Ostrowieckie Panny Młode cz. I :) - Strona 157 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne

Notka

Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2009-02-01, 09:21   #4681
oliwkach1985
Raczkowanie

Dot.: Ostrowieckie Panny Młode :)

ta pierwsza sukienka bardziej przypadła mi do gustu

Kobietki a jak u was jest z walentynkami obchodzicie?

planowaliśmy na poprawiny nie brać orkiestry tylko znajomy miał puszczać muzykę ale chyba będziemy musieli jednak dopłacić te 800 zl
oliwkach1985 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-02-01, 09:31   #4682
mehja
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez oliwkach1985 Pokaż wiadomość
ta pierwsza sukienka bardziej przypadła mi do gustu

Kobietki a jak u was jest z walentynkami obchodzicie?

planowaliśmy na poprawiny nie brać orkiestry tylko znajomy miał puszczać muzykę ale chyba będziemy musieli jednak dopłacić te 800 zl
Walentynek to my jakoś nie obchodzimy szczególnie, tylko kartki sobie damy. Ale za to tydzień przed walentynkami będziemy obchodzili 4,5 roku razem

A poprawiny zdecydowaliśmy się w końcu robić ale też w ramach oszczędności nie będzie już zespołu tylko muzyka z komputera
mehja jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-02-01, 09:32   #4683
ninuska
Zadomowienie

gorzata9 dzieki za informację. Widze, że jednak ze wszystkim trzeba sie troche pospieszyć.

oliwkach1985 co do walentynek-ja w tym roku liczę na pomysłowość mojego kochango faceta
A ile płacicie za 1 dzień orkiestrze??
ninuska jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-02-01, 09:40   #4684
gorzata9
Raczkowanie

[quote=ninuska;10763381]gorzata9 dzieki za informację. Widze, że jednak ze wszystkim trzeba sie troche pospieszyć.

Lepiej wcześniej się rozejrzeć i zamówic to co Wam się podoba niż potem mieć do siebie pretensje, że za późno zamówiliście auto i jedziecie do ślubu takim jakim nie chcecie albo Wam się średnio podoba. A co to za różnica czy zamówicie sobie teraz czy za 3 m-ce
Stary 2009-02-01, 09:58   #4685
oliwkach1985
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez ninuska Pokaż wiadomość
gorzata9 dzieki za informację. Widze, że jednak ze wszystkim trzeba sie troche pospieszyć.

oliwkach1985 co do walentynek-ja w tym roku liczę na pomysłowość mojego kochango faceta

2000 za jeden dzień
Stary 2009-02-01, 10:03   #4686
gorzata9
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez ninuska Pokaż wiadomość

ja mam orkiestrę za 1400 zł dzień i dają chłopaki nieżle czadu. Nie spodziewałabym się, że tak mało biorą.
Stary 2009-02-01, 10:04   #4687
Elsi81
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez gorzata9 Pokaż wiadomość
ja mam orkiestrę za 1400 zł dzień i dają chłopaki nieżle czadu. Nie spodziewałabym się, że tak mało biorą.

Co to za orkiestra? tylko pozazdrościć takiej

...Po każdym dniu postaw kropkę, odwróć kartkę i zacznij na nowo...
Elsi81 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-02-01, 10:09   #4688
gorzata9
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Elsi81 Pokaż wiadomość
Co to za orkiestra? tylko pozazdrościć takiej
aż spod Zamościa ją wytrzanęłam. I to sobie razem z dojazdem policzyli. Aby było śmiesznie to my z TŻ-tem byliśmy ostatnią parą na 2009 rok od której przyjęli zamówienie, bo wszystkie terminy już mają zajęte (byliśmy u nich w październiku 2008)
Stary 2009-02-01, 10:13   #4689
oliwkach1985
Raczkowanie

to naprawdę niedrogo płacicie a robicie poprawiny?
Stary 2009-02-01, 10:35   #4690
gorzata9
Raczkowanie

Cytat:
to naprawdę niedrogo płacicie a robicie poprawiny?

Nie robimy. Jeśli juz to w domu dla najblizszej rodziny. Mamy duży jednorodzinny dom, więc sporo gości sie zmieści i zdecydowaliśmy się nie robić poprawin w lokalu tylko raczej w domu.
Stary 2009-02-01, 10:39   #4691
mehja
Zakorzenienie

Gorzata no to fajnie, zaoszczędzicie trochę. My płacimy 1,800 za 1 dzień, to też niedrogo
Stary 2009-02-01, 10:54   #4692
oliwkach1985
Raczkowanie

mehja a wy kogo macie?

dobrze że my sobie wynajmujemy salę bo w lokalu to pewnie byśmy nie robili poprawin
Stary 2009-02-01, 11:03   #4693
mehja
Zakorzenienie

Cytat:
mehja a wy kogo macie?
Komfort z Ostrowca
Stary 2009-02-01, 12:11   #4694
przeddzidzie
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez aniaa22 Pokaż wiadomość
mi tez podoba sie bardziej nr 2.

a ja bylam wczoraj w wawie i kupilam naszyjnik w ksztalcie Y u Swrovskiego teraz pozostaje mi wybrac kolczyki (te do kompletu byly za duze) i chyba zdecyduje sie na spinke a nie diadem

http://www.swarovski.com/Web_PL/en/6...egoryName=0108

Kurczę strasznie drogi, ale piękny
Ogólnie to identyczny jest teraz w nowym katalogu AVONU za 70 zł i też właśnie napisane ze z tymi kamieniami swarovskiego. Wzór dokładnie ten sam. Dziwne. Może łańcuszek jakiegoś gorszego rodzaju....

A co do meczu to oglądaliśmy oboje i oboje krzyczeliśmy, skzoda tylko, że nic to nie dało Ale dzisiaj będziemy kibicować znowu bo to i tak wielki sukces, że gramy o brąz!!!!

Co do walentynek to My ich jakoś bardzo hucznie nie obchodzimy, zawsze dajemy sobie kartki i jakieś słodkie ciastko

Strasznie tanie macie dziewczyny te zespoły aż trudno uwierzyć. My za jeden dzień płacimy 3100 zł

Edytowane przez przeddzidzie
Czas edycji: 2009-02-01 o 12:16
przeddzidzie jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-02-01, 12:16   #4695
azakowana
Zakorzenienie

Jeżeli chodzi o ten naszyjnik z Avonu to ja bym nie była taka pewna czy to są Swarovskie

Wczoraj ja chciałam właśnie do naszyjnika kupić kamyczki, które podobno były Swarovskimi. Jak się przyjrzałam to się okazało, że one to może i Swarovskie są ale tylko z nazwy.
Niestety ich szkło lubi być podrabiane i najczęściej nieudolnie, ale większość ludzi nie zauważa tego.
Aniu a ten Twój naszyjnik bardzo ładny. Delikatny i elegancki

Edytowane przez azakowana
Czas edycji: 2009-02-01 o 16:32 Powód: literówka
azakowana jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-02-01, 12:25   #4696
przeddzidzie
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez azakowana Pokaż wiadomość
Jeżeli chodzi o ten naszyjnik z Avonu to ja bym nie była taka pewna czy to są Svarowskie
No właśnie coś podejrzane jest... Tylko rozumien, że podróbkę ma mały sklepik "na rogu", ale żeby w katalogu, który jest wydawany na cały świat umieścić taki przekręt Jakoś trudno to ogarnąć. Ja jestem konsultantką więc chyba wyślę im zapytanie czy to prawdziwy kamień czy nie, ciekawe co mi odpiszą
Stary 2009-02-01, 12:30   #4697
azakowana
Zakorzenienie

No ciekawe właśnie, bo mnie to też interesuje bardzo. A najlepiej by było ten koralik zobaczyć na żywo Bo wtedy można samemu stwierdzić co to tak naprawdę jest. A ten sklepik, w którym ja kupowałam to nie jest jakiś tam sklepik na rogu tylko porządny sklep z koralikami. Pani się sama zdziwiła jak jej to mówiłam. Ale teraz najczęściej jest tak, że osoby, które pracują w tych sklepach nie do końca mają odpowiednią wiedzę. bo nie muszą i dlatego nie sprawdzają towaru jaki dostają niestety.

A poza tym jeżeli chodzi o cenę gotowej biżuterii Swarovskiego to też trzeba wziąć pod uwagę to, że płaci się głównie za markę biżuterii jako całości. Na pewno ten naszyjnik kosztowałby mniej, gdyby kto inny go poskładał nawet z prawdziwymi kryształkami Swarovskiego. Dlatego co innego znaczy "biżuteria Swarovskiego" a co innego "biżuteria z kryształkami Swarovskiego" Ale tak będzie z każdą biżuterią.

Czas edycji: 2009-02-01 o 16:33
Stary 2009-02-01, 13:06   #4698
aniaa22
Zakorzenienie

my kupowaliśmy go w Złotych tarasach. i dziwne było to że piętro wyżej niż sklep Swarovskiego stoi stoisko z biżuterią z kryształami niby od swarovskiego. straszna tandeta. to jest ta sama biżuteria którą sprzedają na allegro jako swarovski. ciesze sie ze nie zamowilam przez internet tej bizuterii bo moze i tansza ale wykonanie 100 razy gorsze
aniaa22 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-02-01, 13:13   #4699
azakowana
Zakorzenienie

Aniu ale w tamtej mogły być rzeczywiście kryształki Swarovskiego, tyle że całość nie była wykonana przez firmę Swarovski a jedynie pochodziły od nich kryształki dlatego całość była dużo tańsza. Wystarczy się przyjrzeć dokładnie kryształkom, żeby poznać czy to Swarovski czy nie.

Czas edycji: 2009-02-01 o 16:34

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2009-02-01, 14:03   #4700
aniaa22
Zakorzenienie

no moze i byly prawdziwe ja tam sie nie znam na kamieniach chodzi mi o to jak byly oprawione a lancuszki wygladaly jak taki odpustowe troche
aniaa22 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-02-01, 18:11   #4701
olajka
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez gorzata9 Pokaż wiadomość
Co do mnie to wszystko utknęło. Tzn co najważniejsze to zamówione i teraz czekamy..... jest jeszcze troche czasu co do zamówieonia kwiacarni np. A właśnie. Jak wcześnie zamawiałyście samochód????

ja mając ślub w październiku samochód zamawiałam już w listopadzie 2008. I gdy zamawiałam na tą datę pan już mial terminy na październik pozajmowane co mnie bardzo zdziwiło.[/QUOTE]
Ojjeej A czemu juz tak wcześnie My też mamy w październiku a samochód jeszcze nie zamówiony, bo z tym czekamy A jakim autkiem jedziecie i w jakim kolorze?

Przeznaczenie rozdaje karty, my tylko w nie gramy..

http://s4.suwaczek.com/20091003040114.png

Bo KTOŚ sprawia, że ten uśmiech się pojawia
Weroniczka ur.13.11.2010 r.
olajka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-02-01, 18:12   #4702
waniliaania2009
Wtajemniczenie

Ostrowieckie Panny Młode :)

czy slyszalyscie moze czy w jakims salonie kosmetycznym w Ostrowcu zdobia tatuaz do slubu? dowiedzilam sie ze jezeli ktos ma tatuaz to wiele salonow kosmetycznych je zdobi malutkimi cykoriami aby pasowal do sukni i stal sie nawet ozdoba.Zdobienie troszke lagodzi jego wyraz. Ja niestety mam na lopatce wielkosci srodka dloni i bylabym zainteresowana czyms takim. Wiem ze w innych miastach robia, ale co z Ostrowcem...... Slyszalyscie cos?

Cytat:
Napisane przez olajka Pokaż wiadomość
ja mając ślub w październiku samochód zamawiałam już w listopadzie 2008. I gdy zamawiałam na tą datę pan już mial terminy na październik pozajmowane co mnie bardzo zdziwiło.
buuu my tez jeszcze nie mamy samochodu a slub w lipcu...

Edytowane przez Taverney
Czas edycji: 2009-02-01 o 22:06 Powód: post pod postem
waniliaania2009 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-02-01, 18:23   #4703
olajka
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez waniliaania2009 Pokaż wiadomość
czy slyszalyscie moze czy w jakims salonie kosmetycznym w Ostrowcu zdobia tatuaz do slubu? dowiedzilam sie ze jezeli ktos ma tatuaz to wiele salonow kosmetycznych je zdobi malutkimi cykoriami aby pasowal do sukni i stal sie nawet ozdoba.Zdobienie troszke lagodzi jego wyraz. Ja niestety mam na lopatce wielkosci srodka dloni i bylabym zainteresowana czyms takim. Wiem ze w innych miastach robia, ale co z Ostrowcem...... Slyszalyscie cos?
Ja też mam tatuaż,ale nie będę go niczym ozdabiała nie wiem dlaczego miałabym go czymś zaklejać, czemu miałoby to służyć Znam jedną kosmetyczkę, która robi tatuaże z cyrkonii czy z takiego pyłku(juz nie pamietam dokładnie) na ciele Hej my tez nie mamy jeszcze autka do ślubu !!!
gorzata to w domku na tych poprawinach będziecie hulać? Chyba tak
annia22 naszyjnik kupiłaś piękny i elegancki
My na Walentynki pijemy sobie winko, gdzieś się pewnie też wybierzemy

Edytowane przez olajka
Czas edycji: 2009-02-01 o 18:25
Stary 2009-02-01, 18:27   #4704
waniliaania2009
Wtajemniczenie

Cytat:
Ja też mam tatuaż,ale nie będę go niczym ozdabiała nie wiem dlaczego miałabym go czymś zaklejać, czemu miałoby to służyć Znam jedną kosmetyczkę, która robi tatuaże z cyrkonii czy z takiego pyłku(juz nie pamietam dokładnie) na ciele
a wiesz co to za kosmetyczka? Podasz mi namiary? ja tez nie myslalam o tym aby go zaslaniac, ale jedna pani mi w sklepie podpowiedzila ze bardzo ladnie to wyglada i chcialabym sie zorientowac. Nigdy nie widzilam....ale warto zobaczyc co to jest

ja bede sie rozgladac za amochodem jak pojade do ostrowca czyli w marcu. Tutaj nawet nie moge kupic swietokrzyskich anonse i nie mam zadnego namiaru a wiecie ile tak okolo kosztuje wynajecie autka?

Edytowane przez Taverney
Czas edycji: 2009-02-01 o 22:05 Powód: post pod postem
waniliaania2009 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-02-01, 18:35   #4705
olajka
Zadomowienie

Cytat:
a wiesz co to za kosmetyczka? Podasz mi namiary? ja tez nie myslalam o tym aby go zaslaniac, ale jedna pani mi w sklepie podpowiedzila ze bardzo ladnie to wyglada i chcialabym sie zorientowac. Nigdy nie widzilam....ale warto zobaczyc co to jest
Muszę jej spytać czy mogę Ci podać bo ona teraz w domu pracuje i robi chyba już teraz tylko stałym klientkom Zapytam jej i Ci dam znać Niedługo się z nią bedę widziała za jakieś 2 tygodnie, bo się do niej wybieram
Wynajęcie autka kosztuje różnie bo od 300 zł wzwyż. Z nowszych modeli np.tych autek Audi,Mercedes,Alfa Romeo czy BMW to tak 450-500 zł chyba.

Edytowane przez olajka
Czas edycji: 2009-02-01 o 18:39
Stary 2009-02-01, 18:43   #4706
azakowana
Zakorzenienie

Cytat:
ja bede sie rozgladac za amochodem jak pojade do ostrowca czyli w marcu. Tutaj nawet nie moge kupic swietokrzyskich anonse i nie mam zadnego namiaru a wiecie ile tak okolo kosztuje wynajecie autka?
Waniliaania my szukaliśmy w anonsach internetowych. Na stronie można sobie wykupić za 2 zł chyba dostęp do ogłoszeń na kilka dni.

My za autko zapłaciliśmy chyba 500 zł ale dokładnie nie pamiętam.
Stary 2009-02-01, 18:46   #4707
gorzata9
Raczkowanie

Cytat:
ja mając ślub w październiku samochód zamawiałam już w listopadzie 2008. I gdy zamawiałam na tą datę pan już mial terminy na październik pozajmowane co mnie bardzo zdziwiło.
Ojjeej A czemu juz tak wcześnie My też mamy w październiku a samochód jeszcze nie zamówiony, bo z tym czekamy A jakim autkiem jedziecie i w jakim kolorze?[/quote]

my jedziemy takim kremowym lincolnem.

Cytat:
Ja też mam tatuaż,ale nie będę go niczym ozdabiała nie wiem dlaczego miałabym go czymś zaklejać, czemu miałoby to służyć Znam jedną kosmetyczkę, która robi tatuaże z cyrkonii czy z takiego pyłku(juz nie pamietam dokładnie) na ciele Hej my tez nie mamy jeszcze autka do ślubu !!!
gorzata to w domku na tych poprawinach będziecie hulać? Chyba tak
annia22 naszyjnik kupiłaś piękny i elegancki
My na Walentynki pijemy sobie winko, gdzieś się pewnie też wybierzemy
a wiesz, ze da się i nieżle potańcować. No wiesz mając do dyspozycji 11 pokoi i salon no to można zaszaleć.

Edytowane przez Taverney
Czas edycji: 2009-02-01 o 22:05 Powód: post pod postem
gorzata9 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-02-01, 19:06   #4708
olajka
Zadomowienie

oj no to widzę, że niezła domóweczka to będzie!!! Takie poprawiny też fajne

Wiecie co dziewczyny jak rozmawiam z mamą to ona mnie uspokaja i mówi, żebym nie przesadzała z tym zamawianiem już prawie wszystkiego tyle wcześniej, no ale ja wiem swoje i szczególnie po tym jak czytam na necie No fakt może i za wczesnie tą kwiaciarnie zamówiłam, ale chcę żeby już to było pewne. A wiadomo, jak później ludzie zaczną chodzić i rezerwować terminy to nie byłoby już tak łatwo. Z zaproszeniami, obrączkami no i z suknią i dodatkami sie wstrzymam jeszcze. Zamówie moze jeszcze sobie fryzjera
Mam zjazd teraz na weekendzie, a choroba mnie rozkłada, normalnie szok a tu nauka na egzamin, kolokwium i praca do zrobienia. Normalnie koszmar ;/

Stary 2009-02-01, 19:11   #4709
gorzata9
Raczkowanie

Ja wolę wszystkiego nie odkładać na ostatnią chwilę. Moja mama mówi też, ze jeszcze mamy bardzo dużo czasu itd itp. Ale ja wiem swoje. Wolę wszystko zamówic sobie teraz i mieć pewność, że mam to co chcę i gdzie chcę niż potem szukać na biegiem kwiaciarni czy samochodu. Uzgodniliśmy z moim TŻ-tem, ze w każdym m-cu coś załatwimy związanego ze ślubem, aby wydatki nie były tylko w jednym m-cu. Jakoś trzeba to sensowanie rozłożyć.
Stary 2009-02-01, 19:41   #4710
ninuska
Zadomowienie

gorzata9 zgadzam sie w 100%. Też niczego nie odkładam na ostatnią chwilę. Śmiali się z nas, że salę już zamówiliśmy, że orkiestrę, a teraz brat mojego TŻ nie mógł znaleźć na właśny ślub i dlatego-chociaż nie wierzę - mają wesele 2 tygodnie przed nami
ninuska jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Forum ślubne

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości