Ostrowieckie Panny Młode cz. I :) - Strona 23 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne

Notka

Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2008-07-28, 21:20   #661
agat77
Raczkowanie

Dot.: gdzie urządzić wesele w Ostrowcu Św.

Cytat:
Napisane przez Ostrowczanka Pokaż wiadomość
Zaczynam się stresowac, nie mam jeszcze piosenki dla rodziców a "Cudownych rodziców" nie chcę.
Poza tym czuję się jakbym mała więcej rzeczy niezałatwionych ale mam nadzieję, że to tylko moje samopoczucie.

Ja czuje to samo
No wlasnie, co mozna wziac zamiast "Cudownych rodzicow"?
agat77 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-07-29, 08:33   #662
azakowana
Zakorzenienie

My broniliśmy się przed Sipińską rękami i nogami, ale w pewnym momencie doszliśmy do wniosku, że to nie jest piosenka dla nas tylko dla rodziców, a im się podoba
Przesłuchaliśmy wcześniej kilka utworów alternatywnych ale były jeszcze gorsze niż to. Na weselu koleżanki zespół grał Walc dla rodziców - chyba Bayer Fulla. Rodzicom Państwa Młodych chyba się podobało. A to najważniejsze.
azakowana jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-07-29, 09:18   #663
Ostrowczanka
Zakorzenienie

Ja mam zapisane następujące propozycje:
A. Jantar- Radośc najpiękniejszych dni
B. Kowalska - Kochani moi rodzice
Bayer Full - Walc dla rodziców
Cliver - Podziękowania dla rodziców
Kumpliki - Rodzice
J. Zylka - Dla mamy i taty

Wszystko można, co nie można - byle z cicha, i z ostrożna.
Ostrowczanka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-07-29, 11:32   #664
ewelka111
Raczkowanie

Ostrowczanko i na którą z tych piosenek sie zdecydujesz Jest ich trochę, masz z czego wybierać. Przyznam szczerze, że chyba żadnej z nich nie znam.

ewelka111 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-07-29, 11:34   #665
Ostrowczanka
Zakorzenienie

Słucham ich i jakoś żadna mi się nie podoba.
Chyba najsensowniejsza jest to ostatnia...
Myślę, że skończy się na odśpiewaniu sto lat rodzicom i wręczeniu prezentów, w końcu może tak by, nie?

Stary 2008-07-29, 11:48   #666
ewelka111
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Ostrowczanka Pokaż wiadomość
Słucham ich i jakoś żadna mi się nie podoba.
Chyba najsensowniejsza jest to ostatnia...
Myślę, że skończy się na odśpiewaniu sto lat rodzicom i wręczeniu prezentów, w końcu może tak by, nie?
A jakie prezenty macie dla rodziców?

Stary 2008-07-29, 11:59   #667
Ostrowczanka
Zakorzenienie

Mamy karty z podziękowaniami, obrazy - akwarele i będą oczywiście kwiaty.

Stary 2008-07-29, 12:11   #668
Ywanka
Zadomowienie

Zobaczycie dziewczyny ze wszystko się uda i będzie pięknie!!!

Ja też chciałabym znów po przeżywać przygotowania do ślubu i wesela, to fajny okres!

Co do piosenki dla rodziców to my mieliśmy tradycyjnie czy U. Sipińskiej "Cudownym rodziców mam" - uważam ze to piękna piosenka, wzruszająca!
Ywanka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-07-29, 12:48   #669
aniaa22
Zakorzenienie

hej! jestem juz w pracy więc moge wam wreszcie coś napisać o tym weselu.

Ślub odbył się w Chmielowie (parafia panny młodej). Śliczny mały kościół bardzo ładnie to wszystko wyglądało.

Wesele w Przystani:
sala dosyć ładna tylko jeden DUŻY problem. brak klimatyzacji!!!! już po 2 tańcu pot ciekł nam ciurkiem po plecach. 3 wiatraki na prąd i otwarte wszystkie okna nic nie dawały. na początku wesela mieli też jakiś problem z prądem co chwilę światło gasło i się zapalało. ale na szczęście po obiedzie już wszystko było ok. jedzenie dosyć smaczne i co ważne (nie wiem czy to ustalane było indywidualnie czy tak jest) bardzo dużo gorących posiłków. Praktycznie co godzinę było coś ciepłego. i na szczęście bo w tym gorącu to co było na stole nie wyglądało zbyt apetycznie i o przystawkach nie jestem w stanie nic powiedzieć bo niczego nie ruszyłam no ale we wrześniu nie powinno już być takich upałów więc Ewelko u Ciebie powinno być ok

zespół był z Bałtowa i szczerze nie polecam. nie pamiętam niestety jak się nazywają. po każdej piosence robili przerwę i szukali co zagrać następnego. problemy robia też z dedykacjami. a po oczepinach to przerwy były ponad 45 minut

ogólnie wesele było bardzo fajne tylko wszystko psuło to gorąco. większość gości połowę wesela spędziła przed salą bo w środku nie dało się wytrzymać.

to chyba wszystko co przyszło mi do głowy. jeśli sobie coś przypomnę to napiszę
aniaa22 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-07-29, 16:02   #670
ewelka111
Raczkowanie

Aniaa dzięki za relację, ale trochę mnie zmartwiłaś, z tego co mi wiadomo to klimatyzacja w tej sali jest gdzieś od roku. Jak jest to dlaczego jej nie włączyli I co z tym światłem Trochę mnie zaniepokoiłaś, będę musiała wybrać się tam do nich. Wiem, ze we wrześniu nie będzie takich upałów, ale i tak muszę to sprawdzić.
Dla jasności Aniaa mówimy o tej samej sali na "Przystani" Rudka 4 pod wiaduktem przy obwodnicy

Stary 2008-07-29, 16:11   #671
karolina403
Raczkowanie

Witam wszystkich.Dzisiaj wkońcu mogę coś napisać o swoich planach tyle sie naczytałam dzisiaj na tym forum że masakra. Ja ślub mam dopiero 26.09.2009r więc jeszcze mam sporo czasu ale wszystko juz mam zaplanowane i zespół, kamerzyste, sale i nawet godz w kościele jeszcze tylko został fotograf ale myslę że nie bedzie problemu chyba że sie mylę.
karolina403 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-07-29, 16:23   #672
ewelka111
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez karolina403 Pokaż wiadomość
Witam wszystkich.Dzisiaj wkońcu mogę coś napisać o swoich planach tyle sie naczytałam dzisiaj na tym forum że masakra. Ja ślub mam dopiero 26.09.2009r więc jeszcze mam sporo czasu ale wszystko juz mam zaplanowane i zespół, kamerzyste, sale i nawet godz w kościele jeszcze tylko został fotograf ale myslę że nie bedzie problemu chyba że sie mylę.
Witamy nową Ostrowczankę na naszym forum Karolina napisz coś więcej w którym kościele planujesz ślub i jaką sale masz zarezerwowaną Ciekawa jestem na jaki zespół się zdecydowałaś

Stary 2008-07-29, 16:44   #673
agat77
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez azakowana Pokaż wiadomość
My broniliśmy się przed Sipińską rękami i nogami, ale w pewnym momencie doszliśmy do wniosku, że to nie jest piosenka dla nas tylko dla rodziców, a im się podoba
Przesłuchaliśmy wcześniej kilka utworów alternatywnych ale były jeszcze gorsze niż to. Na weselu koleżanki zespół grał Walc dla rodziców - chyba Bayer Fulla. Rodzicom Państwa Młodych chyba się podobało. A to najważniejsze.
Czesc Azakowana Ja tez lubie ta piosenke, tylko rodzice jej nie chca. No coz, nie sa najudansza para...moze dlatego....
Mam pytanko co do tego ZAIKSU bo my tez musimy to zaplacic. Gdzie mozna uiscic ta oplate? Bede wdzieczna za jakies wskazówki
agat77 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-07-29, 16:58   #674
karolina403
Raczkowanie

no mielismy do wyboru Riva band a Sukces i wybralismy sukces bo podobno bardzo fajnie grali nawet oglądałam kasetę ze studniówki jak oni grali.a Sale to zamówlismy w Smykowie bo dla nas najfajniesza tylko jeden minus że daleko ale da sie przeżyc .A ślub bedziemy mieli na ogrodach chociaz do innych parafii należymy ale wszystko dało sie załatwic.

A co do piosenki dla rodziców to napewno na moim weselu bedzie ta najsłynniejsza czyli "cudownych rodziców mam" bardzo mi się ona podoba jeśli chodzi o wyrażenie uczuć do rodziców jest super.
Stary 2008-07-29, 17:09   #675
ewelka111
Raczkowanie

Cytat:
no mielismy do wyboru Riva band a Sukces i wybralismy sukces bo podobno bardzo fajnie grali nawet oglądałam kasetę ze studniówki jak oni grali.a Sale to zamówlismy w Smykowie bo dla nas najfajniesza tylko jeden minus że daleko ale da sie przeżyc .A ślub bedziemy mieli na ogrodach chociaz do innych parafii należymy ale wszystko dało sie załatwic.
Byłam na weselu w Smykowie u mojej siostry. Powiem Ci, że było super, tak kameralnie. Bardzo fajne są te stoliki okrągłe, tworzą fajny klimat. Jedzenie było bardzo dobre i było go duże (nie wiem jak jest teraz, ale koszt wtedy był uzależniony od tego ile goście zjedzą). Siostra wynajmowała autobus dla gości, z pod kościoła do Smykowa i rano powrotny. Idzie sie też dogadać z właścicielem , co do pokoi. Wybrałaś fajną sale, będziesz zadowolona

Stary 2008-07-29, 17:16   #676
Ywanka
Zadomowienie

karolina403 witaj!
Sala w Smykowie jest bardzo fajna. Mam na myśli ta mniejszą bo na większej nie byłam.

A który kamerzysta?

ewelka111 może nie włączyli klimatyzacji, może trzeba im przypomnieć!
Wiesz my byliśmy kiedyś na weselu ale nie w Ostrowcu i dopiero Pan Młody poszedł do obsługi i wtedy włączyli klimatyzację!
Stary 2008-07-29, 17:18   #677
karolina403
Raczkowanie

No włśnie z ceną jest nadal tak sama w zależności ile jedzenia zejdzie.No my bedziemy mieli na tej pierwszej sali wesele tej większej bo bedzie gdzies ze 14oosob wiec tamta sala juz za mała bedzie.
A co do jedzenia to sie zgadzam że jest bardzo dobre bo moja siostra tez miała wesele u tej właścicielki tyle że na Boksycce i byłam bardzo zadowolona, wiec mam nadzieję że tez bedzie dobrze ale jak narazie sie niczym nie martwie , zobaczymy jak będzie po nowym roku jak bedzie juz bliżej

A wy gzdie macie bo juz nie pamietam tyle czytania było
Stary 2008-07-29, 17:20   #678
karolina403
Raczkowanie

Kamerzyste mamy Górczyńskiego.Kamerował on na mojej studniówce a także mojej siostry wesele i naprawdę było super każdemu POLECAM naprawdę
Stary 2008-07-29, 17:28   #679
Ywanka
Zadomowienie

Potwierdzam ze jedzonko w Smykowie jest pyszne, ładnie podane!

Co do Górczyńskiego to na pewno będziecie zadowoleni!
Stary 2008-07-29, 20:30   #680
aneta23oc
Raczkowanie

Cześć dziewczynyOdnośnie piosenki dla rodziców to mi osobiście bardzo podoba się "walc dla rodziców".
aneta23oc jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-07-29, 20:31   #681
aneta23oc
Raczkowanie

ale to tylko moje zdanie
aneta23oc jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-07-29, 21:46   #682
azakowana
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez agat77 Pokaż wiadomość
Czesc Azakowana Ja tez lubie ta piosenke, tylko rodzice jej nie chca. No coz, nie sa najudansza para...moze dlatego....
Mam pytanko co do tego ZAIKSU bo my tez musimy to zaplacic. Gdzie mozna uiscic ta oplate? Bede wdzieczna za jakies wskazówki
My nie cierpimy tej piosenki, ale rodzicom się podoba. Było mineło A co do ZAIKSU to płaci się to na Piłsudskiego w Kielcach, ale my w końcu zaryzykowalismy i nie zapłaciliśmy. Stwierdziliśmy, że jak na większości wesel kontroli nie robią to może i na naszym nie zrobią I nie zrobili, jak się można było tego spodziewać.
Stary 2008-07-29, 22:00   #683
ewelka111
Raczkowanie

Cytat:
A wy gzdie macie bo juz nie pamietam tyle czytania było
My mamy na "Przystani"

Ywanka dzięki za słowa otuchy. Może właśnie to jakaś pomyłka Zresztą we wrześniu to myślę, że klimatyzacja raczej nie będzie potrzebna. Na pewno nie będzie takich upałów jak teraz.

Azakowana miło, że sie odezwałaś Jak układ Ci sie życie małżeńskie?

Stary 2008-07-29, 22:11   #684
kasiuni_a
Wtajemniczenie

Cześć dziewczyny, czytałam Was tylko do tej pory, ale teraz chciałam zapytać czy któraś była może na weselu albo słyszała coś o Ziemiańskiej w Opatowie, ale o tej górnej sali? Zarezerwowałam tam termin na przyszły rok, ale teraz mam wątpliwości. Wiecie też coś może o zespole Bankiet z Kielc?
kasiuni_a jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-07-29, 22:23   #685
ewelka111
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez kasiuni_a Pokaż wiadomość
Cześć dziewczyny, czytałam Was tylko do tej pory, ale teraz chciałam zapytać czy któraś była może na weselu albo słyszała coś o Ziemiańskiej w Opatowie, ale o tej górnej sali? Zarezerwowałam tam termin na przyszły rok, ale teraz mam wątpliwości. Wiecie też coś może o zespole Bankiet z Kielc?
Witam Kasiunia . Ja niestety nie mogę Ci pomóc, nie znam tego zespołu A co do Ziemiańskiej to nigdy nie byłam tam na weselu, wiem tylko jak wygląda ta sala na dole i to wszystko. Kiedy będziesz ślubować??

Stary 2008-07-29, 22:35   #686
azakowana
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ewelka111 Pokaż wiadomość

Azakowana miło, że sie odezwałaś Jak układ Ci sie życie małżeńskie?
Nic sie nie zmienilo I dobrze
My przed ślubem mieszkalismy ze sobą 6,5 roku wiec można powiedzieć ze już mieliśmy próbke "małżeństwa".
Cieżko było się przyzwyczaić do mówienia "mamo", "tato" do teściów, ale w końcu się przemogłam i od poprzedniego tygodnia juz mi to zaczęło przez gardło przechodzić. Doszłam do wniosku, że im wcześniej tym lepiej. Później coraz trudniej jest się przestawić.
A tak poza tym, to powróciły codzienne obowiązki

Aha no i teraz czekamy jeszcze na podróż poślubną, którą dostaliśmy w prezecie
Stary 2008-07-29, 22:41   #687
ewelka111
Raczkowanie

Cytat:
Aha no i teraz czekamy jeszcze na podróż poślubną, którą dostaliśmy w prezecie
Super prezent ktoś wymyślił, może ktoś z moich gości wpadnie na taki pomysł..... Pochwalisz sie gdzie jedziecie

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2008-07-29, 22:48   #688
azakowana
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ewelka111 Pokaż wiadomość
Super prezent ktoś wymyślił, może ktoś z moich gości wpadnie na taki pomysł..... Pochwalisz sie gdzie jedziecie
To prezent od brata mojej mamy
A jedziemy do Side do Turcji. Na szczescie w Październiku - ja nie cierpie upałów (jestem osobą raczej większych rozmiarów, która w taką pogodę bardzo się męczy) Już się nie mogę doczekać.
Stary 2008-07-29, 22:59   #689
ewelka111
Raczkowanie

Cytat:
To prezent od brata mojej mamy
A jedziemy do Side do Turcji. Na szczescie w Październiku - ja nie cierpie upałów (jestem osobą raczej większych rozmiarów, która w taką pogodę bardzo się męczy) Już się nie mogę doczekać.
Wycieczka do Turcji, supeeer Koniecznie po przyjeździe czekam na relacje z tej niesamowitej podróży! Życzę Wam udanej podróży poślubnej!

Stary 2008-07-30, 06:40   #690
aniaa22
Zakorzenienie

ewelko tak mówimy o tej samej sali. na pewno nie chodzi o to że zapomnieli włączyć klimatyzację bo przecież włączyli te wiatraki na prąd. mojemu bratu kiedy zamawiał salę też powiedzieli że klimatyzacja jest! może dlatego że z tym pradem mieli problemy nie działała . nie mam pojęcia
nie martw się na pewno wszystko będzie dobrze

Karolina byłam na weselu w Smykowie na dużej sali i też miał być Sukces a tu przyjechała tylko babka z Sukcesu i takich dwóch facetów i to był Ibis (pewnie moja koleżanka źle coś zrozumiała) jeśli będzie u Ciebie grał Sukces i będą śpiewać i babka i koleś to naprawdę polecam bo grali na mojej studniówce i było super. Co do sali w Smykowie to mi tak średnio się podoba ale jedzenie jest tam smaczne. z właścicielką naprawdę bez problemu mozna się dogadać co do wesela i pokoi.
my mamy wesele w Pałacu Tarnowskich w Ostrowcu

azakowana powiem Ci że też myślałam o niepłaceniu zaiksu :P a co do "mamo" "tato" to tez będę pewnie miała z tym problemy :P

Kasiunia też niestety nic nie pomogę z zespołem a jeśli chodzi o ziemiańską to kiedyś coś chyba słyszałam że fajnie tam jest ale nie miałam pojęcia że są tam 2 sale
aniaa22 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Forum ślubne

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości