|
Notka |
|
Biochemia kosmetyczna Interesujesz się biochemią kosmetyczną? Chcesz poznać działanie poszczególnych składników zawartych w kosmetykach oraz ich wpływ na zdrowie. Dołącz do nas. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#481 |
Zadomowienie
|
Dot.: BLIZNY: potrądzikowe i inne, redukcja przez kosmetyki, zabiegi- ZBIORCZY
O kurczaczek, kochana , teraz widzę, ile kosmetyków zrecenzowałaś na KWC- muszę znaleśc chwilkę by to wszystko obczaic;D widzę większe doświadczenie się kłania;D
![]() |
![]() |
#482 |
Zakorzenienie
|
malamaluczka87 - jakie kremy z filtrami stosujesz?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#483 |
Zadomowienie
|
Bioderma Fhotoderm(tak się to pisze?;D) AKN 40 a na to podkład z filtrami 30;-) a jakies jeszcze proponujecie? To pierwszy krem z filtrem który mi odpowiada bo wszystkie inne są dla mnie za tłuste...
![]() |
![]() |
#484 |
Zakorzenienie
|
Ja polecam LRP Anthelios Fliude Extreme 50+
![]()
![]() |
#485 |
Zakorzenienie
|
zgadzam się z azzis - Anthelios jest fajny
![]() ![]() http://www.wizaz.pl/kosmetyki/produkt.php?produkt=6815 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#486 |
Zadomowienie
|
ok, spróbuję i dam znac;-) dziękuję bardzo. a on jest kosmetykiem typu dwa w jednym czyli od razu wyrównuje koloryt czy na to podkład? Ja bez niczego w jasnym świetle nie wyjde;/ mój obecny podkład uwielbiam za konsystencje i kolor- ładny dosc mocno jasny
![]() |
![]() |
#487 |
Zadomowienie
|
myślałam o tym pudrze perłowym na to. Co myślicie?
http://www.www.naturalne-piekno.pl/i...&Itemid=100002
![]() |
![]() |
#488 |
Zakorzenienie
|
To jest biały filtr (ale na szczęście nie bieli) , nie nadaje kolorytu cerze.
![]() |
#489 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#490 |
Rozeznanie
|
macie racje ja tez wole Avene od LP
![]() u mnie jak do tej pory kazdy kosmetyk z A spradzil sie w 100% , a to rzadkosc ![]() co do podkladu uzywam EL duble wear ......pisalam , ze beznadziejny jest po pierwszych stosowaniach moze dwoch , ale teraz wiem , ze bede do niego wracac ![]() ![]() ![]() ![]() sama nie wiem jaki bedzie moj nastepny krok w pielegnacji......zastanaw iam sie czy nie dokupic Diacnelaru Avenki?? ( chyba tak to sie pisze ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#491 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#492 |
Raczkowanie
|
asionek31 a jak ten pokład ma się do powierzchni skóry, ładnie ją wyrównuje? Ja chciałam zrezygnować całkiem z podkładów i przerzuciłam się na puder 'mineralny' Loreala. Wszystko byłoby ok, bo matuje fajnie, jest delikatny i prawie nie czuć go na twarzy, delikatnie wyrównuje koloryt ale na policzkach i nosie mam wielkie rozszerzone pory, z którymi teraz walcze
![]() ![]() Sama niedawno zaczęłam używać Diacneal. Mam porównanie z Lysanel Active jedynie i według mnie Avene jest dużo od niego słabszy. Po L kilkakrotnie szczypała mnie skóra, nawet dość mocno, było zaczerwienienie, nawet teraz czasem mi się to zdarza a stosuję go już około miesiąc. Po Diacnealu może raz miałam lekki dyskomfort a teraz już nic. Użyłam go dopiero kilka razy ale już wiem, że będzie dla mnie super. Zwęził pory, skóra jest po nim taka wygładzona również jeżeli chodzi o koloryt (mam kilka czerwonych plamek po krostkach). Podobny efekt zauważyłam po Hydracid C (on też gdzieś ma w składzie retinol)- wyrównana, rozświetlona twarz. L jedynie lepiej radzi sobie z zaskórnikami, ale i tak zaierzam zamienić go na Effaclar. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#493 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() powiem tak ja moze i bede probowac innyc podkladow , ale tyko dlatego , ze lubie ![]() ![]() ![]() ![]() ogolnie jak zrobie nim makijaz nie musze sie wstydzic wyjsc na ulice i cera ladnie sie prezentuje ( na ile to mozliwe przy moich porach i bliznach ) ale jestem pierwszy raz w zyciu zadowolona z uzyskanego efektu ![]() ![]() fajnie , ze jestes zadowolona z Diacnealu ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#494 |
Raczkowanie
|
Ja się właśnie ostatnio dowiedziałam, że nie jest on polecany dla cer naczynkowych (a mam takie skłonności niestety). Narazie zużyję go na miejsca bez rozszerzonych naczynek, a potem chyba znów muszę szukać dalej
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#495 |
Raczkowanie
|
Drogie koleżanki co mi pomoże na blizny/dziurki po trądziku + przebarwienia w tych miejscach gdzie występują blizny.
http://images24.fotosik.pl/298/30a253f1ebc8c0b1.jpg ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#496 | |
Zakorzenienie
|
![]() Cytat:
Najlepiej to chyba wydębić od lekarza receptę na Atrederm. Ten to jest kiler, codziennie się łuszczę, już nie wiem nawet ile warstw ze mnie zlazło odkąd go stosuję ![]()
![]() |
![]() |
#497 |
Raczkowanie
|
W jakim celu go używasz? W celu zaleczenia blizn? czy stosujesz go na syfki?
Silnie Cię podrażnia? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#498 |
Zakorzenienie
|
Witam.
Ja z pytankiem, ale najpierw przedstawię sytuację (mam nadzieję, że przeczytacie, choć post może wyjść długi - mimo to proszę o przeczytanie i pomoc ![]() Otóż cierpię na trądzik od 6 lat (mam 20). Dokładnie trądzik hormonalny będący objawem pco. Najprawdopodobniej nigdy nie uda mi się wyleczyć, ale próbuję ![]() W związku z tym postanowiłam powalczyć z bliznami. A jest ich niestety pełno i to różnorodnego rodzaju ![]() ![]() Postanowiłam więc podziałać jakimiś smarowidłami. Jestem racjonalistką, zdaję sobie sprawę z tego, że żadna maść/krem cudów nie zdziała na mojej podrapanej twarzy, liczę jednak na choć minimalną poprawę w obrębie niektórych blizn. Używałam przez 2 tygodnie (regularnie 2 razy dziennie) No-scar i nieliczne blizenki (ale jednak!) zaczęły blednąć. Niestety okazało się, że ten krem mnie zapycha ![]() Pomyślałam więc, że może cepan pomógłby odrobinkę? Ale czy ma on skłonność do zapychania? Jeśli tak to gra niewarta świeczki. Macie doświadczenie, więc mogłybyście podzielić się nim ![]() Stosuję aktualnie naprzemiennie (tzn. każdego dnia co innego i tak w kółko) locacid, brevoxyl i skinoren - nakładam po południu, po powrocie z uczelni, w nocy nawilżam cerę --> skóra nie jest wysuszona i nie łuszczy się (może minimalnie czasem). Mieszanka podejrzewam, że zabójcza ![]() ![]() Eh. Przydało by sie atredermem podziałać (kiedyś próbowałam), ale po nim wręcz linieję ![]() Zbieram się jednak by zacząć nim kurację, ale najpierw muszę wykończyć to co przepisał derm, więc jak coś to atrederm pójdzie w ruch od świąt (wtedy troszkę polinieć będę mogła). Mhm... podsumowując: czy w ogóle warto zawracać sobie głowę (twarz ![]() Z góry dziękuję za pomoc.
![]() |
![]() |
#499 | |
Zakorzenienie
|
![]() Cytat:
O tak, mam liczne blizny i przebarwienia. Atre też rewelacyjnie oczyszcza pory i mocno je zwęża, nie mam żadnych niespodzianek na twarzy, ale jest to specyfik właśnie na trądzik, więc na pewno go zwalcza i wysusza. Ale przygotuj się na maksymalną wylinkę, ja ciągle się łuszczę, ale o taki efekt mi właśnie chodzi. Czasem mam buraka, bo stosuję go codziennie, ale nic mnie nie szczypie, choć są osoby na które bardzo mocno działa i żre w paszczę ![]() Olu Cepan to raczej na świeże blizny, ale raczej nie robiłabym sobie nadziei bo to słabiak i śmierdzi koszmarnie cebulką ![]()
Kobiety szanujcie prywatność swoich partnerów! Nie dotykajcie ich telefonów! Nie czytajcie komunikatorów, maili. Nie szukajcie na siłę problemów! Słodka niewiedza i szacunek to spokój w związku. Edytowane przez trojka Czas edycji: 2008-11-24 o 14:01 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#500 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Bez przesady z tym straszeniem..... Ja stosuję Atrederm raz w tygodniu, najczesciej w środę a wylinkę mam mniej więcej sobota - niedziela i to tez wcale źle nie wygląda ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#501 | |
Zakorzenienie
|
Chyba rzeczywiście nie ma sensu kupować cepanu... Pomyślałam po prostu, że skoro no-scar troszkę podziałał to może cepan też by pomógł, ale nie zapychając porów.
Cytat:
![]() Atrederm działał na mnie bardzo mocno, co bardzo mnie dziwiło, bo mazałam się tysiącem specyfików i nigdy nie widziałam czegoś takiego ![]() Rozumiem, że podczas kuracji atredermem nie stosuje się nic innego tylko atrederm i nawilżacz? Żadnych innych maści czy czegoś podobnego nie powinno się? Zacznę od stosowania raz w tygodniu. Aha. Skoro poruszyłaś kwestię oliwki - czy ona na bank nie zapycha?
![]() Edytowane przez --Olka-- Czas edycji: 2008-11-24 o 17:31 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#502 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Oliwka HIPP mie nie zapycha, ale wiadomo, co skóra to inny efekt..... (mam teraz cerę mieszaną, wcześniej tłustą - i nigdy mnie nie zapchała ![]() Naprawdę oliwka fajnie roluje skórki ![]()
![]() |
![]() |
#503 |
Rozeznanie
|
Dziewczyny, a próbowałyście maści Elocom? Wg. mnie jest fantastyczna, jak się kiedyś wyryłam i pół twarzy miałam zdartej
![]() ![]()
![]() |
#504 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
To ciekawe, nigdy nie słyszałam o tej maści jednak na stronie jest napisane. http://www.przychodnia.pl/el/leki.php3?lek=777 "Maści nie wolno stosować na twarz, pod pachami oraz w innych miejscach, gdzie skóra styka się ze skórą. Elocomu nie wolno stosować na otwarte rany lub na zainfekowane powierzchnie. Unikać zetknięcia maści z błonami śluzowymi, zwłaszcza oczu" ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#505 |
Rozeznanie
|
Zaszokowałaś mnie - ja to mam od lekarza! I wydaje mi się , że na receptę, ale nie jestem pewna.
Aaa....tam jest "gdzie skóra styka się ze skórą - czyli się ociera o nią (bo może podrażniać) i chyba wsyztsko jasne ;p
"Żaden dzień nie jest podobny do drugiego, każde jutro kryje w sobie cud, magiczną chwilę, która burzy stare światy i tworzy nowe gwiazdy." Edytowane przez greenaurie Czas edycji: 2008-11-24 o 21:09 Powód: dopisek |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#506 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
nom musisz mieć racje :P chyba że jakiś lekarz sadysta Ci się trafił :P |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#507 |
Zakorzenienie
|
Ja Elocomu nie wspominam dobrze... mimo stosowania filtrów w czasie i po kuracji- jeszcze ponad rok po odstawieniu - miałam dziwne, jasniejsze plamy na buzi - ktore - kiedy slonce uparlo sie mnie lekko dotknac - pozostawaly biale...
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#508 |
Rozeznanie
|
Naprawdę?! Dobrze, że już mi się rana zagoiła - już bym roztaczała wizję siebie z ogromną białą plamą na twarzy....
Ciekawe dlaczego tak się stało ![]()
![]() |
#509 |
Przyczajenie
|
Hejka dziewczyny, maleńkie pytanko
![]() Czy Atrederm działa podobnie jak Glyco A? Czytam przeróżne watki od kilku dni i mam ztraszny mętlik w głowie co lepsze.....atre,glyco a może kwas migdałowy ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#510 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Atrederm jest retinoidem, Glyco A ma w składzie kwas glikolowy. zajrzyj tutaj: Kuracje kwasowo-retinoidowe: opisy doświadczeń na własnej skórze! http://www.wizaz.pl/forum/showthread.php?t=19665 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 03:11.