Ostrowieckie Panny Młode cz. I :) - Strona 16 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne

Notka

Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2008-06-16, 22:53   #451
agat77
Raczkowanie

Dot.: gdzie urządzić wesele w Ostrowcu Św.

Cytat:
Napisane przez azakowana Pokaż wiadomość
My za pokój dwuosobowy płaciliśmy 120 zł. Niektórzy goście nocowali w pałacu ale tylko kilkoro. Nasz apartament był gratis.

A jeśli chodzi o siostrę w Michale to nie ma mowy o żadnej dekoracji. Pokrowce na krzesła są bordowe - my chcieliśmy białe i z wielką łachą zgodziła się na nasze wypożyczone. Ale musiały zostać na pozostałe śluby. Zaproponowaliśmy, że kupimy kwiaty, żeby była jakaś dekoracja na ślubie przy ołtarzu ale się na nas obraziła, że nie doceniamy jej pracy i takie tam. W piątek przed weselem rano pokłóciliśmy się z nią a wieczorem pojechaliśmy do niej z kwiatami. Dostała bukiecik i sie zmieniła całkowicie. Zgodziła się na kwiaty, które przynieśliśmy i nawet dodała swoje. Tyle że dzięki nam pary, które miały ślub po nas - byliśmy pierwsi, miały ładniejszą niż zwykle i darmową dekorację

Azakowana, po pierwsze to GRATULACJE! Wygladaliscie super! No i zabawa sie udala. To najwazniejsze.
Bardzo dziekuje za odpis. Przygotuje sie psychicznie na bordowe pokrowce i fochy owej siostry. Moze tez powinnam dac jej jakis maly prezencik...

Co do gosci, to ja mam ok.80 osob do zakwaterowania. Wiem, ze wszyscy nie zmieszcza sie w Palacu. Szukam jeszcze innych miejsc. Na szczescie moi goscie placa sami, bo tam skad sa jest taki zwyczaj. Uff, inaczej bankructwo, albo nie robilabym tego wesela wcale:-(
agat77 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-06-16, 23:04   #452
ArS
BAN stały

GG do ArS

ee.tam.. ale sa zle zrbione oswietleniowo.. np. spojrz na taka pare jak MAriusz i Marta jakie maja zdjecia i powiedz co myslisz oni maja fotki tutaj na www.mmzybala.yoyo.pl to ich wlasna strona jest mlodych
ArS jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-06-17, 08:34   #453
azakowana
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez agat77 Pokaż wiadomość
Azakowana, po pierwsze to GRATULACJE! Wygladaliscie super! No i zabawa sie udala. To najwazniejsze.
Bardzo dziekuje za odpis. Przygotuje sie psychicznie na bordowe pokrowce i fochy owej siostry. Moze tez powinnam dac jej jakis maly prezencik...

Co do gosci, to ja mam ok.80 osob do zakwaterowania. Wiem, ze wszyscy nie zmieszcza sie w Palacu. Szukam jeszcze innych miejsc. Na szczescie moi goscie placa sami, bo tam skad sa jest taki zwyczaj. Uff, inaczej bankructwo, albo nie robilabym tego wesela wcale:-(
My dla większości gości mieliśmy zarezerwowany nocleg w internacie IV liceum. Bardzo blisko i wygodnie Polecam
Za jedną osobę płaciliśmy 18 zł.
azakowana jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-06-17, 12:21   #454
Ywanka
Zadomowienie

Aggie23 robiliśmy zdjęcia w poniedziałek po ślubie. Planowaliśmy w niedziele ale pogoda nie dopisała.
Robienie zdjęć przed weselem też za bardzo nie podoba mi się, bo trzeba pilnować czasu. No chyba ze ktoś bierze ślub w lat godz. 17,18 to wtedy ma więcej czasu. My braliśmy ślub w październiku o 15:30.

ArS może i te zdjęcia to wstawiłeś linka mają lepsze oświetlenie ale z pleneru żadne mi się nie podoba.

Ywanka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-06-17, 12:24   #455
Ywanka
Zadomowienie

Aneta23oc na którą salę się zdecydowaliście?

Stary 2008-06-17, 12:43   #456
katalinka17
Zadomowienie

Zdjęcia dla mnie takie sobie, bez wyrazu.
Pare ładnych znalazłam, ale bez rewelacji, to oczywiście tylko moje zdanie

SYN
katalinka17 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-06-17, 13:09   #457
aniaa22
Zakorzenienie

a mi zdjęcia się bardzo podobają (te wstawione przez ArSa) i to właśnie są zdjęcia jakie chcielibyśmy mieć. naprawdę super.
aniaa22 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2008-06-17, 13:17   #458
Ostrowczanka
Zakorzenienie

Ars, rozumiem, że te zdjęcia, które wkleiłeś są Twoje?

Wszystko można, co nie można - byle z cicha, i z ostrożna.
Ostrowczanka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-06-17, 13:18   #459
aneta23oc
Raczkowanie

My będziemy mieć wesele w Kałkowie-Godowie tam jest taki fajny nowy dom weselny.Byliśmy już tam na weselu i było naprawde fajnie!Chcielibyśmy też wziąć ślub w Kałkowie bo jest ślicznie!I by było niedaleko do domu weselnego dosłownie z 5 min drogiSłyszeliście coś o tym lokalu???
aneta23oc jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-06-17, 14:31   #460
Ywanka
Zadomowienie

Ja osobiście nic nie słyszałam o tym lokalu.
Ale jak byliście tam na weselu to macie jakie rozeznanie.
Stary 2008-06-17, 15:14   #461
Ostrowczanka
Zakorzenienie

Z tego co się orientuję dziewczyna, która bierze ślub po mnie w moim kościele ma tam wesele - tam można korzystać z usług własnej kucharki, prawda?
Jesli to ten sam lokal, to mogę ci zdać relację po 16 sierpnia .

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2008-06-17, 16:17   #462
aneta23oc
Raczkowanie

Tak!Tam można zorganizowac "swoje wesele", czyli wynająć tylko lokal.My jednak płacimy za osobę bo tez tak można.Czekam na relacje!!Ale nie wiesz jak ona będzie organizowac czy od osoby czy "swoje wesele"???
Stary 2008-06-17, 16:17   #463
aneta23oc
Raczkowanie

Tak!Tam można zorganizowac "swoje wesele", czyli wynająć tylko lokal.My jednak płacimy za osobę bo tez tak można.Czekam na relacje!!Ale nie wiesz jak ona będzie organizowac czy od osoby czy "swoje wesele"???
Stary 2008-06-17, 16:37   #464
Ostrowczanka
Zakorzenienie

Ona tam będzie mieć swoją obsługę - więc pewnie mało ci pomogę.

Stary 2008-06-17, 17:38   #465
aneta23oc
Raczkowanie

Powiedzcie mi ile wcześniej trzeba zacząć załatwiać formalności w urzędzie stanu cywilnego i w kościele???A niewiecie jak trzeba sprawe załatwić aby miec ślub w innej parafii??
Co do domu weselnego to byłam na weselu tam, ale akurat tez było z własną obsługą!!A ciekawa jestem jak wyglada tam wesele od osoby?!
Stary 2008-06-17, 18:09   #466
ewelka111
Raczkowanie

Formalności w urzędzie stanu cywilnego trzeba załatwiać trzy miesiące przed ślubem, ponieważ zaświadczenie właśnie tyle jest ważna ( ja muszę wybrać się tam w tym tygodniu).
Datę i godzinę ślubu możesz zarezerwować we kościele już rok wcześniej. Jeśli nie macie jeszcze kursu przedmałżeńskiego, warto się tym zainteresować już teraz, przy okazji kursu możecie załatwić już Dzień Skupienia.
Trzy miesiące przed ślubem zgłaszacie się do kościoła załatwiać formalności- spisać protokół, dostarczyć zaświadczenia. ( ja byłam właśnie dziś) Zostaną Wam jeszcze do załatwienia nauki przedślubne: 3 konferencje z księdzem i 3 spotkania w Poradni Rodzinnej. Ostatnią rzeczą będzie spowiedź przedślubna (2)- pierwsza przy pierwszej zapowiedzi, druga tuż przed ślubem. I to juz chyba wszystko
ewelka111 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-06-17, 18:15   #467
aneta23oc
Raczkowanie

Jest troszke załatwiania!Na szczęscie kurs przedmałżeński juz mamy bo w szkole mozna było zrobic i raczej powinien byc ważny?!Najgorsza chyba będzie przeprawa z proboszczem mojej parafi
a w tym tygodniu musimy zdecydowac sie na zespół-trudna decyzja!!
Stary 2008-06-17, 18:28   #468
ewelka111
Raczkowanie

Kurs przedmałżeński ważny jest przez całe życie, a z której parafii jesteś?
ewelka111 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-06-17, 18:41   #469
aneta23oc
Raczkowanie

Ja jestem z parafii na Rosochach!!I słyszałam że moe byc problem?!

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2008-06-17, 19:28   #470
kalaluka
Przyczajenie

Hej aneta23oc ja też mam wesele w Kałkowie- Godowie pod koniec sierpnia. My zamawialiśmy tylko salę więc nie wiem jak jest z jedzeniem tam. Ja za samo wynajęcie sali płacę 3,5 tys. A Tobie ile powiedziała od osoby? Sala jest rzeczywiście śliczna i w pięknej okolicy A Ty kiedy masz swoje wesele?

Edytowane przez kalaluka
Czas edycji: 2008-06-17 o 21:52
kalaluka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-06-17, 20:01   #471
aneta23oc
Raczkowanie

Ja mam wesele 12.09.2009!!!Byłam na weselu tam ale własnie tez byl tylko lokal wynajety poza tym to wszystko swoje.Jak na ten moment powiedziala mi ze 145 zł od osoby i to jeszcze zalezy od zestawu jaki sie wybierze(chodzi o menu z czego ma sie składac), w przyszłym roku moze sie cos zmienic wszystko zalezy od sytuacji na rynku.A okolica mi sie bardzo podoba mozna ładne zdjecia porobic!!jak juz pisałam chcielibysmy tez slub wziąć w Kałkowie zobaczymy jak uda nam sie to załatwic!mam nadzieje ze moj proboszcz nie bedzie robił problemów.
na ile osób masz wesele?
Stary 2008-06-17, 20:45   #472
kalaluka
Przyczajenie

Z tego co wiem to raczej nie robią problemów w Kałkowie jeśli chce ktoś tam brać ślub. Nawet kiedyś byłam tam za świadka u koleżanki i tylko że jej mąż należał do tej parafii, ale nie stawiał im żadnych wymagań. Znajomi też tam brali ślub bo wesele mieli tam gdzie my i oni na pewno oboje nie należą tam do parafii więc myślę, że i ty mnie będziesz mieć żadnych problemów. Przed ślubem jest uroczyste odsłonięcie obrazu, fajnie to wygląda Ale u ciebie w parafii nie wiem czy nie będziesz musiała zapłacić tak jak za połowę ślubu bo wiem ze tez tak księżą robią
Ja robię wesele na ok 170 osób.

Edytowane przez kalaluka
Czas edycji: 2008-06-17 o 21:51
Stary 2008-06-17, 22:06   #473
aneta23oc
Raczkowanie

Mam nadzieje, że nie bedą robić problemów!!!Mi tez sie w kalkowie podoba i sala i kościół!!To duze wesele tez organizujecie!!Moje tez podobnie bedzie liczbowo!!!a skąd masz muzyke?jak nazywa sie zespół, który bedzie grał u WAS?
Stary 2008-06-17, 22:34   #474
katalinka17
Zadomowienie

Ewelka a wy gdzie idziecie do poradni i na konferencje z księdzem??

SYN
katalinka17 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-06-18, 01:09   #475
agat77
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez azakowana Pokaż wiadomość
My dla większości gości mieliśmy zarezerwowany nocleg w internacie IV liceum. Bardzo blisko i wygodnie Polecam
Za jedną osobę płaciliśmy 18 zł.
Bardzo dziekuje za pomysl Nawet o tym nie pomyslalam....Koniecznie sie tam przejde jak juz zjade do Ostrowca, bo niestety siedze za Wielka Woda...
Stary 2008-06-18, 01:23   #476
agat77
Raczkowanie

Fajne fotki Szczegolnie te w plenerze. A ile kosztuje taka sesja plenerowa?
Stary 2008-06-18, 01:28   #477
agat77
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez ArS Pokaż wiadomość
ee.tam.. ale sa zle zrbione oswietleniowo.. np. spojrz na taka pare jak MAriusz i Marta jakie maja zdjecia i powiedz co myslisz oni maja fotki tutaj na www.mmzybala.yoyo.pl to ich wlasna strona jest mlodych
Bardzo fajne zdjecia. Szczegolnie plener. ArS. czy to zdjecia Twojego autorstwa?
Ile kosztuje taka sesja plenerowa?
Stary 2008-06-18, 19:26   #478
kalaluka
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez aneta23oc Pokaż wiadomość
Mam nadzieje, że nie bedą robić problemów!!!Mi tez sie w kalkowie podoba i sala i kościół!!To duze wesele tez organizujecie!!Moje tez podobnie bedzie liczbowo!!!a skąd masz muzyke?jak nazywa sie zespół, który bedzie grał u WAS?
Ja mam muzykę z Opatowa nazywają się Milenium. Za wesele z poprawinami powiedzieli nam 2,200 czyli całkiem nieźle bo niektóre zespoły tyle biorą za samo wesele. To jest 2 młodych chłopaków oni sobie podobno tak zarabiają na studia bo studiują na akademiach muzycznych, gra z nimi jeszcze ojciec i śpiewa jakaś kuzynka. Zobaczę jak się spiszą u mnie i dam ci znać
Stary 2008-06-19, 13:06   #479
ArS
BAN stały

GG do ArS

agat.. wiesz co no ciezko mi na forum publicznym dywagowac nad cena takich zdjec ale zapraszam na Priva
ArS jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-06-19, 15:57   #480
Ostrowczanka
Zakorzenienie

Wydaje mi sie to nieco nieskromne Ars, aby swoje zdjęcia podawać jako "niedościgniony ideał".

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Forum ślubne

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości