|
Notka |
|
Biochemia kosmetyczna Interesujesz się biochemią kosmetyczną? Chcesz poznać działanie poszczególnych składników zawartych w kosmetykach oraz ich wpływ na zdrowie. Dołącz do nas. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#721 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: BLIZNY: potrądzikowe i inne, redukcja przez kosmetyki, zabiegi- ZBIORCZY
Cytat:
![]() |
![]() |
#722 | |
Raczkowanie
|
Podobno właśnie jest (na świeże blizny):
Cytat:
Ale osobiście w przypadku blizn pooperacyjnych nie nastawiałabym się na jakieś spektakularne efekty. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#723 |
Wtajemniczenie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#724 |
Raczkowanie
|
Dołączam do tematu. Witam drogie Panie
![]() Swoje przebarwienia z twarzy usunąłem wciąż stosowanym Differinem w żelu, po 2 miesiącach zeszło wszystko co najgorsze. Stosuję co drugi dzień na noc. Ogólnie jest to dla mnie najlepszy produkt jaki powstał przeciwko trądzikowi i jego skutkom. Bliznę pooperacyjną (znamię) pielęgnowałem kosmicznie drogą maścią Dermatix, nie wiem jaki byłby efekt bez jej stosowania więc nie wiem czy jest super czy nie. Nie jest ciemna w każdym razie. Pozostałe blizny potrądzikowe na pleckach, wypukłe + przebarwienia mam zamiar w tym tygodniu potraktować albo mikrodermabrazją albo kwasami, to co zostanie poddam za jakiś czas najdroższym laserom. Edytowane przez Tomaan Czas edycji: 2010-06-01 o 11:46 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#725 |
Przyczajenie
|
miałem dwa razy usuwany pieprzyk z kącika nosa, za pierwszym razem skalpelem, potem laserem co2 (ponieważ były trochę zrośniete skrzydeło i skóra twarzy). Myslalem że to błąd chirurga ale po laserze znów to samo
![]() Zamierzam jeszcze raz iść na co2 ale tym razem jakoś przeciwdziałać temu ściąganiu skrzydełka do policzka, czy możecie mi poradzić jak to mogę zrobić? myślałem o smarowaniu jakaś maścią albo mechanicznym odciąganiu nosa w inną stronę np plastrem. sam już nie wiem prosze bardzo o pomoc!! |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#726 |
Raczkowanie
|
hej jeśli zmieszam kwas tca o stężeniu 50% z wodą ( powiedzmy żeby mi wyszło 20& czyli 2 gramy kwasu i 10 ml wody) to będzie dobrze? 50% to w tej chwili dla mnie za duzo. nie chce przesadzić, a kompletnie nie pamiętam jak ja to kiedyś robiłam. Ale wydaje mi się, że wlasnie mieszalam to z wodą. z Gory dzieki /
![]() |
#727 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
![]() ![]() Zainteresowane osoby zachęcam do mejlowania! Chętnie odpowiem na pytania ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#728 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#729 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Moim zdaniem to oczywiste obejscie regulaminu zakazujacego reklamy |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#730 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
carolinascotties wygląda na to, że "obejście regulaminu zakazującego reklamy" było tu całkiem nieświadome.... ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#731 |
Zakorzenienie
|
tu się pisze wprost czym się kto leczył, a nie na maile albo PW, to jest forum ogólnodostępne i nie dziw się, że od razu Twoja wiadomość została potraktowana jako kryptoreklama
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#732 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#733 |
Przyczajenie
|
hej wszystkim. mój problem polega na dużych wgłębieniach w twarzy(na obu policzkach) po trądziku ropowiczym. już dwa lata nie moge sie niczym tego pozbyć. podziele sie tylko moimi doświadczeniami z kwasem glikolowym50% z allegro. otóż nagładam go od roku przez miesiąc co tydzień a póżniej mam przerwe dwa trzy tygodnie i znów to samo. ogólnie stan cery mi sie poprawił myśle że tak na 25% może na 30% chociaż moja przyjaciółka twierdzi że blizny zmniejszyły sie o połopwe ale jakoś jej nie wieże. chciała bym zastosować coś mocniejszego może TCA ale sie obawiam czy któraś z wizażek stosowała go w domu na własną ręke i jakie są po nom efekty w porównaniu do gliko
---------- Dopisano o 13:09 ---------- Poprzedni post napisano o 13:07 ---------- [QUOTE=tajemnica11;2273300 5]hej wszystkim. mój problem polega na dużych wgłębieniach w twarzy(na obu policzkach) po trądziku ropowiczym. już dwa lata nie moge sie niczym tego pozbyć. podziele sie tylko moimi doświadczeniami z kwasem glikolowym50% z allegro. otóż nagładam go od roku przez miesiąc co tydzień a póżniej mam przerwe dwa trzy tygodnie i znów to samo. ogólnie stan cery mi sie poprawił myśle że tak na 25% może na 30% chociaż moja przyjaciółka twierdzi że blizny zmniejszyły sie o połopwe ale jakoś jej nie wieże. chciała bym zastosować coś mocniejszego może TCA ale sie obawiam czy któraś z wizażek stosowała go w domu na własną ręke i jakie są po nom efekty w porównaniu do gliko[ przepraszam za błedyale to efekty szybkiego pisania ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#734 |
Zadomowienie
|
Dziewczyny mam podobny problem z bliznami co większość z Was - potrądzikowe wgłębienia, głównie na policzkach (te przeszkadzają mi najbardziej bo najbardziej mnie szpecą
![]() ![]() http://www.realself.com/Fraxel-Laser...reviews?page=1 Ale wracając do mnie, miałam już wyznaczony termin, jednak spanikowałam (po przeczytaniu 2 historii na wyżej podanej stronie, gdzie dziewczyny twierdzą że fraxel zniszczył ich skórę) szczególnie z uwagi na to że 6 miesięcy temu skończyłam kurację Izotekiem( a z info na ulotce wynika że minimum przez 6 m-cy po nie można robić żadnych laserów) i po prostu postanowiłam odczekać jeszcze 3, 4 miesiące. Co do kosztów, wiem że to spory wydatek, w Krakowie w Derm Art 1 zabieg kosztuje 2000zł, mi potrzebnych będzie 4-5 zabiegów więc łatwo policzyć ![]() ![]() Chciałam jeszcze powiedzieć że to będzie pierwszy zabieg na blizny jaki wykonam, ponieważ wcześniej nie miałam tego problemu (jeden porządny wysyp wystarczył by moja twarz wyglądała teraz jak podziobana ![]() Czytałam wcześniejsze wpisy i wiem Goniu że Ty poważnie myślisz o fraxelu, czy się już zdecydowałaś, a może jesteś już po. Ja jedno wiem na 100% - muszę spróbować, bo to podobno najlepszy w tym momencie sposób na rozprawienie się z bliznami. Dla mnie koszta to wielki wydatek, ale gotowa jestem na wiele poświęceń, bo czasami patrząc na swoją twarz najchętniej bym zniknęła ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#735 |
Lifthrasir
|
Mnie niestety los pokarał wypukłą blizną po ospie - we wgłębieniu pod nosem.
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#736 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#737 |
Przyczajenie
|
Witam,
od dwóch lat leczę się na trądzik. Tzn stany ropne, które robiły mi się na policzkach.Wyglądało to jak wielkie sińce. Przeszłam leczenie antybiotykami wraz z terapią hormonalną- efekt? efekt jest świetny. Ale jak wiadomo zawsze zostają te straszne blizny, niektóre dość głębokie. Byłam w instytucie Ireny Eris w Krakowie i mogę powiedzieć ,że warto zapłacić więcej...(tzn drugie tyle niż normalnie). Zrobiłam pare zabiegów: mikrodermabrazja z kwasem migdałowym ze 3 razy, kwas pirogronowy, Z 5 zabiegów TCA i jest świetnie.A dzisiaj idę już tylko wyrównać skórę, tzn nakłuć miejsca gdzie mam lekkie "wgłębienia" już tylko ponieważ dziurki zniknęły po tych wszystkich zabiegach a skóra jest sto razy jaśniejsza i co najważniejsze święto jest wtedy,gdy pojawi mi się jakiś pryszcz. Jeśli ktoś chce się bliżej dowiedzieć na temat mojej kuracji, służę pomocą. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#738 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#739 |
Zadomowienie
|
Macie jakies sposoby na blizny po odciskach od butów? Mam nad piętami takie blizny czerwone na dodatek w prawej nodze mam takie uwypuklenie :/ brzydko to wygląda i chciałabym się z tym uporać do lata aż założe japonki....pomóżcie
![]()
Prawo kształtu: "Kot przyjmuje kształt naczynia, w jakim się znajduje" ![]() ![]() Antoine de Saint-Exupéry: "Prawdziwa miłość nie wyczerpuje się nigdy. Im więcej dajesz, tym więcej ci jej zostanie" ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#740 |
Zakorzenienie
|
kochane który zabieg lepszy na usuwanie blizn potrądzikowych:
fraxel restore mosaic co2 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#741 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
cuda jak z reklamy ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#742 |
Przyczajenie
|
wątpie,że to cuda skoro się lecze już 2lata a nawet już 2,5 będzie. A co do fraxela to on działa przede wszystkim wtedy, gdy na dużej części twarzy jest trądzik bo jego efektywność polega na pobudzaniu dużej części skóry i komórek. Jeśli ktoś chce usunąć pojedyncze blizny to nie warto się w to pakować bo nie przyniesie widocznych efektów. Wtedy najlepiej tca parę razy...jestem po wczorajszym nakłuwaniu moich dołków i efekt super, dołków już prawie nie widać , ale efekt końcowy widoczny jest dopiero po dwóch tygodniach,nim to się wszystko zagoi. Pozdrawiam
Edytowane przez EveP Czas edycji: 2010-11-05 o 07:13 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#743 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#744 |
Raczkowanie
|
czy ktoras robiła we wrocławiu zabieg usuniecia blizn. ile kosztuje takie zabieg mniej wiecej bo to raczej sprawa indywidualna ile sie ma tych blizn i jakie. A mama pytanie czy takim fraxelem można usunąć blizne pooperacyjną?
---------- Dopisano o 14:50 ---------- Poprzedni post napisano o 14:50 ---------- wiem ze blizny po operacji nie da sie cakowicie usunać ale mozne zmniejszyc jeje widocznosc |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#745 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
a tutaj masz jeszcze link do filmiku gdzie usuwa dość dużą blizne, laserem co2, http://www.youtube.com/watch?v=z-5ep...eature=related |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#746 |
Raczkowanie
|
dzieki bo mam paaskudna blizne po cesarce mialam infekcje rany i nacieli mi ja czyscili i nie zeszyli sama sie paskudnie zrosla
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#747 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
ja też walczę ze swoją buzią już "trochę" i chyba musiałabym całkiem zdjąć skórę, może ta co by w jakiś sposób odrosła byłaby lepsza ...
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#748 |
Przyczajenie
|
Witam,
nakłuwanie jest robione igłą,dr wbija ja pod skórę i nakłuwa zrośniętą komórkę, jak miałam nakłuwane to strzelało i czułam,że faktycznie mnie coś "ciagło".Z tym ,że nie są to doły w sensie dziurka potrądzikowa,tylko takie wyglądające doły jak fale. Cieżki miałam trądzik bo ropny zapalny. To nakłuwanie trwa ok10min bez znieczulenia bo nie trzeba, twarz przez 15min moze jest minimalnie spuchnieta w tym miejscu (prawie niewidocznie). A pielęgnacja tego? taka jak na codzień. Mycie i jakieś zwykłe kremy. Jesli chcesz to prześlij mi fotke Twojej twarzy to Ci powiem czy w podobnym stopniu miałam schorowaną cerę czy może łagodniej to przechodzisz,bo może te inne zabiegi, które miałam pomogłyby Ci. Pozdrawiam i czekam na odp. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#749 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() dzięki za odpowiedź, wyobraziłam to sobie - tragedii nie ma ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#750 |
Zakorzenienie
|
EveP mogłabyś napisać ile kosztowało Cię TCA?? Z tego co opisujesz to miałaś chyba robiony TCA Cross, a podobno w tym zabiegu pojedynczo płaci się za ubytek-bliznę?
Tutaj są fotki osoby, która miała taki zabieg..czy Twoje ubytki były podobne?? http://www.acne.org/messageboard/bef...-p-t23133.html Chciałbym jeszcze wiedzieć jak długo trzeba unikać "kontaktu ze światem" po takim zabiegu, czy można od razu wyjść do ludzi, czy koniecznie trzeba wziąć urlop?
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:15.