|
Notka |
|
Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#3301 |
Zakorzenienie
|
Dot.: gdzie urządzić wesele w Ostrowcu Św.
Olajka jakie znow 2 pierscionki zareczynowe?
![]() Edytowane przez justys1358 Czas edycji: 2009-01-12 o 12:57 Powód: dopisek |
![]() ![]() |
![]() |
#3302 |
Zadomowienie
|
[font="comic sans ms"]szukam mercedesa kompressora do wynajęcia na ślub interesuje mnie kolor srebrny!!!!! Może byc taki
![]() ![]() ![]()
http://www.suwaczek.pl/cache/294fb9d287.png Przeznaczenie rozdaje karty, my tylko w nie gramy.. http://s4.suwaczek.com/20091003040114.png Bo KTOŚ sprawia, że ten uśmiech się pojawia ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Edytowane przez olajka Czas edycji: 2009-01-12 o 13:00 |
![]() ![]() |
![]() |
#3303 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]()
http://www.suwaczek.pl/cache/294fb9d287.png Przeznaczenie rozdaje karty, my tylko w nie gramy.. http://s4.suwaczek.com/20091003040114.png Bo KTOŚ sprawia, że ten uśmiech się pojawia ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3304 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
No właśnie jakie dwa pierścionki ![]() ![]() ![]() ![]() Ja mam jeden pierścionek ![]() ![]() ![]() ![]() Ja wcale tego nie żałuję, że właśnie tak było. Chcieliśmy to zrobić po swojemu i tak zrobiliśmy.
![]() |
#3305 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]()
![]() |
#3306 |
Zadomowienie
|
Dla mnie 2 pierścionki to przesada...po co?Przecież to tylko symbol. Chyba, że drugi raz klękał i się przy nich oświadczał...ale...ja nie kumam idei zaręczyn oficjalnych, jasne, przychodzi się do rodziców z kwiatami alkoholem, ale przecież i tak powiedziało się TAK, więc to raczej w kwestii " informacyjnej".
Może i niektórzy przykładają wagę do takich przedmiotów, może w niektórych rodzinach to taka tradycja.Mnie się to nie podoba, widocznie jestem staroświecka ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3307 |
Zakorzenienie
|
Ja tak własnie sie zastanawiałam nad 2 pierscionkami, bo nie chciałam jeszcze oficjalnych zareczyn bo dla mnie to taka szopka. Wiec na tych naszych byłby jeden, a na oficjalnych drugi, P. oswiadczył mi sie niespodziewanie. A na wielkanoc zrobilismy oficjalne, oddałam mu piersiconek na noc, by jako tako to wygladało głownie dla rodziców moich, wiec tradycyjnie przyszedł z kwiatami dla mnie i mamy, flaszka dla taty, potem "poprosił" o reke moja, rodzice powiedzieli tak,odwiazałam pierscionek, P.kleknał powiedział ponownie przepiekne słowa, ponownie zapytał sie czy zostane jego zona, ponownie odp.tak i tak to było na oficjalnych.
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
![]() |
#3308 |
Raczkowanie
|
Byłam dzisiaj oglądać tą nowa sale w Jacentowie
![]()
#3309 |
Zakorzenienie
|
Daisy89
w którym miejscu jest ta sala?przed Magnatem? |
![]() ![]() |
![]() |
#3310 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Tak dokładnie ta ![]()
![]() |
#3311 |
Wtajemniczenie
|
Matko a co to za nowe wynalazaki z tymi dwoma pierścionkami
![]() No i tak jak Katalinka nie rozumiem tej idei oficjalnych zaręczyn. Wiem, że dla niektórych dziewczyn to ważny moment i rozumiem że się to jeszcze praktykuje, ale dla mnie to wygląda jak jakieś przedstawienie. Spotkanie owszem było, były kwiaty i alkohol, ale wszyscy już dawno o zaręczynach wiedzieli i nie zmuszałam chłopaka żeby przede mną przy rodzicach klękał. Edytowane przez kasiuni_a Czas edycji: 2009-01-12 o 16:09 |
![]() ![]() |
![]() |
#3312 |
Raczkowanie
|
Nigdy nie słyszałam żeby ktos miał 2 pierścionki zaręczynowe, mi wystarcza ten jeden jedyny
![]() Moj chłopak również mi sie oświadczył niespodziewanie i nie przy rodziacach, a takie spotkanie rodziców dopiero bedzie i to bedzie mialo ona charakter tylko zapoznawczy ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3313 |
Raczkowanie
|
Dziewczyny, ale się rozpisałyście, trudno za Wami nadążyć!
Co do tej"mody" z dwoma pierścionkami to pierwszy raz o tym słyszę ![]() Waniliaania2009 zgodnie z obietnicą wysyłam moje menu z "Przystani": I danie: Rosół z makaronem, II :Schab po głogowsku, ziemniaki, zestaw surówek, III: Zupa strogonow podana w chlebku, (smaczne i wygląda ciekawie, wzbudziło duże zainteresowanie) IV: Pieczeń z karczka, sos, kluski śląskie, surówka (pychotka...) V. Barszcz czerwony z krokietami Wszystkie dania gorące mogę polecić były smaczne. Bardzo dobre były też ciasta, możesz wybrać sześć rodzai, nie wiem tylko czy sami pieką czy gdzieś zamawiają. Co do tortu to także mi smakował nie był za słodki Pokoi w przystani jest 7, dla Was "apartament małżeński" oczywiście za darmo, trzy pokoje są 4 osobowe, jeden-3 osobowy i trzy 2 osobowe. W pokojach możesz umieścić sobie ile chcesz osób. Beatrice1234 co do bukietów wachlarzy to ja jestem ich fanką, bardzo mi się podobają. Sama miałam bukiet w kształcie wachlarza ![]() Dziewczyny poruszałyście kwestie piosenki dla rodziców, ja nie miałam takiej piosenki. Zrezygnowałam z niej z kilku powodów, po pierwsze wydaje mi się to trochę takie sztuczne na pokaz (rodzicom można podziękować na osobności), po drugie taka piosenka w moim przypadku wywołała by przygnębienie, moja rodzina nie jest w komplecie (mój tata zmarł kilka lat temu) ![]()
![]() ![]() ![]() Edytowane przez ewelka111 Czas edycji: 2009-01-12 o 17:28 Powód: literówka |
![]() ![]() |
![]() |
#3314 |
Raczkowanie
|
Zgadzam sie z dziewczynami ze dwa pierscionki zareczynowe to głupota. Ja mam jeden i on jest najwazniejszy, a po co drugi na druga reke zalozyc.Bez sensu naprawde. A po drugie jak mozna pisac oficjalne i nieoficjalne zareczyny, czyli co te bez rodzicow czyli nieoficjalne to malo wazne. Ja mialam zareczyny niespodzianke na imprezie urodzinowej i dla mnie to juz oficjalne są, a rodzice spotkali sie pozniej i juz wiedzieli ze po zareczynach, ja ogolnie nie chcialam tak z rodzicami tylko wlasnie we dwoje, ale i tak wyszlo inaczej bo byli znajomi i rodzenstwo moje i jego, wiec tez rodzinnie mozna powiedziec.
A mam jeszcze pytanie niewiecie moze w ktorym kosciele zaczynaja sie od 30 stycznia nauki przedmałzenskie? Edytowane przez karolina403 Czas edycji: 2009-01-12 o 17:42 |
![]() ![]() |
![]() |
#3315 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Czy w Przystani narzucaja podawane napoje np sok, cola czy mozna sobie wybrac. Czy mialas moze ognie sztuczne? Czy tort weselny jest wliczony w cene wesela czy trzeba za niego placic. Gdzie podaja tort? Aha- jaka jest cena za pokoj i czy sala jest klimatyzowana. Kolezanka mi powiedziala ze na sali nie ma kwaitow i trzeba sobie dokupic- czy to prawda? myslalam ze Przystan za ta cene organizuje juz komplteny wystroj sali ![]() Edytowane przez waniliaania2009 Czas edycji: 2009-01-12 o 20:21 |
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#3316 |
Wtajemniczenie
|
Mam pytanie do dziewczyn, które mają za sobą zakup lub mierzenie sukni. Ja wybieram się na pierwsze duże rozeznanie w najbliższy poniedziałek i na pewno musi być ze mną mama. Tyle, że podejrzewam, że niewiele mi pomoże, bo jest osobą bardzo niezdecydowaną. Będzie więc z nami też moja siostra, która znowu jest wobec wszystkiego co ze ślubem związane bardzo krytyczna i praktycznie nic jej się nie podoba. Mam jeszcze drugą siostrę, duuużo młodszą ode mnie i ją też zabiorę, bo nie chcę żeby czułą się pominięta, ale wiem że ona wogóle mi nie doradzi. No i jest jeszcze świadkowa, moja bliska koleżanka, ale jej nic nie mówiłam że się wybieram, bo pewnie byłoby jej głupio że nie zabiorę jej ze sobą. A w sumie chciałabym.
I tu właśnie jest problem. Czy taka grupa jest mi w stanie coś doradzić i naprawde pomóc? Czy jak zabiore 3 czy 4 osoby to nie wyjdzie tak, że każda będzie miała swoje zdanie i do niczego nie dojdziemy? No i czy Panie w salonach nie patrzą krzywo na taką wycieczkę robiącą zamieszanie? |
![]() ![]() |
![]() |
#3317 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#3318 |
Zadomowienie
|
Jesli chodzi o dwa pierścionki to nosi się je razem
![]() ![]() ![]() ![]() ewelka111 wiec jak to u Was bedzie wygladało? ![]()
http://www.suwaczek.pl/cache/294fb9d287.png Przeznaczenie rozdaje karty, my tylko w nie gramy.. http://s4.suwaczek.com/20091003040114.png Bo KTOŚ sprawia, że ten uśmiech się pojawia ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3319 |
Wtajemniczenie
|
Piszecie o tych dwoch pierscionkach i tak mnie dziwi. Ja dostalam jeden pierscionek na zareczynach w stylwestra tamtego roku. Trzy miesiace po tym mieslismy spotkanie z rodzicami. Pierscionek mam jeden bo nawet sobie nie wyobrazam, ze mmoj narzeczony musial by kupowac dwa- przeciez za niego zaplacil 3 tysiace...... a dwa takie pierscionki fiu fiu
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#3320 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
spoko... ja sie mojego nie pytalam ile kosztuje bo mnie to nie interesuje... mógł mi dac nawet plastik z gumy do zucia.... ale coz ![]()
![]() |
#3321 |
Zakorzenienie
|
Michel82 Ja też lubię Kadarkę
![]() Olajka ja zgadzam się z Tobą jeśli chodzi o zaręczyny to, że nie wyobrażam sobie ich bez rodziców bo ja jestem za tradycją a każdy zrobi tak jak woli.Jeśli o mnie chodzi to nasi rodzice się jeszcze nie znają i będzie to okazja do omówienia wesela i bliższego poznania bo jeszcze zaręczyn nie miałam. ![]() Kasiuni_a jeśli chodzi o ekipę przy przymierzaniu sukni to bierz mamę i przyjaciółkę skoro siostra w niczym Ci nie pomoże i jest krytycznie nastawiona do całej sytuacji.A jeśli tak nie da rady to bierz je wszystkie doradcy mogą ci coś podpowiedzieć a w ostateczności i tak weźmiesz to co Tobie się będzie podobało i w czym będzie Ci wygodniej bo ekipa tego nie może wiedzieć. |
![]() ![]() |
![]() |
#3322 |
Rozeznanie
|
ja też mam jeden pierścionek i i pierwsze słysze o dwóch, nie zależy mi na materialnych sprawach, jest jeden jedyny, mój
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3323 |
Rozeznanie
|
Olajka i Ninuska jeśli mozecie wyslijcie mi namiary na ta Metamorfoze
|
![]() ![]() |
![]() |
#3324 |
Raczkowanie
|
Dziewczyny ile płacicie za Wasze zespoły? J jeszcze jedno -wiem wiem temat wałkowany wielokrotnie, ale proszęo cierpliwość każda z nas jest na innym etapie przygotowań... Co myślicie ostatecznie o RIVA band??czy rzeczywiście robią takie długie przerwy jak ktoś tu pisał niedawno?Czy macie może jakąś płytkę z wesela żeby zobaczyc jak grają? bo na swojej stronie jest zaledwie z 5 mp3 bez możliwosci zobaczenia jak bawią gości
|
![]() ![]() |
![]() |
#3325 |
Zadomowienie
|
Ja się nie chwalę, że mam dwa..
![]() Beatrice ok nie ma sprawy ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#3326 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
3850zł za jeden dzien ![]()
![]() |
#3328 |
Raczkowanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#3329 |
Zadomowienie
|
Tak z innej beczki, dziewczyny ma któraś z was kupioną kieckę??
![]() Pochwaliłybyście się!!! |
![]() ![]() |
![]() |
#3330 |
Zadomowienie
|
2500 za dwa dni
![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:28.