|
Notka |
|
Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#3331 |
Zakorzenienie
|
Dot.: gdzie urządzić wesele w Ostrowcu Św.
3600 za dwa dni
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3332 |
Raczkowanie
|
2,7 tys za jeden dzien
|
![]() ![]() |
![]() |
#3333 |
Raczkowanie
|
#3334 |
Rozeznanie
|
Olajka wielkie dzięki za namiary
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3335 |
Zakorzenienie
|
"Ja wiem jedno jak byłam wstępnie w salonach w Kielcach i tylko oglądałam sukienki, to w każdym z nich pani sprzedawczyni powiedziała mi, że jeśli chodzi o przymiarki to mogę być z jedną góra dwiema osobami"
Możesz mi powiedzieć w jakich salonach byłaś i czy byly miłe Panie bo ja tak szczerze powiedziawszy to boje się troche iść że mnie skrytykuja i mi się przykro zrobii bo figury modelki to ja niemam (ale taka gruba też niejestem) rozmiar mam tak w zalezności 38-40 ale ja czytam to widze że w salonach to tak do 38 numery tylko sa. |
![]() ![]() |
![]() |
#3336 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dziewczyno one tam są po to żeby Ci pomogły doradzić a nie krytykować pamiętaj klient nasz pan a jak któraś się coś odezwie na temat Twojej figury albo będzie nie miła to wyjdź i trzaśnij drzwiami aż szyby popękają. Nie bój się w salonach mają różne rozmiary a suknie często są dostosowane do dwóch rozmiarów czyli można coś podwinąć jeśli suknia jest za długa tak miała moja siostra że suknia była długa ale pod spodem na pasku była specjalnie przystosowana do podwijania a jeśli o gorę chodzi to też przeważnie jest sznurowanie w tyłu dzięki któremu można idealnie dopasować. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3337 |
Rozeznanie
|
Cześć dziewczyny
![]() Kontynuując 'wątek zaręczynowy', to ja również zostałam obdarowana jednym pierścionkiem zaręczynowym i powiem szczerze, że dotąd nie słyszałam o nowych trendach w tym temacie ![]() Rodzice zarówno z mojej , jak i narzeczonego strony w ogóle się nie znają, a pierwsze spotkanie zapoznawcze odbędzie się dopiero w dniu ślubu. Mozliwe, że komuś wyda się to conajmniej dziwne, ale jak już wcześniej wspominałam, pochodzimy z zupełnie różnych części Polski i taka podróż byłaby bardzo kłopotliwa ![]() ![]() Byłam dziś z narzeczonym w Aparcie w wiadomej sprawie i mamy za sobą pierwszą wizję dotyczącą obrączek. Upatrzyliśmy sobie dwa modele, ale znając moją czasem niezdecydowaną naturę, mogę się jeszcze rozmyślić ![]() Olajko, nie wiem czy zauważyłaś, podałam wcześniej link do strony nr 2 odnośnie salonu Ewa ![]() Ja za zespół płacę niecałe dwa tys. (po znajomości za jeden dzień) ![]()
#3338 |
Zadomowienie
|
Oj, dziewczyny trudno za Wami nadążyć!
![]() Szkoda ze żadna nie chwali się sukniami!
#3339 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() jak pisałam nie mogę się narazie pochwalić suknią bo nie mam jej zdjęcia
AR (D) ![]() ![]() ![]() ![]() Edytowane przez aniaa22 Czas edycji: 2009-01-13 o 06:34 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3340 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3341 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
Zespół jak zespół jednej się podoba innej nie - jak do tej pory to tylko jednej osobie się nie podobał. Odczucia mogą być różne, ale jak się widzi perkusję, której nie ma, albo wiszące plakaty, których nie ma. Długie przerwy których ......................... itd. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3342 |
Zakorzenienie
|
U nas w ogóle nie było mowy o tzw zaręczynach "oficjalnych". Tak prawdę mówiąc to w ogóle nie było zaręczyn. Po prostu pewnego dnia zaczęliśmy rozmowę już którąś z kolei o ślubie i następnego dnia jak przechodziliśmy koło jubilera to po prostu weszliśmy i "kupiliśmy sobie pierścionek"
![]() Aniu napisz chociaż z jakiej firmy i jaki model sukni zamówiłaś to może same sobie znajdziemy ![]() Edytowane przez azakowana Czas edycji: 2009-01-13 o 08:17 |
![]() ![]() |
![]() |
#3343 |
Raczkowanie
|
mój zespół kosztuje 2400 za jeden dzien. jeśli chodzi o przymiarki sukien w kieleckich sklepach to ja w zeszłym roku byłam w kilku salonach z koleżankami, i było nas nawet sporo bo 7 osób i nikt nam nic nie mówił z tym, ze wśród tych 7 osoób 2 dziewczyny przymierzaly sukienki a 5 doradzało
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3344 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Byłam w Kiarze na ul.Warszawskiej i na Sienkiewicza w dwóch salonach M&S Moda, adresy były już podawane wcześniej na forum. Panie były bardzo przyjemne. A co do rozmiaru, to się nie przejmuj, ja mam taki sam rozmiar jak Ty ![]() ![]() Co do zespołu to ja płacę 2 800zł za jeden dzień (w tym dojazd)
![]() |
#3345 |
Raczkowanie
|
Pytanie do dziewczyn które są już po .... która z Was miała zespół RIVA band i może mi coś więcej o nim powiedzieć ( proszę na PW ) będę strasznie wdzięczna
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3346 |
Zakorzenienie
|
blancanet na górze strony jest taka opcja: przeszukaj ten wątek. Wpisz tam słowo Riva Band i znajdzie ci wszystko na ten temat co było napisane na tym forum. Nie wytrzymam kolejnej dyskusji o tym zespole szczególnie jak wypowiadać się będzie julla.
|
![]() ![]() |
![]() |
#3347 |
Raczkowanie
|
Dziewczyny chciałbym sie Wam pochwalić, że wczoraj zamowiliśmy obrączki. Mieliśmy swoje złoto (tzn. dostaliśmy od teściów). Polecam szczerze zakład jubilerski w rynku obok PKO, mają duży wybór i naprawdę przystępne ceny. My dopłacamy 300zł za robociznę + 50 zł za zmianę koloru złota (oddaliśmy obraczki z takiego czerwonkawego złota, a chcemy z zółtego z grubym białym paskiem) + ok. 20 zł za zrobienie próbki w urzędzie w Warszawie. Także myslę że to korzystna wymiana.
W najbliższa sobote jadę z mama i kolżanka do Kielc po sukienke jeśli uda mi się cos kupic napewno sie pochwalę. |
![]() ![]() |
![]() |
#3348 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3349 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Fajnie że masz już za sobą kupno sukni ![]() |
|
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#3350 |
Raczkowanie
|
co do zaręczyn to my też najpierw kupiliśmy pierścionek i zrobiliśmy nieoficjalne, a dopiero po jakimś czasie uświadomiliśmy naszych rodziców.
domelowa1 ja też chciałam zrobić ze starych obrączek takie nowe z paskiem, takie proste bez żadnego wymyślania. |
![]() ![]() |
![]() |
#3351 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Zamieściłam baner zespołu, który grał na weselu na którym byłam a ze był prawie dwa lata temu mam prawo nie pamiętać czy była perkusja i gdzie był baner. Zresztą to, ze nie mają perkusji jest kolejnym mankamentem jak dla mnie... Jak dla mnie zespół powinien mieć jak najwięcej instrumentów żeby utwory były bardziej "naturalne". I zespół nie podobał się nie tylko mnie, ale i rodzinie TŻ- ta i jemu samemu. Może byłaś na weselach na których głównie grał ten zespół i nie masz zbyt dużego porówniania i stąd to "zacieśnione myślenie". ![]() Ogólnie to nie chciałam nikogo obrazić. ![]() Mam jedno pytanie do Was. My też mamy swoje obrączki, znaczy dane nam przez dziadków. Czy myslicie, że żółte złoto będzie się dało przetopić na białe jakby dodali jakąś domieszkę? Czy muszę poprostu sprzedać te dane nam obrączki i kupić inne z białego złota?
Syneczek Edytowane przez przeddzidzie Czas edycji: 2009-01-13 o 12:11 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3352 |
Raczkowanie
|
widze że sporo osób się wybiera po zakup sukni do kielc, więc woisuje adresy salonów które znam
1)Centrum Mody Ślubnej PARYŻANKA - Ul. Mała 1b, 2)Kiara Suknie Ślubne - ul. Warszawska 156 3)Celia – ul. J. Nowaka-Jezioranskiego 67 (naprzeciwko Reala) 4)MSMODA - CH TĘCZA ul. Sienkiewicza 44, SCARLETT -DT KATARZYNA ul. Sienkiewicza 27, MSMODA ul. Słowackiego 8/10 5)Rossalie Salon Sukien Ślubnych - ul. Sienkiewicza 55 6)CYMBELINE - ul. Planty 16 B 7)Salon Sukien Ślubnych"Convessa" albo „Contessa”J - ul. Paderewskiego 48 8)"Verona" - Kielce ul. Okrzei 65 moze ktoś skorzysta ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3353 |
Zakorzenienie
|
Nie jestem pewna ale podobno takie obrączki z białego złota po jakimś czasie zmieniają kolor, ponieważ nie ma czegoś takiego jak białe złoto.
Białe złoto - stop złota z niklem, cynkiem (25%), czasem srebrem. Stworzone zostało w celu imitacji platyny. W jubilerstwie, ze względu na cechy plastyczne złota (czyste złoto jest bardzo miękkie), stosuje się je w połączeniu ze srebrem, miedzią oraz innymi metalami zwiększającymi jego trwałość. Stop białego złota uzyskuje się przez dodanie do złota, oprócz miedzi i srebra, dodatkowo palladu lub niklu, nadającemu złotu odpowiednie zabarwienie. Wszystko oczywiście stosuje się w odpowiednich proporcjach, aby uzyskać pożądaną próbę złota. Tego typu stop jest jednorodny i w całym swym przekroju posiada jednolitą barwę. Termin "białe złoto" jest nazwą handlową. W rzeczywistości ma kolor jasno żółtawy, słomkowy. Większość obrączek z białego złota w sklepie ma wygląd srebra. Spowodowane jest to tym, iż są poddawane rodowaniu, tzn. pokrywa się je warstwą rodu. Z czasem rod się ściera i obrączka odzyskuje swój pierwotny słomkowy kolor. Właściwości fizyczne i chemiczne obrączek z "białego złota" nie różnią się od klasycznych obrączek żółtych. |
![]() ![]() |
![]() |
#3354 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dziewczyno widzę ze Tobie sprawiają przyjemność takie potyczki słowne z dziewczynami ![]() Czy nie możemy tutaj na spokojnie sobie pomagać i doradzać żeby innym przykrości nie robić tylko takie szopki odwalać i odwoływać się do tego co dziewczyny powiedziały. Edytowane przez Elsi81 Czas edycji: 2009-01-13 o 14:21 Powód: dopisek |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3355 |
Raczkowanie
|
Przeddzidzie nie słyszałam żeby przetapiali takie normalne złoto na białe ale możesz spytać, poza tym ciekawe czy to się będzie opłacało.
jeszcze raz powtarzam wszystkim zainteresowanym że fajne i niedrogie zaproszenia są na allegro ![]() http://suwaczki.slub-wesele.pl/20100821310217.html |
![]() ![]() |
![]() |
#3356 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Dziękuję wszytskim dziewczynom co wyslały mi wiadomości na PW. ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3357 |
Zadomowienie
|
beatrice1234 dopiero weszłam na nasz wątek i jak ci już olajka wysłałato ja już nie będę
![]() blancanet płacę za zespół 2800 za 2 dni. Tak mam na umowie już na 2010 rok. co do zaręczyn kobietki to my mieliśmy własnie takie tradycyjne z rodzicami. Klękanie i te sprawy ![]() przeddzidzie co do obrączek to powiedział nam pan w jubilerze na rynku, że spokojnie migą dodać biełe złoto( tu chyba chodziło myu o np cienki paseczek na obraczce.) Ale tak ogólnie, żeby całe były z białego to nie wiem. Chyba musisz zapytać jubilera. Któraś z nas pisała, że "białe" złoto to jest tylko pokryta część normalnego złota jakimś tworzywem( tak to ujmę bo nie wiem jak to nazwać ![]() tak jest naprawdę ![]() azakowana jestem pełna podziwu Twojej wiedzy. Poważnie. Edytowane przez ninuska Czas edycji: 2009-01-13 o 12:19 |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#3358 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() Moja siostra ma z białego złota czy jak tam to nazwać pierścionek już 2 lata i na razie nic się z nim nie dzieje, znaczy nie zmienia koloru to może i mój jakiś czas pozostanie taki jaki jest...
![]() |
#3359 |
Raczkowanie
|
Ja za zespół płace 2500 za jeden dzien.
Sukienki jeszcze nie mam wiec nie ma co sie chwalic ![]() dZieki Nefeli za adresy sklepow napewno sie skorzysta. Olajka nie chciałam Cie urazic, fakt kazdy ma swoje zdanie, JA nie chcialabym naciagac mojego narzeczonego na kolejne koszty. W sumie to wszystko zalezy od tego czy kogos stac na takie rzeczy czy nie. U mnie tez bylo tradycyjnie bo tez to lubie. Kleknal przede mna, zapytal sie i wreczyl mi pierscionek oczywiscie kwiaty tez byly. |
![]() ![]() |
![]() |
#3360 |
Raczkowanie
|
ja również słyszałam że obrączki z białego złota z czasem zmieniają kolor i wygladają jak żółte złoto, ja mam pierścionek z białego złota i żółtego i może też obrączki kupimy z mieszanego złota. Przecież tak szybko się nie zmieni to białe złoto a przynajmniej będe miała choć troche obraczki takie jakie chce
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:18.