Ostrowieckie Panny Młode cz. I :) - Strona 109 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne

Notka

Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2009-01-10, 07:13   #3241
mehja
Zakorzenienie

Dot.: gdzie urządzić wesele w Ostrowcu Św.

Cytat:
Napisane przez waniliaania2009 Pokaż wiadomość
na obraczki z brylancikami nalezy uwazac bo oczka rzeczewiscie wypadaja, znam kilka osob co im wypadly
zapytam jeszcze złotnika co o tym myśli, czy często przychodzą z reklamacjami ludzie. Niektórym wypadnie, innym nie. Te osoby którym wypadły miały potem jakieś problemy, że nie dało się z powrotem tych kamyczków umieścić itp.? Jak ty wygrzebałaś taką starą wypowiedź

Niniuska ładny avatorek

Edytowane przez mehja
Czas edycji: 2009-01-10 o 07:16
mehja jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-01-10, 08:51   #3242
waniliaania2009
Wtajemniczenie

gdzie urządzić wesele w Ostrowcu Św.

Cytat:
Napisane przez mehja Pokaż wiadomość
zapytam jeszcze złotnika co o tym myśli, czy często przychodzą z reklamacjami ludzie. Niektórym wypadnie, innym nie. Te osoby którym wypadły miały potem jakieś problemy, że nie dało się z powrotem tych kamyczków umieścić itp.? Jak ty wygrzebałaś taką starą wypowiedź

stara wiadomosc znalazlam, poniewaz poszukiwalam fioletowych bukierow, ktore wydaje mi sie ze widzilam na naszym forum.
A co do obraczek sama takie wybralam, ale kilka osob mi odradzilo. Moja siostra byla na weselu i wlasnie dziewczynie ktora miala taka obraczke wypadl podczas zabawy brylancik. Wszyscy goscie szukali ale nikt nie znalazl.
Podobno bylo wiecej takich przypadkow. Wiadomo nie zawsze musi tak byc. Ale sie troszke tego przestraszylam, bo w koncu obraczka jest na cale zycie, a jak zginie brylancik to niestety trzeba sobie kupic nowy bo nie wiem czy daloby sie reklamowac....no moze jaklby ktos mial takie szczescie ze by go znalazl ale to naprawde male oczko

Ktora z was juz byla na makijazu probnym i moze polecic mi kosmetyczke? zalezy mi na leciutkim makijazu- zastanawiam sie tez nad sztucznymi rzesami, ale nie wiem czy to nie ryzykowne- bo co by bylo jaklby odpadly? nigdy nie mialam sztucznych rzes....

Edytowane przez Taverney
Czas edycji: 2009-01-11 o 14:54 Powód: post pod postem
waniliaania2009 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-01-10, 09:28   #3243
blancanet
Raczkowanie

Cześć dziewczyny, organizacja na 2010 powoli daje mi sie we znaki, wszytskie zespoły pozajmowane,wolny termin ma komfort ale jak weszłam na ich stronę to chyba taki sobie mało rozrywkowy tzn. jakoś tak nie ma w nich życia...Możecie mi kogoś polecić ( poza Sukces, Riva band, orionem bo Ci zajeci ).Proszę pomóżcie
blancanet jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-01-10, 10:33   #3244
przeddzidzie
Raczkowanie

Ja polecam zespół Fair Play z Końskich. Grają na żywo na instrumentach, śpiewa dziewczyna, można dogadać z nimi repertuar. Ale zespół jest dla osób, które nie lubią typowej weselnej muzyki To znaczy np dla mnie bo jakby mi ktoś zaśpiewał na weselu "majteczki w kropeczki" to bym zabiła!!! Oczywiście wszystko jest kwestią dogadania, pewnie jak sie chce to i takie utwory graja
Stary 2009-01-10, 10:34   #3245
kasiuni_a
Wtajemniczenie

Blancanet ja niestety nie bardzo orientuję się w tych zespołach (ja mam z Końskich i sama niewiele o nich wiem) więc Ci nie pomogę, ale z tego co zauważyłam tu na forum to Komfort jest bardzo polecanym zespołem.

Mel B 14/14 +
kasiuni_a jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-01-10, 11:50   #3246
mehja
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez blancanet Pokaż wiadomość
Cześć dziewczyny, organizacja na 2010 powoli daje mi sie we znaki, wszytskie zespoły pozajmowane,wolny termin ma komfort ale jak weszłam na ich stronę to chyba taki sobie mało rozrywkowy tzn. jakoś tak nie ma w nich życia...Możecie mi kogoś polecić ( poza Sukces, Riva band, orionem bo Ci zajeci ).Proszę pomóżcie
Ja mam zespół Komfort i uwierz, to bardzo rozrywkowy zespół Strona ma czarną i smutną kolorystykę bo gitarzysta, który ją zresztą robił, grał wcześniej w rockowym, ostrowieckim zespole. Ale mogę ci z czystym sumieniem polecić też zespół Rytm, uważam że jest lepszy niż Sukces i Riva Band.
Stary 2009-01-10, 15:41   #3247
julla987
Przyczajenie

Skoro Rytm i Komfort są lepsze od Sukcesu i Riva Band, to czego mają wolne terminy, zaś Sukces i Riva Band mają wszystko pozajmowane?
julla987 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2009-01-10, 16:33   #3248
nefeli
Raczkowanie

wracając jeszcze do obrączek chciałam Was spytać czy myślałyście już o grawerze? Slyszałam że ktoś zrobił sobie grawer na zewnątrz obrączki, ale pewnie z czasem się on wytrze. Co macie zamiar wygrawerować na obraczkach? standardowo imie i data czymoze cos innego? ja myslalam o czyms innym ale sama nie wiem jeszcze dokładnie co... może cos poradzicie
nefeli jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-01-10, 16:46   #3249
mehja
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez julla987 Pokaż wiadomość
Skoro Rytm i Komfort są lepsze od Sukcesu i Riva Band, to czego mają wolne terminy, zaś Sukces i Riva Band mają wszystko pozajmowane?
Ja wcale nie napisałam, że Rytm ma wolny termin tylko, że polecam ten zespół. i wcale nie napisałam, że uważam Komfort za lepszy od Sukcesu i Riva Band. Przeczytaj jeszcze raz mojego posta zanim zaatakujesz bezzasadnie. Poza tym Riva Band nie mają wszystkiego pozajmowanego na 2010 rok a o tym była mowa

Edytowane przez mehja
Czas edycji: 2009-01-10 o 16:56
Stary 2009-01-10, 16:55   #3250
katalinka17
Zadomowienie

Cytat:

Mnie zespół Sukces nie przypadł do gustu, no ale cóż, ja jestem wybredna
Nie ma więc reguły, każdemu podoba się coś innego.
Skoro tyle dziewczyn chwali zespół Komfort to widocznie musi być niezły

SYN
katalinka17 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-01-10, 17:09   #3251
aniaa22
Zakorzenienie

cześć dziewczyny.

strasznie ciężko za Wami nadążyć

w piątek zamówiłam suknię strasznie się cieszę bo wszędzie mi mówili że to już ostatni dzwonek żeby zdążyć na czerwiec. no i moja mama zamówiła już nam godzinę ślubu więc teraz jestem już spokojniejsza

mam tylko problem z butami żadne mi się nie podobają a pod koniec marca muszę już je mieć na przymiarki sukni.
aniaa22 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-01-10, 17:23   #3252
katalinka17
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez aniaa22 Pokaż wiadomość
cześć dziewczyny.

strasznie ciężko za Wami nadążyć

w piątek zamówiłam suknię strasznie się cieszę bo wszędzie mi mówili że to już ostatni dzwonek żeby zdążyć na czerwiec. no i moja mama zamówiła już nam godzinę ślubu więc teraz jestem już spokojniejsza

mam tylko problem z butami żadne mi się nie podobają a pod koniec marca muszę już je mieć na przymiarki sukni.

Aniu gratuluję zakupu sukni, pochwal się nam!

SYN
Stary 2009-01-10, 17:28   #3253
przeddzidzie
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez kasiuni_a Pokaż wiadomość
Blancanet ja niestety nie bardzo orientuję się w tych zespołach (ja mam z Końskich i sama niewiele o nich wiem) więc Ci nie pomogę, ale z tego co zauważyłam tu na forum to Komfort jest bardzo polecanym zespołem.
jaki zespół z Końskich masz? Znaczy jak się nazywa??
ja byłam na weselu na którym grał zespół Riva Band i wcale mi się nie podobało. Cały czas przerwy 'na jednego' i zabawy w kółeczku i 'łapiemy się za rączki' Sprawa gustu, ale ja bym ich nie chciała na swoim ślubie. Nie wiem czemu wszyscy ich tak chwalą. Być może trafiłam akurat na ich gorszą formę tamtego dnia....
Stary 2009-01-10, 17:31   #3254
kasiuni_a
Wtajemniczenie

No właśnie Aniu, proszę wkleić zdjęcie

Przeddzidzie ja mam inny zespół niż Ty, tzn. przeczytałam że masz Fair Play, a ja mam Joker. Trochę z przypadku i nie za wiele wiem o nich

Mel B 14/14 +

Edytowane przez kasiuni_a
Czas edycji: 2009-01-10 o 17:35 Powód: dopisek
kasiuni_a jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-01-10, 17:39   #3255
przeddzidzie
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez kasiuni_a Pokaż wiadomość
Przeddzidzie ja mam inny zespół niż Ty, tzn. przeczytałam że masz Fair Play, a ja mam Joker. Trochę z przypadku i nie za wiele wiem o nich
Myślałam, że może będę mogła Ci pomóc, ale niestety zespołu Joker nie znam, prawdę mówiąc pierwsze słyszę, ale popytam może ktoś ich znam i Cię pocieszę
Stary 2009-01-10, 17:42   #3256
julla987
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez przeddzidzie Pokaż wiadomość
jaki zespół z Końskich masz? Znaczy jak się nazywa??
ja byłam na weselu na którym grał zespół Riva Band i wcale mi się nie podobało. Cały czas przerwy 'na jednego' i zabawy w kółeczku i 'łapiemy się za rączki' Sprawa gustu, ale ja bym ich nie chciała na swoim ślubie. Nie wiem czemu wszyscy ich tak chwalą. Być może trafiłam akurat na ich gorszą formę tamtego dnia....

Mam pytanie czy na pewno chodzi o zespół Riva Band (chodzi o wesele, na którym byłaś)
ponieważ ten zespół grał w mojej rodzinie w ostatnich trzech latach cztery wesela i nigdy nie grali na jednego, ani nie robili zabaw typu trzymamy się za rączki.
Niestety mnie się nie powiodło wynająć tego zespołu, ani zespołu Sukces ponieważ nie dopasowałam terminu do sali. To co piszesz nie pasuje mi do tego zespołu. Może bawiłaś się przy innym zespole o bliskoznacznej nazwie.
Stary 2009-01-10, 17:45   #3257
przeddzidzie
Raczkowanie

Cytat:
Mam pytanie czy na pewno chodzi o zespół Riva Band (chodzi o wesele, na którym byłaś)
ponieważ ten zespół grał w mojej rodzinie w ostatnich trzech latach cztery wesela i nigdy nie grali na jednego, ani nie robili zabaw typu trzymamy się za rączki.
Niestety mnie się nie powiodło wynająć tego zespołu, ani zespołu Sukces ponieważ nie dopasowałam terminu do sali. To co piszesz nie pasuje mi do tego zespołu. Może bawiłaś się przy innym zespole o bliskoznacznej nazwie.
na 100% był to zespół Riva Band bo mam zdjęcia i na bębnie napisana jest nazwa i plakat rozciągnięty nad zespołem Mówię, że może trafiłam na ich gorszą formę. Ale był sporo "idziemy na jednego" a na parkiecie cały czas było "łapiemy się za rączki" i tak w kółko....
Stary 2009-01-10, 17:48   #3258
julla987
Przyczajenie

No to na pewno nie był zespół zespół Riva band ponieważ oni nie grają z perkusją. Już wszystko jasne. Bawiłaś się przy innym zespole. Zespół Riva Band ma swoją stronkę www.rivaband.pl
Stary 2009-01-10, 18:17   #3259
Elsi81
Zakorzenienie

Ja jak szukałam zespołu to najbardziej do gustu z Końskich przypadł mi zespół 'Kwant' ale jeden termin w sierpniu mieli wolny na ten rok.Odsłuchałam ich piosenki na wrzucie i muszę powiedzieć, że wokal klientki która tam śpiewa jest super.

...Po każdym dniu postaw kropkę, odwróć kartkę i zacznij na nowo...

Edytowane przez Elsi81
Czas edycji: 2009-01-10 o 18:19
Elsi81 jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2009-01-10, 18:40   #3260
PORADA
Raczkowanie

Potwierdzam to nie mogła być Riva!Oni nie mają plakatu rozciągniętego nad zespołem.Jeśli już to reklamę świetlną stojącą na dole,pod klawiszami.A z własnego doświadczenia znam kapele które podszywają się pod dobre i renomowane zespoły.
PORADA jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-01-10, 18:55   #3261
katalinka17
Zadomowienie

Julla widzę, że jesteś wielką fanką Riva Bandu, w każdym poście tylko o nich

PORADA o jakim doświadczeniu mówisz?

SYN
Stary 2009-01-10, 18:57   #3262
PORADA
Raczkowanie

Znam "branżę ślubną "od kuchni,nie jedno widziałam i nie jedno słyszałam.Chętnie służę pomocą!
Stary 2009-01-10, 19:09   #3263
julla987
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez katalinka17 Pokaż wiadomość
Julla widzę, że jesteś wielką fanką Riva Bandu, w każdym poście tylko o nich

PORADA o jakim doświadczeniu mówisz?

Masz rację. Uważam za największą moją porażkę niedobranie terminu. W efekcie brak ulubionego zespołu. Moja cała rodzina uważa, że z nimi jest fantastyczna zabawa. Może gdybym nie bywała na weselach, gdzie oni grają, myślałabym inaczej. Super jest też zespół Sukces. Niestety też bardzo oblegany. Więc cóż. nie martwię się co będzie, ale same wiecie, że żal czegoś dobrego i sprawdzonego.
Stary 2009-01-10, 19:35   #3264
aga2428
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez PORADA Pokaż wiadomość
Znam "branżę ślubną "od kuchni,nie jedno widziałam i nie jedno słyszałam.Chętnie służę pomocą!
Witam !a jaką sale i zespół mozesz polecic ?I jak to jest z kosztami?My chcemy tak na 2010 zarezerwować sale i zespół .
aga2428 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-01-10, 19:52   #3265
przeddzidzie
Raczkowanie

Cytat:
No to na pewno nie był zespół zespół Riva band ponieważ oni nie grają z perkusją. Już wszystko jasne. Bawiłaś się przy innym zespole. Zespół Riva Band ma swoją stronkę www.rivaband.pl
Zwracam honor, rzeczywiście nie było perkusji i rozwieszonego plakatu tylko świecąca reklama ale to jest zdjęcie z nazwą zespołu, który grał na weselu, na którym byłam. Jest to wycięty kawałek z naszego zdjęcia. Chyba teraz nie będzie wątpliwości jaki to zespół. To był jakiś czas temu dlatego pewne szczegóły mi uciekły... Wesele odbyło się 14. 04. 2007 roku, przynajmniej taka data jest ze zdjęcia.
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg IMG_0021.jpg (31,8 KB, 25 załadowań)

Edytowane przez przeddzidzie
Czas edycji: 2009-01-10 o 19:56
przeddzidzie jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-01-10, 20:04   #3266
PORADA
Raczkowanie

aga2428 to wszystko zależy od tego na co jesteś przygotowana.Ma być sala na 60-80 osób(np:Smyków- góra,Malpol na Kilińskiego)czy coś większego na 100-120(np:Venus,pałacyk.Pasj a).A czy to ma być od talerzyka czy sami chcecie robić.Co do kapel to czego od nich oczekujesz:mają grać na żywo,czy kapela diskopolowa?
Musicie się raczej szybko zorganizować,bo 2010 jest już bardzo "oblegany"nawet w kościołach.A szczególnie miesiące letnie.
Stary 2009-01-10, 20:07   #3267
katalinka17
Zadomowienie

Strona zespołu rivaband i tego z plakatu jest taka sama.
Wniosek sam się nasuwa....

SYN
Stary 2009-01-10, 20:14   #3268
aga2428
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez PORADA Pokaż wiadomość
aga2428 to wszystko zależy od tego na co jesteś przygotowana.Ma być sala na 60-80 osób(np:Smyków- góra,Malpol na Kilińskiego)czy coś większego na 100-120(np:Venus,pałacyk.Pasj a).A czy to ma być od talerzyka czy sami chcecie robić.Co do kapel to czego od nich oczekujesz:mają grać na żywo,czy kapela diskopolowa?
Musicie się raczej szybko zorganizować,bo 2010 jest już bardzo "oblegany"nawet w kościołach.A szczególnie miesiące letnie.
Myslimy tak ok 100-120 osób.Chcemy miec juz wszystko w lokalu.A zespół musi grac na zywo i cos nowoczesnego tylko nie disco polo.
Stary 2009-01-10, 20:16   #3269
PORADA
Raczkowanie

O gustach się nie dyskutuje,więc jeśli ci się nie podobało to nikt i nic cię do nich nie przekona.Myślę,że nie mogli sobie pozwolić na to by co chwila robić przerwy,bo młodzi by interweniowali ,a to oni płacą.
Stary 2009-01-10, 20:18   #3270
aga2428
Przyczajenie

U nas jest taki problem ze oboje pracujemy za granica i dopiero w lipcu przyjedziemy na urlop.Jak myslicie mamy szanse cos jeszcze znalezsc na 2010 ?
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Forum ślubne

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości