja miałam obtarta noge i ten strup taki gruby juz zszedl z conajmniej miesiac temu ale ta blizna jest taka czerwonawa zastanawiam sie czy tak zostanie czy po prostu jest swieza i dlatego...no i czy nie za wczesnie zeby stosowac cepan?czekac az zblednie czy smarowac? w sumie juz zaczelam od wczoraj
Śnieżka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-07-06, 08:49   #480
Mamba_2008
BAN stały

Rany, ale mnie tu nie było a więc mi na moją bliznę wystarczyły dwa zabiegi Na tą bliznę na nodze jak na razie polecam maść póki jest świeża, a dopiero potem jak nie zejdzie będziesz się dalej martwić Ale myślę, że na świeżaka maść powinna poskutkować
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Medycyna estetyczna

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości