Ostrowieckie Panny Młode cz. I :) - Strona 2 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne

Notka

Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2008-01-23, 12:27   #31
katalinka17
Zadomowienie

Dot.: gdzie urządzić wesele w Ostrowcu Św.

Estrella a na kiedy masz date ustaloną??

SYN
katalinka17 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-01-24, 10:08   #32
diabelek007
Przyczajenie

DZiewczyny, co ja slyszalam o Gierczaku, zeba tyle,ze trzeba pilnowac, by on osobiscie przyjechal krecic,a nie wysylal swoich pracownikow, bo oni ponoc slabsi sa. Ja mam Czarneckiego z opatowa, oni we dwoch kreca, a drugi robi zdjecia i nie jest drogi, a plytkie naprawde goraco polecam, sa rewelacyjne.Podam Wam numer do niego-504-152-934...Co do makijazystki, to ta na mlynskiej u poletka nie jest dobra? nie slyszalyscie nic o niej? bo ja planuje tam sie udac, bo wlasciwie to tylko o tej slyszalam..choc sama nie wiem, czy ktos zrobi mi lepszy makijaz niz ja sama
diabelek007 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-01-24, 11:08   #33
7sambra11
Raczkowanie

No wlasnie, ja mam taki sam dylemat z tym makjazem. Ja bylam na probnym u Ewy na Warynskiego, ale nie polecam. Wyszlam wygladajac jak z disco z lat 80-tych. Ona ma dobre gadane i rzeczywiscie w teorii to nawet to dobrze brzmi. Naopowiadala mi o kolorystkach mi pasujacych, okazyjnych makijazach, etc., wiec oczekiwalam naprawde makijazu cudu. A jak zeszlam z fotela, to tak: oczy ktore mialy byc w fioletach i rozach (dla eksperymentu, bo oczy mam piwne i sama prawie zawsze robie makijaz w brazach, bezach i rozach), byly tak ciemne fioletowe ze wlasciwie to bym powiedziala ciemne brazowe z polyskiem fioletowym. Po pierwsze byly za ciemne jak na slubny makijaz, a po drugie te cienie byly tak dziwnie wyprofilowane - jakby pionowo do gory nad zrenica ze ksztaly moich oczu przypominal jajka - choc naturalnie, jestem szczesciara, bo mam idealny ksztalt oczu - migdalki i nie potrzebuje zadnej korekty ksztaltu oka cieniami. Potem, roz na policzkach zdecydowanie za rozowy i rzucajacy sie w oczy. I usta - blyszczyk delikatny okay, ale konturowka ciemniejza do blyszczyku - efekt 'prostytutkowy' w moim odczuciu.
Tak wiec wiem ze ja sama bym sie o wieeeeeleee lepiej umalowala niz ona. Moze sprobuje tej makijazystki ktora polecila katalinka 17. Katalinka a powiedz jeszcze w ktorym to dokladnie jest miejscu na Jana Pawla, tam obok bazarku na Ogrodach, czy ja zle kojarze?
7sambra11 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-01-24, 13:31   #34
Estrella
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez katalinka17 Pokaż wiadomość
Estrella a na kiedy masz date ustaloną??
Na 1.08.2009. Ale póki nie mam zaklepanej sali to ewentualnie może ulec zmianie,chociaż wolałabym zostać przy tym terminie.
Estrella jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-01-24, 15:42   #35
katalinka17
Zadomowienie

7sambra11, ta makijażystka ma salon hmmmmm........trudno wytłumaczyć. idąc od ztrony bazarku cały czas prosto,Musisz minąć pasaż na słoneczku, i od strony pułanek jest taki niewielki, oszkolny budynek, tam jest przychodnia medyk, fryzjer, drogeria.A na górze jest kolejny fryzjer i kosmetyczka.Jeśli twój narzeczony jest z Ostrowca to na pewno będzie wiedział gdzie to.
Estrello masz jeszcze sporo czasu na poszukiwania...zazdrosz cze czasu

SYN
Stary 2008-01-24, 17:07   #36
7sambra11
Raczkowanie

Cytat:
7sambra11, ta makijażystka ma salon hmmmmm........trudno wytłumaczyć. idąc od ztrony bazarku cały czas prosto,Musisz minąć pasaż na słoneczku, i od strony pułanek jest taki niewielki, oszkolny budynek, tam jest przychodnia medyk, fryzjer, drogeria.A na górze jest kolejny fryzjer i kosmetyczka.Jeśli twój narzeczony jest z Ostrowca to na pewno będzie wiedział gdzie to.
Estrello masz jeszcze sporo czasu na poszukiwania...zazdrosz cze czasu
Ok, dzieki serdeczne, ja juz tez chyba wiem gdzie to jest.
Stary 2008-01-24, 18:40   #37
katalinka17
Zadomowienie

Mam nadzieję, że tam znajdziesz odpowiednią makijażystkę.
Ale raczej nie radziłabym robić u niej henny brwi, ja miałam u niej pierwszy raz w życiu wyregulowane i ''wyhennowane'' brwi i wyglądałam jak Kleopatra
Polecałabym w tym wypadku panią Ewę, w pasażu na piętrze na słonku.

SYN
Stary 2008-01-24, 20:29   #38
7sambra11
Raczkowanie

Cytat:
Mam nadzieję, że tam znajdziesz odpowiednią makijażystkę.
Ale raczej nie radziłabym robić u niej henny brwi, ja miałam u niej pierwszy raz w życiu wyregulowane i ''wyhennowane'' brwi i wyglądałam jak Kleopatra
Polecałabym w tym wypadku panią Ewę, w pasażu na piętrze na słonku.
Dzieki za wszystkie wskazowki
Stary 2008-01-24, 21:45   #39
angellka
Zadomowienie

GG do angellka

Sale w Ostrowcu i niedaleko które znam:
Hotel Gromada "Łysica"
Przystań na Rudkach w strone Kunowa
Gościna na Boksycce
Arkadia na Boksycce
Leśne Kąty Suduł
Pod Róża na Bałtowskiej
Viktora na górze opatowskiej
Wichrowe Wzgórza góra opatowska
Panorama Góra opatowska
Dworek Magnat w Jacentowie
Dom Weselny w Smykowie
Venus na Kilińskiego
Pasja nie wiem jak ulica
Dworek na Kuźni

Byłam na weselu w Smykowie w sali na górze z okrągłymi stołami. Powiem ze jedzenia bylo mnóstwo i bardzo dobre obsługa tez niczego sobie. Sala ładna nowa. Tam mogę polecić.

Siostra miała wesele w Jacentowie w dworku Magnat. http://www.hotel-magnat.prv.pl/ Tam jest pieknie śliczny zielony park przed budynkiem oczko wodne i niedaleko biegające konie
jedzenie pyszne. Wędliny i tym podobne sami robią i mozna nawet wczesniej spróbować. Tylko tam raczej na mniejsze wesele. Siostra miała na jakies 80 osób. Warto tam zajechać i obejrżeć.
angellka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-01-24, 21:56   #40
katalinka17
Zadomowienie

Angellko, myślę, że taka lista pomoże niektórym zorientować się w lokalach.
Ja bardzo żałuję, że nie będę miała wesela na Smykowie
Sambro napisz koniecznie jak tam makijaż się udał.
Acha, mam prośbę, gdyby kóraś z was miała jakąś zaufaną fryzjerkę, to byłabym wdzięczna.Chodzi mi o taką, która wysłuchalaby jaką mam wizję co do fryzury, a potem ją wykonała tak jak mówiłam a nie według swojego ''widzi mi się''

SYN
Stary 2008-01-25, 05:46   #41
7sambra11
Raczkowanie

Cytat:
Sambro napisz koniecznie jak tam makijaż się udał.
OK, ale to jeszcze troche zejdzie bo slub w lipcu i pewnie dopiero na krotko przed slubem bede w Ostrowcu.

Cytat:
Acha, mam prośbę, gdyby kóraś z was miała jakąś zaufaną fryzjerkę, to byłabym wdzięczna.Chodzi mi o taką, która wysłuchalaby jaką mam wizję co do fryzury, a potem ją wykonała tak jak mówiłam a nie według swojego ''widzi mi się''
A co do fryzury, to co prawda nie mam zadnej konkretnej fryzjerki na mysli, ale ja bylam pare razy sie czesac na rozne okazje w salonie u 'Marty' pod Lysica, od strony Kilinskiego. Rozne osoby mnie tam czesaly, ale zawsze bylam zadowolona. Pracuja tam same mlode dziewczyny, ktore caly czas jezdza na szkolenia i maja ciekawe pomysly, i wydaje mi sie ze ogolnie ciesza sie bardzo dobra opinia, bo sie bardzo szybko rozrastaja - w ciagu paru lat salon sie powiekszyl dwu- lub nawet trzykrotnie. Slyszalam tez dobre opinie na temat fryzjera 'U Ewy' na Warynskiego ale osobiscie nigdy nie probowalam na wlasnej skorze.
Stary 2008-01-25, 08:14   #42
Ostrowczanka
Zakorzenienie

Nieraz strzygłam się "U Marty" - najlepiej robi to pani Mirka, taka drobniutka blondyneczka, ale niestety nie wiem czy jeszcze tam pracuje.
Ostrowczanka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-01-25, 09:42   #43
Estrella
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez angellka Pokaż wiadomość
Siostra miała wesele w Jacentowie w dworku Magnat. http://www.hotel-magnat.prv.pl/ Tam jest pieknie śliczny zielony park przed budynkiem oczko wodne i niedaleko biegające konie
jedzenie pyszne. Wędliny i tym podobne sami robią i mozna nawet wczesniej spróbować. Tylko tam raczej na mniejsze wesele. Siostra miała na jakies 80 osób. Warto tam zajechać i obejrżeć.
Oglądałam zdjęcia tego hotelu w internecie i bardzo mi się podobało.Zastanawiam się tylko jak tam jest z cenami.Bardzo drogo??
Stary 2008-01-25, 14:23   #44
angellka
Zadomowienie

GG do angellka

Estrella Nie jest drogo jest porównywalnie do innych. Nie pamietam dokładnie bo siostra brała tam slub 2,5 roku temu cenowo wyszło kożystnie. Płaciła chyba cos kolo 130 zł/osoba za wesele 2 dniowe w cenie było 5 posiłków i wszyko oprócz alkoholu by tez wiejski stół na którym był ogromny udziec. Poprawiny to byl gril w tej altance. Tylko tam goście siedzieli na dwóch salach a tanće były w holu i to jest jedyny minus tego miejsca.
angellka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-01-27, 21:57   #45
Estrella
Rozeznanie

Objechałam wczoraj prawie wszystkie sale jakie są w Ostrowcu i okolicach i chyba ostatecznie zdecyduje się na Smyków. Podobała mi się też Panorama-bardzo sie zmieniło w porównianiu ze zdjęciami jakie widziałam na internecie i to zdecydowanie na plus.Niestety cenowo juz mnie atrakcyjnie- 170zł/osoba i to bez napoi.
Nadal mam problem z zespołem,bo zupełnie nie mam orientacji w tym temacie
Stary 2008-01-28, 09:05   #46
Ostrowczanka
Zakorzenienie

Jak ja podpisywałam umowę było 135 zł/os - ciekawe ile ode mnie wezmą, chyba w umowie był zapis o możliwości zmiany kosztów :-/.
Stary 2008-01-28, 17:24   #47
Estrella
Rozeznanie

Praktycznie w kazdej umowie o wynajem sali nie ma podanej dokładnej sprecyzowanej ceny,która nie mogłaby ulec zmianie Ale myslę,że może mnie podała taka cenę,bo spodziewa sie takiej podwyzki do 2009.
Zamówiłam dzisiaj tez kamerzyste- wspominanego wczesniej Górczyńskiego.Pani w biurze pokazała nam film,udzieliła wszystkich informacji i bardzo mi sie spodobało.dobra jakość, ciekawe wykonanie.Duzo lepszy film niż te,które dotychczas widziałam.
Pozyczyła mi też dvd z weselem,na którym gral Riva Band,żebym zobaczyła jak grają i podobało mi sie wykonanie i jak bawia gości Zamierzam sprawdzic tez jeszcze Sukces Band.
A może słyszałyście o fotografir T.Bartoszku?? Jego zdjęcia sa na www.fotoservice.com.pl Zastanawiam sie czy nie zamówić u niego sesji w plenerze...
Stary 2008-01-28, 21:31   #48
Ostrowczanka
Zakorzenienie

http://grzegorzskiba.pl/
Ja biorę tego fotografa. O panu Bartoszku nie słyszałam.
Stary 2008-01-30, 12:19   #49
Estrella
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Ostrowczanka Pokaż wiadomość
http://grzegorzskiba.pl/
Ja biorę tego fotografa. O panu Bartoszku nie słyszałam.
Aaa to można powiedzieć taki mój stary kolega,ale tyle czasu mineło,że juz mnie pewnie nie pamięta Słyszałam,że zajmuje się amatorsko fotografią,zresztą sam pisze na stronie,że to jego hobby,ale nie wiedziałam,że robi też sluby.A można wiedzieć ile to u niego kosztuje??
Stary 2008-01-30, 16:30   #50
7sambra11
Raczkowanie

Dziewczyny, zdecydowanie moge polecic zespol Sukces - sa najlepsi w Ostrowcu (i to nie tylko moja opinia, ale wielu wielu osob) i straaaasznie oblegani, niestety mnie sie nie udalo juz ich zabukowac :-( Wiem ze juz chyba na nastepny caly rok sa calkiem zabukowani wiec tez radze sie spieszyc. A graja naprawde super!
Stary 2008-01-31, 12:29   #51
Estrella
Rozeznanie

Musiałam już wyjechać z Ostrowca i zostawiłam rodzicom i teściom decyzję co do zespołu.Riva Band albo Sukces,zobaczymy czy się uda
Stary 2008-01-31, 15:59   #52
katalinka17
Zadomowienie

A zespół sukces nie grywa przypadkiem na studniówkach w Łysicy?

SYN
Stary 2008-02-01, 22:35   #53
Ostrowczanka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Estrella Pokaż wiadomość
Aaa to można powiedzieć taki mój stary kolega,ale tyle czasu mineło,że juz mnie pewnie nie pamięta Słyszałam,że zajmuje się amatorsko fotografią,zresztą sam pisze na stronie,że to jego hobby,ale nie wiedziałam,że robi też sluby.A można wiedzieć ile to u niego kosztuje??
Ten zakres, który nas interesuje (ślub, wesele bez oddzielnego pleneru innego dnia, bez odbitek- tylko zdjęcia na cd i prezentacja na DVD) 700zł.

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2008-02-02, 12:09   #54
Estrella
Rozeznanie

Może nie orientuje się za bardzo w cenach fotografów a Ostrowcu,ale wydaje mi się,że to trochę dużo... Przynajmniej wywołanie części zdjęć powinno być w cenie... Tak przynajmniej było w tych ofertach,które widziałam będąc na targach ślubnych w Krakowie.Tam robili od razu w cenie album ze zdjęciami w twardej oprawie itp.W O-cu niektórzy też tak robią.
Stary 2008-02-02, 21:19   #55
Ostrowczanka
Zakorzenienie

Z tego co wiem to jest to cena średnia. Mieliśmy rozmowę z panią z Kielc, która za ten sam zakres chciała 1500. A jeśli chodzi o brak odbitek - to jest to nasze życzenie.
Stary 2008-02-03, 10:52   #56
Estrella
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Ostrowczanka Pokaż wiadomość
Z tego co wiem to jest to cena średnia. Mieliśmy rozmowę z panią z Kielc, która za ten sam zakres chciała 1500. A jeśli chodzi o brak odbitek - to jest to nasze życzenie.
Chyba że tak.Poprostu wydaje mi się to dość dużo jak za samo pstryknięcie zdjęć i wrzucenie ich na płytę.
Ja myślenie nad zrobieniem samego albumu z pleneru.W twardej oprawie,jak album krajobrazowy wygląda,na takim papierze i do tego zdjęcia na płycie.Sesja filmowana i wkomponowana w film z wesela.Za całość 400zł.
Stary 2008-02-03, 11:10   #57
Ostrowczanka
Zakorzenienie

Wiesz jak to jest - wszystko co "weselne" tudzież "ślubne" jest zawsze droższe.

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2008-02-03, 11:31   #58
Estrella
Rozeznanie

Niestety tak Już teraz przerażają mnie te koszty,ale jednocześnie chciałabym mieć ładną pamiątkę na całe życie.
A może ktoś tu zna jeszcze jakichś fotografów? Bo salę,kamerzystę już mam.Zespół jeśli mi się uda to może będzie Riva Band,chociaż z terminem faktycznie juz jest problem.Jeszcze tylko fotograf i godzine w kosciele ustalić i najważniejsze rzeczy będą załatwione
Stary 2008-02-03, 11:45   #59
Ostrowczanka
Zakorzenienie

Tu masz linki - z tego co wiem pan Mąka jest tańszy, ale nie ma na stronie fotek ślubnych, a na meila doprosić się nie mogłam (czekałam ze 4 tygodnie:-/). To jakoś podważyło w moim mniemaniu profesjonalizm tego pana. Cen pozostałych nie znam - musisz sobie podzwonić.
http://www.rpater.prv.pl/
http://www.jacmak.prv.pl/
http://fotoars.ovh.org/
Stary 2008-02-04, 12:09   #60
Estrella
Rozeznanie

Dzięki To wszystko koledzy tego Twojego fotografa,widziałam ich już wcześniej Muszę poszukać dalej,bo jakos głupio brać mi za fotografa byłego chłopaka przyjaciółki...
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Forum ślubne

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości