Ostrowieckie Panny Młode cz. I :) - Strona 158 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne

Notka

Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2009-02-01, 19:42   #4711
mehja
Zakorzenienie

Dot.: Ostrowieckie Panny Młode :)

Moja mama też mówiła, że 2 mies przed ślubem wystarczy kupić suknię, obrączki, kwiaciarnię, fryzjera itp. Pewnie dlatego, że w jej czasach tak się zamawiało. Ale gdy była ze mną oglądać suknie w Ostrowcu i pani powiedziała, że miesiące letnie są strasznie obłożone i trzeba min.4 miesiące wcześniej zamawiać to się zdziwiła o tak i teraz mnie popędza ze wszystkim
mehja jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-02-01, 20:05   #4712
gorzata9
Raczkowanie

Wink Dot.: Ostrowieckie Panny Młode :)

Cytat:
Napisane przez mehja Pokaż wiadomość
Moja mama też mówiła, że 2 mies przed ślubem wystarczy kupić suknię, obrączki, kwiaciarnię, fryzjera itp. Pewnie dlatego, że w jej czasach tak się zamawiało. Ale gdy była ze mną oglądać suknie w Ostrowcu i pani powiedziała, że miesiące letnie są strasznie obłożone i trzeba min.4 miesiące wcześniej zamawiać to się zdziwiła o tak i teraz mnie popędza ze wszystkim
mamy swoje a my róbmy swoje jesli chodzi o przygotowania. Tak jak mówisz nasze mamy żyły w innych czasach

a wracając do naszej ulubionej pani z salonu sukien w wąskiej uliczce to wiecie jaki komentarz strzeliła mojej kolezance:
Poszłyśmy z kumpelą do tego salonu aby tylko sprawdzić jaki komentarz ta pani strzeli w naszym kierunku. Otóż kumpela wychodzi za mąż we wrzesniu tego roku, wiec też jest zainteresowana sukniami. Jest baardzo szczupłą dziewczyną. Nosi rozmiar 36 więc nie ma problemu z zakupem sukni. Weszłyśmy a ta pani zapytała się na którą z nas ta suknia ma być. Wskazałyśmy odpowiednią pannę młodą a ona do niej: Drogie dziecko, zanim tu przyszłaś to było się przejrzeć w lustrze bo z takim dużym rozmiarem to tu sukienki nie znagdziesz. W tym momencie wybuchnęłyśmy śmiechem i poprostu wyszły. To był szczyt wszystkiego.

Edytowane przez gorzata9
Czas edycji: 2009-02-01 o 20:12
gorzata9 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-02-01, 20:27   #4713
21_joanna
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez mehja Pokaż wiadomość
21 joanna a mi się bardziej podoba 1 chociaż faktycznie zdjęcie jest małe i niewyraźne. A kiedy macie ślub?
Ślub mamy w lipcu ale chce juz kupic suknie Znalazlam je na internecie ale tą druga podobno mozna kupic w Ostrowcu ciekawe ile kosztuje.Podobaja mi sie obydwie ale chyba jednak ta duga bardziej ale ten dół ma jakis taki dziwny...Dzieki dziwczynki za opinie!
21_joanna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-02-01, 20:28   #4714
Estrella
Rozeznanie

To zupełnie jak u mnie- stwierdziła,że dla mnie sukni nie będzie,bo jestem niewymiarowa,co w jej rozumieniu jak sie okazało oznaczało poprostu,że jestem wysoka- 175cm,więc bez przesady jakimś wyżłem strasznym nie jestem Niesamowita jest ta kobieta poprostu
Estrella jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-02-01, 20:52   #4715
azakowana
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez gorzata9 Pokaż wiadomość
Drogie dziecko, zanim tu przyszłaś to było się przejrzeć w lustrze bo z takim dużym rozmiarem to tu sukienki nie znagdziesz. W tym momencie wybuchnęłyśmy śmiechem i poprostu wyszły. To był szczyt wszystkiego.
Ciekawe co by powiedziała na temat mojego rozmiaru Ja potrzebowałam sukni w rozmiarze 46
azakowana jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-02-01, 21:47   #4716
aniaa22
Zakorzenienie

hy hy widzę że "nasza miła pani" staje się fajną rozrywką może adres jej salonu trzeba dopisać do atrakcji turystycznych Ostrowca
aniaa22 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-02-01, 22:21   #4717
Elsi81
Zakorzenienie

A ja nad samochodem to myślę że pożyczymy od znajomego on ma ładne Volvo nie będziemy mu płacić tylko bak zapełnimy bo to jednak wydatek z tym samochodem, dużo ogłoszeń jest w Anonsach właśnie wczoraj przeglądałam.

Aniu22
Śliczny naszyjnik, taka właśnie biżuteria jest w moim stylu.

...Po każdym dniu postaw kropkę, odwróć kartkę i zacznij na nowo...
Elsi81 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-02-01, 23:23   #4718
Igoolek
Rozeznanie

GG do Igoolek Send a message via Skype™ to Igoolek

Cytat:
Napisane przez gorzata9 Pokaż wiadomość
mamy swoje a my róbmy swoje jesli chodzi o przygotowania. Tak jak mówisz nasze mamy żyły w innych czasach

a wracając do naszej ulubionej pani z salonu sukien w wąskiej uliczce to wiecie jaki komentarz strzeliła mojej kolezance:
Poszłyśmy z kumpelą do tego salonu aby tylko sprawdzić jaki komentarz ta pani strzeli w naszym kierunku. Otóż kumpela wychodzi za mąż we wrzesniu tego roku, wiec też jest zainteresowana sukniami. Jest baardzo szczupłą dziewczyną. Nosi rozmiar 36 więc nie ma problemu z zakupem sukni. Weszłyśmy a ta pani zapytała się na którą z nas ta suknia ma być. Wskazałyśmy odpowiednią pannę młodą a ona do niej: Drogie dziecko, zanim tu przyszłaś to było się przejrzeć w lustrze bo z takim dużym rozmiarem to tu sukienki nie znagdziesz. W tym momencie wybuchnęłyśmy śmiechem i poprostu wyszły. To był szczyt wszystkiego.

Moja mama też ma ochotę się tam przejść ciekawe co powie na mój temat klasycznie noszę 34/36 i mam ok 163 cm być może każe mi przyjść jak 18 lat skończę bo na swój wiek nie wyglądam zupełnie (21 mam :P)
Igoolek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-02-02, 07:55   #4719
mehja
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Igoolek Pokaż wiadomość
Moja mama też ma ochotę się tam przejść ciekawe co powie na mój temat klasycznie noszę 34/36 i mam ok 163 cm być może każe mi przyjść jak 18 lat skończę bo na swój wiek nie wyglądam zupełnie (21 mam :P)
Albo powie, że chyba coś ci się pomyliło i szukasz komunijnej sukienki okropna ta babka brr.
mehja jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-02-02, 07:57   #4720
justys1358
Zakorzenienie

GG do justys1358

Nadrobiłam zaległości i znów na bieżąco jestem U mnie z nowosci z przygotowań to mamy za soba rozmowe z p. Bartoszkiem, zrobił miłe wrazenie na nas i dodatkowo Jego zona kameruje uroczystosc, wiec jest zgrnay duet. Natomiast p. Skiba przysłał swoja oferte e-mailem. Szkoda, bo rozmowa daje wiecej. Dzis jestesmy umówieni z p. Partyka. Zobaczymy co nam zaoferuje
justys1358 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-02-02, 08:59   #4721
michel82
Wtajemniczenie

Witam po weekendzie!!! Ale się rozpisałyście jednak już nadrobiłam zaległości i teraz jestem na bieżąco.

Co do zespołu, to my za jeden dzień płacimy 2 800zł (z dojazdem z Kielc), poprawin nie robimy, co najwyżej w domu dla najbliższej rodziny albo imprezę dla znajomych, którzy będą tylko na naszym ślubie. To się jeszcze zobaczy.

Samochód - jeszcze go nie mamy a wesele we wrześniu Prawdopodobnie pojedziemy samochodem brata ciotecznego mojego TŻ, ale on jeszcze o tym nie wie. Wszystko wyjaśni się na Wielkanoc, kiedy przyjadą na święta do Polski. Jeśli się nie zgodzi, to będziemy mieć problem

Walentynki tak się składa, że my ich nie obchodzimy. Dla nas ten dzień jest szczególnie ważny, bo to nasza rocznica. Jeszcze nie wiem jak będzie w tym roku, ale chce żeby to był wyjątkowy dzień, a nawet weekend

Maja jest już z nami
08.04.2012
michel82 jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2009-02-02, 09:33   #4722
Daisy89
Raczkowanie

Jednak zdecydowalismy sie na wesele z poprawinami w lokalu placimy 205zl od osoby :P nadal nie mamy zespolu

Tak to jest z miłoscia, ze nigdy nie wiadomo czy pierwsza jest ostatnia, czy ostatnia pierwsza...
Daisy89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-02-02, 09:40   #4723
aniaa22
Zakorzenienie

takie auta ze świętokrzyskiego są na allegro może sie którejś z Was przyda

http://allegro.pl/17926_wynajem_poja...iew=Poka%C5%BC
aniaa22 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-02-02, 09:40   #4724
michel82
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Daisy89 Pokaż wiadomość
Jednak zdecydowalismy sie na wesele z poprawinami w lokalu placimy 205zl od osoby :P nadal nie mamy zespolu
A kiedy macie wesele???? I gdzie???

Maja jest już z nami
08.04.2012
Stary 2009-02-02, 09:40   #4725
ninuska
Zadomowienie

Daisy89 co obejmuje ta cena?? Może prościej bedzie ci napisac czego nie ogejmuje I to jest nowy lokal MAGNATA rozumiem ????
ninuska jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-02-02, 09:53   #4726
Daisy89
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez ninuska Pokaż wiadomość
Daisy89 co obejmuje ta cena?? Może prościej bedzie ci napisac czego nie ogejmuje I to jest nowy lokal MAGNATA rozumiem ????
Tak to ten nowy lokal
W cenie jest praktycznie wszystko (oczywiscie 5 dan goracych, jakies tam przystawki, ciasta, owoce, zimne i gorace napoje, tort, stol wiejski) dostajemy tez pokoj dla siebie musimy miec tylko swoj alkohol i orkiestre, jakas dekoracja tez ma byc w cenie ale nie wiem jeszcze jak to wyglada zobacze w lipcu bo juz ma byc tam jakies wesele

Tak to jest z miłoscia, ze nigdy nie wiadomo czy pierwsza jest ostatnia, czy ostatnia pierwsza...
Stary 2009-02-02, 09:54   #4727
Daisy89
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez michel82 Pokaż wiadomość
A kiedy macie wesele???? I gdzie???

17 lipiec 2010 Magnat

Stary 2009-02-02, 10:07   #4728
ninuska
Zadomowienie

Aha, tak to wygląda. No fajnie. Sporo kasy, ale pewnie na 2010 wszedzie bedzie tak to wyglądać. Co do zespołu to sie troszkę musisz pospieszyć.
Stary 2009-02-02, 10:07   #4729
justys1358
Zakorzenienie

GG do justys1358

Poprawiny to fajna sprawa. Impreza bardziej na luzie, mozna wiecej zjesc niz na weselu.
Stary 2009-02-02, 10:11   #4730
Daisy89
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez ninuska Pokaż wiadomość
Aha, tak to wygląda. No fajnie. Sporo kasy, ale pewnie na 2010 wszedzie bedzie tak to wyglądać. Co do zespołu to sie troszkę musisz pospieszyć.

Z tego co sie zdazylam zorientowac to jeden z drozszych lokali niestety, ale mysle, ze cena jest warta, bo wnetrze zapowiada sie bardzo obiecująco.

Własnie ja nie rozumiem dlaczego ja mam sie spieszyc...
U was tez wy sie wszystkim zajmujecie, a TZci tylko jezdza z wami podpisac umowe?

Edytowane przez Daisy89
Czas edycji: 2009-02-02 o 10:14
Stary 2009-02-02, 10:13   #4731
ninuska
Zadomowienie

A no właśnie, faktycznie poprawiny są bardzej luźne

U Daisy to problem masz, jak tak sama wszystko załatwiasz. Ja się bez mojego faceta nigdzie nie ruszam i on by mnie samej do załatwiania takich spraw nie puścił:P

Edytowane przez ninuska
Czas edycji: 2009-02-02 o 10:16
Stary 2009-02-02, 10:20   #4732
michel82
Wtajemniczenie

Cytat:
Z tego co sie zdazylam zorientowac to jeden z drozszych lokali niestety, ale mysle, ze cena jest warta, bo wnetrze zapowiada sie bardzo obiecująco.

Własnie ja nie rozumiem dlaczego ja mam sie spieszyc...
U was tez wy sie wszystkim zajmujecie, a TZci tylko jezdza z wami podpisac umowe?
U mnie tak było, że za lokalem jeździłam z moimi rodzicami i z TŻ, ale przy podpisywaniu umowy już go z nami nie było. W przypadku kamerzysty na podpisanie umowy poszłam z tatą, jedynie fotografa odwiedziliśmy wspólnie z TŻ no i zespół, ale umowę o zespół mój TŻ podpisywał już sam (zespół mamy z Kielc, więc musiałabym specjalnie przyjeżdżać).

Maja jest już z nami
08.04.2012
Stary 2009-02-02, 10:25   #4733
Daisy89
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez michel82 Pokaż wiadomość
U mnie tak było, że za lokalem jeździłam z moimi rodzicami i z TŻ, ale przy podpisywaniu umowy już go z nami nie było. W przypadku kamerzysty na podpisanie umowy poszłam z tatą, jedynie fotografa odwiedziliśmy wspólnie z TŻ no i zespół, ale umowę o zespół mój TŻ podpisywał już sam (zespół mamy z Kielc, więc musiałabym specjalnie przyjeżdżać).

Oglądac jezdzi ze mna, ale wszystko ja musze szukac i zalatwiac fotografa - ja znalazlam i wybralam, tak samo sale, alkohol, czy kamerzyste zreszta gdyby nie ja to jeszcze nic bysmy nie załatwili teraz problem jest z zespolem ,bo ja juz mam dosc niech sam sie za to wezmie, ale z drugiej strony boje sie, ze w koncu nic dla nas nie zostanie bo wszystkie beda zajete

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2009-02-02, 10:28   #4734
justys1358
Zakorzenienie

GG do justys1358

Cytat:
U mnie za sala to jeździliśmy razem. Umowę podpisać poszłam z mama, bo mojego TZ nie było w Ostr.(praca)Za zespołem jeździłam z siostra i jej chłopakiem,bo tak jak wspomniałam TZ był w pracy na delegacji. Ale wybraliśmy zespól,gdzie już bylismy na weselu gdzie grali,wiec sprawdzony. Umowę pojechaliśmy razem podpisać. A teraz by nie miał za dobrze, to dałam mu listę fotografów i niech dzwoni i umawia się na spotkania. Wywiązuje się dobrze z tegoZa kamerzystą tez on będzie chodził, ja tylko przy rozmowie będę i podpisaniu umowy. A co, on tez bierze slub, to tez niech cos załatwi. Z reszta za bardzo nie muszę go ganiać, u nas problemem jest to, ze często wyjeżdża na delegacje i trudno sie z kims umowic i zeby każdemu pasowało.
Stary 2009-02-02, 10:50   #4735
olajka
Zadomowienie

My lokale oglądalismy najpierw we dwoje, a później przy podpisaniu umowy bylismy z mamami Orkiestrę (sprawdzoną, bo bylismy juz na weselu gdzie oni grali) pojechaliśmy zamówić też z rodzicami. Kamerzyste-fotografa też razem praktycznie zamawialiśmy, bo mój TŻ wrócił z pracy, jak pan omawiał swoją ofertę, no ale przy podpisaniu umowy byłam juz tylko ja bo on był w pracy. Wiedział jednak jak to wygląda, jakie zdjęcia pan robi itp.. Z reszta pokazywałam mu też jak zrobił koleżance. Spodobało mu się to podpisaliśmy umowe. W kwiaciarni narazie mam termin zamówiony, ale przy wybieraniu kwiatów chyba będziemy razem. Pójde z nim chyba tez kupowac garnitur, choc on ze mna po suknie nie

Przeznaczenie rozdaje karty, my tylko w nie gramy..

http://s4.suwaczek.com/20091003040114.png

Bo KTOŚ sprawia, że ten uśmiech się pojawia
Weroniczka ur.13.11.2010 r.
olajka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-02-02, 11:08   #4736
justys1358
Zakorzenienie

GG do justys1358

Cytat:
Napisane przez olajka Pokaż wiadomość
W kwiaciarni narazie mam termin zamówiony, ale przy wybieraniu kwiatów chyba będziemy razem. Pójde z nim chyba tez kupowac garnitur, choc on ze mna po suknie nie
Co do bukieciku to mamy czas, ale tez pewnie razem pojdziemy. A jesli chodzi ubranie, to ja na pewno bede przy wyborze odzienia mojego TZ, ale tradycyjnie on przy moim nie
Stary 2009-02-02, 11:09   #4737
karolina403
Raczkowanie

Ja tez jeszcze samochodu nie mam zamowionego a wesele we wrzesniu mam nadzieje ze pozniej zdaze jeszcze to zalatwic. widze ze u wszystkich dziewczyn chlopaki raz chodza a raz nie podpisywac umowy u mnie rowniez tak bylo, razem ogladalismy sale ale umowe juz podpisywalam z siostra, zespol tez z siostra, a kamerzyste i fotografa juz niestety sama. Z nimi chyba tak jest. No przepraszam razem poszlismy godz w kosciele zamowic. czasami mnie to juz denerwuje ze wszystko ja robie a on nic, ale to co jeszcze zostalo do zalatwienia to napewno juz sama tego nie zrobie o nie
karolina403 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-02-02, 11:10   #4738
przeddzidzie
Raczkowanie

Cytat:
Oglądac jezdzi ze mna, ale wszystko ja musze szukac i zalatwiac fotografa - ja znalazlam i wybralam, tak samo sale, alkohol, czy kamerzyste zreszta gdyby nie ja to jeszcze nic bysmy nie załatwili teraz problem jest z zespolem ,bo ja juz mam dosc niech sam sie za to wezmie, ale z drugiej strony boje sie, ze w koncu nic dla nas nie zostanie bo wszystkie beda zajete
U mnei jest to samo i u wszystkich moich koleżanek, które załatwiają coś związanego ze śubem. Ja załatwiałam salę, TŻ był ją ze mną zobaczyć, ale przy podpisaniu umowy byłam już tylko z mamą. Zespół załatwiał On, ale musiałam mu truć tydzien za uchem żeby w końcu zadzwonił. Do fotografa tez pewnie ja będe musiała zadzwonić, ale że to jest w Kielcach to nie wyobrażam sobie żeby na podpisanie umowy ze mną nie pojechał. Jedyne do czego na pewno go nie będe musiała namawiać to zakup wódki
Niestety faceci już tacy niemrawi są. Przynajmniej niektórzy i trzeba się z tym pogodzić
Stary 2009-02-02, 11:10   #4739
olajka
Zadomowienie

Dziewczyny nie mam autka na oku Ta stronka Allegro mi nie chce działać. Nie chcemy zabytkowego tylko jakiś srebrny w miare nowy model fajnego autka (Audi, Mercedes, BMW, Mazda, Alfa Romeo ).Chyba trzeba będzie normalnie popytać ludzi jak sie cos interesujacego zauważy.
Mój przy zamawianiu godziny w kościele był tez oczywiście ze mna

Edytowane przez olajka
Czas edycji: 2009-02-02 o 11:14
Stary 2009-02-02, 11:16   #4740
olajka
Zadomowienie

Czy kupujecie sobie cos z TŻ-ami na Walentyny???

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Forum ślubne

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości