|
Notka |
|
Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#3181 |
Zadomowienie
|
Dot.: gdzie urządzić wesele w Ostrowcu Św.
Nie nie planuje isc na cmentarz!
![]() Ja marze o długich rzęsach ![]() ![]() Czy któraś ma jakieś uwagi dotyczące salonu Ewa na Waryńskiego, bo ja planuje sie tam umówić..? kazda jest napewno cenna ![]()
http://www.suwaczek.pl/cache/294fb9d287.png Przeznaczenie rozdaje karty, my tylko w nie gramy.. http://s4.suwaczek.com/20091003040114.png Bo KTOŚ sprawia, że ten uśmiech się pojawia ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3182 |
Zadomowienie
|
olajka byłam za starszą na weselu w sierpniu,gdzie pan młody nie miał taty(tylko to trochę inna sytuacja bo żyje ale nie utrzymuje kontaktu) i wtedy błogosławił go dziadek. I nikt nic nie mówił tzn. nie komentował.
Natomiast jeżli choci o zmarłych rodziców to po ślubie moja cioteczna siostra pojechała z mężem na cmentarz do swojego taty i zapalili świeczkę. I opowiadała później, że spotkali tam inna parę młodą i złożyli sobie zyczenia nawet ![]() A co do wesela to normalnie były podziękowania tyle,że mieli taką fajną bardzo miłą piosenkę. Nic w stylu "cudownych rodziców....."Jak sobie tytuł przypomnę to napiszę. I pomyslec trzeba o rzęskach...kto wie?? może się skuszę?? ![]() Andromedaa Mojej znajomej mama jest na Paskach ta panią od" trudnych spraw" ![]() gorzata9 nic się o kwiaty nie martw. I tak w chłodni są przedszymywane więc myślę, ze to my sie powinnyśmy martwić żeby nam nie padły jak będzie gorąco. katalinka17 właśnie chyba nie da się wysłać zdjęć. |
![]() ![]() |
![]() |
#3183 |
Zakorzenienie
|
olajka "Nie nie planuje isc na cmentarz!
![]() A u nas ma to wyglądać tak (po rozmowie z narzeczonym) on jak już wyjedzie z domu to po drodze zajedzie na cmentarz zostawia kwiaty zapala świeczke i dopiero jedze do mnie a oboje razem jedziemy przed poprawinami rano, ponieważ mieszkamy od siebie jakies 70 km więc niemam jak pojechać w dzień ślubu, a na błogosławieństwi do będzie jego chrzesta błogosławić, co do podziękowań najpierw podziękujemy rodzicom a do tańca poprosimy chrzestną. Tż jest zrzyty z chrzęstno i swierdziliśmy że tak bedzie najlepiej. |
![]() ![]() |
![]() |
#3184 |
Zadomowienie
|
Kinga, bardzo mi się podoba ten pomysł z cmentarzem...dla twojego tżta na pewno bedzie ważne by w samotności pobyć chwilę z bliską osobą.
|
![]() ![]() |
![]() |
#3185 |
Rozeznanie
|
A propos kosmetyczki... to dostałam od koleżanki namiary na tą panią Gabrysię z salonu na Iłżeckiej, jeśli ktoś byłby zainteresowany
![]()
#3186 |
Rozeznanie
|
Znalazłam coś na temat salonu Ewa, bo zdaje się, że któraś z dziewczyn szukała opinii...
![]() https://wizaz.pl/forum/showthread.php?p=6390618
#3187 |
Raczkowanie
|
A co z nazwiskiem po slubie?
#3188 |
Raczkowanie
|
Ja planuję mieć dwa nazwiska. Zostawić swoje i dodać przyszłego męża. Tylko nie wiem jak to w praktyce wyjdzie
![]() Rozpisujecie się dziewczyny strasznie ![]() ![]()
#3189 |
Raczkowanie
|
A ja bym chciała pozostać przy swoim i na dodatek namówić przyszłego męża na moje!!!
![]() ![]() Edytowane przez blancanet Czas edycji: 2009-01-09 o 07:50 |
![]() ![]() |
![]() |
#3190 |
Zakorzenienie
|
Ja też myślałam o dwóch nazwiskach ale pewnie skończy się tak, że będę miała tylko męża
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3191 |
Raczkowanie
|
Andromedaa zdaję się, że planujesz ślub na Piaskach jaki jest wasz termin, bo nasz na 2010 i nie wiem czy już trzeba rezerwować i pytanie do wszytskich może głupie ale je i tak zadam, czy jeśli już pójdę do księdza to czy od razu płaci się całość czy to jakoś tak jest, ze teraz coś i potem przed ślubem resztę...???
|
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#3192 |
Raczkowanie
|
olajka byłam przed studniówką w tym salonie i byłam zadowolona
![]() co do tych wizyt na cmentarzu to my też jakoś to będziemy musieli zrobić ale jeszcze niewiem jak. Jeśli chodzi o nazwisko to ja zamierzam ''przejąć'' od męża ![]() blancanet szczerze powiedziawszy niewiem ale wydaje mi się że wpłacasz wszystko od razu ale mnie bardzo ciekawi ile! bo niewiem ile ksiądz na ogrodach może zawołać http://suwaczki.slub-wesele.pl/20100821310217.html |
![]() ![]() |
![]() |
#3193 |
Raczkowanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#3194 |
Raczkowanie
|
U mnie w Stąporkowie za ślub na 2009 rok wołają 750 zł. Oczywiście sam ksiądz. Jeszcze Organistka 200 zł i ubranie kościoła też ok 200 zł. Aż strach pomyśleć jak podskoczy cena za samą mszę, którą ksiądz ma obowiązek przeprowadzić za darmo!!!!
#3195 | |
Wtajemniczenie
|
Ja też będę miała podwójne nazwisko. Kiedyś nawet nie brałam innej opcji pod uwagę, ale teraz się zastanawiam czy te dwa nazwiska pasują do siebie no i co bedzie z różnymi drukami do wypełnienia, bo to będzie w sumie 23 literki
![]() Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3196 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3198 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#3199 |
Raczkowanie
|
Ja też bym tak chciała zrobić, ale boje się, że ksiądz na mszy ślubnej narobi nam wstydu na kazaniu albo na kazaniu w niedziele. Juz tak kilka razy było, że na ślubie dziwne kazania mówił, albo potem w niedziele. Niby bez nazwisk, ale taka mała miejscowość to i tak każdy wie o kogo chodzi.
Ręce normalnie opadaja ![]()
#3200 |
Zakorzenienie
|
Ja jeszcze w sprawach kościelnych się nie orientowałam ale wiem że na wsi ksiądz bierze mniej i w dodatku takich głupich wymogów nie ma jak poradnia małżeńska. A jeśli chodzi o nazwisko to przyjmuję nazwisko mojego przyszłego męża bo ma bardzo ładne a moje i jego jako dwa nie pasują do siebie.Owszem spotkałam się z tym że facet przyjął nazwisko żony, można tak zrobić jeśli nazwisko faceta ma nieładne brzmienie i on godzi się na taka zmianę ale z tego co wiem faceci takiej zamiany nie chcą bo pewnie myślą, że im korona z głowy spadnie
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3201 |
Raczkowanie
|
Mnie będzie udzielał slubu ksiądz z rodziny, więc jestem bezpieczna, ze nic nie powie niestosownego do okoliczności. Ale mam znów broblem taki, ze w mojej parafi nie chce się zgodzić na taką sytuację mój ksiądz proboszcz, momo, ze dostał dokumenty odpowiednie od tamtego księdza, który nam będzie udzielał ślubu. Więc chyba będziemy brali slub w całkiem innej parafi niz jestem ja i mój narzeczony
|
![]() ![]() |
![]() |
#3202 |
Wtajemniczenie
|
Nam też będzie udzielał ślubu znajomy ksiądz. Jest przyjacielem rodziny narzeczonego i poprzednio był proboszczem w jego parafii, dlatego też zdecydowaliśmy się na ślub tam, bo mój proboszcz na pewno by się na to nie zgodził
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3203 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() Też właśnie szukaliśmy czegoś oryginalnego, bo "Cudownych rodziców mam" jest już oklepane;/ |
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#3204 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#3205 | |
Wtajemniczenie
|
Widzę, że nie można Was ani na chwilę zostawić, tak się rozpisałyście, że nie nadążam za Wami
![]() Cytat:
![]() ![]() Mam pytanie do dziewczyn, które brały ślub w parafii św.Michała. Jak wyglądały koszty ślubu u Was??? Ile Was to wszystko wyniosło??? Dodam jeszcze, że to nie jest moja parafia, ani parafia narzeczonego. Kolejna sprawa to zmiana nazwiska po ślubie. Zdecydowałam, że przyjmę nazwisko męża ![]() ![]() ![]() Jeśli chodzi o błogosławieństwo w przypadku, gdy jedno z rodziców nie żyje, to powiem tak. Znajoma była na ślubie i na weselu (widziałam płytę) gdzie taka sytuacja miała miejsce. Moment błogosławieństwa wyglądał tak, że zamiast ojca pana młodego, błogosławił mu dziadek, mama i dodatkowo babcia. Z kolei pani młodej oboje rodziców i również dziadkowie. Nikt nic nie mówił, nie komentował i źle na to nie patrzył. ![]()
Razem od 14.02.2006 Mąż i żona 26.09.2009 Mama Aniołków [*]14.02.2010[*]15.01.2011 Maja jest już z nami ![]() 08.04.2012 Edytowane przez michel82 Czas edycji: 2009-01-09 o 13:19 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3206 |
Raczkowanie
|
Dziewczyny, porusze jeszcze kwestię prezentów dla rodziców...bo myślałam o takich rzezbionych ksiegach z naszym wspolnym zdjeciem i podziekowaniami...tylko ze rodzice mojego narzeczonego maja juz dwie takie (moj narzeczony ma dwie siostry ktore wyszly juz za maz), moi takiej jeszcze n9e maja. Podobaja mi sie bardzo te ksiegi, do tego moze jeszcze kwiaty....no nie wiem...myslalyscie o tym?? macie jakies ciekawe pomysly??
|
![]() ![]() |
![]() |
#3207 |
Raczkowanie
|
Pierwsze słyszę o tym, żeby płacić księdzu przy zamawianiu terminu i godziny ślubu
![]() ![]() O to fajnie tez tak chciałam zrobić bo nasz ślub jest w 2010 więc zapłacimy za półtora roku ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3208 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
blancanet, tak zgadza się, mój ślub odbędzie się 22 sierpnia 2009 w kościele na Piaskach ![]() Jeśli chodzi o płatności za ślub, to nic na razie nie wpłacaliśmy, nie przypominam sobie nawet, aby ksiądz poruszał takowy temat. Myślę sobie jednak, że gdy przyjdzie nam zapłacić, to nie będziemy się bawić w żadne raty, tylko zrobimy to jednorazowo ![]() a jaki jest Twój termin ślubu?
![]() |
#3209 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#3210 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() A co do wzrostu cen to różnie to może być. Jeśli to "co łaska" jest jakoś odgórnie określone no to trzeba się i z tym liczyć. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 09:06.