|
Notka |
|
Pielęgnacja - pytania do kosmetyczki Miejsce, w którym rozmawiamy o pielęgnacji twarzy i ciała oraz sprawdzonych kosmetykach. Masz pytanie? Zadaj je kosmetyczce. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1651 |
Rozeznanie
|
Dot.: Blizny potrądzikowe/trądzik-jak usunąć przebarwienia- WĄTEK ZBIORCZY
Chodzę regularnie do dermatologa, stosowałam pierw duac zel (nawet, nawet na trądzik, ale chyba nie na plamy, bo jakoś różnicy nie zauważyłam)epiduo(porażka ) i teraz mam już od przeszło miesiąca skinoren, który również nic nie pomaga;/...dlatego szukam jakiś innych specyfików, a te z lancome i clinique, które podałam wyżej maja dobre opinie na wizażu
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1652 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Słowa są największym oszustwem, na jakie faceci nas nabierają. Myślałaś, że poznałaś anioła, bo mówi do ciebie wszystkie te cholernie ważne słowa? Głupia. Anioły po prostu są, nie muszą nic mówić, nie udają, że cię znają. Nie muszą. Są, gdy ich potrzebujesz. Anioły są tylko dla ciebie. włosy:71->80 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1653 |
Raczkowanie
|
Ja dziś miałam robiony zabieg "peeling polski Jadwigi" to cos jak green peel jest dosyc głęboki i mocno zluszczający
![]() Pani zrobiła mi go średniogłeboko i "wybiórczo" bo jednak mam mnóstwo niezagojonych ranek na czole, które ona musiała omijać ![]() Zrobilam zdjęcia twarzy przed zabiegiem oraz 2-3 godz po zabiegu, za kilka dni zrobie nowe zeby zobaczyć jak wygląda łuszczenie i jaki bedzie efekt ![]() Trzymajcie kciuki, żeby wyszło, a raczej złuszczyło się ładnie ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1654 |
Zakorzenienie
|
A gdzie takie zabiegi robią i w jakiej cenie? Bo pierwszy raz słyszę o peelingu Jadwigi
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1655 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Ale jak to możliwe, że zrobiłaś taki peeling latem? Przecież wszelkie zabiegi złuszczające wykonuje się jesienią i wiosną gdy słońce nie jest takie mocne ... Chyba że będziesz przez tydzień siedziała w domu? Też namiętnie o tym peelingu myślę, bo nauczycielka z kosmetologii mi go poleciła, ale niestety nie ma szans abyśmy go na zajęciach wykonały. A Ty się uczysz w jakiejś szkole kosmetycznej? W niedzielę gabinety kosmetyczne to raczej zamknięte są ... PS. Obowiązkowo musisz pamiętać teraz o ochronie twarzy przed promieniami słonecznymi! Cytat:
Tu masz cennik: http://www.jadwigajk.hg.pl/index2.html Polski Peeling Ziołowy wg metody i patentu mgr Jadwigi Użyczyn jest zabiegiem głębokiego złuszczania opartym na składnikach roślinnych pochodzenia polskiego. Jest to zabieg bezpieczny, nie powoduje uczuleń ani bliznowacenia. Nie złuszcza poniżej warstwy podstawnej naskórka. Może być wykorzystywany na skórę twarzy i ciała. Polski Peeling Ziołowy mogą wykonywać kosmetyczki i dermatolodzy po przeszkoleniu firmowym. Zaletą tego peelingu jest przede wszystkim wszechstronność oraz bardzo konkurencyjna cena w porównaniu z innymi peelingami. Działanie:
Sporządzoną maseczkę peelingującą nakładamy na 30 minut na skórę w okolicy uda lub przedramienia. Jeśli do 48 godzin nie wystąpią: obrzęk, grudki, pęcherzyki lub krostki, uznać należy, że skóra dobrze toleruje preparat. Seria zabiegów: Przy cerze trądzikowej wykonujemy 4 do 12 zabiegów w miesięcznych odstępach. W przypadku skóry dojrzałej w celu odmłodzenia 1 lub 2 razy do roku (wiosną i jesienią) jako lifting biologiczny bez skalpela. W pierwszych dniach po zabiegu należy unikać mrozu (poniżej 50C) natomiast przez 30 dni po zabiegu unikać słońca i nie korzystać z solarium. U klientek, które po raz pierwszy poddają się zabiegowi, wykonuje się go powierzchownie. Preparaty peelingu ziołowego: Preparaty Polskiego Peelingu Ziołowego są podstawą wielu profesjonalnych zabiegów kosmetycznych. Poza głębokim złuszczaniem skóry twarzy i ciała stosuje się je również do złuszczania powierzchownego twarzy i poszczególnych części ciała oraz do specjalnego, bardzo delikatnego złuszczania całego ciała w celu przygotowania skóry przed ekspozycją na słońce. Preparaty wykorzystuje się też w maskach leczących trądzik, zwężających pory skórne, naczynka krwionośne, trądzik różowaty, odmładzający skórę twarzy i dłoni. Są przydatne w leczeniu cellulitu i usuwaniu rozstępów skóry. Oprócz głębokiego złuszczania we wszystkich pozostałych przypadkach do rozprowadzenia kompozycji ziołowej używa się Lotionu Ziołowego Zabezpieczającego lub Polskiego Toniku Ziołowego. Preparaty wchodzące w skład programu poddano szczegółowym badaniom aplikacyjnym i dermatologicznym pod nadzorem prof. dr hab. Jerzego Bowszyca z Kliniki i Katedry Dermatologicznej AM W Poznaniu. Były też testowane przez wiele lat w wybranych gabinetach kosmetycznych. Powstał program w pełni bezpieczny i spełniający oczekiwania kosmetyczek i pacjentów, który stosujemy z powodzeniem od wielu lat. POLSKI PEELING ZIOŁOWY został nagrodzony na targach krajowych Złotym Medalem. Schemat zabiegu Faza I: Złuszczanie
Faza II: Rewitalizacja
|
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1656 |
Raczkowanie
|
Inverso
Powiem Ci, że mam aktualnie mikrodermabrazję z Oriflame i jestem w szoku bo nawet działa, miałam tez kiedyś Mikrodermabrazję z Dax Cosmetics - nieźle zdziera ![]() ![]() Edytowane przez bianca8333 Czas edycji: 2010-06-21 o 08:52 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1657 |
Zakorzenienie
|
chodzi Ci o to: http://esentia.pl/Dax_Cosmetics_Vulc...row_p31119.htm
??? Kurcze kupiłabym sobie taki specyfik, w sumie mam wyleczoną buzię i walcze jedynie z przebarwieniami... tylko z tego co widze ta mikrodermabrazja z Daxa jest dla starszych kobiet i nie ma w jej opisie nic o zbawiennym działaniu na przebarwienia ;> |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1658 |
Raczkowanie
|
Od początku- tak jestem w szkole kosmetycznej-na 3 semestrze (w lutym zdaje egzamin kwalifikacji zawodowych)
Ten peeling mam zrobiony z racji tego, że w niedziele miałysmy szkolenie z Jadwigi na którym byl właśnie peeling, zabieg na cialo i coś chyba jeszcze, ale nie pamiętam w tej chwili , bo ja akurat leżałam na leżance i poddawalam się zabiegowi ![]() Wiem o tym ,ze obowiązkowe jest bezwzgledne filtrowanie sie PRZYNAJMNIEJ przez miesiąć po zabiegu ![]() Normalnie to fakt ze o tyej porze roku nikt by i tego raczej nie zrobił...ale w tym wypadku kobieta wie, że ma do czynienia z "ogarniętymi" osobami, które wiedza jakie jest postepowanie po takim peelingu ![]() Własie tak mam zamiar zrobić-nie wychodzić z domu przez tydzien ![]() Martwi mnie tylko jedno, bo panipowiedziaal, że nie zrobi mi glębokiego ze zwgledu na duża ilośc ranek i strópków - tylko taki powierzchniowy-delikatniejszy, w trakcie zabiegu widząc jak skora reaguje powiedziala, że zrobimy średnioglęboki jednak. (w powierzchniowym masuje się 2-5 minut a w głebokim 10-15 ja mialam to robione ok 7 minut ;-) ) i Pani powiedziala, że jeśli wróce do domu i bede buzie traktowala tak jak po peelingu głębokim (czyli absolutnie żadnego kontaktu z wodą i z niczym) to bardzo prawdopodobe, że złuszczę się tak jak przy glębokim, a jesli wróce do domu i bedę zwyczajnei pielegnowala cerę, to zluszczenie bedzie tylko powierzchniowe...i tak się zastanawiam, bo narazie nic się nie dzieje a ja juz praktycznie nie czuję tego napięcia - jedynie mam pomidorowe policzki ![]() Wiem, że to za wczesie na jakiekolwiek łuszczenie, bo to dopiero pierwszy dzien po zabiegu...ale już się nie moge doczekać jak to bedzie ![]() VISIONAM musisz popytać w gabinetach o ten konkretny zabieg-jest zwykle tańszy od green peelu a myslę, że podobnie skuteczny no i bezpieczniejszy jednak ![]() Najlepsze dziewczyny jest to, że dzieki temu szkoleniu możemy zamówic przez szkołę te preparatu z 30% zniżką i ja mam zamiar zamówic zestaw na jesieni i zrobic sobie powtórke tylko juz na zagojonej cerze ![]() ......................... ......................... .. EDIT Jesli chcecie to dodam wam zdjęcia jak cera wygladała przed zabiegiem, 2 godz po i dzień po :P Edytowane przez Młódka Czas edycji: 2010-06-21 o 20:22 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1659 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1660 |
Zakorzenienie
|
ja poczekam do jesienie z takimi zabiegami, póki co enzymatyczny musi mi wystarczy
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1661 |
Raczkowanie
|
![]() ![]() Ta nowa świeżutka skóra jest taka piękna ![]() Tyle, że ja policzki miałam w miare ładne, ale teraz wiem, że na 100000000% zrobię sobie na jesieni czoło, nos i brodę jak tylko zagoję te nieszczęsne ranki ![]() Gdybyscie były ciekawe efektów zamieszczam wam zdjęcie z drugiego dnia po zabiegu (a jednoczesnie pierwszego dnia łuszczenia-szubko ono postępuje ![]() https://wizaz.pl/forum/picture.php?a...ictureid=65953 |
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#1662 |
Raczkowanie
|
![]()
a ja dostałam przezroczysty żel Scagel firmy CYBELE, wlasnie zaczynam pierwszy dzien z tym preparatem, na ulotce napisane jest : połączenie naturalnych ekstraktów roślinnych, zmiękcza, wygładza i zmniejsza nierówności skóry.
Czy króraś z Was słyszała o tym żelu? Nowość z Bangkoku ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1663 |
Perfumoholik z wyboru
|
O kobieto
![]() ![]() ![]() Jestem mega zainteresowana tym peelingiem, ale szukajac po stronach salonow - nie moge go znalezc! Jestem z Krakowa. Jestem ciekawa ceny tego zabiegu i pytanie - w jaki sposob wiec myc twarz jesli nie moze miec ona stycznosci z woda? I jak dlugo trwa luszczenie? wiem ze to indywidualna kwestia, ale tak na OKO ? mam teraz wakacje wiec spokojnie moge tydzien nie wychylac sie na swiat ![]() ![]()
![]() |
#1664 |
Raczkowanie
|
zaczynam miec wątpliwości czy pani mi to dobrze zrobila, ale może panikuję-w sumie to dopiero 3 dzien po zabiegu ...bo ja wciaz mam takie buraki na policzkach-i ta świeżutka piekna skóra tez ma taki kolor
![]() ![]() ![]() Nie możesz znaleźć tego w salonach, bo większośc osób robi green peel (który zreszta jest droższy od Jadwigi ![]() ![]() Twarzy po prostu nie nalezy myc do czasu az nastapi złuszczenie (ani glowy-żeby sobie wody na twarz nie nachlapać) w przypadku peelingu powierzchniowego luszczenie otrąbkowe trwa nawet do 21 dni (w przypadku pelingu powierzchniowego normalnie pielegnuje się cere-tak jak na codzień-nie ma żadnych obostrzeń co do niemycia twarzy itp)- a w przypadku glębokiego ok 7-10 dni ![]() mam nadzieje, że odpowiedziałam na twoje pytania-w razie czego pytaj ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1665 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1666 |
Zakorzenienie
|
Dziewczyny chciałam zakomunikować -> http://www.clarena.pl/cms/?__page_id=640 capnęłam kilka próbek i jestem mega-zadowolona ; o
![]()
![]() |
#1667 |
Zakorzenienie
|
a od jak dawna stosujesz? sa już jakieś widoczne efekty? jak działa ten krem?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1668 |
Raczkowanie
|
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Ten peeling jest super ![]() Juz jestem w kocowej fazie łuszczenia ![]() ![]() ![]() Jestem szczęsliwa i wiem, że na jesieni zrobię sobie głęboki na czolo ![]() w poiedziałek wam zdjęcia wrzucę z 5 dnia łuszczenia jesli chcecie zobaczyć ![]() Jestem, mega zadowolona-z czystym sumieniem moge polecić ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1669 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
![]() |
#1670 |
Wtajemniczenie
|
effulla, wystarczy że spojrzysz kilka postów wyżej ... Młódka miała robiony tydzień temu Polski Peeling Ziołowy Jadwigi o czym napisała, zamieściła także zdjęcia!
bianca8333, ale tą mikrodermabrazję to raczej na suchej skórze buźki nie można robić? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1671 |
Przyczajenie
|
Witam, dziewczyny czy z czymś takim można sobie jakoś poradzić? Są to blizny i przebarwienia potrądzikowe Co polecacie ? Mam tłustą cerę i 30 lat,proszę o rady
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1672 |
Wtajemniczenie
|
madzia026, można sobie poradzić ale dopiero jesienią. lato nie jest najlepszym czasem dla kuracji dermatologicznych czy kosmetycznych zabiegów.
najlepsze wg mnie jest głębokie złuszczanie naskórka, np. peeling ziołowy jadwigi lub kwasy aha. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1673 |
Wtajemniczenie
|
weszłam tu żeby poczytać o green peel a tymczasem w oczy rzucił się ten peeling ziołowy
![]() jak tylko przyjdzie wrzesień to od razu decyduje się na głębokie złuszczanie - mam mnóstwo dziurek po wągrach, ponadto skóra na brodzie u rzuchwie jest nierówna, taka bruzdowata ![]() i teraz pytanie - czy ktoś może napisać który z tych dwóch peelingów byłby skuteczniejszy? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1674 |
Wtajemniczenie
|
fifiorek, jak można poczytać kilka postów powyżej jest wiele plusów dla peelingu ziołowego - jest głębszy i dokładniejszy, a przy tańszy od green peelu ... nie miałam jeszcze styczności z żadnymi peelingami ani kwasami na twarzy, ale od jesieni zacznę ostrą walkę z przebarwieniami i bliznami
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1675 |
Przyczajenie
|
A jak usunąć najlepiej takie wgłębienie, co mam nad okiem,chyba ślad po ospie. Własciwie chciałbym zrobić tylko to konretne miejsce, bo żadnych innych kłopotów nie mam. Jaka jest najlepsza metoda na usunięcie tego? Czy dobrym pomysłem byłaby dermabrazja miejscowa(nie mylić z mikrodermabrazją)?
Edytowane przez moneys Czas edycji: 2010-06-27 o 23:11 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1676 |
Raczkowanie
|
zamieszczam wam zdjęcie jak zaawansowana jest faza łuszczenia 5 dnia po peelingu (chciałam zaznaczyć ,że ja miałam ten peeling robiony na średniogleboki a nie glęboki (7 minut masażu)
https://wizaz.pl/forum/picture.php?a...ictureid=66587 powiem wam, że ja juz jestem po wszystkim i jestem mega zadowolona ![]() Wczesniej głownym moim problemem bylo to, że mialam strasznie taka zwartą skóre i nie dało sie usuwać z niej zaskórników, bo one i tak zawsze w jakiejś częsci zostawały ...od wyciskania-nieskutecznego-robiły sie straaaaszne blizny ![]() ![]() ![]() Jesli bedziecie chcialy za kilka dni zrobie wam zdjęcie jak wyglada twarz juz po wszystkim zebyście mogly zobaczyc końcowy efekt Jesli macie jakies pytania pytajcie-chetnie podziele się tym doswiadczeniem ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1677 |
Wtajemniczenie
|
Młódka, daj zdjęcie aktualnego wyglądu!
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#1678 |
Raczkowanie
|
Ja byłam na 6 zabiegach mikrodermabrazji diamentowej.
Moim problemem było (i wciąż jest) wiele małych blizn po trądziku, zwłaszcza na policzkach. Pod makijażem ich prawie nie widać, ale jednak są moim kompleksem. Blizny spłyciły się znacząco, skóra zrobiła się gładsza i lepiej odżywiona. Jednak byłam zawiedziona, ponieważ na początku kosmetyczka powiedziała, że po 5ciu zabiegach powinnam wyglądać dużo lepiej, natomiast teraz wiem, że będę potrzebowała kolejnych 5ciu aby zbliżyć się do wymarzonej gładkości. Zrobię je po wakacjach. Koszt jednego zabiegu mikro - 140 zl. W pakiecie 5 zabiegów wyniosło mnie 580 zl.
![]() |
#1679 |
Zadomowienie
|
Dziewczynki, wiem, że jesteście ekspertkami w dziedzinie blizn i przebarwień dlatego się do Was zwracam.
Koleżanka ma na nogach wrastające włoski i je wyciska (głupia ![]()
![]() |
#1680 |
Raczkowanie
|
Macie porównanie peelingu Jadwigi i cosmelanu? Zastanawiam się który zabieg jest lepszy na spłycenie blizn, przebarwienia itp
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 07:41.